www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум на Движението -> Проклятието на вожда Текумсе


  Reply to this topicStart new topic

> Проклятието на вожда Текумсе
Севар
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 367
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05QUOTE
Проклятието на Текумсе и смъртта на президента Буш

от Кен Калб

User posted image


Проклятието на Текумсе

Измежду индианците Шоуни от долината Охайо съществува дълбока мистична традиция, въплътена в учението и практиката на мъдрец наречен Пророка, поощрен от своя брат - Великия Вожд Текумсе. Текумсе почувствал, че всички индианци са един народ и настоявал упорито, че земята може да се отстъпва или продава от едно племе, само със съгласието на всички останали племена. За няколко години той успешно пътешествал от племе до племе, работейки с индианците от всички щати за да осигури тяхното сътрудничество в това велико обединително дело. Текумсе бил дързък мечтател - силен оратор, забележителен военен пълководец, успешен преговарящ и ентусиазиран водач. Наистина пламъка на омразата към белия човек горял в сърцето му и той се заклел във вечно отмъщение за погубването на неговия горд народ.

Когато Съединените Щати отказали да признаят неговия обединителен принцип, той събрал местните американци от Стария Северозапад, от Юга и от Източната долина на Мисисипи във военна сила за защита на тяхното право върху земята. Неговият план се провалил заедно с поражението на неговия брат - Пророка на Шоуни в битката при Типпеканое през 1811 г. Въпреки, че историята твърди, че битката е завършила наравно, тя прекършила духа на Шоуни и останала в историята като начало на колапса на индианската военна съпротива.

Легендата гласи, че след историческата битка при Типпеканое, Текумсе освободил пленници с пророческо съобщение до ген. Уилям Хенри Харисън - пророчество, което ще остане известно като "Проклятието на Текумсе".

"Харисън ще спечели следващата година да бъде Велик Вожд... Той ще умре в служба... Аз, който накарах Слънцето да потъмнее и Червеноликите да откажат огнената вода ти казвам, че Харисън ще умре. А след него, всеки Велик Вожд избран на всеки 20 години оттук нататък ще умре. А когато умрат всички, нека всеки да си спомни смъртта на нашите хора."

Действително, през 1841 г. президентът Уилям Хенри Харисън починал от пневмония и за 140 години - всеки президент избиран на всеки двадесет години е умирал на служба, с изключение на Роналд Рейган, който оцелява опит за убийство от близко разстояние. (Рейган все пак развива Алцхаймер и е единствения президент, който ползвал съветите на астролог при избор на времето за публичните си появи!) Дали това е само съвпадение или проклятие от колективния гняв на милионите индианци? Докато Джордж Буш върви към завършване на своя първи мандат, множесто хора се питат дали той ще бъде следващата жертва на пророческото проклятие.

Президентските звезди на смъртта

За хилядолетия античните астролози са осъществили връзка между двадесетгодишния цикъл Юпитер-Сатурн и важни социално-политически събития. Юпитер и Сатурн са двете най-отдалечени планети, които могат да се видят с невъоръжено око. Древните считали Сатурн за границата между Слънчевата система и Вселената. "Великият Господар на Времето" - космически часовник отброяващ важни периоди в човешката история. Когато по-бързо движещият се Юпитер преминава през Сатурн на всеки 19.8 години, нов цикъл започва често ознаменуван от преломни събития.

От 1840 г. насам това пресичане на небесните пътища съвпада с президентските избори на нулева година. Когато контракцията (Сатурн) и експанзият (Юпитер) се слеят, съществува известно изцеждане на кармичната хавлия в човешките дела. Юпитер властва над политиците, Сатурн управлява смъртта, а върха на политическия архетип е несъмнено президента. За 120 години до 1960 г., когато цикълът е достигнал своя предел, това пресичане се е получавало само в Земни зодиакални знаци. Само през 1960 г. пресичането е било във Въздушен зодиакален знак и много астролози приписват на тази елементална позиция рейгановото изплъзване от смъртта при опита за покушение срещу него. Но през 2000 г. пресичането на Юпитер и Сатурн е отново се върна в Земен знак! Дали това предвещава зараждащо се посещение на Джордж Буш до "другата страна"? По-нататък ще разгледаме неговата диаграма.

Астолозите попадат в два лагера по отношение на това, коя звездна диаграма да се използва за раждането на Америка. Едната диаграма показва изгряващ Скорпион. Скорпионът е управляван от Плутон и Марс и властва над агресията, смъртта, атомната ера, физическото здраве, секретността и интензивността. Звучи познато?
...

1840, William Henry Harrison
Died April 6, 1841 of pneumonia.   
Vice President John Tyler
 
1860, Abraham Lincoln
Assassinated April 14, 1865
Succeeded by Vice President Andrew Johnson
 
1880, James Abram Garfield
Assassinated July 2, 1881
Succeeded by Vice President Chester Alan Arthur
 
1900, William McKinley
Assassinated September, 6 1901
Succeeded by Vice President Theodore Roosevelt
 
1920, Warren Gamaliel Harding
Died August 2, 1923 from food poisoning
Succeeded by Vice President Calvin Coolidge
 
1940, Franklin Delano Roosevelt
Died April 12, 1945, stroke, medical records missing
Succeeded by Vice President Harry Truman
 
1960, John Fitzgerald Kennedy
Assassinated November 22, 1963
Succeeded by Vice President Lydon Baines Johnson
 
1980, Ronald Wilson Reagan
Assassination attempt on March 30, 1981
Succeeded by his Vice President George Bush by election.

2000 George W. Bush?


http://www.luckystarz.com/Articles/tecumseh.html

Други линкове:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tecumseh's_curse
http://www.straightdope.com/columns/051111.html


Не можах да я преведа цялата, стигнах до астрологически термини, които не знам как се превеждат. Ще ми се да чуя мненията на прагматичните политически анализатори във форума. После ще добавя и още нещо интересно за дядото на Джордж Буш.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Top
Ahnenerbe
Публикувано на: 27.7.2006, 13:34
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 79
Участник # 437
Дата на регистрация: 17-June 06Аз преди няколко години бях чел азбсолютно същото нещо само че там пишшеше че проклятието е отправено от вожда Понтиак.Даже се хванах на бас че до края на тази година Буш ще бъде убит smil4341944e6b0c8.gif
PM
Top
Севар
Публикувано на: 27.7.2006, 23:24
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 367
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05Нищо не пречи да е казал същото и друг вожд. Просто са показали на янките, че държавата им е обречена. До края на годината се очаква голяма автопровокация от страна на американските служби и Моссад, което може да включва примерно атентат срещу Буш. Така или иначе той е един от най-мразените президенти и ще си направят сами услуга като го отстранят. Другата интересна информация, за която споменах е, че дядото на Дж. Буш младши Прескот Буш е посветен в ложата "Череп и кости" и "Братството на смъртта". Един от подвизите му за да го приемат, е бил да разкопае гроба на бунтовния вожд Джеронимо и да открадне черепа му, който се твърди, че още стои в сградата в Иейлския уневрейситет. Джеронимо се е бил срещу янките начело на войска от около 4000 хиляди индианци, но го залавят и го закарват във един форт, където по същото време е бил и дядото на Буш. Вярвам, че най-сетне провидението ще застигне фамилията Буш.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Top
Спорт-Здраве
Публикувано на: 27.7.2006, 23:40
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 934
Участник # 301
Дата на регистрация: 24-March 06За огромна жалост на всечки ни,ако буш бъде свален,то ще го направят именно тези,които ще издигнат следващия набор от ложата(о боже какво говоря! та там няма ДРУГИ освен кандидати от ложи!) И да умре и да не умре,ще го замести пак буш.Е...по-добре да си го отнесе...заради сеира.
PM
Top
0 човека преглеждат тази тема сега (0 гости, 0 анонимни)

Topic Options Reply to this topicStart new topic

 

Нови участници
CelindaMon 2017/1/23
SolTincher 2017/1/23
AntonMatam 2017/1/23
VanceSpyer 2017/1/23
TimmyB3128 2017/1/22