Движение 'Воини на Тангра'
Годината САМОР-Новото начало на


Йордан_13 9.12.2019, 19:28
Годината Самор

Добре дошла, Първоневестна Самор!
Пазителка градините на Мар
и порталите на "Подземният Свят" -
Ти си Тази, с Която начеваме своето ново Пътуване във Времето!
Свърши това, за което си дошла - постави Началото!
Освободи Враговете ни от нашият Път и съхрани Българите за Вечността!
Защото твой е Българският Кан - Сега и Завинаги!

9.12.2019 г., Ситово.

anti666 12.12.2019, 15:52
Започва най-важния 12 годишен цикъл в хилядолетната история на България. След него или тя няма да съществува или ще е възстановен Саракта. Самор е разрушителката на старото. За да се поставят основите на Новото. Следващата ще е чак през 2032г, когато всичко ще е приключило

Йордан_13 12.12.2019, 16:06
Три са важните цифри 22, 40 и 4. Е, евреинът, няма как да не подчертае 22;))) Важен е Българският календар. Самор-Улят като Духът на Женската Свобода е истински терминатор;))) : болести, смърт и все по-голям разпад на семействата в България, особено тези с 2 деца. Затова или 1 или 3. Това е. Фундамента на тази цифри по-горе е числото 2. Така, че евреинът нищо ново не казва, от това, което казах, доста преди него: Улят ще активира потенциално Дахус (Глиганът), а той е поредният българомразец. Неслучайно "Песен за аскъпските бахадири" бе публикувана точно в тази година 2020 г. Аз интуитивно свързах 7-те части на "Сказание за Чулман", от един момент нататък с Българският календар и вервайте ми, това го направих, абсолютно интуитивно! Затова не изсипах всичките 7 части на Сказанието наведнъж в интернет, а всяка година, по една част от него. Та, в тази Пета Част, ясно е посочено, кога враговете на Българите започват своят щурм срещу Българският Саракт, а именно в годината Самор, което прави Дарий Първи и в Годината Дахус, когато Искел под давлението на Кряшилем превзема Аскъп отвътре. Второ, който може да тълкува Сказанието, ще види, че 2020 г., залага началото на планетарни катаклизми, в които роля, ще играе както слънчевата активност, така и слънчевата неактивност.
Трето, Българите, първи на тази планета в лицето на кана субиги Джирас се научиха, как да работят с енергията на Самор-Улят и да ползват злото за добро! Пожелавам Ви, успех!;))) Българският Кан трябва да бъде пожертван!

22-Българският Кан; 4 - човекът-кръстът, актът на жертването му, 40 - самата жертва


https://www.vesti.bg/lyubopitno/izvesten-astrolog-2020-shte-byde-strahovita-godina-6103172?fbclid=IwAR0PW7M0c0sk1nxcYJi88HdaDMxC-XG0tHRZICYXgOOsAKUtYcS_nnxJRdU


"Несполуки ще ни донесе и ретроградното едновременно движение на Меркурий, Венера и Марс. И най-важното ще има рядко съвпадение на Сатурн (господаря на кармата) и Плутон (господаря на смъртта) под един знак.
Предишните пъти, когато това се случва, се разразява епидемията от СПИН, започва студената война и избухва Първата световна война."


Съдбата и Смъртта винаги са вървяли ръка за ръка;))) Не е страшно, че човекът може да си е създал Съдба, която да го проводи през Смъртта, въпросът е дали в този Преход ще получи тление или вечност. Колкото до Самор-Улят, Тя е соларно-хтонична. Един път има достъп до Домът на Мар (Слънцето) в неговото имение Балкан в клоните на Бай Терек (Световното дърво), втори път е слуга на алпа на злото, Яга Албастъй, който се стреми да превземе трона на Тархана Мар. Самор-Улят снове между тези два полюса, т.е.с една дума, казано, това е нашият планетен динамизъм в полярността на доброто и злото. И тук е вече важно нашето прозрение, нашата преценка, кой вълк ще нахраним;))) Но е факт, че в цялото Сказание, динамизмът на Самор не е само в Болестите, Унищожението и Смъртта, много често, динамизмът на Самор води до Спасение за Българите и то точно, когато Тя е в нейният най-нисък статус, този на хтоничността и подземността, т.е. на онова, скритото, невидимото, неочакваното, което поражда страх. Защото, когато е в най-високият си статус, в Дома на Мар, Тя под въздействието на Яга Албастъй краде пешкира Му за лице и го хвърля на Земята. Яга го взема и обърсва с него лицата на хората и те стават божествено-красиви като Мар (Слънцето)(Слънчевият Човек, децата на Слънцето), но с идеята да бъдат армията на Яга, която да превземе трона на Тархана Мар. И настина родените елбири (гиганти) от браковете на алпите с българките (които са станали много красиви като алп бики) подемат война срещу алпите под ръкодството на Тархана Мар. Тогава се задейства Дахус и на Земята настъпва Ледената епоха! Затова евреинът Сасон правилно е забелязъл тази взаимовръзка между това съвпадение и настъпването на Световна война. Това се случва не за първи път в историята на Българите (Човечеството). И се случва, когато Самор-Улят е в своя небесен статус. В скандинавската митология, Самор-Улят е катерицата Рататоск.


Еквивалента на Самор-Улят в Скандинавието. Нарочно не се обръщам към китайският календар и техните "метални мишки", любими на нашите невежи астроложки smil4341944e6b0c8.gif

https://en.wikipedia.org/wiki/Ratatoskr

anti666 13.12.2019, 14:55
Самор-Улят
QUOTE
(151) “Тук си ти, зная, Улят,
на мнозина си заклет враг.
Сееш ти навсякъде смърт
и всичко превръщаш в прах!

Сказание за Чулман, част VI

Йордан_13 19.12.2019, 18:19
Самор-Улят-Рататоск търчи между Змията в корените на Бай Терек (Световното Дърво) и Орелът-Сокол, горе в короната му, т.е. от нея зависи комуникацията между основата на гръбначният стълб и мозъка на човека. С една дума, на един духовен план, Самор-Рататоск е един начин на движение на Кундалини от първото колело към седмото. От този начин на движение зависи как те ще комуникират, тези две части на човека, неговата трансцедентност и неговата иманентност. Дали ще има конфликт, който да прерастне във война или ще има хармония. И в двата случая, обаче ключът към Хармонията е да бъде пожертван Българският Кан. Един вече го направи в личен план. Слава на Тангра! Сега, нека погледнем това от макрокосмоса. Самор-Улят-Рататоск е в основата на взаимоотношенията на Слънцето и планетите от неговото семейство;))) Значи гледаме към Слънцето - неговата активност и неговата неактивност! И двете положения влияят не само върху човечеството, неговата икономика и социум, но и върху природните условия в цялата планета. Неслучайно, "Сказание за Чулман" говори за "пешкира на Мар", скроен, изтъкан и извезан от Умай Биче, неслучайно! Когато рано сутрин Мар "мие лицето си", какво остава по това лице? Капчици вода... Какво са "капчиците вода"? Слънчевите петна! https://bg.wikipedia.org/wiki/Слънчево_петно Когато Мар се обърше с "пешкира" тези "петна" залипсват, имаме слънчев минимум. При тази "слънчева неактивност", единствените слънчеви бури са от "слънчевият вятър". https://bg.wikipedia.org/wiki/Слънчев_вятър. Хубаво, но когато Самор отива в двореца на Мар краде пешкира му и го хвърля на Земята на Яга Албастъй, това, какво е ? Това е силен слънчев вятър, който "удря" планетата и е такъв, че води до промяна в Българина, защото тогава човечество, както го разбираме днес и каквото го виждаме днес, не е имало, имало е само Българи;)))... Промяна... Планетарен дисбаланс... Смяна на човешките раси... Война между Българите и Алпите и Ледникова епоха(промяна на климата) ! Това е, Другарю Путин!

Путин: Точната причина за промените в климата? Никой не я знае!
Русия ще запази транзита на газ до Европа през Украйна

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2019/12/19/putin-tochnata-prichina-za-promenite-v-klimata-nikoi-ne-ia-znae.433560?fbclid=IwAR0ONMUVmGhk85ISGnygq4tlMBu2EHPmXraDPP40NsrGiJ016iy6tkc8apI#comments

anti666 19.12.2019, 19:03
QUOTE
Това (глобалният дисбаланс) може да зависи от глобалните процеси във Вселената

Според илюминираният, причините не се знаят, но не са човешки. А последствията ги знае, но не казва. Това е и непряко признание, че план А не работи добре. План А може го видите всеки ден като погледнете към небето. Само днес беше изпъстрено със следички. Едни такива дълги, които после се разтварят на перести облаци. План Б няма смисъл да споменаваме какъв е. В България първият държавен и партиен ръководител от 10 години работи по него.

Но причините за глобалния дисбаланс, който избива в климатичен, е нарушения баланс между доброто и злото. И виновниците са именно тия илюминирани чичковци, самоназначили се за господари на Средния свят. По-горният коментар го обяснява малко по хм... трансцедентно. Дисбалансът не е за първи път, може и да не е за последен.
А защо товарищ Путя-Шаломов го казва именно сега, преди Нова година? Ми сигурно така му е подшепнал на уше хасидът Лайтман като го е илюминирал Луцифер

Петър. 22.12.2019, 3:13
Честита Нова Година! Физически неуспях, но душевно бях хванат за ръка с вас и заедно отправихме молба към Тангра!

През следващите 12 години си пожелах едно най-важно нещо да се случи! Възраждане на Българският Саракт начело с Българският Цар - Йордан Стайков!

Слава на Тангра!

--------------------
?? ????????? ???????? ???? ?????,?????????,????????.???????? ???? ???-?????????? ????,???? ? ????????? ??.???? ?? ?????? ???.?? ??????,?? ?? ?? ??????????.?? ?????? ?? ???? ???? ???? ??????????.

Йордан_13 22.12.2019, 21:57
На 21 срещу 22 декември настъпи Българската Нова Година, Годината Самор-Улят, с която започнахме своето ново Пътуване във Времето! В Мрака на Отиващият си ДЕН и Могъщата Нощ след хилядолетия на Забрава отново пламна Свещеният Аратеб-Раудеб, за да прогорим онова в нашата народностна Съдба, което затваряше Вратите на Бъдещето! Слава на Тангра, Братя Българи! Поклон пред усилията и вдъхновението на тези, с които градихме и осветихме Великият Аратеб!


Тангра превърнал малките парчета
в алпите Дахус, Джил, Тан-Угез и Шурале:
те били също такива,
каквито и всички останали алпи.
Джил-Ерирей станал дух на вятъра
и духал във всички посоки.
(1) Решил Тангра като подреди годините
да им даде названията на алпите,
които дойдат при планината Балкан
в един определен ден.
(2) Съобщил Тангра за своето решение
на Джил – най-лекия алп –
и започнал да следи
какво ще стане по-сетне.
(3) Алпът Ерирей тутакси прошушнал за това
на алп-биката Самор,
тъй като тя била за него
най-любима и красива.
(4) Алпът Джил-Ерирей
бил голям пакостник...

Така и започна годината Самор с ураганен вятър, който започна да духа във всички посоки. Точно, както е описаното началото на Календара в Сказанието. Уж е сравнително топло, но всъщност бързо изтиваш. Мен Улят ме порази временно, та излязох от строя, но вдъхновението и упоритостта се носиха и от останалите и те довършиха Аратеб и го опалиха в ураганният вятър.

Йордан_13 23.12.2019, 13:11
Всъщност, тази картина с Джил я преживяхме наживо. Джил предшестваше Самор, духайки във всички посоки и по такъв своебразен начин въртеше пламъка на огъня, че човек се удивлява на формите, които приемаше;))) Ние започнахме предсказанията по огъня, още с опалването. След 00.00 часа н 22-ри оставихме дарове край огнището за алпите сред които беше и една пита съставена от 7 топки. Според адета, алпите идват на огнището през ноща... На сутринта питата я нямаше. И троха за следа нямаше от нея... Знае ли човек;))) Та затова приехме, че алпите са доволни от дара. На другият ден към 12.00 го запалихме пак, но вече с 4 дървета, по 1 за всеки ъгъл, които образуваха Хилядолетната Шатра/Пирамида и се сключваха горе над центъра на Огнището. Огънят не щеше да се запали въпреки донесените от мен на гръб 2 големи наръча с тънки, средни и дебели дървета, вече доста по-сухи, подбрани от мен. Улят ме освободи и бях вече в кондиция. Разтърчахме се за суха трева и т.н., но изведнъж, една от дамите го подкани и той лумна.... Тогава вече в 12.00, направих ритуала с думите: Един Тангра, Един Кан, Един Порядък, Велик Събор изречени във всеки един ъгъл на огнището, по една от тези фрази, който са 4-ри (ъглите на Огнището са ориентирани в 4-те посоки на света) и завърших в изначалната точка с "Едно Начало, Един Келбир". Съкратих драстично обряда, мислех да е малко по-дълъг, но аз лично не си падам много по обрядите;))) не че не ги мога;))) Към това бях прибавил и Молитвата към Улят, която ми дойде на 9-ти декември. Но отпадна.... В Центъра, където е най-малките квадрат на огнището е изобразен IYI. По препоръка на една волжка българка в чатала на Y поставих и една кръгла малка чинийка с мед.

Йордан_13 23.12.2019, 20:22
Момент от завършването на Аратеб преди опалването, за да се запечата направеното върху глината под напора на буреносният Джил в Могъщата Нощ на Самор-Улят

http://www.voininatangra.org/modules/xcgal/albums/userpics/10544/%C8%E7%E3%F0%E0%E6%E4%E0%ED%E5%F2%EE%20%ED%E0%20%C0%F0%E0%F2%E5%E1-%D0%E0%F3%E4%E5%E1%20%E2%20%CC%EE%E3%FA%F9%E0%F2%E0%20%CD%EE%F9%20%ED%E0%20%D3%EB%FF%F2.jpg

"Мадарският Конник" като медал за турският посланик... (https://www.dnes.bg/politika/2019/12/23/madarski-konnik-za-turskiia-poslanik-v-kraia-na-mandata-mu.433937?fbclid=IwAR1l6iKKv6U86DyMDTZVIsxFa7Lqj0iEkPWdKmUtSXgJc8ns4aGYkJV55qw#comment-newest)

Съвсем неслучайно, поисках, новият цикъл да посрещнем не на Мадара, а в Ситово. Защо? Защото старите светилища са осквернени! Някои са и брутално християнизирани и след това ислямизирани. Новият Цикъл изисква Нов Свещен Духовен център, Нов Храм, Завръщането на Тенгриянството изисква Нови Светилища, които вече са осветени от Тангра чрез нас, настоящите, защото колкото и да сме зле, ние сме, които сме! Затова, ни в клин, ни в ръкав, започнах сам да копая основите за фундамента на Аратеб-Раудеб и да мъкна камъните по склона, да градя четвъртитата основа и да мъкна с ръчната количка червеникава глинеста пръст от километър-два... Времето за масово ходене по старите свещени места безвъзвратно отминава, реалностите на социумът наречен Бойко Тиквата и безобразният му електорат го отмиват. Но това дава шанс за Времето на нашата Свещенност! Слава на Тангра!

Йордан_13 25.12.2019, 21:22
Болг се роди Колaдe, тази Вечер, Колaдe! На третият ден от настъпването на всяка една Българска Нова Година, ние Го Възклицаваме, не за да спазим и отбележим Традицията, а за да Свидетелствуваме за Вечността на Българинът! Кой се роди? Българинът се роди! Защото Той е онова вечно умиращо и възкръсващо божествено, онзи Тангра, Който не умира в планетните цикли и не подлежи на тлението на Времето. За Безсмъртието няма Време. Така, разбираме Рождеството, когато сме Българи! Не чествайте някой, който е страдал и изкупил греховете ви! Българинът няма Грехове, Вечното няма Грехове!


Времето от смъртта на Стара Бога до раждането на Млада Бога е един незрим космичен миг, който ние символизираме чрез планетарното време с тези три дни от 22 до 25 декември. Тези три дни са символни, в космичен план те са цели епохи. Този отрязък Безвремие олицетворен за нашето съзнание с тридневният времеви отрязък е "Сънят на Алпите", Сънят, в който те изпадат за да регенерират, за да обновят цялото си естество и енергийна същност. Събуждането е Краят на тази Регенерация, в която Те се събуждат, като какви? Събуждат се, като Българи!

Йордан_13 26.12.2019, 21:43
ГОДИНАТА ДАХУС- СЛЪНЧЕВАТА ЗИМА
ЯНУАРИ - ФЕВРУАРИ 2019
След края на февруари експертите отбелязват, че за сега активността на светилото ни не се възстановява. Точно обратното, вече не се отчитат не само магнитни бури, но даже микро и нано изригванията замират.
Експертите отчитат, че Слънчевата активността е достигнала вече най-ниската точка на 11-годишния цикъл. Обикновено след достигането на най-ниското ниво, са необходими 6 до 12 месеца, за да започне новият Слънчев цикъл и светилото ни да се активизира отново.
Първата за годината магнитна буря стана факт на 05. януари 2019, втората - на 25. януари 2019.
Третата магнитна буря е регистрирана точно 27 дена след първата, на 01. февруари 2019. За 27 дена Сънцето се завърта около оста си и коронарната дупка на слънчевия диск, предизвикала първата буря, отново се оказва срещу Земята.
По същата причина четвъртата магнитна буря (в случая се ограничи само до смущения на магнитосферата) се случи на 20. февруари, 27 дена след тази от 25. януари, когато друга коронарна дупка се придвижи отново срещу Земята. Петата и шестата се очакват съответно на 28. февруари-01. март 2019 и на 19.-20. март 2019.
Тази проста схема ще продължи да действа, докато Слънцето не излезе най-сетне от минимума на своята активност и не започнат отново изригвания на нашето светило.
МАРТ - АПРИЛ 2019
В началото на месец март активността на Слънцето се намали, като продължение на Слънчевата зима. Рязък ръст на активността беше отбелязан на 21. март 2019. Този ръст обаче не може да бъде свързан с новия 11-годишен цикъл на Слънчевата активност. За сега Слънцето все още изгаря "горивото", останало от предишния 11-годишен цикъл.
За учените не е ясно защо толкова дълго закъснява началото на следващия Слънчев цикъл на активност.
През април 2019 не беше регистрирана нито една магнитна буря.
МАЙ - ЮНИ - ЮЛИ 2019
На 14. май е регистрирана една от най-силните магнитни бури за последните години.
За последен път толкова силна магнитна бутя е имаало на 26.08.2018 г., а преди това през септември 2017.
АВГУСТ - ДЕКЕМВРИ 2019
За цялото лято и есен на 2019 г. не беше регистрирано нито едно изригване на Слънцето. Регистрираните магнитни бури бяха причинени единствено от слънчевия вятър.
Отсъствието на Слънчева активност за сега не е тревожно. По-продължително затишие обаче може да доведе до промени в климата.
Очакваната за 01. септември магнитна буря започна още в събота, 31. август 2019, с колебания на магнитното поле на Земята.
Това беше втората по сила магнитна буря за 2019 година.
Магнитната буря достигна ниво G2, умерено силна и продължи в неделя и понеделник, 01. и 02. септември 2019.
Причина за нея е увеличената скорост на слънчевия вятър.

http://pro-bazar.com/module.php?ModuleName=com.summercart.news&NewsID=27&fbclid=IwAR2ak6pdYl9NUDQ7VAexDffHd-a4G1b9TMx4jhELYBm6NTcVffznaLsTrMI


Отговорът на въпросът ще се рестартира ли Слънцето ще го даде Годината Самор-Улят, в която сме вече. Ако не се рестартира, следват промени в климата на Земята. Един път, това не се е случило. "Сказание за Чулман" го свидетелства. Годината Самор е предизвикала голяма магнитна буря чрез слънчевият вятър и това е довело не просто до промени в климата, но и до промени в Българите на биологично, физиологично, чувствено, душевно и духовно ниво. Тези промени са довели до планетарен дисбаланс. За да се възстанови хармонията, алпа Дахус, построява Великата Стена Кара Коръм, Стената на Дивовете


(3) Заедно с тях Дахус построил
Великата Стена Кара-Коръм,
която нарекли също
Стената на Дивовете.
(4) Докато строили тази стена,
Мар не светил няколко дни,
за да не ги изпепели
със своя огън.
(5) А за да не го намери
вечно гладният Курган,
Мар се скрил в една
потайна пещера.

Последните два стиха, ясно демонстрират Слънчевата Зима и липсата на Слънчева активност.

14) Но стената вече била готова
и скрила Слънцето от Земята.
Земята бързо била скована от студ
и хората били заплашени от смърт.
(15) Помолили хората Шурале
да им помогне,
а хитрият Шурале
ги посъветвал:
(16) “Сега може да ви помогне
само Тангра-Челбир –
изпратете при Всевишния най-умните,
нека те предадат молбата на Твореца!


Когато Самор, Шурале и Дахус върлуват , алпите Чулман и Леу Субан спят, т.е. получаването на Българите на Слънчевият Образ, на Божият Образ е в период, в който някои от основните алпи са в Сън. Може би, точно в такива периоди се нарушава хармонията и се раждат историческите катаклизми,спадове и трагедии в живота на Българите. В край на сметка, обаче, Чулман и Леу Субан се събуждат и последният ще спаси планетата от Ледената епоха под формата Карга (Гарван). Това е Светият Спасител на християните или Св. Спас! Леу Субан ще се пожертва за да разруши Кара Коръм!

Йордан_13 26.12.2019, 21:46
S. I.: Внимавай с новия прокурор, до де ще мой с бой. :)
Г. Н.: Новия прокурор най-напред ще даде фира.

Й. С.: ДПС владеят Правосъдната система. Ще насочим енергията на Самор-Улят срещу Ахмед Доган и всички около него. Ще ги насочим срещу всеки, който е срещу Българите и България. Пълно Унищожение. Улят е мотивирана, защото Българският Кан е неин. Той е Залогът. Трябва да бъдат унищожени абсолютно всички, родени в България, но които са срещу Българите и работят всекидневно срещу тях. Унищожим ли ДПС, Съдебната Система в този вид ще рухне. Прокурорченца-мрокурорченца, всички на боклука и с мотиката на нивата! Правосъдната система ще мине в Български Ръце. Затова е в Молитвата към Улят: "Освободи Враговете ни от нашият Път, но съхрани Българите за Вечността“. Ударът е много точно прецизиран;))) Улят ще активира потенциалната сила на Дахус, а той е Великият Съдия. Той ще осъди този свят!

Г. Н.: "Освободи Враговете ни от нашият Път, но съхрани Българите за Вечността“.
ДА БЪДЕ И ДЕН ГРЕЕ!!!
Слава на Тангра!


Й. П.: Дпс и в момента е първа политическа сила.Просто разхвърлят гласове на другите партии.Неудобно им е все още да излезат явно на върха.

Й. С.: Нема да ги пускаме да излизат. Достатъчно бе, че подкрепиха Бойко, който падаше при идването на Дахус. Това няма как да го простим на резаната паламарка Сдухан Сополя и ще насочим Силата на Улят срещу цялото ДПС и подръжниците им! Възродителен процес ще ми отбелязват;))) Да видим Сдухан колко е добър в молитвите към Танръ;))) На голем илюминат ще ми се прави Сдухльото! Догане, нема Рай, таз Година иде, твоят Край!

Йордан_13 30.12.2019, 12:42
Любимата ми герберица;))) Тоз Метален Плъх живи ги изеде сите останали само Бойко па оцеля като в американските екшъни да го ебъ, тоя Бойко, оцелява като хлебарка и накрая се урежда с мадама;))) Но, в живота не е така... Най-честото, което се случва е мадамата да убега;))) Тва китайците са големи Цигани, направили са българският календар -дър перян. Метален Плъх... Не, Годината е на алп биката Самор-Улят. Научи се, бе Аленке! Стига с тия китайски интерпретации. Китайките са циганите на Изтока! И второ Аленке, ей тъй Небето е позиционирало енергията на Годината Самор:

Освободи Враговете ни от нашият Път, но съхрани Българите за Вечността!
Защото твой е Българският Кан - сега и завинаги!


https://trud.bg/%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%BB%D1%8A%D1%85-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D1%82-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B0/


Йордан_13 1.1.2020, 12:38
Сурва, Сурва Нова Година,
Нова Година, Весела Година,
ела, гости ми алп Субане:
и с тебе, колкото звезди на Небето,
толкова агнета в кошарите
и йощ по толкова деца в люлките;
златни класове по нивите,
червени ябълки в градините!
Да сме живи и здрави и догодина, догодина, до амина!
На тежки трапези пак да дойдеш и с тебе Тангра да славим!


Ей сега ми дойде! Тангра руллз!
smil4334ad8a149e0.gif
Възстанових изтритото от християнството....

Йордан_13 24.1.2020, 18:31
Добре дошла, Сомор-Улят! Твой е тоз Електорат! Светът в Хаоса върни и Пътят наш освободи, за да го изходим в рат и бран, за да създадеме нов мегдан за бъдещите дни, където ние сме творци!

Вълнаро
преди 2 секунди
А вие кво си мислехте, че Природата ще търпи вечно нашите безобразия? Има си механизми за саморегулация, и вече се се включват един по един.. Много сме и ще трябва да се редуцираме, иначе не става.. Може би най-дълбоката заблуда на хората е, че смятаме нещата за даденост и че вечно ще е така.. ми няма да е!!!

Паника в Китай: Новият коронавирус е по-непредвидим отколкото се смяташе
Той се разпространява дори и при по-далечен контакт

Прочети още на: https://www.dnes.bg/index/2020/01/24/panika-v-kitai-noviiat-koronavirus-e-po-nepredvidim-otkolkoto-se-smiatashe.436895


Сомор-Улят-Болестта
преди 1 секунда
Айде, честито, бантускотци, скоро идвам и при вас: джингъл белл, джингъл белл smil4341944e6b0c8.gif


Китайка избегнала проверките за температура, летяла до Франция
Пила хапче и лесно минала през границата

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2020/01/24/kitaika-izbegnala-proverkite-za-temperatura-letiala-do-franciia.436944?fbclid=IwAR0MiD8VGQiPxab5s2pILtRSvjDGf7R_8gLLGeVY7FMWd0hOM-bIRs1UTM0#comment-newest

anti666 25.1.2020, 0:01
Мда, джингъл бел - Самор се е развихрила. Утре идва Самор и в Китай. Китайската нова година когато отбелязва годината на плъха. В Ухан вече го отбелязаха, с 11 милиона поставени под карантина заради Био-лабораториите с ниво на защита 4 в тоя град.

Йордан_13 25.1.2020, 12:29
Китайките и Еуропцата предлагат много мамбо за Сомор-Улят. Иначе, хинците се надяват годината на тейният бел метален плъй да им донесе здраве, радост, просперитет, благополучие, плодовитост;))) Надежди;)))
Само вижте размера, едно градче като въпросният Ухан е само 11 000 000 души. Кога ще го настигнем Ухан и задминем,. когиш? Нивгаш!
Още не съм чул демократите да изокат по темата за правата на тия 11 000 000 китайки несправедливо изолирани с бодлива тел от комунистическите власти. Това са ора ей, и те имат права! Как така ще ги изолирате? Я ги пуснете на туризъм по цялата планета! Да житкат кът наште мадами.

Вий ся представяте ли си, каква хекатомба е тва - 40 000 000 души?:))) Китайките могат да си ги позволят да ги загубят, забележете дори по време на война. Некакъв фуф, да виждате с вашта Еуропца?;))) Нема фуф;)))

https://www.vesti.bg/sviat/smyrtonosniiat-kitajski-virus-veche-e-v-evropa-6104881

С надеждата да спрат разпространението на вируса комунистическите власти на Китай поставиха Ухан, който е с 11 милиона жители, под карантина. Никой няма право да излиза от града. Други общини в региона взеха същото решение, като под карантина сега се намират общо над 40 милиона души.

Йордан_13 25.1.2020, 12:57
Персите на Дарий беха обречени, когато кана субиги Арджан Джирас целуна Първоневестна Сомор;))) Иначе печелиха победа след победа, тъй както Бойко печели изборите;))) Аха, да падне заветният Аскъп. Но не, падна! Слава на Тангра! Слава и на тебе Кук Куян Джуанъш! Слава на Първоневестна Самор - Спасителка на Българите! Фуфът тъй се е изфуфил, че ич съ не види за Бойко;))))


Според него страната ни е толкова готова, колкото и други европейски страни.
По думите на д-р Кунчев защита от вируса няма и ако някой си въобразява, че лекарите могат да спрат разпространението на вируса - не могат, но могат да намалят риска.

https://news.bg/health/balgarskite-lekari-gotovi-da-reagirat-na-koronavirusa-no-opasnost-ima.html

Йордан_13 28.1.2020, 1:36
Вчера, гледам по Скот ТВ на Винкела имаше предаване с тема "Годината на Плъха започва със смърт". Много интересно smil4341944e6b0c8.gif Докато беха американски патриоти, сега станаха и китайски патриоти. Въпросните "патриоти" грам не вземат от Българското, същите са като либералите и демократите, каквото им казват врачките, гледачките и астроложките, демек секви фитки, квачки и юрдечки smil4341944e6b0c8.gif това и говорят. Годината на Мишката Самор/Сомор-Улят. Запомнете го, бе, Тикви! Не е многоsmil4341944e6b0c8.gif И тя винаги носи Смърт, както и Дахус! Но и Спасение... Смъртта е за Враговете, Спасението е за Българите1

Йордан_13 23.2.2020, 0:46
Пъпли Улят, иде. Сега ще разберете защо е това искане в "Молитвата към Улят", която дойде в деня на "Св. Анна": "Освободи враговете от Пътя ни, но съхрани Българите за Вечността". Молете се, да сработи, Тангра да го удовлетвори. Щото, ако питате мен, тези, които най-малко заслужават да бъдат спасявани днес, са именно българите.


Пусти улици в Италия, починали от коронавируса
Броят на заразените в страната достигна 51 - най-високият в Европа

https://www.vesti.bg/sviat/pusti-ulici-v-italiia-pochinali-i-nad-50-zarazeni-6106070?fbclid=IwAR2WA74FU0dMYIA8USxTrJ_neMueaGmICB2oxdtEKHncLY5yW0NtdowDeKo

Йордан_13 24.2.2020, 17:11
Проблемът на БПЦ, която ни праща своите апологети във Фейсбук да атакуват тенгрияни и да ни контрират, е, че може да каже само едно в случая: "Господ ни наказва за греховете ни", което от своя страна е пълна липса на познание за силите, които движат планетарните процеси в различните години от Българският Календар! Те искат просто да се отхвърли Тенгриянството, защото застрашава безметежното им манджорене от държавната софра като институция.
Джил не е затварян за първи път. Самор-Улят е, която го освобождава.

"Те разказаха за изключително стабилен район с ниско налягане над Северния полюс. Обикновено ветровете „изпращат“ студения въздух на юг през зимните месеци. Поради устойчиво ниското налягане тази зима студените ветрове буквално са били „заключени“ на едно място, циркулирайки над самия Северен полюс на Земята, пише БГНЕС."

Необичайно топлата зима е породена от аномалия в Арктика
Наблюдава се стабилен район с ниско налягане над Северния полюс
https://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvaite/2020/02/24/neobichaino-toplata-zima-e-porodena-ot-anomaliia-v-arktika.440032?fbclid=IwAR3ig-dBjTcoFlHiPV5jfqXvVLYGis_QB005BkwcOiRXVbutAv4gvQ_rbL0


(4) Алпът Джил-Ерирей
бил голям пакостник:
веднъж влязъл в една пещера
и опустошил всичко там.
(5) А тази пещера била
любимото място за уединение на Мар.
Оплакал се Мар на Тангра и Всевишният
разрешил да затрупат входа в пещерата.
(6) Дахус затворил входа с един голям камък...
Някои алпи искали да помогнат на Джил,
който не враждувал с мнозина,
но не могли да поместят канарата от място.
(7) Тогава алпите се обърнали към Самор,
управителката на дома на Мар,
за да го уговори
да прости на Джил.
(8) Мар й казал:
“Добре, прощавам му,
но не ще се безпокоя
заради някаква си канара!
(9) Нека Ерирей,
който сам се напъха там,
сега сам да се измъква
от тази пещера-капан!”.
(10) Разстроили се алпите,
но Самор не се отчаяла:
уговорила алпа Угер
да нагрее канарата...
(11) Когато камъкът се нагрял,
тя помолила Чулман
да го залее с вода,
което той и сторил.
(12) Канарата засъскала и тутакси се пукнала,
а Джил ловко се измъкнал навън
през тясната пукнатина
и получил прозвището Чалган...


Йордан_13 26.2.2020, 14:44
"Според едно от преданията, ветровете са затворени в огромна пещера. Според друго – те живеят в кожен мях. Пази ги старец, загубил слуха си. Или ламя, сляпа бабичка, св. Илия, дори сам Господ. Щом задуха вятър, значи старецът (или другите пазители) са отпушили пещерата. Ако се задържи дълго, казват, че старецът не може да намери дупката на пещерата (или на кожената торба) и да я запуши."

https://www.bnr.bg/…/vetre-le-nenaveiniko-folklornite…

Толкова брутален фалшификат е "Сказание за Чулман", че чак виждаме елементи от него в днешният ни фолклор. При други обстоятелства бих възкликнал: "Колко е Българско"
smil4334ad8a149e0.gif Къде са траките? Траките ги нема. smil4334ad8a149e0.gif


Йордан_13 26.2.2020, 14:46
Сомор-Улят дойде, още на 9-ти декември 2019 г. Така стартира Българската Нова Година, 12 дни предварително. Този Старт я направи значима;))) Друг е въпросът, че още с идването й предварително рамкирахме нейното действие и неговата посока, като първом я почетохме, както се прави за всеки български алп, но Сомор-Улят е първата метаморфоза на Умай Биче Артимас. Тази алп бика символизирана с едно такова мъничко животинче като мишката е всъщност една от най-важните от българските алпи, но вече писах за това, макар, не и пространно, защото Сомор-Улят е зрима, видима;))) ще се усети битийно, небългарите ще се запознаят с нея, наживо;))).

Пародия на държава
преди 1 час
При министър Калинка със старческа деменция и мислене да спести някой кирлив лев на аверите на шайката какво искате. Най-добре ще е да ни удари яко и да избие дъртите другари от ДС и аверите им мутрокомуняги. Всички са 55-60+.Кеф. Явно Ванга е била права че Короната ще оправи България 2020.

Специалисти: България не е подготвена за коронавирус
Правим много малко за профилактика на населението, смятат те

https://www.dnes.bg/stranata/2020/02/25/specialisti-bylgariia-ne-e-podgotvena-za-koronavirus.440246?fbclid=IwAR015xe73p7at6W3ryk3ZOYybmiQ_q1Frq8gQwBY9b45Bz5Ti0Tg1SGEHKY

anti666 5.3.2020, 23:30
Аленка и коронавируса
https://www.mignews.info/normalna-li-e-alena-obyavi-che-lichnata-aura-na-borisov-ni-pazela-ot-koronavirusa/

User posted image

anti666 5.3.2020, 23:39
Личната шаманка на Тиквата трябва да е по-внимателна в изказванията си. Защото общо взето нагло иска да каже, че аурата на Българоубиеца е по-силна от Самор Улят. С това изхвърляне още повече го дърпа надолу. Самор идва за него и господарите му, не бяга от него!

Тук много пъти сме казвали, че именно заради "мощната си аура" на убиец и бандит Тиквата бе избран да управлява България. Илюминати знаят, че за да изпълни ефективно задачата си да приключи с България до 2030г, той трябва да носи тежка карма, която да я прехвърли на народа, който му вярва. Иначе спокойно можеха да сложат някой друг корумпиран боклук, с каквито изобилства територията ни.


Йордан_13 9.3.2020, 1:00
Единственият шанс на определени индивиди от електората да фуфелират е да се молят Сомор-Улят да има такова действие, което да активизира потенциално алпа Дахус, който пък от своя страна да задържи Слънцето в достатъчно дълъг слънчев минимум. Тогава Ледената епоха е неизбежна и Тангра ще лиши Сомор-Улят от крилата й.

Виpycи - yбийци на неандерталци, плъзват cъc затоплянето на климата

Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/8259851 © www.24chasa.bg

Йордан_13 9.3.2020, 1:19
Сомор-Улят е Болестта и разбира се, че е и биологично оръжие. Нъл, ние, Българите, в лицето на кана субиги Арджан Джирас я използвахме. Тук вече въпросът опира до това, дали Сомор-Улят ще е глобална или локална. Ако е с крилата си, тогава ще имаме Пандемия и изтребеление на голяма част от човешката популация по Волята на Тангра.В крайна сметка, кой ще остане? "Освободи Враговете ни от нашият Път, но съхрани Българите за Вечността"!

Биологично оръжие ли е коронаврусът?
Експертите са категорични - няма такъв вариант

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/03/08/biologichno-oryjie-li-e-koronavrusyt.441438,1

anti666 10.3.2020, 13:28
Самор вече беснее в моя регион. Улиците са пусти, народа е наплашен. Режимът е в ступор, защото знае какво би се случило нататък

Удряй велика Самор с всичка сила! Срини тази система! Ако трябва и моя живот вземи, но освободи враговете от пътя ни и съхрани Българите за Вечността! Дай възможност на децата ни да живеят свободни в Саракта.

Слава на провиделците, които още преди Новата година на Самор го предвидиха. Които ни събраха да запалим http://www.voininatangra.org/modules/news/article.php?storyid=715 и почетем алпa и нейната разрушителна сила. Слава на Българския Кан.
"Един Тангра! Един Кан! Един Закон! Мен тайре! Тангра, ешкесен!"

Йордан_13 10.3.2020, 23:13
Аурата на Бойко бе пробита при "Илиенци". Бойко се яви по телевидении и па се скара на електората, че не му верва. Цял ден, днес телевидението ни призовава да верваме на Българската Държава, т.е. на Бойко, че тя, в негово лице е нашият Спасител;))) Но, сам, Бойко каза, че Самор-Улят е с крила. Абе, какво малко животинче е Самор, а какво причини и какво тепърва ще причини. М-да, вие, може да скачате срещу Лъвът, за да се докажете,ч е сте герои, но се разбягвате като зайци пред малката, сладка Улят, която е толкова мъничка, че се събира в шепата виsmil4334ac775281d.gif Пред Бойко сега, проблемите тепърва предстоят. Той ще трябва да реши, дали като хората не работят, ще им са плаща заплата и дали, ако им се плаща заплата, ще се плащат ли заемите към банките smil4341944e6b0c8.gif, т.е. електората ще продължава ли да рани евреите в тази ситуация smil4341944e6b0c8.gif

Йордан_13 10.3.2020, 23:16
"12.12.2019 г. "Важен е Българският календар. Самор-Улят като Духът на Женската Свобода е истински терминатор;))) : болести, смърт и все по-голям разпад на семействата в България, особено тези с 2 деца."

Самоцитирах се... Както каза, една моя приятелка, вчера: "Само ти даде правилната прогноза за годината", хахахахаххахахаха. Не, че ме топли това, но пък бойко поляхме с наздравица, пробивът на Бойковата аура
smil4341944e6b0c8.gif

Йордан_13 13.3.2020, 1:43
"Това е вид война, гледали сме го по филмите. Надали ще разберем кой го свърши, но берем последствия, обобщи Борисов."
Хи-хи-хи-хи...;))) Бойко, ти не си Българин! Ти си евреин. Българите може да ги призове само Тангра! Велика е Сомор-Улят! Велика! Едно таквози малко мишленце, па какви проблеми създава;)))

Борисов: Това е един вид война, но да сме крепки българи и без паника!
Премиерът изрази опасение - да не "счупим" икономиката

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/03/11/borisov-tova-e-edin-vid-voina-no-da-sme-krepki-bylgari-i-bez-panika.441761?fbclid=IwAR3cmXQMjhVp2UFSGpUaVUw89DmCwbHZAYQel0rZxHxw3SRKcuZ4WoplXI8#comment-newest


Дофторе, аз викам да поспрете с прогнозите и да не дърпате Сомор-Улят за опашлето, както го направи герберката Алена;))) Трайте си, молете се;))), смирете се;))) Сомор-Улят е жестока и отмъстителна мадама, в такива случаи, иначе е красива;))) и любвеобвилна;))) Инак в България нямаше да има заболели, ако Алена, не си бе отворила голямата уста за "аурата на Бойко".Д-р Спас Спасков: Респираторните инфекции утихват през лятото
Мерките у нас са добри и навременни, смята лекарят
12 мар 2020 11:52, Анисия Иванова
40

Прочети още на: https://www.dnes.bg/top-novini/2020/03/12/d-r-spas-spaskov-respiratornite-infekcii-utihvat-prez-liatoto.441908?fbclid=IwAR1CDDEzS0AXbRC_BU4Jwhg39WW287cgbce6-hjGrtIV25q1Ae4LLkm30e4#comment-newest


Само с действия не става;))) Някой виждал ли е, колко подвижна е мишката? А катерицата?;))) Вие не знаете как да работите със Самор-Улят, но аз знам. Затова ви съветвам, да не си отваряте прекалено големите усти и да дразните Мишката, която и без това не е настроена много благосклонно към Българите;))) И това, че до Алена, България бе незасегната си има причина. Затова, Смирение. Смирение му е майката и почит към това малко животинче;))) Защото не само с короната, Самор-Улят може да изтреби маса народ. Тя е абсолютно всички Болести, познати и непознати.


За да не стигнем смъртност от 4%: Трябва да действаме сега!
Какви мерки да се предприемат, за да не се повтори трагедията в Италия

Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirusat/2020/03/12/za-da-ne-stignem-smyrtnost-ot-4-triabva-da-deistvame-sega.441914,4Затвори само Алена и постави под карантина Ж-ГЕРБ! Вервай ми, ще има много по-голям предпазен ефект ! Инак, ще затвориш всички тези институции, ама трябва да заделиш пари, за да храниш хората в тях ;))) защото ситуацията много може да се проточи и закучи. Руснаците викат, че вирусът умирал чак при 56 градуса по целзий. Ехеее, 56 градуса;))) То, човек ще умре от жега, а не от короната;)))

https://trud.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD/

Йордан_13 13.3.2020, 2:03
Обявяването на извънредно положение идва дюшеш на Бойко, позволява му да върти Бухалката си на 180 градуса!
И както се вижда, освен по силов начин, Бойко не може да накара българите да се обединят около него и да му се спазват заповедите. Има и един друг вариант, Тиква, вместо да въвеждаш тотална Диктатура, за която дълго време си търсеше повод, можеш да си подадеш Оставката;))) Така на твое място, може да дойде личност, която да се ползва с много по-голямо доверие сред българите, те да станат по-дисциплинирани и да спазват указанията;))) Но, ние няма да спазваме никакви твои разпоредби, ти си една Мутра! Разбра ли?! Мутра! Умри!

https://www.24chasa.bg/novini/article/8294805

Йордан_13 13.3.2020, 2:11
Извънредното положение е само Свидетелство за Провалът на управлението! И то, Тотален Провал! Липсата на доверие и управленската импотентност няма как да се прикрият чрез масов терор! Единственото решение е Оставка на Борисов по време на чумата! Ама ще стане страшно;))) Нееееее, с Бойко е още по-страшно!

Анонимен
преди 6 минути
Кабинетът се тресе от паника поради очакваните логични масови протести срещу него.
Поради тази причина той си търси "законно" извинение да криминализира всички масови събирания на големи групи недоволни хора които могат и ЩЕ го пометат като природно бедствие, торнадо.
Всички недоволни от управлението на ГЕРБ ще се третират като престъпници дръзнали да разпространяват коронавируса чрез събиране на големи групи хора на едно място!!!

Кабинетът предлага на НС да обяви извънредно положение заради COVID-19
Борисов: Много е тънка границата, единствено и само дисциплината на нацията може да помогне

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2020/03/13/kabinetyt-predlaga-na-ns-da-obiavi-izvynredno-polojenie-zaradi-covid-19.442001#comment-newest

Йордан_13 14.3.2020, 21:19
Пфу, прекъснаха филма по телевидении, за да покажат па "Годжи", който с гробовен глас, започна страхуването на електората, наричайки Сомор-Улят, "невиждана в историята ярост", мрънкайки за тва, че некви фитки не искат да им затворят фризьорският салон, понеже искали да умрат красиви. Ама, застрахователните компании ще работят, нъл "Годжи"?;)))) Иначе големо дрънкане по сантименталната струна за дедовците и бабите;))) Хм, но те гледат вече унуките само срещу заплащане;))) Велика е Сомор-Улят, "Годжи", яка е нейната Ярост smil4341944e6b0c8.gif

anti666 16.3.2020, 0:23
QUOTE (Йордан_13 @ 13.3.2020, 5:11 )
Извънредното положение е само Свидетелство за Провалът на управлението! И то, Тотален Провал! Липсата на доверие и управленската импотентност няма как да се прикрият чрез масов терор! Единственото решение е Оставка на Борисов по време на чумата! Ама ще стане страшно;))) Нееееее, с Бойко е още по-страшно!


Накратко ха-Тиква. За да се спре разпространението в България и избегнат още жертви, хвърляй оставка и бягай в Барцелона при мис Бикини. Казахме ти го и преди. И не забравяй като взимаш другите торби с лайна, масони, олигарси, глобалисти, тежки пуяци и придворни мисирки да уволниш и ясновидката си Аленка.

Накратко казано, ха-Тиква. Смирение му е майката! А смирението започва с признание за краха на ГРОБ и връчване на сабята. Казано другояче, капитулация. Ние от Движение "Воини на Тангра" сме единствените, които почетохме тази бесница алп бика при стъпването й обратно на Балкан. Ние сме единствените, които можем да се опитаме да я спрем. Сдавай властта на посочени от нас хора и бягай! Това е единствената ефикасна мярка срещу чумата

Йордан_13 19.3.2020, 21:44
Обичам те, Самор-Улят, Любима си ми!


След близо час мъчителни опити да се обсъди и приеме каквото и да било, накрая дори правосъдният министър Данаил Кирилов, който е бивш председател на правната комисия, не издържа и предложи на Александрова да се прекрати заседанието за един час, за да се обработи докладът от експертите към комисията. "Съветвам ви да не си причинявате този проблем. По-добре сега да си го подредите, отколкото утре опозицията да казва: Ние не знаем за какво гласувахме!", обърна се Кирилов към нея. Изнервената Александрова първоначално отказваше, но накрая капитулира и прекрати временно заседанието, за да се направи опит да се внесе ред в бъркотията. След близо два часа депутатите се събраха отново - вече с доклади, но само за себе си. Документите, с които работят в момента, не са качени на парламентарния сайт, което означава, че журналистите и обществеността пак няма да могат адекватно да проследят какво се случва.
Това обаче не улеснява работата на депутатите, които продължават да се объркват какво и кога се чете, и гласува. Най-объркан отново се оказа правосъдният министър, който на няколко пъти настоя за обяснения какво се случва. А в един момент се разгневи: "Ако продължава такова четене, ще поискам пак прекъсване. Не усещате ли, че ви саботират? Администрацията ви саботира!" С какво точно се оказаха виновни парламентарните експерти за министерския гняв не се разбра. Но, след като неколкократно призова Кирилов да се успокои, Анна Александрова отново даде почивка - този път половин час.


https://segabg.com/hot/category-economy/na-zhivo-deputatite-totalno-se-opletoha-izvunredniya-zakon?fbclid=IwAR3DIzQi1KCbeyCHOkBJRXxJ7cpZ_aiskZ-OaoyRAttnDIBzvc_jSk4R1eg

anti666 20.3.2020, 18:15
На нашия призив за смирение Хунтата отговори с DDos атака, която блокира сайта за 3 дни. Това им беше отговора. А ние просто му предложихме да си отиде с мир.

Ами... очаквайте военно положение. Мечтата на всеки диктатор. Въпросът е, че когато кучето (както Тиквата се изрази за българите) го държат гладно на къса каишка и го бият с тоягата може да озверее и изяде кучкаря
Самият Радев същото каза. Гладът е по-силен от страха.

Йордан_13 23.3.2020, 21:58
До Професор
Проблемът е, че твърде много закъсняхте... Сомор-Улят е подвластна на Тангра, не на Исус Христос! А Сомор-Улят първом на мен бе Гост. Много уважаван Гост бе алп биката. Тя бе посрещната подобаващо. Така, че, как ще действа Тя бе "договорено" след тази среща. Вие, може да се молите, но само толкова. Сомор мога да спра само аз, но не искам!

БПЦ призовава за всеобща молитва днес в 20:00 часа
Патриархът ще извърши молитва към Бога за изцерение от коронавируса

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/03/23/bpc-prizovava-za-vseobshta-molitva-dnes-v-20-00-chasa.443238?fbclid=IwAR1wGbWuLqeEwl2Jw1Q8rfTcHh14tj8uIsNgO1hR-CAwD4WsjRLfg0tB57w#comment-newest

Йордан_13 27.3.2020, 16:28
Вчера жената ме пита: "Абе то, хубаво "Освободи Враговете ни от нашият Път...", ама какъв враг е северната част на Италия? И какво да й отговоря: "Сомор е духът на женската свобода...т.е. Тя си знае работата..." Е, па, бил съм правsmil4341944e6b0c8.gif smil4341944e6b0c8.gif smil4341944e6b0c8.gif

" Той подчерта, че тепърва предстои да има проблеми с износа от България, тъй като Италия и конкретно най-богатата северна част на страната е вторият ни най-голям търговски партньор след Германия. „Докато първоначално най-големият проблем за международната икономика произтичаше от Китай, то днес там вече повече хора оздравяват, отколкото се разболяват, докато за Западна Европа, която ни засяга далеч по-пряко, проблемите тепърва започват. Това до голяма степен ще повлияе не само на износа ни, но и на вноса към нас, тъй като стокообменът с Италия например е почти изравнен – приблизително колкото внасяме от там, толкова и изнасяме към тях“, коментира Велев."

България рискува да си вкара автогол заради COVID-19

Някои икономически сектори са вече тежко засегнати и трябва да се помисли как да се ограничи ударът върху останалите, смята Васил Велев

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/bylgariia-riskuva-da-si-vkara-avtogol-zaradi-covid-19-6107496

Йордан_13 27.3.2020, 16:39
Свободата на Сомор е с планетарни размери. добре е, че все пак и наживо ще можем да видим, разберем и усетим какво означава "Духът на Женската Свобода", както в нейният отрицателен, така и в нейният положителен аспект. Отрицателният е, че Тама Тарханът Яга ще се опита да използва Сомор за своите цели, както някога; положителният е, че няма да успее, защото неведнъж, макар често да е мамил Българите е бил побеждаван, позорно от тях.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/trevozhni-danni-za-koronavirusa-po-sveta-6107484

anti666 28.3.2020, 5:30
QUOTE (Йордан_13 @ 27.3.2020, 19:28 )
Вчера жената ме пита: "Абе то, хубаво "Освободи Враговете ни от нашият Път...", ама какъв враг е северната част на Италия? И какво да й отговоря: "Сомор е духът на женската свобода...т.е. Тя си знае работата..."  Е, па, бил съм прав

И аз се чудех защо именно Италия. Но има и други причини. Така го усетих. Единият е Кивота от Терачина. С българските регалии на Медното Гумно.

В Италия също е Ватикана. Една институция, която има голям принос за разрушаването на Българското Гумно. Той, Vatican е наясно с мощта на Старата Вяра, в тайните архиви има много укрити артефакти, свързани с Тенгрианството. Възстановим ли Саракта, ще си ги вземем заедно с Кивота обратно. Ако трябва и по други начини.

В Италия също е подписан Римския договор с който се създава ЕС. А има една приказка “С каквото е започнало, с такова и ще завърши”.

Йордан_13 28.3.2020, 10:47
До В
Бъди Вярващ! Слава на Тангра! Велика е Сомор-Улят, сечта е неин занаят, коси телата - паразити, за да настанат дни честити и плододае всеки цвят!
В
преди 15 минути
Е никога не съм бил вярващ, ама ще се окаже че наистина има Бог, и най-накрая е решил да накаже,сътанинската Америка.
===========================================
Да видим сега, как ще ви помогне US Army, на която се кланяха и покланят у нашенскоsmil4341944e6b0c8.gif

"Бяхме ударени от невидим враг и то силно"
Силно? Нищо не сте видели още. Вашите оръжия от стомана ще изгният в силозите си и ще бъдат археологически артефакти след хилядолетияsmil3dbd4e5e7563a.gif

САЩ НЕ ДАВА, А ВЗЕМА
преди 2 минути
Взеха ни златото. И наличното в БНБ, и от находищата КОПАЯТ без пари да дават въобще в хазната. Заедно с всички редки елементи, които струват също толкова, колкото и златото в рудата. Взеха на концесия 50-100г /т.е ВЕЧНО/ всичките МИНЕРАЛНИ ИЗВОРИ и сега чакай при криза вода в туби... БАЗИТЕ в РБ са под американска окупация без 1 лев такса. Над 2 МЛРФ са дали от МО не за нашата армия, а да хранят контингенти в ИРАК, АФГАНИСТАН. Даже кръвта ни пият в буквален смисъл. Умряха доста хора там

100 000 заразени – САЩ дават $2,2 трилиона заради COVID-19
Тръмп: Бяхме ударени от невидим враг и то силно

Прочети още на: https://www.dnes.bg/usa/2020/03/28/100-000-zarazeni-sasht-davat-2-2-triliona-zaradi-covid-19.443884?fbclid=IwAR0TY2YGnWkJK9-Mm5AU2COptpIRQ-VT55kbKuInm8HnAmvzenilOJUQMCw#comment-newest

Йордан_13 28.3.2020, 10:49
Всъщност бацила-дженерал, вчера каза, че Диктатурата ша продължи, докато утрепем вируса;))), но не каза, можем ли, хахахахахахахахахха... Та след време и тези брифинги няма да се състоят. Защо? Защото дженерала, нема да го има, м-да....

При толкова калинки
преди 5 минути
при Боко, не може ли някоя да прави това което прави този специалист, да чете статистиката? Защо той не е на предната линия и да лекува болни, а играе ролята на ЗКПЧ в шайката на Бойко? Навремето това правеше ЗКПЧ-то на поделението, ние сме още на плаца, а той четеше мълнии, че сме разбили врага!? Това прави и този генерал!

Коронавирусът взе още една жертва - мъж почина в "Пирогов"
313 са общо заразените в страната

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/03/28/koronavirusyt-vze-oshte-edna-jertva-myj-pochina-v-pirogov.443885?fbclid=IwAR37bXb2TLWL0f-1Ql_Na7Qf9rInVZ_JGXp6KYE4Lkdiz8MJaBLuCpD5L_g

До Ф.С.В.
Този прилеп е символ на алп биката Сомор-Улят - Бацила. Първоначално Тя била Мишка с Крила, след като се издънила под давлението на тъмният алп Яга Албастъй, Тангра и ги отнел и Тя паднала, превърнала се в днешното Мишле. И въпреки това, Тя е толкова свирепа, като земен алп, колкото и като небесната пазителка на градините на Слънцето (Мар). Сега, обаче, крилата й бяха върнати и Тя лети. Полетът и над планетата е несломим, докато Тангра не реши па да отнеме крилата й.

Ф.С.В.
преди 8 минути
Честита 2020г!! една супа от прилеп ПРЕОБЪРНА СВЕТА ! А ЧЕСТИТУ! УДЖАС!
Йордан_13 28.3.2020, 10:59
Карата целият е изблъскан във виолетово, по ГЕРБ-овата традиция;))) Виолетът нъл бил цвета, който е с доста висока честота на трептене, но пък е с къса дължина на вълната, така, че нема да помогне особено много на Караниколов в настоящата ситуация, няма да придаде му стойност, освен празните приказки, защото към нищото, ако прибавиш нищо се получава па Нищо smil4334ac775281d.gif smil4341944e6b0c8.gif

Караниколов: Състоянието на икономиката ни ще става все по-лошо
Ще се осигури безвъзмездна финансова помощ за малките предприятия

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2020/03/28/karanikolov-systoianieto-na-ikonomikata-ni-shte-stava-vse-po-losho.443893#comment-newest

Йордан_13 30.3.2020, 15:36
Сега се вижда огромната разлика между тенгрияните и ристиените. Добре е, че не сме верващи ристиениsmil3dbd4e5e7563a.gif Ристиените - бойкови овчици! Слава на Тангра!Плашат се от едно такова малко животинче като Сомор-Улят ! smil4341944e6b0c8.gif

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/sv.-sinod-na-bpc-viarvashtite-hristiiani-da-ostanat-po-domovete-si-6107580

ТИ СИ КУРВЕНДЕЛАТА НА ЯГА АЛБАСТЪЙ!

б о г и н я Р Е Я 71442
~|~ ОТИВАЙТЕ ДА СПАЗВАТЕ СТРОГО КАРАНТИНАТА ~|~
В Е Д Н А Г А
само да сме ви видели да си-си ми-си се мотате
и така...

Йордан_13 31.3.2020, 23:46
Мишленка гризна НС чрез Асан Адемов;))) Караяната излезе и се притесни;))) Депутатите не били богоизбрани;))) Ама сега, го казвате! А преди Мама казваше, че дупетите били нещо повече от обикновените ора;))) При Мишленка нема Богоизбраност;))) Вижте как я е позиционирал Тангра в новият календарен цикъл: "Защото твой е Българският Кан сега и завинаги". Дори Той. Това е Ключът. С него се отключва Духът на Женската Свобода" и никой не е привилегирован пред нея.

Йордан_13 2.4.2020, 11:57
"Освободи Враговете Ни от Нашият Път"! Само Ние, Православим - Слава на Тангра!

Израелският здравен министър е заразен, започва изолация на правителството
https://news.bg/int-politics/izraelskiyat-zdraven-ministar-e-zarazen-zapochva-izolatsiya-na-pravitelstvoto.html

Йордан_13 2.4.2020, 12:16
Трябва да се разбират тънкостите на Годината Сомор! Тоталният Контрол винаги е бил! Годината Сомор просто го направи явен, зрим, битийно-осезаем, личностно битийно осезаем. За него, ние говорим, много отдавна и други преди нас, говореха и писаха за него, но всичко влизаше в графата "Конспирации", но сме свидетели, че с наближаването на края на този календарен цикъл от Българският календар, евреите все по-явно и все по-гласно заявяваха намеренията си за тотален контрол и ги обявяваха и прилагаха чрез такива като Бойко Тиквата, които предварително инсталираха в управленията на националните държави. Електората през това време спеше, защото не беше гладен. Колко първични инстинкти носи Стадото и никаква Будност! Будността да прозреш, да станеш, да се опълчиш, да поведеш, да се самопожертваш...! Само едно колективно съзнание, в което битува сляпата воля има нужда от Пастир! Личността, не! Затова, ние призоваваме Творците, не призоваваме "народа"! Само Творецът може да се опълчи на Диктатурата и Терора! Защото Свободата е над Страхът от Смъртта!

Коронавирусът отвори вратата за тоталния контрол

На места пандемията се превърна в удобен повод за налагане на ограничения върху свободата на словото и демокрацията

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/koronavirusyt-otvori-vratata-za-totalniia-kontrol-6107729

Йордан_13 9.4.2020, 17:36
Вижте сега, вие искате да дойде лятото и купон - "чики-рики", мадами по бански със сочни бомби;))) въртят дупета;))) Нема... Годината Самор свършва на 21 декември 2020 г. , като Самор ще остане активна и в Годината на Вола - Угер Шегор, е, вече с определени нюанси, но все пак нема да си отиде толкова лесно. А каква ще е Годината на Вола? Е, и аз не знам, ще я чакам да я посрещна на поста си;))) А на вас, дотогава Господ и Икона ша вий Муфтата;))) който ша въ зеносва от телевизора;)))

Учени: Коронавирусът няма да изчезне с топлото време
Причината - липса на имунитет в обществото

Прочети още на: https://www.dnes.bg/usa/2020/04/09/ucheni-koronavirusyt-niama-da-izchezne-s-toploto-vreme.445415?fbclid=IwAR1FxdQAYsl2WgyOw9YndvsgMokEfoNz9de7cs_fMNoGGvBUAKoH1-oc1wM#comment-newest

Йордан_13 10.4.2020, 11:26
Годината Самор щеше да е Истинска Благодат, а не Благодат чрез Казън, ако българите се бяха взели в ръце и бяха променили "светът". Истината е, че до алп биката Сомор прибегнах за промяна именно следствие нежеланието и овчедушието на българите. Какво друго щяхте да направите на мое място?;))) Същото! Небето иска Промяна и тя се случва или чрез вас, драги ми българи или напряко вас! Второто е, доста кофти и изнервящо, признавам;)))

"...а цели 80% от българите смятат, че след тази пандемия светът няма да е същият."

Ако останат без доходи: 43% от българите със спестявания за месец
Почти половината нашенци очакват доходите им да намалеят

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/04/10/ako-ostanat-bez-dohodi-43-ot-bylgarite-sys-spestiavaniia-za-mesec.445529

anti666 14.4.2020, 12:54
https://doctor.rambler.ru/coronavirus/44008245-shansov-ostanovit-koronavirus-net-nikakih/?utm_source=head&utm_campaign=self_promo&utm_medium=news&utm_content=news&updated
Съгласно изследванията на микробиолози от Хонгконкския университет, няма никакви шансове да се спре распространението на коронавируса от нов тип даже след лятото
Както се оказва, вирусът SARS-CoV-2 за няколко дни е способен да произведе няколко пъти повече патогенни микроогранизми в дробовете на човек, отколкото SARS-CoV — възбудител на атипичната пневмония от 2002-2003.
Например, за 48 часа Covid-19 е способен да се размножи примерно 100 пъти, докато максимумът, който може да достигне SARS-CoV — 10-20 пъти, пише «Naked science». По думите на учените, пандемията ще продължи и след лятото.


Както преди месец написахме...Летящата Самор Улят може да се укроти и спре само ако от Родопите я помолим. А това ще стане след като Хунтата капитулира (или я заставят да капитулира). След което се сдава властта както по Конституция на моя съученик и колега, който назначава в служебното си правителство тенгриани.
Тоновете злато, които трябва да бъдат предадени на Българската Държава ще бъдат уточнени по-късно. Първото е незабавна оставка на режима ГЕРБ!
Иначе ние можем да чакаме. Не се надявайте, че след май Самор ще утихне. По малко, но редовно.

anti666 14.4.2020, 13:12
За фундаменталите християни. Писахме и преди, по повод изцепката на Алена. Смирение пред алпата Сомор! Смирение пред мощта на Старата Вяра! Тя идва и нищо не може да я спре.
Епидемия от ковид сред монасите в Киевско-Печерскоте лаври
https://segabg.com/hot/category-foreign-country/dvama-monasi-ukrayna-pochinaha-koronavirusa
Коментар от тенгриани;
QUOTE

Да, заболели. Смешно даже было. Один главный ихний какой то священник на видео обращался две недели назад с речью что верующих вирус не берет, болеют только грешники!!  И зазывал всех в церковь. А через неделю сам и заболел!!

Йордан_13 15.4.2020, 13:33
QUOTE (anti666 @ 14.4.2020, 15:12 )
За фундаменталите християни. Писахме и преди, по повод изцепката на Алена. Смирение пред алпата Сомор! Смирение пред мощта на Старата Вяра! Тя идва и нищо не може да я спре.
Епидемия от ковид сред монасите в Киевско-Печерскоте лаври
https://segabg.com/hot/category-foreign-country/dvama-monasi-ukrayna-pochinaha-koronavirusa
Коментар от тенгриани;
QUOTE

Да, заболели. Смешно даже было. Один главный ихний какой то священник на видео обращался две недели назад с речью что верующих вирус не берет, болеют только грешники!!  И зазывал всех в церковь. А через неделю сам и заболел!!

На 21 декември 2019 г., дадохме максимално възможната свобода на алп биката Самор да бъде дивата Улят smil4341944e6b0c8.gif като разбира се, изключихме от този кръг, Българите. Но, Българите, не всички, които обитават територията на днешна България. Това са тънкостите. Това означава, че Самор като Улят има правото сама да реши кой, как и кого и като гаранция за това, Българският Кан се предаде в нейните ръце. Такава е ситуацията, дами и господа. С една дума, светилищата няма да ви защитят, ако Улят може да ви "гризне". Светилищата са външна защита, която автоматично пада при липса на вътрешна святост. Значи, първом вътрешният храм и дом на човека трябва да я свят, за да може Яга Албастъй да го подмине. Тогава и външният ще го предпази, тъй като Домът на Бога (храмът) по принцип си е Свещен, но когато служителите в него, нямат вътрешната святост, той вече не е Обиталище на Божеството, а просто една сграда. Затова, аз казах, че Волен по принцип е прав "Господ е над Мутафчийски" и Силата на Вярата може да ви предпази. Но Силата на Вярата идва от вътрешната Святост.

Йордан_13 15.4.2020, 14:26
Е, това е Пробив! Не съм го чел, сега го видях. Най-накрая се споменавава древнобългарският календар! Има го! Това е цяло Чудо! Тая вечер, па вилня цяла нощ Мишленка в стаята;))) Рай е за нея, тази година. Хапка си, "пийка" си, щъка си;))) Само електората е запрян кът добитък по къщята;)))

Мишката – народни поверия и обичаи

https://www.bnr.bg/radiobulgaria/post/101218749/mishkata-narodni-poveria-i-obichai

Аз не бих правил обряди свързани с прогонването на Мишленкаsmil4334ad1724132.gif Точно обратното! Моите обряди са като за скъпа, дълго чакана и обичана гостенка smil4341944e6b0c8.gif

Не може в началото на календарният цикъл, който започва с Годината Самор, аз да правя обряди за прогонването й. Мога да направя обряд за модулация на нейната сила чрез моето гостоприемство, но да си гоня късмета в началото на календарният цикъл, не мисля, че е удачно начинаниеsmil4341944e6b0c8.gif Щом календарният цикъл започва с една от най-отрицателните, според представите на Тенгриянството, алп бики, значи такава е Волята на Тангра!

И да добавя Мишка -Сомор, Тъчкан, Кузге, не Плъх! За китайките може да е Плъх!


Йордан_13 15.4.2020, 15:13
Така се печелят изборите! С лъжи! Емигрантите бягат, защото България е твърде бедна, за да ги рани, както се вижда, България при една сериозна криза започва да репресира собственото си население, за да може управляващите да оцелеят като управление! И не може да го израни, дори собственото население, ако го нема ЕС! Затова сега: заеми! Българите са защитени от срещата със Сомор-Улят, където "Освободи Враговете ни от Нашият Път, но съхрани Българите за Вечността". Врагът, т.е. Борисов!
Преди това той заяви и: "Спасихме ви от емигрантската криза, ще запазим българите и от това." Борисов се закани недоизречено на всеки, който си позволява да говори друго.

https://news.bg/politics/borisov-za-merkite-ima-zapoved-tochka-po-vaprosa.html

anti666 15.4.2020, 21:03
QUOTE (Йордан_13 @ 15.4.2020, 17:26 )
...Тая вечер, па вилня цяла нощ Мишленка в стаята;))) Рай е за нея, тази година. Хапка си, "пийка" си, щъка си;)))

Браво на теб. Аз пък днес изхвърлих една от стаята ми. Нямаше котарак под ръка, наложи се с капана сам да свърша работата. Беше особено нагла. Извиних се пред Самор, но нямах друг избор.

Йордан_13 17.4.2020, 10:27
smil4334ad8a149e0.gif smil3dbd4e5e7563a.gif smil4341944e6b0c8.gif smil4341944e6b0c8.gif smil4341944e6b0c8.gif

http://www.voininatangra.org/modules/xcgal/albums/userpics/10544/%C8%F1%EA%F0%E5%ED%E0%20%D1%F2%E0%ED%E5%E2%E0.jpg

Йордан_13 22.4.2020, 12:34
22 април 2020 г. На Ситово е същото. Скандинавие на макс;))) Както казах, сняг до май, а може и през майsmil4341944e6b0c8.gif Като да е кур, поне да е рошавsmil4334ad8a149e0.gif Не, че не е валял сняг в тия планини и през април и през май и през юли, но тук говорим за присъстващата зима с отрицателни температури, която не иска да си отиде. Защо? Защото Дахус/Докс - Глиганчето създателят на Ледената епоха продължава да е активен в Самор-Мишката, поради кръговият, цикличен характер на древнобългарският календар, чийто край се слива, сплита с началото му!

10 см нов сняг наваля на Пампорово за ден
Априлската снежна покривка вече е 25 см

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2020/04/22/10-sm-nov-sniag-navalia-na-pamporovo-za-den.446966?fbclid=IwAR0WrI85_S_8JdeGRL9r-YRUk614O3A47PyB_oJGAaiY3wiWOvwH1eMo4O4"Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме". Годината Самор-Мишката трябва да премине през всички съществуващи, такава, каквато е и да ги обърне, за да може после оцелелите да обърнат Времето.


Учени: Очаква ни втора, много по-унищожителна вълна на коронавируса
В Германия апелират да не се избързва с разхлабването на мерките
https://www.dnes.bg/redakcia/2020/04/22/ucheni-ochakva-ni-vtora-mnogo-po-unishtojitelna-vylna-na-koronavirusa.446952#comment-newest


Йордан_13 24.4.2020, 21:28
За хопи човечеството живее в условията на предстояща катастрофа, състояние, наричано от тях "койянискаци" - "свят извън равновесие" или "живот, който трябва да тръгне по друг път".

http://www.svruhestestvenoto.com/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=72&fbclid=IwAR1COoYlD7pW1eFlnsPQHpYTrego6P2o419_dPrinjHUafoykQsGivM7tBo

Бойко и около 6 млн електорат искат Стабилитет;))) "Свят извън равновесие" е истински ужас, за което и да е управление, особено за демон-кратично избраните да управляват. Светът трябва да бъде подреден, за да могат те да играят роля в него. Всичко, което е извън подредбата е небитие и несъществуване или както казва шопа "е, такова животно нема";)))

Йордан_13 26.4.2020, 11:11
Вижте сега, Годината на Мишката - Самор е;))) Напълно е логично да се пробиват дупки за измъкване. Така правят и мишките. Ако знаете колко са хитри и пъргави и как умеят да използват всяка цепнатинка, за да се придвижат. Ще спрете Боковида, нанайци;)))Правихме си експеримент с една саморка, която се прехвърляше от шкаф на шкаф и накрая така се покри, че я открихме в тръбата на фолиото. ...Това ограждение ми прилича като ония в казармата. Насейде, по тей бейме пробили дупки;)))

Роми от Сливен пробиха дупка в стена, за да излизат от квартала
На входа на кв. "Надежда" има КПП, но това не спира жителите

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2020/04/25/romi-ot-sliven-probiha-dupka-v-stena-za-da-izlizat-ot-kvartala.447431?fbclid=IwAR27w7EswZ3EDYAT7PxrS0uzhJnzqI8-1kGIW05DTe9UEeL3BUmwtBpyXTU#comment-newest

Йордан_13 26.4.2020, 11:23
Тъй, само аз мога да го обясня;))), но и да го спра;))) Няма "Ковид", това е алп-биката Сомор, Мишленка;))) Гризка със зъбки, мърда с мустачки и е много шавлива и прикрита;))), което Я прави и много опасна. Абе истински "Дух на Женската Свобода". Сомор поставя началото на цикличността на Времето,а ние сме в него, то ни обгръща, пронизва ни, самите ние сме форми на Времето;))) Онзи ден я изхвърлих от тръбата на фолиото навънка и една вечер нищо не шумеше в стаята, но... на следващата вечер, Тя се върна, още по-шумна;))) Моят авер вика, че е друга мишка. Абе, Тя, Мишката си е една;)))

" Според него всички усилия да се ограничи заразата така или иначе ще доведат до един и същ резултат, защото К-19 има собствени граници...
Когато медии в Израел го попитали как вирусът ще изчезне без никаква намеса, той отговорил: “Нямам обяснение. Може да е свързано с климата, а може и животът му да е ограничен”.

Коронавирусът изчезва сам след 70 дни, независимо как го лекуваме
COVID-19 достига пика си 40 дни след появата на първите заразни в дадена страна

Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirus/2020/04/26/koronavirusyt-izchezva-sam-sled-70-dni-nezavisimo-kak-go-lekuvame.447447

Йордан_13 30.4.2020, 13:46
Кръговрата на Живота, това е Българският Календар. В него има години, в които Улген дава зримост на живота и въвежда формите в Съществуване, но има и години, в които Ерлик ги разрушава - извежда ги от съществуване, освобождава единици времепространство за да може Улген отново да твори в него. Ние сме форми на Времето и Ерлик ще господства над нас, докато Улген не престане да твори!;))) Затова и неслучайно Годината Дахус, дойде така:

Не плачи за мен, когато Чулман ме превежда
През Курун към брегове незрими на земя нетленна
не търси ме, светлината на кросното, привършила е своят път,
животът е изтекъл бързотечен,
очите склопил е под снега, студът.
Да ме откриеш?
Последвай заника на Слънцето под хоризонта;
там някъде е тайноскрит невидим път.
По него - смело,
в мрака непрогледен,
На моят глас, пак чува се зовът!
Последвай ме!
Смъртта е Тайнство!
Не тъжи за изгревът слънчев, за тихото утро,
Не връщай спомен, при всяка зора;
бъди в Нощта, бъди в Хаоса с мен...,
при Гумното Вечно,
с Тангра
да сторим Новият Ден!
Сей семето на Времето, Сеячо,
кълнове нови в безутешната гръд на
пространството никнат,
на Слънцето ражда лъчите Денят
Жар Птица прелита и
в нейната сянка ме виждаш - изгрявам отново на Път!

Йордан_13 30.4.2020, 13:47
Aкo Аленка-Маленка не си бе отваряла устата за "аурата на Борисов" при все, че половин България е зад граница, може би щяхме да се разминем със сегашната ситуация;))) Но, иначе, доказателството за хипотезата е само една: "Освободи Враговете ни от нашият Път, но съхрани Българите за Вечността". Оттук нататък Сомор е свободна да бъде Улят;)))

https://trud.bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B3%D0%B5%D0%BD-%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0/?fbclid=IwAR32rKnzKJtlrErzkdNk30KPD-KyZ3q5jOYx7V57e3Ojsp81UZ8uWJF3g98

Йордан_13 1.5.2020, 12:25
http://www.voininatangra.org/uploads/nazad_mome_kalino.mp3


Назад , назад , моме Калино,
немой да одиш подир мен,
че у назе има гора висока
не ке можеш да я преминеш.

Ке се престорам на сокол пиле
и пак при тебе ке дойдам.
Гора ке прелитам , пак при тебе ке дойдам
вечно твоя ке бидам.

Назад , назад . моме Калино,
немой да одиш подир мен,
че у назе има река длибока
не ке можеш да я препливаш.

Ке се престорам на риба мрена
и пак при тебе ке доидам.
Река ке препливам , пак при тебе ке доидам
вечно твоя ке бидам.

Назад , назад , моме Калино,
немой да одиш подир мен
че у назе има трева висока
не ке можеш да я преминеш.

Ке се престорам на люта змия
и пак при тебе ке дойдам.
Трева ке преминам , пак при тебе ке доидам
вечно твоя ке бидам.

Назад , назад , моме Калино,
немой да одиш подир мен
че у назе има юбава жена
и две-три дребни дечиня.

Ке се престорам на църна чума
и пак при тебе ке дойдам.
Жена ке уморам , дечиня ке гледам
вечно твоя ке бидам.

Йордан_13 2.5.2020, 19:30
Годината Сомор стартира процеси, които трябва да дадат зримост на Българският Саракт. Затова тук, Дюлгерова правилно е забелязала този ефект, че изведнъж ролята на държавата сякаш започна да се завръща. Разбира се, ние сме много далече още от желаният резултат. Сомор атакува настоящото световно статукво ликвидирало националните държави, но тя не може да ги пресъздаде в техният съвършен израз и хармония. Тук ние виждаме само един начален етап, доминиран от тама тарханът Яга Албастъй - детерминация на свободната воля на личността за да се освободи пространство за Държавността. Но, това не е държавността, която е Държавността. Но е необходим етап. Яга обича да господства над свободната воля. Това винаги е било негово желание, негова цел, негов стремеж. Това е и цел на досегашните световни елити самоасоциирали се с Държавата. Факт е, че елитите избрани чрез демократични избори, но притежаващи средствата за производство всъщност извършиха най-голямото ограничение на свободната воля на личността, което нашите поколения познават в своят досегашен житейски път. Но, Българската Държава е Собственост на Тангра... Налице е алогизъм, дисхармония, която ще продължи през цялата Година Самор. Кой ще върне хармонията, кой ще възстанови онази национална държава, която наричаме Саракт, в която Държавността не се храни със свободната воля на личността? Годината Шегор, Годината на Вола, на Бика, (на Кравата). Тя ще даде Решението, което връща Хармонията. Но, как? Нека не изпреварваме хода на Времето smil4334ad8a149e0.gif

Коронавирусът засили държавността в името на здравето
COVID-19 показа реалните граници на всяка държава

https://www.dnes.bg/notifikacii/2020/04/30/koronavirusyt-zasili-dyrjavnostta-v-imeto-na-zdraveto.448114?fbclid=IwAR1fnxqAZ46LYE2XhVxN03h5YlilQJY2Rmu5xUUIfcy_FfEF_CnXuP7Lxvw

anti666 2.5.2020, 22:38
QUOTE (Йордан_13)
Яга обича да господства над свободната воля. Това винаги е било негово желание, негова цел, негов стремеж. Това е и цел на досегашните световни елити самоасоциирали се с Държавата. Факт е, че елитите избрани чрез демократични избори, но притежаващи средствата за производство всъщност извършиха най-голямото ограничение на свободната воля на личността, което нашите поколения познават в своят досегашен житейски път.

Това е основното! Проблем-реакция-решение. Старото масонско правило. Дали проблемът те са го създали или използват случая - без значение. Реакцията е ясна. Обаче решението....ах, решението.
Както казахме, игричката на демокрация приключи. Яга Алабастър иска контрол. Ние искаме хаос. Да видим...

Йордан_13 3.5.2020, 16:54
Габриел Патканова яснофитства;))) Разбира се, на 21 срещу 22 декември 2020 г., Годината Самор, яко избацала електората в дивия и лъснала голото кюмбе на Майтапчийски, радост за сички баби, ще си отиде и ще дойде Годината на Вола/Бика - Шегор. И тва ще е "ваксината", което автоматически не означава, че пандемичните болести ще си отидат, ей тъй, като отрязани с нож и ще се върне доброто старо време;))) Нов календарен цикъл- ново време, дами и господа! Да е Благословен и без Бойко;)))

Пи Ле
преди 3 минути
На тази някой ще й обясни ли че ваксина се създава бавно, защото се тества за странични ефекти които може да възникнат след 1, 2 или 3, дори и 5 години?!?
Иначе самия препарат се прави за около 3-6 месеца. Но после се бие на група хора и почва чакането и проверките - вредна ли е, ефективна ли е, колко време пази, срещу кои щамове е ефективна...
Тука някаква мисирка вика "Гульо, гульо, 2020 края".

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/05/03/mariia-gabriel-ubedena-che-shte-ima-vaksina-do-kraia-na-2020-g.448274?fbclid=IwAR2OnbHrcVpjG-qIKqEK0chAQAy1owTJTl_xj0UN7o3VJ_BcRewJW2MHNtk#comment-newest


"За съжаление неяснотите около протичането на заболяването все още са много", сподели Мутафчийски.

Майтапчийски, трудно е да провидиш пътят на Мишката;))) Нейната подвижност се дължи на Джил - Вятърът,а той духа, надето си иска и често си сменя посоката. Когато създавал Календара, Тангра първо казал на него на Джил, но Джил, тамам успял да каже за него на любимката си Самор и тукакси забравил за какво е дошъл при нея. Много сте далече, вие ристиените от тайните на древната Българската Вера!

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/05/03/vtoriiat-pochinal-medik-se-vloshil-riazko.448269?fbclid=IwAR3l6Ses56-ocZHVks-GT_VwUFiOOZAn-zPD_4DBCUq3ovCb3c3i8QkCP68#comment-newest

Нема такъв филм - излекуване;))) Терминът е неточен;))) Мишленка минава през всеки от нас, по един или друг начин, дали като заболяване, дали като социум, дали като семейни и лични отношения, Тя минава. Ние сме Време;))) циклични сме. И Тя ни обръща;))) с хастара наобратно, както обичаме да казваме. Но, тя е заедно с Дахус, Великият Съдия, Световният Съдия, ей оная Везна, дето ристиениите са нарисували по стените на църквите - козлите наляво, овците надясно, хахахаха... Затова, едни ще могат след Съдът да обърнат Времето, а други - не и ще загубим зримост за тях, т.е. ще си отидат. Периодът на това, което наричате "отрицателен тест след излекуване", това е Времето на Съдът на Дахус.

С една дума, пред Докс, Цацаров и Гешев не струват!;))) Не се найдете на тей;))) Светска власт - тленна власт!Вижте, нема такова нещо като "имунитет" или "стаден имунитет". Това са едни медицински понятия, които немат общо с реалността. Дахус съди, Самор изпълнява присъдата. Ин и Ян. Антителата са печат за невинност, че Съдът на Дахус е отсъдил "невинен". Нашите жалейки, че сме загубили прекрасен човек не са в "мерките и теглилките" на Дахус! Там категориите, с които се борави са различни и току виж, там прекрасният човек се оказал съвсем друг.

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/05/03/smyrtta-na-d-r-pandova-postavia-pod-vypros-pridobivaneto-na-imunitet.448289?fbclid=IwAR3C-0pfhg6LWd9eSvW9zwydXGrOMrPTOWRmG9DlpDRt0sSKLNboAqMOcNA#comment-newest
Йордан_13 3.5.2020, 16:57
Какво означава да се научим да живеем нормално с коронката? Мангъров набляга повече на социалният и поведенчески аспект на проблема. Годината Самор е набор от вибрации. Ако нашата енергийна цялост може да вибрира и резонира с този набор от вибрации, ние нямаме проблем с Мишката, но дори една вибрационна вълна да не отговаря у нас на нейната вибрационност, ние имаме проблем. Дали ще е биологичен, ментален, душевен, социален, зависи от това, какво къде не сме отработили и усъвършенствали. И трябва да започнем да работим вътрешно върху себе си, за да запалим двигателя, да завибрираме комплексно. Това, разбира се е свързано и с известна генна издръжливост и поносимост на биологията ни. При определени хора, Самор може да извърши и генни мутации, не е изключено.


Доц. Мангъров: Трябва да се научим да живеем нормално с коронавируса
Затова трябва ум, трябва и опи, заяви медикът

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/05/03/doc-mangyrov-triabva-da-se-nauchim-da-jiveem-normalno-s-koronavirusa.448278?fbclid=IwAR1E4irQXcQhMJZrwTVmXAhYaU_i4M97eAsF8fouWd4X-oxPqy5B6IwTCXE#comment-newest

Йордан_13 11.5.2020, 11:45
Ти дойде при мен да приласкаеш Бъдещето,
Изневиделица под хоризонта мъглата ще го скрие,
Ти дойде при мен да откраднеш Безвремието,
Изневиделица ледът ще замрази реките,
и те пратиха при мен да промениш настоящето,
мечът ми с твоят ще влезе в битка жестока
и кръв ще обагри всяко дело, и всяко добро намерение,
защото аз не ще позволя случването,
не ще развържа възелът на съдбата,
когато ти искаш от мен светлина за сърцето си!

Да останеш в полусенките, в полумрака, да виждаш как започва денят,
Но да не достигаш скритото зад залезът,
Там където моят дух се рее свободен, без време и пространство,
Не ще навлезеш ти!
Аз знам как душата ти плаче, докосвайки струните й небрежно,
Но не ще създам от звуците й хармония,
И лирата си ще строша, за да не чуеш моята песен!

Ти искаш да видиш в мене човекът,
Но недостижим е той, когато Дахус ме зове в Мракът на Вечното,
когато Самор копае Проходът на Спасението!
Стои Вратата отворена, но не я виждаш ти,
Протягаш ръката си, за да те проводя,
но отрязвам ръцете си, за да получа крилете й
и далеко от теб в Небето ще пролетя, там където го няма човешкото,
където битието е отмито, а животът – незрим е.
за да не достигнеш никога Сърцето Ми!

Йордан_13 13.5.2020, 10:40
Проблемът е, че въпросният професор не отчита 0-левата слънчева активност;))) Слънцето не пали мотора, нема петна и слънчевите бури, ако ги има са само следствие слънчевият вятър. Ясно е, че УВ-лъчите при това положение ще имат много по-ниска ефективност да убиват вирусчетата;))) Това е поради двойката Докс-Самор. Първият отговаря за "слънчевата зима", а алп биката за това, какво може да ни донесе тя в позитивен или негативен аспект;))) и обратно. Ta, не се знае, УВ лъчите вместо да убият негативният израз на Самор, могат да го захранят в неговите многобройни метаморфози, което на биологичен език си е чиста мутация на вирусчетата;)))


Ултравиолетовата радиация е убиецът на всички вируси
През май и юни температурите ще бъдат нормални, каза проф. Георги Рачев

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2020/05/06/ultravioletovata-radiaciia-e-ubiecyt-na-vsichki-virusi.448695?fbclid=IwAR0GDoZnZWzU3TpyHVMYw6LKEh6hEOhRDV4jO7jmcDQcau6fBE2KoVHNv3s#comment-newest


Йордан_13 13.5.2020, 10:42
Правителството на Борисов въобще не се справя. Това, което прави е да яхне вълната, за да лансира Мутафчийски за президент. Това става много лесно, при сегашното "меко общество", т.е. лесно манипулируемо. Герберите са доказани крадци! Единствената капацитивност, която наблюдавам, че имат е да оплюят и откраднат. Това е. Аз много лесно мога да предизвикам Касапница в Годината Самор като задам на Самор съвсем друга посока на действие! Тогава чувалите за трупове наистина няма да стигат и дори за Борисов нема да има чувалче;))) БЦЖ ваксината ще ви спаси;))) Нищо нема да ви спаси, защото зависи как дефинирам Самор! Съхраняващата, щадящата дефинитивност е тука: "Освободи Враговете ни от Нашият Път, но съхрани Българите за Вечността". Бойко и Мустафачийски, немат общо.

"Първо, необичайната за българската общество консолидация зад тезата, че има неща, в които можем да се справим не по-зле от много други страни. 40% са на мнение, че страната ни се справя по-добре от повечето европейски страни в борбата срещу COVID-19, според 38% - в едни направления се справяме по-добре, в други по-зле и едва 14% - смятат, че във всичко се справяме по-зле. Тази оценка логично подобрява позициите на изпълнителната власт, която пое отговорност за мерките, с които противодействаше на кризата, и обратното, влошава тези на президента, който беше един от основните опоненти и критици на предприетата стратегия."

Борисов и Радев се изравниха по доверие, кой печели рейтинг в кризата?
"Алфа Рисърч" отчете 60% одобрение за работата на ген. Мутафчийски

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/05/11/borisov-i-radev-se-izravniha-po-doverie-koi-pecheli-reiting-v-krizata.449240?fbclid=IwAR1CsNxfSCHOXtF_lakIr7bx1dd1pViE-93VEGt1U5MANVM0daCUxiSlX5A

Йордан_13 16.5.2020, 0:04
Кана Субиги Атей ок. 429 года до н. э. — 339 год до н. э

(145) Готов бил Атай
да се бие с всеки алп,
убил неговите приятели,
за да отмъсти за тях.
(146) Завикал той по цялата степ:
“Къде си ти, убиецо, покажи се –
не се боя от теб; дойдох,
за да те поразя!”.
(147) Изплашила се Улят
от гръмовния глас на Ат,
ударила го отзад –
и тутакси паднал Атай;
(148) но тя не докоснала Сарвар:
тя била любимка на Умай
и Улят не искала да се кара
заради нея със сестра си.
(149) А Сарвар, като видяла,
че любимият й Ат
паднал като покосен,
веднага разбрала всичко.
(150) Не почнала да вика
и гневния си поглед
скрила зад ресниците,
защото била решила да моли Улят:
(151) “Тук си ти, зная, Улят,
на мнозина си заклет враг.
Сееш ти навсякъде смърт
и всичко превръщаш в прах!
(152) Ат, чийто слаб тласък
поваляше на земята всички бикове,
ти удари подло,
убождайки го в гърба!
(153) Но не ще кажа никому
за твоите деяния,
ако ти сега оставиш
мъжа ми сред живите.
(154) Знам, че вместо него
някой ще напусне този свят –
и те моля:
изпрати в Тама мен.

Най-голямата загадка около COVID-19 - въпрос на гени ли е всичко

Учени във Великобритания ще изследват генетичния материал на хиляди заболели
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/naj-goliamata-zagadka-okolo-covid-19-vypros-na-geni-li-e-vsichko-6109636?fbclid=IwAR2oLTanTcKB9BDFpjFhAzMRsVsFlhSBmadhW75uR20iH8nNCXNV65vpmMM


Йордан_13 16.5.2020, 11:34
Бойкоебач
преди 1 секунда
До Да бе
Радвай се,този вирус да съществува;))) И наистина да мори американците!Защо?Защото това щеосвободи България от сегашното американско робство. Aмериканците ще върнат всичкото заграбено от България злато и други най-различни културни ценности, Бойко и днешната политическа класа няма да съществуват. Българите няма да емигрират и ще живеят райски в страната си.

Да бе
преди 1 час
Новият "вирус" не е причинил смъртта на нито един човек, справка германските учени направили 1500 аутопсии въпреки забраната на сзо и института кох. В сащ на ден умират около 8000 души средно, при добре организирани и манипулирани тестове е лесно да се припишат част от тези на т.нар. вирус.... има десетки доказателства за това че тестовете са манипулирани масово, особено бързите които се правят в т.нар. горещи точки и епицентър на огнища.

https://www.dnes.bg/usa/2020/05/16/koronavirusyt-e-vzel-1680-jertvi-za-denonoshtie-v-sasht.449919#comments

Йордан_13 16.5.2020, 11:37
Хайл,Генералеsmil4334ad8a149e0.gif moritūrī tē salūtant!

Ген. Мутафчийски: Очаквам да измрат много хора, яко да измрат (ВИДЕО)

https://trud.bg/%D0%B3%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%84%D1%87%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%BC%D0%BD%D0%BE/?fbclid=IwAR0c4amB7DGGPyLIQMmbOvUaSZ5l4QJQjpTty_5GK708xo2NxEAjrA8VrCA

Йордан_13 21.5.2020, 11:38
До Венци
"България е пощадена, което е успех." Самият Ковидир Майтапчийски ясно осъзнава, изпускайки тези думи,че от щабът с име "НОЩ", нищо не зависи в Годината Сомор, наистина една много тежка година, едно много тежко начало на Цикълът. И тя не е преминала още... Но, Нощта е бременна с Утрото, дами и господа. Славете Тангра, защото именно Тангра е в основата на Милостта! Защо, обаче? Не, заради вашите сини очи, а заради шепата Българи по територията

Мутафчийски: Няма хаос в отпускането на мерките
0,5% от медиците във ВМА са се срещали с вируса, заяви той
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/05/21/mutafchiiski-niama-haos-v-otpuskaneto-na-merkite.450487?fbclid=IwAR0R0MQscxyCf-kIx-1DuRvAzw3V_Onpb-HzJCSRhMuhr3BG74GaaS1f7HA#comment-newest
http://www.voininatangra.org/uploads/generalski_marsh.wav

Йордан_13 7.6.2020, 14:55
Това, което наричаме "вирус" и изключително странното безсилие на науката и властите да се справят с него е част от енергетиката,от аурността на алп биката Самор. Казвам, част,защото останалата й вибрационност може да не се изрази чрез болестите, а по други начини на социален и политически план. Какво, обаче е характерно за тази аурност, за тази енергетика? Нейната силна диполност и противоречивост, които създават и особеният вид динамизъм на Годината Самор. На единият полюс е алпът Яга Албастъй, а на другият й полюс седи Българският Кан. Затова Годината дойде и с "Защото твой е Българският Кан, сега и завинаги". Уникалността на това последно изречение,ще разберем в Годината Угер Шегор;))), която следва Самор. В крайна сметка, динамизмът е между тази диполност, но Яга Албастъй ще вземе надмощие над Българският Кан. Така трябва да стане. Българският Кан ще бъде детрониран, образно казано, унизен, хвърлен в калта, предаден... Тъй трябва да стане. Той трябва да бъде роб на Самор, ако трябва да съм точен, да й служи. На много хора, това някак си им се плъзна по мозъчните гънки;))) Спасението не е лесна работа;))) Хоп и спасени! Да,ама не!;))) "Духът на Женската Свобода" трябва да бъде овладян и това става само по този начин!

Истукан
преди 20 минути
Лъжат ви, няма вирус, няма починали, а мерките си остават. Уж махат мерките, ама пак ще ги въведат. Тази държава се управлява еднолично от един диктатор и този диктатор си играе и ви върти на пръст, а вие го преизбирате избори след избори, мислейки си, че ще ви спаси.


След 15 юни властите с план по дни, при скок на болните връщат част от мерките
Началото на пандемията било много тежко

https://www.dnes.bg/index/2020/06/07/sled-15-iuni-vlastite-s-plan-po-dni-pri-skok-na-bolnite-vryshtat-chast-ot-merkite.452440

Kamikadze 8.6.2020, 14:39
QUOTE (Йордан_13 @ 7.6.2020, 16:55 )
Българският Кан ще бъде детрониран, образно казано, унизен, хвърлен в калта, предаден...

предаден...

Тааа,кой е слабака?

А,мишкарници такива?!


Ай ся да ви видим,ще успеете ли му отрежете онаа работа на Яга и да му я натикате в устата.

smil3dbd4daabd491.gif

--------------------
????, ?? ?? ????? ?? ?????????????? ?? ???? ????, ?? ?????? ?? ????????, ?? ?? ???????? ?? ??????????. / ?? /

Йордан_13 8.6.2020, 20:31
QUOTE (Kamikadze @ 8.6.2020, 16:39 )
QUOTE (Йордан_13 @ 7.6.2020, 16:55 )
Българският Кан ще бъде детрониран, образно казано, унизен, хвърлен в калта, предаден...

предаден...

Тааа,кой е слабака?

А,мишкарници такива?!


Ай ся да ви видим,ще успеете ли му отрежете онаа работа на Яга и да му я натикате в устата.

smil3dbd4daabd491.gif

A ти смучеш ли му го добре на Ягата smil4341944e6b0c8.gifПълниш ли устата си с млякото му smil4341944e6b0c8.gif

Kamikadze 9.6.2020, 11:22
QUOTE (Йордан_13 @ 8.6.2020, 22:31 )
QUOTE (Kamikadze @ 8.6.2020, 16:39 )
QUOTE (Йордан_13 @  7.6.2020, 16:55 )
Българският Кан ще бъде детрониран, образно казано, унизен, хвърлен в калта, предаден...

предаден...

Тааа,кой е слабака?

А,мишкарници такива?!


Ай ся да ви видим,ще успеете ли му отрежете онаа работа на Яга и да му я натикате в устата.

smil3dbd4daabd491.gif

A ти смучеш ли му го добре на Ягата smil4341944e6b0c8.gifПълниш ли устата си с млякото му smil4341944e6b0c8.gif

Не.Тъй като съм възпрепядстван.Под домашен арест съм в собствените ми земи в собствения си дом от чуфутоподобното мелезляче Бахур Бехар Чалмов Асфвалт паша и сие.

Чух,че рогатия фокусник пак раздавал власт,но не разбрах по кой телевизионен канал.

Ще закъснея,но не зная колко.Ще си взема голямо пакетче пуканки.Голямо йебанйе се очертавало smil4334ac775281d.gif

--------------------
????, ?? ?? ????? ?? ?????????????? ?? ???? ????, ?? ?????? ?? ????????, ?? ?? ???????? ?? ??????????. / ?? /

Йордан_13 10.6.2020, 13:30
Бойко е безсилен да се справи със Самор... То и никой друг не може, освен аз, но аз не искам. Мое ме гоните с МВР, но Самор ще продължи да действа дори в Годината Угер Шегор (2021),като няма да я забравим и в Годината Барс/Баръс (2022)
smil4341944e6b0c8.gif

Извънредната епидемична обстановка се удължава до 30 юни
Премиерът Бойко Борисов обяви това пред министрите

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/06/10/izvynrednata-epidemichna-obstanovka-se-udyljava-do-30-iuni.452774#comment-newest

anti666 12.6.2020, 13:54
QUOTE (Kamikadze @ 8.6.2020, 17:39 )
QUOTE (Йордан_13 @ 7.6.2020, 16:55 )
Българският Кан ще бъде детрониран, образно казано, унизен, хвърлен в калта, предаден...

предаден...

Тааа,кой е слабака?

А,мишкарници такива?!


Ай ся да ви видим,ще успеете ли му отрежете онаа работа на Яга и да му я натикате в устата.

smil3dbd4daabd491.gif

Трябва като езотерик да ти е ясно, че това е нормален път на посвещение. Трябва да минеш и през унижение, за да опознаеш тази страна на медала, иначе ще се самозабравиш после.
Виж и в масонските ложи как постъпват с новопосветените.

Йордан_13 12.6.2020, 20:17

Тази извадка от "Миналото на Чепеларе" е интересна от гледище на днешната актуалност. Тогава чумата идва в краят на календарният цикъл на българският календар, в годината Етх, на Кучето и спира за кратко в годината Докс/Дахус, но се появява с нова сила в годината Самор 1837/1838. Разбира се, тогава напатили си от първата вълна, мохамеданите бегат и те и се пръскат из бърчините. Така се спасяват, инак съм убеден, че в Годината Самор, Мишленка щеше ги изтрепе сичките.
http://www.voininatangra.org/modules/xcgal/displayimage.php?pid=14836&fullsize=1

Йордан_13 19.6.2020, 12:36
До Ъхъ...
Както казах и преди, Тиквата сме го фанали с чатал за врата и сме го навели долу към земята. Сега е одупен и сичко му влиза;))) А шавне, още по-надълбоче влиза. Ако ви затвори пак е Диктатор, ако не ви затвори Мишленка почва да си похапва солидно електорат и той се превръща в безхаберен управник и престъпник. В крайна сметка, той не иска да бъде наричан Диктатор, а управлението му Хунта;))) затва префърга отговорността за Мишката на вас, електората. Сега от вас зависи.

Ъхъ...
преди 6 минути
Значи при 30 заразени за ден обявяваме извънредно положение и затваряме държавата, а при 130 заразени отваряме моловете и нощните барове!!!

Анонимен
преди 42 секунди
Истината от 30 години в тази държава е една - проблемът на давещите се е проблем на самите давещи се. Единственото, на което човек може да разчита, е това което може сам да направи за себе си. Така че пазете се колкото можете и при възможност сменете държавата - тук никога нищо няма да се промени. Вечно ще сте роби на една политическа върхушка, която е превърнала държавата в своя частна собственост. А няма робовладелец, на който да му пука, че робите мрат.


Отново покачаване на заболелите, 132 нови случая на коронавирус
Починали са 6 души

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/06/19/otnovo-pokachavane-na-zabolelite-132-novi-sluchaia-na-koronavirus.453789?fbclid=IwAR07WGxdYinfgeJRecBd0XzqveIvJwpa_CsBvy9zIwNYuY6Zsru1xD3tYVA#comment-newest

Йордан_13 19.6.2020, 12:41


Все пак действието на Мишленка е уникално само по себе си, удря там, дето е слабото място, давайки възможност да се усъвършенстваш в друга посока. Взела му вкусът и обонянието. Много прецизно работиsmil4334ad8a149e0.gif

Ути Бъчваров е заразен с коронавирус
В момента той се е изолирал в дома си


https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/uti-bychvarov-e-zarazen-s-koronavirus-6111147?fbclid=IwAR0A7Stp3yrM6jVzCJgqhhKhrBSWHgceGG0gcNotZnGbCj1JehwYkuuEF4U

18j 28.6.2020, 11:18
https://news.bg/disasters/nad-181-000-zarazeni-s-noviya-koronavirus-v-sveta-za-24-chasa.html


181 000 заразени за 24 часа
нов рекорд в периода, който се счита за спокоен по отношение на заразите.

Улят се вихри свирепо, а някакви многознайковци хранят надежди за ваксини. Като гледам какво са направили хората от природата, океаните, моретата, как се отнасят към животните и изобщо мислите, и живота на хората, мисля че нейното действие е крайно необходимо. Ковид-19 се явява ваксина и дори антибиотик за Земята срещу човешката проказа и аз й благодаря. Надявам се на още по-груби и глобални мерки защото тази цивилизация се е самозабравила и произвежда тонове излишни за Мирозданието неща като пластмасата, цялата свръхконсумация и съответните непреработваеми отпадъци. Да не говорим, че отношението към животните от страна на хората е такова, че сме заслужили цялата цивизация да бъде изличена от Земята. И тук няма невинни! Не говорим само за прекомерния лов и базмерната жестокост на хората. Като знаеш какво се случва във всеки голям свинекомплекс или кравеферма и това с птиците, яйцата, да не говорим за производството на кожи за модната индустрия - нямаш правото да мълчиш и да продължаваш да живееш по същия начин. Цялото изсичане на горите, джунглите и унищожаването на естествения ландшафт за нови и нови постройки, които след 20-30 години стават купчина гнусен непреработваем отпадък е стигнало своя предел. Ние вече нямаме право на същите избори по отношение на консумацията и бита. Тази цивилизация е произвела толкова излишък, че ако днес се спре всякакво производство, складовете могат да осигурят оцеляване на хората за стотици години. А производството не се забавя напротив - правят се нови и нови бизнес планове за 'инвестиции' и развитие, но към какво? Няма да се вразумят хората от една карантинка - тука се налагат глобални катаклизми. Всичките в момента управляващи трябва да бъдат изличени от Земята и да дойдат нови съзнателни хора, които да разрешават мащабно проблемите на околната среда и човешкия бит.

Прекланям се пред Силата и действията на Великата Улят.
Благодаря на Тангра, с молба да позволи Самор да изпълни задачите си до край.

--------------------
??????? ? ??????? ??????!

Йордан_13 28.6.2020, 21:54
Така Мишленка се рани, така ви схрусква smil4341944e6b0c8.gif

Учени: Коронавирусът образува „зловещи” пипала
Хипотезата е, че те ускоряват заразата

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/ucheni-koronavirusyt-obrazuva-zloveshti-pipala-6111543?fbclid=IwAR1R7rKHriBx1KQ0Lsi1-NsGZWkqgsOLRJGcfnSGa6vvWGhLIR8E97Qfzk8

"Заразените клетки имат дълги нишки, които правят отвори в другите клетки и през (така образувания) тунел вирусът преминава от клетка в клетка. Нашата хипотеза е, че това ускорява разпространението на инфекцията", казва ръководителят на проекта - проф. Кроган, който наричи откритите удължения „зловещи пипала“.

Ем, какво прави една мишка? Ами прави тунели, разбира се, хахахахахаха... Но, тунелът може да не е само между две клетки в тялото, но и между две планети, две звезди, два звездни купа, две галактики и две Вселениsmil4334ad8a149e0.gif

Чакам американците да капитулиратsmil4334ad1724132.gif Тогава, Първо РПУ може да ми ги доведе във вкъщи в Ситово. Те вече добре познават тази къща, милиционерите, всяка стая преровиха, търсейки "Демонът на Бойко" smil4341944e6b0c8.gif така, че кварталният може да ми доведе Мустафата да преговаряме за тоновете злато, инак нема фуф; smil4341944e6b0c8.gif

Йордан_13 30.6.2020, 16:06
Духът на женската свобода, яко е обхванал Ж-ГЕРБ;))) Мъж, който не може да бъде подчехлен и се противопостави на опитите за това е "домашен насилник". Ха, ха, ха, ха... Е, момичета мои, как го измислихте тва, че съм "домашен насилник", гато мъжете ви чукаха или ви биеха?:))) или и двете?:))) Трябва да разберете едно: аз не подлежа на контрол. Искате, да бъдете с мен? Добре, но, преди това си свалете генералските пагони. Пред Царят, никой генерал не пее, дори Бойко;)))

Бум на домашното насилие и искове за разводи в Пловдив
Скандалите придобили драстични форми по време на пандемията

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2020/06/30/bum-na-domashnoto-nasilie-i-iskove-za-razvodi-v-plovdiv.455015

Йордан_13 2.7.2020, 18:41
Нема да помогне smil4334ad8a149e0.gif Има само един полезен ход, в случаят,а той е преговори с Българският Саракт. Сега, забележете, не държавата България, която е нещо като балкански американски щат, от най-долнопробните от мексикански тип, а с Българският Саракт. Колко е просто smil4334ac775281d.gif

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/sasht-izkupiha-vsichkiia-remdesivir-za-kovid-19-6111713?fbclid=IwAR3kL3KrrQ4sRe9WD_EtrVyPi7zO9Dmn61bz7jD_5j47aGgn615msgnug_U

Това изключително много ме радваsmil4334ad8a149e0.gif Сега състезанието вече е равностойно и да видим кой ще изчезне първи, ние или те smil4334ad8a149e0.gif И-хахахахахахааааааааааааааа

Антирекорд в САЩ - 52 000 заразени с коронавирус за ден
Губернатори връщат някои от отменените рестрикции

Прочети още на: https://www.dnes.bg/usa/2020/07/02/antirekord-v-sasht-52-000-zarazeni-s-koronavirus-za-den.455229?fbclid=IwAR1awObaYpbpssALFA_x16n-Mc9XeHZLY8CF0HvfRpPRfhXXiRMSIWmas6Q#comment-newest


България е защитена от зловредният аспект на алп биката Самор, а именно Улят. Гарант за това е Българският Кан (не мутрата Бойко Борисов). Той е заложник, роб, служител на дивата/алп бика. Така, ако нещо се объркаsmil4334ad8a149e0.gif, умира той, но останалите ще бъдат защитени. Затова, Мишленка ще си похапва тук, но ще прави повече профилактика, макар, че, на мен лично би ми се искало да настане патаклама като в САЩsmil4334ad8a149e0.gif Българинът си заслужава подобна участ и сеч!

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/07/02/kantardjiev-ako-pak-ima-pik-na-covid-19-shte-e-prez-esenta.455253


"защото ти може да си много леко или безсимптомно, но може така хубаво да заразиш възрастната си майка или баба, че да стане лошо".

През много хора Сомор-Улят ще мине безсимптомно или леко симптомно и дори след това ще покажат отрицателен тест. Имат генна, мисловна и психична устойчивост. Децата са под закрилата на алп биката Умай! Сомор-Улят там не смее да вреди, може да премине, но не вреди. Но, тук има едно, "но": Улят не се предава, Тя сама избира кой или колко хора да зарази в група или не.

Йордан_13 2.7.2020, 18:53
""Някои експерти казваха, че юни-юли няма да има. Юни мина, пък виждате 165 са днес, може да минат и 200, но това не е защото правим много тестове. Просто много голям процент от тези тестове са положителни."


Не трябва да се забравя, че със Сомор-Улят стартира календарният цикъл и самата Тя е Време. Затова преминава през всеки. Ако Времето обърне някой се получава това, което казваме "болест". Абе това не е болест като инфекциозните, само я наподобява симптоматично. Уж е инфекция, ама не е, Време е. В крайна сметка, всеки нов календарен цикъл е и нова енергия. Всеки я приема различно. Някои Времето просто ще погълне, защото и ние сме Време. Прехождаме ли като образи? Ами, прехождаме! Наричаме го, умиранеsmil4341944e6b0c8.gif Човек га се роди го обзема едно такова чувство за Вечност, понеже се намира в Цикълът на зримост на формата, но това е да кажем половината Цикъл. Другата половина е Цикъл с незримост на формата!

18j 3.7.2020, 11:27
QUOTE (Йордан_13 @ 2.7.2020, 20:41 )

През много хора Сомор-Улят ще мине безсимптомно или леко симптомно и дори след това ще покажат отрицателен тест. Имат генна, мисловна и психична устойчивост. Децата са под закрилата на алп биката Умай! Сомор-Улят там не смее да вреди, може да премине, но не вреди. Но, тук има едно, "но": Улят не се предава, Тя сама избира кой или колко хора да зарази в група или не.

Определено може да се каже, че ефекта от епидемията силно зависи от психологическата и емоционална нагласа и удря избирателно. Както беше казал и Елтимир преди - двама живеят заедно единият ще се натръшка при другия няма да има нищо.

Засега виждаме, че Самор е загризала левицата
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/oshte-chetirima-s-covid-19-v-bsp-sred-tiah-i-deputat-2230567

докато ние чакаме смъртта на ГЕРБ... но методите на Небето са неизвестни за нас.

--------------------
??????? ? ??????? ??????!

Йордан_13 3.7.2020, 11:44
QUOTE (18j @ 3.7.2020, 13:27 )
QUOTE (Йордан_13 @ 2.7.2020, 20:41 )

През много хора Сомор-Улят ще мине безсимптомно или леко симптомно и дори след това ще покажат отрицателен тест. Имат генна, мисловна и психична устойчивост. Децата са под закрилата на алп биката Умай! Сомор-Улят там не смее да вреди, може да премине, но не вреди. Но, тук има едно, "но": Улят не се предава, Тя сама избира кой или колко хора да зарази в група или не.

Определено може да се каже, че ефекта от епидемията силно зависи от психологическата и емоционална нагласа и удря избирателно. Както беше казал и Елтимир преди - двама живеят заедно единият ще се натръшка при другия няма да има нищо.

Засега виждаме, че Самор е загризала левицата
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/oshte-chetirima-s-covid-19-v-bsp-sred-tiah-i-deputat-2230567

докато ние чакаме смъртта на ГЕРБ... но методите на Небето са неизвестни за нас.


smil4334ad8a149e0.gif Де да знам, гледам снимките на единият бесепарин, ми кво да ти кажа - виждам ГЕРБ! Фикирлийски ген, майка, добре изписан, и с качествено феромонно ухание smil4341944e6b0c8.gif Сеч!

Йордан_13 3.7.2020, 13:58
Плюс това ти видя при стрес-теста в Ситово, БСП не го издържа smil4334ad8a149e0.gif Тази партийка ни нападна изключително вероломно чрез кметът си г-н Чикията smil4341944e6b0c8.gif Ние ояаквахме удар от ГЕРб, а го получихме чрез БСП. Тъй, Истината се пошжи и на терен, сега Войната вече е ясна, фронтът е ясен. Заповядай, Велика Самор, ИЗБИЙ ГИ ВСИЧКИТЕ! ИСКАМ СМЪРТТА ИМ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН!

18j 3.7.2020, 14:55
Абсолютно! Отдавна говорих, че БСП е тайната патерица на герберасите и там е пълно с техни тайни и явни поддържници и пионки, които в момента са всичките по представителните позиции и длъжности с покровителството на курнела и нейните тузове. Те къде открито къде мънкащо пропагандират за 'голяма коалиция', но не срещат никак одобрението на членската маса. Докато самата курнела не отвори вече дума за 'кръгла маса с ГЕРБ' .

https://server5.kproxy.com/servlet/redirect.srv/sruj/shhzdcy/s5iwolzo/p2/servlet/redirect.srv/slh/sanxo/sjkl/p2/politika/2020/06/30/ninova-ili-obsht-front-sreshtu-upravlenieto-ili-krygla-masa-s-nego.454977

Явно й е писнало да ходи на тайни явки с тиквата и да се координира с него задкулисно. Иска явно и регламентирано нейните хора да бъркат в кацата дори и като не са на власт понеже вижда, че с тия кадри, с които се е обградила няма да може дори да задържи партията а какво остава да дойде на власт. Всичкото това трябва да се изтрие от реалността за да може да има истински фронт срещу ГЕРБ, където не само да се плямпат безмислици, докато тайно се ползват поръчки и длъжности от тиквата.
От сега можем да кажем, че ако тази муха-лайнарка бъде преизбрана на чело на партията или в този контекст - някой от нейните хора - абревиатурата БСП ще остане със затихващи функции, докато други субекти започнат да се надигат.

--------------------
??????? ? ??????? ??????!

Йордан_13 3.7.2020, 15:43
QUOTE (18j @ 3.7.2020, 16:55 )
Абсолютно! Отдавна говорих, че БСП е тайната патерица на герберасите и там е пълно с техни тайни и явни поддържници и пионки, които в момента са всичките по представителните позиции и длъжности с покровителството на курнела и нейните тузове. Те къде открито къде мънкащо пропагандират за 'голяма коалиция', но не срещат никак одобрението на членската маса. Докато самата курнела не отвори вече дума за 'кръгла маса с ГЕРБ' .

https://server5.kproxy.com/servlet/redirect.srv/sruj/shhzdcy/s5iwolzo/p2/servlet/redirect.srv/slh/sanxo/sjkl/p2/politika/2020/06/30/ninova-ili-obsht-front-sreshtu-upravlenieto-ili-krygla-masa-s-nego.454977

Явно й е писнало да ходи на тайни явки с тиквата и да се координира с него задкулисно. Иска явно и регламентирано нейните хора да бъркат в кацата дори и като не са на власт понеже вижда, че с тия кадри, с които се е обградила няма да може дори да задържи партията а какво остава да дойде на власт. Всичкото това трябва да се изтрие от реалността за да може да има истински фронт срещу ГЕРБ, където не само да се плямпат безмислици, докато тайно се ползват поръчки и длъжности от тиквата.
От сега можем да кажем, че ако тази муха-лайнарка бъде преизбрана на чело на партията или в този контекст - някой от нейните хора - абревиатурата БСП ще остане със затихващи функции, докато други субекти започнат да се надигат.

По скоро Станишев предлага Кръгла Маса с ГЕРБ, не Нинова. Но, определено Нинова не контролира лично партията, или само част от нея, другата - некакъв партиен орган Национален съвет, където вероятно са хората на Бойко Тиквата - Станишев, Гергов и другите.

“Предложих един доклад, в който се дава критична оценка на управлението на ГЕРБ. Предложих действия, които да се изразяват в подписка и внасяне на вот на недоверие през септември. Трябва да дадем алтернатива и надежда на хората. Трябва да се съберем всички, не само БСП. В залата постъпиха предложения от другари и за протести, но това беше отхвърлено от членовете на НС – и предложението за национална подписка, и за протести. Вместо това Сергей Станишев предложи да правим кръгла маса с ГЕРБ”, разкри Нинова детайли от проведения в събота пленум.

“Нашата цел е БСП да управлява, да влезе през парадния вход на управлението, а не като патерица на ГЕРБ”.

https://samoistinata.bg/2020/06/15/%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B0-%D1%81-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1/

Йордан_13 3.7.2020, 16:55
"Ковидът" не е просто един медицински проблем, в това е грешката на всички коментатори, специалисти или не. Той е многопластов проблем. Вирусът е разумно същество, а в определени случаи, може и да е Божествен Разум, да се изразя по-съвременно и актуално, за да ме разберат, некои хора;))), алп-бика или по-скоро в случаят дива, както се изразяваме ние, тенгрияните. Второ, това го казах, отдавна, вижте Слънцето, то не пали моторът;))) Дахус е в Самор и Слънчевият минимум е продължителен. Това стимулира Сомор да бъде Улят, дава и дълготрайност!

" Експертът посочи, че към момента не могат да се правят заключения на база на официалната статистика. Доц. Мангъров коментира, че силно се е надявал COVID-19 да изчезне през лятото, но очакванията му не са станали факт. Експертът даде пример с първия SARS от 2002 г., който се е появил през ноември и със затоплянето на времето е отминал."


https://www.dnes.bg/koronavirus/2020/07/03/docent-mangyrov-stavame-svideteli-na-igri-na-testove.455372

18j 4.7.2020, 12:58
QUOTE (Йордан_13 @ 3.7.2020, 17:43 )

По скоро Станишев предлага Кръгла Маса с ГЕРБ, не Нинова. Но, определено Нинова не контролира лично партията, или само част от нея, другата - некакъв партиен орган Национален съвет, където вероятно са хората на Бойко Тиквата - Станишев, Гергов и другите.


Партийните интриги са интересно нещо особено когато очакваш някоя партия да ти свърши някоя работа. Най-големите успехи в борбата сме постигали когато сме провокирали различни хора от различни партии да заемат една и съща позиция. Преди  имаше чуваемост в БСП към проблемите на гражданските движения, но не и откакто дойде курнела.

За сър-гей може да се каже много неща, но не и че е идеолог на коалицията с ГЕРБ. Той е правил 2 кабинета през кариерата си и е бил лидер когато бойко правеше първия си и втори кабинет. В нито момент херсонския илюминат не е подал сигнали в посока 'голяма коалиция' с банканския толуп. Там е въпрос на гордост. Мисля, че това беше главната причина  да бъде  изтласкан в страни от олигарсите, за да сложат корнелия, която е от кръга на Злотев - т.е. близкото приближение на бойко. Вероятно си помислиха, че тя ще може да им решава от първо лице проблемите с тиквата, но тя нито може нито иска да се занимава с друго освен да щави кинти.

Като говорим за Националния съвет на БСП може да се каже, че там основната маса е инертната. Всички чакат да видят кой ще е силния на деня, за да гласуват с него. Обикновено това е лидера на партията и Изпълнителното му бюро. Но на този епичен национален съвет, когато курнела беше бламирана нацяло се зададе промяна. Председателят и членовете на бюрото му бяха принудени да провалят кворума, за да не я ударят по финансовите отчети. Изглежда, че крадлата е обрала партийната каса с милиони след което лъжлата е лъгала за задълженията. След като нито една от точките на корни не била приета, включително и проектите й за 'подписка' тя видяла, че финансовите въпроси ще й разорят позициите нацяло и провалила заседанието.

На нея й остава един голям актив - тя е консолидирала политическото говорене от името на партията. Лошото е, че тя рядко изразява нещо различно от нейното лично мнение. И това е основната причина да изгуби подкрепата на иначе инертния Национален съвет. Както е модерно да се казва напоследък: "може да излъжеш някакви хора известно време но не може да лъжеш всички постоянно."

И тук можем да коментираме конкретните предложения от този Национален съвет - съра-гей е говорил за кръгла маса със синдикати и неправителствени организации - нещо което той се опитваше да въведе по времето на одришарски-премиер с различните секторни консултативни съвети...
а мадам лъжа изрича пред медиите
"кръгла маса със синдикатите и неправителствения сектор или крагла маса с ГЕРБ". И когато нейните съпартийци я подкарват тя се оправдава, че това било предложение на станишев. Е да ама той станишев евентуално може да излезе в някоя медия и да разкаже своята версия. По съвпадение жена му държи някакви медии, където корнера не може да пипа... а и хората от националния съвет също знаят каква е истината.

http://server1.kproxy.com/servlet/redirect.srv/slh/szrn/sy/p2/dnes/politika/sergey-stanishev-pusna-stenogramata-bsp-da-iska-natsionalna-kragla-masa

И така хитрините на една селска точилка в един момент се изчерпват и тя приключва с целия си политически авторитет и организационен капацитет. С нея заминават и бляновете на няколко урунгела да спасят герберастията чрез 'кръгла маса' с герб. Маските, маските винаги падат, лошото е че маса от червенотиквеници четат какво бил казал 'лидера' и се прехласват от презумпцията, че говори истина. Което може да доведе до преизбирането й в преки избори от партийните членове. За тази жена лъжата не е тенденция, а състояние на съзнанието, само че нейните опоненти не успяват да го демонстрират.

Според мен най-важното е да има читави хора, които да се разграничат от кликата на корни и другите олигарси, за да може да заемат съответните публични позиции. Вероятно ще се наложи дори да излязат от руслото на тази абревиатура за да се предизвика раздвижване в политиката. Но най-интересното е, че доста хора се натръшкаха от ковид след това епично заседание на Националния съвет. Предстои да видим продължението на сагата.--------------------
??????? ? ??????? ??????!

Йордан_13 4.7.2020, 20:13
QUOTE (18j @ 4.7.2020, 14:58 )
QUOTE (Йордан_13 @  3.7.2020, 17:43 )

По скоро Станишев предлага Кръгла Маса с ГЕРБ, не Нинова. Но, определено Нинова не контролира лично партията, или само част от нея, другата - некакъв партиен орган Национален съвет, където вероятно са хората на Бойко Тиквата - Станишев, Гергов и другите.


Партийните интриги са интересно нещо особено когато очакваш някоя партия да ти свърши някоя работа. Най-големите успехи в борбата сме постигали когато сме провокирали различни хора от различни партии да заемат една и съща позиция. Преди  имаше чуваемост в БСП към проблемите на гражданските движения, но не и откакто дойде курнела.

За сър-гей може да се каже много неща, но не и че е идеолог на коалицията с ГЕРБ. Той е правил 2 кабинета през кариерата си и е бил лидер когато бойко правеше първия си и втори кабинет. В нито момент херсонския илюминат не е подал сигнали в посока 'голяма коалиция' с банканския толуп. Там е въпрос на гордост. Мисля, че това беше главната причина  да бъде  изтласкан в страни от олигарсите, за да сложат корнелия, която е от кръга на Злотев - т.е. близкото приближение на бойко. Вероятно си помислиха, че тя ще може да им решава от първо лице проблемите с тиквата, но тя нито може нито иска да се занимава с друго освен да щави кинти.

Като говорим за Националния съвет на БСП може да се каже, че там основната маса е инертната. Всички чакат да видят кой ще е силния на деня, за да гласуват с него. Обикновено това е лидера на партията и Изпълнителното му бюро. Но на този епичен национален съвет, когато курнела беше бламирана нацяло се зададе промяна. Председателят и членовете на бюрото му бяха принудени да провалят кворума, за да не я ударят по финансовите отчети. Изглежда, че крадлата е обрала партийната каса с милиони след което лъжлата е лъгала за задълженията. След като нито една от точките на корни не била приета, включително и проектите й за 'подписка' тя видяла, че финансовите въпроси ще й разорят позициите нацяло и провалила заседанието.

На нея й остава един голям актив - тя е консолидирала политическото говорене от името на партията. Лошото е, че тя рядко изразява нещо различно от нейното лично мнение. И това е основната причина да изгуби подкрепата на иначе инертния Национален съвет. Както е модерно да се казва напоследък: "може да излъжеш някакви хора известно време но не може да лъжеш всички постоянно."

И тук можем да коментираме конкретните предложения от този Национален съвет - съра-гей е говорил за кръгла маса със синдикати и неправителствени организации - нещо което той се опитваше да въведе по времето на одришарски-премиер с различните секторни консултативни съвети...
а мадам лъжа изрича пред медиите
"кръгла маса със синдикатите и неправителствения сектор или крагла маса с ГЕРБ". И когато нейните съпартийци я подкарват тя се оправдава, че това било предложение на станишев. Е да ама той станишев евентуално може да излезе в някоя медия и да разкаже своята версия. По съвпадение жена му държи някакви медии, където корнера не може да пипа... а и хората от националния съвет също знаят каква е истината.

http://server1.kproxy.com/servlet/redirect.srv/slh/szrn/sy/p2/dnes/politika/sergey-stanishev-pusna-stenogramata-bsp-da-iska-natsionalna-kragla-masa

И така хитрините на една селска точилка в един момент се изчерпват и тя приключва с целия си политически авторитет и организационен капацитет. С нея заминават и бляновете на няколко урунгела да спасят герберастията чрез 'кръгла маса' с герб. Маските, маските винаги падат, лошото е че маса от червенотиквеници четат какво бил казал 'лидера' и се прехласват от презумпцията, че говори истина. Което може да доведе до преизбирането й в преки избори от партийните членове. За тази жена лъжата не е тенденция, а състояние на съзнанието, само че нейните опоненти не успяват да го демонстрират.

Според мен най-важното е да има читави хора, които да се разграничат от кликата на корни и другите олигарси, за да може да заемат съответните публични позиции. Вероятно ще се наложи дори да излязат от руслото на тази абревиатура за да се предизвика раздвижване в политиката. Но най-интересното е, че доста хора се натръшкаха от ковид след това епично заседание на Националния съвет. Предстои да видим продължението на сагата.

Ще видим дали от тази трънка с Корнелия ще изскочи заек. Сър Гей бе виоден Стожер на Бойко по време на европските избори и де факто му осигури победата. Така, че там не е много ясно, кой как играе, вероятно играе според "зависи", което нема да ме изненада. Иначе, да, БСП се оказа, още по-глуха за неправителственият, граждански сектор, ако не е техен. Това бе ясно демонстрирано от гусин Чикията при нас в Ситово. Инак, той удовлетвори едни НПО–та, ама в наша вреда, докато, когато ние внесохме подписка "против", той използва всички брутални механизми, за да я бламира, като шантаж за прецакване на бизнесът на въпросното лице, заради, което бе подписката. Така я бламира, реално и си сложи за кметски наместник, който му бе заповядано. Сега, опозицията там, казва, че зад това назначение стоял президентският съветник Пламен Узунов, оня с телефончетата, щото то назначението е било, според сведенията, точно по телефонът. И е едно от многото на въпросният smil4341944e6b0c8.gif Да, но някой му е платил, за да извърши такова назначение, дори на това най-ниско ниво. А там имаме адвокат, прокурор, т.е. лица от Съдебната система. Въобще яки оплетки, фунтящи на говна. Но, пък, опоизицията там се водят десни и имат политически келепир от подобно говорене, но може и да е истина, логически съвпада. Но, никой не излиза публично и да каже: така и така, само под сурдинка smil4334ad8a149e0.gif Трагедия... Страхуват се дори от публичност на Истината. Тук според мен е истинската катастрофа на Българите! Не, ме ебе особено БСП, ако не може да свърши един гологан работа на най-ниското ниво, на което я тествахме smil4341944e6b0c8.gif Затова - Сеч!

Йордан_13 6.7.2020, 14:27
"В Американския колеж "Аркус“ във Велико Търново има епидемично огнище наCOVID -19..."

Малката Гризанка, досущ като наште млади женуря през 90-сетте, много либи хамериканците, но... по един свой собствен, оригинален начин... Кът види американец е като "бик на червено":tooth: Българите й идат малко сухички и корави, протриват и зъбките, но американците и маринованите в американски сос българи са и любим специалитет smil4341944e6b0c8.gif

Ново огнище на коронавирус - 25 вече са положителните проби във Велико Търново
Трима от заразените били в дискотеката, където празнували абитуриентите

Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirus/2020/07/05/novo-ognishte-na-koronavirus-25-veche-sa-polojitelnite-probi-vyv-veliko-tyrnovo.455580?fbclid=IwAR2GbOc_D4A1lmAATJ7gN9j5GCU8UrD_2vdNUfjudp7K0SCxNyFGqoC8I_8#comment-newestСпас Минков:
Хората се страхуват от властта, от съседа, колегата, който ще ги предаде,. ..но те самите не са способни да говорят Истината , завист и злоба, змии подли гнусни.. никакви мишки тук няма


Отговор/Спас Минков: Минков ти си виден оптимист за мишките. Аз мога да ти покажа една, която отхранвам в стаята си. Така че, има;))) Колкото до хората, те слабо ме интересуват...Лошо, става, ако се заинтересуват от мен, без да съм ги канил. Тогава идва МВР, за да въдвори некакъв ред във вакханалията;))) в съвършената лудост. Но и те не успяват;))) Искат да ме плашат с некви членове и алинеи, които са по-страшни за тях, отколкото за мен.
Хората се страхуват от Смъртта, своята и на близките.

***

Стаден имунитет срещу Мишленка Гризанка нема как да има. Това, което ще се създаде след преминаването й през всеки са така н.р. "гозгунджии";))) Четете Хайтов в описанието за родното му Яврово, за да разберете;))) Тези хора са Малцинство, 2-3 души от цялото село. Това са хората с имунитет, само те остават да живеят в пустото село, за да заравят умрелите и носят храна на живите по горите;)))

пияница мистик
преди 41 минути
До без думи
Ами като онзи психопат Джангъра, дето каза, че дори да се установи, че си болен от Ковид, не е основание да те слагат под карантина. Трябвало да те оставят на мира да си ходиш свободно и да заразяваш възможно най-много, за да създаваш овчо-стаден имунитет. Този е подобен на него. 80% са само носители, дето ще заразяват само, няма да боледуват и умират. Другите 20% да му мислят, ама те не са проблем, малко са

Доц. Спасков увери: 80% от заразените с COVID-19 са само носители
Здравната ни система е добре конструирана, смята бившият директор на "Пирогов"

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/07/06/doc-spaskov-uveri-80-ot-zarazenite-s-covid-19-sa-samo-nositeli.455607,2


***

Инак Бойко е итър банкенски шоп. Вместо да говори той по медиите по темата, да се изложи много и да го скъсваме от подигравки от сутрин до вечер ги е наредил като бутилки - доцент-професор, доцент-професор и т.н., те да говорят, те да оберат след туй гайлето;))) Ковидир Майтапчийски му бе нужен, когато трябваше да диктатурира, Мангъров му е нужен, когато трябва да либерализира. Първоначлано доминираше само Ковидир, но, когато настъпи времето за либерализация му противопостави Мангъра и в крайна сметка Мангърът стана доминиращият smil4341944e6b0c8.gif

Проф. Петров: Не може да останем Оазис при коронавируса
Здравната ни система е подготвена, обясни лекарят

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2020/07/06/prof-petrov-ne-moje-da-ostanem-oazis-pri-koronavirusa.455616?fbclid=IwAR21SFH2j0e6Zf6llfPJFtrNt50mSRyKsVQJ5B_Gwi80dhOEi7nANprKBBc#comment-newest

Йордан_13 6.7.2020, 14:31
Спас Минков: Идеята е богоизбраните да имат основание да отбягват простолюдието, на което му е съдено да живее в страх. Всички хора ставаме от сектата на недосегаемите и по-долни от най-долния домашен любимец Мишелинката ще свърши, но годината на Бика няма да дойде.. освен ако не дойдат извънземните и да почистят света от богоизбраните заедно със всичкото им злато..

Отговор: Годината на Бикът, Угер Шегор ще си дойде, независимо дали ти се иска или не. Хахахахахахха... Християнството е вредно за такива като тебе, Минков, но и некои типове езичество, също! Дори мога да кажа, че първите вибрации на Угер Шегор вече ги усещам, но аз по принцип обичам да изкривявам и дебалансирам обичайният ход на време-пространството. Сега, тука, на много не им се верва, смятат ме за луд, но това е добре за мен. За мен не е важно за какъв ме смятат, тъй като не смятам да изкарвам кинти от обществен престиж, а може би, от общественият непрестиж, ахахахахахахахахаха smil4341944e6b0c8.gif

"освен ако не дойдат извънземните и да почистят света от богоизбраните заедно със всичкото им злато.."
Няма да са извънземните. Некой требе да рани електората! Повечето изказвания на хората в интернет са доста вятърничави, нищо общо с реалността, но и очакванията им са такива - Месия, Спасител, Бойко...Просто златото ще премине от едните ръце в други ръце. Като дължимото ни ще се върне при нас. Каквото са откраднали, ще го върнат и то с лихвите! Народът иска дубайски стандарт за 100 години напред... Защо да не го получи? 80%-те нема да еволюират в друга посока, освен във вулгарната материалност, поне не и в този живот. Затова, дай да ги наситим в правдата им, защото са гладни, както казва Христос и да ги освободим за нещо друго, по-натам.

***
Тоя пич ми изглежда невероятно глъв, слаб по характер и кекав по дух! Дори не чете Вождът си, който вчера каза, че Той не затваря;))) Не затваря;))) Но, всеки, който поискал, можел да се самозаключи, самозатвори и да изпадне в анабиоза. Това си било негово право;))) Че дал и 700 лв... Пич, отде толкоз пари? Мале мила, мале мила... То затва Бойко не пада от власт;)))

След дадени 700 лв. – семейство седи под карантина след отрицателни тестове
Вече десети ден стоим заключени в двустаен апартамент, сподели Денислав

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/07/06/sled-dadeni-700-lv-semeistvo-sedi-pod-karantina-sled-otricatelni-testove.455609?fbclid=IwAR3g7s6XpZgubPChkd2jMLPIReEHewbOi1pNPERICbLZLlOWueVANh4GrAk#comment-newest

Йордан_13 6.7.2020, 14:37
2. ЕПИДЕМИИ
Едно предание, което хвърля известна светлина върху развитието на селото, е това за морѝята, както е известна в Яврово чумната епидемия, позната и под името „каранлък”. Колко епидемии е преживяло селото — не се знае точно, но първата, за която се говори, е тази от 1719 г. За нея научаваме от записките на немеца Жирард Корнели Дирш, който участвувал в едно посолство, изпратено до султана в Цариград. В своите пътни бележки той пише, че когато минавали през Тракия, посолството не посмяло да се отбие нито в Пловдив, нито в Станимака, макар че имало това намерение. Те се отказали от намерението си и на 10 юли 1719 г. замръкнали в околностите на Станимака (Асеновград), страхувайки се от епидемията, която върлувала по това време из този край.
Докато за мори́ята от 1835 г. се казва, че болните посинявали и умирали, за епидемията от 1719 г. се говори, че „болните пършнували и умирали”, т. е. страдали от диария. Това е едно указание, че мори́ята през 1719 г. била може би холера.
Събитие в Яврово, което се отнася до първата мория, е преселването на Гéрово (старо селище, находящо се на 8 км югозападно от Яврово, което вече не съществува). Едно домашно предание на рода Гéргиски споменава, че през време на тази мория заболял Георги — родоначалникът на днешните Гълъбови, който бил изолиран в местността Св. Архангел, за да не зарази останалите. Всеки ден на болния изпращали от къщи храна в едно бакърче по дете. По-късно то заварило стареца мъртъв.
23
Втората морѝя (чумата) взела първите си жертви в Пловдив и след това пламнали от заразата и околните села, в това число и Куклен. По гроздобер чумата се появила и в Яврово, пренесена от пазарджиите, които отивали в града. Заболелите посинявали и умирали, но в редки случаи болестта избивала като изрив под мишниците. Такива болни оздравявали, придобивали имунитет и ставали гробари на умрелите. Наричали ги „гозгунджѝе”. В Яврово имало трима гозгунджѝе.
Обхванато от панически страх и следвайки поговорката „Крий се от чумка зад шумка и от сипка зад шипка”, населението се пръснало из гората по семейства и махали, главно накъдето били егреците на стадата им. Тафкови например се криели в Караджов камък, Хайтови — в Рухáтица, Балабанци — в Кади́йца. Други семейства се пръснали по Св. Иван, Св. Атанас, а Гéргиски заедно с Лозáнови и Дрéшкови отишли в местността Вáрницата, където си направили колиби. Тази местност се видяла на бежанците твърде близо до селото и затова още преди да настъпи зимата, се дигнали оттам и заминали за местността Божáница — залесена по онова време с почти девствена борова гора. В Божаница те си направили колиби и останали до Коледа. По едно време продуктите, които имали, се свършили. Решили тогава да изпратят двама души в Пловдив да купят нещо за ядене. Изпратени били Пею и Паци Дрешкови. Те натоварили две мулета с кюмюр и заминали. Напазарували каквото могли и се върнали в Божáница на втория ден вечерта. С пристигането си обаче те заболели и умрели. Майка им — Гроздáница — се запрепяла, а чумата уж взела да и́ вика: „Я вижте, мари, каква хубава лесня е подкарала Гроздáница!”
Смъртта на двамата Дрешкови изплашила бежанците и те натоварили мулетата и заминали за друга местност — Суни́човица. Едва разтоварили багажа на новото място, и паднала нова жертва, този път — една жена. Хората пак се дигнали и отишли в местността Ряката, където прекарали до лролетта. Гозгунджи́ете от село идвали да им носят храна в торби, които окачвали на един дъб в местността Св. Атанас. Торбите пренощували, а на другия ден бежанците ги вземали, за да ги върнат по същия начин. В запустялото село останали само гозгунджѝете. Умрелите хора те заравяли, а когато жителите се разбягали в горите — носели им храна. Веднъж гозгунджията Чубра Иванова си опекла две яйца в пепелта на огнището, наточила си и една паница вино и тъкмо се канела да седне и яде, отвън по улицата се задали три жени, три чуми. Уплашената Чубра подпряла вратата с един палешник и набързо се завила в хáлището (завивката), на което стискала с ръце четирите краища. Чумите отворили залостената врата и започнали да дърпат Чубра да стане. Едната викала: „Стани, Чубро, че яйцето се пукна в пепелта!” Чубра обаче не ставала, а още по-силно стискала завивката. Като видяла това, една от чумите казала: „Оставете я, мари, не видите ли, че с кáшовете (ръцете) стиска, пък с áшовете (краката) натиска.” По това време пропял петел и чумите си отишли.
Селяните си представлявали чумата като висока кокалеста и разрошена жена, която скитала по улиците и когото срещнела, „устрелявала го с очи”. Всяка жертва издавала нейното зловещо присъствие и затова хората бягали панически от местата, където се появявала смъртта. Инстинктът вярно им показвал единствения път към спасението — разпиляването по горите. Една есен те се завърнали в село. Дали това било следващата от заразата есен, не се знае, но завърналите се намерили тревясали дворове. Ябълките и сливите били окапали по земята, добитъкът подивял, а кучетата виели по „чатарлъците” (кръстопътищата). Тези, които се завръщали, трябвало да останат два деня в една колиба на Друмът, а след това влизали в селото, където пушели само три комина: на Чубра Иванова, на Джоневия поп и Чили́ковият. Осемдесет души не се завърнали. Гробовете им и досега се срещат в явровските местности. Останалите живи се събрали в старата черква „Св. Димитър” и напълнили само половината от нея.

http://macedonia.kroraina.com/nh/nh_javrovo_1a.htmКу бейти чели старините с дух, щехте много да знайти и по-малко да плещити... Вижте сега, как е представена Чумата! Като жена или три жениsmil4334ad8a149e0.gif (трите наречници). Защо Болестта е с женски символизъм? Аз не мисля, че, защото е от женски род. А, защото още от древността ни, се е знаело, че основно алп биката Сомор-Улят носи мор. Това не значи, че и другите алпи, не могат да донесат болести, могат, т.е. и в други години от календара може да има епидемични вълни, но това става, когато съответният алп или алп-бика помоли Улят да накаже и да го направи. Затова тези епидемии са с различен характер от тези, които може да предизвика самата алп-бика Улят, в своята си година от календара. Знахте ли го? Аха, друг пътsmil4334ad8a149e0.gif Пише го в "Сказание за Чулман", ама си требе интуитивност за тая работа. Да го усетиш, да те човръкне, да го приемеш за Истина. Иначе е лесно да го отхвърлиш. Това, което най-лесно прави умът е отрицанието, затова е неспособен да достигне или докаже Истината.
Как се усвоява Тангра планетарно и битийно? Чрез алпите! На планетата, чрез алпите. малцина са, които могат пряко да черпят. В общи линии такива хора ги смятат за луди. Тангра никога не се губи от будното съзнание. Това е, което наричаме Вяра, а връзката (Бог-човек), която се създава наричаме Религия.


Йордан_13 12.7.2020, 10:22
Тази статия е по-скоро реклама на огладнелите астролози и ясновидци;))) Особено тва с "Ерата на Водолеят" лъха на дъновизъм. Тая "Ера" дъновите я чакат, откак се помня;))), а тя все не идва;))) Тя е нещо като чакането на Мешиах от евреите;))) и досега го чакат;))) Нема фуф! Ясно трябва да се каже, всичко, каквото се случва в светът, понастоящем е поради Годината на Мишката и не по китайският, а по българският календар, Годината Сомор! Ама как да го кажат изтракизираните в дивият, езотеризирани?! Ще ми рекламират Гал Сасон и наяте тука, прегледнлите... Абе, Бойо не вили нарани? Не? Айде на нивата с мотиката!

https://www.dnes.bg/index/2020/07/11/istoriite-on-air-kakva-e-2020-godina-spored-predskazaniiata.456340#comment-newestЙордан_13 14.7.2020, 22:26
Това, че гербът е лъв, а ние сме мишки, кога да бъде констатирано, освен в Годината Самор (Мишката)? Случайност? Ами, не мисля. Осъзнаването е тегав процес, но понякога прехвърча искра и запалва Огънят на Бъдещето, така както ние, запалихме, Великият Аратеб след хилядолетия! Само веднъж, в старта на Годината, но както се вижда, това е достатъчно;))). А колкото до полицията (слугите на Яга), да тя тази Година е навсякъде - буквално;))) За справедливостта... нея никой не я очаква, днес, но "утре", тя ще бъде въздадена! Колкото до Лъвът и Мишката, ще разберем колко са си нужни те един на друг, в Годината Барс! Не бива да се мисли, че като мине една Година от Календара и нейното влияние и въздействие не се простира напред в следващите календарни години, поне в следващите 3 календарни години!

“Гербът ни е лъв, а живеем като мишки”, “Полиция - навсякъде. Справедливост - никъде”

Довиждане - ще идваме на свиждане!
Мутрокрацията успя да обедини разпадналия се народ
https://segabg.com/category-observer/dovizh...me-na-svizhdane

Йордан_13 14.7.2020, 22:37
https://segabg.com/category-observer/dovizhdane-shte-idvame-na-svizhdane#

18j 17.7.2020, 12:25
За вирусчето може да се каже, че при всеки се развива различно и с различни симптоми. Удря много тежко спортистите. Почти не действа успоредно с алкохола. Което не пречи Самор да натръшка някой алкохолик с друг вид мор. Но както знаем тя обича всичко тъжно и мрачно

(74) Харесва Улят
вечно мрачния Шурале,
както и всичко тъжно –
и тя често го следва...
, което ни кара да допуснем, че тя харесва алкохолиците. :D : D

Освен това научаваме, че при аутопсия, вируса остава да се развива у умрелия пациент така, че телата може да са заразни
https://www.businessinsider.com/first-death-coronavirus-healthcare-caught-from-dead-body-thailand-2020-4
Изглежда, че в щатите моргите и крематориумите се готвят за страшен удар.

Антибиотици не помагат, помагат витамини и стимуланти на имунната система. Антибиотиците могат да спасят живота на някой пациент при тежка инфекция. Така, че не бива да се пренебрегва лекарския надзор, но най-важна е имунната система

Има данни, че може да удари мозъка
https://www.bbc.com/future/article/20200622-the-long-term-effects-of-covid-19-infection

, да доведе до мозъчна инфекция, смяна в поведението и смърт от оток на мозъка. Но бактерията ще остане да живее в тялото. Звучи малко като зомби. То и филмите на тая тема не дават много обяснения за феномена. Мисля, че най-често се говори за бактерия..
И ние сега научаваме как точно може да стане: трябва Улят да го направи! А кой може да каже, какво тя ще направи?

За средностатистическия бойковист това са невъобразими неща. Някой да решава отделно от гусин примйера.

А дали толупа знае да се моли като знае да се пули пиян пред образа на Артимес? Това са големи беди...
Ако един водач успее да измоли милост от Алпите значи е годен да се следва. До сега мученето на бойко не върши никаква работа.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!

Йордан_13 18.7.2020, 10:37
QUOTE (18j @ 17.7.2020, 14:25 )
За вирусчето може да се каже, че при всеки се развива различно и с различни симптоми. Удря много тежко спортистите. Почти не действа успоредно с алкохола. Което не пречи Самор да натръшка някой алкохолик с друг вид мор. Но както знаем тя обича всичко тъжно и мрачно

(74) Харесва Улят
вечно мрачния Шурале,
както и всичко тъжно –
и тя често го следва...
, което ни кара да допуснем, че тя харесва алкохолиците. :D : D

Освен това научаваме, че при аутопсия, вируса остава да се развива у умрелия пациент така, че телата може да са заразни
https://www.businessinsider.com/first-death-coronavirus-healthcare-caught-from-dead-body-thailand-2020-4
Изглежда, че в щатите моргите и крематориумите се готвят за страшен удар.

Антибиотици не помагат, помагат витамини и стимуланти на имунната система. Антибиотиците могат да спасят живота на някой пациент при тежка инфекция. Така, че не бива да се пренебрегва лекарския надзор, но най-важна е имунната система

Има данни, че може да удари мозъка
https://www.bbc.com/future/article/20200622-the-long-term-effects-of-covid-19-infection

, да доведе до мозъчна инфекция, смяна в поведението и смърт от оток на мозъка. Но бактерията ще остане да живее в тялото. Звучи малко като зомби. То и филмите на тая тема не дават много обяснения за феномена. Мисля, че най-често се говори за бактерия..
И ние сега научаваме как точно може да стане: трябва Улят да го направи! А кой може да каже, какво тя ще направи?

За средностатистическия бойковист това са невъобразими неща. Някой да решава отделно от гусин примйера.

А дали толупа знае да се моли като знае да се пули пиян пред образа на Артимес? Това са големи беди...
Ако един водач успее да измоли милост от Алпите значи е годен да се следва. До сега мученето на бойко не върши никаква работа.

Обича ги да. Борците, спортистите и тези, дето особено обичат да й се ерят или демонстрират мощта на нещо преходно, каквото е нашето физическо тяло smil4341944e6b0c8.gif Неслучайно кана субиги Атей е убит от нея и след това възкресен, защото не негово място отива жена му, Сарвар, която става алп-бика на изцелението, на аязмите (свещените извори). Уникални неща има, но българинът е сляп. По-лошо от кърт е сляп.
Та, тази нейна особена любов към асланите, т.е. героите е отбелязана и в епосът "Сказание за дъщерята на Шан", в който Мишката е основният отрицателен герой, заедно с алпът Яга Албастъй и алпът Баран.

Какво да кажем пък за Aт?
Не бил на себе си от яд... Но само миг и ето на,
във шатрата - на колена.
"Аз толкова те чаках, че...
Прощавай, бремето тече. Сега ще видиш Дева как
обича те сред тоя мрак!" -
прошепнала Боз-бий на Ат
във шатрата - о, благодат! Свалила дрехите си тя
и заблестяла във нощта.
От прелести обезумял,
В истома Аудан горял. Да, девата като зора
съвсем разголена била!
"Не стой... О, ти ме прегърни! -
примолила му се Боз-бий. Преди да се помръдне Ат,
тя го прегърнала със страст.
Притиснала към него тя
прекрасна гъвкава снага. До устните му - устни-дар! -
тя залепила, чист нектар.
Аудан-Дуло във нощта
забравил всичко на света.
"Люби ме! - шепнела Боз-бий -обятията ми разкрий!"
Притеглила го Дева с плам
върху килима мек, застлан. От тялото й - жива жар! -
той пламнал цял като в пожар.
Обсебен сякаш, глух и сляп,
възбуден бил до крайност Ат. Пред замъгления му взор -
неземно щастие, простор.
Погалил с трепетна ръка
снага й, русата коса. Но - ужас! - вместо нежен нар опипва козина на звяр!
След миг - възвърнал си ума,
в очите няма пелена: видял пред себе си - о, ад! -
муцуната на Мишка - гад.

Очите зли със поглед лют
от мордата със нос оплют
блестели злобно...
В смрадна паст стърчали зъби - чист елмаз.
Завила страшно Мишка - див
и с жест премерен, предвидлив. със нокти, с лапи Аудан
притиснала жестоко там:
"Не ще избягаш ти от мен,
от Мишката, от див студен.
Видя ли?
Жертва си ми ти –
да! - лесна плячка за джин-бий.

Йордан_13 28.7.2020, 14:35
Слава на Тангра! Поне сега станете на крака и ми ръкопляскайте!;))) Година 2008-ма отново беше Годината Самор, Годината на Мишката, но тогава Тя ни донесе преустройство във вътрешен план и създаде предпоставките за Завръщането на Тенгриянството. Помнят я всички с онези големи вътрешни конфликти, които имахме и при които се разделихме с много хора. Един от тях беше и Пламен Пасков, помежду другото;))) Същият, който сега се опитва научно да обясни Сомор с клипчета в Тубата. Тогава се опитваше научно да обясни, че Тангра няма;))) Каква е разликата в действието на Самор през 2008 г. и 2020 г.? Голяма. През 2008-ма още го нямахме този Прецедент - Молитва към алп-дива с едно особено изречение в нея: "Освободи Враговете ни от Нашият Път, но съхрани Българите за Вечността". Как ми дойде... в онзи 9 декември... Не знам дали ще бъде същото с Годината Угер Шегор... Едва ли... Самор като алп бика е Магия... Не си мислете, че, аз тогава не дадох лични жертви, че не загубих нещо любимо;))) Това ще се случи с всеки един от нас, ще даде лична жертва. Трябва да се разделим с любимото ни, колкото и да не ни се иска, защото един Нов Цикъл със "стари... к...ви" не се прави, т.е. не се прави с нещо, което тежи на личният ни път и ни дърпа назад или още по-лошото - съзнателно ни препъва. Сигурен съм, че 2032 г. , ще имаме една съвсем различна Самор, много различна от тази, която имаме сега. Това, обаче зависи от това, как ще преминем този нов 12 годишен календарен цикъл.

Д-р Симидчиев: Повечето българи са срещали вирус като COVID-19 още през 2008 г.

https://news.bg/health/d-r-simidchiev-povecheto-balgari-sa-sreshtali-virus-kato-covid-19-oshte-prez-2008-g.html

Йордан_13 25.9.2020, 11:19
(Джагфар Тарих, част 3-та)
От митовете най-интересен ми се стори дастанът за Тагмър или Таймър, както се наричаше в него алп-биката Яребица. Според него тя родила първите хора, а сетне поискала и да ги управлява. Туран не й разрешила да царува в държавата Туран и тогава Таймър уговорила злите духове да построят “стената на дивовете” и да погубят хората. Заради това Тангра я превърнал в голяма мишка или плъх. След това тя започнала да се нарича алп-бика Мишка [Кузге] или Киргиз-Киркиз [Дивата или Свободната Девойка] и да се счита за дух на женското своеволие и упорство. Някои считали, че именно тя, като се появила в царството Идел под образа на прекрасна девойка, предизвикала многовековните размирици в държавата. Отначало тя очаровала всички български принцове и дори ги уговорила да се оженят за нея, а сетне изпокарала братята, като отдавала предпочитанията си ту на едного, ту на другиго от тях. Когато я прогонили от Идел, тя отишла в Кашан, където станала обект на поклонение за масгутите. Затова Тангра наказал това племе, което започнало да се нарича също киргизи - от името Киргиз. То прекратило съществуването си и дори една малка група от оцелели масгути започнала да носи името на българската династия Алан, някои представители на която избягали при тях. Степите на масгутите били заети от къпчаците, които поради това започнали да се наричат и киргизи…


Борисов и прекрасната госпожа Х.

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/actualno/borisov-i-prekrasnata-gospoja-h-news_1502828.html
© Actualno.com

Копирано от https://www.24chasa.bg/region/article/9050474 © www.24chasa.bg


"Някои считали, че именно тя, като се появила в царството Идел под образа на прекрасна девойка, предизвикала многовековните размирици в държавата. "

А-хахахахахааааааааааа, ахахахахахахахаааааааааа, кой прати прекрасната госпожа? Радев, вервайте ми ще отречеsmil4341944e6b0c8.gif Може ли Самор да обладава човешко тяло? Можеsmil4341944e6b0c8.gif Въпросът сега, вече е дали Борисов просто е сънувал дивата Мишка или е спал с нея. Според мен е и преспал, ахаххахахахахахахаа... smil4341944e6b0c8.gif

Йордан_13 25.9.2020, 11:36
Някои наши хора, интуитивно усетиха силата на молитвеното заклинание, което дойде с Годината Самор и правилно си казват всеки ден, поне този ред от него: "Освободи Враговете ни от нашият Път, но съхрани Българите за Вечността", защото без този ред, сами виждате, какво може да се получи! Не е лесно, да се работи със Самор като дива, но и като алп бика.

18j 26.9.2020, 20:22
Прекрасната госпожа обикаля в плът и кръв, това е факт, но за тиквата ми е най смешно как няма връзка между едни твърдения негови и другите. Преди обясняваше, че тия скандални вещи можело да са били на всеки..., а сега твъри, че госпожата му е наснимала нещата. Т.е. ние се връщаме на въпроса евраците негови ли са и колко премиерски заплати е обърнал в евро, за да го наснимат с тях.. а и златото ли е купил с премиерската заплата??

Но ние да се върнем към госпожата: http://server8.kproxy.com/servlet/redirect.srv/slh/silscmz/slmn/p2/tema-v-razvitie/covid-19/ucheni-s-trevoga-koronavirusat-stava-po-zarazen-veche-preodolqva

Завале, времето се разваля, а оръжията на Улят се изострят, ...а гратисния период за хунтата изтича. Ние продължаваме да очакваме ефективни резултати срещу нЕкои височайши антибългаристи. Ако бокьо не довърши започнатото, ще му се опразни кредита много бърже. Май Ноември ще бъде май smil4334aa21c9ca7.gif

--------------------
??????? ? ??????? ??????!

Йордан_13 28.9.2020, 10:45
Годината Угер Шегор иде! Слава на Тангра!

СЛЪНЧЕВ ВЯТЪР
Под влияние на CH HSS- ефект, чийто първичен източник е приекваториалният край на северната слънчева полярна коронална дупка CH81) през последните 24 часа скоростта на слънчевия вятър в околностите на Земята остава завишена. Тя беше в диапазона 490-560 км/с. В момента скоростта на слънчевия вятър е приблизително 550 км/с. Вертикалната компонента (Bz) на междупланетното магнитно поле (ММП) се колебаеше в диапазона между -8nT и +6nT. В момента Bz e приблизително равна на +5nT.
Двете слънчеви коронални дупки CH81 и CH82, които са в приекваториалната периферия на северната полярна коронална дупка са първични източници на слънчев вятър с висока скорост (CH HSS - ефект). CH81 в момента е в геоефективна позиция и представлява първичен източник на значителната геомагнитна активност, наблюдавана през последните 2-3 дни. След около два дни в геоефективна позиция ще бъде CH82, която е по-голяма и по-контрастна. В резултат от това скоростта на слънчевия вятър в околностите на Земята ще нарастне допълнително, надхвърляйки на 29 септември 600 км/с. Това ще поддържа условия за епизоди с планетарни геомагнитни смущения (Kp=4), слаби планетарни бури (Kp=5; G1) (***!!!***) днес и до края на месеца включително. През нощта на 28 срещу 29 септември е възможен и епизод с планетарна геомагнитна буря със средна мощност (Kp=6; G2)(***!!!***).
ГЕОФИЗИЧНА АКТИВНОСТ
През последните 24 часа геомагнитната обстановка беше между смутена и слаба планетарна буря (Kp=5) (***!!!***) . Планетарно геомагнитно смущение (Kp=4) имаше тази сутрин между 06ч и 09ч българско време. Слаба планетарна буря (Kp=5) (***!!!***) имаше вчера между 15ч-18ч българско време. Над България геомагнитната обстановка беше смутена снощи между 0ч-03ч. Местна буря (K=4) имаше вчера следобяд между 15ч-18ч.
Потокът на слънчевите протони с висока енергия (E=>10MeV; СЕЧ) на геостационарна орбита беше близо до обичайния фон.
Геомагнтитната обстановка днес, утре и на 29 септември ще е между смутена и слаба планетарна бура (Kp=5) (***!!!***), като на 29 септември е възможна и планетарна геомагнитна буря със средна мощност (Kp=6; G2)(***!!!***). Вероятността за геомагнитни смущения на средни ширини (K=4) за утре е 40%, а за 29 септември е 30%. Вероятността за слаба геомагнитна буря на средни ширини (K=5) за днес и утре е по 25% на ден, а за 29 септември е 40%. Вероятността за геомагнитна буря със средна мощност (K=6) на средни ширини e по 5% на ден за днес и утре, а за 29 септември е 25%.

http://heliotaraxy.com/User posted image

anti666 2.10.2020, 2:02
QUOTE (Йордан_13 @ 25.9.2020, 14:19 )
(Джагфар Тарих, част 3-та)
От митовете най-интересен ми се стори дастанът за Тагмър или Таймър, както се наричаше в него алп-биката Яребица. Според него тя родила първите хора, а сетне поискала и да ги управлява. Туран не й разрешила да царува в държавата Туран и тогава Таймър уговорила злите духове да построят “стената на дивовете” и да погубят хората. Заради това Тангра я превърнал в голяма мишка или плъх. След това тя започнала да се нарича алп-бика Мишка [Кузге] или Киргиз-Киркиз [Дивата или Свободната Девойка] и да се счита за дух на женското своеволие и упорство. Някои считали, че именно тя, като се появила в царството Идел под образа на прекрасна девойка, предизвикала многовековните размирици в държавата. Отначало тя очаровала всички български принцове и дори ги уговорила да се оженят за нея, а сетне изпокарала братята, като отдавала предпочитанията си ту на едного, ту на другиго от тях. Когато я прогонили от Идел, тя отишла в Кашан, където станала обект на поклонение за масгутите. Затова Тангра наказал това племе, което започнало да се нарича също киргизи - от името Киргиз. То прекратило съществуването си и дори една малка група от оцелели масгути започнала да носи името на българската династия Алан, някои представители на която избягали при тях. Степите на масгутите били заети от къпчаците, които поради това започнали да се наричат и киргизи…


Борисов и прекрасната госпожа Х.

Копирано от https://www.24chasa.bg/region/article/9050474 © www.24chasa.bg


"Някои считали, че именно тя, като се появила в царството Идел под образа на прекрасна девойка, предизвикала многовековните размирици в държавата. "

А-хахахахахааааааааааа, ахахахахахахахаааааааааа, кой прати прекрасната госпожа? Радев, вервайте ми ще отречеsmil4341944e6b0c8.gif Може ли Самор да обладава човешко тяло? Можеsmil4341944e6b0c8.gif Въпросът сега, вече е дали Борисов просто е сънувал дивата Мишка или е спал с нея. Според мен е и преспал, ахаххахахахахахахаа... smil4341944e6b0c8.gif

Да добавим към това и Нариман Тарихи, част 5

Много скоро Карт-Арбат не знаел какво по-напред да прави с Кашан-бике, която потопила дома му в разпътица. Тая си склонност наследила от майка си - разпътна юдейка, която приела библизма (иджамството) и се омъжила за брата на хакан-бека Арслан - Тарун Сувар. Клетият Бат-Угър се отбил по някакъв повод в дома на Карт Арбат и Кашан-бике луднала по него. Тя го очаровала и напила, а после го принудила да се сношава с нея. Карт Арбат ги хванал на място, но не се огорчил, а точно обратното, зарадвал се. "Отсега нататък ти не си моя жена, а на Бат Угър!" - заявил той и накарал смутения Мумин да напусне дома му заедно с Кашан-бике. Кашан-бике измолила от чичо си да назначи Мумин за цар на Волжска България, но не спряла да развратничи дори и след като станала царица. Ако някой отказвал да има с нея греховна връзка, то тя му отмъщавала жестоко. Кашан-бике вгорчила живота и на Микаил Бащу, който я наричал Самор-бике (богинята Мишка), и на губернатора на Мартюба (днес Казанска област) Алип-бей Аскал, и на още много достойни мъже. Като, разбира се, най-вече на съпруга си Мумин. През 895 г. Бат-Угър я заварил в леглото с брат си Хасан и я изпратил в Атил (Итил) при чичо й. По пътя Кашан-бике паднала от коня си и се ударила лошо. В Итил тя обяснила на чичо си, че Бат Угър я е изнасилил, а после я пребил и я изгонил гола от дома си. Разгневеният хакан-бек заповядал да свалят от трона Мумин и на негово място да издигнат Алмъш Джафар. Лишеният от царство Мумин пристигнал в Бузай, както хората наричали лагера Бузан, с намерението да се оправдае. Невъоръженият Мумин наближил шатрата на хакан-бека и внезапно бил нападнат от Кашан-бике, която го гонела и удряла с копие от коня си. Бат-Угър се спасил, като скочил във водите на протока Бузан. Кашан-бике се хвърлила във водата след него, за да го убие, но едно от момичетата, дъщерята на вожда Калай - Наима я предизвикала на дуел и в схватката я промушила с копието си. Всичко това станало пред очите на многобройни свидетели и Наима, която постъпила според обичая, не била наказана. Мумин успял да се оправдае пред хакан-бека и получил от него предишния си дял заедно с града Яучи (Воин), където заминали с Наима, която се съгласила да се омъжи за него. И днес българите потреперват при спомена за козните и безчинствата на Кашан-бике, като я наричат "вещицата"

Йордан_13 2.10.2020, 21:07
...в Сомор ай (месец септември) - те празнуваха Сомор или Тъшгири боткасъ [миша каша - празникът на реколтата], в който момчетата угощавали гостуващите им момичета, които пък от своя страна се правили на тъшгири [девойки от Подземния свят или Нор], тоест мишки, и така ставали запознанствата помежду им;

(Историята на Нариман 1,2, 3)

МИШИ ПРАЗНИЦИ, Мишинден, Мишкинден (Изт. България), ПОганци, Поганшляк (Зап. България), Мишовина, Мишако, Очовден (Югозап. България) - празници в чест на мишките, почитани в един или три (рядко седем) дни. Мишите празници имат различна календарна обвързаност. Най-често са в денят на християнският светец Нестор(27 октомври)- в арела на Сев. и Зап. България. В Изт. Тракия се почитат на св. Катерина (24 ноември.), смятана за покровителка на гризачите; сред рупците в Странджа и Родопите, и при преселниците в Добруджа, Мишите празници се тачат на Трифунците (1,2 и 3 февруари); у македонските българи, на места в Добруджа и Странджа - на Песи понеделник; сред западнотракийските преселници - на първите Поганни дни след Коледа. Във всички варианти става дума за гранични периоди в цикличното годишно време. Обредността на Мишите празници се определя от старинни езически поверия за мишката като въплъщение на демоничната хтонична сила. Функционално тази обредност е еднотипна и насочена към неутрализиране и прогонване на вредните за човека и стопанството животни. Включва трудови забрани и магически действия, изпълнявани предимно от жените. Не се работи с вълна; не се решат; не се използват остри предмети; не се отварят сандъците с дрехи, качето със сланина, сандъка с брашно и др. Преди изгрев слънце жените замазват с кал пода при огнището, в четирите ъгъла на стаята или само дупките на мишките, за "да замажат" очите и устата им. В Източна Тракия стопанката шие върху парче плат, за да "зашие" устата на мишките и го хвърля в огъня. Символичните магични действия са подсилени от ответен диалог. Сурова царевица (жито) хвърлят при чужда ограда, за да прогонят мишките. За прогонване и унищожение на Мишките се изпълнява и обичаят Миша сватба, който в отделни случаи съвпада по време с Мишите празници

(Българска митология. Енциклопедичен речник, стр.217)
==========================================================

Ето ви част от обредността, която може да направите, за да туширате част от негативната енергетика на дивата Самор, хахахахаха. Започвам да ви подсещам за някои неща, защото Годината Самор върви към краят си. Макар, че, ако направя Обредът на Аратеб, каквото и да правите след това, нема футур, но все пак, да имате неква надежда, поне в личен план, м-да, хахахахаххахаа... Забележете, обаче, това е поредната информативна научна статия. Науката ни предоставя само една информативност, няма лошо, но не дава началата, корените на нещата. Явно не й разрешават, защото пък пише, авторът: "Във всички варианти става дума за гранични периоди в цикличното годишно време." С една дума, авторът, трябваше направо да си каже: става въпрос за краят и началото на Българският Календар и статията щеше да добие вече съвсем друг вид, не просто като наследство от някакво неизвестно езичество;))) Много точно е даден факта, че Самор първом е дива, т.е. "мишката като въплъщение на демоничната хтонична сила. " Много мислих, дали още на Аратеб да не я предифинирам като алп бика, но реших да ви сгърча, за да разберете, че няма лесно в този живот и Спасител няма, хахаххахаха, трябва да се самоспасите;)))Забележете, че обредните действия са свързани и с огнището и огънят. Откъде-накъде... Мишка и Огън... Това не е случайно, защото именно със Обрядът на Свещеният Аратеб-Раудеб започва всяка Българска Нова година. Но в статията това е дадено само като наброска. Нормално е, ученият няма откъде да знае това. Той щрихира фактите, благодарим, за което!

Другото, което искам да отбележа е, че обредността тук е "срещу" демоничната антагонистична сила. Още в края на желязната епоха, когато духовните сили все повече намаляват, дедите ни започват да правят обредност, не "Срещу", а "За", така предпазата е максимално ефективна! Така направих и аз, не направих обредност "Срещу", а "За", поканих Самор в Домът си, ожених се за нея;))) "Добре дошла, Първоневестна Самор". Аз не знам дали за Угер Шегор, ще ми дойде такова нещо... като това молитвено-заклинание, с което дойде Самор..." Сещате ли се?;)))) и накрая "и твой е Българският Кан - сега и завинаги". "Мишата Сватба" е извършена, затова и Българите минимално изпитаха нейната демоничност.

Йордан_13 2.10.2020, 21:15
(Из "Историята на Нариман", част 6)

Локър получил името си в чест на алпа Локър или Локбър, роден в Саха-Илем. Тук
се намира и областта на неговата майка - Лима или Лимай-Аби. Балинтайците
твърдят, че Лимай-Аби е господарката Самор (Мишка) и й се покланят. Всички
тукашни знатни родове се смятат за потомци на алпа Локбър... Те разказват, че
Лимай-Аби научила за смърта на сина си, тръгнала да намери гроба му и починала в
Кряш-Илем (Гърция). Всевишният обаче отново я съживил... (Лимай-Аби е наречена
от Херодот "хиперборейката Опис", от което следва, че гръцката "Хиперборея" са
земите на Саха). Алпа Чулман (духа на надземните и подземни води) сахите
наричали Ахад, тоест "Водния Бик", това име използвали и за огромните риби
(китовете), които Чулман пращал постоянно към бреговете им. Те отрязвали парчета
от телата им за храна и ги пускали обратно в морето, където тези "риби" бързо
възстановявали отрязаното от телата им.... Особено много от тях има в най-източната
част на Саха-Илем или Ак-Саклан - Урай ("Ура", "Юра", Далечния Изток)...
Веднъж годишно господарите на Саха-Илем пренасяли данъка за Волжка България
в Урта-Чулим и там получавали пратеното им от Централна България и Байгул. На
свой ред баговете на Бурят веднъж в годината идвали в своята крепост Бейсу на река
Бейсу или Ата-Бейсу (Енисей), където предавали на байгулския даниг-баши
(чиновник по събиране и превоз на данъците) полагаемото се от Бурят и Саха-Илем и
вземали посланията и пратките от различните места из Волжка България... По името
на реката Бейсу, която тече през целия Бурят, Саха-Илем също често е наричана Бейсу
(Вису от арабските източници)... Освен Бейсу, още и Енисей, същото име носят и още
две български реки - Бейсу-Бичура или Айги-Кул (Печора) и Байгул или Аби-Даря
(Бабината река, Об)...
Нур-Кояш, чието име нашите преправили на Нур-Гаяз, разказвал, че почти всички
алпи в търсене на спокойни места се преселили в Саха-Илем, където има много гори,
планини и недокоснати места. Накои от алпите яздели крилати кук-джалмати
(Небесни слонове, т. е. мамути). Те излитат много бавно и затова имегените (злите
духове) успяват да ги настигат и да ги убиват. За да се спасят от имегените, някои от
кук-джалматите се научили да живеят във водата и ги нарекли мърджалиши, тоест
"водни, морски слонове" (моржове)...

======================================================

ОПИДА, Херодот
http://www.voininatangra.org/modules/xcgal/displayimage.php?pid=14852&fullsize=1ОПИДА - героиня от гръцката митология. Девойка от митичната страна на хиперборейците, избрана за спътница от богиня Артемида. Според една легенда ловецът-великан Орион е убит от богинята задето й посегнал

http://romulusbg.net/?page=e

В "Сказание за Чулман", Самор е първата алп бика създадена от Артимас, от старата й кожа, с цел да бъде невеста на Чулман.

Йордан_13 5.10.2020, 22:24
Момчето е като мене, яко е "в джаза" smil4334ad8a149e0.gif Но, това енергията на Дахус в Самор. Това, което писах за Годината Дахус/ Докс, за краят на предният годишен календарен цикъл е, че ние, Българите ще получим и ще бъдем захранени с този тип енергия, която носи пробив в научните догми и ще покаже превъзходството на Българинът над Лабътът! И казах, че ние, не трябва, по никакъв начин да пропиляваме тази енергия. М-да... Всъщност това няма да е първото ни откритие и ние ще си върнем авангардността и в тази област. Жалкото е, че това, не се прави, обаче чрез Българската Държава, а чрез САЩ. Ние имахме докъм края на 80-сетте силно развитие в тази посока и с нахлуването на идиотокрацията, т.е. демокрацията го загубихме... Ние загубихме, тогава, катастрофално много заради удоволствията на единият плебс!


Новини
17.07.2020
Златко обори Айнщайн

https://www.bgdnes.bg/Article/8818445?fbclid=IwAR280XbGbnyhgVLbxIndjktF_JVKoP4MxQy6LIPrZBmhJEt0vW0mTlS-WTg

Йордан_13 5.10.2020, 22:51
Ябълката се е отрупала с плодове...


"Според официалното съобщение д-р Минев взима наградата за постижения, които отменят вековно разбиране в квантовата физика. Негово откритие разрешава 100-годишен спор между учените Бор, Шрьодингер и Айнщайн – главните архитекти на тази наука. Благодарение на пробива му е доказана възможността квантовите скокове да се прогнозират и контролират, а бъдещите квантови компютри да могат да решават задачи, които класическите компютри не биха могли.Д-р Златко Минев усъвършенства откритието си в нова технология, като проектира система за обратна връзка, която да контролира бъдещето на квантовите скокове чрез "хващане" и "връщане" и тяхното контролиране. Резултатите на д-р Минев предизвикват голям интерес в световните научни среди. Проектът му е избран като откритие на годината, и се превръща в най-доброто откритие по Математика/Физически Науки в Top 50 Discoveries of the Year на списание Discover. Публикуваната от д-р Минев статия за неговия проект е призната в световните медии и обявена за най-харесваната и четена история на Yale News за 2019 г. През 2020 г. е избран като един от 35-те “Глобални Иноватори под Възраст 35” (35 Global Innovators Under 35), в категорията “Визионери” в престижната класация на MIT Technology Review. Той е изследовател в компанията IBM Quantum в Ню Йорк.

Носител на отличие Грамота „Награда Джон Атанасов“ в категорията Награда „Джон Атанасов“ е д-р Никола Чипев – доктор по информатика от Технически университет – Мюнхен, Германия. Основните му постижения са в направлението на високопроизводителните изчисления за симулация на научни и инженерни проблеми.

С грамота „Джон Атанасов – проект с висок обществен принос“ беше отличен Румен Христов, дипломиран магистър и научен сътрудник по компютърни науки от Масачузетския Технологичен Институт, САЩ. Понастоящем е съосновател и софтуерен директор на компанията Emerald Innovations, Inc. Той изобретява нов вид безконтактен сензор за наблюдение на здравето на хората. Устройството, подобно на WiFi рутер, наблюдава хората и тяхното медицинско състояние директно в техните домове, без те да трябва да носят сензори по своите тела.

Грамота за дебютен пробив в компютърните науки за ученици и студенти получиха също Иван Златанов от Национална търговско-банкова гимназия, Мартин Копчев от ПМГ „Акад. И. Гюзелев“ и неговата учителка по информатика Зорница Дженкова, Цветелин Цецков от ПМПГ „Св. Климент Охридски“ в Монтана и преподавателят му Илиян Ценков, Андон Тодоров от СМГ „Паисий Хилендарски“, София, Георги Петков от Първа частна математическа гимназия, София и Стоян Малинин от ПМГ „Акад. Б. Петканчин“, Хасково."

https://segabg.com/hot/category-bulgaria/bulgarin-reshil-spor-mezhdu-bor-i-aynshtayn-vze-nagradata-dzhon-atanasov

Йордан_13 10.10.2020, 14:55
И са абсолютно правиsmil4334ad8a149e0.gif Но, аз това го казах, още в Годината Докс. Докс е също тъй една Велика Година в Българският Календар. Защо? Защото е последната 12-ста година в календарът, от която реално и на практика, започва Първата Година от Новият Цикъл, а именно Самор! Да, но слънчевите петна, които са част от високият слънчев интензитет са с 11 годишен цикъл;))) Българският календар е Хелиоцентричен отразяващ животът на Слънцето, като цяло и неговото въздействие върху земният живот. Затова Годината Докс беше Мрак, който символизираше слънчевият минимум и аз още оттогава говорих неща съвързани със смъртта и прехода през Мрака, за светещият Глиган, Гуллинбурсти, който се язди от Слънчевият Фрейр... Символи, символи - наука, кой да я види?:)))) Българският Календар е Наука и Вяра. Безсмъртен е народът, който може да работи с него! И сега, вече ще разберем колко важни са тези 2 години от Календарът, които реално сливат Началото с Краят и Краят с Началото и дават Циклите! Колко важен е Докс, колко важна е Самор! Колко важен е Угер Шегор!


Учени свързват появата на COVID -19 с необичайно ниската слънчева активност

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/cosmos/ucheni-svyrzvat-pojavata-na-covid-19-s-neobichajno-niskata-slyncheva-aktivnost-news_1448138.html?fbclid=IwAR3f5PPVaI39wWjQk3WWW_1aYglVIDwLdyZ6NFlyBrtkzLLlpn87cjpnypg
© Actualno.com


" Слънчевият цикъл се определя от магнитното поле на Слънцето, като на всеки 11 години северният и южният му магнитен полюс разменят местата си. Не е известно какво задвижва тези цикли - последните проучвания сочат, че има общо с планетарното изравняване на 11.07 години - но полюсите се разменят, когато магнитното поле е най-слабо, познато още като слънчев минимум."

Размяната на местата на магнитните полюси е именнно връзката Докс-Самор." Името коронавирус произлиза от латинското corona, което означава "корона" или "ореол", което се отнася до характерния външен вид, напомнящ корона или слънчева корона около вирионите (вирусни частици), когато се гледа под двуизмерна трансмисионна електронна микроскопия, т.е. поради повърхностното покритие в белтъчни шипове във формата на клуб."


Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/…/istorija-na-koronavirus-otkyde…
© Actualno.com

Йордан_13 18.10.2020, 14:58

Не е вирус, а алп биката Сомор (Мишка) но в отрицателните си аспекти като дива. Тя не засяга тежко децата, защото те са под закрилата на Умай Биче Артимас, но да, засяга по-тежко мъжете, особено асланите, защото те са и любими. Иначе, доцентът е прав за гените относно преминаването на Сомор през всеки от нас. Ваксина? Забравете;))) Единствената ваксина е ритуалът на Аратеб (Свещеното Огнище) на Българската Нова Година. Но него, евентуално след 2 месеца;)))

Анонимен
преди 11 минути
Добре де, последно не разбрах, този вирус изолиран ли е? Има ли го? Вирус ли е? Какво всъщност е?

Доц. Добрин Василев: Вирусът разката Източна Европа, разби се мит
Има умора, пада гардът за защита, смята лекарят

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/10/18/doc-dobrin-vasilev-virusyt-razkata-iztochna-evropa-razbi-se-mit.466425#comment-newest

Йордан_13 19.10.2020, 10:13
Каракачан бори нековенционалното водене на война с ковенционални военни тактики. Сомор е съвършеното неконвенционално оръжие. Срещу него, оръдия, автомати, атомни бомби и войскови съединения са безполезни, не, ами направо вредни, защото я дразнят и вие ще видите в Песен 6-та на "Сказание за Чулман", която мога да публикувам и скоро във Воините, как именно заради едно такова военно изпълнение, загиват всички приятели на кана субиги Атей (Атай, в Сказанието, "Песен за Атай"), че и самият той, та се налага жена му Сарвар да се жертва, за да го изведе отново в съществуване. Проблемът е, че Сомор не може да бъде затворена и в "гравитационен балон", както някои други алпи, защото тя е, която може да копае канали и проходи във времепространството. Сомор накара да се самозатворят цели държави и то без "пушка да пукне". Земните правителства са просто безсилни, но това е за доброто на Българите в Бъдещето. Ние трябва да преминем оттук, незавиисмо от цената, защото това ще ни освободи от Враговете ни, а само освободени, ние можем да имаме собствено Бъдеще, инак ще бъдем тор за Бъдещето на други!

Каракачанов изненадващо: Правим група на Специалните сили около София
Купуваме бронирани машини за борба с тероризма за 50 млн.лв, които ще се правят в България, твърди още той

https://segabg.com/hot/category-bulgaria/karakachanov-iznenadvashto-pravim-grupa-na-specialnite-sili-okolo-sofiya?fbclid=IwAR2ZwIkDertuCRCLhfMc10d5SwRvcgr_YDayvFOGnoyRuLwdEWKWZ9qJnsY

Йордан_13 19.10.2020, 10:19
До Китайски хороскоп
Aaaaaaa, един да се сети;))) Угер Шегор (Шигер, Сигор, Сигурд, сигурност) е и Година на Помирението. Ще започне с нея, дългоочакваната от вас хармонизация в личен, семеен, обществено-социален и държавен план. Но, винаги трябва да казваме, след това "Слава на Тангра!" Защото китайски календар не съществува, има само български календар взаимстван и изкелефещен от хинците (китайките).
Китайски хороскоп
преди 11 минути
Казват, че годината на Плъха винаги е много болна!
Следващата година е на Бика, тя е на работата и възстановяването!

18 души с коронавирус са починали, 25% от новите тествани са заразени
395 са новите случаи през последното денонощие

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/10/19/18-dushi-s-koronavirus-sa-pochinali-25-ot-novite-testvani-sa-zarazeni.466459?fbclid=IwAR3PXTkHJL3eP9tmgpjjxx4T9tkfzw1KB0giR3HVHtydkyumbHcwTa_1lrc#comment-newest

anti666 22.10.2020, 0:34
QUOTE (Йордан_13)
Сомор накара да се самозатворят цели държави и то без "пушка да пукне". Земните правителства са просто безсилни, но това е за доброто на Българите в Бъдещето

Самор Улят влезе в парламента. В самата светая светих на Републиката на Злото.
https://news.bg/health/otnovo-covid-19-v-parlamenta.html
Да повторим отново това, което беше изречено на Еднажден, 6788г.;
QUOTE
Добре дошла, Първоневестна Самор!
Пазителка градините на Мар
и порталите на "Подземният Свят" -
Ти си Тази, с Която начеваме своето ново Пътуване във Времето!
Свърши това, за което си дошла - постави Началото!
Освободи Враговете ни от нашият Път и съхрани Българите за Вечността!

Респект пред Самор Улят. Слава на великата Умай и нейните проявления!

anti666 26.10.2020, 0:01
Сомор захапа Тиквата. От Небето зависи, дали ще го пусне от ноктите си или ще го изгризе. Дали Бойко Методиев Борисов има още роля да изпълнява в шарадата зависи от Небето. Аз лично смятам, че му е рано да ритне камбаната. Според Елтимир, краят му ще бъде брутален, но все пак алп-биката Самор Улят може да е решила да го гризне на Димитровден.

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/10/25/pravitelstvata-sa-uplasheni-ne-te-upravliavali-a-koronakrizata.467181

Това е по-интересно. "Не те управлявали, а коронакризата".. Другото име на Самор Улят. Илюминати ли? 5G технологиите и ваксините. Но може да излязат криви сметките. Алп биката е много своенравна, дори ние като тенгриани не можем да я контролираме, още по-малко пък те. Това, което направихме на Еднажден беше само да насочим нейната деструктивна енергия срещу враговете ни.

Йордан_13 26.10.2020, 19:49

Кметът на Пловдив Здравко Димитров е с коронавирус
Градоначалникът е поставен на домашно лечение
https://www.dnes.bg/stranata/2020/10/26/kmetyt-na-plovdiv-zdravko-dimitrov-e-s-koronavirus.467349?fbclid=IwAR2hF_DrCTyu4vhrqRaB5-38n32v7zwdPYwGm9Otf_6DnGupwkO9sl39bPE#comment-newest


До DO 8
Герберският електорат в Пловдив е разделен на две: едните са за Тотев, респективно Цветанов, другите са за Здравко Физкултурата респективно Бойко, но според първите, Здравко не е нищо повече от празна поцинкована кофа;))) чието съдържание се налива според кефът на Бойко, а администрацията му, където я има е по-зле и от него;))), което е съвсем резонно, ако човек следи развитието на Пловдив като град, препълнил се със селяни от цяла България!
DO 8
преди 4 минути
До Христина В.
Хаха и как така, след година управление разбрахте, че Здравко е най-добрия кмет на Пловдив??
Христинче, може ли да споделиш, обективно, в какво е добър той?
Или....само защото е от наш'те (ГЕРБ) е много убав??

Йордан_13 27.10.2020, 17:30
Не го знам какъв е въпросният господин, но е точен в терминологията;))) "Сякаш историята и времето са зациклили." Точно така е, реално, не само като усещане. Това е ефектът, когато съзнание се освободи от разбиранията за линейността на времето и се докосне до неговата цикличност. Първият ефект е "точката на замръзване": бъдещето не може да дойде, а миналото не може да си отиде. Истински Ступор! Сомор, сама по себе си, не може да навреди толкова в глобален план, ако няма крила и ако не е под влиянието на алпът Яга Албастъй. "Елитите" са Слугите на Яга.
Много е точен, Господинов: " Елементарният, лишен дори от ДНК вирус, изведнъж е придобил чертите на жесток и хитър диктатор, който ни отнема свободата. Разбира се, с помощта на елитите."
Кое днес наричаме елит? Безумно богатите! Вие сами виждате каква е нашата ценностна преценка за "елитът"! Успял в животът е този, който богат сиреч верният слуга на Яга! Ама защо е станал верен слуга? За да не се мъчи;))), да "живее" добре. Верно е, ще "живее" добре, но хората не виждат след това, как Яга си взема всичко с лихвите!
Нали ви казвам, дълго мислих как да ситуирам Сомор, която посрещнах по-рано от очакваното на 9-ти декември 2019 г. Реших да задам Бъдещето с изразът "Твой е Българският Кан, сега и завинаги", но я оставих в настоящето под въздействието на Яга. Могъщ е Яга, но с това свое могъщество, той ще ни научи да искаме да бъдем, а не да имаме. Ние трябва да се освободим от последното, задължително! Знам, че всеки, който се е родил иска "да успее" в живота. В това е проблемът, не иска да бъде себе си, а "да успее". Този модел на цивилизация нарушава хармонията във Вселената.
===========================================
"Ние сме народът! Ние сме народът!" (Wir sind das Volk!) Сякаш историята и времето са зациклили. Знак на какво е подобно нещо?
Някакъв спонтанен референдум за минало? Кризата ни е връхлетяла така внезапно, че не сме открили нови обяснения и сме хванали старите. Със старите лозунги.
Нищо, че те са от друго време и за друга ситуация. Вируси или комунистически елити - все тая. Ние сме народът и ние решаваме има ли вирус, или не. Искаме ли да се съобразяваме с него, или искаме да живеем свободни.
Елементарният, лишен дори от ДНК вирус, изведнъж е придобил чертите на жесток и хитър диктатор, който ни отнема свободата. Разбира се, с помощта на елитите.
Вирусът всъщност отново е успял да раздели света на ние и те, най-старото разделение. Те го измислиха, за да ни вземат и последната риза от гърба, за да ни държат в подчинение, за да ни затворят устата - буквално, с маските.

Георги Господинов: Краят на бъдещето ни вече настъпи
Коментар на писателя за COVID, миналото и края на бъдещето
https://www.vesti.bg/bulgaria/georgi-gospodinov-kraiat-na-bydeshteto-ni-veche-nastypi-6116792

anti666 27.10.2020, 19:00
QUOTE (Йордан_13 @ 3.10.2020, 0:07 )
...в Сомор ай (месец септември) - те празнуваха Сомор или Тъшгири боткасъ [миша каша - празникът на реколтата], в който момчетата угощавали гостуващите им момичета, които пък от своя страна се правили на тъшгири [девойки от Подземния свят или Нор], тоест мишки, и така ставали запознанствата помежду им;

(Историята на Нариман 1,2, 3)

МИШИ ПРАЗНИЦИ, Мишинден, Мишкинден (Изт. България), ПОганци, Поганшляк (Зап. България), Мишовина, Мишако, Очовден (Югозап. България) - празници в чест на мишките, почитани в един или три (рядко седем) дни. Мишите празници имат различна календарна обвързаност. Най-често са в денят на християнският светец Нестор(27 октомври)- в арела на Сев. и Зап. България. В Изт. Тракия се почитат на св. Катерина (24 ноември.), смятана за покровителка на гризачите; сред рупците в Странджа и Родопите, и при преселниците в Добруджа, Мишите празници се тачат на Трифунците (1,2 и 3 февруари); у македонските българи, на места в Добруджа и Странджа - на Песи понеделник; сред западнотракийските преселници - на първите Поганни дни след Коледа. Във всички варианти става дума за гранични периоди в цикличното годишно време. Обредността на Мишите празници се определя от старинни езически поверия за мишката като въплъщение на демоничната хтонична сила. Функционално тази обредност е еднотипна и насочена към неутрализиране и прогонване на вредните за човека и стопанството животни. Включва трудови забрани и магически действия, изпълнявани предимно от жените. Не се работи с вълна; не се решат; не се използват остри предмети; не се отварят сандъците с дрехи, качето със сланина, сандъка с брашно и др. Преди изгрев слънце жените замазват с кал пода при огнището, в четирите ъгъла на стаята или само дупките на мишките, за "да замажат" очите и устата им. В Източна Тракия стопанката шие върху парче плат, за да "зашие" устата на мишките и го хвърля в огъня. Символичните магични действия са подсилени от ответен диалог. Сурова царевица (жито) хвърлят при чужда ограда, за да прогонят мишките. За прогонване и унищожение на Мишките се изпълнява и обичаят Миша сватба, който в отделни случаи съвпада по време с Мишите празници

(Българска митология. Енциклопедичен речник, стр.217)
==========================================================

Ето ви част от обредността, която може да направите, за да туширате част от негативната енергетика на дивата Самор, хахахахаха. Започвам да ви подсещам за някои неща, защото Годината Самор върви към краят си. Макар, че, ако направя Обредът на Аратеб, каквото и да правите след това, нема футур, но все пак, да имате неква надежда, поне в личен план, м-да, хахахахаххахаа... Забележете, обаче, това е поредната информативна научна статия. Науката ни предоставя само една информативност, няма лошо, но не дава началата, корените на нещата. Явно не й разрешават, защото пък пише, авторът: "Във всички варианти става дума за гранични периоди в цикличното годишно време." С една дума, авторът, трябваше направо да си каже: става въпрос за краят и началото на Българският Календар и статията щеше да добие вече съвсем друг вид, не просто като наследство от някакво неизвестно езичество;))) Много точно е даден факта, че Самор първом е дива, т.е. "мишката като въплъщение на демоничната хтонична сила. " Много мислих, дали още на Аратеб да не я предифинирам като алп бика, но реших да ви сгърча, за да разберете, че няма лесно в този живот и Спасител няма, хахаххахаха, трябва да се самоспасите;)))Забележете, че обредните действия са свързани и с огнището и огънят. Откъде-накъде... Мишка и Огън... Това не е случайно, защото именно със Обрядът на Свещеният Аратеб-Раудеб започва всяка Българска Нова година. Но в статията това е дадено само като наброска. Нормално е, ученият няма откъде да знае това. Той щрихира фактите, благодарим, за което!


Горният текст се отнася за днес, 27-и октомври е Мишин ден....Сомор ай по стария юлиански календар

anti666 27.10.2020, 19:10
QUOTE
Георги Господинов: Краят на бъдещето ни вече настъпи

Зависи от гледната точка, г-н Господинов. Зависи от гледната точка. Нашата или на Ротшилд. За някой може да е настъпил края на бъдещето, за Българите може да е края на миналото, за да дойде началото на бъдещето. На нашето бъдеще. Елтимир ясно го беше писал още преди 26 години за този период.
http://www.voininatangra.org/modules/news/article.php?storyid=697

Йордан_13 27.10.2020, 22:47
Както казах на Вълчев на 15 септември, на този ден бе проявено голямо безразсъдство и излишен патриотарски патос, вследствие, на който предрекох, че до 2 месеца, ще се наложи да затворят всичко отново. Много ясно го казах. Мамчетата ме проклинаха, тогава, не ми го казаха, но го усещах по гърбът си... До 21 декември, все тъй, тогава идва Българската Нова Година, официално. Много важен момент за нас, и най-голямата отговорност за мен. Манете го, Бойко smil4334ad8a149e0.gif Много е важно, как ще дефинирам енергията на Годината, как ще трансформирам Сомор, за да може след това вашият Бойко, евентуално да обере лаврите, че ви дава стабилитет. Всъщност Угер Шегор е истинското календарно Начало, ако питате мен, защото ще получите вашето Време. Виждам, че Безвремието на Сомор не ви понася, но как търпяхте това на Бойко, не знам.


От четвъртък големите ученици и вузовете минават онлайн
За две седмици се затварят нощните заведения, а спортните прояви ще са без публика, с изключение на тенис турнира Sofia Open
https://segabg.com/hot/category-bulgaria/chetvurtuk-golemite-uchenici-i-vuzovete-minavat-onlayn

Йордан_13 28.10.2020, 12:00
User posted image

Мушика на санскрит, братя мои, мушика, мушка или по днешному Мишка, хахахахахха. Определено, езикът на кара бурджаните (дунавските българи), трек-саклани има корени в санскрита или просто си е част от него smil4334ad8a149e0.gif

Ето, какво пише под картинката. Превод на Чичко Гугъл: " Мушика е планината на бог Ганеша. Мишката е традиционно свързана с изобилието в семейния живот. Под прикритието на тъмнината, рядко видима, но винаги работеща, Мушика е като невидимата Божия благодат в живота ни."

Нъл се досещате, от раз, че щом алп биката Мишка е "вахана" ("ездитно животно") или по-скоро "шакти" силата на бог Ганеша, кой е древнобългарският му еквивалент? Угер Шегор! Той пък от своя страна е "вахана" на следващият в древнобългарският календар - Кубар Баръс (Шива, Индра)!

М.М.: Мушка се навсякъде, провира се неусетно сред заспалите и си взема своето. Нито повече, нито по-малко.
Така или иначе ще си го вземе, за това и го дайте доброволно, с мир и уважение.

И. Ст.: https://www.indo-european-connection.com/words/mouse
Й.С.: Късното лингвистично разпространение е безспорно. Но, при нас, Мушката е абсолютен култ, съхранен дори в народният фолклор на дунавските българи, да не говорим, че за нас тя е и алп бика, дива, началото на календарът, нашите богатири са в непрекъснато съприкосновение с нея през хилядолетията, въобще неща, които ясно дават отговори, чия е думата, макар, че на другите български езици, тя е Сомор, Тъчкан, Кузге и т.н.

Още повече, ако осъвременя или актуализирам тъй да се каже разбирането за календарът ни, да го битиезирам и от опит да го кажа, едни от най-здравите партньорства и семейства се създават от родените в Годината Сомор (Мишка) и в Годината Угер Шегор (Вол, Бик). Та това напълно отговаря на написаното горе в английскиятъ текст. Да премахнем за малко "зодиите" smil4341944e6b0c8.gif


Йордан_13 28.10.2020, 12:06
Динка, Динка било името на Мишката на Ганеша! smil4334ad8a149e0.gif
Едно позабравено вече българско име!
Дали, обаче, днес, още го има? Има го!
https://www.youtube.com/watch?v=iRY0NvJoEXs

Гугъл превод: " В индуизма се казва, че характеристиките на "вахана" представляват божеството, което тя носи. Мишката Динка, вахана на Ганеша представлява остротата и бързината. Превозното средство също символизира злите сили, над които божеството има контрол. Настанен върху плъха Динка (Мушика), бог Ганеша побеждава безполезните (вредните) мисли, които сякаш се умножават в тъмнината точно като плъхове."

Къде са траките, мама му? Траките ги нема! smil4341944e6b0c8.gif

Ето това е Годината Угер Шегор! "Превозното средство също изобразява злите сили, над които божеството има контрол. Настанен върху плъха Динка (Мушика), бог Ганеша побеждава безполезните мисли, които сякаш се умножават в тъмнината точно като плъхове."
Йордан_13 28.10.2020, 12:12
QUOTE (anti666 @ 27.10.2020, 21:00 )
QUOTE (Йордан_13 @ 3.10.2020, 0:07 )
...в Сомор ай (месец септември) - те празнуваха Сомор или Тъшгири боткасъ [миша каша - празникът на реколтата], в който момчетата угощавали гостуващите им момичета, които пък от своя страна се правили на тъшгири [девойки от Подземния свят или Нор], тоест мишки, и така ставали запознанствата помежду им;

(Историята на Нариман 1,2, 3)

МИШИ ПРАЗНИЦИ, Мишинден, Мишкинден (Изт. България), ПОганци, Поганшляк (Зап. България), Мишовина, Мишако, Очовден (Югозап. България) - празници в чест на мишките, почитани в един или три (рядко седем) дни. Мишите празници имат различна календарна обвързаност. Най-често са в денят на християнският светец Нестор(27 октомври)- в арела на Сев. и Зап. България. В Изт. Тракия се почитат на св. Катерина (24 ноември.), смятана за покровителка на гризачите; сред рупците в Странджа и Родопите, и при преселниците в Добруджа, Мишите празници се тачат на Трифунците (1,2 и 3 февруари); у македонските българи, на места в Добруджа и Странджа - на Песи понеделник; сред западнотракийските преселници - на първите Поганни дни след Коледа. Във всички варианти става дума за гранични периоди в цикличното годишно време. Обредността на Мишите празници се определя от старинни езически поверия за мишката като въплъщение на демоничната хтонична сила. Функционално тази обредност е еднотипна и насочена към неутрализиране и прогонване на вредните за човека и стопанството животни. Включва трудови забрани и магически действия, изпълнявани предимно от жените. Не се работи с вълна; не се решат; не се използват остри предмети; не се отварят сандъците с дрехи, качето със сланина, сандъка с брашно и др. Преди изгрев слънце жените замазват с кал пода при огнището, в четирите ъгъла на стаята или само дупките на мишките, за "да замажат" очите и устата им. В Източна Тракия стопанката шие върху парче плат, за да "зашие" устата на мишките и го хвърля в огъня. Символичните магични действия са подсилени от ответен диалог. Сурова царевица (жито) хвърлят при чужда ограда, за да прогонят мишките. За прогонване и унищожение на Мишките се изпълнява и обичаят Миша сватба, който в отделни случаи съвпада по време с Мишите празници

(Българска митология. Енциклопедичен речник, стр.217)
==========================================================

Ето ви част от обредността, която може да направите, за да туширате част от негативната енергетика на дивата Самор, хахахахаха. Започвам да ви подсещам за някои неща, защото Годината Самор върви към краят си. Макар, че, ако направя Обредът на Аратеб, каквото и да правите след това, нема футур, но все пак, да имате неква надежда, поне в личен план, м-да, хахахахаххахаа... Забележете, обаче, това е поредната информативна научна статия. Науката ни предоставя само една информативност, няма лошо, но не дава началата, корените на нещата. Явно не й разрешават, защото пък пише, авторът: "Във всички варианти става дума за гранични периоди в цикличното годишно време." С една дума, авторът, трябваше направо да си каже: става въпрос за краят и началото на Българският Календар и статията щеше да добие вече съвсем друг вид, не просто като наследство от някакво неизвестно езичество;))) Много точно е даден факта, че Самор първом е дива, т.е. "мишката като въплъщение на демоничната хтонична сила. " Много мислих, дали още на Аратеб да не я предифинирам като алп бика, но реших да ви сгърча, за да разберете, че няма лесно в този живот и Спасител няма, хахаххахаха, трябва да се самоспасите;)))Забележете, че обредните действия са свързани и с огнището и огънят. Откъде-накъде... Мишка и Огън... Това не е случайно, защото именно със Обрядът на Свещеният Аратеб-Раудеб започва всяка Българска Нова година. Но в статията това е дадено само като наброска. Нормално е, ученият няма откъде да знае това. Той щрихира фактите, благодарим, за което!


Горният текст се отнася за днес, 27-и октомври е Мишин ден....Сомор ай по стария юлиански календар

Така е. Не бива да забравяме, че 27 октомври е Мишин денsmil3dbd4e5e7563a.gif Ристиените искат чрез св. Нестор да убият Сомор, ма ядец! Ядецsmil4334ad8a149e0.gif Затва тази икона, на 26-ти, дет "Свети Димитър" убива цар Калоян си избършете дирниците с неяsmil4334ad8a149e0.gif , нема ви се получава вече това, понеже, ако забелязвате, Старата, Древна и Вечна Българска Вера ви насмита в кошът на историята. Може би, затова днес, неслучайно търсейки нещо съвсем друго, свързано с Джил в индуизма, открих Мушика-Динка, т.е. Сомор, с още друго име Калина в народният ни фолклор. Невероятно е, по какъв начин Годината на Волът идва, правейки един друг вече по особен прочит на Сомор.

Йордан_13 28.10.2020, 13:24
Историята трябва да се гледа, не просто като факти и събития, а в нейните духовни първопричини. 27 октомври е Мишинден, Денят на Сомор! Много рядко се случва Сомор да помага на българите, точно обратното е било в повечето случаи! Но, когато помага, помага, както трябваsmil4334ad8a149e0.gif
=========================================================
Ситуацията се усложнява с пристигането на австроунгарския консул Викс. Възмутен от турското малодушие пред четирима човека, той настоява да му покажат тази българска войска.
В този момент Михаил Чаков намеква, че не се ли предадат, за живота на консула и състоянието на града ще възникне реална опасност. След кратко обсъждане, каймакаминът и Викс решават да не се съпротивляват.
Интересен факт: Това не е единственият случай, в който български четници извършват подобен блъф. През Междусъюзническата война четата на Милан Матов от 18 души отново с хитрост успява да плени над 450 сръбски войници без нито един изстрел. Повече за тези събития четете тук.
Както пише в спомените си Чаков, нито един от четиримата не е можел да повярва, че действително дръзката им постъпка е довела до положителен резултат. Офицерите предават оръжието, а от втория етаж Яворов произнася реч и поздравява българите със свободата. В този момент пристигат и четниците, понесени на ръце от народа.
Веднага е изпратено съобщение на ген. Ковачев и два дни по-късно българска рота влиза в свободния град.

Kак четирима български войводи превзеха Кавала без бой
https://bulgarianhistory.org/prevzemane-kavala-yavorov/

Йордан_13 28.10.2020, 15:26
" Първоначално Мушика е бил небесен музикант. Веднъж по погрешка той минал през краката на мъдреца Вамадева, който го проклел и го превърнал в Мишка. След като гневът му преминал, той обещал на Мушика, че един ден самите богове ще се поклонят пред него. Същото се превърнало в реалност, когато Ганеша направил Мишката своя вахана Динка."

Да видим в съпоставка с останалото в българският народен фолклор като вярване

"С Мишката са свързани различни поверия. Ако, Мишка мине през разкрача на човека, ще го сполети нещастие. "

(Българска митология. Енциклопедичен речник, стр. 218)

Тъйsmil4334ad8a149e0.gif Нещата си идват на мястото. Небесен музикант... Не, че съм тотален музикален инвалид, но никога не съм вярвал, че мога да композирам каквато и да е музика smil4334ad8a149e0.gif на кухарката си, още повече от раз да започна да композирам, да ми дойде, в един зимен месец .Аз съм поет, да, поезията е близка до музиката и то много, както и до изобразителното изкуство, но едно е да пишеш стихове в метрика и музикален ритъм, друго е да композираш музика, съвсем трето е да рисуваш, където съм още по-голем инвалидsmil4334ad8a149e0.gif Статусът на Сомор като небесен музикант е възстановен! Слава на Тангра!

Вече не могат и да ни обвинят, че Тенгриянството е една откровено тюркска вера. Тя е най Българското Българско!Йордан_13 28.10.2020, 16:17
(Българска митология. Енциклопедичен речник, стр. 218)

Според преданието Мишката и всички вредни насекоми и влечуги излезли от корема на дявола (на един безбожник), спукал се от миризмата на тамяна (пробит от меча на св. Нестор). Вярва се, че душите на превъплътените нечисти мъртъвци, както и всички останали демони, могат да се превръщат в Мишки.
============================================================
Всъщност отбелязаното от етнолозите не е нищо друго, освен посочената още в Първа Песен от "Сказание за Чулман", "Песен за Стара България" връзка между алп биката Самор и алпът Яга Албастъй. Разбира се, етнолозите няма откъде да знаят, отде идва това във фолклорът ни, макар и в християнизиран вариант. Идва от древнобългарското Тенгриянство. Инак, Сказанието е фалшификат;))) Да, ама не! Не е! Друг е въпросът, които са тези, които не искат Древната Българска Вяра да излезе наяве и неистово бранят грешни научни позиции въвеждат в заблуждение хиляди българи ?! Какво заслужават тези хора?!

Йордан_13 2.11.2020, 20:23

Електорат, не знам за вас, но министър-председател, който умишлено заразява населението, което управлява, как се нарича?:))) Въпрос ви задавам просто. Бойко сам ви казва, че умишлено е съдействал за разпространението на една зараза, независимо каква е, тя! Вие как бихте определили такъв акт?


Според Борисов през лятото управляващите в България са управлявали най-добре кризата със заразата и умишлено били пуснали масовото разпространение на COVID-19. Не става ясно какво са целели властите с това. "За съжаление моите колеги в Европа, когато им говорех, не искаха да вземем единни мерки. Всичко това щеше да е по-леко за нас. Беше им лесно лятото, когато ние най-правилно управляваме кризата и пуснахме масово да се развие вируса. Тогава помните колко беше слаб, лек. Тогава те затваряха. И какво стана сега? Австрия има 6 000", продължи Борисов.


https://segabg.com/hot/category-bulgaria/borisov-prez-lyatoto-umno-pusnahme-virusa-da-vilnee-bulgariya

anti666 4.11.2020, 15:34
Няма ли кой да запуши устата на този пишман министър? Ситуацията с Ковид 20 (не 19) била под контрол, се изерчи вчера министърчето. И хоп, днес с 1000 повече. Самор Улят много обича такива герои. Имаше една Алена, преди време се изказа, че само аурата на Бойко пазела България от коронавируса и бам, на следващия ден мишльона ги загриза.
Едни попове в Киевските Лаври също обявиха, че не ги е страх от вируса защото се молят "Господи помилуй" и Самор с такава стръв ги нагриза, че затвориха целия манастир после

Казахме им още март месец. СМИРЕНИЕ! Това е начина. СМИРЕНИЕ пред силата на Българската Вяра, обаче няма кой да слуша и страдат невинни българи.

anti666 4.11.2020, 15:41
QUOTE (anti666 @ 20.3.2020, 21:25 )
http://www.voininatangra.org/uploads/img5e76075019514.jpg

Забележете, върху бележка от аспирин... И когато някой празноглавец още твърди, че Сказание за Чулман е фалшификат, ето ви я страховитата Улят! Виждате я в реалността си. И колкото по нагли са враговете ни в опитите да я спрат, толкова по бясна става тя. Смирете се, врази! Виждате с какво смирение Кан Арджан я призовава върху себе си.

http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php?articleid=601

Ето и конкретния текст, от "фалшификатите" на Сказание за Чулман. Няма кой да чуе - и тогава, и сега. И умират българи - и още, и още. Докато им уврат главите по най-трудния начин.
Вижте разликите;

Кан Арджан (Ариан при нашествието на Дарий, година Сомор - 512 пр.Хр.)
QUOTE
О, страшна алп-бике Улят,
възпявал ли те е
някой и някога?
Не съм чувал за това.
Сега аз ще те възпея –
ще разкажа за твоята мощ,
как ти можеш милиарди зверове от раз
да направиш плячка на червеите.

Министър Константин Ангелов
4.11.2020
"Кризата с коронавируса е овладяна"
Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор, НОЩ
21.01.2020
"Няма опасност коронавирусът да достигне нашата страна"

18j 7.11.2020, 9:20
QUOTE (Йордан_13 @ 2.11.2020, 21:23 )

Според Борисов през лятото управляващите в България са управлявали най-добре кризата със заразата и умишлено били пуснали масовото разпространение на COVID-19. Не става ясно какво са целели властите с това. "За съжаление моите колеги в Европа, когато им говорех, не искаха да вземем единни мерки. Всичко това щеше да е по-леко за нас. Беше им лесно лятото, когато ние най-правилно управляваме кризата и пуснахме масово да се развие вируса. Тогава помните колко беше слаб, лек. Тогава те затваряха. И какво стана сега? Австрия има 6 000", продължи Борисов.


http://server1.kproxy.com/servlet/redirect.srv/sruj/shhzdcy/s1iwolzo/p1/servlet/redirect.srv/sruj/shhzdcy/s1iwolzo/p1/servlet/redirect.srv/sruj/shhzdcy/s1iwolzo/p1/servlet/redirect.srv/sruj/spllsrg/p2/hot/category-bulgaria/borisov-prez-lyatoto-umno-pusnahme-virusa-da-vilnee-bulgariyaБай боцко-коронката пак бръщолеви несвързано без никаква мисъл. Може и да го е ударило някое психотропно вещество от вируса и да е бълнувал по време на изказването. Но той по принцип си говори несвързано, така че това може и да си е типично тиква-изказване. Той никога нищо не е решавал по отношение на епидемията. Лятото разправяше, че няма да затваря заради икономиката сега обяснява, че не е затварял, за да се разпространи вируса...изобщо - поведение на невръстен олигофрен.

Но той няма полезен ход в тази ситуация. Ако наложи карантина целият народ ще го псува заради икономическата катастрофа, която настава. Ако не наложи карантина целият народ ще го псува заради броя заразени, смъртните случаи и хаоса в здравеопазването. А за последното ще го псуват дори и да наложи карантина защото този хаос е толкова катастрофален, че кръжока олигофрени по борба с епидемии наречен НОЩ не може дори да започне да осмисля ситуацията.

За какво говорим:
- Ако днес си от малко село в северозападна България и се заразиш, и изпаднеш в криза, линейката няма да има къде да те закара:
- В нито едно спешно отделение няма да те приемат, защото няма специалисти, а и от страх да не се заразят лекарите.
- Най-близкото специализирано отделение за ковид вероятно е на 150 км. разстояние, при което линейката или няма да те извози или ще е заета половин ден да извозва един болен.
- А това вероятно е единствената линейка, която обслужва дадения район и през това време има вероятност да пукнат други 5 човека от общината.

Този хаос е пряко благодарение на боце-тъпака и неговите тъпунгери от НОЩ, под нефелното ръководство на 2-ма министъра - зам. министър председатели и един кухар дето се гласи за вице-президент.

--------------------
??????? ? ??????? ??????!

18j 7.11.2020, 9:40
В момента, за да се озовеш в специализирано отделение за лечение на КОВИД трябва да:
1. вземеш направление от личен лекар, за да ти направят изследване за КОВИД, като
2. резултатите излизат след 2 дена.
3. Едва след като излязат резултатите и ако състоянието ти е тежко МОЖЕ И да те приемат в такова отделение. Но:
4. ако още на първата вечер след първите симптоми състоянието ти се влоши рязко има реалната опасност да пукнеш в някой линейка.

И това се случва вече всеки ден. Скоро всеки българин ще може да разказва такава история за свой близък или познат и за това е виновен боцо тиквата. Защо?
Защото цяло лято вместо да пърди по седалките на жипката и по скамейките на брюксел ТРЯБВАШЕ да стикова здравната система, за да поеме епидемиологичната криза, която се знаеШЕ, че ще настъпи зимъска.

Затова оня г0пак кубето-генерал и неговите лакеи се надпреварват да дават мрачни прогнози - защото знаят, че не са направили НИщо, за организацията при обработка на тежките, а и леките случаи на зараза, което би трябвало да им е основно задължение преди мозъчните конвулсии наречени брифинги пред медиите.
т.е. на брифингите трябваШЕ да съобщават какъв точно е плана и каква организация са създали, а не да изпърдяват мозъчно всеки път и да дават храна на медиите за подгравка с правителството. Но нас това ни устройва.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!

18j 7.11.2020, 9:53
Говорим по-горе за обработка И на леките случаи на ковид защото вирусът на Сумор-Улят от 2020 поразява първо централната нервна система - малкия мозък и може да не я напусне. Около 50% от случаите на заразени, независимо дали са имали изразени симптоми и как са лекувани, прерастват в мозъчна инфекция приблизително 6 месеца след като лекарите си мислят, че пациентът е излекуван. В България, вече се наблюдават първите случаи на мозъчни инфекции в резултат на прекаран 'леко' корона вирус. Но това ще го съобщят когато стане невъзможно да се прикриват тези смъртни случаи. В речника на боцо-тъпака и кубето-олигофрен думата "превенция" означава "несвързано плещене" и "нескопосани заплахи"

https://www.nature.com/articles/d41586-020-02599-5

И така народът скоро ще пожелае на премиера-тиква да си изкара едно пълноценно преживяване с коронката. След около 6 месеца са му парламентарните избори... надяваме се тогава да изживява най-съществените моменти от ковид кризата и развитието на вируса.

--------------------
??????? ? ??????? ??????!

Йордан_13 8.11.2020, 21:49
"Йешуа" – 'Йехова Спасява". Да видим сега, дъл Йехова, т.е. Яга Албастъй ще извади ваксината и ша ваксинира сите хамергоси и те да оздравеят. Инак, ако нема ваксина, нема фуф;))) Ша требат поне 100 тона злато за България;))) А евреите, сичко друго могат да загубят, но "май прешъс голд" - "безценното злато" ич не им се дава;)))

Байдън каза, че първата му работа като избран президент ще бъде още в понеделник да подбере научни съветници и експерти, които да оглавят кампанията срещу коронавируса. Той се зарече да не жали сили, за да постигне обрат в пандемията в САЩ.

Джо Байдън: Сега е време за изцеление в Америка
Байдън се обяви за победител на изборите в САЩ и обеща да обедини Америка, а настоящият президент Доналд Тръмп още не се е признал за победен на изборите
https://www.vesti.bg/sviat/dzho-bajdyn-sega-e-vreme-za-izcelenie-v-amerika-6117326?fbclid=IwAR0bYqFi2-A9JFIZScoklWrf8D_-Eu_GUazwg75JZYfOqh8TvZzJKtlTah8

Доста приятели се написаха видни тръмпаджии, па аз винаги съм го смятал този за завиден еврейски клоун;))) Тръмп направи за Израел тва, което никой до него не направи. Е, как тогава се бори против сатанистите и глобалистите? Хм?;))) Как Тръмп е станал милиардер? В кое време? По времето на глобализмо-сатанизмът;))) Тогава е натрупал кинтите, които му позволяват да излезе на челото;))) А, как ги е натрупал, ей в тва е кондиката, т.е. кой му ги е дал;))) Когато видите един милиардер, винаги търсете как е забогатял, а не колко пари има. Байдън ще направи за Израел още повече и от Тръмп;))) САЩ съществува заради Израел. Ако не го знаете, значи сте слуги на еврещугите и алпът Яга Албасти наречен при тях Йехова.


"Поздравления за Джо Байдън и Камала Харис. Джо, нашата топла лична връзка вече е на близо 40 години и те познавам като голям приятел на Израел. Очаквам с нетърпение да работя и с двамата за по-нататъшно укрепване на специалния съюз между САЩ и Израел", написа Нетаняху в "Туитър".
Нетянху благодари на Доналд Тръмп "за приятелството, проявено към Израел, и личното приятелство, за признаването на Йерусалим и Голанските възвишения, за противопоставянето на Иран, за историческите мирни споразумения и за извеждането на американо-израелския съюз до безпрецедентни висоти".

Нетаняху поздрави Байдън за победата и благодари на Тръмп за всичко
https://news.bg/world/netanyahu-pozdravi-baydan-za-pobedata-i-blagodari-na-tramp-za-vsichko.html?fbclid=IwAR29olfyX_Fft8x5xAXFJt_oDLLrpZWYN2C9vePIZhzOyXFf5s8GUhHnJAo

Йордан_13 8.11.2020, 21:51
Локдаунът е повече от неизбежен. Това го говоря вече 2 месеца. Локдаун, обаче в случаят, нема да е просто запиране на електоратът по оборите, ами и оставката на Бойко. Това е Локдаун!:tooth: Оставка на Бойко и аз ви обещавам, че на 21 -ви декември ще получите вашето безметежно живуркане. Виждам, че това ви е по сърце, това и ще получитеsmil4341944e6b0c8.gif


Експерти: Закъсняхме с мерките, локдаунът е неизбежен
„Всички показатели скачат с 40%, 80% скача смъртността“

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/11/08/eksperti-zakysniahme-s-merkite-lokdaunyt-e-neizbejen.468916?fbclid=IwAR2c4TdB9IbqcnXIRQfOxtMtj-JrtcU0OiKkJ8VC-aiNonO76TlTwpyCtpQ#comment-newest


Йордан_13 8.11.2020, 22:00
Който е чел "Песен за Стара България" от
"Сказание за Чулман" , ама задълбочено, не тъй, по диагонал, знае, че Сомор в аспектът и на дива е пряко свързана с Яга Албастъй. А за Яга Албастъй, българинът, щот то тогава ора е немало, че даже и траки;))) (които Фол, Лозанова и Серафимов да бранят) е оръдие за борба срещу алпът Мар (Слънцето), за да му вземе тронът и тарханството над всички алпи, т.е. преуреждане на установеният от Тангра, Ред. С една дума, дивата Сомор има способността в съюз с Албасти да преурежда световният ред, човешкият социум и т.н. Обикновено, това преуреждане минава през голяма война. В Сказанието, това е въстанието на българските елбири в съюз с Яга срещу алпът Мар. Тази война завършва с изтреблението на част от българите и началото на Ледената епоха;))) Гледайте Слънцето към днешна дата. Алпът Мар още спи!

Шефът на британските военни: Има реален риск от Трета световна война
Всички такива кризи са водели до глобален конфликт, твърди ген. Ник Картър
https://segabg.com/hot/category-foreign-country/shefut-na-britanskite-voenni-ima-realen-risk-treta-svetovna-voyna

Йордан_13 13.11.2020, 1:36
"Сомор Ай", китарна пиеса, работен вариант, работен запис (чрез микрофонът на слушалките); композиция и изпълнение:Йордан Стайков

https://music.youtube.com/watch?v=x-XKhZGE1As&list=MLPT

18j 19.11.2020, 15:13
Дано да може да се омилостиви защото се е развихрила сериозно кръжи хищно а простия бантустанец се мисли за безсмъртен и не знае как да се смири, да сведе глава и да се помоли.

--------------------
??????? ? ??????? ??????!

Йордан_13 20.11.2020, 13:12
QUOTE (18j @ 19.11.2020, 16:13 )
Дано да може да се омилостиви защото се е развихрила сериозно кръжи хищно а простия бантустанец се мисли за безсмъртен и не знае как да се смири, да сведе глава и да се помоли.

Хахахахахахах, хахахахаха, да кажем, че има още един месец до краят на Годината Сомор и началото на Годината Шегор, Угер Шегор. Сега, зависи как ще бъде дефиниран Угер, дали в него ще се заложат негативни вибрации и още по-важното е, дали "дивността" на Сомор ще бъде прехвърлена на друг алп. Това със сигурност ще стане, но не е ясно, дали този алп нема да нанесе още по-големи бедствия, защото зависи, дали Небето ще пожали електората, но като гледам нема изгледи за това. С една дума, да., Годината Сомор си отива, с нея и много хора си отидоха. Въпросът е, как ще си отидеш в Годината Сомор. Ето, например, когато съпругата на кана субиги Атай си отива, тя се превръща в алп бика на изцелението Сарвар и Атай добива власт над Сомор;)))

Проф. Витанов: Времето на вируса изтича
Кои ще са най-тежките месеци
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/prof.-vitanov-vremeto-na-virusa-izticha-6117716?fbclid=IwAR0XJthsxgg5JN67ChsSacVM0dtTWxTwtqHU17ut71Z1DNo6MZWMFlgAmaw

Йордан_13 22.11.2020, 0:56
До Анонимен
Това е така, защото Годината Сомор (Мишката) има своето енергийно влияние 3 години напред в календара, така е и с всяка една друга година. Китайците (хинците) изкелефещиха, т.е. комерсиализираха здраво древнобългарският календар и секви ся енергитички кълват на китайското. Никой, не ще да работи с Българският Календар, само аз;))) Просто нема кинти в него;))) нема комерс и популус;)))
Великият Угер Шегор иде, препуска като кон. Стъпките му тътнат в съзнанието ми. Опитах се да възпроизведа това препускане на бикът на китарата и се получи нещо като испанско фламенко, но по-брутално;))) "Шегор идва"! Слава Тебе, Кане Субиги!

Анонимен
преди 6 часа
В древността винаги са се страхували от болести в годината на плъха и винаги вола е носил оздравяване на икономиките и възстановяване на хората. Тези сказания обаче казват, че пълно спасение от погрома се достига в годината на дракона.

Цветове за късмет в годината на Вола
Как да ползваме тяхната сила
https://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvaite/2020/11/20/cvetove-za-kysmet-v-godinata-na-vola.470365#comment-newest

18j 22.11.2020, 9:30
QUOTE (Йордан_13 @ 20.11.2020, 14:12 )
[Това със сигурност ще стане, но не е ясно, дали този алп нема да нанесе още по-големи бедствия, защото зависи, дали Небето ще пожали електората, но като гледам нема изгледи за това. С една дума, да., Годината Сомор си отива, с нея и много хора си отидоха. Въпросът е, как ще си отидеш в Годината Сомор.

Това си мисля напоследък: Тя ги отнася, за да разкажат на Оня свят - хора, които се движиха по Средната земя с голяма сила, както се казва личности-светила, уважавани, с важни заслуги, аслани и разни други величия дори и само за техния собствен кръжец.... и околните са потресени.
Но какво става стези души отвъд? Какво е било преди да ги сграбчи Тя, какво е станало в болницата, как живеят близките им и народът... Няма как Дахус да дойде доволен и омилостивен.
а? бойче, макар и да не си ти виновен за всичко в тая държава, за 10 години можеше много проблеми да се решат. Ти си сега на амбразурата като единствения виновник за всички неволи на тоя народ - нали така искаше. Колкото и да плачеш по медиите, умрелите през епидемията за теб ще разкажат smil3dbd4e5e7563a.gif smil3dbd4e5e7563a.gif

--------------------
??????? ? ??????? ??????!

Krum 26.11.2020, 21:54
QUOTE (Йордан_13 @ 13.11.2020, 2:36 )
"Сомор Ай", китарна пиеса, работен вариант, работен запис (чрез микрофонът на слушалките); композиция и изпълнение:Йордан Стайков

https://music.youtube.com/watch?v=x-XKhZGE1As&list=MLPT

Видеоклипът не се вижда. Изтрит ли е или от youtube са го махнали?

Йордан_13 27.11.2020, 11:42
QUOTE (Krum @ 26.11.2020, 22:54 )
QUOTE (Йордан_13 @  13.11.2020, 2:36 )
"Сомор Ай", китарна пиеса, работен вариант, работен запис (чрез микрофонът на слушалките); композиция и изпълнение:Йордан Стайков

https://music.youtube.com/watch?v=x-XKhZGE1As&list=MLPT

Видеоклипът не се вижда. Изтрит ли е или от youtube са го махнали?

Пробвай пак https://music.youtube.com/watch?v=x-XKhZGE1As&list=MLPT

Това е платформа за авторска музика, мп3-ки са не е клип. Не можах да го кача тука в "Музика" и търсих некви подобни платформи и открих тази. Може би, линка изфирясва след време или защото е от моят си профил в Гугълът, да не може да се отваря публично. Опитай пак. Там е цял албум от суров материал, чернови. Цяло лято и есен, че и сега свиря и китарните пиеси се множат като хлебарки smil4334ad8a149e0.gif , но не всичко записвам,дооформям, някои неща още просвирвам, всеки ден по 2-3 часа. Който не се е хванал тази година да свири и композира, много е сгрешил. Енергията на тази година е за изкуство.
Последните неща съм ги именувал "Шегор идва" - опус А и Б и "Песен за Атай". Но в момента ги свиря, отлежават под пръстите ми и не съм ги записвал с примитивната ми техника в планината и качвал в платформата.

Йордан_13 28.11.2020, 12:13
QUOTE (18j @ 22.11.2020, 10:30 )
QUOTE (Йордан_13 @ 20.11.2020, 14:12 )
[Това със сигурност ще стане, но не е ясно, дали този алп нема да нанесе още по-големи бедствия, защото зависи, дали Небето ще пожали електората, но като гледам нема изгледи за това. С една дума, да., Годината Сомор си отива, с нея и много хора си отидоха. Въпросът е, как ще си отидеш в Годината Сомор.

Това си мисля напоследък: Тя ги отнася - хора, които се движиха по Средната земя с голяма сила, както се казва личности-светила, уважавани, с важни заслуги, аслани и разни други величия дори и само за техния собствен кръжец.... и околните са потресени.
Но какво става стези души отвъд? Какво е било преди да ги сграбчи Тя, какво е станало в болницата, как живеят близките им и народът... Няма как Дахус да дойде доволен и омилостивен.
а? бойче, макар и да не си ти виновен за всичко в тая държава, за 10 години можеше много проблеми да се решат. Ти си сега на амбразурата като единствения виновник за всички неволи на тоя народ - нали така искаше. Колкото и да плачеш по медиите, умрелите през епидемията за теб ще разкажат smil3dbd4e5e7563a.gif smil3dbd4e5e7563a.gif

Известен, ама некъде другаде си! Аз лично не съм чувал за него в България! Да, знам за Азис, за Бойко, за Винкела, за Камелия, за Дрогерия, за Слави...smil4334ad8a149e0.gif , но за Чанев не съм знаел. Сомор го оцени по достойнство, защото Тя е и небесен музикант, била е де, преди да стане Улят. Но сега, благодарение на нея, повечето българи ще разберат, че са го имали, но не са оценили публично и обществено и съответно са го загубили. Това е Трагедията на тази нация! Иначе Бойко и Бойковци, ще си имате винаги!

Прощаваме се с оперния певец Камен Чанев
Той почина на 56 години след боледуване от COVID-19

Прочети още на: https://www.dnes.bg/teatar/2020/11/28/proshtavame-se-s-operniia-pevec-kamen-chanev.471427?fbclid=IwAR0Z9Tb9siI6eeJtdvW5gzYFwB2rkBgBbgpkcPB8VqBKr1ay9FFGBgtnxVk#comment-newest

anti666 10.12.2020, 19:48
Министър Ангелов
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/211455-prof-angelov-vsichki-sbarkahme-nadezhdata-idva-s-vaksinite?utm_source=dnes&utm_medium=box&utm_campaign=home
QUOTE
Голяма част от лекарите казваха, че лятото ще убие вируса, някои, че е респираторен и ще умре във времето. Всички сбъркахме

Не всички. Тенгрианите ви казваха, че няма да убиете Самор-Улят. Нито лятото, нито сега! Казали сме и как може да бъде укротена. Злато - 100 тона. В краката на Българския Кан.
Интересна е и датата, която министър Ангелов определя, цитирам;
QUOTE
Нека загърбим политиката, да се съсредоточим върху целта - да овладеем епидемията и да прекършим гръбнака на невидимия враг

Ботокс, и тук грешиш. Политиката няма как да я загърбим. Това, което иска гербаджията е, да оставим ГЕРБ ("щавачи" на идиш) да си довършат безпроблемно геноцида до 2030г. Няма как да стане Ботокс. Проблемите ви тепърва започват.
А на коя дата иска министера да прекърши гръбнака на Сомор? Ами естествено, на 21-и декември. Защо, няма да коментирам. Явно Алена му е подшушнала на уше.
Писали сме и преди - Смирение, измет! Смирение пред силата на Българския Бог и неговите алпи.

Йордан_13 11.12.2020, 1:46
"А на коя дата иска министера да прекърши гръбнака на Сомор? Ами естествено, на 21-и декември. Защо, няма да коментирам. Явно Алена му е подшушнала на уше.
Писали сме и преди - Смирение, измет! Смирение пред силата на Българския Бог и неговите алпи."

=============================================================
Хм smil4334ad8a149e0.gif А, дали ще могат? smil3dbd4e5e7563a.gif


Юпитер и Сатурн се целуват на 21 декември

https://politika.bg/bg/a/view/upiter-i-saturn-se-celuvat-na-21-dekemvri-70605?fbclid=IwAR2ZOKxFoxDOkghBA_AVYu3BdAjdoWNCz1efWFSvjqk4vYsM7BeweDdgWG0

Витлеемската звезда ще изгрее на небето през декември. В края на годината ще станем свидетели на впечатляващото докосване между Юпитер и Сатурн.

"Пред декември ще има интересно събитие, което за последен път се е случило преди 2000 години. Това е оптичното сливане в небето на Юпитер и Сатурн. Възможно е именно това да е тъй наречената Витлеемска звезда, описана в Библията“, казва пред БНР директорът на НАО "Рожен" д-р Никола Петров. Най-голямото приближаване на тези две планети ще бъде на 14 и 20 юли, но на 21 декември ще има едно много впечатляващо сливане между тях, защото видимо наблюдавайки ги от Земята, те ще бъдат толкова близо, че сякаш ще се докосват визуално. Такова видимо приближаване на Юпитер и Сатурн за последно се е случвало през 1623 година. Някои изследователи смятат, че именно това се е случило и преди около 2000 години, когато хората са видели Витлеемската звезда при раждането на Христос на небето. Това се случва изключително рядко, на няколко хиляди години и то не може да се наблюдава от цялата повърхност на Земята, а само от един много тесен коридор с ширина не повече от 50-60 км и дължина от порядъка на 500 км.

============================================================
Ако приемем, че това е "Витлеемската звезда", има една радост за християните и тя е, че ще се знае, веке Годината, в която е роден Иисус и тя е Годината Угер Шегор!;)) Това все пак е нещо, нали така;))) Защо, смятам така. Ами ще отрехна малко от текста на Словата на Силата, но преди това, ще напомня за възгласът: "Слава във висините Богу, на Земята мир, между човеците - благоволение". Дайте да видим;))) Добре дошъл, Угер Шегор! Добре дошъл, Кане Субиги! ... Утро на Помирение и Мир ни носиш със Слова Велемощни...
...Отвори Порталът на Бъдещето!
...По Пътят към Тангра: Ново Начало! Просперитет, благоденствие и благодат ни донеси!

Йордан_13 11.12.2020, 1:55

ГОЛЯМА МУТАЦИЯ 21.12.2020

https://adiworld.eu/2020/06/27/велик-съвпад-21-12-2020/?fbclid=IwAR16gsmrq-tEazLlELUpGqmCkLLHIA8h9oNCTPMpBgvQ3WUIKM9ly1M5fjQ

За Юпитер като качества можем да кажем, че е щедър благодетел. Лидер, който е свързан с богатството, здравето, философията, религията, децата, и добрите времена в човешкия живот, докато Сатурн го свързваме с поставянето на граници, конкретното, практическото, материалистическото, осезаемото, със стоките, производителността, икономика, собствеността, старостта, строгата отговорност, болката и мъдростта. Когато тези планети работят в екип, трябва да очакваме борби за власт и това вече се усеща по света, та дори и у нас, всеки цикъл и затъмнение започват да влияят доста преди самия съвпад, което е естествено, понеже те са си в орбис. Този съвпад показва, че ще възникне промяна и много неща ще се променят безвъзвратно. Светът неминуемо ще премине през период на икономическа рецесия и големи културни промени. Ще е необходим нов подход, нов растеж и нов избор. В същото време ще се разкриват стари и вече до болка познати проблеми, които се нуждаят от освобождаване.

==================================================

Този астролог ми харесваsmil4334ad8a149e0.gif Има поглед, по-дълбочък. Добре ги е уловил по-важните моменти. Макар, че, ако Угер Шегер е Юпитер, то "близнакът", който ще реализира неговият потенциал е алпът Хурса и това определено променя тогавашната планетарна епоха. Но астрологът, нема отде да го знае по този начин. Това е техническата революция, техническият напредък, научният напредък, но той е вдъхновен от едно Духовно Начало, в което стои Небесният Огън, пазител на който е Шегер! Много е важно рационалният, спекулативен ум да бъде "ослънчен" да му се даде насока различна от спекулацията или спекулацията да бъде накарана да работи за цялостният просперитет. Умът е това, което е "Работа, работа, работа....":-D

Искам да отбележа, че и двата алпа са брутални саможивци, непоправими интроверти smil4341944e6b0c8.gif, от които странят всички останали. Само така, те се намират, обаче, в самотата си! Много са важни акцентите и тънките нюанси, които Тенгриянството дава като познание. И както са саможиви, както са интроверти, така двамката създават един нов социум, една нова планетарна епоха.

Йордан_13 11.12.2020, 2:01

Традицията изисква на Свещеното Огнище (Аратеб) да са символите на тримата алпи Чулман, Субан и Кубар, но мен интуитивно ме бута отвътре да променя Традицията и да добавя символът на Умай Биче откъм юг. Интересно ми беше, защо точно от тази страна на огнището трябва да го начертая този символ... сега вече е ясно! ЧУдех се, кой точно символ да използвам, да я отбележа, но несъмнено, това ще е лъкът и стрелата. Абе, може ли, така да се колебая в тази посока ... smil4334ad8a149e0.gif


http://www.focus-news.net/news/2020/11/29/2825906/fizikat-pencho-markishki-na-21-dekemvri-posreshtame-astronomicheskata-zima-i-golyamo-saedinenie-na-planetite-yupiter-i-saturn.html?fbclid=IwAR2V4prUV0SCGBI1nzOeaSdh99lCmN7exYdg12v-bvT8idkh1Cf2LaJ2t64

Курапов и той е доста точен, особено, що се отнася до елементът Въздух. Някои наши съратници видяха силата на Джил, още през лятото;))) Джил не го включихме в Годината Сомор на Аратеб, интересно, но той присъстваше наживо, напомни ни за себе си. Е, сега вече е в символиката на Аратеб, на важно място. Как ми дойде... Ами, дойде ми

http://epicenter.bg/article/Sergey-Kurapov--ruski-astrolog--Nova-svetla-era-nastapva-na-21-dekemvri--dotogava-shte-e-mnogo-trudno/215691/11/0?fbclid=IwAR00W91yU19jXs31DDkEN4_QKH4hr-0vxnDJcMbrN9cXO-I0oRY1HOfXX6E

Коронавирусът е проекция на това кризисно време, в което в момента се намира човечеството. Тази криза съответства на символиката на основния аспект на тази година, както и на факта, че се сменят епохите. Смята се, че на всеки 200 години настъпва нова епоха. Сега се очаква да настъпи епохата на Въздуха. Тя обаче не бива да се бърка с епохата на Водолея, която обхваща период от около 2000 години и ще настъпи след повече от 200 години. Най-мащабното и най-важното астрологическо събитие през 2020-та е съвпадът на Юпитер и Сатурн във Водолей - знака на новаторството и прогреса. Това ще се случи на 21.12.2020 г. - Защо 21.12.2020 г. е особена дата в астрологията?
- Формално тя ознаменува началото на епохата на Въздуха. Тогава настъпва и краят на епохата на Земята, която заслужено бе определена като „епоха на материализма“, във всичките му проявения – комунизъм, капитализъм, които доминираха през ХХ век, нацизмът – също материалистическа идеология. Според тези идеологии раят се пренасяше от небето на земята. Сега ще настъпи смяна на времената. От гледна точка на астрологията смяната на епохите се свързва с цикъла на двете бавни планети – Сатурн и Юпитер, веднъж на 20 години те се съединяват, но има и голям цикъл, който се нарича мутация и приблизително през 200 години те се съединяват в една стихия.

Йордан_13 12.12.2020, 20:23
Много неща са му шушнати на Борисов за 21 декември, най-вече, да не дразни Небетоsmil4334ad8a149e0.gif

greenville
Някой е подшушнал на Светиня Му, че на 21.12.2020 е великия съвпад Юпитер-Сатурн. Астролозите казват, че след това всичко ще започне да се променя към по-добро.
Някой обаче трябва да му каже, че Сатурн наказва несправедливостта и лъжците!!!

https://segabg.com/hot/category-bulgaria/borisov-kum-shtaba-ne-zabravyayte-che-sme-obeshtali-na-horata-za-2112anti666 17.12.2020, 13:31
QUOTE (Йордан_13 @ 9.12.2019, 21:28 )
Годината Самор

Добре дошла, Първоневестна Самор!
Пазителка градините на Мар
и порталите на "Подземният Свят" -
Ти си Тази, с Която начеваме своето ново Пътуване във Времето!
Свърши това, за което си дошла - постави Началото!
Освободи Враговете ни от нашият Път и съхрани Българите за Вечността!
Защото твой е Българският Кан - Сега и Завинаги!
9.12.2019 г., Ситово.

Годината Самор е към края си. И идва време да направим равносметка. Какво бе постигнато и какво не.
В записаното на една медицинска рецепта Пожелание (или по-точно Озарение) преди година е това;
"Свърши това, за което си дошла - постави Началото!
Освободи Враговете ни от нашият Път и съхрани Българите за Вечността!"

Началото е поставено. Спор няма! Никой преди година не е очаквал, че ще се случи в глобален мащаб това, което разтърси Статуквото. Първото наистина бе постигнато!
Но, Враговете ни все още стоят на нашия път. Макар разколебани и стреснати, те всячески се опитват да запазят статуквото. Което реално е да пречат на Българите по пътя им към Саракта. Толкова са възможностите на Самор-Улят. И те не са малки, като една мишка гризат по малко, но редовно. Надеждата на Хунтата е когато си отиде годината на Самор, да приключи и нейното действие. Във физически план, неслучайно именно 21-и е избран от комисарите на Еврейския съюз за ден първи на ваксинациите в Европа. Ваксината е тяхната панацея!
Но засега се оказва че само 30% от хората искат да се вкасинират. А за да се справят със Самор на тях им трябва минимум 70 (за изграждане на колективен имунитет). Как ще заставят останалите 40% да го направят - предстои да видим.

Основното в случая е, че ние не трябва да стоим със скръстени ръце. Режимът няма така лесно да се махне от Пътя ни. Общо взето е решен, само през труповете им. А засега Улят удря икономически, но тях конкретно не ги засяга, защото имат всичките ресурси да се защитят.

Йордан_13 17.12.2020, 19:06
QUOTE (anti666 @ 17.12.2020, 14:31 )
QUOTE (Йордан_13 @ 9.12.2019, 21:28 )
Годината Самор

Добре дошла, Първоневестна Самор!
Пазителка градините на Мар
и порталите на "Подземният Свят" -
Ти си Тази, с Която начеваме своето ново Пътуване във Времето!
Свърши това, за което си дошла - постави Началото!
Освободи Враговете ни от нашият Път и съхрани Българите за Вечността!
Защото твой е Българският Кан - Сега и Завинаги!
9.12.2019 г., Ситово.

Годината Самор е към края си. И идва време да направим равносметка. Какво бе постигнато и какво не.
В записаното на една медицинска рецепта Пожелание (или по-точно Озарение) преди година е това;
"Свърши това, за което си дошла - постави Началото!
Освободи Враговете ни от нашият Път и съхрани Българите за Вечността!"

Началото е поставено. Спор няма! Никой преди година не е очаквал, че ще се случи в глобален мащаб това, което разтърси Статуквото. Първото наистина бе постигнато!
Но, Враговете ни все още стоят на нашия път. Макар разколебани и стреснати, те всячески се опитват да запазят статуквото. Което реално е да пречат на Българите по пътя им към Саракта. Толкова са възможностите на Самор-Улят. И те не са малки, като една мишка гризат по малко, но редовно. Надеждата на Хунтата е когато си отиде годината на Самор, да приключи и нейното действие. Във физически план, неслучайно именно 21-и е избран от комисарите на Еврейския съюз за ден първи на ваксинациите в Европа. Ваксината е тяхната панацея!
Но засега се оказва че само 30% от хората искат да се вкасинират. А за да се справят със Самор на тях им трябва минимум 70 (за изграждане на колективен имунитет). Как ще заставят останалите 40% да го направят - предстои да видим.

Основното в случая е, че ние не трябва да стоим със скръстени ръце. Режимът няма така лесно да се махне от Пътя ни. Общо взето е решен, само през труповете им. А засега Улят удря икономически, но тях конкретно не ги засяга, защото имат всичките ресурси да се защитят.

"Освободи Враговете ни от Нашият Път" не е акт, нито актуване, това е щафетен процес; процес, който ще обхване целият 12 годишен цикъл. Сомор го стартира, но нейната година е само една в календарът ни, макар и на ключово място, там дето краят среща началото. Неслучайно кана субиги Нукрат, добре разбирайки смисълът на тази цикличност, в краят на средната бронзова епоха (краят на 18 век пр. хр.) слага началото на календарът в Угер Шегор. Неслучайно, изброявайки дните до началото на Угер Шегор, публикувах и този много важен момент. Колкото до Враговете, те все още имат сили да се задържат и се опитват да бъдат аслани, защото Яга ги храни със златото си в Годината Сомор. Нема да е така в Угер Шегор smil4334ad8a149e0.gif

anti666 18.12.2020, 22:51
"Коронавирусът постави САЩ на колене" NBC news
https://news.rambler.ru/world/45466023-koronavirus-postavil-ssha-na-koleni-soobschaet-nbc/?utm_source=head&utm_campaign=self_promo&utm_medium=news&utm_content=news

Хората, които могат да спрат този вирус са тези, които на Еднажден помолиха Сомор-Улят да постави Началото и да освободи враговете от Пътя ни. Тоест, малцината тенгриани в прародината на човешката цивилизация.
САЩ много лесно могат да го решат този проблем. Незабавно отстраняване на, цитирам посланика им "гадно куче, но наше куче" и камарилата му ГРОБ-Щавачи. Както и гаранция, че ще оставят България намира (не само те). И, разбира се, 100 тона злато в краката на българския Владетел за възстановяване на икономиката. 100 тона са около 3 млрд $. Само бюджета на Пентагона е 750 млрд. Бълха ги е ухапала. Не сме я предизвикали ние тази пандемия, но можем да я спрем.

Другият вариант е, панацеята "масова ваксинация". Чипове или не - факт е, че само 30% искат да се ваксинират. Хайде да се пробват да заставят останалите 40-50% от населението насилствено да го ваксинират.
smil4341944e6b0c8.gif
Може още отсега да ви кажа какво ще се случи.

Йордан_13 19.12.2020, 1:09
QUOTE (anti666 @ 18.12.2020, 23:51 )
"Коронавирусът постави САЩ на колене" NBC news
https://news.rambler.ru/world/45466023-koronavirus-postavil-ssha-na-koleni-soobschaet-nbc/?utm_source=head&utm_campaign=self_promo&utm_medium=news&utm_content=news

Хората, които могат да спрат този вирус са тези, които на Еднажден помолиха Сомор-Улят да постави Началото и да освободи враговете от Пътя ни. Тоест, малцината тенгриани в прародината на човешката цивилизация.
САЩ много лесно могат да го решат този проблем. Незабавно отстраняване на, цитирам посланика им "гадно куче, но наше куче" и камарилата му ГРОБ-Щавачи. Както и гаранция, че ще оставят България намира (не само те). И, разбира се, 100 тона злато в краката на българския Владетел за възстановяване на икономиката. 100 тона са около 3 млрд $. Само бюджета на Пентагона е 750 млрд. Бълха ги е ухапала. Не сме я предизвикали ние тази пандемия, но можем да я спрем.

Другият вариант е, панацеята "масова ваксинация". Чипове или не - факт е, че само 30% искат да се ваксинират. Хайде да се пробват да заставят останалите 40-50% от населението насилствено да го ваксинират.
smil4341944e6b0c8.gif
Може още отсега да ви кажа какво ще се случи.

Само 3 млрд.? Не, малко е smil4334ad8a149e0.gif Ще ни трябват 30 млрд. smil4334ad8a149e0.gif Щом имат такъв бюджет, ще требе повеко да се изръсят. Така или иначе, навярно толкова са ни преките загуби от американското управление на щата България. Но, ще требе да изчакаме да изпаднат и в поза "партер" smil4341944e6b0c8.gif На колене, кът е, чиляк мое се изправи, но от "партерът" вече ще му е по-трудничко smil4341944e6b0c8.gif

anti666 20.12.2020, 18:40
London calling. Напълно затворен от нов, по-заразен щам на Ковид. А новата, супер-дупер английска ваксина на Пфайзър ъпгрейдната ли е за този щам? Ще спре ли миша или Самор ще се вмъкне през друга дупка, да си гризка Системата? Ама другиден ѝ свършвало влиянието, тъй рече Альонка. А дали така Мишльонка мисли?

Йордан_13 20.12.2020, 23:49
QUOTE (anti666 @ 20.12.2020, 19:40 )
London calling. Напълно затворен от нов, по-заразен щам на Ковид. А новата, супер-дупер английска ваксина на Пфайзър ъпгрейдната ли е за този щам? Ще спре ли миша или Самор ще се вмъкне през друга дупка, да си гризка Системата? Ама другиден ѝ свършвало влиянието, тъй рече Альонка. А дали така Мишльонка мисли?

Альонка Гербальонка много ни чете, малко ни цитира smil4334ad8a149e0.gif, което говори един път за много ниска култура, втори път за липса на посветеност и знания. Щот астроложките от нейният тип си бичат тезите по китайският календар. По-усвоим е за тяхното мислене. Българският им иде твърде ирационален smil4334ad8a149e0.gif Сомор е, не каква да е Година, че, ей тъй утре си отива и почваме па "чака-рака" и Златната Ера на Бойка smil4334ad8a149e0.gif Не, Сомор се трансформира, но остава! Влиянието й ще е три години напреж в Кланедарът, а основните идейни линии, които зададе, ще са оста около която ще се върти целият този 12-сет годишен календарен цикъл smil4334ad8a149e0.gif

Йордан_13 21.12.2020, 0:09
http://heliotaraxy.com/CH/CH_20201220.jpg

Очаква се утре следобяд да се прояви CH HSS- ефект, свързан приекваториалната периферия на северната полярна слънчева коронална дупка. Това ще създаде условия за епизоди с планетарни геомагнитни смущения (Kp=4). На 22 декември обстановката постепенно ще започне да се успокоява. Възможни са местни геомагнитни смущения (K=4) над отделни райони на Земята.

(12) Канарата засъскала и тутакси се пукнала,
а Джил ловко се измъкнал навън
през тясната пукнатина
и получил прозвището Чалган...

anti666 21.12.2020, 11:26
QUOTE
Сомор е, не каква да е Година, че, ей тъй утре си отива и почваме па "чака-рака" и Златната Ера на Бойка

От всички чувам, че отминаващата година била много тежка. Това го казахме още ноември миналата година, но малко хора повярваха. Че е тежка, спор няма. Дори и за нас, поне за мен в личен план Сомор донесе много разлъки и смърт, но всеки си носи кръста. Няма начин и бяхме наясно с това. Така че след всичкото Системата да очаква рестарт и чака-рака, ми... може и да стане. Щом Альонка го казва.

А Бойка си заминава, даже и той вече го знае. Сега търси спешно някой да го замести. Масона Томислав Дончев засега е най-подходящ. Но какво ще правят "щавачите" без него?
Забелязвате ли, че даже в Израел не го канят повече. А какво беше при режим ГЕРБ-1, а?
През месец посещения в Ерусалим, блъскане на тиквата в стената на Плача, съвместни заседания с израелския кабинет (по-точно получаване на инструктаж). А сега. ньйц. Една остана немската еврейка Меркел да кльопа Тиквата. И даже тя с отвращение.

18j 22.12.2020, 11:02
Годината Сомор беше много специална, във всички отношения. В личен план Тя отвежда далеч. До към март бях впечатлен от някои неща, които се случваха, а след това, първата карантина беше позитивно изживяване. Горещо й благодарих на Сумор с което се стигна до там, че в средата на годината си станахме мноого близки. Оказа се, че изобщо няма нужда да чакаме годината Сомор, за да бъдем с Нея! Тя има отношение към поне половината от решенията, които взимаме в живота си на тази Земя - съответно поне половината от решенията, които другите хора, включителдо близки и познати, взимат в живота си - и така тя може да се подиграва с нас смъртнтите, както си иска, да ни оплете в мрежите на Яга или съответно Мар - така както тя си пожелае, което може да има отношение към целия еволюиционен път на душата, доколкото конкретните действия на тази Земя се отразяват на цялостната еволюция на Душата. Просто тази година Тя ни демонстрира какво може да стане ако тя щрака с пръсти по-настойчиво.
Бидейки твърде впечатлен от събитията - прочетох буква по буква Сказанието, а не по диагонал, и това стана тази година, когато Тя дойде. Разговорите с Нея са тежки, но освежаващи. Някои не оцеляха, мир на душите им и да разкажат пред небесната Орда. А мишльонка си гледа хитро зад рамото си и е мноото чаровна от цяла вечност така, че Поклон.

--------------------
??????? ? ??????? ??????!

anti666 22.12.2020, 18:15
QUOTE (Йордан_13)
Ако приемем, че това е "Витлеемската звезда", има една радост за християните и тя е, че ще се знае, веке Годината, в която е роден Иисус и тя е Годината Угер Шегор!;)) Това все пак е нещо, нали така;))) Защо, смятам така. Ами ще отрехна малко от текста на Словата на Силата, но преди това, ще напомня за възгласът: "Слава във висините Богу, на Земята мир, между човеците - благоволение". Дайте да видим;))) Добре дошъл, Угер Шегор! Добре дошъл, Кане Субиги! ... Утро на Помирение и Мир ни носиш със Слова Велемощни...
...Отвори Порталът на Бъдещето!
...По Пътят към Тангра: Ново Начало! Просперитет, благоденствие и благодат ни донеси!

Някой ще каже, ама 0-левата година от рождението на Христа, не е тази на Шегор. Всъщност и аз го помислих същото. Но...;
https://www.dnes.bg/science/2020/12/22/sblijavaneto-na-iupiter-i-saturn-moje-da-e-bilo-vitleemskata-zvezda.474244
""Оказа се, че 6-7 г. преди Христа е имало подобно "Велико съединение", както се нарича, и то е продължило 6 месеца. Понеже, доколкото знам, рождения ден на Христос не е определен точно, възможно е това да бъде Витлеемската звезда. Но това не е много ясно"
Това, което математически е ясно обаче е че 7+2021=2028. Тоест, 7-а година преди нашата ера Е година на Шегор

anti666 23.1.2021, 0:06
QUOTE (anti666 @ 20.12.2020, 20:40 )
London calling. Напълно затворен от нов, по-заразен щам на Ковид. А новата, супер-дупер английска ваксина на Пфайзър ъпгрейдната ли е за този щам? Ще спре ли миша или Самор ще се вмъкне през друга дупка, да си гризка Системата? Ама другиден ѝ свършвало влиянието, тъй рече Альонка. А дали така Мишльонка мисли?

Ало НОЩ - ако имате малко съвест, запушете устата на Аленка, пророчицата на ГЕРБ.
22.01.2021
"Новият английски щам е 30% по-смъртоносен и 56% по-заразен. Той е вече в България!"

Йордан_13 18.10.2021, 13:59

Е, това не е нещо ново;))) Нима не го усетихте с годината Сомор? Човешката свобода е илюзия на земният план, тя е толкова свобода, колкото тъма тарханът Яга позволява да има;))) за да реализира целите си. А я ограничи чрез Сомор-Улят наречена "Ковид 19". като кодово име е да ги ебъ. Златният пясък, т.е. капиталовият конструкт на световната икономика е негов. Свобода? Нима е свободен човек, който цял живот се труди, за да придобива златният пясък на Яга? Недейте ма разсмива;))) И досега сте нямали Свобода, защото ние обитаващите земният план, управлявани от тъма тарханът Яга, нема как да знаем, какво е то Свободата и има ли тя, почва у нас?;))) Замислете се:))))

https://vtorifront.bg/article/tova-e-voyna-sreschu-choveshkata-svoboda?fbclid=IwAR0zmK5zARGg5iASeveV6RCUE6NxcWwuRalruoeiT_cY_bGx7-Zn_CVEg8Y

Йордан_13 20.11.2021, 20:11
Ами, ковидът в този му вид започна в Годината Сомор, Година Първа от новият ни календарен цикъл и аз тогава ясно предупредих за болестите, които идват;))) Не вервате? Прочетете, какво съм писал за Годината Сомор! Ама била инженерирана в лаборатория, после пусната нарочно. Не, изпусната е! Глъваци! Просто население, глъво и кухо! Вие, виждали ли сте мишка, бре? Знаете ли, колко е изобретателно това животно? Хм? Някой да е успял да ликвидира мишките? А? Ако успее, ще прекрати болестите, хахахахха... Не бива да забравяме, тенгриянската концепция, че преди да стане Сомор, Кузге - Мишка, тази алп бика е била Таук, Таймър - Прамайката на Българите сиреч Човечеството, щото тогава освен нас, други е немало, бре чукундури несвестни! Падението на Таук в Улят - Прилеп и след това Сомор - Мишка и процесът на нейният обратен ход на Възход, който ще завърши с Кубар Бури, нейният съпруг и превръщането и отново в Таук - Прамайката на Българите! Не разбирате, какво ви говоря, нали? Това е поради християнството, елинизма и чифутството! Българите ще ме разберат!

Нова опасност? Плъховете могат да причинят пандемия като COVID
Тези животни са сериозен проблем за общественото здраве, алармират специалисти

Прочети още на: https://www.dnes.bg/index/2021/11/20/nova-opasnost-plyhovete-mogat-da-prichiniat-pandemiia-kato-covid.511186

18j 21.11.2021, 11:46
Между другото разбирам, че Улят в този цикъл е свършила отлична работа по мониторинг на общия психо-генетичен фонд, защото този път е била умишлено и съзнателно призована, желана и нейното гостуване е било очаквано и прието радушно на много места. Информацията, която е пренесла на Оня свят чрез отнесените души е била ценна и достатъчна - изобщо с наша помощ и по инициативата на Данчо е свършила отлична работа и сега се радва на специално отношение в службите на Мар. Обаче самият Тархан на алпите не е никак доволен от ситуацията, която се наблюдава на Средната земя, така че не бива да ни учудва и занапред процесът по изпепелявяне на тази цивилизация от мутирани психари.

--------------------
??????? ? ??????? ??????!

Йордан_13 24.11.2021, 14:32
Дали в България ша са стопи?;))) Кирча и Кокорча земат да точат иглите и спринцовките и той земе и тука, а са стопи?;))) Кво ша праат тогава Кирча и Кокорча с тая тейна програма за управление, чиято първа точка е: факсинация, факцинация, факсинация и икономиката ша тръгне по мед и масло:)))


Учен обяви, че делта вариантът в Япония се е самоунищожил
Революционна теория обяснява защо петата вълна в страната рязко се стопи
https://segabg.com/hot/uchen-obyavi-che-delta-variantut-yaponiya-se-e-samounishtozhil?fbclid=IwAR3kHQcSmWnaUTHqTOkZs8SKpgpAVn7LopjzicJnw7dpdswyZUq4ld8V01s

Йордан_13 24.11.2021, 14:32
http://www.voininatangra.org/modules/xcgal/displayimage.php?pid=15371&fullsize=1

Борбата между Кузге Улят/Сомор и Умай (под формата на змия) Умай е хванала Улят, приковала я е за земята и не я пуска да се издигне или да бяга. Както сами виждате, тенгриянската епосност оживява чрез артефактите. Човек, просто трябва да търси

Честит да е на всички, Катерини, Денят на Умай Биче Артимас като защитничка на майките и новородените и лечителка на болестите, именно и защото това е Денят, в който тя стопира енергията на Улят (Прилепът)/ Сомор (Мишката). Особеностите на "народният фоклор" могат да бъдат обяснени само със Старата Вяра и алпските взаимоотношения, които са всъщност съчетанията на планетарните енергии, ръководещи нашият земен бит и живот.