www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Цитат

от света : Израел бори палестинските екстремисти с порнография
Публикувано от Admin на 20.10.06 (1555 прочита)

Израел се бори с палестинския екстремизъм не само с оръжие, но и започна война на пропагандисткия фронт.

Става дума за това, че Израел вече няколко години се опитва да отвлече жителите на Палестинската автономия, особено младежите, от радикалните идеи, като им предлага в замяна естествени човешки удоволствия.

Порнографията е едно от табутата на мюсюлманския свят.
В Палестинската автономия няма нито секс-магазини, нито еротични предавания по телевизията.
След появата на Интернет палестинските власти многократно се показваха заинтересовани от възможността да бъдат намерени технически средства за ограничаването на достъпа на палестинците до порно сайтове.

Още през 1998 година водещият палестински провайдер PalNet получи строгите заповеди на Ясер Арафат: да не дава на клиентите достъп до "откровени материали". Тогава обаче всичко се заключаваше в забрана за поместване на еротични и порнографски материали на палестинските сървъри.
Бяха поставени и програми филтри на компютрите в интернет-кафетата в Рамала, Витлеем и Газа.

Тогава сред израелските хакери се роди нова традиция: ако палестински сайт публикувал антиизраелски материал, сървърът се хаквал и на въпросния сайт се качвали изображения с порнографско съдържание.

Така например електронното издание НЮЗру припомня, че през март 2001 година израелски хакери разбиха кодовете на официалния сайт на Хамас.
На първата страница бе публикувана съблазнителна картинка, която водела към горещ порносайт.

Тази "акция" бе в отговор на публикуваното на сайта на Хамас изявление на Абдел Азиз ал-Рантиси, ликвидиран от Израел 3 години по-късно, който пое отговорността за първия самоубийствен атентат, извършен на 4 март 2001 година в Нетания, който постави началото на "интифадата на Ал Акса".

Когато през 2002 година Ясер Арафат бе блокиран в резиденцията си Муката и Израел имаше възможност да лиши палестинците от достъп до електронни медии, бе взето решение да не се пречи на дейността на палестинските интернет-провайдери.
Един от доводите в полза на това решение бе стремежа да се запази достъпа на палестинците до информация, която не се цензурира - в това число и материали с "горещо" съдържание.

След като Хамас взе властта по-рано тази година в автономията рязко се засилиха санкциите срещу престъпленията, свързани с нарушаването на "нравствените закони". Много местни интернет-доставчици бяха лишени от лиценз, бе въведена жестока цензура в телевизията и в пресата, бяха отменени множество концерти и други забавни мероприятия.

Тези мерки обаче не охладиха естествения стремеж на младежта към "забранения плод".
Дори и сега търговците в Рамала, Витлеем и Газа продават под щанда компактдискове с порнография с лошо качество. Основно тази продукция е свалена от интернет, но в Газа се продават и списание, които попадат там през тунелите, използвани за контрабанда на оръжие.

Електронното издание цитира и статистика, според която активността на палестинските екстремисти спада по време на излъчване по телевизията на значими спортни събития - като Лятната олимпиада през 2004 година и последните две световни първенства по футбол, както и в районите, където населението има по-широк достъп до интернет.

Най-малък процент интернет-потребители в Палестинската автономия има в бежанските лагери в сектора Газа, Дженин и Наблус - именно тези райони се смятат за "гнезда" на палестинския екстремизъм.

Източник: news.bg

Оценка: 9.00 (2 гласа) - Оцени -


Други новини
1.11.23 - СКАНДАЛНИЯТ ПРЕЗИДЕНТСКИ СЪВЕТНИК УЗУНОВ НА СПА-ХОТЕЛ С РУСКИЯ ПОСЛАНИК
6.10.23 - Тенгриянският шаман Габишев затворен в лудница
10.09.23 - Кан Угедей за преложението да приеме исляма
9.09.23 - Регистрациите в сайта
2.09.23 - Главсека на МВР уволнен заради теч на информация към убиеца на Трактора
26.02.23 - Сюрен - Сирница
12.04.22 - ЖП гара Крематорск , 08.04.2022
23.12.21 - Годината Бури Барс- година Трета
5.12.21 - Как шеф на Мосад направи коалицията в България
23.11.21 - Насилствена ваксинация

Вход
Потребителско име:

Парола:

Запомни името
Анонимно

Защитен вход
Забравена парола?

Регистрирайте се!

Подкрепeте ни!
ЦКБ АД-клон СЛИВЕН BIC: CECBBGSF; IBAN : BG56CECB979010C6607000 Георги Йорданов Георгиев. Валута:ЛЕВ
за повече информация...