www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум на Движението -> Ке падне ли Сирия?


Страници: (5) 1 2 [3] 4 5  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Ке падне ли Сирия?
Канатица
Публикувано на: 29.10.2013, 15:50
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 914
Участник # 1 054
Дата на регистрация: 25-July 07QUOTE
Германското разузнаване наскоро обяви данните от своите анализи, според които сирийците във въоръжената опозиция съставляват едва 5%

Всички останали са чужденци, членове на различни крайни организации, сочат анализите на германското разузнаване. Тоест “вноса” на екстремисти от страна на Запада и финансирани от държави като Саудитска Арабия е доста голям. ЦРУ обучава бойци в Йемен и ги праща в Сирия, а САЩ въоръжава метежниците.


--------------------
"Хората имат гробове, но истината няма - нея никой не може да я погребе"
PM
Top
anti666
Публикувано на: 29.10.2013, 21:15
Quote Post
Вестник Фигаро: НаркоРепублика България снабдява с оръжие сирийските човекоядци

QUOTE
Кореспондентът на Le Figaro Жорж Малбрюно е разузнал как ЦРУ изпраща оръжие за бунтовниците от Свободната сирийска армия ( FSA ) от територията на Йордания.
Според офицера от ССА Ануар,  многократно придружавал  конвои на оръжия, всичко започва в района на “трите граници”. Това е името на пустинна площ между Йордания, Сирия и Ирак, от дълго време служеща като убежище за контрабандисти.

Оттук през нощта по посока на границата със Сирия тръгва конвой от 8 коли. В първите две седят агенти на ЦРУ, последвани от пет коли на ССА, натоварени с оръжия, след колоната върви джип със смесен екипаж от офицери на ЦРУ и агенти на разузнаването на  Йордания. Минавайки  3 km по  сирийска територия, американците и йорданците се връщат, а  бойците от ССА продължават до предградията на Дамаск.

Благодарение на сигурни канали за комуникация със западните специални сили, бунтовниците може по всяко време да се получават разузнавателни данни от американците . “Понякога дори ЦРУ изпраща безпилотни самолети, които навлизат до 150 км в сирийска територия, за да ни предупредят за дислокацията  на капаните на Башар ” – казва Ануар.

По тази схема  всяка седмица от Йордания в Дамаск на няколко пъти се доставят 15 тона оръжие и боеприпаси: АК, гранатомети,  преносими зенитни ракети.

” Има дори израелски ракети Law, -хвали се Ануар.

Оръжията са закупени с парите на Саудитска Арабия от Украйна и България, а след това се доставят  от саудитски транспортни самолети на военни летища в южната част на Йордания, изяснява Малбрюно. Оттам се изпраща до  базата Азрак на границата със Сирия.

В предградията на Дамаск Ануар и подчинените му разпределят полученото оръжие между неислямистките  батальони на ССА, като процеса се снима на видео, а след това се  изпраща в оперативния център в Аман. През първата половина на 2013 г. сирийските бунтовници са получили от Йордания 600 тона военни товари.

“Американците всъщност участват много активно – казва Ануар. Те и сега са все още активни, но поради перспективите за намиране на политическо решение на мирна конференция в Женева , от септември доставките на оръжия, за съжаление са станали по-малко”.

Бунтовниците се съмняват, че Йордания им дава всичките оръжия и се съмняват, че Аман наистина иска да свали Асад. “Изглежда , че за арабските режими нашата революция  е повод да кажат на своя народ: “Вижте, ако се разбунтувате, ще бъде същото като в Сирия : несигурност и хаос ” – оплаква  се един от тях.

“Йорданците и американците не контролират всичко, което се случва на границата ,” – казва източник в една от армиите  на Запада. ” Когато саудитски  самолети кацат в Йордания, ЦРУ така или иначе до ден днешен присъства-  казва той, цитиран от Малбрюно. А държави като Франция и Йордания най- много се дразнят, че в края на веригата  оръжията не стигат там, където е необходимо”.
Top
anti666
Публикувано на: 4.11.2013, 20:53
Quote Post
Преди няколко години, когато започна конфликта там, на българите им се струваше някаква отдалечена кампания, която не ни касае. Движението беше първото, което предупреждаваше за надигащата се опасност, както и за предсказанията на Ванга. Защото те не са случайни и явно трябва да се случат. 4 години по-късно държавите, които започнаха войната срещу Сирия ни вкараха и нас директно в този конфликт. Още отсега ни подготвя Сталинка, че трябва да свикваме с това положение, харесва ли ни или не. Че догодина да чакаме още 200 000 уахабисти. Защото това не са сирийци, борещи се за държавата си. Това са уахабисти и роднините им, които Турция целенасочено ни ги прехвърля насам. Преди дни Йордания затвори границите си с Сирия. В едната посока разбира се, нататък се изпраща оръжие и терористи, както и горната статия обяснява. Така че този "бежански" поток ще се пренасочва директно през Турция към България. Гърците предвидливо си построиха 4 метрова стена с Турция и го нямат този проблем. Нито пък си имат турска партия в парламента

Ситуацията в Сирия се комбинира с това;
http://news.ibox.bg/news/id_530088589
Само 19% подкрепа за дългоносото човече Олигарски. Този режим е абсолютно нелегитимен и все по-мразен от българите. Колкото и парадоксално да звучи, ситуацията в Сирия работи в наша полза, защото отвори очите на хиляди хора да разберат, че срещу тях се води тих геноцид.

Преди време едни мъдри хора бяха казали също, че "Така се е започнало и така ще свърши". 14-тото уродче на Олигархията е турско-комунистическо. Дали след него ще се излюпи 15-то изчадие или краят им ще отбележи и Краят на републиката, предстои да узнаем. Сигурното е, че Олигарски няма да издържи 4 години, прекалено голяма жега става около него.
Top
Сакар
Публикувано на: 4.11.2013, 23:31
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 365
Участник # 2 033
Дата на регистрация: 10-October 09Сталинка Георгиева – все по-вредна за българските интереси и националната сигурност

Официално по-малко от 10 000 „бягащи от война“ нелегални емигранти обърнаха районите в които са настанени с хастара навън. Невинните жертви превърнаха в свой репертоар почти целия Наказателен кодекс – изнасилване в Овча Купел, наркотици в Берковица, побоища в центъра на София, трошене на обзавеждането в бежанските центрове, запалени десетки декари гора край Елхово, бунтове в центрове за задържане, разголване пред ученици в училище, обрани дворове в Хасковско – като това са само част от изнесените от МВР в публичното пространство данни. Последният случай, от нощта на 2 срещу 3 ноември обаче, е особено важен – този на кланата продавачка (студентка по политология) в денонощен магазин на столичната улица „Пиротска“ от 20 годишен алжирец. Младежът влязъл нелегално през българо-турската граница през пролетта. Трудно бихме го определили като бежанец, защото в Алжир не се водят военни действия. На второ място е бил пуснат на свободен режим, защото от Агенцията за бежанците са се уверили, че лицето е финансово обезпечено и може да се издържа само. За краткия си престой у нас, преди да заколи момичето, вече е имал криминална регистрация за хулиганска проява. Възникват лавина от въпроси към политици и държавни институции: кой и как реши, че този човек може свободно да се разхожда след като един път е извършил престъпление каквото е нелегалното преминаване на държавна граница? Кой и как реши, че е финансово осигурен, след като коли човек за дребни пари в центъра на София? Кой и защо го е оставил да се разхожда свободно въоръжен след като вече е криминално регистриран? Какво прави още този човек в България? Има ли таен план за трайното заселване на страната с големите групи нелегални емигранти от Близкия изток и Африка, за което вече намекна бившия премиер Иван Костов? Какво ще стане ако нелегалните станат стотици хиляди или повече? Как точно и по какъв начин ще ги интегрираме, както ни съветва еврокомисарката ни, при положение, че големите държави в Европа напълно се провалиха в това си начинание? Защо управляващите, опозицията, Столична община, МВР и Агенцията за бежанците позволиха центърът на София да се гетоизира, да стане мръсна и опасна зона, която е враждебна към жителите и гостите на града? Кой ще понесе отговорност за раненото момиче, което ако оживее, най-малкото ще е обезобразено?

Манипулативните внушения за бягащи от войната невинни деца и жени са лошо скроена лъжа, която лъсва под напора на фактите. За съжаление техен флагман е комисар Кристалина Георгиева, която се превръща във все по-проблемна за националната сигурност и българските интереси персона. Постоянно повтаряните от нея мантри „Брюксел каза!“ и „Свиквайте“ не звучат успокояващо, а зловещо, на фона на обграждащата ни действителност.

Автор: Калоян Методиев
http://nreporter.info/%D1%81%D1%82%D0%B0%D...0-%D0%B1%D1%8A/
PM
Top
Сакар
Публикувано на: 4.11.2013, 23:50
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 365
Участник # 2 033
Дата на регистрация: 10-October 09QUOTE (Сакар @ 5.11.2013, 2:31 )
Има ли таен план за трайното заселване на страната с големите групи нелегални емигранти от Близкия изток и Африка, за което вече намекна бившия премиер Иван Костов?

А ето го и споменатия анализ на циганина Костов, с когото в този случай сме напълно съгласни:

ХИПОТЕЗАТА ЗА НАЛИЧИЕТО НА ТАЙНИ ДОГОВОРИ ПО СИЛАТА НА КОИТО СТРАНАТА НИ СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ПРИЕМА БЕЖАНЦИ ИЗГЛЕЖДА НАЙ-ВЕРОЯТНА

КОНТРОЛИРАНО ЛИ Е ВЛИЗАНЕТО НА СИРИЙСКИ БЕЖАНЦИ В СТРАНАТА НИ?

Долуизложената хронология, обхваща темата за „бежанците“ изцяло в периода от август 2013 до сега (04.10.2013) и частично назад до октомври 2012, когато постепенно и с много слабо нарастващи темпове започва да се увеличава бежанския поток породен от събитията в Сирия. От прегледа на вторичните източници личи, че се провежда една масирана кампания на информационно затъмнение през медиите. Умишлено се насажда идеята, че сирийците, които преминават на територията на нашата страна са бежанци, като всъщност става въпрос за нелегални и икономически имигранти. Непрекъснатите репортажи за ужасните условия, в които са настанени, доразвиват цялостната картина на едно представяне, което цели да се предизвика съчувствие у българските граждани, да ги накара да бъдат солидарни и да не задават въпроси, защо всъщност се осъществява такова безконтролно приемане на „бежанци“, при положение, че капацитета за настаняване вече е изчерпан и се поражда финансов риск за страната. Последния се задълбочава и от некомпетентността на администрацията да поиска финансиране от ЕС. Противоречиви са и данните за месечната издръжка на един „бежанец“ – 1100 лв. обявени от депутатът от партия „Атака“ Илиан Тодоров и 370 лв. от вече бившия директор на ДАБ Никола Казаков – и двете суми са по високи от минималната работна заплата и средната пенсия.

В подкрепа на тезата са информационно затъмнение на обществото са многобройните изнесени данни за капацитета за настаняване или броя на бежанците, в които ясно се вижда как различните институции обявяват различни данни и често предходните са по високи от последващите ги.

Хипотезата за наличието на тайни договори по силата на които страната ни се задължава да приема бежанци изглежда най-вероятна. До нея се стига чрез проследяване на нежеланието на управляващите да вземат конкретни управлески мерки като да отворят границата официално и да приемат „бежанците“ през КПП, а не по т. нар. „кози пътеки“, да връщат бежанците на Турция в рамките на 24 часа, според спогодбите между двете държави или да не приемат бежанци. От пълното мълчание по темата от така наречената опозиционна партия в парламента – ГЕРБ и от действията по време на тяхното управление, представени в „предисторията“ на хронологията следва да се направят изводите, че тя също е замесена в евентуални тайни договорки за прием на „бежанци“. Опита за скриване на точните данни на влезлите в страната „бежанци“, разселването им във вътрешността на територията и фрапиращият случай за настаняването им до Летище – София са показателни за нарастващия риск от заплаха за националната сигурност. От това следва да се направи прогнозата, че с всеки следващ ден всички рискове и заплахи за страната нарастват неконтролируемо с тенденция за достигане на „ниво – неуправляемо“.

Анализ на Risk management lab към Нов български университет, ръководена от бившия премиер Иван Костов.
http://obshtestvo.net/%D1%85%D0%B8%D0%BF%D...BE%D0%B3%D0%BE/
PM
Top
anti666
Публикувано на: 22.11.2013, 15:55
Quote Post
На 3.09 в разгара на кризата Израел изстрелва две балистични ракети от подводница в посока на Сирия. Траекторията им е такава, че прелитат над американската бойна групировка, вече поставена в повишена готовност. Това си е било съвсем явно начало на военни действия. Идеята е била да се провери готовността на руските ПРО системи и евентуално те да ги свалят над главите на американските каубои, които да се намесят също. Планът нещо се проваля. Евреите твърдят, че сами си били унищожили ракетите и това били учения, някъде се прокрадна информация, че руснаците са използвали електромагнито оръжие и са ги изпържили още в началния стадий. Както преди време се случи с турския самолет, свален над Сирия. Не се знае засега какво се е случило. Знае се само, че е последвало много твърд отговор от страна на руския медвед, че евентуално нападение от САЩ ще срещне масивен руски отпор.
Малко след това САЩ си изтеглят флота от бреговете на Сирия. В момента там са руски бойни кораби, включително атомни разрушители, които започват военни учения.
http://www.segabg.com/article.php?id=632966

По-интересно е, че след това шефа на саудитското военно разузнаване, принц Бандар се среща с Путя. Той предлага на руснаците да изоставят Асад. В замяна на това му обещава Газпром да получи пълен монопол в Европа. Обаче казва и още нещо на подполковника. Подмята, че също така ще осигури пълно спокойствие за зимната олимпиада в Сочи, защото всичките чеченски групировки са под влияние на саудитците и те могат да им въздействат. И тук настъпва котето....

Отговорът на Путин е кратък и категоричен. Асад НЯМА да бъде оставен. А ако нещо се случи в Сочи, Русия ще нападне Саудитска арабия. Руснаците имат да им го връщат още от Афганистан, когато с петродоларите на саудитците хиляди съветски войници се върнаха в ковчези. Пределно ясно е обаче, че ако Русия нападне родното място на Мохамед, ще следва трета световна война. И България отново ще е от грешната страна.

Олимпиадата започва в началото на февруари. Има време да видим дали саудитския принц ще си изпълни заканата. Но става ясно, че Сирия няма да падне след външна агресия, както стана с Либия или Сърбия. И ние да се подготвим за още и още нашественици от Африка и Азия.
Top
anti666
Публикувано на: 6.12.2013, 11:40
Quote Post
Ислямските човекоядци отвлякоха 12 монахини от православен манастир в древния арамейски град Маалуя. От 3 дни жените са в неизвестност и най-вероятно ще бъдат зверски заклани.
"Борците за свобода", поддържаните от ционисткия режим в Българя вече нямат никакви скрупули и директно атакуват родните места на Помазания Болг (Христос). Докато чуфитските медии тук, в републиката на Злото мълчат като риби за поредните зверства на чудовищата в Сирия, ето едно интервю от йерусалимския митрополит Теодосий.

QUOTE
Митрополит Теодосий: Турция вкарва ислямските терористи избиващи християните в Сирия

На 1 ноември митрополитът на Севастия в Православната църква на Йерусалим Теодосий, изнесе лекция в Стара Загора на тема „Положението на християнското население в държавите от „арабската пролет“ и по-специално – в Сирия“. Часто от словото на духовника предаде вестник  „Старозагорски новини”. Ето някой от най-важните неща, които митрополитът каза:

„Това, което става в Сирия, може да бъде определено като катастрофа. Много села и цели региони, които са били православни, вече не съществуват. Около половин милион християнско население е напуснало Сирия през тези години. Преди три седмици бях в Сидней, Австралия – където само за един месец дойдоха 50 000 православни сирийци. Проблемът в Малула се повтаря на много места. В Малула група фанатизирани мюсюлмани изгониха всички жители от домовете им, убиха няколко християни, влязоха в историческия манастир на Св. Текла, заплашиха игуменката и сестрите, че ако не сменят вярата си, ще бъдат обезглавени. Сестрите упорстват и въпреки заплахите, са готови да останат в светата обител. В Сирия са избити много свещеници, монаси и монахини. Преди два дни беше убит един църковен певец, влизайки в църквата. Спрели са го пред храма и са му отрязали главата“, каза митрополитът.

По думите му, онова, което се предава по телевизиите, не винаги е истина. „Чувате различни неща, но реалността е друга. От Турция се внасят оръжията. От там пристигат фанатизирани мюсюлмани от Афганистан, Пакистан и други страни, за да изгонят християните и да превърнат Сирия в мюсюлманска държава. Турция всячески ги олеснява на границата, за да влязат в страната. Всички работещи фабрики в граничния град Хале бяха прехвърлени в Турция. Структури на Ал Кайда влизат свободно от там, като получават заповеди къде да отидат и какво да правят. Опозицията, която се опитва да промени режима в Сирия, се радва на сериозна подкрепа от правителството на Турция, което пряко се намесва във вътрешните работи на страната“, категоричен бе митрополит Теодосий.
Top
anti666
Публикувано на: 6.12.2013, 11:54
Quote Post
Интервюто е от 1 ноември. Човекоядците, въоръжени с българско оръжие вече си изпълниха заканата спрямо монахините в Маалуя. Турция обучава и препраща ислямистки главорези към Сирия, а на нас с помощта на техните хора от ДПС ни прехвърля семействата им. А масонът от ложа "Слънце" Йовчев, Сергей Йехов и Лютвито ни обясняват колко лошо е да сме ксенофоби.

Четете, еничари на турскокомунистическия Режим какво става в Сирия. Защото след това същото ще се стане с вашите жени и дъщери. На политиците и олигарсите родата им отдавна е извън България. Пощада за никой тук не е предвидена!

Най-важното обаче е, че войната в Сирия е преминала на съвсем друго ниво. В случая атаката е срещу духовните устои на самия Бог. И съвсем естествено резнаците, управляващи България избраха страната на абсолютното Зло.
Лунните религии срещу Слънчевата Вяра са в директен сблъсък. България е част от тази война. Ванга е казала нататък какво следва...
Top
Йордан_13
Публикувано на: 7.12.2013, 10:54
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 11 524
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Тук вече официално потвърждават изнесените факти от Теодосий

http://news.ibox.bg/news/id_74504556

Чуждестранни джихадисти използват безопасни жилища в южната част на Турция, за да прекосяват границата със Сирия и да се бият срещу правителствените войски, научи БиБиСи.

Мъж, който е използвал къща до граничния турски град Райханлъ, заяви, че повече от 150 души, включително 20 британци, са я използвали през последните три месеца.

Пътят през Турция, използван от свързани с „Ал Кайда" чуждестранни джихадисти, сега значително е организиран.

По думите му джихадистите обикновено „са оставали за ден или два преди да пресекат границата със Сирия и са се връщали, колкото да изчакат самолетните полети до страните си".

Боец от Франция е казала за БиБиСи, че „има хиляди като нас, буквално от всеки ъгъл на света".

„И ние всички сме Ал Кайда", добавил той.

Джихадистът, бивш студент във Франция, поясни, че той се е присъединил към бригада от 8 хиляди мъже. Според него бригадата наскоро се е обявила в полза на радикалната ислямска организация Ислямска държава Ирак и Велика Сирия.

Джихадистите не само се бият срещу режима на Асад, но систематично удрят и бойци от Сирийската свободна армия.

Опозиционни активисти обявиха, че джихадистите са унищожили сирийската революция.

Бивш командир на Свободната сирийска армия заяви, че е видял джихадисти как бият негов приятел с железни тръби, смазали му главата с кутии за муниции и после го убили.

Ръководителят е бил заловен от джихадисти. „Те ми казаха, че ние не сме истински мюсюлмани", подчерта командирът.

„Ние организирахме революцията за свобода и равенство, но джихадистите не искат това. Те дойдоха, за да унищожат Сирия", каза той.

По думите му той е един от малкото от неговата група, които са оцелели.
PM
Top
anti666
Публикувано на: 30.12.2013, 20:17
Quote Post
Касапниците във Волгоград.
Изродите НЕслучайно са ги подбрали точно преди новогодишните празненства. Нова година в Русия си остава най-големия празник през годината, както беше някога у нас при комунизма. Градът също не е случайно подбран - това е бившия Сталинград, където настъпва обрата на Втората световна война. И част от някогашната Волжска България.
Отделно след месец започва олимпиадата в Сочи. И както саудитският принц Бандар предупреди - ако искат спокойствие, да изоставят Асад.

Интересно какъв ще бъде отговора на руския мечок. Който засега само ръмжи като го дразнят.
Top
anti666
Публикувано на: 30.12.2013, 20:27
Quote Post
Волгоград се държи
Тоя все едно ни е чел. Защото ние не сме чели нюза.
Top
anti666
Публикувано на: 30.12.2013, 23:54
Quote Post
От арабски вестник (на английски) за срещата между принц Бандар и Путин в началото на август.
http://www.al-monitor.com/pulse/politics/2...ria-egypt.html#
Принц Бандар (шеф на разузнаването на Саудитското кралство);
QUOTE
Мога да ви гарантирам сигурността на зимната олимпиада в Сочи догодина. Чеченските групи, които я застрашават, се контролират от нас и те не правят нищо на сирийска територия без наша координация

Само за отбележа, че подобни джагали масово нахлуват в България с негласното споразумение между Турция и нашите ислямокомунисти. Вече имаме 11 000 от тия. Отделно саудитски фондации (разбирай уахабисти) от години спонсорират ислямски медресета в Родопите. Колко ислямистки спящи клетки има изградени в България, един Бандар знае. ДАНС със сигурност не знаят, защото така им е наредено.
Деян ПЕЕВСКИ - Кой, кой, кой?!
Top
anti666
Публикувано на: 31.12.2013, 0:07
Quote Post
След това нападение, реално най-голямата православна държава е в състояние на война с уахабизма. Въпросът е, кой плаща музиката? Кой подтиква Русия да избомби родината на Мохамеда? Един много стар приом, който успешно бе изигран през Втората световна, за да си създадат своя държава с цената на милиони убити, включително и евреи.
Кой ли има интерес от Трета такава?
User posted image
Top
Георги-НЗ
Публикувано на: 20.2.2014, 22:01
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 637
Участник # 1 797
Дата на регистрация: 5-March 09QUOTE (Елтимир @ 27.8.2013, 20:24 )
Преди 40 години Ванга казала, че България ще почне да се оправя след като Сирия ке падне. Ама дали Сирия ке падне? Това зависи от прозорливостта на Асад, който трябва да види дълбоководните течения, а не да се плъзга само през повърхността.
През 1915 година, наред с Арменския геноцида бе проведен и Асирийски геноцид. И двата геноцида бяха провокирани от евреи. Но за за Асирийския геноцид до днес се мълчи. Та ако в Сирия заговорят открито за него, Сирия може и да не падне. Но заговори ли се, България може наистина да почне да се оправя. А Сирия може и да устои. Казвам тези думи не случайно.

А ето къде е това предсказание:

Ще дойде най-старото учение - http://www.youtube.com/watch?v=xwjqhBlgWeI


--------------------
Всеки заслужава това, което е предизвикал!
PMUsers Website
Top
Богатир
Публикувано на: 19.4.2014, 12:04
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 204
Участник # 1 356
Дата на регистрация: 20-February 08СУ-24 вцепени моряците на "Доналд Кук" в Черно море

<,,,,,,,,,> /КРОСС/ Военните акостирали по спешност в Румъния, психолози оказват помощВ следствие на руската акция, 27 американски моряци са депозирали молби за напускане на служба по собствено желание. Войниците да подали рапорти за оставка, като обосновават действието си с това, че „нямат намерение да излагат живота си на опасност", коментират в sdelanounas.ru.Пентагонът направи изявление по този повод, в което се твърди, че руски фронтови бомбардировач Су-24 е прелетял в събота няколко пъти близо до ескадрения миноносец "Доналд Кук" в Черно море, като имитирал бойна атака.Представителят на Пентагона полковник Стивън Уорън коментира за "Ройтерс", че руският бомбардировач е прелетял 12 пъти на малка височина недалеч от американския мононосец.Той определя въпросните маневри като "застрашителни" и "недопустими", защото те „деморализирали личния състав на кораба и повлияли негативно върху общия психологически климат сред военнослужещите".Корабът е патрулирал водите в западната част на Черно море, когато се е случил инцидентът. Сега плавателният съд е акостирал в румънско пристанище, а членовете на корабния екипаж преминават необходими процедури с психолог, за да се възстановят след преживения стрес."Доналд Кук" е третият поред кораб от ВМС на САЩ, изпратен в Черно море в последно време.Според международните морски договори американски кораби нямат право да се намират в Черно море повече от 14 денонощия, а превишаването на този срок дава законно право на Русия да извърши ракетна атака и да унищожи въпросните кораби, без да обявява война. Понеже знаят за тази възможност, членовете на екипажите и командирите на американските кораби изпитват опасения за живота си.Пентагонът обеща да повиши застраховките на войниците от 1 милион на 3 милиона долара.Информацията, че 27 моряци от свръхмодерния US есминец “Доналд Кук” са подали рапорти за уволнение след като руски СУ-24 прелетял 12 пъти ниско над палубата и им причинил тежък емоционален и психически стрес предизвика небивал интерес и множество коментари. Мнозина се питат обаче с какво е вцепенил от ужас американците невъоръженият руски бомбардировач, който далеч не е от най-съвременните руски самолети.Специалисти и експерти, които обменят мнения и коментари за високотехнологични постижения в sdelanounas.ru твърдят, че това, което е стресирало американците не е някакво ново супероръжие, а модерната система за радиоелектронна борба (РЕБ)с кодовото наименование “Хибини” (планински масив в Колския полуостров). Тя вече била използвана от СУ-24 на учения в Бурятия.Нищо не може да деморализира така военен човек, както собственото му безсилие, обясняват те необикновения ефект от използването на тази система. И припомнят хронологията на събитията.На 10 април 2014 г. есминецът “Доналд Кук” навлиза в неутрални води на Черно море, за да изпални акция по демонстрация на сила във връзка с непреклонната позиция на Русия за Украйна. На поредното дрънкане на оръжие Русия отговаря сдържано, но убийствено.На 12 април, в Деня на космонавтиката и три дни преди празника на войските за РЕБ, излита невъоръжен СУ-24, но с прикачена под крилото “Хибини”. Есминецът отдалеч засича самолета с прехвалената система “Иджис” и вдига екипажа на учебна тревога. Нещата вървят като по книга: радарите фиксират курса на сближение с целта, “Иджис” управлява системите за насочване. И изведнъж всички екрани угасват, вижда се някаква мътилка. “Иджис” спира работа, ПВО комплексът “Фаланг” не може да получи целеуказване.През това време СУ-24 прелита ниско над палубата, прави боен маньовър и имитира ракетна атака. Противодействие никакво. Повтаря номера. После още 10 пъти. Опитите на моряците да съживят “Инжис”, за да може ПВО-системите да бъдат насочени към целта, остават неуспешни.Едва когато силуетът на самолета се губи към руските брегове, радарите на американския кораб оживяват и показват чисто, пусто и синьо априлско небе. Така завършва поредната проверката на ефективността на системата за РЕБ “Хибини”. А след нея, разбирайки собственото си безсилие, 27 военни моряци от многострадалния есминец USS Donald Cook, подават рапорти за уволнение с мотив, че не искат да рискуват живота си, коментират в sdelanounas.ru.Според официална информация уникалният комплекс от нов клас за РЕБ “Хибини-У” е предназначен за самолетите от фронтовата авиация на руските ВВС и защитата им от управляеми ракети. Той е разработка на Калужкия научно-изследователски радиотехнически институт (КНИРТИ) от концерна “Радиоелектронни технологии”. Проектът е финансиран с 1.5 милиарда рубли от министерството на отбраната на Русия.Специалистите по РЕБ твърдят, че “Хибини-У” може да изчисли местоположението на радиоелектронните средства на противника, да повреди всякаква вражеска апаратура, да ослепи чуждите радари, да задръсти ефира с радиосмущения и да направи невъзможна работата на противниковите системи за управление на огъня.
Източник:
http://www.epochtimes-bg.com/201402/14041901.html
PM
Top
0 човека преглеждат тази тема сега (0 гости, 0 анонимни)

Topic OptionsСтраници: (5) 1 2 [3] 4 5  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
NoeliaGile 9/12/2018
VonRasco35 9/12/2018
BonnyKersh 9/12/2018
ShastaSchi 9/12/2018
AmberBound 9/12/2018