www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум на Движението -> Краят на републиката


Страници: (60) 1 2 [3] 4 5 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Краят на републиката, и Възшествието на Българският Саракт
Йордан_13
Публикувано на: 16.11.2010, 18:57
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 11 524
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Владимир Путин е предложил на Бойко Борисов България и Русия да произвеждат заедно оръжия. Това стана ясно от стенограмата от разговорите между двамата премиери, която беше публикувана на сайта на правителството часове след срещата им на „Дондуков”1 в събота.
Путин заявил, че трябва да се обърне специално внимание и върху произвежданите у нас оръжия без съответните руски лицензи. „Бихме искали да ускорите работата, за да решим този проблем и за това искам да кажа, че производството на стари съветски оръжия без тяхното модернизиране е задънена улица”, отбелязал Путин. Той предупредил, че българските производители все още могат да продават продукцията си някъде, но скоро това можело да секне. „Ние предлагаме да се обединим и да се договорим, защото тук можем заедно и да модернизираме оръжията, и
да ги произвеждаме, и това ще стане за години напред”
лансирал идеята си премиерът на Руската федерация. Борисов пък отвърнал, че междуправителствената комисия може да се събере по-бързо и тези спорни въпроси да намерят необходимият изход. „Вие сам виждате, че по всички въпроси нещата са отлагани във времето до момента, в който ние трябва да седнем и да ги решим най-прагматично”, обрисувал министър-председателят проблема с руските оръжейни лицензи, който засяга основно производството на автомати „Калашников” у нас.
Както е известно, те се правят в казанлъшкия завод „Арсенал”. Договорките за лицензите са сключени още по времето на СССР и изтекоха в началото на 90-те години.
България и Русия подготвят и споразумения за сътрудничество в областта на медицината, за
ремонта на хеликоптерите
и за сътрудничеството в областта на въздушния транспорт, става ясно още от разговорите. Вече се реализира и пилотен проект за обучение на студенти и се мисли за учредяване на съвместни ВУЗ-ове, става пък ясно и от изказването на руския министър на енергетиката Сергей Шматко.
На срещата Борисов е предложил корабите на руския риболовен флот да бъдат ремонтирани у нас. „Имаме седем добри завода и могат да се ремонтират до 15 кораба на година”, подчертал той. Страната ни е поставила и въпроса родни фирми да участват в строителството на Олимпийското градче в Сочи и да бъдат въведени по-облекчени процедури за сертифицирането на родна козметика за руския пазар.
Борисов разкри в
специално интервю за ТВ7
че с Владимир Путин са стигнали до договорка за намаляване цената на газа. Министър-председателят обясни, че не било изгодно за България публично да бъде обявено с колко точно са се разбрали да бъде смъкната цената на синьото гориво. Премиерът обаче бе категоричен, че ще има понижаване, доколкото пазарът позволява. Той каза още, че Русия е предложила старата цена за изграждане на атомната централа АЕЦ „Белене”. В събота
Путин беше готов да оповести предложение на руската страна
Борисов вчера уточни, че предложението им не устройва България. Най-добрият вариант е, когато и двете страни са доволни след такава среща, заяви премиерът и добави, че той самият не е удовлетворен.
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 16.11.2010, 19:22
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 11 524
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Както виждате, дами и господа, работата в републиката е ясна като бял ден. Покрай газопроводите и атомните централи, Путя подсети, своя домакин и за завода "Арсенал". Няма лошо, оръжията са чиста печалба, само дето убиват други хора, т.е. това са пари, напоени с кръв, но както знаем кръвта по парите не мирише, самите пари - също.
Съвсем видело е вече, че в България бавно и сигурно се завърнаха нещата отпреди 1990 г., и това се извършва от реформираната по европейски образец БКП, наречена четирибуквено ГЕРБ. Точно така, никое от известните ни досега триебуквия, не свърши работа на зидарите зад кадър, а само четирибуквието.
След посещението на Путя, ние накратко можем да заявим, като Ваня Кофтоф: "Г-да електорат, Прехода свърши!" Прехода наистина свърши, тъй като ние се завърнахме в изначалната, отпреди 1990 г., точка на тръгване. Само дето нищо не е като тогава и нещата не са същите. Държава няма, икономика - няма, закриват се последните институции символ на българската държавност, над 2 000 000 недоволни от управлението на юдеокомунистическите абревиатури - БСП, СДС, ДПС,НДСВ са извън страната.

Цялата политическа ситуация в републиката съвсем преднамерено следва темата "обикалянето на евреите в пустинята". Вярвайте ми, това обикаляне, наистина ще бъде 40-сет годишно. Първите 20-сет години минаха и вие си знаете, каквото си знаете, най-вече, че нищо вече не зависи от вас. Ние дори не сме народ, дори не сме население, нас ни наричат електорат, това е като любовна ласка, обръщение и мат'рял, когато господарят не е доволен от ласките, с които го удостояваме. Съвсем светлия пример е от няколко часа

"Народопсихологията ни пречи" - в прав текст, го рече премиерът Тиква. И добави: " „У нас народопсихологията е такава, че често не ни позволява да следваме светли примери като Швеция и други страни от ЕС", допълни премиерът.
Премиерът Тиква, не казва: "Аз не ставам и управлявам безкрайно лошо", не, той обвинява народопсихологията на тези, които са го избрали. Знаете ли, той е прав! Много прав! Ако народопсихологията на мат'ряла бе, друга, той никога нямаше да допусне, първом републиканско управление, второ - да го управляват политици като тези, през последните 20 години, като единия от тях си го призна в прав текст: "Ебем ти държавата, щом аз съм и министър". Виж как се е оценил човекът, колко правилно се е преценил! С което е дал и оценка, на тези, които са гласували за неговата партия, оценка за тяхната народопсихология. Ако народопсихологията ни, обаче, беше такава, каквато иска да бъде, г-н премиерът Тиква, дали той днес щеше да е на власт? Не, не и не! Така, че премиерът Тиква е продукт на наличната народопсихология, на народопсихологията на това, което наричаме "мат'рял". А "мат'ряла" се обработва, той никога не остава суров и не се разваля. Той се обработва с "хляб и зрелища". Ако беше в наличност Народ в истинския смисъл на това понятие, ние никога нямаше да имаме премиерът Тиква. Въобще хора като него нямат никакъв шанс в бъдещия Български Саракт. Той няма качества за Саракта, той е от онези, които ще останат вън от стените му.

Ето го, под светлината на прожекторите. Хубав е, нали?
User posted image

Айде, още един път с "чаровния" Кристал
User posted image

И така, дами и господа, началото на новия Преход, започва от днес. Предстоят нови 20-сет трудни и наситени с динамизъм, пот и кръв, хляб и зрелища времена. В тези 20-сет години, ще си отиде още доста от мат'ряла. Накратко да го кажа, за да не ви разочаровам, в тези 20-сет години или трябва да умрът или да се променят тези, които са за държавната форма на управление на България, наречена "Република", т.е. тези, които не са българофили. Няма как, съжалявам. Ще се видим към 2030. Ако съм жив дотогава.
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 16.11.2010, 19:43
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 11 524
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Ето още малко примери за падението на Републиката

Министър Ангелов обяви края на Пета Шипченска бригада
http://news.ibox.bg/news/id_1111383749


И коментарите на мат'ряла отдолу
================================
1. "Нормално. Няма с кого да воюваме, границите си ги гарантирахме с членството ни в НАТО. Тук някои хора леят сълзи по времето, когато имахме 180 000 армия. И какво като я имахме? Нима не бяхме васали? След като са се наредили нещата, няма смисъл млади и интелигентни хора, да бъдат тормозени от двупръсти селяци с пагони, а всички данъкоплатци да плащат сметката. "

2. еи вулгари ,наистина останаха ви само 3 неща от където може да се краде много.АМА НАИСТИНА МНОГО!
това са - БАН ,ВАшАТА КОМУНИСТИчЕСКА ЦЪРКВА И МИНИСТЕРСВО НА ОТБРАНАТА.
ТУКА ИМА АКТИВИ ЗА МИЛИАРДИ-ЗЕМЯ ИМОТИ И МН ДРУГИ АКТИВИ....

ДАВАМ СТАРТ НА КРАДЕНЕТО! юРУУУУшшшшшшшшш !

PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 17.11.2010, 1:40
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 11 524
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06
http://www.blitz.bg/news/article/92548
НИКОЛАЙ КОЛЕВ - БОСИЯ: ГОТВЯТ УБИЙСТВОТО НА ФИЛЧЕВ И ТРАКТОРА коментари/25
16 ноември 2010, 17:04
София, БългарияСпоред Босия в един момент президентът Георги Първанов ще трябва да си подаде оставката, а Народното събрание - разпуснато.
Бившият главен прокурор Никола Филчев и най-известният арестант у нас Алексей Петров ще бъдат убити. Това ще доведе до политическа криза, след която парламентът ще бъде разпуснат, а президентът Първанов - свален от власт, каза пред Frognews дисидентът Николай Колев - Босия.

Според Колев Филчев ще бъде арестуван, а освен него зад решетките ще попаднат Гълъбин Георгиев и Филко Славов. Босия стига до заключението след думите на Цветан Цветанов, който призна, че Филчев е поръчвал убийства, а хора на Трактора са ги изпълнявали. Според Босия в престъпната схема е замесен и бившият министър на вътрешните работи Георги Петкaнов.

Той е категоричен, че във веригата участват много хора, тъй като едно убийство на човек, свързан с властовите ресурси, какъвто е прокурорът Колев, нещата стават съвсем други. Според Босия има три двойки, които са участвали в проследяването и убийството. Трябва да подчертаем и факта, че на следващия ден има извършено още едно убийство – това на Димов, който е бил психолог на баретите и който е станал свидетел на проследяването на прокурора Колев пред дома му. Също така става дума за още няколко убийства, които евентуално ще лъснат – като това на Кристиян Маслев, собственик на "Натурела Груп", в което най-вероятно Трактора също е включен. Но щом се казва в открит текст и от Бойко Борисов, и от Цветанов, значи е подготвена вече операцията.

"Филчев вчера доброволно е бил в следствието, а оттук нататък нещата толкова се динамизираха, че просто очаквам да има бързо решение и някои сили ще подготвят спешно убийствата на няколко човека – на Филчев, на Трактора и на Гълъбин Георгиев, който е прекият физически убиец. В противен случай разкриването на това убийство и на ямболската адвокатка ще доведе до един властови срив в политическите партии. В един момент и президентът ще трябва да си подаде оставката и да бъде изхвърлен, а Народното събрание - разпуснато. Разкриването на серия от убийства може да доведе до тежка политическа криза, което аз смятам, че ако се случи, ще е очистително и ще бъде добре за страната. Да не говорим, че в България на практика няма политически партии, а едни търговски дружества, които нямат нищо общо с политиката", коментира Босия.
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 17.11.2010, 1:45
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 11 524
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Разкриването на серия от убийства може да доведе до тежка политическа криза, което аз смятам, че ако се случи, ще е очистително и ще бъде добре за страната. Да не говорим, че в България на практика няма политически партии, а едни търговски дружества, които нямат нищо общо с политиката", коментира Босия.
============================================================
Айде, бе, откога го чакам! Откога чакам тая тежка политическа криза! Ако това стане, виното, дето имам че го излея на улицата. Точно така - Парлама-мента разпуснат, а политическите партии - забранени! Фашизъм било, да ви го начука фашизма в мазните задници, гиди мръсни гниди.
По една неокастрена борика съм ви приготвил - много боли и кожата съдира, тамън ще усетите как му е на телектората, когато го управлявате!
PM
Top
anti666
Публикувано на: 17.11.2010, 9:40
Quote Post
QUOTE
Разкриването на серия от убийства може да доведе до тежка политическа криза, което аз смятам, че ако се случи, ще е очистително и ще бъде добре за страната. Да не говорим, че в България на практика няма политически партии, а едни търговски дружества, които нямат нищо общо с политиката

Това е най-доброто нещо, което може да направи тандема Цветанов/Борисов за България. Общоизвестен факт е кой стои зад тези серии. Кой е поръчителя на "чуковете", които осакатиха един български журналист. Знае се, че помака от Бабинци е само междинното звено. Между мутрополицаите от ДС като тоя Гълъбин, Йоско, Маджо, Галевците и прочее криминална измет със вишестоящи политици на Кърмилницата. Съвсем естествено е, че ако имат куража да разровят смръдливата републиканска кочина, ще стигнат накрая до вечно ухиления обитател на Дондуков 2 и шибаните му олигарси. И ще последва оставка на триперливеца с обвинение в поръчка на опит за убийство. Ще следва и разтурване на ДС трибуквениците от партии/групировки и въвеждане на военно положение със специализирани съдилища.

Ясно е, че Боко също ще трябва да си подаде оставката, но ако въведе тези очистителни мерки, ще бъде най-популярния политик и ще влезе в историята като човека, започнал прехода към царството. Това му е единствения реален и печеливш ход, иначе изборът си е негов. Олигарсите така или иначе ще го хързулнат, защото прекалено много интереси настъпи. Нема начин в РъБъ и агнето да е цяло и вълка сит.
Top
Йордан_13
Публикувано на: 18.11.2010, 0:53
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 11 524
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (anti666 @ 17.11.2010, 09:40 )
QUOTE
Разкриването на серия от убийства може да доведе до тежка политическа криза, което аз смятам, че ако се случи, ще е очистително и ще бъде добре за страната. Да не говорим, че в България на практика няма политически партии, а едни търговски дружества, които нямат нищо общо с политиката

Това е най-доброто нещо, което може да направи тандема Цветанов/Борисов за България. Общоизвестен факт е кой стои зад тези серии. Кой е поръчителя на "чуковете", които осакатиха един български журналист. Знае се, че помака от Бабинци е само междинното звено. Между мутрополицаите от ДС като тоя Гълъбин, Йоско, Маджо, Галевците и прочее криминална измет със вишестоящи политици на Кърмилницата. Съвсем естествено е, че ако имат куража да разровят смръдливата републиканска кочина, ще стигнат накрая до вечно ухиления обитател на Дондуков 2 и шибаните му олигарси. И ще последва оставка на триперливеца с обвинение в поръчка на опит за убийство. Ще следва и разтурване на ДС трибуквениците от партии/групировки и въвеждане на военно положение със специализирани съдилища.

Ясно е, че Боко също ще трябва да си подаде оставката, но ако въведе тези очистителни мерки, ще бъде най-популярния политик и ще влезе в историята като човека, започнал прехода към царството. Това му е единствения реален и печеливш ход, иначе изборът си е негов. Олигарсите така или иначе ще го хързулнат, защото прекалено много интереси настъпи. Нема начин в РъБъ и агнето да е цяло и вълка сит.

Малко ме съмнява да го направят. За това трябва да си чист спрямо себе си. А пък Тиквата си е мутра. Една мутра да ни отърве от други мутри, за да можем после да кажем като едно време: "Хубаво ни освободихте братушки, но сега трябва да намерим някой, който да ни освободи и от вас".

PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 18.11.2010, 0:55
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 11 524
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Макар, че и самият Цанев не е чист спрямо себе си, документите са си документи
=============================================================

България - 16-а република на СССР. Мит или истина?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=678477

На 29 октомври т.г. вестник “Труд” публикува интервю с доц. Евгения Калинова, преподавател по история в Софийския университет, озаглавено “България - 16-а република на СССР. Това е мит!”

Г-жа Калинова уточнява: “Словосъчетанието “16-а република” липсва в документите и на двата пленума на ЦК на БКП от 1963-та и 1973 г. В тях става дума за все по-тясно сближаване и сливане със Съветския съюз в сферата на икономическите отношения”, а що се отнася до политическото сливане на България със Съветския съюз, Тодор Живков, според г-жа Калинова, говорел “за далечното комунистическо бъдеще, когато държави няма да има”.

В книгата си “Срещу някои лъжи” (1993 г.) Т. Живков отрича да е имало подобно нещо:

"Дълго отминавах инсинуациите, свързани с мое намерение за присъединяване на България към СССР. Струваше ми се несериозно да отговарям на лъжи, които биха били само пошли, ако не бяха толкова тъпи. Искам да заявя кратко и категорично: през 33-те години на моето управление и за момент не е съществувала подобна заплаха. Подобна мисъл дори."

Още по-категорично отрича той това и в своите мемоари (1997 г.).

Аз съм от поколението, което помни тази 1963 г., и присъединяването ни към Съветския съюз не бе само слух. Но спомените нямат силата на доказателство. След събитията през 1989 г. вестниците широко тиражираха замисленото от комунистическата партия национално предателство, но политическите филипики също не могат да се използват за доказателство, защото носят риска да са гола пропаганда. Затова, когато в том 4 на “Български хроники” стигнах до този въпрос, аз потърсих веществени доказателства.

В Централния държавен архив се разрових в Централния партиен архив и след дълги приключения успях да се добера до фонд 1Б, опис 5, архивна единица 600 - това е дълго укриваният Стенографски протокол от заседанието на пленума на Централния комитет на БКП, състояло се на 4.ХII.1963 год.

За да бъда сигурен, че това доказателство няма “случайно” да изчезне от Държавния архив, направих ксерокопие на протокола (IХ+144 машинописни страници), съхраняват се в банков сейф.

Сега, читателю, ти предстои да прочетеш най-невероятното (дръж се, българино!) и те моля сам да прецениш: мит ли е бил замисълът за присъединяването на България към Съветския съюз - или е било истина?

Предс. Митко Григоров: Другари, откривам заседанието на пленума на ЦК на партията. За дневен ред се предлага една-единствена точка: Обсъждане на въпроса за по-нататъшното най-тясно сближение и в перспектива за сливане на Народна република България със Съветския съюз. Доклад ще направи др. Тодор Живков. Друго предложение има ли? - Няма. Има думата др. Тодор Живков.

Тодор Живков:

Другари, Политбюро внася за обсъждане в пленума на Централния комитет на партията въпроса за по-нататъшното свързване и най-тясно всестранно сближение, а след това, в перспектива, и за обединение на НРБ със Съветския съюз (к.м.). За България и българския народ това е акт с историческо значение, който ще постави началото на нова глава в българската история, ще открие нов етап в развитието на страната по пътя на социализма и комунизма.

Курсът на партията за най-тясно сближение, а в перспектива и за сливане на НРБ със Съветския съюз (к.м.) поставя не само големи икономически проблеми, но и други изключително важни въпроси, каквито са въпросите за по-нататъшната съдба на българската нация и за суверенитета на българската държава.

(На един от предишните пленуми през юли 1963-та Живков дефинира до пределна яснота разбирането си за държавния суверенитет:Суверенитета народът го разбира да има ядене, да живее. Ето това е суверенитетът!)

Ние сме убедени - продължава Живков, - че партията и българският народ ще посрещнат с голяма радост и въодушевление по-нататъшното най-тясно сближение и свързване на НРБ със Съветския съюз, че перспективата за обединяване на НРБ със Съветския съюз в бъдеще ще предизвика в подавляващата част от българския народ небивало висок политически и трудов ентусиазъм. (Ръкопляскания.)Ръкопляскат присъстващите на пленума 87 членове на ЦК и 51 кандидат-членове. Изказвания са направили 15 души. Цитирам най-същественото.

Тодор Павлов: Смятам, че да се проведе референдум по този въпрос няма смисъл, но ние трябва да проведем такава кампания, че да няма колебание сред народните маси и решението да бъде прието единодушно...

Димо Дичев: Никога нашите комунисти не са възпитавани другояче, освен да считат, че Съветският съюз е наше отечество (к.м.), че по типа на Съветския съюз ще се създават други социалистически държави и те ще се развиват и присъединяват към Съветския съюз. (А на пленума през юли 1973 г. Димо Дичев ще произнесе словосъчетанието, което според доц. Калинова липсвало и на двата пленума: “В миналото комунистите не са мислили, че ние няма да бъдем една шестнадесета или седемнадесета съветска държава!” (к.м.) -провиква се екзалтирано той.)

Цола Драгойчева: Споделям възторга и радостта да работя като комунист там, където ме изпрати партията за минаването на нашата страна в общото семейство на Съветския съюз, да бъдем една от републиките на Съветския съюз (к.м.).

Стоян Стоименов: Другари, ние днес решаваме едно велико дело, решаваме светлото бъдеще на нашата нация и на нашия народ. Ние сме щастливи, че това, за което нашата партия близо 8 десетилетия се бори, днес нашият Централен комитет начело с др. Тодор Живков практически го решава. Ние сме щастливо поколение, защото пристъпваме към разрешаването на този въпрос. Разбира се, би било радостно, ако ние сега вкупом всички социалистически страни се обединим със Съветския съюз (к.м.)... Аз съм безкрайно щастлив, че доживях този тържествен момент и заставам зад доклада на др. Живков.

Начо Папазов: Не случайно, когато стана революцията на 9 септември, голяма част от хората вдигнаха лозунга за Съветска република, защото всички живееха с идеята, че като се освободи, България ще бъде Съветска социалистическа република (к.м.).

Андрей Михайлов: Ние, кандидат-членовете на ЦК, ако ни се разреши, с две ръце и най-чисто сърце ще гласуваме за най-съкровената мечта на нашия народ - да се съединим с братските съветски народи (к.м.).

Възторжената си подкрепа в този дух изказват и Евгени Матеев, Райко Дамянов, Раденко Видински, Лъчезар Аврамов, Любомир Кръстанов, Димитър Димов.

Както видяхме в началото, г-жа Калинова съвсем уверено твърди, че на пленума ставало дума само “за все по-тясно сближаване и сливане със Съветския съюз в сферата на икономическите отношения", а както виждаш, читателю, изказалите се членове на ЦК един през друг се надпреварват да говорят за “мечтата си да превърнем нашата страна в частица от Великия Съветски съюз”.

Сега да видим дали е вярно и това, че тази мечта за политическо сливане с Великия Съветски съюз се е отнасяла за “далечното комунистическо бъдеще, когато държави няма да съществуват” - както твърди доц. Калинова.

Ето какво казва дословно по този въпрос лично Тодор Живков в заключителното си слово: Това сливане не може да стане тази година, когато има трудности и в Съветския съюз, и у нас.

Също така не си представям, че трябва да чакаме 10-20 г. Може би след 2 години ще отворим границите... (к.м.)

И за да е съвсем ясно за какво сливане става дума, Живков пояснява: Друг е въпросът за насоките и какви форми ще вземе това сливане. Другарят Хрушчов каза: “Може би ще бъде федерация, може би конфедерация.Трудно е да се каже как ще бъде.” И това е вярно. Ние няма да правим сливане от ден до пладне, а навеки. Ето защо трябва да се подготвим.

В същото заключително слово Живков се изповядва: “По поръчение на Политбюро с др. Станко Тодоров бяхме при др. Хрушчов в началото на м. октомври, за да се посъветваме по въпроса за сливането. Трябва откровено да ви кажа, че аз много се притеснявах и вълнувах. Не знам защо у мен беше залегнало убеждението, че др. Хрушчов и съветските другари няма да приемат такава постановка и затова се бях приготвил да говоря дълго и да ги убеждавам в правилността на тази постановка и перспектива. Обаче, след като изложих накратко нашата идея, др. Хрушчов започна с това: “Аз съм съгласен с вашето предложение. Правилно е това и т.н.” И въпросът се изчерпа. (Продължителни ръкопляскания.)

Както се вижда, работата била предварително опечена... За да не остане в теб съмнение, патриотичний мой читателю, че това не са били само празни приказки и че действително нашият народ е бил на ръба да заживее след 2-3 години “съвсем свободно” като член на великото съветско семейство, ще процитирам тук извадки от официалното решение на пленума на ЦК на БКП. Ще напомня, че в тогавашната тоталитарна държава висшата партийна власт бе слята с висшата държавна власт и решенията на ЦК на БКП се превръщаха автоматично в държавни решения.

Борис Велчев: Другари, позволете ми да ви предложа проект за решение по обсъждания въпрос. “Пленумът на ЦК на БКП одобрява единодушно и с въодушевление доклада на първия секретар на ЦК на БКП за по-нататъшното най-тясно сближение и сливане в перспектива на НРБ със Съветския съюз. Пленумът оценява като забележителна проява на патриотизъм и интернационализъм инициативата на др. Тодор Живков... Като одобрява безрезервно изложените в доклада на др. Живков теоретически и политически положения... ЦК утвърждава текст за писмо до ЦК на Комунистическата партия на Съветския съюз по въпроса за по-нататъшното сближение и за сливането в перспектива на НРБ със Съветския съюз.”

Онези от членовете на ЦК, които са съгласни с предложеното, моля да гласуват с вдигане на ръка. Против? - Няма. Въздържали се? - Няма. Приема се единогласно от членовете на ЦК. (Бурни ръкопляскания. Всички стават прави.)

Накрая Живков призовава съзаклятнически: След този пленум не следва под никаква форма да се говори на когото и да било и където и да било.И залата му отговаря съзаклятнически: Правилно!

Казано с думи прости, България щяла да бъде продадена тайно, зад гърба на народа. И до днес участниците в това съзаклятие мълчат и отричат... Но документите са подло нещо. Писмо до Хрушчов и ЦК на КПСС наистина е написано и изпратено от единогласните наши патриоти (“Ние молим ЦК на Комунистическата партия на Съветския съюз да разгледа това наше писмо и се надяваме, че ще срещнем пълно разбиране...”), писмото е дълго 7 машинописни страници и аз ще ти спестя дългото унижение да го четеш, днешний читателю.

Защо “сливането навеки”,слава Богу, не стана - е друга тема, с която няма да се занимавам сега. Оставям без коментар и пленума през юли 1973 г., където се разглежда същият въпрос с по-завоалирана фразеология. Мисля, че цитираното дотук е достатъчно, читателю, за да прецениш може ли сериозно да се твърди, че “в документите и на двата пленума” ставало дума само “за по-тясно сближаване и сливане съсСъветския съюз в сферата на икономическите отношения”; че за политическо сливане на България със СССР се говорело само “за далечното комунистическо бъдеще, когато държави няма да има”; и накрая (върхът на логиката!), че понеже “словосъчетанието “16-а република” липсва в документите и на двата пленума на ЦК на БКП от 1963-та и 1973 г.”, намерението България да стане 16-а република на СССР било мит?

Това словосъчетание като напук съществува (виж изказването на Димо Дичев), но не в това е въпросът. Не е важно има ли го, няма ли го буквалното словосъчетание “16-а република”, а смисълът, защото във всички изказвания на този пленум, както видяхме, става дума за едно и също нещо: час по-скоро да се влеем във великото семейство на съветските народи; да се влеем в семейството на Съветските социалистически републики; да бъдем една от републиките на Съветския съюз; да превърнем нашата страна в частица от Великия Съветски съюз; Съветският съюз е наше отечество...

За съжаление, всичко това не е мит, а истина, жестока истина! Замисълът на Живков и организираният с участието на целия ЦК на БКП таен кроеж (да не кажа заговор) за присъединяването на България към Съветския съюз, за сливането й със Съветския съюз, за превръщането й в една от републиките на Съветския съюз, независимо в 16-а или 17-а - това е най-голямото и позорно падение на БКП, защото е акт на тотално национално предателство, което няма аналог в нашата хилядолетна история, а националното предателство във всички времена и при всички народи се е считало за най-тежкото престъпление.

И неслучайно Т. Живков яростно отрича не само съществуването на тези два пленума, не само че “през 33-те години на моето управление и за момент не е съществувала подобна заплаха“, но че и “подобна мисъл дори” не била съществувала! Т. Живков знае, че само мисълта за подобен акт е престъпление - затова отрича. И това е разбираемо.

Но бях изненадан и шокиран от думите на уважаваната преподавателка по история в Софийския университет доц. д-р Евгения Калинова. Предполагам, че тя не е виждала стенографските протоколи и повтаря доверчиво думите на някой свой неосведомен колега... Иначе, да се потулва умишлено от историк този акт на безпрецедентно национално предателство, е тежък грях към историята.

Стефан ЦАНЕВ
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 18.11.2010, 1:05
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 11 524
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06“за далечното комунистическо бъдеще, когато държави няма да има”.
======================================================

Не знам защо отричаха Джончо Ленън, нали той пееше така: “Да си представиш, че държави няма, не убиваме, не мрем...”
Щом и Джончо Ленън е бил комунист, спокойно можеха да го вземат в Президиума на ЦК. Щеше да им свърши идеална работа.

Другари, Политбюро внася за обсъждане в пленума на Централния комитет на партията въпроса за по-нататъшното свързване и най-тясно всестранно сближение, а след това, в перспектива, и за обединение на НРБ със Съветския съюз (к.м.). За България и българския народ това е акт с историческо значение, който ще постави началото на нова глава в българската история, ще открие нов етап в развитието на страната по пътя на социализма и комунизма.
=============================================================
Ех, бай Тошо, що не доживя да те турнат като главен интегратор на България към ЕС. Ти щеше да се справиш великолепно! Щеше да ни вкараш, през парадния вход.


Курсът на партията за най-тясно сближение, а в перспектива и за сливане на НРБ със Съветския съюз (к.м.) поставя не само големи икономически проблеми, но и други изключително важни въпроси, каквито са въпросите за по-нататъшната съдба на българската нация и за суверенитета на българската държава.
=============================================================
А, твоите наследници Тодоре, го решиха много бързо този въпрос – ликвидираха суверинитета на РБ и туриха кръст на българската нация.

Начо Папазов: Не случайно, когато стана революцията на 9 септември, голяма част от хората вдигнаха лозунга за Съветска република, защото всички живееха с идеята, че като се освободи, България ще бъде Съветска социалистическа република (к.м.).
========================================================
Начо, Начо и твоята мечта се изпълни! Днес България не е съветска, а европейска република или американски щат. Но какая разница, Начо? Присъединяването е важно, няма значение към какво;)))


Аз съм безкрайно щастлив, че доживях този тържествен момент и заставам зад доклада на др. Живков.
===============================================================
Ех, Стоене, Стоене, вместо тебе обаче, плака от радост Моника Паси. Какви превратности на съдбата!


Сега разбирате ли, защо трябват още 20 години? И кои трябва да си отидат през тези години?
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 18.11.2010, 1:09
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 11 524
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Ние сме убедени - продължава Живков, - че партията и българският народ ще посрещнат с голяма радост и въодушевление по-нататъшното най-тясно сближение и свързване на НРБ със Съветския съюз
===============================================================
Ти не доживя 2007-ма година, за да го видиш това въодушевление и радост! Те се радваха, Тодоре, много се радваха, ама сега, не са чак толкова радостни.
PM
Top
anti666
Публикувано на: 18.11.2010, 13:36
Quote Post
QUOTE
Борис Велчев;
"Другари, позволете ми да ви предложа проект за решение по обсъждания въпрос.  Пленумът на ЦК на БКП одобрява единодушно и с въодушевление доклада на първия секретар на ЦК на БКП за по-нататъшното най-тясно сближение и сливане в перспектива на НРБ със Съветския съюз"

Името звучи познато. Кой ли може да е тоя Борис Велчев? Ами деденцето на сегашния главен прокурор на республиката. Небръснатия хомосексуалист, сложен там от Кърмилницата с една единствена задача - да няма нито един осъден от другарите и червените братя-зидари.
Един от Фамилиите на комунистическото котило.
Top
anti666
Публикувано на: 20.11.2010, 19:12
Quote Post
QUOTE
И така, дами и господа, началото на новия Преход, започва от днес. Предстоят нови 20-сет трудни и наситени с динамизъм, пот и кръв, хляб и зрелища времена. В тези 20-сет години, ще си отиде още доста от мат'ряла. Накратко да го кажа, за да не ви разочаровам, в тези 20-сет години или трябва да умрът или да се променят тези, които са за държавната форма на управление на България, наречена "Република", т.е. тези, които не са българофили. Няма как, съжалявам. Ще се видим към 2030

При нас наистина се повтаря 40-годишния преход на Моше през пустинята. Когато трябва да се смени цяло едно поколение. И явно сега сме по средата, на буквалното дъно на прехода. Ясно е, че няма организирана или неорганизирана съпротива в България, способна да промени политическата система. Дори и да има, Новият Световен Ред вече е реалност и няма да допусне именно България да се отскубне от мъртвата хватка. Така че ни остава единствената възможност. Сриване не само на републиката Гоцева Мангалия, но и премахване на външните фактори, които ни задушават. Това е по силите само на Небето. Как - излишно е да го обяснявам. То си е предсказано отдавна.
А после, когато българите се освободят от задушаващата хватка на тоя чудовищен стананиски Ред, ще трябва да поизминат още малко годники, докато израстнат духовно и знаят какво искат и как да го направят.
Top
anti666
Публикувано на: 20.11.2010, 19:29
Quote Post
QUOTE
Народът ни е твърде добре подготвен духом...

Левски е виждал тогава, че духът на българина, българщината е жива. Лесно му е било, макар в условията на робство да подготви хората. Но сега ударът е насочен в самата светая светих на България. Вековете робство са си били резултат на едно Проклятие. Но Българщината е била жива. Сега обаче враговете ни правилно са се насочили именно в нея. И тук вече ще следва Божията намеса.
Защото ние сме първия народ на Земята, в който се е появил азът и сме станали ХОРа. Които в последствие създаваме държава и култура. Именно Духът е това, което наричаме Бога в човека. За да го има, човек трябва да е свободен духом. НСР удря точно в това, което си е директна атака срещу Небесните закони. Повече от ясно е, че това няма да бъде допуснато, особено заради българите.
Нещата вече са задвижени и идва време, когато трябва да гледаме отвъд наближаващите събитя. Да сме готови за времето на Безвремието. Следващите 20 години. Когато няма да го има Боко и Гоце, няма да го има Големия брат и ЕС. Няма да го има и Яхве дори. Само едни объркани хора, оставени за първи път на Свобода, без да знаят какво да правят с нея. Някои от тях още ще си жалят за републиканската хранилка и ще въздишат по времето на Кали Юга.
Top
Йордан_13
Публикувано на: 26.11.2010, 10:59
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 11 524
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06
Стадото е събрано на паша пред яслите - веригата магазини Lidl
User posted image


Това е образът на днешна България - лето 2010
User posted image


Телекторатът съвсем оскотя... В лето 2010-то след дълга серия "зрелища", "правителството" пусна в действие, втория лост на управление на тълпата - "хляба", като този път замени големите хранителни мастодонти, с дълги търговски вериги, чиято дължина трябва да създаде, чувство за сигурност и ситост в стадото. Дълги са и яслите, в които слагат на овцете сено и ярма, но на никой тази аналогия, не му идва наум. С капиталистически прийоми, стратезите на днешното управление пресъздадоха носталгичната атмосфера на живковото комунистическо време, с което те напълно се асоциираха. Предстои ни да наблюдаваме, оттук нататък все този прийом - как змията захапва опашката. Евтината ярма и сено в яслата не е случайна и идва тъкмо навреме - задаващата се гладна зима, заплашва сериозно устоите на управлението, а и на републиката като цяло. Новият 20-годишен преход е вече преход за премахване на републиката и антибългарските сили, все повече ще търсят начини да я съхранят. един от прийомите е този - нахрани стадото, за да е сито, и да не прави бунтове, които те застрашават. Нищо, че на другия ден, пак ще огладнее! Така управляват жидовете - чрез илюзията за ситост и сигурност!
Този механизъм много добре сработва в България, защото тук вече понятие "народ" не съществува, а само едно стадо, което вълците пазят, за да се хранят от него! Всяка овца, обаче живее с надеждата, да оцелее до следващия ден. Късно разбира, че "утре" няма да има. България - лето 2010...
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 26.11.2010, 11:09
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 11 524
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06И понеже сте късогледи, нека ви направя още една аналогия. Открийте приликите!

User posted image


User posted image
PM
Top
0 човека преглеждат тази тема сега (0 гости, 0 анонимни)

Topic OptionsСтраници: (60) 1 2 [3] 4 5 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
NoeliaGile 9/12/2018
VonRasco35 9/12/2018
BonnyKersh 9/12/2018
ShastaSchi 9/12/2018
AmberBound 9/12/2018