www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Цитат
Времето е производно на материята и пространството - движението е преди тях
--Книга на Завета, свитък 1

Още цитати...

от света : Природните духове около долмените на Велика България
Публикувано от anti666 на 8.02.17 (1939 прочита)

Източник

В република Адигея може да се намерят хиляди древни паметници, като най-известни от тях са долмените – култови съоръжения, напомнящи каменни маси на опори с кръгли отверстия. Преди на Кавказ е имало повече от 200 документирани мегалити от този тип, но след революцията болшинството от тях са разрушени. Все пак немалко долмени са се съхранили до наши дни.

Учените са определили, че тези загадъчни съоръжения са поставени преди повече от 5 хилядолетия и са служили за погребения на хора и изпълняване на различни мистически ритуали. Вероятно затова много предполагат, че долмените са заредени с мощна енергетика и досега провокират около себе си свръхестествени явления. В това може леко да се убедите, ако пренощувате недалеч от такъв мегалит. След което казват, че и най-заклетият скептик не може да отрече, че тук нещо става необяснимо и свръхестествено.

Авторитетният руски изследовател Сергей Герасимов многократно е посещавал адигейските долмени със специална апаратура и е открил там много интересни неща. Фотографирайки древните паметници, експертът впоследствие забелязал на получените снимки удивителни артефакти – орби. Те представляват по себе си светещи кръгове и петна, които е невъзможно да се видят с невъоръжено око, но които се запечатват на снимка. Много специалисти в областта на свръхестественото считат, че това са някакви същности от невидимия свят – за щастие, добри и може да се каже, грижовни.


Датчиците за движение около долмените започват буквално да полудяват, сякаш там постоянно има и се мести някой невидим. Апаратурата за измереване на електромагнитни полета неизменно фиксира мощно излъчване, което може да се срещне само на електростанции или в епицентъра на буря. Очевидци, включително и самият Сергей Герасимов, нееднократно са виждали тук странни червени проблясъци и даже някакви човекообразни тъмни фигури. Може да се помисли, че иде реч за привидения, но опитният изследовател не мисли така: по негово мнение това е ненаучно.

Своето необичайно хоби го започва преди пет години. Позната на Сергей, посещавайки долмените в Адигей, му демонстрирала фотографии с точно такива тайнствени кълба. Оттогава Герасимов ежегодно устройва eкспедиции в Кавказ с цел да получи нови доказателства от тази паранормалщина и, възможно, да определи от какво все пак е предизвикана.

Между другото, долмените ни удивляват и с начина на тяхното построяване, тъй-като са съставени от огромни каменни блокове, които толкова точно са подбрани един към друг и то без видима механическа обработка, сякаш са ги лепили от пластелин и така по-късно са се превърнали в камъни. Това е още одна удивителна загадка на фантастичните мегалити от Адигея…
Подобен природен дух е снимал приживе Елтимир докато е бил професионален фотограф.




Оценка: 0.00 (0 гласа) - Оцени -


Други новини
1.11.23 - СКАНДАЛНИЯТ ПРЕЗИДЕНТСКИ СЪВЕТНИК УЗУНОВ НА СПА-ХОТЕЛ С РУСКИЯ ПОСЛАНИК
6.10.23 - Тенгриянският шаман Габишев затворен в лудница
10.09.23 - Кан Угедей за преложението да приеме исляма
9.09.23 - Регистрациите в сайта
2.09.23 - Главсека на МВР уволнен заради теч на информация към убиеца на Трактора
26.02.23 - Сюрен - Сирница
12.04.22 - ЖП гара Крематорск , 08.04.2022
23.12.21 - Годината Бури Барс- година Трета
5.12.21 - Как шеф на Мосад направи коалицията в България
23.11.21 - Насилствена ваксинация

Вход
Потребителско име:

Парола:

Запомни името
Анонимно

Защитен вход
Забравена парола?

Регистрирайте се!

Подкрепeте ни!
ЦКБ АД-клон СЛИВЕН BIC: CECBBGSF; IBAN : BG56CECB979010C6607000 Георги Йорданов Георгиев. Валута:ЛЕВ
за повече информация...