Движение 'Воини на Тангра'
За Борис 1 и болярския бунт


anti666 17.6.2007, 15:05
Един скромен опит за анализ на онзи драматичен период от 863 до 889г., когато на практика е унищожено могъществото на България след едно от най-коварните предателства, които историята познава. Събитията от тези години влияят дори и днес, 12 века по-късно!
Всичко започва с едно съгласувано решение на колобрите и кан Пресиан за въвеждане на християнското учение, проповядвано от българи на български, както и за приемане на унифицирана българска писменост за ежедневна употреба. В началото на 50-те години от 9 век България е мощна държава, обхващаща огромни територии на север до Днепър и на запад до Германия. В състава и влизат много славяни, печенеги, кумани, авари, ромеи – народи, където тангрианството е непознато, за сметка на активно навлизащото и лесно разбираемо християнство. За да се централизира властта и неутрализират опитите на Ватикана и Византия чрез своите свещенници да влияят на тези народи е взето решение да се развие българско християнство, смятано за естествено продължение на тангрианството. Успоредно с него обаче като част от Орендата управляващият и религиозен елит на българите е трябвало да запазят свещенните тангриански знания и баща и син да живеят заедно в мир. Подобен модел с обратен знак е използван от евреите. За другите гойски народи има Стар завет, за евреите – Тората, а на Синедриона остават тайните кабалистични знания.
Така е било решено и за азбуката. До този момент, само най-посветените са разбирали смисъла на българския куниг. За администрацията и ежедневнието са използвали български с гръцки букви. Това не е било форма на елитизъм, просто свещенният куниг се е разбирал на образно-символно ниво и обикновен човек, дори да го прочете няма да намери смисъл. С две думи е било належащо да има българска, разбираема за поданиците азбука.
Задачата е възложена на Кирил и Методий, които разработват глаголицата. Според проф. Васил Йончев глаголицата произлиза от т.нар. „руни“ или „неизвестни знаци“ от прабългарските надписи от Преслав, Плиска, Мадара, Муфтарлар, Равна и др., и се подчиняват на една и съща фигура-модул, като спазват един основен принцип на изграждане, с тази разлика, че „руните“ са сричкова азбука. Пълна лъжа е, че братята за пратени в западните български провинции от Византия. Ромеите не са имали никакъв интерес българи да разпространяват различна азбука от гръцката.
Но да се върнем отново на религията. Не всеки може да бъде тангриански свещенник. Той трябва да е “прихванат”, преболедувал колобърска болест с много стабилно обучение като се почне от билколечение, бойни изкуства, чакръкчийство и се стигне до по-горните нива на управление на елементните стихии, пътуване по вертикалата и т.н. Да не говорим за моралните качества, които трябва да притежава. Т.е., за разлика от поповете, е невъзможно да завършиш някоя семинария и да станеш колобър, макар в последствие много от монасите да са били и тангриани (като част от плана). Именно в манастирите са съхранени тангрианските знания през последвалите години на робство и погроми. Тези разлики имат плюсове и минуси. Плюс – защото само най-добрите и избраните от Ден Грее могат да бъдат колобри и не е имало място за самозванци. Минусът е, че в новозавладените територии просто не е имало достатъчно обучени хора. Този недостиг е трябвало да бъде преодолян чрез християнски свещеници, проповядващи българско християнство със силен тангриански елемент във възловите точки и разбираемо от хората. Бих казал, че този план отчасти е успял и свидетелство за това е точно българското православие, което просто е изтъкано от тангрианство (вж снимката на Богородица в сайта например). Планът е бил премерен с новите реалности и осъществим, но е имало един непридвиден фактор – предателство. Всъщност, колобрите са знаели, че ромейските и папски агенти са активни в завербуване на ключови фигури от българската държава, но не са очаквали, че предателят ще се окаже самият Кан, в чийто вени тече кръвта на Дуло.
Първоначално, контактите му с папските наместници и ромейски свещенници са го отдавали като част от плана. Може би и самият Борис в началото не е имал намерение да става предател. Подозренията около него се засилват, особено когато той открито започва да говори за покръстване на самите българи и след масовата поява на чужди мисионери в самата столица през 863г. Тогава колобрите взимат мерки и всички свещенни книги, по-значими регалии и Кивота са прибрани на сигурно място, неизвестно и до днес. На тяхно място предвидливо са поставени копия и то съвсем навреме, защото през 864г. Борис обявява, че ще се среща с папския наместник в Македония и взима със себе си ковчега и каквото е останало в него. Там на Овче поле се покръства и като доказателство за сериозността на намеренията си предава исканите от папата клобърски атрибути (или копията им). За папа Николай тези регалии са били невероятно важни, защото той неистово се е страхувал от силата на Тангра и се е надявал, че самият той ще ги използва. В тайната му библиотека са се съхранявали скритите текстове за Исус, къде е бил през годините, за които канонизираните Евангелия мълчат и за това кои са влъхвите, помагали му през цялото време. По-късно, след като се разкрива подмяната, ковчежето е захвърлено в една катедрала в Терачина.
Какво точно кара Борис 1 с един удар да погребе хилядолетната българска мощ и от Кан Сюбиги да се принизи до васал на византийския император (дори да вземе името му Михаил), не е известно. Някои смятат, че е държавнически ход, след удара в гръб от византийските войски през 863г, докато българската армия се е сражавала с Великоморавия. Според мен, този човек е бил жертва на някакви заклинания (НЛП) от един византийски свещенник, който му влиза под кожата и става довереник на кана. Според някои историци ромейският агент след дълги беседи с Борис го стряска като му показва рисунки от ада, но според мен това не е достатъчно да предаде така лесно дедите си и мощта на България.
Каквато и да е истината, факт е, че след 865г. България де факто пада без бой под византийско робство за 24 год, чак до идването на Владимир-Расате. Същата година новоизлюпеният християнин слиза още една стъпка надолу към бездната, избивайки най-верните български дъщери и синове в т.н. “болярски бунт”...

anti666 17.6.2007, 16:21
След случая с покръстването и предаването на ковчежето е било ясно, че самият кан е предател. Докато отсъства от столицата колобрите, боилите и всички наследници на Бълг-арите обявяват повсевместен бунт в 10-те провинции (комити). За съжаление обаче ядрото на българска армия е все още далеч на западните граници, задържана умишлено там от Борис. Той не е бил глупав и е знаел, че след този акт няма да го посрещнат с почести в Плиска. Всъщност боилите са се били приготвили за безкръвно удушаване – по стар български обичай, прилаган на знатни люде, нарушили закона Торе. Летописецът Зонара отбелязва: “Българите се побунили против своя княз като против отстъпник от бащината чест и слава.” Борис обаче държи един силен коз – на негова страна е мощната византийска армия, специално извикана за случая. С нейна помощ той успява да потуши бунта. Ромеите са и тези, които извършват поголовната сеч на пленените бунтовници. Никой българин не би посмял да замахне с меча срещу колобър. В случая се говори за 52 боилски рода, но всеки род е бил много голям – поне по 100 човека. Така че тук говорим за една масова касапница на жени, деца, старци. Там са били и ромейските свещенници, които са питали поотделно всеки дали се отказва от вярата си. Според историците Борис дълго след това е имал угризения, но римският папа му е дал специална индулгенция с опрощение. (след като Борис му е пратил необходимите дарове да си я купи, разбира се). Точно тогава някой някъде преди да умре изрича Проклятието. А то е жестоко, направено от колобър няма сила, която да го промени. По същество това си е кръвна клетва. Става дума за откреклите се от Вярата – “добро да не видят те и техните наследници до..”?? Според някои тя е за период от време - 1200 год. Според мен е родова, както всяка кръвна клетва върху поколенията, най-вероятно за 20 генерации напред. Има разлика, защото това дава процент на неточност и тъй сме към края му, може да изтича по-рано от 2065г. Краят на тази клетва има голямо значение за нас, защото тогава ръцете на Съвета няма да са вързани, за да са пасивни наблюдатели на унищожението ни като народ.
Борис – Михаил не спира дотук с развихрянето си. Следва декрет, според който всяко село, където се практикува тангрианство хората ще са поробвани, жените продавани като робини, (през три земи), а на капището там ще бъде построяван християнски храм. Толкоз с милосърдието. Падението му обаче не е стигнало докрай. Идва и 889г., когато на трона застава синът му Владимир – Расате. През това време Борис се е оттеглил като монах, но научавайки, че последният български Кан отново възвръща старата вяра с ромейска помощ сваля от трона и ослепява собствения си син. Тук трябва да отбележа, че Кан Расате спазва тангрианската традиция на уважение към баща си, макар да е имал неведнъж възможността да го елиминира и си реши проблема. Борис като ревностен християнин обаче не е имал тези морални задръжки.
За всичките тези заслуги пред България Борис Михаил – ромейски васал е канонизиран от църквата като светец.

След убийството на Симеон, който позволява религиозна свобода на тангрианството и самият той тайно е пратикувал, с идването на изтърсака Петър през 927г. настъпва и пълното минаване в нелегалност на тангрианството. С малки изключения в някои възлови моменти от понататъшната ни история, колобрите не са се намесвали. Така до днешни дни.

gеorgi_nz 17.6.2007, 23:17
Преди да кажа нещо - ще помълча 3 минути заради трагедията на Българите.
А после обявявам, че нямам никакви угризения да обезглава и седемтимата от синедриона. Да им събера рептилоидните тикви в чувал и да ги пусна в пещарата Дяволското гърло - от където няма изход.

Зад всичките злини винаги е стоял синедриона - бавно и методично е опитвал стотици хватки, за стотици години подред - дорде успее накрая. И за да успее нищожеството борис-михаил е направил невъзможното, неочакваното, недопустимото и най голямото престъпление - да предадеш цял един народ и няколко десетки поколения подред.
Следва византийско робство за 200 години - неуспешно по отношение да ни притопи.
Следва турско робство ( а за да бъдат организирани , поведени за да дойдат турците е дело на синедриона - от начало до край, описано от М.Варшавски в "Какво са направили евреите за България")
За да се раздели България на няколко царства и да се противопоставят е заслуга на царица Сара - гнусна еврейка, дъщеря на венециански търговец. Таз мръсотия е майка на Иван Шишман - последния предател на нашия народ. Шишман, подобно на Аихман, Вегман , Зигман или каквото и да е друго подобно. Евреина си е верен винаги на своите. И когато е трябвало да си пази столицата Търновград - мадуркото го е нямало никакъв там щото е оччаквал падането на града. И което е станало през 1393 след предателството или по точно помоща на чифута лазар коен. Последното е описано на няколко места , както и от дядо Славейков . Следва 3 години агония до 1396-та кога пада Видинското царство.
Такива ми ти работи са ни се случили тогава. И днес продължават да ни се случват....и ще продължават тотогава докато седим и чакаме някой друг да ни помогне. Вместо да тръгнем и да си спечелим със свещена битка своето, принадлежащото ни - завещаното ни преди хилядолетия от нашия Тангра.
Ден грее!

--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
?????? ?? georgi_nz

anti666 18.6.2007, 10:10
Поклон пред паметта им!!!

Наистина за саможертвата на тези Българи никъде другаде не се говори, няма паметници за тях, в историческите книги бегло се споменава за тях като някакви езичници и толкова. А това е бил елитът на България. За да си представите размера на пораженията, става дума за опит за изкореняване на най-доброто от генофонда на нацията. Това са древни родове, някои от тях от рода Дуло и роднини на обезумелия екзекутор. Бълг-ари, верни, образовани и горди, прекосили половината свят за да се върнат обратно в родината си. И това с един замах на брадвата - унищожено завинаги. Определено има и хора, спасили се (иначе нямаше и да я има България), но ударът е бил наистина съкрушителен за каквото е останало от Бълг-ария. В този момент Яхве е ликувал, а в Синедриона (скрит тогава в Константинопол, зает с подменянето на Светите писания)са вдигали тост за победата над главния си Враг.
Тези дълго скривани от нас събития трябва всеки българин да знае. За последващите трагедии (като логичен резултат от този удар) - падането под ромейско и турско робство има написано тук във форума отпреди;
http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=755&st=60

KOLOBAR 18.6.2007, 12:32
Поклон пред паметта им!

Само ще отбележа, че въстаналите 10 области са единствено онези от крайните части на саракта начело с така наречените външни боили. Във вътрешността на държавата населението не се вдига на бунт срещу "лошия закон".

anti666 18.6.2007, 15:28
В уточнението става дума за борбата между външните и вътрешни боили. Точно клетвата е в най-голяма степен насочена към вътрешните боили. Темата е много интересна, защото засяга и днешното положение. Става дума за стария хунобългарски елит, който предпочита да запази свободния си начин на живот, далеч от столицата, двора и интригите в него. Те са били ядрото на истинската България, защото са се придържали към древните тангриански традиции. Боилите около Борис обаче започват да водят типичния уседнал градски начин на живот и да се ползват от привилегиите да са близко до властта.
Подобно е и положението в наше време. Ако погледнете, тези които са най-доволни от сегашния статус са гражданите в София, които са свързани с властовите структури и ползват облагите от това. Дори и сега основното недоволство идва главно от външните територии, т.е. от провинцията.
Пропуснах и да отбележа, че след покръстването на Борис в България се изсипват всякакви секти от Византия. Тогава за първи път тук се появяват и еврейски равини, проповядващи юдаизъм под булото на християнство. Мюсюлманските имами също не закъсняват. България за продан - звучи познато, нали?

violence 19.6.2007, 1:35
може ли да те попитам, защо пишеш Бълг-ария, а не България??? може би заекваш писмено или? smil4334ad1724132.gif

--------------------
"?? ????? ????? ? ??????? ?????????? ?????? ?????? ?? ?????? ????????? ???????? ????"
????? ??????

anti666 19.6.2007, 5:39
Ами точно за това го пиша, за да започнеш да си задаваш въпроси. След време може и сам да стигнеш до отговора дали за-за-заеквам или е свързано с произхода ни като Балг-Ари. А после може и да ти светне от какво е трябвало да се отрекат тези Хор-а, за да не бъдат посечени. Те са направили своя избор.
Като за начало:
http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=1040&st=15
Успех!
smil3dbd4e5e7563a.gif

KOLOBAR 19.6.2007, 8:04
Прав си за положението на саракта тогава. Но не мисля, че всички в София са доволни от управлението. Който е готов да устои на изкушението на властта и е отворил зеници за Истината, може да живее навсякъде. Трябва да има и някой в гнездото с осите, за да може да отвръща нерешителните от пагубния път. Дори и само един човек да прогледне част от мисията на всеки от нас ще бъде изпълнена.
За сектите също си прав. В саракта се появяват много мними проповедници, представящи се за християнски духовници. Идват големи количества евреи, манихеи и несторианци, както и представители на Халифа. Дори последните подаряват на Борис "сарацински книги", както свидетелства папа Николай І в своите отговори до нашия кан.
Изобщо положението ни ставаше много объркано и ромеите изнесоха при нас всички свои боклуци, за да разядат отвътре и без туй обгърнатия ни от гражданска война саракт.

Tien 19.6.2007, 14:42
И какво - излиза, че всъщност всички беди след предателството на Борис идват от едно страшно Проклятие... Това е огромна мощ - не се учудвам че точно Български колобри са владеели такава Сила. Представяте ли си какво ще стане ако такава сила се обърне в положителна за България посока! - да стане Антипроклятие?? А може би сега няма кой да генерира такова нещо??? Не знам, но нещо трябва да се направи, че то ако така върви, до 2065 година няма да са останали Българи...

KOLOBAR 19.6.2007, 18:04
Тиен, Българи ще има винаги, докато Тангра ни посочва Пътя. Друг въпрос е дали самият саракт ще съществува до тогава.

Tien 19.6.2007, 20:14
QUOTE (KOLOBAR @ Jun 19 2007, 06:04 PM)
Тиен, Българи ще има винаги, докато Тангра ни посочва Пътя. Друг въпрос е дали самият саракт ще съществува до тогава.

Дано да е така... В тази връзка си спомням, една от ясновидките, май че Аерена (между многото спам в тяхната информация има и много ценни неща), та тя казва така: Първият народ на Планетата е Българският, ако изчезнат Българите ще изчезне и цялото човечество!

Tien 19.6.2007, 20:29
Ако някой може да направи нещо за да се промени гадното положение в което е човечеството в момента това сме пак ние Българите.

Анти666 спомена за многото секти и религии надошли след покъстването, освен християнството. И сега е същото, но май-процентно всички те най-малко овце успяват да си съберат сред Българите. И не случайно. Опасността от тях (сектите, религиите, ученията, че дори и научните и философски теории) според мен е най-вече в това че конкретизират и раздробяват мисленето и усещането за Великата тайна, за Тангра, за Това, Което Е - щом имаш такава и такава концепция за Бога, значи си такъв, ако е инакава, значи си онакъв. Всичко е парцелирано, етикетирано и класифицирано - и контролирано: "исти" и "изми" всякакви - паразити върху Идеята. За щастие, много хора вече интуитивно разбират че Тенгрианството няма нищо общо с цялата тая гмеж. То е извън контрола на Системата. Това с ученията и религиите и пр. обаче е капан, в който много хора губят много енергия и години от живота си... и захранват сьществуващото положение.

anti666 20.6.2007, 9:54
За мен Саракт отдавна не съществува. Тук дори вече не няма и българска държава, а по-скоро колониална територия, управлявана от небългари. В случая враговете ни са променили стратегията. Преди се целеха в държавата, но България като феникс възкръсваше, защото българският дух беше жив. Дори в най-мракобесните години на турското робство българите са живеели задружно, имали са по много деца и честността е било нещо съвсем нормално. Да не говорим, че са пазели внимателно чистотата на рода, почти не са приемали друговерци. Дори сега при бесарабските българи, чувашите и балкарците са още запазени тези порядки. Ако попитате някой стар човек може да разкаже как хората преди само 80 години са живели честно и къщите по селата не са се заключвали. Сега ударът е насочен в съвсем друга насока. Срещу Духът. Смазваща корупция, измами, злоба, недоверие, простотия. Азис и Биг брадър, наркодилъри пред училищата и мутри – герои на нашето време. Да не говорим за хилядите българки, омъжени за чужденци, чийто деца са загубени завинаги за България. Във всеки българин има искрица от Ден-грее, но тя може да бъде угасена с целенасочени методи.
Въпреки всичко нешата не са загубени, защото има достатъчно Хора, при които тече и обратния процес. Тази искра избуява в пламък. Веднъж разбрал кой си, много трудно може да се угаси това. А като почнат събитията, ще дойде и Лидерът. Не избран от тълпата, а от Тангра. Мисията му е ясна – да възстанови Саракта – дори без да се знае от всички за какво става дума. Защото Саракт трябва да има, за да настъпи обединението на българите. Без Саракт не можем да си изпълним мисията, за която сме се върнали обратно на Балканите. Тиен много точно го е доловила. По този въпрос е писано в една друга тема – за Потопа.


anti666 20.6.2007, 14:09
За да завърша с темата Борис 1, за всеки който все още се съмнява че е ромейски васал, ето и един текст от византйиския хронист Симеон Логотет;
"В това време (863г.) в Константинопол се готвеха на война срещу блъгарете, сиреч метежниците, а не срещу царя и християнете, на които искаха да подадат помощ.”
Блъгарете или балагарите (балагури) е името, под което са били известни самите колобри. Оттам самият народ, от който те произлизат, става известен в древността като българи. С две думи, Борис стратегически изпраща българската войска на една безсмислена война далеч в земите на днешна Чехия, само за да може ромейската армия да окупира България в негова помощ.

Tien 21.6.2007, 17:34
Да, много е важно да разбереш Кой си! Истината! То си е казано че тя ще ни направи свободни, напоследък се убеждавам колко вярно е това! Да си Българин - означава всеки миг да живееш с Истината! Не е толкова лесно колкото звучи, затова нашите са го имали като възпитание още от малки - да яздят, да стрелят и да говорят винаги истината. Това е особено важно сега когато всичко в "обществото" е лъжа и имитация - от това което ядем до това което гледаме по ТВ. Мисля че всеки Българин в един миг ще закопнее за Истината... И тогава...

smil3dbd4e398ff7b.gif Е вярно да яздя не съм пробвала, но пък навремето като карахме военно в у-ще бях доста добра в стрелбата с Калашников smil4334a5a360a6a.gif и много бързо ще си припомня ако се наложи

anti666 22.6.2007, 21:59
Тиен, дано не се наложи и жените да участват с Калашници. Макар, че в критични ситуации българкитe редовно са помагали като воини на мъжете си.
Тук пускам една извадка от Кръгове (има ги в Материали), където е отговор на участници тук, които си мислят че оттеглянето в планината не е решение срещу нехуманоидните им ръководители (дивите). Да - не можем, но само ако сме сами. Но кой е казал, че ще сме сами? Ние имаме други работи за оправяне, а после помощта от Аменти ще дойде, уверен съм в това.
" Сразяването на противника в човешки облик е само начало. Отпорът срещу врага от неземната Бездна е хилядократно по-тежък. Колобърите бързат. Угрижени са боилите... Подготовката за големия сблъсък с нехуманоидните подчинители трябва да започне колкото е възможно по-скоро....Маговете пак ще се справят, както винаги са се справяли. Но наложително е първо да свършим със земните им съюзници, с тукашните човекоподобия, с отреклите се от човешкия род, с паразитите в човешки кожи"
Толкова по този въпрос.
А в момента за нас е актуално точно това, което казваш по-горе. Ние сме на този етап, макар че имаме броени години..
"Дълго спа, Тенгрианино! В своя дом заспа, а се събуди бездомен в земята, която твоите деди отвоюваха за теб с меч. Погледни, Тенгрианино, Мечът е още у теб. Вдигни го! Тогава ще се извърши Разделението - на Разумни и на звероиди (ние си му казваме мутри). Зная, че насочвано от необявени източници Разделението е започнало, макар и друга, вредна за нас посока. Но днес ние все още можем да направим своя избор. Днес все още можем! Утре събитията ще бъдат предопределени от днешната ни воля или безволие."

Казано е и за Лидера

"А Водачът ще бъде издигнат от Небесната Вяра и във вените му ще тече кръвта на рода Дуло, към който принадлежал великият Атила"

А ако не успеем...

"Осъдените са екзекутирани, тъмничарите са избити, свободните са поробени. Краят си е отишъл, без да дочака Началото. Помръкнало е Слънцето над Скрития дом, избледняват цветовете на Книгата. Колобърите заспиват, без изобщо да са се пробуждали. Паразити изсмукват последната капка Българска кръв. Чандала тъпчат свещените граници.
Така ще е, ако не го направим иначе!"

Йордан_13 27.6.2007, 12:29
QUOTE (KOLOBAR @ Jun 18 2007, 12:32 PM)
Поклон пред паметта им!

Само ще отбележа, че въстаналите 10 области са единствено онези от крайните части на саракта начело с така наречените външни боили. Във вътрешността на държавата населението не се вдига на бунт срещу "лошия закон".

То дори не е "бунт", нито "въстание". Християните почват да го наричат така. Тук става въпрос за изпълнение на свещен дълг пред Ден Грее - сакралното цареубийство чрез удушаване, тъй като с приемането на християнството се разпилява Орендата от Кана и се застрашава целостта и хомогенността на Българската етнична общност - разрушава се Медното гумно. Приема се една вяра от Византия, която е еврейска по произход, и която вече е двуостра, тъй като съчетава негативизма на два народа - този на елините и този на евреите. Това е истината.
Болярите, независимо какви са и откъде са, са в дълг пред Ден Грее да бъде сакрално жертвопринесен Борис Михаил - бившия кан. Някои днес си честват Борис Михаил като Покръстител - тяхна си работа. Всъщност тезата, че така нареченият Покръстител е създал българската нация каращисвайки няколко народа е повече от нелепа и смешна и много добре обслужва евреите и комунистите. И най-вече, в същността си е неверна!
Жалко, че те не успяха, да удушат Борис Михаил, но ние днес сме твърдо решени да издигнем Орендата отново. Само така може да се възкреси свещения Саракт.

Tien 27.6.2007, 13:05
Да, наричат го бунт или въстание защото "Победителите пишели историята", Ами да си я пишат тия "победители", да си я четат и да си я живеят тази сбъркана история. За нас остава да направим Истинската история!

Nemski89 30.6.2007, 9:15
QUOTE (anti666 @ Jun 17 2007, 03:05 PM)
Един скромен опит за анализ на онзи драматичен период от 863 до 889г., когато на практика е унищожено могъществото на България след едно от най-коварните предателства,

А ти за този от аватара ми чувал ли си?
Боже Господи престанете вече с тия ИДИОТЩИНИ,християнството както и всяка друга религия си има свои недостатъци заедно с добрите си страни с това съм съгласен.Изповядвайте каквато религия искате не ви натрапвам вижданията си,но това твърдение беше толкова глупаво,че не мога да се сдържа да не го коментирам!

Искам anti666 да ми отговори само на един единствен въпрос:Как България щеше да просъществува заобиколена от християнски държави?Щяхме да воюваме на всички фронтове и да ги побеждаваме през вековете до един винаги ли?

Щяхме ли да отблъснем ромеите,унгарците,русите и сърбите ако бяха решили да си поделят територията на държава,която смятат за по-низша от тяхната заради религията и да ни нападнат по всички граници?

Като искате бъдете тенгриани,ваша работа,но помислете реално преди да правите такива глупави генерализации..

--------------------
"????????? ?? ???????,????? ? ????????? ?????,????? ? ?????????? ???????? ?? ??????.???? ????? ?????? ???? ?? ?? ?????? ??? 100 ?? ???? ?? ??????????." ??? ??-????? ??? ??? ??-?????? 10??? ??.?.?

Запознат 30.6.2007, 10:06
QUOTE
Като искате бъдете тенгриани,ваша работа,но помислете реално преди да правите такива глупави генерализации..

Тези думи са глупави! На вас христиените май не ви се удава да мислите и анализирате събитията сами, че се налага да повтаряте като папагали, фрази заучени от форуми и телевизии!

В момента времената на са по различни от тогава. Ясно е че други сили искат да ни променят, така че отново да сме техни роби. Както едно време. Немски, ти съгласен ли си да целунеш талмуда и да приемеш юдаизма, за да си нямаме проблеми с чифутите? В името на мира? Да се спре с геноцида вече, а?
И от къде накъде ти можеш да кажеш, какво е щяло да стане, ако не сме приели християнството. Да не би да си пророк някакъв?
Този, който убива от своите за да налага чужда религия, какъв е, да ми отговориш?

Pirov 30.6.2007, 18:58
Ще ви попитам само едно нещо:

Вие наистина ли вярвате в тези неща които си ги измисляте, и ако да, как постигате това?

KOLOBAR 1.7.2007, 9:10
От гледната точка на ромеите си е било точно бунт, както и за папа Николай І. Но за сакралното приношение на Кана си прав. То по принцип отдавна е трябвало да бъде одушен след загубените войни срещу ромеи и славяни(Сърби и Моравци) и сушата.
А за враждата между християните и тенгрианите - братя, проявете малко търпимост! Не случайно България дълго време е била една от най-веротърпимите държави и в нея е имало и последователи на Тангра, Аллах, Яхве и Христос. Всеки има правото да вярва в каквото и да е стига да не вреди на останалите и да не разлага държавата. Ако постоянно се сражаваме помежду си няма да можем да се пазим от външните врагове - А тях ги има в изобилие.

Nemski89 2.7.2007, 15:31
QUOTE (Запознат @ Jun 30 2007, 10:06 AM)
Немски, ти съгласен ли си да целунеш талмуда и да приемеш юдаизма, за да си нямаме проблеми с чифутите? В името на мира? Да се спре с геноцида вече, а?


Не,разбира се smil4334aa44c7e89.gif евреите можем да обезвредим и с много други средства.А положението в България при Борис не е било с няколко различни изхода.

QUOTE
И от къде накъде ти можеш да кажеш, какво е щяло да стане, ако не сме приели християнството. Да не би да си пророк някакъв?

Никакъв пророк не съм,опитвам се да мисля логично и да си пресъздам цялата ситуация тогава.Християнските съседки са можели преспокойно да нарушават мирните договори с България,защото ние не сме полагали клетва в Христос при подписването на споразуменията.Добави и земетресенията,които са люляли Балканите тогава,лошата реколта и гладуването на народа,бездарността на Борис I като пълководец(4-5 войни води и нито една не печели) и мисля,че ще ти стане ясно каква щеше да е картинката по-нататък(той управлява още 20-30 години след като покръства народа-предостатъчно,за да се нахвърлят ромеите и свещената римска империя на слаб съсед и да му откъснат огромни територии).

QUOTE
Този, който убива от своите за да налага чужда религия, какъв е, да ми отговориш?

Избиването на толкова много представители на аристокрацията ни действително не е приемливо това не го одобрявам.Добре поне,че разбунтувалите се селяни пуска да си отидат по домовете им.
Тук едва ли не се опитвате да демонизирате всички християни.Никой няма да ви пречи да бъдете тенгриани,но недейте обижда другите религии,които Българи изповядват-ще гледат на движението както вие гледате на някой,който обижда тенгриянството.Не стига,че националистите вече по толкова признаци се разделиха на групички и се псуват,само по религия остана да се разцепим.

--------------------
"????????? ?? ???????,????? ? ????????? ?????,????? ? ?????????? ???????? ?? ??????.???? ????? ?????? ???? ?? ?? ?????? ??? 100 ?? ???? ?? ??????????." ??? ??-????? ??? ??? ??-?????? 10??? ??.?.?

antijew 2.7.2007, 16:16
Nemski89,само не можах да разбера кой те обиди.Бъди конкретен,а не просто така да се намираме на приказка.
Аз досега не прочетох никаква обида към никого.Незнам що така ти се обиждаш безпричинно.
Гузен ли си нещо?Кажи!
И пак казвам бъди КОНКРЕТЕН.
Пример:Този с този текст така и така ме обиди и не е прав,защото....
smil4334abded4493.gif

--------------------
www.xnetbg.com/ne.swf

Astronomer 2.7.2007, 16:37
Това че другите съседи са били християни по никакъв начин не може да ни принуди и ние да станем християни. Евреите защо са си запазили религията, а ние да не можем? Религията не била възприемана като самоцел, а като политическо средство. Да не говорим колко "жалка" е идеологията на християнството. Аз мисля, че всеки тенгрианин(забел.) трябва да обича и да е привързан към земното, а християнството презря тялото, отрече всичко земно, плюя аз на такава идеология. Колкото е важен духът, толкова е важно и тялото !

Иван 3.7.2007, 8:02
QUOTE (Nemski89 @ Jul 2 2007, 03:31 PM)
Тук едва ли не се опитвате да демонизирате всички християни.Никой няма да ви пречи да бъдете тенгриани,но недейте обижда другите религии,които Българи изповядват-ще гледат на движението както вие гледате на някой,който обижда тенгриянството.Не стига,че националистите вече по толкова признаци се разделиха на групички и се псуват,само по религия остана да се разцепим.

Говори се за конкретната личност Борис и се показва какви конкретни пагубни за България последствия има дейността му. Говори се за конкретна идеология - християнство, която е в основата на пагубното въздействие. Не може един човек да се почувства обиден нито от действията на Борис, нито от това, че иеологията християнство е такава. Ако нещо го отблъсква - нека не постъпва като Борис или нека не се свързва с противни идеологии.

Къде тук е направен опит за демонизиране на всички християни?
Борис сам се е демонизирал. Днес няма какво да се обиждаме от фактите - казваме истината, вземаме си поука и продължаваме нататък. Ти, Немски, каква поука си взе?

По фактите. Много се плямпа за положението тогава със съседите, религията им и пр., но това е все хляб за историците. Много думи, никаква поука, никакъв резултат. Нали Кубрат още беше Християнин? Както и други от Дуло. Вие представяте ли си въобще, какво означава това?! Означава, че режимът въведен от Борис няма нищо общо с онова, приетото от Кубрат. Защо не е удушен Кубрат след като е бил Християнин, а?
Християнството е излязло от България. Тук е Йерусалим, тук е Витлеем, тук е Йоан и Христос - в това се съмняват само днешните християни, които са завити под юргана. Жал ми е за тях. Жал ми е, защото те са едни от нас и не знам как да помогна да разберат.

Nemski89 3.7.2007, 13:44
QUOTE (Иван @ Jul 3 2007, 08:02 AM)
Къде тук е направен опит за демонизиране на всички християни?

QUOTE
Nemski89,само не можах да разбера кой те обиди.

Ами за пореден път християнството ви стана виновно за всичките проблеми при Борис.Не,че съм някакъв религиозен фанатик,дето ходи с библия в ръка,но все пак не е приятно да четеш такива неща.Че е бил бездарник като пълководец си е ясно,но да казвате,че ромеите с християнството му промили мозъка нарочно да прати воиските в Чехия,за да можела източната римска империя да ни окупира земите е абсурдно(anti666).И по принцип във форума винаги християнството се плюе при всяка възможност.

Ако искате движението да разшири влиянието си и да установи връзки с другите националистически движения(не партии) най-малкото не трябва да разделяте Българите на религиозен признак и да ги отблъсквате като им обиждате религията.Има много националисти християни,които също толкова милеят за България,само ако се обединим всичките ще имаме някакво влияние в държавата.

--------------------
"????????? ?? ???????,????? ? ????????? ?????,????? ? ?????????? ???????? ?? ??????.???? ????? ?????? ???? ?? ?? ?????? ??? 100 ?? ???? ?? ??????????." ??? ??-????? ??? ??? ??-?????? 10??? ??.?.?

Ахинора 3.7.2007, 15:37
QUOTE (Tien @ Jun 19 2007, 08:29 PM)
Ако някой може да направи нещо за да се промени гадното положение в което е човечеството в момента това сме пак ние Българите.

Анти666 спомена за многото секти и религии надошли след покъстването, освен християнството. И сега е същото, но май-процентно всички те най-малко овце успяват да си съберат сред Българите. И не случайно. Опасността от тях (сектите, религиите, ученията, че дори и научните и философски теории) според мен е най-вече в това че конкретизират и раздробяват мисленето и усещането за Великата тайна, за Тангра, за Това, Което Е - щом имаш такава и такава концепция за Бога, значи си такъв, ако е инакава, значи си онакъв. Всичко е парцелирано, етикетирано и класифицирано - и контролирано: "исти" и "изми" всякакви - паразити върху Идеята. За щастие, много хора вече интуитивно разбират че Тенгрианството няма нищо общо с цялата тая гмеж. То е извън контрола на Системата. Това с ученията и религиите и пр. обаче е капан, в който много хора губят много енергия и години от живота си... и захранват сьществуващото положение.

И щом става дума за секти, аз бих поставила следния въпрос: Известно ли е на някого в тангрианството да са съществували секти?Май въпросът е риторичен.На мен поне не ми е ивестно подобно явление. Следва другият въпрос: Защо в християнството и исляма има секти? Според мен,защото юдеите така са написали свещените книги и за двете религии,че да има спорни текстове,които да срещат различно тълкувание,т.е. да объркват четящите. Лично аз съм чела Библията много бавно,връщала съм се и т.н.,също и немалка част от Корана-от чисто научен инерес. За мен това са книги-близнаци. Фактът,че в Тангрианството няма секти,лично за мен означава,че тук всичко е ясно и няма нужда някой да тълкува написаното.Защото тълкуването е човешка направия,а колкото хора,толкова мнения. А вярата е божественото у човека.Тя няма нужда от тълкуване.
И какво излиза? : че единствената обединяваща българите сила под едно знаме е Тангра - един бог,една вяра,един закон. Ето от това се страхуват нашите врагове. Затова така воюват срещу завръщането на Тангра.

tankista 3.7.2007, 23:09
Какви са доказателтвата за съшествуването на такава 1200 годишна клетва? Къде е записано това.

--------------------
User posted image

Запознат 4.7.2007, 1:11
В паметта на поколенията.

Иван 4.7.2007, 9:20
QUOTE (Nemski89 @ Jul 3 2007, 01:44 PM)
QUOTE (Иван @ Jul 3 2007, 08:02 AM)
Къде тук е направен опит за демонизиране на всички християни?

QUOTE
Nemski89,само не можах да разбера кой те обиди.

Ами за пореден път християнството ви стана виновно за всичките проблеми при Борис.Не,че съм някакъв религиозен фанатик,дето ходи с библия в ръка,но все пак не е приятно да четеш такива неща.Че е бил бездарник като пълководец си е ясно,но да казвате,че ромеите с християнството му промили мозъка нарочно да прати воиските в Чехия,за да можела източната римска империя да ни окупира земите е абсурдно(anti666).И по принцип във форума винаги християнството се плюе при всяка възможност.

Ако искате движението да разшири влиянието си и да установи връзки с другите националистически движения(не партии) най-малкото не трябва да разделяте Българите на религиозен признак и да ги отблъсквате като им обиждате религията.Има много националисти християни,които също толкова милеят за България,само ако се обединим всичките ще имаме някакво влияние в държавата.

Немски, приятелю!
Като чета как пишеш сърцето ми се свива.
С много стари понятия живееш. Няма време. До кога ще седим на тая кълка - вярвания, религия, Християнство. Това вече не са неща, които могат да ни разделят или обединят. Това са кухи, изпразнени от съдържание думи. Чистосърдечно ще ти дам пример, като те попитам:
- За какво вярване става дума? В какво има да се вярва? Нека говорим пряко, назови ми нещата, в които вярва един християнин. До колкото разбирам, именно вярването в това нещо, го прави Християнин. Не се заяждам. Питам - в какво вярвате.
- Вторият въпрос е - нямате желание или нямате възможности да проучите нещото, в което вярвате? Питам това, защото свързвам вярването с пасивното приемане.
- Моля да внесеш яснота, ако смисъла на думата вярване е друга при вас. Не изключвам вероятността да има хора, които усилено проучват въпросите на вярването, съвсем съзнателно и самостоятелно да са стигнали до изводите на вярата и знаят кое как стои. Тогава те би трябвало да кажат, че знят, а не че вярват. Ако твоят случай е такъв, тогава първият въпрос се променя - за да е Християнин еди кой си, какви са знанията му (не вярванията), които го правят такъв? Назови ми тези неща, които знаеш и заради които се обявяваш за такъв. Какво ти знаеш, а аз не знам. Сподели и тогава няма да се чувстваме разединени.

Още малко разбор ще направя, за да съм пределно ясен.
Ако аз чуя някакъв факт във физическата или емоционалната област, то има два случая:
1. Да кажа "да, това е така, разбирам го и доказателството е, че мога да го приложа."
2. Да кажа "не го разбирам това, опитът ми показва, че е другояче." Или "нямам опит и не знам как е, но приемам, че е така и ще пробвам тази нова идея". Това второто ли наричате вяра? Ако е така, то няма защо да сме толкова помпозни и да заобикаляме въпроса. Направо ни кажете тези нови идеи, за които казвате, че вярвате и които можем ние останалите невярващи да пробваме дали работят. (Ако не сме ги пробвали, естествено).

И накрая, погледни в сайта http://www.forum.bg-nacionalisti.org/ , темата "Библията и Българската история" - авторът е направил грамадно проучване. Погледни сайта http://www.xnetbg.com/www/site/. Там има 4 момчета, които извършват огромна работа. Виж докъде са стигнали изследванията, че на планетата си имаме от незапомнени времена неземна компания, която буквално е в парламентите по света, в църквите, в службите, в науката. Виж какви технологии съществуват около нас и срещу нас. Кои са те, откъде са, какво искат от нас и т.н. и т.н. Това е реалността, това е което има смисъл да обсъждаме. Това, което ни обедниява е само едно - търсене на истината за нас, за света, за миналото и бъдещето. Разделението е интелектуално - ние искаме да вървим напред, да знаем и да живеем свободни, а слаби, но самолюбиви тъпаци живеят с измислени проблеми и противоречия.

gеorgi_nz 4.7.2007, 23:26
QUOTE (tankista @ Jul 3 2007, 11:09 PM)
Какви са доказателтвата за съшествуването на такава 1200 годишна клетва? Къде е записано това.

Преди писаха във вестнк Съпротва, не си ли го чел?


--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
?????? ?? georgi_nz

PARADOX 5.7.2007, 10:48
Немога да разбера какво толкова чудно има в позицията ни за Борис и Християнството..?!!! Самия факт, че тази чужда нам религия е наложена насилствено и, че и е принесен в курбан целия български елит говори сам по себе си...!!! Немога да приема никакво оправдание за това! Нито политическа изгода, нито каквото и да е... До прекръстването сме воювали с цяла Европа и сме я поставяли на колене! Нищо не ни е пречело да продължаваме да го правим още хиляди години! Борис ни прекръсти и какво стана..?!! България от най-мощната европейска империя се превърна първо в византийска, а после и в турска провинция! Има една поговорка и тя гласи: Когато фактите говорят и Боговете мълчат..!!!

tankista 5.7.2007, 21:07
QUOTE

Преди писаха във вестнк Съпротва, не си ли го чел?

не съм. Но сега ще прегледам пак броевете в интернет.

--------------------
User posted image

ime 5.7.2007, 22:18
Не знам дали това което ще напиша има нещо общо с темата, не не искам да създавам нова smil4334ad1724132.gif
Доколкото аз разбирам нещата. Бог е един. В миналото всички народи са имали много богове, но най-главния е Бог на Слънцето. Алах на арабски се превежда Бог. Тангра на Български (старо-Български*) се превежда Бог. Та според мен Бог е един - Бог на Слънцето. Малко относно Исус. Казва се че Исус е син на Бог. Синът на Бог, Бог ли е? Само един Бог ли има? И сатаната е Бог, на лошите хора. Та мисля си Исус, не е ли син на Тангра(Бог)? Дошъл на земята да помогне на евреите да следват Божият път. Исус е Бог, както и Тангра е Бог, но Тангра е по-високо от Исус, Тангра е най-големия Бог (ако мога така да се изкажа с моето човешко съзнание). Значи повечето религии на земята са грешни. Но по важно е: Може ли човек да има два Бога? Знам че библията много пъти е преписвана и може би половината от библията е истина (не знам със сигурност). Противоречия много. Къде е истината? Истинската истина?

* - знае ли се този както аз го наричам старо-Български език, езика на нашите деди, езика на Исперих, Кубрат, Крум и другите канове. Прочетох че Алах, преведено от арабски буквално означава Бог. Същото разбрах и за Тангра, но на езика който нашите пра-деди са използвали. Значи Бог няма име, той е просто (доколкото ние като хора можем да го възприемем) Бог. Та бих искал да го науча този старо-Български език. Някой ако има линк да прати. Благодаря предварително.

--------------------
"????????? ?? ?? ?????? — ???? ?????????"

PARADOX 6.7.2007, 3:31
QUOTE (ime @ Jul 5 2007, 10:18 PM)
Не знам дали това което ще напиша има нещо общо с темата, не не искам да създавам нова smil4334ad1724132.gif
Доколкото аз разбирам нещата. Бог е един. В миналото всички народи са имали много богове, но най-главния е Бог на Слънцето. Алах на арабски се превежда Бог. Тангра на Български (старо-Български*) се превежда Бог. Та според мен Бог е един - Бог на Слънцето. Малко относно Исус. Казва се че Исус е син на Бог. Синът на Бог, Бог ли е? Само един Бог ли има? И сатаната е Бог, на лошите хора. Та мисля си Исус, не е ли син на Тангра(Бог)? Дошъл на земята да помогне на евреите да следват Божият път. Исус е Бог, както и Тангра е Бог, но Тангра е по-високо от Исус, Тангра е най-големия Бог (ако мога така да се изкажа с моето човешко съзнание). Значи повечето религии на земята са грешни. Но по важно е: Може ли човек да има два Бога? Знам че библията много пъти е преписвана и може би половината от библията е истина (не знам със сигурност). Противоречия много. Къде е истината? Истинската истина?

* - знае ли се този както аз го наричам старо-Български език, езика на нашите деди, езика на Исперих, Кубрат, Крум и другите канове. Прочетох че Алах, преведено от арабски буквално означава Бог. Същото разбрах и за Тангра, но на езика който нашите пра-деди са използвали. Значи Бог няма име, той е просто (доколкото ние като хора можем да го възприемем) Бог. Та бих искал да го науча този старо-Български език. Някой ако има линк да прати. Благодаря предварително.

:)

Tien 6.7.2007, 21:03
Както се казва, щеше да е смешно, ако не беше трагично... Борис 1 приема християнството, религията на Любовта и Милосърдието... И какъв е може би първият му политически акт след покръстването? Върховна любов и милосърдие - да избие елита на нацията smil3dbd4e5e7563a.gif
Това лицемерие - говорим едно, мислим друго, вършим трето- е характерно за всички религии от юдейски тип - даже не просто лицемерие, а генерално разминаване между официалната версия, и истината. От тях е насадено това и в поведението на хората.
Това при Тенгрианство просто не е било възможно да се случи. Тук няма лицемерие, няма двоен стандарт - всичко е това, което е! И още, както и Ахинора казва, това лицемерие (а и разделението) се генерира и поддържа от свещените им книги. КОлко са свещени друг въпрос, аз напр.не намирам нищо свещено или мистично в Стария завет (не че съм го чела целия) с изключение може би на първите няколко страници, които веротяно са краднати не знам откъде. Всичко друго е грозен еврейски трилър с елементи на розов сериал. Какво да се прави, тогава е нямало Холивуд...

Nemski89 13.7.2007, 9:29
QUOTE (Nemski89 @ Jul 3 2007, 01:44 PM)

- За какво вярване става дума? В какво има да се вярва? Нека говорим пряко, назови ми нещата, в които вярва един християнин.

Всеки средностатистически Българин знае основните идеи на Православието,това е все едно да те питам колко крака има човек.

QUOTE (PARADOX)
До прекръстването сме воювали с цяла Европа и сме я поставяли на колене! Нищо не ни е пречело да продължаваме да го правим още хиляди години!

Ами интересно тогава как Баяновите Българи бяха поставени на колене от хазарите,също и Алцековите Българи,които бяха почти напълно избити от авари и франки преди да се заселят в Италия около Беневенто.Eдин народ заобиколен отвсякъде от други такива,но с обща религия-как ти се струва?Цяла Европа се обедини срещу турчолята на Осман,които са били повече от нас като човешки потенциал и ги изгони в Анадола като Българите ги довършиха съвсем през 1912.Не виждам как на нас е щяло да ни се размине същото ако не сме били приели Православието.Пак повтарям,че можеш да вярваш в каквото искаш,но не говори такива абсурди.

Религията не е фактор тук,победи и поражения сме имали и като езичници и като християни.Много лесно забравяте Анхиало 917-най-колосалната битка на 10 век,наша победа над цялата ромейска войска с всички елитни части събрани в нея,или пък Клокотница при Иван Асен II smil4334a4c5e23b8.gif

--------------------
"????????? ?? ???????,????? ? ????????? ?????,????? ? ?????????? ???????? ?? ??????.???? ????? ?????? ???? ?? ?? ?????? ??? 100 ?? ???? ?? ??????????." ??? ??-????? ??? ??? ??-?????? 10??? ??.?.?

Иван 13.7.2007, 12:45
QUOTE (Nemski89 @ Jul 13 2007, 09:29 AM)
QUOTE

- За какво вярване става дума? В какво има да се вярва? Нека говорим пряко, назови ми нещата, в които вярва един християнин.

Всеки средностатистически Българин знае основните идеи на Православието,това е все едно да те питам колко крака има човек.

Аз нали за туй те питам, бе! Назови две-три неща, дето ги вярвате вие и да видим какво има да се вярва в тях, какво има да се разбира и какво - да се експериментира. Да не би да се затрудняваш да ми ги кажеш?!
Или те е срам, защото:
- те са толкова детински елементарни, че е абсурд да се вярва в тях, при положение, че са очевидни.
- са доказано неприемливи
- прекрасно разбирате, че е смешно да се вярва в истински ценните неща - те трябва да се изживяват, материализират и развиват, а не просто да се вярва в тях.

Пфууу, всеки път като взема да говоря с някой толкова втасал попски мозък и се усещам като да съм на курс по НЛП. Говорим за такива глупости без всякакво значение, че направо да полудееш.

Йордан_13 17.7.2007, 12:43
QUOTE (Nemski89 @ Jul 13 2007, 09:29 AM)
QUOTE (Nemski89 @ Jul 3 2007, 01:44 PM)

- За какво вярване става дума? В какво има да се вярва? Нека говорим пряко, назови ми нещата, в които вярва един християнин.

Всеки средностатистически Българин знае основните идеи на Православието,това е все едно да те питам колко крака има човек.

QUOTE (PARADOX)
До прекръстването сме воювали с цяла Европа и сме я поставяли на колене! Нищо не ни е пречело да продължаваме да го правим още хиляди години!

Ами интересно тогава как Баяновите Българи бяха поставени на колене от хазарите,също и Алцековите Българи,които бяха почти напълно избити от авари и франки преди да се заселят в Италия около Беневенто.Eдин народ заобиколен отвсякъде от други такива,но с обща религия-как ти се струва?Цяла Европа се обедини срещу турчолята на Осман,които са били повече от нас като човешки потенциал и ги изгони в Анадола като Българите ги довършиха съвсем през 1912.Не виждам как на нас е щяло да ни се размине същото ако не сме били приели Православието.Пак повтарям,че можеш да вярваш в каквото искаш,но не говори такива абсурди.

Религията не е фактор тук,победи и поражения сме имали и като езичници и като християни.Много лесно забравяте Анхиало 917-най-колосалната битка на 10 век,наша победа над цялата ромейска войска с всички елитни части събрани в нея,или пък Клокотница при Иван Асен II smil4334a4c5e23b8.gif

Това е тезата на комуниста Божо Димитров и на някои други. Били сме заобиколени от християни и няма накъде да мърдаме, ще бъдем унищожени. Ами подобна психология виждаме и при някои пораженци при Априлското въстание. Обръча от християнски държави не е причината да се приеме чужда, еврейска религия, причината е политическият и културно религиозен преврат, който прави Борис Михаил, за да спаси себе си самия от закона за сакралното канско удушаване, заради разпиляване на Орендата. Ти знаеш ли какво е Орендата? Кой народ би устоял пред мощта на Духовната Сила на Тангра? Ако тази Сила беше употребена от нашите Колобри, в цялата и мощ, оръжията на Арджуна, дадени му от боговете, с които толкова се хвали индийския епос, ще бъдат като детски играчки и никакъв християнски обръч не може да отрае.
И тук, участника Колобър е прав. Християнството предлага на Борис Михаил оцеляване, милост, тъй като и самият той знае, че е калпав Кан и не може да приеме, понесе и приложи Орендата и ще бъде умъртвен. И днес ги срещаме тия явления в политически живот. Неслучайно той отива в манастир, не толкова, че е набожен, колкото да се покае за големия грях, който е направил
пред народа си.
Грях е да разпилееш Орендата, да разсипеш Медното гумно и да се предаде Кивотът (Ковчегът от Терачина) в Рим. Добре е, че ключа за него е бил скрит от Колобрите.

Така че, победите на симеон са последния звън на българската военна мощ, основана на старата Тенгрианска бойна традиция. Постепенно Българската войска се пълни с други народности, почва да ползва и наемници, започва да воюва по византийски (християнски стил) и почва и често да търпи военни поражения, които довеждат до падането ни под 2 тежки робства, първото, което съвсем естествено е византийското, което показва деградацията, до която се стига. Те, които 2 века преди това, не можаха да ни победят, а ни молеха да им помагаме срещу тоя и оня!
Какво искаш, след като ние приемаме една доктрина: 'Един мъж, една жена и опрощаване на греховете". Ха, че кога Българския воин е имал грехове? Той не познава такова нещо като греха, тъй като с Орендата се напоява всичкото негово въоръжение, и най-вече неговия меч и каквото отсъди той! Затова ние имаме един израз: "каквото сабя покаже". Какви ти грехове, каква обича на враговете? Мечът импрегниран с Орендата отсъжда. А присъдата за всеки изправил се срещу него е ясна. Това е великият Калад-Болг (Ескалибур)!
Ти можеш ли да си представиш по време на битка, един воин да бъде мъчен от тежненията за грехове?
smil4334ad8a149e0.gif

Запознат 17.7.2007, 15:03
Данчо, с тези думи се опитваш да им разбиеш закърнелите и погрешни представи за това какъв е и как живее българина. Каква е ценностната му система и накакво разчита за да живее достойно, а не да преживява. Какво го кара да се чувства горд, че е Българин.
Младите папагалчета само могат да повтарят преиначената ни от юдеокомунисти история. Дотам им стига капацитета. Кухи кратуни изпразнени от вакуум. На мястото на сърцето-дупка! Егоцентризъм, лицемерие и безхаберието командва живота им.
Ходещи робски трупове!

Повечето идват тук за да си чешат ташаците и за да ни дразнят. Ето затова съм си приготвил го-голямата коса и ще посичам още с първите техни неадекватни бълвочи!

PARADOX 20.7.2007, 13:21
QUOTE (Nemski89 @ Jul 13 2007, 09:29 AM)
QUOTE (Nemski89 @ Jul 3 2007, 01:44 PM)

- За какво вярване става дума? В какво има да се вярва? Нека говорим пряко, назови ми нещата, в които вярва един християнин.

Всеки средностатистически Българин знае основните идеи на Православието,това е все едно да те питам колко крака има човек.

QUOTE (PARADOX)
До прекръстването сме воювали с цяла Европа и сме я поставяли на колене! Нищо не ни е пречело да продължаваме да го правим още хиляди години!

Ами интересно тогава как Баяновите Българи бяха поставени на колене от хазарите,също и Алцековите Българи,които бяха почти напълно избити от авари и франки преди да се заселят в Италия около Беневенто.Eдин народ заобиколен отвсякъде от други такива,но с обща религия-как ти се струва?Цяла Европа се обедини срещу турчолята на Осман,които са били повече от нас като човешки потенциал и ги изгони в Анадола като Българите ги довършиха съвсем през 1912.Не виждам как на нас е щяло да ни се размине същото ако не сме били приели Православието.Пак повтарям,че можеш да вярваш в каквото искаш,но не говори такива абсурди.

Религията не е фактор тук,победи и поражения сме имали и като езичници и като християни.Много лесно забравяте Анхиало 917-най-колосалната битка на 10 век,наша победа над цялата ромейска войска с всички елитни части събрани в нея,или пък Клокотница при Иван Асен II smil4334a4c5e23b8.gif

I kakvo po-to4no ni se razmina kato "priehme" hrisianstvoto...?!!!
Ne mi se spori sys zombita....

anti666 27.7.2007, 15:24
"Искам anti666 да ми отговори само на един единствен въпрос:Как България щеше да просъществува заобиколена от християнски държави?Щяхме да воюваме на всички фронтове и да ги побеждаваме през вековете до един винаги ли?"

Отговорът съм го дал в началото, но явно не си направил труда да го прочетеш. Точно както съм посочил византийския летописец, който ясно пише, че ромеите влизат в България да помогнат на Борис да запази трона. Това са исторически факти, а не абсурдни твърдения. На мен също не ми харесват, но това е положението. А защо Котраг или Бат Баян не успяват - истината е също очевидна. При изпълнение на Завета на Кан Испериг (Аспарух) е дадена най-важната мисия - да се завърне в прародината на българите. На него са дадени най-способните войни, най-висшите колобри и въобще - най-дееспособната част на българите. Всички останали трябвало да създадат по принципа за отбрана външен кръг около Дунавска България. Спомнете си противоречието наглед в историята за съчките, с които Кубрат учи синовете си да са заедно, а в същото време ги пръска на различни посоки. Това не е случайно, а просто изпълнение на мисия.
Историята с Волжка България е много интересна. През 922г там приемат подобно на Дунавска България исляма. Тангрианството е отхвърлено, макар не и преследвано така жестоко като тук. Точно това им донася същата съдба, ако не и по тежка. Няколко века по-късно те са унищожени от монголските орди, които по ирония на съдбата използват тангриански ритуали, научени от самите нас срещу волжките ни братя. Малцина знаят че монголите, както и хазарите въплъщават тангрианството в техните вярвания. При хазарите има една причудлива смесица между тангрианство и юдаизъм, което дава повод на някои като Зиези да твърдят, че били българи. Например като пиели кръвта на противника (нещо противно за българите) са смятали че приемат Орендата му. Т.е. те са знаели за Орендата и значението и са използвали тези знания именно във войните срещу учителите си.

anti666 27.7.2007, 15:56
И за да приключа по тази тема бих искал да коментирам и това... "Като искате бъдете тенгриани,ваша работа"
Обаче не е само наша, но и йодейска. Защо например тангрианството не е признато като официална религия в България? Тук има всякакви - йодеи, мюсюлмани, дъновисти, йеховисти, дори наскоро май и сатанисти поискаха статут. На като става дума за исконната българска Вяра - не може. Има там една дирекцийка по вероизповеданията - нека някой да опита да регистрира при тях Тангрианството да видим какво ще стане. Как ще се водят репресии после? Нали има харта на правата на човека, подписана и от режима, незнайно защо нарекъл се български. А веднъж отприщи ли се водата, няма спиране. Страх лозе пази. Така че не е само наша работа!
И още. Тук имаше една тема "Нещото". За съжаление явно този прклет период от Борис, дето се влачи близо 1200 г. още не е свършил. Но може би авторът на темата след като е пак тук би могъл да хвърли малко светлина. Защото сме към края на този период, а трябва и време да се подготвим за Деня, в който България отново ще е на българите!


Йордан_13 28.7.2007, 10:09
QUOTE (anti666 @ Jul 27 2007, 03:56 PM)
И за да приключа по тази тема бих искал да коментирам и това... "Като искате бъдете тенгриани,ваша работа"
Обаче не е само наша, но и йодейска. Защо например тангрианството не е признато като официална религия в България? Тук има всякакви - йодеи, мюсюлмани, дъновисти, йеховисти, дори наскоро май и сатанисти поискаха статут. На като става дума за исконната българска Вяра - не може. Има там една дирекцийка по вероизповеданията - нека някой да опита да регистрира при тях Тангрианството да видим какво ще стане. Как ще се водят репресии после? Нали има харта на правата на човека, подписана и от режима, незнайно защо нарекъл се български. А веднъж отприщи ли се водата, няма спиране. Страх лозе пази. Така че не е само наша работа!
И още. Тук имаше една тема "Нещото". За съжаление явно този прклет период от Борис, дето се влачи близо 1200 г. още не е свършил. Но може би авторът на темата след като е пак тук би могъл да хвърли малко светлина. Защото сме към края на този период, а трябва и време да се подготвим за Деня, в който България отново ще е на българите!

Според мене регистрацията на Тенгрианството като религия, ще е радикална грешка от наша страна. Това ще го нареди като една от многото религии, които днес съществуват в България и ще го обезсмисли. А то самото е много повече от религия - то е култура, вяра, мироглед, вътрешно откровение - Българина, който живее Бога.
Всъщност регистрацията на извечния, изначалния вътрешен свят на Българина като религия ще е типично поюдейчване.
Тенгрианството трябва да се събуди вътре в Българите, защото то е вътре във всеки Българин, скрито и дремещо. И така, както камъкът е притиснал тревата под него, така, когато го махнем, тревата се изправя и избуява. Ние нищо друго не трябва да правим - просто да отвалим камъка!
Пример за тези мисли, е онова момиче, което рече, когато видя издялания в камъка знак: "Тангра, аз много го почитам"! След това, ще го почитат децата й по този начин и по този начин Завръщането на Тангра ще достигне своята Цялост и Пълнота.
Няма нужда от безсмислени регистрации, които впосле да създадът бесмислени институции, дърления за пари и нова ненавист между Българите. В душата на Българина стои Тангра, да махнем камъка от нея!

Eлтимир 28.7.2007, 11:10
Първият конфликт между Цветомир Йолов и неговата групичка от една страна, и нас, които създадохме този сайт беше неговото намерение за регистрация. Тогава му казах: не ние трябва да се регистрираме пред окупираната от чужденци държава, а тя, държавата трябва да се регистрира пред нас. Йордане, по този въпрос ние с теб мислим еднакво. Нито Движението, нито Тенгрианството трябва да искат признание от страна на управляващите нищожества. И наистина, защо да регистрираме нещо, което носим в душите и сърцата си? Нима ще позволим на някой друг, освен на нашия Създател, на Отлюченото Небе, на Греещия Ден да регистрира нашите души?

--------------------

anti666 28.7.2007, 12:02
Далеч съм от мисълта за регистриране. Точно затова написах и дирекциика по вероизповеданията. Това означава признаване на една институция, управлявана от масони и комунисти. С какво удоволствие само биха завели номер, прошнуровали и прономеровали "молбата", а после биха мотали всичко това до безкрай. Става дума за друго, поне за едно признание или реабилитция да го кажем и то не от мастити инстанции, а от хора на държавна или обществена длъжност, които все още се чувстват българи. Все пак вярвам, че има такива. До този момент няма нищо никъде написано, освен в умишлените разработки на масонската фондация Тан-ак-ра

anti666 10.10.2011, 17:13
QUOTE
Симеон Логотет
"В това време (863г.) в Константинопол се готвеха на война срещу блъгарете, сиреч метежниците, а не срещу царя и християнете, на които искаха да подадат помощ.”

QUOTE
"Всяко село, където има капище и практикуват старата вяра да бъде унищожено, а жителите му, продавани през девет земи в десета като роби"
"Закон за съдене на людете", чл. 1 от княз Борис-Михаил, 865г.

Оказва се, че ромейският император Михаил III, чието име приема нашия канонизиран "свтец" Борис, си е бил евреин. Неслучайно след унищожаването на Саракта в България се въвежда робството. Нещо непознато за българите в хилядолетията си. Този изрод Михаил III произхождал от еврейската Аморионска династия. Която ужким била приела християнството. Затова тук говорим за юдеохристианство и византийско фанариотство. Фактът, че главният приятел на Борис-Михаил е евреин обаче е нещо ново, макар да не ни учудва.

Йордан_13 10.3.2014, 21:54
По Канал 1 некви титулажи обсъждат Борис Михаил и са поканили некакъв счупен параславен поп, който нарече Тенгрианството "лъжлива духовност". Всичко извън Христа било "лъжлива духовност". Тоя ще го обеся лично, и ще го турна в скална гробница, и ще го чакам три дни, за да възкръсне. Ако не възкръсне, че го фърля на чакалите.

Йордан_13 2.5.2014, 22:32
Свети княз Борис обаче е първият български владетел, който си е дал сметка, че не придобитите нови територии, а вътрешното единство, културата и духовността са силата на народа и тази спойка, която е залог за неговото бъдеще", каза президентът в приветствието си към гостите на празника, който се провежда на територията на Националния историко-археологически резерват "Плиска".

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2014/05/02/edinstvoto-i-duhovnostta-sa-zalog-za-bydeshteto-ni.224290

=====================================================

акай сега да те подхвана Плювньо - все едно вътрешно единство, култура и духовност не е имало при великите ни канове преди нефелното князче Броис Михаил;))) Нещо повече, когато се прави бунта срещу действията на Борис Михаил за въвеждане на християнството, той се прави от гледна точка на древният ни Тенгриански закон - кан изменил на държавата, изменил на Вярата, похабил Орендата, което е най-важното: смърт чрез удушаване, защото казват: "ТИ НИ ДАДЕ ЛОШ ЗАКОН". Можете ли да си представите каква е била огромна разликата между Тенгрианството и Християнството. Все едно да смениш кон за кокошка! ЛОШ ЗАКОН е християнството за предците ни. Та, тогава аз не знам за какво вътрешно единство, говори Плювню, след като Колобърският Съвет е издал смъртна присъда за разпиляване на Орендата и погазване на Вярата ма Борис Михаил! Какво отговаря на Борис Михаил прочутия папа, след избиването навъстаналите срещу ЛОШИЯ ЗАКОН:

"Но това във всеки случай не е извършено без грях и не е могло да стане без вина от ваша страна, щом като поколението, което не е участвало в замисъла на своите родители и не е било изобличено, че е вдигнало оръжие против вас, е било изклано невинно заедно с виновните... Обаче защото вие сте съгрешили по-скоро от ревност към християнската вяра и от неведение, нежели от друг порок, вие добивате от това опрощение и милост по благоволението на Христос, щом последва от ваша страна покаяние.”

Обърнете внимание на последните редове. Затова за предците ни Християнството е ЛОШ ЗАКОН: "Обаче защото вие сте съгрешили по-скоро от ревност към християнската вяра и от неведение, нежели от друг порок, вие добивате от това опрощение и милост по благоволението на Христос, щом последва от ваша страна покаяние.”
След ослепяването на Расате, Борис Михаил, (уж монах) слага на трона константинополският възпитаник Симеон, пререждайки брат му Гавраил, което е явен жест към Източната Римска империя. Държавата при Симеон дължи своето могъщество не на Християнството, а на инерцията, оставена от старата държавна система основана на Тенгрианството. Искате ли силна държава, трябва да имате Тенгрианство. Това е голата истина, а не : "Има православие, има България". Това е абсолютно неверно. Само Тенгрианството може да върне старата Българска държавност и да направи България Велика. Тогава никакъв ЕС, никакъв СССР не ни е нужен. Факт е, че след Симеон започва брутален упадък на България и ние виждаме резултата - подмяната на древната българска държавна система, с такава по източно-римски (християнски образец) води до две много тежки робства и загуба на държавност. Не говорим за безбройните дворцови преврати, интриги и несигурността на трона, за когото, започва да има многобройни претенденти, болярски завери, династическите бракове, чрез които многобройни змии започват да пълзят в леглото на всеки един владетел. Всичко това унищожава държавата. Накратко: искате силна Българска държава, забравете за Борис Михаил! Иначе, ще си имате такива като Гоце ага, Плювню Чехлев, от когото дори жена му се оказа и куп други недоразумения. Да не говорим, че държава няма да имате.

anti666 2.5.2014, 23:37
Юдомасоните са захванали една много коварна игра. Капут Бареков си прави кампанията с някаква пародия на седмолъчицата. Плевника пък тръгнал в Плиска да рекламира един от най-големите изроди в българската история, Борис-Михаил. И що в Плиска, нали онзи я мести неслучайно в Преслав? Там да се влачи Плювно, заедно с ДС поповете си. Плиска е 'езическа' столица. Там, до Мадара са определили колобърите, че ще е гумното на Саракта - там е построена столицата.

Казваме ви, докато тоя кръволок Борис-Михаил се води "светец" за това че е унищожил Саракта - дотогава ще е в сила Колобърското Проклятие. И българският народ добро няма да види. Плевника не го мислете, друг е неговия господар
User posted image

anti666 2.5.2014, 23:59
QUOTE
Държавата при Симеон дължи своето могъщество не на Християнството, а на инерцията, оставена от старата държавна система основана на Тенгрианството. Искате ли силна държава, трябва да имате Тенгрианство. Това е голата истина, а не : "Има православие, има България"

По това време ромеите се жалват, че като подписвали договори с българите, предците ни още обръщали конско седло и се клели в двуостър нож палешник. По този повод напълно психясалият Михаил (обявил се за княз-васал на кръстника си, император Михаил) заплашвал Симеон, че ще последва участта на брат си. Аз смятам, че на Симеон въобще не му е пукало за гръчетата, просто си е траел, докато ги смаже и си върне Бизант (Константинопол).
Вече епилептика и узурпатор Петърчо довършва делото на погръчения си дядо и логично България скоро изчезва като държава. Заедно с измислената им столица Преслав.
А на това "Има православие - има България", да попитам. Къде беше България 180 години в XI-XII век? Нали е имало православие, все пак гръчетата не са будисти - и църкви е имало. И фанариоти е имало, да горят български книги по манастирите и богомили на кладите.

Йордан_13 3.5.2014, 9:34
Искам да поздравя всички именници с името Борис. Първом ще кажа, че вчера (денят посветен на Борис Михаил) не е денят на името ви и То (името ви) не идва и не се определя от това на васалният на Константинопол княз Борис Михаил. То идва от името на великият алп Барс ( Барыс)

"Могучий алп Барыс,
Который в гневе
Мог убить только взглядом,
Был простодушным дивом. " ('Сказание за дъщерята на Шан")


Йордан_13 3.5.2014, 9:37
QUOTE (anti666 @ 3.5.2014, 1:37 )
Юдомасоните са захванали една много коварна игра. Капут Бареков си прави кампанията с някаква пародия на седмолъчицата. Плевника пък тръгнал в Плиска да рекламира един от най-големите изроди в българската история, Борис-Михаил. И що в Плиска, нали онзи я мести неслучайно в Преслав? Там да се влачи Плювно, заедно с ДС поповете си. Плиска е 'езическа' столица. Там, до Мадара са определили колобърите, че ще е гумното на Саракта - там е построена столицата.

Казваме ви, докато тоя кръволок Борис-Михаил се води "светец" за това че е унищожил Саракта - дотогава ще е в сила Колобърското Проклятие. И българският народ добро няма да види. Плевника не го мислете, друг е неговия господар
User posted image

Мисля, че вчерашната проява на Плювню е доста премислен "жест" към нас. Определено е към нас, с поругаването на Плиска с присъствието на това нищожество, което не може да носи дори чехлите на жена си.

anti666 3.5.2014, 12:54
Абсолютно същото усещане имам и аз. Плевника обаче няма толкова акъл, други са му подсказали къде да иде. Смисълът на жеста им към нас е "Говорете си каквото щете, връщане назад няма. Ние сме направили вече цивилизационния ви избор. България цивилизовано ще я изличим от земята и вашият Бог няма да ви помогне".

Ако Плевню се беше завлякъл в Преслав, където логично трябваше да бъде, понеже е избран от Борис за столица, смисълът нямаше да е същия. Защото тази столица просъществува като такава по-малко от 80 години. Благодарение точно на този "цивилизационен избор", който цариградският синедрион прави, за да унищожи омразното Гумно.

18j 14.5.2014, 14:17
За Плиска сигурно сте прави - вярно че символиката на мястото е доста определяща. Като бях там на посещение се падна дъждовен ден. Извън лошото време при обхождането придобих тежкото вътрешно усещане че това е 'прокълнатата ни столица'. Чисто интелектуално погледнато за мен е простотия и невежество да организираш там конференция на държавническа или духовна тема.
Но плевела си е примитив и олигофрен така че не ме учудва. Но погледнато като сигнал от чуждите анализатори на плевела /от анал не от анализ :-/ - то си е точно така - демонстрация на безпределната им наглост.
Иначе отдавна съм на мнение и съм го писал и друг път - докато не се отхвърли наследството на Борис-Михаил в исторически план и да се скъса с васалната държавническа традиция която тоя поставя - българите ще страдаме. Той самия плевел е горд наследник на тези традиции. Кога един еврейски помак щеше да може да прави друго в България освен чукане на камъни ако не беше Борис-Михаил.. И всичко започва от свалянето му като светец от българската патриаршия. Това е тежък обществен дебат, който може би е време да се повдигне най-накрая и то на висок глас.

Отново наглостта и простотията на нашия враг е в основата на това което трябва и ще се случи за да падне тяхното царство в калта. Ясно е че освен материален техния гнет е и духовен. Всъщност робството на българите е първо духовно и после се налага като реално чуждо влияние в държавата. Първо събарят духовните устои. Което е показател и как ще се справим с тях. Досега опитите за отхвърляне на чуждото влияние са били съсредоточени в свалянето на дадена светска власт. Грешка която води до цяла серия неуспехи. Като не унищожиш обаче духовния паразит който смуче от нацията - всички битки са безпредметни и постигат временни успехи. Той паразита отново насмуква сила от държавното тяло и пак се връща по-силен. Именно с громенето на паразитните влияния бяха свързани и някои скорошни успехи срещу врага в духовната сфера. Те са една от причините за паническия страх обзел върхушката. Най-вътрешните от тях знаят че вече усилено се късат връзки градени със столетия които изсмукваха силите на нацията. И тази изява на плевела със сигурност е опит за подсилване на булото което е хвърлено върху точно този аспект от духовността на българина - това е християнството и неговото възникване в България. Но стига толкоз.

--------------------
??????? ? ??????? ??????!

anti666 28.1.2016, 12:07
Една добра статия на историка Иван Петрински. Доживяхме и официоза след толкова години да кажат неща, които сме писали преди 10 години.

http://www.segabg.com/article.php?id=787555
Потушавайки бунта с отчаяна жестокост, княз Борис-Михаил се е борил, за да запази живота си и престола
"Ако обаче Антихристиянското въстание от 866 г. е толкова масово, както го показват изворите, то как княз Борис-Михаил успява да го потуши; дори с лекота, според внимателно отредактираните още в тяхното съвремие извори. Потушаването на въстанието е всъщност най-голямата тайна в тези събития; обясненията на изворите за чудеса, свещи и 48 сръхчовеци съвременният здравомислещ българин няма как да приеме."
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ние сме го писали отдавна как е станало, но Петрински това или не го е чел или е пропуснал да го отбележи. Също годината на погрома е 865, а не 866г.
QUOTE
Симеон Логотет
"В това време (863г.) в Константинопол се готвеха на война срещу блъгарете, сиреч метежниците, а не срещу царя и християнете, на които искаха да подадат помощ.

Петрински пропуска и да спомене за Проклятието и Забранените години, но това вече е друга тема, а и не отговаря на възгледите му като учен и атеист.

Марин 30.1.2016, 15:20
В интернет пространството на балканския изсраел (снимката по-горе на Резилдента Плевелиев е повече от показателна) от години се рекламират предсказанията на Слава Севрюкова. Христо Нанев пише, че са нейни. Може и така да е. Понеже темата е за "светецът" Борис, мисля че е подходящото място да се пуснат някои цитати. В книгата "Прозрения. Свръхфеноменът Слава Севрюкова", четем следните хвалебствия:

"Княз Борис е прозорлив държавник. Приема учениците на Кирил и Методий, за да превърне страната ни в духовно средище на огромното сла­вянско море. Така младата по негово време Бълга­рия се нарежда сред водещите в тогавашния свят. Стратегически мост е между източната и западната култура.
Последователите на първоучителите въздигат духа на българския народ. Апостолски му помагат за чистене натрупаната със столетия карма, въвеж­дайки го в смирение и богослужение.
(Докато разказва това, лицето на пророчицата е озарено от светлина.)"

"Княз Борис цели да заглуши асимилира­щото влияние на Византия. Благодарение далновидността му, приелата християнството България успешно се конкурира не само със силата на меча, а духовно и културно с ненавистната си съседка."

"Княз Борис преобразува славянобългар­ския етнос в здрава сплав от просветени напредничави люде. Подготвя се народът, с който синът му Симеон ще осигури величието на държавата. И, стигнал до стените на величавия, недосегаем дото­гава Константинопол, с гордост и достойнство ще забие копие в градските му порти.
Вярно, завоеванията на славния цар се дължат на силата на меча. Но многократно повече на про­зорливостта на Духа.
Срещата на княз Борис с учениците на Кирил и Методий събира извисени духовни водачи с изпреварил времето си свръхнапредничав дър­жавник. Това въздига българската мощ.
Славен акт. След него племето ни никога вече няма да е сляпо и глухо. Ще получи път към Истината. Защото тя е глобалният език..."

"Княз Борис - обхваща ни с ведър поглед - от началото на властването си е дълбоко вярващ християнин. Приел от душа новото учение, по-къс­но го въвежда като официална религия не само да обедини славяни и българи в единна сплав. Дълбо­кото му вътрешно убеждение го превръща в духо­вен пастир за народа. Надарена личност, на много високо духовно стъпало."

"Ако, създавайки славянската азбука, Кирил и Методий постигат безсмъртие, Борис I прави това с официализирането на християнството.
Покръстването на народа, според прорицателката, е повече от политически акт. Мощен съзидателен взрив в развитието ни."

"Борис I - заявява тя - не носи кармична вина, защото го прави в името на доброто и на Вяра­та. Дело, подчинено на светла мисия - с покръст­ването да издигне духовните вибрации на народа си и да го изведе на световния хоризонт."

"България оцелява в хилядолетни изпитания, благодарение на вяра и писменост. Княз Борис е свързан с двете."

Йордан_13 30.1.2016, 15:31
Е, какво друго да каже, Христо Нанев- баба Славка? smil4334ad1724132.gif Според нас, България по неговото управление слиза под хоризонта, не над него smil4334ad1724132.gif Според мен, докато не се свалят в wav и mp3 формат записите на Слава Севрюкова, само тогава можем да кажем, че тя или Ванга е казала това или онова. Това "Христо Нанев каза, че са на Слава Севрюкова" няма как да се приеме за достоверно. Христо Нанев може съвсем спокойно да спекулира. Ванга и Севрюкова отдавна не са живи и всеки може да говори от тяхно име и д аим слага думи в устите. Само аудиозаписите ще покажат истината. Ако има такива...

anti666 2.2.2016, 15:25
България оцелява в хилядолетни изпитания, благодарение на вяра и писменост. Княз Борис е свързан с двете
Toва е писано от некой върл ристиенин, понеже им е любимата дъвка. Но преди Борис-Михаил е имало България, както и много преди християнството. Според Дагфар Тарихи, хилядолетия преди Христа. Така че не е Борис, който създава съвременната Дунавска България, а кан Аспарух, който преди да умре, произнася молитвата с "Един е Тангра", както Гаази Баба го пише в Летописите.
И другото, малко след ромеизирането през Х век, логично падаме под византийско робство. Понеже ромеите също са християни, какво тогава ни е опазило като народ?! Явно не е християнството, иначе да сме се претопили с византийците.

Йордан е прав като казва, че докато не го чуем от самата Слава Севрюкова или Ванга - няма как да сме сигурни, че е на 100% автентично. Специално за Ванга, филма на Тома Томов е най-точен, защото можем да я чуем самата нея.
https://www.youtube.com/watch?v=h1C2yK__exw
Във филма Ванга казва, че е преродена от древен Египет. Просто няма как поповете заради тия приказки да я канонизират както Борис I Българоубиец.

MESALINA 14.1.2018, 14:45
зашо Борис-Михаил оставя на престола третия си син, Симеон, а не вторият му син Гаврил. Гаврил само си седял и гледал мирно как са му прескочили правото да царува? И тук никакъв коментар не съм намерил в учебниците. Всличко ми изглежда без всякаква логика

anti666 15.1.2018, 19:11
В "Нариман тарихи" има доста интересна фактология за тези трагични времена от края на IX век, които я няма никъде другаде. Проблемът е, че така не се намери някой да преведе и оформи текста.

Така че на нас ни писна да подаваме като на бройлери готова информация и на никой да не му пука. Съжаляваме, дали сме ти насока къде да търсиш, успех в търсенето! Аз лично "Нариман Тарихи" нямам намерение да го превеждам.

Йордан_13 8.7.2021, 17:48
Борис не е вече Баръс/Барс, той става Михаил, Борис Михаил, признава ромейският император над него. Затова "Освободи Враговете ни от нашият Път". Нашият Път е всичко, в него, дори своите са преходност и когато тази преходност те убива, значи те вече, не са свои. Не може, своят, да те убие smil4334ad8a149e0.gif На християните им се ще, Борис да е нещо велико, но за тенгрияните, той е нещо като Сатаната за християните, хахахахахха ... Та, на въпросът, как ще бъдат освободени враговете, ние, тенгрияните, веднага няма да тръгнем да вадим меч, защото мечът, един път изваден от ножницата, трябва да бъде употребен в люта сеч с презумцията за справедливост и истинност, затова ще изчакаме Съдбата да извади своят! За да може, после да кажем: "Българите строиха много добрини на християните, но християните, не им отвърнаха със същото, но Тангра Вижда!" Над мечът на Съдбата е "Окото на Тангра", да се изразя лаично и вулгарно...

От Борис и след Симеон, нататък, вече, всички наши управляващи, независимо какви са, славни или неславни, добри или лоши са вече "михаиловци"! И това го виждаме днес във фактът, че нито един от тях не ражда идеята за собствената си национална независимост и държава без опекунството и санкцията на "Големият Брат", независимо кой ще играе тази роля. Имперското, държавното мислене, не е мислене под крилото на "Големият Брат". Така може да имаш имение, графство, кантон или бейлик, както го наричат волжките българиsmil4341944e6b0c8.gif, но не можеш да имаш Държава!

Йордан_13 5.5.2022, 16:48
Истината е, че Борис Първи много добре познава тенгриянството, от което сам се е отрекъл и е предал като Бащина Вяра. Но това не му пречи, изключително спекулативно да го ползва за своите политически цели, а през останалото време, винаги да го предава опирайки се на Източната римска империя, за да управлява България! Оттогава както се вижда, нататък сме все така, управниците ни са същите "Борисмихаиловци", т.е. силно външно зависими управляващи!
Вярата в алпа Иджик Алабуга, който е наистина древнобългарският предтеча на еврейският Иисус не е чисто Тенгриянство, това е вера в един алп, т.е. само в една от многобройните вибрационности и образи на Вечното Небе! Още повече, че българският спасител е много древен и българите отдавна нямат нужда от Мешиях и неговото Спасение, нито от "Помилуй мя, Господи!". Живей с Тангра, Живей във Вечното Небе и за теб не е нужно Спасение!

=========================================================
Нариман Тарих, част 5, стр.19.
Хакан-бекът Арслан на първо време бил изключително зает да се бори с християнските вълнения. Едва успял да отслаби християнското влияние, да утвърди на киевския трон верния на Хазария Йолъг Салахби (Олег II, 882 г.) и да въведе в Кара-Саклан (Украйна) маджарските българи и хазарските войски отново взели да нападат Кара-Бурджан (Дунавска България). Този път начело на набезите били маджарите, а себерите по принуда им помагали. В 889 г. Борис, който бил доведен до отчаяние от набезите, се подчинил на Хазария и отстъпил трона на хазарския фаворит - сина си Маламир. През 894 г. с поддръжката на Византия Борис свалил сина си Маламир от престола и дал властта в ръцете на другия си син - Симеон (Шамгун). В отговор на това Арслан насочил двамата Арбатовци към Дунавска България. Те победили в началото Симеон, но той, добре обучен в хитростта на византийската политика, склонил на своя страна себерските вождове, като им обещал земи и добри служби. При това Симеон, който притежавал великолепно красноречие и лично обаяние, убедил себерите, че християнството е същата вяра във всемогъществото на Тангра, както и че християните наричат Исус, алпа Иджик (покровителя на българите). Тогава вождовете на себерските българи му заявили: "Ако приемането на твоята вяра, която излиза, че не противоречи на нашата, ще бъде единствената цена, която искаш да платим за райската земя на Дунавска България, то ние приемаме твоята вяра!" Казват, че не помалко от 500 000 себери, оставени от Арбатовците в Кара-Бурджан, преминали в подчинение на Симеон и приели православието. Двамата Арбатовци отново по заповед на Арслан тръгнали срещу Дунавска България, но този път маджарите се сблъскали със себерите и трябвало да се оттеглят назад...

anti666 25.5.2023, 0:32
В това повествование на Нариман има разминаване с историята, която знаем. Защото Маламир е дядото на Борис-Михаил. А явно става дума за Владимир Расате, много е възможно Расате да е кръстен на прадядо си Маламир, докато Владимир да е славянското му име. Нещо, което е неизвестно в нашата история. Но е напълно логично Борис Михаил да предаде под натиск от Велика България (не Хазария) короната на пърородния си син. С голямо нежелание разбира се. Както е и логично след което да се намесят неговите нови ромейски приятели , за да го свали с дворцов преврат. Да не забравяме, че Забранените години вече са в сила.

anti666 2.6.2023, 1:16
Другото, което прави Борис е смяната на имената. От български с тенгрианска символика, на гръко-юдейски и славянски със старо и новозаветни имена. Започвайки от самия себе си. До 9 век в България не са били познати имена като Шимон, Вениамин, Самуил (Шломо) или дори Владимир. Така че Нариман си е много добър източник за истинските имена на нашите царе и канове.
Ясно е, че Расате Маламир няма да си смени сам името на Владимир, макар да е близко по звучене. Смяната на името променя цялата енергетика на човека, както тотално обърква кармичния му път. Обикновено за лошо.

Петър. 25.6.2023, 22:12
Зачетох се в преводи на записките на Ахмад ибн Фадлан, в които се говори за пътешествието му до Волжка България и как през 922 се е срещнал с българския Кан Алмиш. Една интересна част от записките: "Битката на умове между двамата мъже (Фадлан и Алмиш) продължи, като Алмиш очевидно искаше да изплаши своя посетител, като накара преводача си да му разкаже съдбата на особено интелигентен посетител от Синд, който беше обесен от своите спътници като най-подходяща жертва за Тенгри, богът на небето. Тогава Алмиш усили натиска върху Ибн Фадлан, като го заведе в мрачна гора, за да види останките на гигант, който беше обесил. Гигантът беше намерен да плува в реката, не можеше да говори и беше толкова отвратителен, че бременни жени правеха спонтанен аборт, когато го видеха. Очевидно той бил от земите на Гог и Магог, заплашителното царство, което играеше изключително важна роля в съвременните ислямски представи за Апокалипсиса. Гледката на останките на гиганта, която включваше череп с размерите на кошер, трябва да е била отрезвяващо преживяване за Ибн Фадлан: „Бях изумен от гледката. След това си тръгнах."

"Тhe battle of wits between the two men continued, Almish apparently seeking to frighten his visitor by rather pointedly having his interpreter tell him the fate of a particularly intelligent visitor from Sind, who was hanged by his travelling companions as a most suitable sacrifice to Tengri, the sky god. Then Almish increased the pressure on Ibn Fadlān by taking him to a dark forest to view the remains of a giant that he had had hanged. The giant had been found swimming in the river, could not speak and was so hideous that pregnant women
miscarried when they saw him. Apparently, he was from the lands of Gog and Magog, the threatening realm that featured so prominently in contemporary Islamic conceptions of the Apocalypse. The sight of the giant’s remains, which included a skull the size of a beehive,
must have been a sobering experience for Ibn Fadlān: ‘I was astonished at the sight. Then I went away.’
Тук има превод на български: https://www.kroraina.com/fadlan/fadl_index.html

Интересни записки! Въпреки това, винаги се питам един въпрос! Как може и двете Българии да правят една и съща грешка? Едните приемат християнството, другите исляма. И двете са поробени. Играели са си с единственото нещо, с което не би трябвало да си играят - Тенгрианството, Българската Вяра. Нищо не оправдава замяната на Българската Вяра - нищо!

--------------------
?? ????????? ???????? ???? ?????,?????????,????????.???????? ???? ???-?????????? ????,???? ? ????????? ??.???? ?? ?????? ???.?? ??????,?? ?? ?? ??????????.?? ?????? ?? ???? ???? ???? ??????????.

Петър. 25.6.2023, 22:13
Зачетох се в преводи на записките на Ахмад ибн Фадлан, в които се говори за пътешествието му до Волжка България и как през 922 се е срещнал с българския Кан Алмиш. Една интересна част от записките: "Битката на умове между двамата мъже (Фадлан и Алмиш) продължи, като Алмиш очевидно искаше да изплаши своя посетител, като накара преводача си да му разкаже съдбата на особено интелигентен посетител от Синд, който беше обесен от своите спътници като най-подходяща жертва за Тенгри, богът на небето. Тогава Алмиш усили натиска върху Ибн Фадлан, като го заведе в мрачна гора, за да види останките на гигант, който беше обесил. Гигантът беше намерен да плува в реката, не можеше да говори и беше толкова отвратителен, че бременни жени правеха спонтанен аборт, когато го видеха. Очевидно той бил от земите на Гог и Магог, заплашителното царство, което играеше изключително важна роля в съвременните ислямски представи за Апокалипсиса. Гледката на останките на гиганта, която включваше череп с размерите на кошер, трябва да е била отрезвяващо преживяване за Ибн Фадлан: „Бях изумен от гледката. След това си тръгнах."

"Тhe battle of wits between the two men continued, Almish apparently seeking to frighten his visitor by rather pointedly having his interpreter tell him the fate of a particularly intelligent visitor from Sind, who was hanged by his travelling companions as a most suitable sacrifice to Tengri, the sky god. Then Almish increased the pressure on Ibn Fadlān by taking him to a dark forest to view the remains of a giant that he had had hanged. The giant had been found swimming in the river, could not speak and was so hideous that pregnant women
miscarried when they saw him. Apparently, he was from the lands of Gog and Magog, the threatening realm that featured so prominently in contemporary Islamic conceptions of the Apocalypse. The sight of the giant’s remains, which included a skull the size of a beehive,
must have been a sobering experience for Ibn Fadlān: ‘I was astonished at the sight. Then I went away.’
Тук има превод на български: https://www.kroraina.com/fadlan/fadl_index.html

Интересни записки! Въпреки това, винаги се питам един въпрос! Как може и двете Българии да правят една и съща грешка? Едните приемат християнството, другите исляма. И двете са поробени. Играели са си с единственото нещо, с което не би трябвало да си играят - Тенгрианството, Българската Вяра. Нищо не оправдава замяната на Българската Вяра - нищо!

--------------------
?? ????????? ???????? ???? ?????,?????????,????????.???????? ???? ???-?????????? ????,???? ? ????????? ??.???? ?? ?????? ???.?? ??????,?? ?? ?? ??????????.?? ?????? ?? ???? ???? ???? ??????????.

Йордан_13 7.7.2023, 12:37
QUOTE (Петър. @ 26.6.2023, 1:13 )
Зачетох се в преводи на записките на Ахмад ибн Фадлан, в които се говори за пътешествието му до Волжка България и как през 922 се е срещнал с българския Кан Алмиш. Една интересна част от записките: "Битката на умове между двамата мъже (Фадлан и Алмиш) продължи, като Алмиш очевидно искаше да изплаши своя посетител, като накара преводача си да му разкаже съдбата на особено интелигентен посетител от Синд, който беше обесен от своите спътници като най-подходяща жертва за Тенгри, богът на небето. Тогава Алмиш усили натиска върху Ибн Фадлан, като го заведе в мрачна гора, за да види останките на гигант, който беше обесил. Гигантът беше намерен да плува в реката, не можеше да говори и беше толкова отвратителен, че бременни жени правеха спонтанен аборт, когато го видеха. Очевидно той бил от земите на Гог и Магог, заплашителното царство, което играеше изключително важна роля в съвременните ислямски представи за Апокалипсиса. Гледката на останките на гиганта, която включваше череп с размерите на кошер, трябва да е била отрезвяващо преживяване за Ибн Фадлан: „Бях изумен от гледката. След това си тръгнах."

"Тhe battle of wits between the two men continued, Almish apparently seeking to frighten his visitor by rather pointedly having his interpreter tell him the fate of a particularly intelligent visitor from Sind, who was hanged by his travelling companions as a most suitable sacrifice to Tengri, the sky god. Then Almish increased the pressure on Ibn Fadlān by taking him to a dark forest to view the remains of a giant that he had had hanged. The giant had been found swimming in the river, could not speak and was so hideous that pregnant women
miscarried when they saw him. Apparently, he was from the lands of Gog and Magog, the threatening realm that featured so prominently in contemporary Islamic conceptions of the Apocalypse. The sight of the giant’s remains, which included a skull the size of a beehive,
must have been a sobering experience for Ibn Fadlān: ‘I was astonished at the sight. Then I went away.’
Тук има превод на български: https://www.kroraina.com/fadlan/fadl_index.html

Интересни записки! Въпреки това, винаги се питам един въпрос! Как може и двете Българии да правят една и съща грешка? Едните приемат християнството, другите исляма. И двете са поробени. Играели са си с единственото нещо, с което не би трябвало да си играят - Тенгрианството, Българската Вяра. Нищо не оправдава замяната на Българската Вяра - нищо!

https://www.youtube.com/watch?v=abjgajoBgV4

Татары - такого народа нет, как и государства Татарстан, это оскорбление болгар. Мы, из Дунайской Болгарии, признаем только Волжскую Булгарию и этнических болгар. Болгарам пора торжествовать в Евразии. На будущее необходимо восстановить название Болгария вместо Татарстана, убрать авраамические конфессии как официальные государственные религии ислама и христианства, а на территориях, населенных болгарами, восстановить тенгрианство. Это объединит нас культурно и духовно и превратит болгар в новый духовно-культурный и цивилизационный центр планеты Земля.

Татари - няма такъв народ, както и държава Татарстан, това е обида за Българите. Ние, от Дунавска България признаваме само Волжка България и етнос българи. Време е Българското да възтържествува в Евразия. За в бъдеще е нужно възстановяването на името България на местото на Татарстан, премахването на авраамическите вери като официално държавни на исляма и християнството и възвръщането на тенгриянството на териториите обитавани от българи. Това ще ни обедини културно и духовно и ще превърне българите в новия духовно-културен и цивилизационен център на планетата Земя.

Великая Болгария не является провинцией Восточной Римской империи. Это очень неправильное историческое понимание. Великая Болгария мыслится как временное государство. Основная задача его существования - обеспечить плацдарм для возвращения Балкан Болгарам. Здесь Кубрат проявляет себя как отличный дипломат, тем самым обеспечивая Куберу и Аспаруху контроль над балканскими территориями. Черная Булгария с Бат Баяном играет роль арьергарда для защиты вновь созданной Дунайской Болгарии от санкции Хазарского ханства, а Волжская Булгария защищает вообще от любой угрозы, которая может исходить из Средней Азии. Мы всегда были одним целым, одним телом, и в будущем Дунайская Болгария ответит жестом и подарит всем болгарам то, о чем они мечтали – наше болгарское единство. Слава Болгарии!

Велика България не е провинция на Източната Римска империя. Това е много невярно историческо схващане. Велика България е мислена като временна държава. Основна задача на нейното съществуване е да подсигури плацдарм за възвръщането на Балканите на Българите. Тук, Кубрат се проявява като отличен дипломат осигурявайки по този начин на Кубер и Аспарух овладяване на Балканските територии. Черна България с Бат Баян играе ролята на тил, който да защитава новосъздадената Дунавска България от санкцията на Хазарския канагат,а Волжка България пази като цяло от всяка заплаха, която може да дойде от Средна Азия. Ние, винаги сме били едно цяло, едно тяло и за в бъдещето Дунавска България ще върне жеста и ще даде на всички българи, това, за което са мечтали - нашето българско единство. Слава на България!

Йордан_13 7.7.2023, 12:39
QUOTE (Петър. @ 26.6.2023, 1:13 )
Зачетох се в преводи на записките на Ахмад ибн Фадлан, в които се говори за пътешествието му до Волжка България и как през 922 се е срещнал с българския Кан Алмиш. Една интересна част от записките: "Битката на умове между двамата мъже (Фадлан и Алмиш) продължи, като Алмиш очевидно искаше да изплаши своя посетител, като накара преводача си да му разкаже съдбата на особено интелигентен посетител от Синд, който беше обесен от своите спътници като най-подходяща жертва за Тенгри, богът на небето. Тогава Алмиш усили натиска върху Ибн Фадлан, като го заведе в мрачна гора, за да види останките на гигант, който беше обесил. Гигантът беше намерен да плува в реката, не можеше да говори и беше толкова отвратителен, че бременни жени правеха спонтанен аборт, когато го видеха. Очевидно той бил от земите на Гог и Магог, заплашителното царство, което играеше изключително важна роля в съвременните ислямски представи за Апокалипсиса. Гледката на останките на гиганта, която включваше череп с размерите на кошер, трябва да е била отрезвяващо преживяване за Ибн Фадлан: „Бях изумен от гледката. След това си тръгнах."

"Тhe battle of wits between the two men continued, Almish apparently seeking to frighten his visitor by rather pointedly having his interpreter tell him the fate of a particularly intelligent visitor from Sind, who was hanged by his travelling companions as a most suitable sacrifice to Tengri, the sky god. Then Almish increased the pressure on Ibn Fadlān by taking him to a dark forest to view the remains of a giant that he had had hanged. The giant had been found swimming in the river, could not speak and was so hideous that pregnant women
miscarried when they saw him. Apparently, he was from the lands of Gog and Magog, the threatening realm that featured so prominently in contemporary Islamic conceptions of the Apocalypse. The sight of the giant’s remains, which included a skull the size of a beehive,
must have been a sobering experience for Ibn Fadlān: ‘I was astonished at the sight. Then I went away.’
Тук има превод на български: https://www.kroraina.com/fadlan/fadl_index.html

Интересни записки! Въпреки това, винаги се питам един въпрос! Как може и двете Българии да правят една и съща грешка? Едните приемат християнството, другите исляма. И двете са поробени. Играели са си с единственото нещо, с което не би трябвало да си играят - Тенгрианството, Българската Вяра. Нищо не оправдава замяната на Българската Вяра - нищо!

https://www.youtube.com/watch?v=abjgajoBgV4&fbclid=IwAR0kiDSVqiJ5Z5j1kWbfQUGx5CFPD56DcHECr0TAJfRWvCsL0HgrcSxxp6A

Татары - такого народа нет, как и государства Татарстан, это оскорбление болгар. Мы, из Дунайской Болгарии, признаем только Волжскую Булгарию и этнических болгар. Болгарам пора торжествовать в Евразии. На будущее необходимо восстановить название Болгария вместо Татарстана, убрать авраамические конфессии как официальные государственные религии ислама и христианства, а на территориях, населенных болгарами, восстановить тенгрианство. Это объединит нас культурно и духовно и превратит болгар в новый духовно-культурный и цивилизационный центр планеты Земля.

Татари - няма такъв народ, както и държава Татарстан, това е обида за Българите. Ние, от Дунавска България признаваме само Волжка България и етнос българи. Време е Българското да възтържествува в Евразия. За в бъдеще е нужно възстановяването на името България на местото на Татарстан, премахването на авраамическите вери като официално държавни на исляма и християнството и възвръщането на тенгриянството на териториите обитавани от българи. Това ще ни обедини културно и духовно и ще превърне българите в новия духовно-културен и цивилизационен център на планетата Земя.

Великая Болгария не является провинцией Восточной Римской империи. Это очень неправильное историческое понимание. Великая Болгария мыслится как временное государство. Основная задача его существования - обеспечить плацдарм для возвращения Балкан Болгарам. Здесь Кубрат проявляет себя как отличный дипломат, тем самым обеспечивая Куберу и Аспаруху контроль над балканскими территориями. Черная Булгария с Бат Баяном играет роль арьергарда для защиты вновь созданной Дунайской Болгарии от санкции Хазарского ханства, а Волжская Булгария защищает вообще от любой угрозы, которая может исходить из Средней Азии. Мы всегда были одним целым, одним телом, и в будущем Дунайская Болгария ответит жестом и подарит всем болгарам то, о чем они мечтали – наше болгарское единство. Слава Болгарии!


Велика България не е провинция на Източната Римска империя. Това е много невярно историческо схващане. Велика България е мислена като временна държава. Основна задача на нейното съществуване е да подсигури плацдарм за възвръщането на Балканите на Българите. Тук, Кубрат се проявява като отличен дипломат осигурявайки по този начин на Кубер и Аспарух овладяване на Балканските територии. Черна България с Бат Баян играе ролята на тил, който да защитава новосъздадената Дунавска България от санкцията на Хазарския канагат,а Волжка България пази като цяло от всяка заплаха, която може да дойде от Средна Азия. Ние, винаги сме били едно цяло, едно тяло и за в бъдещето Дунавска България ще върне жеста и ще даде на всички българи, това, за което са мечтали - нашето българско единство. Слава на България!