Движение 'Воини на Тангра'
Маите и края на епохата


anti666 1.10.2009, 1:40
Напоследък много се нашумя с 2012г. и предсказанието на маите. В тази тема ще се опитам да отделя само фактите от хилядите небивалици, писани къде ли не.
Основните източници, които съм ползвал са от http://www.authenticmaya.com и от книгата http://books.google.com/books?id=V2VuYC2HhSsC&pg=PA101&lpg=PA101&dq=Bolon+Yokte&source=bl&ots=pB-0am6omn&sig=YIvsQtQRAtZVkbJrnjJboJ6Vtso&hl=en#v=onepage&q=Bolon%20Yokte&f=true на Джон Дженкинс. Този учен не е само писател, защото е прекарал дълги години из джунглите на Гватемала и Мексико, изучавайки цивилизацията на маите

Накратко, какво знаем за техния календар и уникалните им астрономически знания? Календарът им, макар и не толкова древен като българския е също изумително точен. Двата основни календара, на които искам да обърна внимание са обикновения (използван за ежедневни нужди), в който има 365 дни и Тцолкин - този за свещенодействия, който е с 260 дни. Доколко точен им е 365 дневния календар съдете по това;
В съвременния грегориански календар годината има 365.2425 дни, като се има предвид високосната година, което за 10 000 години ни дава грешка 3.02 дни.
Майския календар обаче е 365.242129, който за 10 000 год. дава грешка само 1.98. Само този факт ни говори за невероятните им астрономически способности. На всеки 52 години двата календара 365/260 се синхронизират, подобно на две зъбни колела, по малкото в по-голямото. На всеки 52 години се е провеждал фестивал на новия огън в чест на това, че небесните тела все още се движат и живота продължава, които са били съпроводени и с човешки жертвоприноси. Над тези 52 години се е изчислявало по т.н. дълго броене. Тяхната математика е била различна от нашата и са използвали термини като бактун. В посочените сайтове е дадено точно обяснение как са се изчислявали, което не е предмет на темата. По интересните дати в календара им са;
0.0.0.0.0 , което отговаря точно на 11.08.3114г пр. Хр. От тогава им започва календара;
13.0.0.0.0 датата на 21.12.2012 когато и свършва.
Тези 13 бактуна преставляват големия цикъл на майската ера или 13х144 000 дни.
Календара Тцолкин е още по-интересен с това, че е базиран върху цифрата 26 000. Това е пълната прецесионна обиколка около Плеядите. Харакерното е, че на всеки 52 години Плеядите се подреждат точно в полунощ с Земята и Слънцето, пресичайки меридиана. Така 52 цикъла по 500 дават 26 000 години. Повече от ясно е, че няма как този народ да е притежавал подобни знания, ако не е имала сериозна намеса от по-висш разум.
За изчисляване на прецесионните цикли обаче маите са използвали Еднажден, а не както ние, българите пролетното равноденствие - Навруз.

anti666 1.10.2009, 2:22
И тук си идваме на думата за Плеядите. Маите са ги наричали Тцаб (Опашката на гърмящата змия). В питкоглифите им много често за използвали животни, символизиращи небесните тела. Например Млечния път понякога го дават като крокодил, а устата на крокодила - Тъмната зона на Млечния път. Еклиптиката на Слънцето - като нагъната змия. Самото нагъване символизира наскоро откритата осцилация около равнината на Млечния път. На всеки 36 млн. години Слънчевата система пресича галактическата равнина (екватора). Интересното е, че тези периоди съвпадат с времето на масово изчезване на цели животински видове, както и на климатични и геологични промени в планетарен мащаб. Според професор Напиер от Кардифския институт по астробиология ние сме недалеко от подобно пресичане на равнината. Според Дженкинс (изследователя на маите), това може да стане по всяко време между 1980 и 2016г. И пак според него, подреждането на Земята, Слънце и Световното Слънце (центъра на Галактиката) е отразено в глифовете на маите, като http://www.authenticmaya.com/images/maya_a2.jpg, където световното дърво символизира Млечния път.
Плеядите от своя страна също ще завършат поредния 52 годишен цикъл през 2012.г Огромното внимание, което маите са отделяли на това съзвездие е свързано и с това, че според предците им, предавано от поколение на поколение, те идват именно от там. От Плеядите и по-конкретно от Алциона. Още една древна високоразвита култура като българската, която свързва произхода си с плеадианския ген.

anti666 1.10.2009, 2:39
Като превъзходни астрономи, маите са могли да изчисляват слънчеви затъмнения, както и движенията на други небесни тела от Слънчевата система като Марс и Венера. Това са все неща, които нашите предци също са умеели. Например, знаейки за предстоящо затъмнение са могли да го използват като оръжие в битката. Но за мезоамерика и за култура, значително по млада от нашата, тези знания наистина са наистина уникални. Най-важното обаче си остава предсказанието за 2012 г. Има и още подобни предсказания, касаещи този период като тези на Нострадамус, св. Йоан Богослов и дори Ванга. Но в нито едно от тях не е посочена с точност не само годината, но и деня. Съвпадение или не, края на 13-те бактуна (майската епоха) идва точно в деня Еднажден. Който пък ние го свързваме с Отключеното Небе и Новата Година от българския календар.
Разпространеното мнение сред хората е, че на тази дата, 21.12.2012 просто свършва календара на маите. Но не е само това!

anti666 1.10.2009, 2:59
В древния град на маите Тортугеро, провинция Табаско, Мексико преди години беше открит един каменен надпис, известен като Паметник 6. На него има някои изтрити от времето глифове, но най-важната част от текста е четлива. Разшифроването на майската писменост става неотдавна, в средата на миналия век. Този надпис обаче категорично посочва датата 21.12.2012 като последната дата в техния календар.
Ето и самия текст;

"Tzuhtz-(a)j-oom u(y)-uxlajuun pik
(ta) Chan Ajaw ux(-te') Uniiw.
Uht-oom ?
Y-em(al)?? Bolon Yookte' K'uh ta ?.

"Тринадесетият бактун ще свърши на 21.12.2012.
? ще стане.
(И то ще бъде) спускането (??) на Болон Йокте (Бога на деветте опори?) към ?"


Въпросителните са местата, на които глифите не се четат. Датата Еднажден е точно изчислена спрямо техния календар.
User posted image

anti666 1.10.2009, 3:12
Съвпадението на някакво астрономическо събитие и "спускане" от Небето с отключеното Небе на Еднажден - българската Нова година е повече от случайно. Отделно според българския календар, http://www.voininatangra.org/modules/xcgal/displayimage.php?pid=7260, огнената епоха на Агни вече е започнала, макар не и в пълна сила все още. Горе-долу по това време свършва и колобърското Проклятие от 864г. Тогава пък според хазарската вещица Джуна Давидашвили, кабалистите няма да могат да виждат (и предсказват) нататък бъдещето, което ги прави неспокойни. Остават ни още 3 години да разберем както ще стане - края на света или края на една епоха и промени в глобален мащаб.

Eлтимир 1.10.2009, 4:39
А някой нещо да знае за светилището Баткун в България? За последен път ходих там през лятото на 1978 година.

--------------------

Bile 1.10.2009, 13:38
QUOTE (anti666 @ Oct 1 2009, 03:12 AM)
Остават ни още 3 години да разберем както ще стане - края на света или края на една епоха и промени в глобален мащаб.

Преди време прочетох един разказ относно "2012" и много ми хареса, затова ще го постна тук. Приятно четене.

"2012

User posted image

Алън беше обсебен от мисълта за 2012 година. Тя бе парализирала и последното кътче на съзнанието му с отровните си пипала. Той търсеше и изчиташе всички материали по темата, нямаше филм или видео клип, който да не знаеше наизуст, даже беше направил и сайт – 2012.com, където публикуваше своите теории, пишеше статии и обсъждаше предстоящата катастрофа със съмишленици в популярния си форум.

Над опустялата му, широка спалня, на която дори не спеше вече, беше закачен с крив пирон лист хартия. 21.12.2012 – това пишеше, с леко неравни, лилави цифри.

Вече почти две години жена му живееше при родителите си. Не се бяха развели, но почти не му даваше да вижда детето, за да „не му размъти мозъка”, а и ги разделяха над 700 км.

Алън беше напуснал и добре платената си работа, за да се отдаде изцяло на изследванията си. За негов късмет, беше намерил наематели за горните два етажа на наследствената му къща, и така се издържаше.

Бяха се разбягали и старите му приятели, но сега той приемаше за другар всеки, който споделяше вижданията му за края на сегашния свят, за големия катаклизъм. „Казусът 2012” вълнуваше все повече хора и Алън водеше чести разговори на тази тема. Но все пак, повечето събеседници, не можеха да приемат с лека ръка, че земята изведнъж ще промени посоката си на въртене:

- И така ще се обърнат полюсите – завършваше авторитетно с глухия си глас и за по-убедително размахваше една от библиите си – “Пророчеството на маите”.

Друг път разясняваше явленията фотонен лъч и кристалните черепи, но слушателите му рядко успяваха да разкрият мистерията около тях, защото не умееше да се изрaзява съвсем ясно. Въпреки това, около него винаги имаше хора, жадни да научат всичко за тази съдбовна година. Но най-интересни си оставаха теориите за различни извънземни цивилизации, играещи главна отрицателна роля в предполагаемите събития. На немалка група хора най-много допадаше версията за духовното възнесение и раждането на нова раса. Единственият неприятен момент в последната теория беше, че с духовното възраждане задължително вървяха или вулканични изригвания, или вечна зима и подивели хора, зачитащи само правото на силния.

Разбира се, никой не бе сигурен какво точно ще стане. Убедени бяха само в едно –ще се случи нещо голямо. Но неизвестността ги плашеше и ужасяваше, лепкавият страх парализираше волята им, а сънищата пресъздаваха истински страховити апокалипсиси.

Победени от параноята, много хора отказваха да имат деца и да мислят за бъдещето си, а по-лабилните дори слагаха край на живота си. Имаше и такива, които „насищаха земната аура” с молитви и мантри и се готвеха за голямото благословение, което ще се излее върху земята през тази „свещена” година.

2012-а наближаваше и вече почти не беше останал човек, който да не е чул за поне една от теориите. Правителства, научни и религиозни организации също не останаха равнодушни, а признаците на масова психоза се срещаха все по-често. Много от учените сочеха необичайната слънчева активност, като вероятна причина за евентуалния катаклизъм, други твърдо вярваха в масово изригване на вулкани или гигантско разместване на земните пластове. Въпреки, че светът никога не е бил по-мирен, много окултисти ревностно напомняха, че Нострадамус е предрекъл трета световна война именно около 2012 година. Но имаше и хора, които освен че поддържаха научните теории за различни бедствия, ги обясняваха като неизбежна необходимост за духовна промяна на човечеството. Те бяха убедени, че „грешната земя” ще се прочисти, а достойните хора ще получат шанс да заживеят в един по-висш и ефирен свят. За съжаление, участта, отредена на всички останали, които не бяха сред избраните, никак не бе завидна.

Алън беше жертвал всичко, за да проникне отвъд булото на тази загадка, да надзърне няколко години напред и разбере смисъла на многото пророчества.

Липсваше му семейството, малката, руса главичка на дъщеря му, смеха на съпругата му. Спомняше си работата, колегите, адреналина от предизвикателствата и дългите и протяжни отпуски на море през лятото. Но Алън вярваше, че тази жертва не е напразна и безмислена, защото винаги бе чувствал, че е роден за нещо велико и голямо. И когато преди повече от 5 години прочете кратка статия в градския вестник, озаглавена „2012 – начало или край”, той разбра всичко. Сякащ за един миг му просветна защо се е родил и каква е мисията му.

Всяка сутрин той медитираше и се молеше за просветление, както и за сили, за да изпълни задачата си. Твърдо вярваше, че Бог го е натоварил да изведе хората отвъд прага, наречен 2012.

Времето препускаше, сякаш и то нямаше търпение да разбере какво ще се случи през тази година. Алън бе сигурен в себе си, че ще загине в идващия апокалипсис, но го приемаше като възкресение и спасение. Всъщност, това, за което най-много се молеше последните месеци, беше, когато умре и се събуди в новия свят, да срещне там съпругата си и малката им дъщеричка. Още обичаше жена си. Не беше спирал.

2012 година настъпи и се изниза бързо. Дългоочакваният ден – 21.12.2012 – беше настъпил. Алън не беше мигнал цяла нощ, обикаляше в стаята като вълк в клетка, а ръката му не изпускаше телефона. Жена му отдавна си беше изключила своя, защото Алън не спираше да й звъни. Не получи и нито от един многото му смс-и, които й изпрати. Не помнеше какво и беше писал в началото, но последните няколко бяха – “Obicham vi i dvete!”. Беше го страх. Не – беше ужасен. Представяше си как тъмнината го поглъща, как се изгубва и изчезва в мрака. Усещаше как мъката по близките го раздира бавно и дълбоко. Искаше си пак живота. Стария живот. Как мразеше всичко – и 2012, и пророчествата, и апокалипсиса. Привиждаше му се огромна експлозия, сякаш слънцето падаше на земята, чувстваше как го поглъщат пламъци, и той гори, гори…

Искаше си живота и семейството обратно.

Звънът на будилника прекъсна мъртвешката му дрямка. Беше го навил за 7.30 сутринта.

Скочи и погледна през прозореца. Беше още тъмно, а и много облачно. Направи си кафе и набра жена си. Телефонът беше изключен. Навън присветна. След малко се чу гръм.

Вече трети час валеше, но бедствие още нямаше. Алън не беше вкъщи, бяха се събрали десетина човека в големия апартамент на един от групата, и се молеха. Така мина целия им ден. Към 3 през нощта вече не издържаха и бяха легнали да спят кой където намери. На сутринта се събудиха. Живи.

Набра жена си. Телефонът беше включен. Не вдигна. Алън се разтрепера, но по новините никой не спомена за бедствие, катастрофа или каквото и да е. Е, имало 4 по Рихтер в Токио, но без последствия. Обадиха му се от местния телевизионен канал за коментарна рубрика, озаглавена „Минахме и през 2012”.

- Вие луди ли сте бе, викате дявола! Не мога да дойда, но сменете името на тъпото предаване! – Затвори им. Всички бяха будни, навън времето беше хубаво. Дъждът бе преминал в пухкав сняг и група деца весело подскачаха в близката градинка.

Крайно изтощен, Алън се прибра на следващия ден, кимна на единия си квартирант и седна на дивана в разхвърляния хол. Беше жив и сам. Чувстваше се празен и излъган, искаше да плаче, но не можеше. Риданието бе заседнало някъде в стомаха и не искаше да излезе. Извади от портфейла си снимка и я погали. Беше фотография на едно разбито семейство.

Алън нямаше как да знае, че в няколко космически лаборатории бяха регистрирали извънредна и необяснима слънчева активност, както и лъчи идващи от други звезди. След първоначалната паника, учените с облекчение бяха разбрали, че лъченията са безвредни за климата и живота на земята.

Той също не подозираше, че имаше хора, които се събудиха с ново, непознато чувство, което сякаш тръгваше от слънчевия им сплит, изпълваше ги със силна и безпричинна радост и желание да обичат всичко. И още на следващия ден близките на повечето от тях откриха, че са изчезнали. Но те не ги бяха напуснали – бяха сред тях – обичащи, помагащи и невидими.

Не, Алън, не знаеше за тях. Той взе телефона и набра номера на съпругата си.

Радислав Кондаков

http://www.pisalka.net/?p=52

--------------------
?? ????? ????? ??? ?????

anti666 1.10.2009, 18:23
Не мисля, че ще ни се размине така лесно. На Земята в момента живеят 6.7 млрд души като се очаква през 2050 да достигнат 9млрд. Като само в Европа жителите намаляват, най-масово разбира се в България. Ясно е, че самата планета няма ресурсите да издържа толкова народ по себе си и вече се задъхва. Отделно този Нов Световен Ред, който настъпва безмилостно и мачка цялата човешка свобода и духовност няма как да бъде допуснат да превземе цялата планета. Злото е нормален и поддържащ фактор в равновесието на мирозданието, но когато вземе превес се налага рестарт.
Според последните изследвания, дебелината на галактическата равнина е около 1000 светлинни години. Така, че пресичайки я целата, на Слънчевата система ще отнеме доста време, а хипотетичния екватор никой не знае къде се намира. Обаче в потвърждение на "устата на крокодила" от митологията на маите, тъмният сектор на Млечния път е нещо реално и според тази инфрачервена снимка на Млечния път, той е точно в средата. Снимката е направена от галактическия атлас, един проект на калифорнийския технологичен институт, като са синтезирани данни от обсерваториите в чили и аризона.http://www.ipac.caltech.edu/2mass/gallery/pleiadesatlas.jpg е дадена възможно най-добрата снимка на великите Плеяди, които някога съм намирал. Пак от този звезден атлас.

ZdravkORr 1.10.2009, 20:07
Здравейте. Ще помоля някой от вас да даде свое тълкувание за "мистериозното" изчезване на маите.Благодаря предварително.

Tien 2.10.2009, 22:29
Между другото, най-точните характеристики на типове личности съм срещала в хороскопа на маите, който е от 20 знака, всеки отговарящ на едно свещено число. Нямат нищо общо с измисления и нагласен вестникарски "модерен зодиак". Щом така добре са познавали Човека, явно ще да са познавали доста добре и Вселената... Аз мисля че не са изчезнали, и днес живеят техни наследници, в Гватемала и т.н. и даже езика им е запазен. Друг въпрос е доколко са запазили културата си. А доколко ние сме запазили нашата?...

anti666 3.10.2009, 11:16
QUOTE (ZdravkORr @ Oct 1 2009, 09:07 PM)
Здравейте. Ще помоля някой от вас да даде свое тълкувание за "мистериозното" изчезване на маите.Благодаря предварително.

Цивилизацията им е доста по-нова от тази на инките. Както от самия календар се вижда, че тяхната култура възниква по същото време като египетската и шумерската. Това не е случайно, защото както древните египтяни имат предания за бели хора-жреци, дошли отвъд морето, така и при маите е същото. Така е и при индииците, които говорят за белите веди-арийци, дошли от запад, така е и при централноазиатските народи. Кой е този бял народ, който също е почитал Плеядите и се е разпръснал с настъпването на потопните води не е трудно да се досетим. Точно оттам е свързано и едно предсказание на маите, че белите полубогове ще се върнат обратно. Така с идването на конквистадорите и Кортес те са ги посрещнали с почести, заблуждавайки се, че това идват с добро. Наместо това испанците им донасят унищожение и непознати болести.
По-интересен е въпроса, защо маите са изоставяли цветущите си градове и са се местели на друго място. Явно там не е имало военна битка или някакъв природен катаклизъм. Тук Елтимир ако не беше се разсърдил можеше да каже нещо.

Мещера 17.1.2010, 23:51
Като говорим за цивилизации..

http://www.media-bg.net/pdf/belogr_skali.pdf

meander 6.2.2010, 23:18
Здравейте. smil3dbd4e5e7563a.gif
За 2012.Всичко е една добре режисирана реклама.Както и 2000 така 2012 живота си продължава,е ще има промяна но тя ще засегне най-много рекламодателите. smil4334aa21c9ca7.gif Живота си продължава и е хубаво всеки да обърне внимание на работите които има да върши. smil4334a7c1e8c32.gif
Живи и здрави.
P.s Сетете се защо рекламират толкова маите и календара им.Нашия кво му е?Защото тяхното е най-хубаво ( smil4334a5f2e45cb.gif ), ама ако сме съгласни. smil4341944e6b0c8.gif

anti666 8.2.2010, 20:54
QUOTE
За 2012.Всичко е една добре режисирана реклама.Както и 2000 така 2012 живота си продължава,е ще има промяна но тя ще засегне най-много рекламодателите. Живота си продължава и е хубаво всеки да обърне внимание на работите които има да върши.


Меандър, по-горе съм показал конкретния източник на маите и точния текст. Едва ли преди няколко хилядолетия превъзходните астрономи са предсказали нощта на Еднажден, 2012г. да си правят реклама или да ни впечатляват. Иначе си много прав, живота ще си продължи и промяната ще засегне най-много рекламодателите. Как само ще ги засегне, бедна ти е фантазията! И няма спор, ще обърнем внимание на работите, които вършим. И още как! smil3dbd4e5e7563a.gif

anti666 26.11.2011, 3:59
http://www.dnes.bg/mish-mash/2011/11/25/imalo-i-vtori-zapis-na-maite-za-2012-godina.134831#13222724796501&if_height=312

Мексиканският археологически институт, който отрича теориите, че древните маи са предрекли нещо като апокалипсис през 2012 г., призна, че съществува второ назоваване на тази година върху тухла, извадена от разрушен храм в Южно Мексико, предаде АП.

Националният институт по антропология и история отдавна настоява, че слуховете за края на света или световен катаклизъм в края на декември 2012 г. са западна интерпретация на календара на маите. Снощи институтът повтори, че "западната месианистична мисъл е изопачила космовизията на маите".

Маите са гледали на времето като на серия от цикли, започващи и завършващи редовно, като краят на един цикъл не носи нищо апокалиптично, изтъкнаха специалисти от института. Повечето експерти се позовават на само едно назоваване на въпросната дата в текст с писмеността на маите - каменна плоча от обекта Тортугуеро.

Институтът обаче призна, че датата е посочена на още едно място върху тухла, намерена в обекта Комалкалко. Този храм е необичаен, защото е построен с тухли. Мнозина оспорват, че надписът се отнася за 21 декември 2012 г. или 23 декември 2012 г., датите, посочвани като край на света.

Датата на тухлата съвпада с края на 13-ия бактун. Бактуните са периоди от около 394 години, а 13 е значимо и свещено число за маите. Дългият календар на маите започва през 3114 г. пр. н. е, а 13-ият бактун свършва около 21 декември 2012 г.

Надписът на тухлата обаче може да съответства и на подобни дати от миналото, да се отнася за важно историческо събитие от класическия период. Всъщност третият глиф прилича на глагола "huli", който означава "пристига".

"Няма маркер за бъдеще време, както в плочата от Тортугуеро. Това според мен означава, че датата на тухлата от Комалкалко е по-скоро историческа, отколкото пророческа", каза Дейвид Стюарт от университета на Тексас в Остин

И двата надписа са изсечени преди около 1300 години, като и двата са криптирани.

На плочата от Тортугуеро се описва нещо, което вероятно ще се случи през 2012 г. с участието на Болон Йокте - загадъчен бог на маите, свързван с войната и сътворението. Заради ерозията и пукнатина в плочата обаче краят на текста е почти нечетлив. Според някои ерозиралите глифи означават "той ще се спусне от небето".

Тухлата от Комалкалко също е странна, защото излетите или изсечени лица са направени така, че да гледат навътре или са били покрити с гипс. Това означава, че не са били предназначени да бъдат гледани.
User posted image

anti666 20.2.2012, 20:13
Историята около "тухличката от Комалкалко" се оказва доста по-дълбока от просто един надпис. Тази тухличка е част от много такива, които са облепени стените на древния храм. Надписите са от вътрешната страна, тоест не са били предвидени да бъдат четени. Стотици от тези тухлички са съхранявани от мексиканския археоличиески институт в продължение на 20 години (открити са в началото на 90-те години на миналия век). С С14 анализ е установено, че те, както и Паметник 6 от Тортугеро са направени в началото на хилядолетието - около 6-7 век.
За първи път разчитането на четирите глифа от тази тухличка е извършено от холандския епиграф Ерик Бут през 2009г. Надписът е следния;

4 Ajaaw, 3 Uniiw, hu-li, tzutz-jo-ma
Все още няма публикувана снимка, но илюстрация с глифовете на "тухличката" може да видим на 4 страница в http://www.mayaexploration.org/pdf/mec_newsletter_wintersolstice2011.pdf (в pdf формат).

Ако погледнете текста на Монумент 6 ще видите, че няколко от глифовете (думите) съвпадат. Буквалният превод е;
На 21.12.2012 идва края на 13-и бактун

anti666 20.2.2012, 20:24
QUOTE
Надписът на тухлата обаче може да съответства и на подобни дати от миналото, да се отнася за важно историческо събитие от класическия период. Всъщност третият глиф прилича на глагола "huli", който означава "пристига".

"Няма маркер за бъдеще време, както в плочата от Тортугуеро. Това според мен означава, че датата на тухлата от Комалкалко е по-скоро историческа, отколкото пророческа", каза Дейвид Стюарт от университета на Тексас в Остин

Това просто няма как да е верно, защото както в началото на темата бе споменато, календара на Тцолкин от 260 дни и обикновения майски календар с 365 дни се синхронизира на всеки 52 години (свързано с Плеядите). Това има и впредвид Дейвид Стюарт. Но в надписа от Комалкалко последния глиф е "13-и бактун" (tzutz-jo-ma). Така се елиминират всички други години на синхронизации, защото единствената дата, когато съвпадат краищата на обикновения календар (52 години) и 13-ия бактун (13х144000) на Тцолкин е 21.12.2012г.

anti666 20.2.2012, 20:34
Аномалиите от храма Комалкалко, до сегашния град Вилахермоса не спират дотук. Оказва се, че същата технология за изготвяне на тухличките е използвана в Римската империя от другата страна на океана. В храма е открита и тази керамична глава, която по-наподобява хунобългарин
User posted image
В http://mexicolesstraveled.com/comalcalco.htm има още интересни снимки. В надписите oт стотиците тухлички, които със сигурност вече няма да видят бял свят има... древнобългарски куниг. Руните не само съвпадат с хунобългарските, но дори в самия текст се говори, че някои от тях са идентични с тези от кушанската империя и ведически символи. За съжаление, няма въобще показани илюстрации от това. Също така се говори за още артефакти, за които учените казват, че съвпадат с пелазгийската култура. Кои са беласите - няма смисъл да уточнявам тук.
Един от малкото публикувани надписи на куниг от тухличките на Комалкалко. Показваме го за първи път в българското интернет пространство. Можете да го сравните с българския куниг, съхраняван в гагаузки музей в Молдова http://www.voininatangra.org/modules/xcgal/displayimage.php?pid=6846&fullsize=1

anti666 21.11.2012, 10:54
Погледнете как българската "медия" манипулира хората.
http://dnes.bg/mish-mash/2012/11/21/kraiat-na-sveta-shte-ni-se-razmine-prez-dekemvri.173549

Това на снимката не е Монумент 6 от Тортугеро, който сме показали в сайта още преди 3 години. Когато никой в България дори не говореше за това.

За надписа, който ученият твърди че бил само за смяна на епохите (това до някъде е и вярно) не се казва най-важното. Относно слизането на Болон Йокте на Земята. Този, който по нашите географски ширини в Мадара е изобразен като конник. Прочетете малко и от коментарите отдолу, как издават страха от наближаващите Събития под формата на подигравки към диваците маи smil4334ad8a149e0.gif

anti666 21.11.2012, 13:07
Днес сме;

21.11.2012 по Грегорианския календар (слънчев)
30-и ениалем 6780, вер по Българския календар (слънчево-юпитериански)
12.19.19.16.10 по Майския дълъг календар (плеядиански)

Остават 30 дни или 1 месец, алтом "последния" до 13.0.0.0.0

Георги-НЗ 22.11.2012, 0:54
http://www.razkritia.com/203921/зловещо-пророчество-вещае-гибел-на-ми/
QUOTE
Пророчество вещае гибел на милиони и МРАК за два месеца!


Десет процента от населението щяло да се погуби заради парад на планетите и нулева галактическа зона

Апокалипсис ще изтреби 10% от хората, предвещава лама от Тибет.

Бедствията ще настъпят, когато планетите се подредят в една линия и Слънчевата система навлезе в нулева галактическа зона. Според ламата от Тибет, който е известен като Оракулът от Шамбала, за този период 10% от човечеството ще бъде мъртво. Той дори е съобщил за виденията до НАСА.

Кошмарът започва на 21 декември 2012 г. Рисковите седмици са в края на месеца. Причината за Апокалипсиса са заемането на Земята и останалите планети от Слънчевата система, които ще са на една линия. Всички ще попаднат в галактическата “нулева зона”.

Нулевата зона е пространство, където няма движение енергии. Над Земята ще се спусне мрак и тишина. Ще бъдат изключени електричеството и природният газ. Хората ще си въобразяват, че около тях бродят призраци. Ще има леки трусове, но животните ще се крият в дупките си.

За да се спаси човечеството трябва започнатите работи трябва да се приключат до 21 декември. Да се върнат заемите и да не се предприемат нови действия. На 20 декември всички да вземат документи, пари и храна и да напуснат големите градове.

Оцелелите трябва да имат вода, дърва и свещи, защото няма да има електричество в продължение на…цели два месеца. Природните бедствия ще продължат две седмици. Последиците обаче ще се усещат до началото на февруари. Земята ще излезе от нулевата зона на 7 февруари 2013 година, според Оракула на Шамбала. Нормалният ритъм на живот ще се възстанови в края на март.
Надежда Димитрова--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!

anti666 22.11.2012, 18:12
Нашите малоумни журналя отново по принципа на счупения телефон са преписали 80% измислици. Въпросното предсказание, ако трябва да вярваме на оригиналния източник идва от неизвестен монах от манастира Гяндак до езерото Манас-овар, Кайлаш още юли 2012. Под дългове няма предвид финансови, а съвсем друг смисъл. За времето на тъмнината също не е казано 2 месеца. Пропуснато е, че става дума за падане на магнитното поле на планетата. Сайтът, откъдето е излязло и периодично нашата преса го препечатва, е руски от някакъв Център за тибетски практики Амитаюс, базиран в Екатеринбург.
В останалите 20% няма нищо по-различно от това, което сме писали тук. Въобще, за мен всичко което идва от небългарски източници с изключение предсказанията на маите, Откровението и Благовестието на Йоан, би трябвало да имаме едно наум.

За мен тази българка, макар и помакиня е казала много повече...
На 21.12.2012 г. светът няма да бъде унищожен, но животът коренно ще се промени, защото ще се измести енергийният център на Земята, твърди ясновидката Айтен Мачева. Видения за катаклизми и бързи промени тя получава още от 1999 година. Пророчицата от родопското село Нова махала е сигурна, че България ще бъде пощадена, защото новата добра енергия тръгва оттук.
«Предишният апокалипсис е бил чрез вода, а бъдещият ще е чрез огън. Но не в буквалния смисъл. Огънят ще пречисти света от злото», казва Айтен. Тя е получила информацията свише, че енергийният център на света, който доскоро е бил в Хималаите, ще се премести в Родопите. Ще има природни катаклизми, разместване на земните пластове, но промените няма да са фатални за нас, уверява гадателката. Очаква преход от 1000 години, който тя нарича златно хилядолетие, защото човечеството ще се оттърси от материализма и хората ще станат по-добри.

http://w.besove.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/40563/%D0%90%D0%B9%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%9E%D0%B3%D1%8A%D0%BD%D1%8F%D1%82-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%89%D0%B5-%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%89%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B0

anti666 22.11.2012, 18:27
Това златно хилядолетие е споменато в свещените книги на Йоан Богослов. За него говори кръгът "Врил", което е в основата на хитлеровия "хилядолетен райх". Без да е наясно, че става дума за Саракта, Държавата на Духа и друг арийски народ е призван да го възстанови.
За него говори и Ванга многократно в предсказанията си. Макар да сме ги пускали много пъти, ето ги още веднаж, най-главните;
QUOTE
Трябва да бъдем добри и да се обичаме, защото бъдещето принадлежи на добрите хора и те ще живеят в един прекрасен свят, който сега ни е трудно да си представим! ...
Нужен ни е един БОГ, един владетел и единен български народ.
България е благословена страна! Неслучайно Силите ме изпратиха тук....
Нашите планини и езера са свещени, като тия в Индия. Само че народът ни не го разбира. Ще дойде ден, когато при нас ще дохождат от цял свят и ще черпят енергия.....
Ще дойдат добри дни за България, за народите, които помагат на нашата държава. Защото тя ще бъде уважавана и тачена от велики държави...
Българите ще станат духовни водачи на човечеството, защото са съхранили качества, които другите народи нямат. Ние сме много стар народ и това един ден ще разберат всички...
Всеки народ си има звезда, която го зарежда със светлинна енергия. Но има и изключения. Някои народи нямат звезда, а планета. Един ден тези народи няма да могат да оцелеят. В необикновената за тях атмосфера ще се задушат. Народ, който има планета вместо звезда, ще угасне както свещ при силен вятър. България има не само една звезда, а цяло съзвездие...

anti666 29.11.2012, 22:35
Вчера по БТВ (ах тази бтв!) Богомил Герасимов (близък с клана Живкови, служител на ДС и посланик в Мексико, понастоящем автор на книги за маите) ни увери, че на Еднажден няма да има нищо. Преди това от кмета на Булгараш също се присмиваше, че там нямало нищо. Само дето ще ограничат достъпа за простосмъртни към светилището. Нямало НЛО над него, а защо колобъри от България след унищожението на Саракта се заселват там - също нито дума. От Ватикана пък синът на Гриша Филипов ни обясни, че щяло само да има някакво холографско шоу от елита (т.н. проект "син лъч") и нищо повече.

НСР обаче пусна тежката си артилерия НАСА да ни успокоява, че всичко е под контрол. Кемтрейловете, които виждаме са инверсионни следи, http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?act=ST&f=6&t=3134 са просто ей тъй, за всеки случай и разбира се, нищо няма да има в края на годината.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1654128

Спете спокойно деца, НАСА, БТВ и ДС ви казват, че нищо няма да има. А щом така казват, няма начин да е иначе. Те винаги ви казват истината и само истинатаsmil4341944e6b0c8.gif

anti666 29.11.2012, 22:41
Понеже на 21-и вечерта елитът ще се изпокрие в убежищата си, някои под Банкя, други като Бошкоф в собственото си село в Родопите, смятам че е редно все пак да знаят и обикновените хора ако видят северното сияние в небето какво да правят. А то не е много, просто палят колите и отиват на село. Ако пък и магнита почне да се върти като луд и кучетата да вият - сядайте си вътре в стаите, пускайте пердетата, нарисувайте http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?act=ST&f=2&t=3164 пред вратите ви и си сипете червено винце до бъдника с безмесна храна, все пак е пости:) Пък после каквото сабя покаже.

alexander 2.12.2012, 2:41
Добре че е интернет, защото телевизиите наистина бълват само простотии.

anti666 2.12.2012, 17:11
Кой е Болон Йокте? Богът на деветте опори (стълпа), изобразяван в основата на световното дърво (бой терек по нашенски). При маите персонифициран още като ягуар и змия (спускаща се в деня на слънчевото равноденствие от стълбите на храма Кукулкан в Чечен Ица). Кетцокетъл при ацтеките, Слънчевият бял бог Виракоча при инките.

http://www.voininatangra.org/modules/xcgal/displayimage.php?pid=10730

Ето я и връзката на Болон Йокте с Плеядите. Той е главния от седемте, който е вдясно от тях. Алкана/Алкиона;
http://www.voininatangra.org/modules/xcgal/albums/userpics/10700/vaseofthe7gods.jpg
При маите Болон Йокте, заедно със змията представлява старшия на деветте бога на долния свят.

Кой всъщност е нашия аналог на Болон Йокте? В славянските вярвания това е Велес.
User posted image
Велес - другото име на Плеядите. Ето какви са схващанията за него;
QUOTE
Известно е, че Плеядите са място, където ангелите отсяват праведните души от грешните "анёлы адсеiваюць праведныя душы ад грэшных". Отново се забелязва определена връзка между "Власежелището" и тези названия. Още повече, в Словакия има планина Ситна, където "се намира входа за ада", а думите “ситна” и “сита” имат еднакъв корен.

И един цитат отново от http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?act=ST&f=11&t=3220;
QUOTE
Самия Христос по един елегантен начин това го свидетелства, той казва, че трябва да умре, възкръсне и се възнесе, за да отиде да приготви жилища на Небето. В древната ни вяра, тази концепция е съществувала, като мястото на пребиваване на душите на Небето е било уточнено. Това е била определена планета, звезда, или звездна област, към която се отива душата или душите на човека след смъртта или когато извършва своето духовно пътуване на съвършенството и може да я посещава чрез силата на мисълта. Наричала се е Власежилище (Велес, Влас, Волос, Вологез) и е била асоциирана с Плеядите.

anti666 2.12.2012, 17:22
Кой е този аналог в българската стара Вяра? Прочетете този фундаментален труд на Анчо Калоянов за Архангел Михаил-Душегубец
http://liternet.bg/publish/akaloianov/stb/mihail.htm
QUOTE
Доколкото той е бил предназначен за "стареца Перун", то за другият от двата ангела на мълнията - Хърс Жидовин, остава денят на техния зенит на 8 ноември, Архангеловден. Това езическо божество у българите, чието име срещаме и в апокрифа "Ходене на Богородица по мъките" заедно с имената на Троян, Велес и Перун е малко познато и с неясни функции....
С оглед на двата календарни варианта на "иконографията" на чудото на Михаил Воин можем да реконструираме и два варианта на Змея - Стар Змей (Перун) и Млад Змей (Хърс), "хоризонтален" (гущероподобен - крокодил, дъждовник) и "вертикален" (змиеподобен), които, астрономически мотивирани от Плеядите, са били и техни персонификации....
Най-пълно са разгърнати двата варианта на Змеебореца в иконографиите на http://www.voininatangra.org/modules/xcgal/displayimage.php?pid=7794&fullsize=1, чиито сцени определено следват четиритактовия ритъм от кръговрата на Плеядите

Великият Хърс, Херос, Хорус! Извършващ Прочистването/Ситото на средния свят.

anti666 2.12.2012, 17:41
Даул таш, Мадара
http://www.voininatangra.org/modules/xcgal/displayimage.php?pid=9043
User posted image
На 200 метра от Даул таш - Великият конник Хърс

22-и декември 2013 година по грегориански календар
----------- по майския календар на Тцолкин
Еднажден 6781 от годината на змията - Дилом по българския календар

anti666 7.12.2012, 0:30
Никулден е. Стенописи от старата църква Свети Николай в Брашов, 15-и век с надписи на кирилица . Всевиждащото око, което се използва в църквата не е масонския символ, а този на Слънчевия Бог в своето триединство. В древен Египет - на Слънчевия син Хорус/Хърса
Интересни са и четирите ангели, които явно завъртат Земята по оста си.

Натиснете http://newsbv.ro/wp-content/uploads/2012/11/roata-lumii2.jpg

18j 7.12.2012, 17:06
QUOTE (anti666 @ 2.12.2012, 19:11 )

Кой всъщност е нашия аналог на Болон Йокте? В славянските вярвания това е Велес.

Анчо Калоянов ми се струва, че стига до заключението, че Велес - древно божество-повелител на Земята и Водата се персонифицира в християнството в Св. Никола(й). Калоянов изрежда редица доказателства от "славянския" фолклор, също и чрез топоними. Така например в землището на гр. Велес (Македония) се намира община Св. Никола. Но преди всичко може да се погледнат характеристиките на двете същности - Св Никола(й) и бог Велес.

Разсъждавайки над темата и изследвайки събитията - нека подчертаем, че тазгодишното земетресение в Перник беше на 22 май. По стар стил тогава се чества "Пренасяне на мощите на светител Николай Мирликийски чудотворец в Бари" или иначе известна като "летен Св Николай". Събитието беше земетресение (земята) и след земетресението два дни валя пороен дъжд (вода). По подобен начин, миналата година, в близост до гр. Велес (Мекдония) се наблюдава избликване на вода след земетресение, което инициира свлачища и разместване на земни пластове (земя и вода).

Колкото по-скоро осъзнаем преминаването на древни божества (енергийни същности от Небесната Йерархия) в Християнски светии - (енергийни същности от Небесната Йерархия) толкова по-бързо ще можем да направим обратната аналогия и да се върнем към старите български практики, които са ни правели Велик народ, който живее в синхрон с Природата и Вселената; народ, който пази повелите на Небето и общува с боговете като с равни. До тогава не бива да е чудно ако Светиите се гневят и ни пращат наказания. Само като си помисля в колко български домове на вчерашния ден - Св, Николай са се гледали турски сериали и ми се завива свят. После тия жалки хорица ше се чудят защо се гърчат като червеи в живота и се пържат в собствения си сос ежедневно. Защо все не им върви. Св. Николай стои на най-високо ниво в Небесната Йерархия, редом с Архангела и Св. Петър. Светиите бдят и награждават или наказват чедата божии, чрез Силата, която им е дадена от Бога и след 21 декември т. г. тяхната Божествена сила ще може да се стовари директно върху Земята и хората, тъй като бариерите между световете ще отпаднат, поради новата енергетика.

Според мен това е най-съществената и неизбежна по своята същност промяна, която предстои. Дали ще ни друса или дали ще ни гасне тока на уречения ден и час не е 100% ясно, но промяната във финия свят ще се състои неизбежно. Въпроса е дали сме готови да общуваме директно със Светиите от Божествената Йерархия или ще им дадем повод да ни се гневят. От това зависи и самото оцеляване на отделния индивид.--------------------
??????? ? ??????? ??????!

Йордан_13 8.12.2012, 1:39
QUOTE (anti666 @ 7.12.2012, 02:30 )
Никулден е. Стенописи от старата църква Свети Николай в Брашов, 15-и век с надписи на кирилица . Всевиждащото око, което се използва в църквата не е масонския символ, а този на Слънчевия Бог в своето триединство. В древен Египет - на Слънчевия син Хорус/Хърса
Интересни са и четирите ангели, които явно завъртат Земята по оста си.

Натиснете http://newsbv.ro/wp-content/uploads/2012/11/roata-lumii2.jpg

А може би спират въртенето й... Или правят нещо друго

Откр. Иоан гл.7; ст.1-4

anti666 11.12.2012, 20:36
Явно българският богомил, нарисувал стенописите е имал предвид точно Откровението на Йоан. За по-мързеливите;


ГЛАВА 7.1. След туй видях четири Ангела да стоят на четирите ъгли на земята, държейки четирите земни ветрове, за да не духа вятър нито на земята, нито на морето, нито на някое дърво.
2. И видях друг Ангел да възлиза от изгрев-слънце, който имаше печат на Живия Бог. И той извика с висок глас към четирите Ангела, на които бе дадено да повредят земята и морето, казвайки:
3. не повреждайте земята, ни морето, нито дърветата, докле не турим печат върху челата на рабите на нашия Бог.
4. И чух броя на отбелязаните с печат: сто четирийсет и четири хиляди...

И още нещо от Благовестията;
QUOTE
20 При това, молете се да се не случи бягането ви зиме или в съботен ден;
21 защото тогава ще има голяма скръб, небивала от началото на света до сега, и каквато не ще има.
22 И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните, ония дни ще се съкратят.
Матей, глава 24

Изглежда, че по земите български Еднажден ще е снежен. И съботен ден...

x2012x 13.12.2012, 19:56
Май се започна свършека . В екваторията на турската част на Черно море е паднал метеорит . Видео : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MOsBlTUaT_c

anti666 14.12.2012, 22:34
Един много добър филм за http://www.youtube.com/v/GdIp5apZuWg на английски.

В него са показани всичките най-важни артефакти и там направо говорят за завръщане. Оказва се, че в още няколко книги маите се споменава, че каквото е било, ще бъде отново. На снимката от т.н. кодекс на чилам балам http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/18/Chilam_Balam_Ixil.jpg може да видите нещо познато и много българско, превъплътено в Колобърския съвет.

alexander 21.12.2012, 7:00
как се казва филма за Болон Йокте?

anti666 27.12.2012, 14:30
Филма се казва "Пришествието (Завръщането) на Болон Йокте". Датата 21-и, макар и отминала не променя нищо. Тя е изчислена спрямо грегорианския календар чрез споставяне на определени астрономически събития от миналото (като слънчеви затъмнения), изчислени от астрономите на мезоамерика спрямо нашия календар. Възможно е и учените да са сгрешили с датата, макар тя идеално да съвпадаше с нашата Нова година и отварянето на небесния портал, както и с нареждането на планетите, вкл. Юпитер спрямо галактическия екватор. Така или иначе, датата е минала. Склонен съм и да мисля, че като всяко предсказание, станало прекалено публично води до промяна на смисъла му. Надписа от Комалкалко е била обърнат към стената, тоест, не е била предназначен за прочитане.

За някои Октровението (апокалипсиса) е свързан с рухването на НСР. За нас българите е свързано като спасението за народ и държава. Ако се проточи дори в обозримо бъдеще, България няма да я има. Поне това е моето скромно мнение, което вече и не е меродавно.

Елтимир 28.12.2012, 7:51
Отново грешиш, Анти. Залогът е прекалено голям, за да ни оставят току така. Пак ще ни помогнат. От нас се иска малко. Да се осъзнаем и да спрем с вътрешните си раздори. Всички ние сме българи, нека бъдем заедно. Припомни си Снопа на великия Кубрат Кана Ювиги. Снощи бях на косъм от смъртта и се случи чудо. Ще ме бъде още. Вярвай в чудесата, Викторе. Вярвай и те ще дойдат, защото са неизбежни. Ние, българите ще променим света. За да го направим, трябва да ни има. И ще ни има, аз вярвам!
Елтимир

--------------------