Движение 'Воини на Тангра'
24 май - международен ден на Българската


Йордан_13 25.5.2017, 14:48
Очаквам и руските дипломати да направят туй "темане", а не само да се усукват около Ердоган. България може да е малка по територия и да граничи сама със себе си, обаче е "Империя на Духа". И брачата србе, също. Брача мои, ако четете на български, на 24 май, ние всичко че ви простим, дори това, че говорите на западнотрънски диалект. Само мир и разбирателство да има.

Полски дипломати четат произведения на български класици за 24 май /ВИДЕО/
http://www.segabg.com/article.php?id=855660


Румъния обяви 24 май за Ден на българския език
https://dveri.bg/9ha64


Путин: Славянската писменост дойде при нас от македонска земя
Руският президент се срещна с колегата си Георге Иванов

http://www.dnes.bg/world/2017/05/24/putin-slavianskata-pismenost-doide-pri-nas-ot-makedonska-zemia.342093

Ами чествайте тогава с "макетата", "деня на славянската писменост и култура" и говорете македонски език. Няма да е далече времето, когато макетата, че почнат да ви пцоят на "татаре" и да ви чупят паметниците. Що за глупав хазарски геополитически ход?

П. П.: Мммм, наистина доста лош ход от страна на Путин е това.Не се учудвам.От едно време Русия не иска да признае, че е Държава благодарение на България.Такива брутални лъжи няма да им донесат нищо хубаво.
Българският Бог вижда!

Й. С.: Плюят върху себе си. Някакъв много глупав опит за културна изолация. Детето се опитва да изолира Баща си. И докато миналото можеш да манипулираш политически, творческият Дух на Българина, няма как да бъде изолиран и манипулиран. Ние, винаги ще творим, въпреки консумизма и материализма, с който искат да заразят гена ни.
Хазарският император не иска да коленичи пред Българската Империя на Духа. Толкова по-лошо за него, ще яде от огризките на днешното македоно-арнаутско джудже.

M.Д.: Щом най-силния в света се страхува да признае нас, значи страха му е по-силен от военната мощ.

П. П.: Жалки са!В този момент Русия, както Македония и други страни.
Сега дано някои виждат всъщност колко важно нещо е Духа и културата, която се създава посредством Духа.
Щом Русия с цялата си военна, икономическа и прочие мощ не иска да признае кой й е дал азбука.
Камо ли да признае, че всъщност Русия е създадена от брата на Кан Кубрат.

С. М.: Всъщност това изказване е много полезно, то ясно сложи граница между русофилията и българизма. И както вдигнатата дясна ръка малко преди това, която сложи граница между българизма* и чуждо-поклонничеството! . Маските падат и всеки трябва да заеме своето място в театъра на Абсурда! *- нарочно не употребявам обременените думи патриотизъм и кривопредставената, но и задължаваща дума национализъм.


Трябваше ли да се стига дотам? Този глупав политически ход на Путин, наля вода в мелницата на Борисов и му придава стойност, която той няма. Не е достатъчна тази декларация, Русия трябва да обяви 24 май за Ден на Българската писменост и култура, а посланиците им да четат, както поляците, заедно с нас, българските произведения. Нека заедно всички, на този ден прочетем и изречем Словото на Духа!

http://www.dnes.bg/politika/2017/05/25/ruskiiat-poslanik-za-dramata-s-azbukata-nash-obsht-praznik.342174Йордан_13 25.5.2017, 14:57
Плиска е столица на Тенгрианска България! Затова след онуй клане на източно-римският колаборационист Михаил, столицата се премества в Преслав. И въпреки това и в Преслав, духът на древнобългарската вяра продължава да съществува!
Глупавият ход на Путин наля вода в мелницата на Борисов и пиара му веднага реагира. Борисов е проста Тиква, не заслужаваше такава чест!

а азбуката: Борисов "разходи" руския посланик до стара Плиска
Премиерът заявил, че думите на Путин са предизвикали остри реакции

Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/05/25/za-azbukata-borisov-razhodi-ruskiia-poslanik-do-stara-pliska.342180#comment-newest

Йордан_13 25.5.2017, 14:59
Руския академик Дмитрий Лихачов (в противовес на македонясването на хазара Путин):

”…И чуждите завоеватели не можаха да победят тази
ДЪРЖАВА НА ДУХА, защото в защита на българския народ в плътен строй стояха българският език, писменост и култура!… Българската държава на Духа се простира от Балтийско море до Тихия океан и от Северния ледовит океан до Индийския”.
“…вие сте най-древната от съществуващите днес културни нации и то не само в Европа, но и в света. Миналото погълна античността, древния Рим, Гърция и т.н., но България остана като жива отломка от древната европейска култура, най-древната …отломка.
И затова трябва да я съхраним, та днешна България да не бъде само последна отломка от миналото, но и първата от бъдещето – първата култура, която ще прекрачи в третото хилядолетие и ще понесе културата към бъдещето…”

anti666 27.5.2017, 21:34
Това не е лапсус на кремълските джуджета. Всъщност, не се знае дали въобще е Путин, според бившата му съпруга той отдавна е убит и тоя е някакъв негов двойник. Новата постановка на Хазария учи всички руснаци, включително и академичната част, че кирилица няма, а има руска писменост. По образованите я знаят като славянска. Момиче, завършило наскоро етнография ми заяви че Кирил и Методий за византийски славяни, каквото и да значи това.

24 Май се празнува и в Русия като ден на славянската писменост и култура. Никой не говори за българска. Никой не знае, че всъщност кирилианата е много по-древна българска писменост, че коптите са я използвали и преди Кирил и Методий.
За тази плоча и българите пък вече не са чували;
http://www.voininatangra.org/modules/news/article.php?storyid=659&keywords=%EF%F0%E5%E4%E8+%EA%E8%F0%E8%EB+%EC%E5%F2%EE%E4%E8%E9

Петър. 28.5.2017, 15:16
Общо взето всичките български успехи, които са фундаментални за човечеството няма държава, която иска да признае, че са български.
И се сетих за календара.Него не могат да го нарекат с измисления термин "славянски", и заради това въобще не го споменават и не го прилагат.Защо?Защо след като е най-точния?Ами просто е!Защото е български.
А, понеже не могат да се откажат от кирилицата, защото ще се превърнат в едни маймуни отричат, че е българска, както, и че Кирил и Методий са българи.
За жалост заговора срещу България е световен.И Русия е част от него за огромна жалост на тези, които обичат Русия, а мразят България и не им пука за нея.
Както е казвано : "Съжалявам, истината ми е по-скъпа"!

--------------------
?? ????????? ???????? ???? ?????,?????????,????????.???????? ???? ???-?????????? ????,???? ? ????????? ??.???? ?? ?????? ???.?? ??????,?? ?? ?? ??????????.?? ?????? ?? ???? ???? ???? ??????????.

Йордан_13 5.10.2020, 14:07
Дайте да се произнеса и азsmil4341944e6b0c8.gif Тази промяна е в чисто геополитически контекст, за да се противостои на Русия, а не, защото трябва да се отстои идеята за писмеността на дунавските българи. Амбасадата иска да сепарира българите от Евразия, за да ликвидира руското геополитическо влияние на Балканите, не за друго, не заради историческата истина или нещо подобно. Де се казва, Каракачанов и сега ще е на "спявка" във Вашингтон. И въобще ОП се оказаха, нищо вече от "американски патриоти", нищо, че навремето американският посланик искаше да унищожи "Атака"... Още повече, Движение "Воини на Тангра" първо постави този въпрос, навремето, но не сме упълномощавали никого да се възползва от това и то по този начин. За една политическа партия говорим. Значи вижте в какъв контекст, сега ще го разглеждам, акта: "Писмеността на дунавските българи". Тази фраза, я пиша неслучайно, за да подчертая, че има и други български писмености и езици, при все, че на нашата наука сега, не е много ясно, какво са създали Константин и Методи в манастира "Полихрон", за да се наложи след това, Климент да създаде "климентицата". Константин се назовава "Кирил"в краят на своя живот, но, това е прозвище, а не име;))) "Кириали", т.е. "първосвещена" е древна българска азбука, използвана в Бактрия успоредно с "брахми". В общи линии, това, което виждам аз лично е опит на "двамата братя" да компилират части от 7-те български езика или поне тези, които са оцелели към онази дата, така, че да създадат един, единствен български език. Според мен, не много успешно;))) Затова мисиите до арабите, до "хазарите", в Яна Идел, Мала Азия и още къде ли не, са, за да съберат достатъчно подробни граматически, синтактични сведения за 7-те български езика. Абе и те като нас, са пътували много;))) Улчийският (славянски език) е част от групите на тези 7 български езика. Материята е твърде сложна и не е за главите на днешните наши професори били те и "патриоти". Иначе, останалото е геополитиката на Амбасадата, която се заиграва с Българското и то по един много опасен начин, поддържана тук, на местна почва от нашите тъпоглави сини патладжани!

24 май вече няма да е ден на славянската писменост
Парламентът гласува поправката в Кодекса на труда на първо четене

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/24-maj-veche-niama-da-e-den-na-slavianskata-pismenost-2242574?fbclid=IwAR2g4xoB-4u0wNjfSV-h765juBYgRfhM0hNGngA_fOzkbhr3yJ4UKVcS2y8

Даже, ние го говорихме тук, дадохме един прост пример, например "Баба Яга", който всъщност е алпът Яга Албастъй. На улчийски (славянски), пренесена, тази дума, превръща алпът в женски демоничен персонаж, алп-бика, имегенка, дива, с която знаете, навремето се плашеха децата. Но на другият български език (вероятно соченият за трек-български)), значението си е "Татко Яга" с една дума, за почитателите на Яга, а именно племето на тузите, той си е "татко", "прародител", "тотем". Винаги е имало такива, поради златният му пясък, т.е. златото (а сега е почти цялата планета)smil4334ad8a149e0.gif При смесването на двата български езика, единият български език е приел словосъчетанието/думата, но е променил ударението от последната на първата гласна и така се е получила съвсем друга дума, даваща на въпросният образ съвсем друго вече естество и алпът Яга Албастъй е станал въпросната вече Баба Яга.

Йордан_13 5.10.2020, 14:15
Днес дори се натъкнах на нещо интересно. Думата "жабуняк". Ние я употребяваме толкова свободно, че дори не се замисляме за нейният произход;))) и смятаме, че тя се отнася за местообитанието на жабите обичащи локвите и застоялата блатна вода... Но, вижте сега, в "Песен за Илат", втората част на "Сказание за Чулман" имаме алпът Буняк, алп на мръсотията и нетърпимата воня, син на Шурале, а коренът на "жабуняк" от тази гледна точка е мястото, където той пребивава или живее и първоначално, не е било свързано с водата, защото Буняк, се боял от нея.

С всеки един ден, мястото на "траките" става все по-проблематично в българската история и не само. Тях просто ги нямаsmil4341944e6b0c8.gif Аз само се кахъря, за авторите на книгите, дет толкова много се написаха за тях smil4341944e6b0c8.gif

Р. К.Б.
от там и употребата и днеска на бунак наверно...
Отговор:
И на "буна" в смисълът на "бунт, въстание", защото нали, за Българите, Държавността е всичко и който се буни против нея е нечист, мръсен;)))
Р.К.Б.: Прав си... но поскоро приляга мин време - Била е.. и то до скоро, току до нас днескашните 🙁
М. Д.: Буняк - бунище

Йордан_13 24.5.2021, 10:18
В Денят на Българската Азбука, днес, ние честваме създаването на глаголицата и кирилицата и това се случва благодарение на БПЦ, която е извършила и извършва една немислима "узурпация на историята", тъй като периодът на създаването на тези две азбуки е свързан с началото на християнска България.
Но, преди периодът на християнството, Българската тенгриянска държавност е имала и други азбуки, това са ония "чертами и резками", за които говори "Черноризец Храбър". Коя е била една от тези древни наши азбуки? Една от тях е била "турджанската писменост" създадена от алпът Угер Шегор Турджан в 1703 г. пр. хр., Годината Шегор по Българският календар или това, което, днес, учените наричат "Линеар А"! Забележете, тя е създадена именно в краят на един период на безмирие и конфликти, управленска, институционална криза и гражданска война и създаването й се свързва с времето на обединение на българите на Балканите, създаване с нея на писани закони и правила! Начело на нея стои един кан, кана субиги Нукрат, един алп, алпът Угер Шегор, т.е. тази българска азбука е "боговдъхновена", както две-три хилядолетия, по-късно ще каже православието за глаголицата! И ако се разгледат внимателно, политическите и духовни събития довели до създаването на глаголицата, ще се открият доста сходства, т.е. нови български азбуки се създават на границите на историческите разломи и преходите от една епоха към друга! Разбира се, различен през епохите е духовно-културният мироглед и концепция, с които са прилагани. Християнството с идеята за всеобщото просвещение, докато древнобългарското Тенгриянство, с идеята да се опазим от невежество лично и обществено, т.е. с идеята за посвещението! Затова то не излиза с концептативността: "Напред науката е Слънце, което в душите грей". Писменото слово и познание прави от недорасналите духовно, невежи люде!

Как празнуваме Деня на българската азбука, просвета и култура

https://nova.bg/news/view/2021/05/24/327601/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D1%83%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F/?fbclid=IwAR2bSU1fVu-d2Al1QNarsRhvsidqKdWg5eEnXVlSuQGuzlWfLz99xGlVKgA

18j 24.5.2021, 11:22
Те сега 'воеводите' с тумбака са го прекръстили като са добавили 'ден на Кирил и Методий', а то е известно, че денят на Кирил и Методий е на 11 май (по църковно) а 24 май беше запазен за честване на самата писменост, което имаше повече логика. Но т.нар. патриоти искат патриотизма да се залепи с православието, което е грешка. От цялата работа ни става ясно, че писмеността и културата, би следвало да се честват не в един ден, а в периода 11-24 май.

А тази година, Шегор направи така, че да си зададем някои въпроси.

Защо точно на тези дни се честват братята и писмеността?

Нито един текст не определя някакво събитие, което да оправдава, че тези дни трябва да са посветени на тези хора и на този феномен. Оставаме с впечатлението, че някой е казал и затова е така. Но кой така определя?
И ако погледнем, случайно, в традициите на западните народи, точно в този период, има подобен празник. Тази година - Шегор - официалният празник на западняците се пада на 24ти май - празникът Pentecost / Петдесятница.

Той съществува в Християнството като денят, в който Светият Дух позволи на апостолите да говорят на други езици и те започнаха да проповядват словото на Исус на евреите, които идват в Йерусалим за празника Шавуот (Петдесетница). Тогава свети Петър произнесъл първата християнска проповед, която довела до обръщането и кръщението на 3000 души. Много християни разпознават това събитие като раждането на Църквата. Ние можем да се радваме, разбира се, че поне тук Православната църква не се равнява по джудаизма и си е фиксирала дати, но те пак отразяват бегло старите, изконни традиции.

Всъщност, в Западна европа, става дума за чествания в продължение на седмица, в която се извършват много кръщенета Whit week. Вярването е, че Святият Дух, тогава носи разбиране и мъдрост на апостолите, някои твърдят, че може да произхожда от англосаксонската дума "остроумие", което означава "разбиране". Та събитието се случва с проповедите на Whit sunday, а следващия ден Whit Monday (Петдесетница в понеделник) е официален празник в много европейски райони.
Цървата счита,че обичаят започва в средновековните времена, когато местният владетел дава на крепостните си селяни, седмична почивка. Тази практика се утвърждава и продължава в някои части на Европа през индустриалната революция.
Обаче ние можем да разберем, че тази традиция също е привнесена в Християнството. Особено в Англия, където отдавна тези чествания се наблюдават като Beltane, началото на лятото; един от древните, тримесечни, галски фестивали, които отбелязват годината, приблизително подравнени с началото на четирите сезона. Тези чествания започвали от 1 май до пролетното равноденствие.

Белтан било време, когато добитъкът е изкарван на пасище. Появата на по-топло време позволява правене на огньове, празници и разнообразни игри и състезания, фестивали, за да посрещнат предстоящите летни дни. Тези дейности били абсорбирани от християнската Петдесетница, когато държавите приемат християнството.

Има вероятност, исторически или етнографски, това да са точно чествания на Шегор, за което откриваме улики в паленето на огньовете и дейностите около добитъка, а в последствие се получава и развитието свързано с писмеността и просвещението, което, явно, също е принос на Алпът Угер, към човечеството. И в това има логика защото, в известна степен, изобретяването на писмеността и разпространението й сред народа си е един вид 'изкарване на паша' в полетата на познанието или духовно, културно водачество и разпалване на вътрешния огън.

--------------------
??????? ? ??????? ??????!

AtilaAryan 24.5.2021, 12:43

Честит Празник на БЪЛГАРСКАТА Писменост, БЪЛГАРСКАТА Просвета и БЪЛГАРСКАТА Култура ! smil4334abded4493.gif

Славянин ще Създаде Собствена Писменост, Когато Създаде и Собствена Държава, Тоест НИКОГА ! smil4334a79125a1c.gif

СЛАВЯНСКА Писменост и Език Няма, Защото СВИНЕТЕ не Могат да Пишат и Говорят а Само да КВИЧАТ ! smil4334a62fd4260.gif

ДА СЕ ЗНАЕ !

КИРИЛ и МЕТОДИ са БЪЛГАРИ, Създали БЪЛГАРСКА Писменост, Култура и ЕЗИК !

Кул Гали и Гази Баба отбелязват, че Тархан имал двама сина - Банджа (Методий) и Куштан (Константин) - Баксан (или Кирил).

Банджа и Баксан на място на унищожената от гърците кашанска писменост създали нова азбука. Отначало ромеите се опитвали да я унищожат и нея, изгаряйки книгите, написани на тази азбука и преследвайки братята.

От гръцката разправа към братята ги спасил римският Папа и отказа на на българския цар (Борис, б.р.) да им използва азбуката. Но другият цар Шамгун (Симеон), разбивайки византийците утвърдил азбуката на братята в Дунавска България.

След това, служещият на Алмиш Джафар - Челбик или Салахби (“Вещият Олег“) утвърдил азбуката на братята в Русия, оправдавайки това в писмо към Алмиш така:

“Тука (в Башту-Киев) след вашето преместване (в Волжска Булгарию през 894-895 г.) не е останал нито един правовед и въобще знающ грамотата (арабската писменост), но затова пък умеещи да пишат по берсулски (“Берсула“ - булгарското название на Добруджа, както и североизточната част със столицата Преслав на Дунавска България) (разбирай Дунавска България като цяло, б.р.) са немалко, а пък и Шамгун (Симеон) ни е наш приятел...“
smiles-rulez.gif smiles-rulez.gif smiles-rulez.gif

Съгласно записанато от Кул Гали в Крим, веднъж тук дошли двама христиански проповедници – братята Банджа и Баксан.

Те обяснили, че балинският (византийски) василевс е получил сведения за желанието на Лачин-Рюрик (син на царя на черна Булгария Айдар, чичо на Алмиш Джафар) да приеме христианството и му изпратил за кръщението тези братя.

Но тъй като по това време в Кара Булгар (Черна Булгария) избухнала война между булгарските управници Лачин и Джилки (старшият син на Айдар, бащата на Алмиша Джафар) за трона, на братята им се наложило да отложат пътуването си в Башту (Киев). Те се отправили при хазарския каган-бек да го склонят да приеме християнството.

Каган-бекът Иляс ги приел добре, понеже произлизали от знатния БЪЛГАРСКИЯ род Билиг и им разрешил свободно да проповядват.

“Слънцето на хазарското щастие по това време започнало да залязва и хазарските племена се отвърнали от идолите на старите си заблуждения“.

Хазарските булгари приели братята за нови духове-спасители, нарекли ги синове на Барса (както наричали алпа Кубер) - “халиби“ (вестители на победата) и се отнасяли към тях с голямо доверие, “но внезапно балинеца (т.е. византийският император) ги отзовал...“

Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски !

Цялата Земя от Москва до Казан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

Ние Наследниците на Императорския Род ДУЛО ще Ликвидираме Този 143 Годишен Руско-Турски КЕНЕФ и Възстановим Българската Държава !

КАЗАХ !

http://www.bulgarya.ga/slavs.html
smil4334aa21c9ca7.gif smil4334aa21c9ca7.gif smil4334aa21c9ca7.gif


18j 27.5.2021, 5:57


Вчера ми се падна да гледам новините по българските теленужници, докато алпът Барис се чумереше от Горе. И какво да забележа? Прецедентът започна да приема формата на тиква.

Яхнал нашия льотчик държавната метла, забрал по пътя някакъв макидански бег и се забили в Рома при дедо Попа да носят цвеке на "солунския брат" на гроба.
И льотчикът разправя пред нашите нужници: "ние...двете държави... международното положение ...на най-високо ниво...!"
Айде сега льотчикът да обясни:
кое му е на него най-високото ниво?
какво общо имат Макадам и Ватикана с кириали?
какво общо имат Кирил и Методий с днешна Реп. Сев. Мак.?
какво президентът на РъБъ има да прави на гроба на Кирил, на 27-ми май, с държавния самолет?
Спекула!
Това е един спекулант, който използва държавни ресурси, за да си прави личен пи-ар, като завлича отношенията между България, Македония и Ватикана в празника на българската писменост.
Българската, т.нар. славянска писменост, исторически и фактически нямат нищо общо с македонците като култура и народ. Напротив! Ако зависеше от Макидам всички щехме да пишеме по кряшки. Ама нали дядя Путя така бил казал и Румбата изригна: "моя самолет и папата са най-високото ниво". А ние разбрахме само: "Румен може да е тъп, ама пи-ара му е простотия"

И какво стана? Веднага след него дават макиданеца орати: "нищо няма, пи'ме по и'но кайве, а междунаро'ното положение си го решава кабинетот" т.е. бегът на Макидан призна - ма'нете го тоя Руми - той е спекулант.

Еей руми, руми, кой ти е измислил тоя пи-ар може да си седне пишеме му Слаб 2. Такива тоалетни изпълнения минават само пред изпростели тиквостнаци, привикнали на евтина спекула. Може само да се радваш, че тиквата не даваше да стоиш пред прожекторите, защото твойта простота щеше да го е прескочила. Сега вече имаш шанс да станеш за смях как си требва, а не само да ти окаушат апапите.

От цялата новина можем да си кажем горките Кирил и Методий - Радев ги направи "македонски братя".--------------------
??????? ? ??????? ??????!

Йордан_13 27.5.2021, 11:01
QUOTE (18j @ 27.5.2021, 8:57 )
Вчера ми се падна да гледам новините по българските теленужници,  докато алпът Барис се чумереше от Горе. И какво да забележа? Прецедентът започна да приема формата на тиква.

Яхнал нашия льотчик държавната метла, забрал по пътя някакъв макидански бег и се забили в Рома при дедо Попа да носят цвеке на "солунския брат" на гроба.
И льотчикът разправя пред нашите нужници: "ние...двете държави... международното положение ...на най-високо ниво...!"
Айде сега льотчикът да обясни:
кое му е  на него най-високото ниво?
какво общо имат Макадам и Ватикана с кириали?
какво общо имат Кирил и Методий с днешна Реп. Сев. Мак.?
какво президентът на РъБъ има да прави на гроба на Кирил, на 27-ми май, с държавния самолет?
Спекула! 
Това е един спекулант, който използва държавни ресурси, за да си прави личен пи-ар, като завлича отношенията между България, Македония и Ватикана в празника на българската писменост.
Българската, т.нар. славянска писменост, исторически и фактически нямат нищо общо с македонците като култура и народ. Напротив! Ако зависеше от Макидам всички щехме да пишеме по кряшки. Ама нали дядя Путя така бил казал и Румбата изригна: "моя самолет и папата са най-високото ниво". А ние разбрахме само: "Румен може да е тъп, ама пи-ара му е простотия"

И какво стана? Веднага след него дават макиданеца орати: "нищо няма, пи'ме по и'но кайве, а междунаро'ното положение си го решава кабинетот" т.е. бегът на Макидан призна - ма'нете го тоя Руми - той е спекулант.

Еей руми, руми, кой ти е измислил тоя пи-ар може да си седне пишеме му Слаб 2. Такива тоалетни изпълнения минават само пред изпростели тиквостнаци, привикнали на евтина спекула. Може само да се радваш, че тиквата не даваше да стоиш пред прожекторите, защото твойта простота щеше да го е прескочила. Сега вече имаш шанс да станеш за смях как си требва, а не само да ти окаушат апапите.

От цялата новина можем да си кажем горките Кирил и Методий - Радев ги направи "македонски братя".

Военното съсловие е структурирано така, че да изпълнява заповеди. От него, не може да се очаква творчество извън заповедта, т.е. неговото творчество е в това, как най-съвършено да изпълни дадената му заповед. Дори и висшите офицери са така. Затова, не знам защо електоратът заложи на генерали в Изпълнителната власт и Президентството. Може би, тяхното присъствие му вдъхва сигурност и стабилност, но това е само на първи план. На втори план, по-важният - офицерът цял живот изпълнява заповеди. Затова и от мен не стана действащ офицер. Аз съм бунтар, не ставам за прокси, не ставам да изпълнявам заповеди на някого. Затова, когато ми сложат един такъв и започва война. Мога да сътруднича, да помогна, но, ако някой се опита да ме направи болтче от машината, той ще умре. В този ред на мисли, не може да се очаква повече от това, което Радев направи smil4334ad8a149e0.gif илюзорно е. Генералът не е политик, той не е обучаван за това, не е школуван. Може да играе ролята на такъв (това е важно уточнение) но с точно зададени параметри. Извън тези параметри, той е безпомощен. Това се вижда ясно, затова колобърската йерархия е над военната, била винаги.

Петър. 15.5.2023, 15:30
Една много интересна статия, в която италианското правителство на премиера Джорджия Мелони подкрепя въвеждането на законодателство, което може да наказва компаниите с глоби за използване на чужди езици в техните официални комуникации и документи.

https://edition.cnn.com/2023/04/01/europe/italian-government-penalize-english-words-intl/index.html

Предложеното законодателство, представено от Фабио Рампели, член на долната камара на депутатите и подкрепено от премиера, засяга всички чужди езици, но е особено насочено срещу "Англоманията" или използването на английски думи, което според проекта "унижава и унищожава" италианския език, особено след като Обединеното кралство вече не е част от ЕС.

Законопроектът, който още не е обект на парламентарно разискване, изисква всеки, който заема длъжност в публичната администрация, да притежава "писмено и устно познание и владение на италианския език". Също така се забранява използването на английски в официалната документация, включително "акроними и наименования" на служебните длъжности в компании, работещи в страната.

"Това не е само въпрос на мода, защото модите минават, но Англоманията има отражение върху цялото общество", посочва законопроектът.

Положението в България относно пренебрегването на българския език за сметка на английския е особено трагично.
Ето, че може да се върви срещу Времето!

--------------------
?? ????????? ???????? ???? ?????,?????????,????????.???????? ???? ???-?????????? ????,???? ? ????????? ??.???? ?? ?????? ???.?? ??????,?? ?? ?? ??????????.?? ?????? ?? ???? ???? ???? ??????????.

Йордан_13 26.5.2023, 10:22
А. Р.:
Църко и Страхота били с гръцките имена Киро и Мето

Й. С./А. Р.: И? Отде идат Цвърко и Страшльо?:))) От столицата на Византия;))) Тва е. нали? Класическа геополитическа поръчка. И тя е за по-лесно възприемане на ромейското християнство. Дебилните дебили в нета днес, фенове на Божо Лебарката, (на мен, той въобще не ми липсва) не могат да разберат, чи България е непобедима с Тангра. Щели сички да воюват срещу нея;))) Ха-ха-ха... Вижте ся, най-мощният й противник Източната римска империя не може да я сломи, сички щели да воюват. Нека воюват! Кво им беше казал, един наш кан? Вие, с вашия Христос, що не ни победихте кат е толкова могъщ? А ние, с нашите незначителни богове, ви напрайхми сандър;))) Тенгриянството има една скрита военна сила, която не борави с оръжие, а с енергии - българското колобърство. Точно срещу него е удара с Борис Михаил и азбуката на Цвърко и Страшльо;))) Защо? Защото част от магиката на колобърството се прави с ето този, сега мъртъв език, дето е по квадрите! ;))) Тва не мога да разберат тука, женурята, дето припадат по тей и мъжленцата;))) Били сме допринесли на Киевска Рус - занесли сме им отрова!;)))

А. Р./Й. С.: това и аз им казвам

Й. С./А. Р.: Кат не могат гу разберат си бът майките!

D. Ж./Й. С.: г-н Стайков, има ли археология с Тангра в България, щото далеч не се хваля с много знание на история, но само за надписа уж превод на Бешевлиев съм чувал....

Й. С./Д.Ж.: Който е на гръцки и е за масова употреба. А, кой познава, символизма на Тангра, за да каже, че нема нито артефакт, който да го свидетелства? Кой? Нема такъв учен! А, най-малкото е право на учените да се бъркат във вярата. За това трябва багаж, който нямат.

Д.Ж./Й. С.: за това питам, щото археолозите все тракийски светилища откриват пък официално за Тангра само едно...което ако е истина е странно! Инак от Козма Индикоплевст знаем, че българите са изброени като стари християни, а Юстиниан уж за тях създал Юстиниана Прима. Така пише при все, че съм резервиран към изворите щот са превод на превода на редакцията и т.н...аз багаж нямам, но като срещна някой като Вас знаещ повече питам...

Й. С./Д.Ж.: Те ги наричат тракийски;))) На светилищата не пише кви са;))) особено на по-голямата част от скалните. Инак на част от градените с камънак, които влизат вече в елинистичният период, намират разни плочки, дето има некви елински божества, и те казват: тези светилища са посветени на еди кой си. Разбира се, характерен белег за елинският период е, че обикновено се посвещава на едно божество или богиня, едно светилище, но към него се добутват и присламчват и редица други божества. Стари християни? Зависи за кои българи става въпрос и къде. За българите в пределите на Източната римска империя със сигурност им е ебана майката и проформа са християнизирани още от императора Константин с военна сила през 4 век. Това е практика на Византия и след това, през останалите векове колчем засели некви, да ги прай федерати, първом християнизация. Затова, Аспарух - Безбрадия Атила влиза тука със сила, защото, ако остане просто федерат, ебана му е майката на него и народа му. Що да му ебът майката, след като той може да им ебе майките и то на сичките?;))) А той не идва с цел да става федерат;)))

Д.Ж./Й. С.: за скалните светилища съм абсолютно съгласен, щото поне аз текст от древен автор, че траките са правели скални уж гробници, скални мегалитни конструкций, долмени, менхири, кромлехи не съм срещал, може и да има, ма не съм намерил....за другото за федератите четем, ма признавам има още да чета....но и за Тангра, много не вярвам, щот поне не знам археология с Тангра връзка, но и там има много да чета...къде може да Ви открие човек, често към Ситово ходя, там ми е душата останала

Й. С./Д.Ж.: Един ден, сам ще ме откриеш;)))

Йордан_13 29.5.2023, 13:11
И ако продължа темата, създаването на друга азбука като глаголицата и кирилицата при наличието на българицата с "черти и резки", т,.е. йероглифи, има две основи задачи: промяна в съзнанието и промяна на българите като народ, въобще, защото това ще улесни възприемането на християнството във вида, в който Източната римска империя го иска и ще направи съзнанието на българите пластично за възприемане на елинската култура (гърчеене, гръкоманство) и второ - удар върху Тенгриянството, което си има своя писменост (ах, колко сме изненадани). Един път, ще бъде унищожено колобърството, което ползва тези "думи на силата", особено във военните походи срещу Рим;))) и втори път, дава възможността, тези тайни да бъдат написани на книга, ясно и смислово разбираемо за ромеите. А, когато една тайна, бъде написана в книга и обяснена, тя, вече не е тайна;))) Затова се е стимулирало развитието на книжовността в България по времето на Симеон - книги, книги, книги и си големата работа, образован елин си, щом мойш да пишеш книги;))) Но, образованият, не е посветен! Посвещението на ума е образование, посвещението в духа е просветление;))) Колосална е пропастта между тенгриянска България и православен Рим;)))
Затова, когато българските канове тука, в Дунавска България искат да напишат нещо тривиално, пишат го на гръцки;))) Гръцкия език е идеален за писане на глупости и всекидневие, а-хахахахахаххахаха...

Йордан_13 24.5.2024, 16:09

Почему БОЛГАРЫ и СЕРБЫ всегда воевали друг с другом???
https://www.youtube.com/watch?v=aGbEvR2rk88

Първом, трябва да кажем, че разбирането на русите за българите е коренно различно от разбирането, което имат самите българи за себе си. Българите не са южни славяни, а просто българи;))) Българите са си българи. За нас, не стои въпроса, какви сме. Ние сме! Българският език си е български език, не славянски, южнославянски и т.н. И оттук, вече, щом българите са толкова еднакви със сърбите, нека руснаците си направят изводите, какви са сърбите?;))) За "македонците" въобще и не говорим. Македония е владение на брата на Аспарух, Кубер! Какви са македонците? Сърби ли са? Всичко е толкова просто. Когато България е - на Волга, под Дунав и в Македония, Русия и Сърбия не съществуват като държави!
Во-первых, надо сказать, что понимание россиянами болгаров в корне отличается от понимания, которое имеют сами болгары о себе. Болгары не южные славяне, а просто болгары ;))) Болгары есть болгары. Для нас вопрос не в том, кто мы. Мы! Болгарский язык – это болгарский язык, а не славянский, южнославянский и т. д. А отсюда, теперь, когда болгары так похожи на сербов, пусть русские сами сделают выводы, какие же они сербы ;))) О "македонцах" речь вообще не идет. Македония — владения брата Аспаруха, Кубера! Каковы македонцы? Они сербы? Это все так просто. Когда Болгария есть - на Волге, под Дунаем и в Македонии, России и Сербии не существует как страны! Ето, все Болгария!;)))


Минцифая черкезин Росен Петров:
„Първият е открит още през 1910 година от чешкия археолог Карел Шкорпил. Вторият е намерен 61 години по-късно от известния ни учен – проф. Казимир Попконстантинов. Първият надпис е: „В името на Отца и Сина и Св. Духа. Тук почива праведният отец Антони. † . А който направи в църквата житница, да отговаря пред Бога. Написа недостойният Михаил. Амин.” Вторият надпис е кратък, но е много ценен, защото посочва годината на своето създаване: „В 6430/ 921 година през месец октомври в ?-десети ден почина Божият раб Антон.”
Наличието на тези обикновени „изречения”, издълбани в скалната твърд преди 1103 години, доказва безусловно, че още по времето на цар Симеон Велики старобългарската писменост вече е била широко разпространена и използвана в българските земи и че тя е създадена от българи за българите.”
==================================================
;))) Изказването, че е широко разпространена и използвана е много пресилено;))) Защо? Първом, защото имаме само 2 надписа, скални и то от монаси, не от селяни орачи и копачи. За монасите е ясно, че те ще са грамотни. Ако беше, широко разпространена и използвана, щяхме да имаме много повече от два скални надписа. В този ред на мисли, за широко разпространена и използвана писменост, можем да посочим тази от Плиска. Там, на всеки камък има писмен знак;))) или група от такива. С една дума, българина си пише и то много, още отпреди да е християнин;))) Днес, писането се свързва изцяло с елинската концепция за грамотността, но българина винаги е обичал да пише;))) Дори, навремето Божидар Димитров призна това в един телевизионен дебат, тогава рече като реплика: "Оооооо, писали са българите (преди Константин и Методи) и то много". В случая, той визираше надписите на гръцки на българските канове, които са си българска пропаганда и са насочени срещу гърците и тяхната "образованост";))), но не са само те. Една могъща държава има нужда от силна държавна администрация, а администрацията не може без писмо, а българина винаги е превръщал небесната воля в държавно средище.