Движение 'Воини на Тангра'
Нариман Тарихи


Йордан_13 24.1.2017, 11:36
В интернет изтекоха на руски всичките 6 части на Нариман Тарихи. Остава да се найдат истински Българи, които да се заемат с преводите им от руски. Няма да е лесно, обаче е за полза роду smil4334ad1724132.gif

Йордан_13 24.1.2017, 16:00
Тук тя вече е преведена от Валентин Вътов, но под друго име и не е за масово разпространение, т.е. не за целите, с които ние я търсим като превод. А с цена 100 лева, тази книга става бутикова.

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3AW0sSCKuYRbsJ%3Ahttps%3A%2F%2Fwww.book.store.bg%2Fp184224%2Fnepoznatata-istoria-na-bylgarite-komplekt-ot-2-toma-valentin-vytov.html+&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg&client=firefox-b

"България е повече от исторически модел, невероятно понятие. Подсказва се, че българската история трябва да бъде пренаписана и върната поне с петдесет хиляди години назад."


Както писах и вчера, Българинът не е европеец, не е и азиатец, но не е и евразиец, той е една отделна категория в етнокултурното планетно пространство със свое собствено уникално място.

anti666 24.1.2017, 16:23
Обърнете внимание къде е завършил въпросният г-н Вътов. Истинският преводач е ДС и книгата за това струва 100 лв. За да е недостъпна за обикновения българин. Тя е под контрола на ТЯХ, за да може ако някой друг я преведе и пусне публично да бъде съден за нарушени авторски права. Сценарият ни е добре познат, сценаристите също.

anti666 24.1.2017, 16:47
В този ред на мисли се чудя какво стана с гербаджийския издател Генчев от Фабер. Щеше да преиздава бутиковата книга на Анчо Калоянов "Старобългарското езичество", поради което заплашваше Йордан със съд, че сме си позволили да я качим в сайта. Е, махнахме я и е вече недостъпна за българите. И то го направихме, защото на никой не му пукаше, а и Анчо Калоянов също чакаше да кацне птицата Додо. Тоест, Фабер (ДС) да му отпечата в голям тираж книгата. Гледам, че получи един голям среден пръст, а изследванията му за старата ни Вяра вече са недостъпни което си е част от информационната завеса срещу тенгрианството.

Йордан_13 24.1.2017, 21:31
QUOTE (anti666 @ 24.1.2017, 18:23 )
Обърнете внимание къде е завършил въпросният г-н Вътов. Истинският преводач е ДС и книгата за това струва 100 лв. За да е недостъпна за обикновения българин. Тя е под контрола на ТЯХ, за да може ако някой друг я преведе и пусне публично да бъде съден за нарушени авторски права. Сценарият ни е добре познат, сценаристите също.

Но ние ще я преведем като Нариман Тарихи, т.е. това е една различна книга от заглавието на Вътов smil4334ad8a149e0.gif и ще я направим общодостъпна чрез интернет. Нямам как да ни съдят за авторски права, когато това е една съвсем различна книга smil3dbd4e5e7563a.gif
Плюс това на руски я има вече в българското интернет пространство, всеки може да я преведе, а вече има хора, които пожелаха това. Въобще не ми пука за ДС и Вутов. Ако се водим по това какви съдебни дела ще заведат срещу нас, нищо няма да направим, трябва да се действа твърдо, радикално и без страх.

anti666 19.11.2017, 21:28
QUOTE (Йордан_13 @ 24.1.2017, 14:36 )
В интернет изтекоха на руски всичките 6 части на Нариман Тарихи. Остава да се найдат истински Българи, които да се заемат с преводите им от руски. Няма да е лесно, обаче е за полза роду smil4334ad1724132.gif

Не са 6, а само три. Може да ги изтеглите от тук http://videlei.com/files/download/5

Хората, които щяха да ги превеждат се отказаха поради липса на време. Ако има някой Българин, готов безвъзмезно да се заеме с тази задача, нека се обади. Ние ще му помогнем също с части от превода. Разбирам, че всеки е зает и в днешното мрачно, гробаджийско време не му е до това, но малко по-малко и съвместно може да го направим.

Дори книгата на руски, за която "Огледало" получил авторски права от Фархат Нурутдинов, е само с първите 3 раздела. Нататък НИКЪДЕ няма да намерите останалите. Дори и в Интернет. Единствено Фархат ги има, а той е много болен и вече се е отказал да живее. "Огледало" е отпечатало първите части с цена ... 100лв. Сами се сещайте защо. Пламен Ананиев, управителят им няма намерение да отпечатва повече, защото "нямало интерес". Авторът на книгата с промененото име "Непознатата история на българите" е Валентин Вътов. Kойто е запознат със съкращенията "НСШ-Симеоново" и "НРС', ще се сети коя институция държи авторските права над Нариман Тарихи и защо книгата я няма. В Русия също няма да бъде отпечатана. Причината? Ето я...

"Синът на Угер Галидж (Игор Младши) и на Карт Угер дъщеря му Улджи (Олга) е Борис Балтавар (Светослав Първи).....Затуй, че при Урус Айдар окръзите Таш-Балин (Киевска), Балтавар (Полтавска) и Берсал (Переславска) получили едно име - Урус, всички живущи там болгар-берсалци започнали да ги наричат уруси."

Йордан_13 20.11.2017, 12:43
Не мисля, че преводът на Наримана опира само до гробаджийското време. Не. Според мене, тук има външни влияния, насочени срещу нас и опити да стопират възможностите ни да развием дори минимален организационен потенциал. Защото работата на няколко човека в екип, по нещо си е вече организация. А когато нещата се свият само до твърдото ядро, то тогава вече е това, липса на време или ангажименти и се налага пак ние да направим жертвата.
Когато се опитах да събера дори малък екип от хора за това, веднага изскочиха, ония "богомилите" и почнаха да ми предлагат да ме включат в екип с някакъв техен човек, който превеждал "Сказание за Чулман". При все, че Сказанието е вече преведено. Има голяма "богомилска" офанзива в тази посока подплатена с много пари от Америката. Хермеса-Мермеса, Дамян поп Христов, тия действат много подмолно и де що видят по-буден човек, веднага го засмукват.
Кирил Кирилов от Белоградчик, го канят да чете лекции на техен форум, сиреч, тука работят много пари, а ние опираме само до жертвата на самите себе си, което е велико само по себе си, но за него липсва сетивност в днешната епоха.
Трябва да го направим ние, да отделим време, да преведем квото трябва и да им го нахакаме, където трябва smil4334ad8a149e0.gif

anti666 20.1.2018, 0:26
От фондация "Виделей" са качили за теглене и останалите 3 сканирани части, което е похвално от тяхна страна.
http://videlei.com/files

Нариман Тарихи ще бъде достъпен скоро на сайта на руски като текстови файл, за да е удобен за който иска да превежда. Най-важното в него ще бъде преведено така или иначе. Наш участник вече се занимава с 4-та глава, Преславската летопис (Береслан Тарихи).

Само да отбележа, че карачаецът Даиш ал Булгари е съставил сборника през 1391г. В основата му е документа, които той има от предтечата си Карт Нариман (Нариман Старши). Летописът на Нариман е всъщност от 1041г. Самият Нариман е живял в Башту (Киев), Улаг Булгар. Това е по времето, когато Мамил, синът на Петър Делян (Джилян Батир) след неуспеха на въстанието пристига в Улаг Булгар с архива на царете от Дунавска България, предаден му от баща си. Точно затова фактологията в "Нариман Тарихи" е много по-конкретна от тази на "Джагфар Тарихи".

Географски Башту е по-близко до Дунавска България от Биляр. Хронолигично също - данните в Джагфар за нас са от Арслан Тертер (посланик на Дунавска във Волжска България) в ХIII век, 200 години по-късно от времето на Нариман.

anti666 21.1.2018, 23:06
Първите 3 части на "Историята на Нариман" в Word формат като текстови файл. Пасажите, които касаят Дунавска България са преведени на ахилски (български)

http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/download.php?fileid=83

anti666 21.1.2018, 23:14
Историята, както Даиш Карачаеца записал през 1391г. относно основаването на Първото Българско царство.
Под Хазария се разбира Велика България, под урумци - ромеи.
Този разказ категорично посочва, че нахлуването с пълната обединена мощ на Велика България не е просто случайна приумица на Атила Аспарух. Приятно четене на всички будни българи!

История на Нариман;
Кър Багъл прехвърлил Аспарух, женен за приемната му дъщеря от Утиг [Западно Предкавказие] в Халджа [Волжска България], Кутраг - от Буртас в Деберджай [Добруджа].
Бат-Боян, комуто Кир-Багъл бил много задължен, получил целия Джеремел [междуречието на Днепър и Дон] и Плат (платото на северен Дагестан,б.р.) и започнал да се нарича Плат-бир [„Владетел (бир) на Плат”].” Къде се намирали Итил, Плат, Джеремел и други области и градове на Хазария – за това разказва емира Ибрахим Мумин [цар на Волжска България през 882-895 г.] в своето географско описание на Хазария.

Някак си кан урумът [император на Византия] успял да помоли Кър-Багъл да изкара Катраг от Добруджа, твърдейки, че хората му ужким нападали урумците. Кър-Багъл прехвърлил Катраг обратно в Буртас [лявобрежието на Средна Волга], а Аспарух и хората му - в Добруджа. Но Аспарух не бил безропотен като Кутраг – ненапразно го наричали Безбрадия Атила. Наместо 60 хиляди тихи кутрагови буртаси, Аспарух довел в Деберджай 300 хиляди сурови и отчаяни хунски или джунгарски българи и жадните за грабеж анчийски българи от Себер [Северска Украина], за които да убиеш стотина врага било все едно да размажеш комар. Така урумците узнали, какво е това настоящи грабежи и нападения. Да искат отстъпки от суровия Кир Багъл урумците се бояли, а вече при управлението на джабгусир-хакана Колин Бей поискали връщане към договорката с Атила, по която количеството българи в Дебержай се ограничавало на 20 хиляди воини. От търговията с урумците Хазария получавала голяма част от доходите си и затова Колин Бей заповядал на Аспарух да остави в Онгъла [десния бряг на Дунав] само два тюмена [20 хиляди воини] със семействата си. В 681 год. Урумците се опитали вероломно да притиснат хората на Аспарух от Дебержай, но част от джунгарите успели да се задържат там няколко месеца.

Разстроен от вероломството на урумците Колин Бей изпратил на Аспарух oще 500 хиляди воини и му заповядал да накаже врага за пример и назидание. През 681 година Аспарух на хазарски кораби прехвърлил воините си в Деберджай и заповядал на хазарските българи да настъпят към Южен Бирак [Тракия] по крайбрежието, откъдето хората му предварително евакуирали българите. Аспарух уговорил почти всички урумски гарнизони, заплашвайки ги с хазарската безжалостност, без бой да се върнат към Истанбул [Константинопол]. Само от една крепост стреляли в него и го ранили, но сами войниците убили стрелящия и изоставили отбраната. В Миджан (Мизия) почти нищо не пострадало, а виж в Южен Бирак всичко станало плячка на хазарските воини. Такъв разгром Урум никога не бил преживявал. Получавайки вестта за пълна победа, Аспарух обявил своите земи на Кара Бурджан за Българско царство, което станало ак-андашлък (автономен съюзник) на Хазар.

Йордан_13 22.1.2018, 17:02
Така представена историята на Първото българско царство, т.е. на Завръщането на Българите в Родината помирява гледните точки на официалната история, до 1990 г. и дисидентството"", след това, което твърдеше, че няма как ордата на Аспарух да е била нещо незначително, което след това е било бърже претопено в "голямото славянско море". Това е, защото официалната БАН история, ползва написаното от източно-ромейските летописци (нарочно). Там наистина и със сигурност акцента е върху тези 20 000 души на Аспарух, което дори не е Орда, а Ордичка. Ако официоза си беше нарушил догмите и ползвал историческите източници на волжките българи, щеше да разбере, че няма как с 20 000 души да се победи източноримският император. Дручко си е цялата мощ на Велика България да се включи в офанзивата - 800 000 човека. Ето това, ние разбираме под думата "Орда"! Тъй че, източно-римските летописци, си отиват в коша за боклук. Българите не са онзи "мръсен и нечестив народ", както са представени в летописите им. В 681 г. става въпрос за война между две империи - Велика България и Източноримската империя
Колкото да икономиката през 7 век за Велика България, необятният "руския пазар", който имахме по "Татово време" е бил тогава Източната Римска империя. Как са се обърнали полюсите, в 20 век. М-да. За Дунавска България, необятният източно-римски пазар се явяваше територията на Велика България, наречена накратко СССР.

Тук е налице и промяна в стратегията за завръщане към Родината. След половинчатият успех на Ордата на Атила, която проправя пътя на основното българско ядро към Европа и Балканите, се вижда, че стихийният военен натиск няма да даде желаният краен резултат. Тогава се прибягва до най-силното ни оръжие - организирането на голяма държава с ранг на империя, в близост до границите на Източен Рим и създаването на взаимни икономически връзки, които да водят до опознаване слабите места на противника и натрупването на капитал за изграждането на Велика България - Имперска сила с икономичекси и военни възможности, да отвоюва Балканите от Източната Римска империя. Тъй се прави, дами и господа.

anti666 23.1.2018, 0:53
От този текст става ясно, че още Атила, 200 години преди неговия правнук и съименник Аспарух-Атила включва Добруджа/Онгъла в състава на българската империя. Като аванпост за нахлуване във Византия, ромеите също са разбирали значението му и затова договорили с Атила там демилитаризирана зона. Българските гарнизони са били само с 20 хил. воиници. Но прадедите ни винаги са търсели повод да започнат инвазията и нарушението договора от страна на ромеите през съдбоносната 681 година дава на Велика България казус бели (повод за война).
Половин милионна армия, събрана от огромната територия на Велика България и съставена от сурови воини-тенгриани, за които смъртта в битка е път към Балхала...
Тук не говорим за случайности, а за старателно планиран удар с подавяща мощ за освобождение на древните ахилски територии (Балкан). Как беше - "да убият 100-ина врага за тях било като да размажеш комар" smil4341944e6b0c8.gif Да имахме само 1% от тия мъже сега...
Другото е, че в Миджан (Северна България) въобще не имало съпротива. За урумските гарнизони ясно - бягат презглава, но е видно че сакланите-траки ги посрещат като освободители.
Единствената съпротива урумците оказват в Загорието (Тракия), където просто са били смазани.

Йордан_13 23.1.2018, 11:43
"Единствената съпротива урумците оказват в Загорието (Тракия), където просто са били смазани."

В Тракия, населението е силно римлянизирано и елинизирано, от една страна. От друга, Тракия е плодородна низина, "Добруджа" на Южна България. Източен Рим, не може да си позволи, да загуби и нея, икономически и политически. Управляващата градовете римлянизирана аристокрация е добре, има си вили, имоти и т.н.
Ако Българската Орда вземе Бирак на тоя етап и го откъсне от империята, ще има силен дестабилизиращ център на вътрешна съпротива, срещу възродената Българска държава. Защото в Бирак/Тракия, имаме много силно обогатена от римското управление, местно-управляваща прослойка.
Затова, предполагам, се решава териториално, възстановяването на древната Българска държава на Балканите да става поетапно. Аспарух първом, да се укрепи на Север, в Мизия и след това да започне постепенно териториално отвоюване на Бирак, като Аспарух я атакува фронтално, а Кубер да спомогне, откъм десният фланг, откъм Македония, притискайки по този начин Тракия и Родопите в менгеме.
Затова се нанася в 681 г., силен военно-икономически удар върху точно тази силно римлянизирана местно-управляваща прослойка, която е основата на римското владичество в Тракия.
Това, може и да е била печеливша стратегия в близък план, но в дългосрочен е била губеща. Затова се налага, може би, Угор Лачин да избие, всичките 30 000 жители на Пловдив, след време.

anti666 23.1.2018, 17:38
Географика на Страбон, фрагмент 47-48,
QUOTE

"Tраките са силен и многоброен народ и днес (I –ви век) има 22 племена в Тракия и макар страната да е пообезлюдена (от римляните) тя е в състояние да изправи армия от 200 000 пехотинци и 15 000 конника”

Какво заварва Аспарух като нахлува с половин милион българи? Нищета, разруха и обезлюдени райони в Мизия и планините. Тук-таме някой ромейски гарнизон да пази за страх, които побягват панически, защото местните на момента въстават. На крешенците в гарнизоните хич не им е било да василевса, при вида на ония "свирепи и отчаяни воини", които да убият стотина било като да разлепят комар.

Виж надолу в слънчева и плодородна Тракия, с минералните бани, вкусни плодове и меки тракийки - вече е имало какво да губят. И воините на Аспарух само това са чакали

Но не ви ли напомня положението в България от VII век с България от ХХI век?
anti666 1.2.2018, 23:28
Тъй като "Нариман Тарихи" борави с огромна фактология, преводът не е само механичен, но трябва и смислово да се обработи.
Много от терминологията е съвършенно нова, която обаче по вълшебен път се наслагва и ни открива една грандиозна картина на истинската история за България. Това отнема време, така че следете периодично прикачения текст. Той ще се се променя с нови неща като превод - фактически и логически, докато се напасне съвсем.

anti666 1.3.2018, 21:46
Нариман Тарихи, 5-та част е качена на руски като текстови файл.

http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php?articleid=587

Отне много време да се оформи в свестен формат, засега се намери човек който ще се заеме с част от превода. Ако още някой иска да помага, да пише или да се свърже с нас и без да се регистрира.

Особено важен в 5-та част е третия раздел за Дунавска България. Защото това е летопис от волжски българин, който е в управлението на Ак Булгар. След обиколката му в земите на Киевска Рус (Искел) и Валахия (Румъния), в 3-ти раздел той описва от първо лице Дунавска България. По това време (1107г.) земите ни са под византийско иго. До Въстанието на братята Асеневци има още 80 години. Едно цяло поколение.

Джанги ал Булгари е волжски българин-мюсюлманин от южната част на Ак Булгар и управител (бей) на Саксин Булгар. Това е бейлик на Ак Булгар в източното Предкаказие с център - някогашната столица на Хазар Булгар - Итил при Каспийско море.
Ясно е, че като ревностен мюсюлманин ще се интересува предимно от мюсюлманските храмове в Кара Бурджан и леко ще поизкриви историята в ислямска полза. По-конкретно, в този раздел пише, че кан Аспарух бил приел исляма и даже построил джамии. Нещо, което в Джагфар Тарихи е много по-различно. Съвпада само, че той, Аспарух умира и е погребан в светилището Торна Уба (торна - жерав, като едно от превъплъщенията на Великата майка Умай и "уба" - светилище). Оттам Търново. И името Велико също идва от онова време, когато аланските българи наричали крепостта до светилището Мен (велик, голям).
Така че ако Летописите на Нариман и на Джагфар са писани от един и същи човек, би трябвало и смислово да съвпадат.

В 5 част, трети раздел на Нариман се описват и топонимите на географски места в България. Айтос - от Ай (богиня на луната) и дус (поколонници). Оттам айдуци - хора, които скитат по тъмни доби.
Карнобат - Маркел. Просто няма начин Фархат Нурутдинов или чичо му през 30-те години на XX век в Казахстан да е знаел, че един затънтен за тях град Карнобат има старо име Мар-кел. А то се оказва че е кръстен на името на Слънчевия Бог

Става ясно, че Върбишката битка не е била известна така, а като Койялска, защото първо е започнала в района на Провадийския проход, а след това Никофор е бил смазан при Ришкия проход. А самия Ришки проход носи името си от Риш или Бариш - Барс.

Дюлински проход пък не се казва така, защото по него растат много дюли. Името му идва от тракобългарската дума "дюл" - път.

Подробностите в Нариман са толкова големи и толкова детайлни, че след публикацията на тази книга вече няма място за съмнение.

Йордан_13 2.3.2018, 13:36
Най-вероятно ислямската линия, на този Джанги ал Булгари е отприщила днешната християнска фундаментал атака срещу тенгрианската същност и изповед на българските канове, които набързо бяха направени християни. Защото повече, християн-фундаменталите четат такава книжнина, обикновеният българин, доста по-малко.

anti666 4.3.2018, 20:46
Да, християн фундаменталите изкарваха Аспарух християнин, защото баща му Кубрат бил такъв. Сега мюсюлман-фундаменталите защо пък да го не направят мюсюлманин. Защото правоверният Джанги ал-Булгари така бил чул.
Още повече, огузинът (селджук) Осман използвал знака на Небесния Саракт IYI при завоюването на Капдаг само 2 века след това.

Зеленото знаме, което в Нариман Тарихи, а и в Джагфар се казва, че е донесъл Аспарух в Кара Бурджан, не е зеленото знаме на пророка Мохамед. В първите раздели на Нариман е описано откъде произлиза - от планинските българи (агарджийци), символизирайки цвета на гората.
Неслучайно Раковски избира знамето на легионерите и въстаниците да е зелено. Повече по въпроса беше писал Елтимир.

Преди време Спаротока (Павел Серафимов) твърдеше, че Кубрат е бил ристиенин и добър приятел на василевса. Тогава го контрирах, че синът на "добрия" му приятел после откъсва най-плодорната част на империята, като много добър християн.
Същото се отнася и за Аспарух Атила. Синът му Тарвил (който по мюсюлманските закони трябва да е също такъв) спира арабското нашествие към Европа. А както е известно през VIII век именно те са носителите на семитската религия. Много добър мюсюлманин, няма що!

Йордан_13 4.3.2018, 21:38
Сега господстващите, но противостоящи си вери, вкупом ще застанат като един срещу нас, защото подложката им е юдаизма. Тоя сблъсък е неизбежен, аз виждам и в информационната среда, как Тенгрианството се посреща, "на нож". Те ще се бранят. Това е неизбежно. Затова ще търсят сгода да атакуват всички важни елементи, които правят зримо за хората, неговото завръщане. А, зад тях стоят и конкретни политически идеологии и политически партии. Именно, това ни се подсказва с годината на Кучето. Но определено нашата контраофанзива, в тази посока, доста намали интензитета на антитенгрианското говорене и плюене.

Йордан_13 5.3.2018, 0:20
Още повече, огузинът (селджук) Осман използвал знака на Небесния Саракт IYI при завоюването на Капдаг само 2 века след това.
=================================================================
Тук изненади няма. Авраамическите вери и техните издънки използват цели части и блокове от Тенгрианството. Ислямът експлоатира активно военната му част, както и някои други елементи, каот например прозвището "Танръ" - "Бог" и сакралното цареубийство, посочено тук "По заповед на новия султан Махмуд ІІІ, е убит чрез удушаване, защото според шериата е грешно да се пролее дори и капка кръв на бивш владетел." http://www.desant.net/show-news/32937/ Въпроса е, доколко последното сведение, може да се счита за достоверно.
За да създадеш държава от ранга на империя, няма как да не ползваш основните Тенгриански фундаменти, особено, ако влачиш със себе си и оцелели през вековете, племенни остатъци от Тюркският каганат

Йордан_13 5.3.2018, 1:03
Иначе, можем да им се насладим. Бих коментирал тези фотоси, в лек политически аспект:Имате уникалният шанс да видите на живо как БКП създаде СДС smil3dbd4e5e7563a.gif smil4341944e6b0c8.gif smil4341944e6b0c8.gif

http://www.chitatel.net/forum/topic/18710-prevrat-v-turtsiya/?page=6

User posted image

AtilaAryan 5.3.2018, 9:04
CODE
Още повече, Огузинът (селджук) Осман Използвал Знака на Небесния Саракт IYI при Завоюването на Капдаг само 2 Века след това!


Естествено че е Използвол Знака на Тангра !

Селджуките са БЪЛГАРИ от Волжска България !


User posted image


http://s155239215.onlinehome.us/turkic/10_History/Djagfar_Tarihi/Volume2/DjagfarTarihiV2P2Ru.htm


На Развален Български Диалект (Руски) smil3dbd4e7853679.gif

В 964 г. Талиб договаривается с киевским князем - сыном Угыра Барысом (славяноязычные анчийцы звали его Святославом) о совместном нападении на Хазарскую орду и ее союзницу - Византию. До этого Святослав захватил булгарскую губернию Джир (с округами Джир - 'Ростов', Кортджак - 'Подмосковье' и Балын - 'Суздаль'), но везир закрыл на это глаза ради главного - вовлечения Руси в Хазарскую войну на стороне Булгара.

В 969 г. Талиб, воспользовавшись затруднениями Святослава в Болгарской войне (которая очень скоро привела и к войне с Византией), отбил у Руси Джир и объявил о присоединении территории разгромленной Хазарской орды к Булгарскому государству под названием Саксинского иля.

Неудача с подчинением Малой Азии при помощи Руси не обеску ражила Талиба. Он Поручает Знатному Булгарскому Феодалу Огузского Происхождения Сельджуку , Бывшему Вали (воеводой) Байтюбинского Города Сульджи и Округи Сульджак (отсюда - его имя Сельджук), с отрядом из булгарских узов и тюркмен овладеть огузскими землями Саманидского государства и затем развернуть наступление через Иран на Малую Азию с востока. Курсыбай готов был при выходе Сельджука к Малой Азии помочь ему ударом с севера через Кавказ.

Отряд Сельджука захватил часть огузских владений Саманидов. Однако, как это и раньше бывало с другими булгарскими полководцами, Сельджук удовлетворился этим и образовал свой собственный Сельджукский бейлик на границе со Средней Азией.

Талиб, однако, никак не выразил возмущения этим, и благородный Сельджук объявил себя вассалом Талиба.

В 1071 г. в битве при старинном булгарском городе Мэн~Чокыр ('Манцикерт') атака булгарского отряда Адама обратила в бегство византийскую аркгйю и принесла победу войску сельджукского султана Алп-Арсла-на.

После этой битвы большая часть Малой Азии наконец перешла иод власть
БУЛГАРСКОЙ по Происхождению Династии Сельджукидов. smiles-rulez.gif

Позднее потомки Сельджука все-таки атаковали Среднюю Азию и Иран и под командованием наиболее прославленного из Сельджукидов - Алп-Арслана - прорвались к желанной цели - Булгарской Малой Азии...


Реформы и успехи политики Талиба превратили Булгар в самую крупную, развитую и мощную державу мира, которую иностранцы уважительно называли не иначе, как Великой Булгарией.

А Малоазийский импульс, данный Талибом, всколыхнул почти весь тюркский мир и позволил начать всеобщий тюркский джихад за освобождение земель южноазиатских булгар.


На Български smil3dbd4e7853679.gif

През 964 г. Царя на Волжска България Талиб се Договорил с Царя на Киевска България (РУС) сина на Угара Лачина (Игора Рюрикова) - Бориса (славяноезичните анчийци го наричали Светослав) за съвместно нападение над Хазарската Орда и нейната съюзница Византия.

Опита на Талиб да подчини Мала Азия с помоща на Киевска България бил Неуспешен, но това не обезкуражило Талиба.

Той поръчва на Знатния Булгарски Феодал от Огузки произход Кан Селджук, бивш вали(воевода) на Байтюбинския град Сульджи(оттук - името му Селджук) с отряд от Булгарски гузи и Тюркмени да овладее Огузките земи на Саманидската държава. След това да се разгърне настъпление през Иран към Мала Азия, от изток. Курсъбая(елитната част, т.нар. "вълчи корпус") бил готов да му помогне при навлизането в Мала Азия с удар от север през Кавказ.

Отряда на Кан Селджук завзел част от Огузките владения на Саманидите. Само че както и по-рано се случвало с други Булгарски пълководци, Селджук се задоволил с това и си направил свой собствен Селджукски Бейлик, на границата със Средна Азия.

Кан Талиб, не изразил открито възмущението си от това и Кан Селджук се обявил за негов Васал.Потомците на Кан Селджук обаче продължили да атакуват Средна Азия и Иран.

През 1071 г в Битката при древния Булгарски град Мен-Чокър("Маницикерт") атаката на Булгарския отряд на Адама обърнала в бягство Византийската армия и донесла победата за Войската командвана от най-прославения от Селджукидите - Алп Арслана.

След тази Битка по-голямата част на Мала Азия най-накрая минала под властта на БУЛГАРСКАТА по Произход Династия на Селджукидите.

Местното малоазийско булгарско население, отдавна наричащо се - Тюрки, се обединило с дошлите Булгарски и Тюркменски огузи в единна Турска Народност.

Така Желаната цел била Постигната: Старата Булгарска Мала Азия - Рум...

Реформите и успешната политика на Талиб превърнали Булгария в най-голямата и развита страна в света, която чужденците уважително наричали не иначе а Велика Булгария.

Малоазийския импулс, даден от Талиб, разтресъл почти целия Тюркски свят и позволил да се започне всеобщ ДЖИХАД за освобождение земите на Южноазиатските Булгари.
smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif

Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски.

Цялата земя от Москва до Казан, от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

Ние наследниците на Императорския род Дуло ще Ликвидираме този 140 годишен Руско-Турски кенеф и възстановим Българската държава.

КАЗАХ !

http://www.bulgarya.ga
smil4334aa21c9ca7.gif smil4334aa21c9ca7.gif smil4334aa21c9ca7.gif


Йордан_13 5.3.2018, 12:57
По отношение, по-близката наша история, "Джагфар Тарихи", не е достатъчно надежден. Трябва си втори и трети такъв, източник да потвърдят това твърдение. Защото, както християните, сега се опитват да направят всички български канове християни, така и волжките българи, които са мюсюлмани, ще опитат да направят плитка и връзка с Османската империя. Това е политика, която е особено видна, сега при Ердоган, така, че ние, по принцип сме много внимателни с категоричността на такива твърдения. Защото ние ги видяхме, какво твърдят точно тия, мюсюлмани: "Нашият Бог е Бог на Авраам, Иаков, Исаак и т.н.", сиреч тук става въпрос за чисти хазари, които въртят много подмолна политика, представяйки се за едни или други, особено в интернет. Аз не съм видял, някой от тия, да каже, че нашият бог е Тангра. Казваме го само ние, в Дунавска България smil4334ad8a149e0.gif
Да не говоря, че някои наши хора, уж са си тенгриани, но много ги бие православието smil4334ad8a149e0.gif и когато го разкритикувам тъй остро и се сепват.
Много дискусии съм чел в един форум, по случая, тая тамга IYI и връзката му със селджуките, с участието и на "проф. Добрев" smil4334ad8a149e0.gif но трябва да сме наясно, че нашата позиция към този момент е, че става въпрос за взаимствани елементи от Тенгрианската вяра, отколкото близка или далечна родственост на селджуките с Волжка България.
Трябват допълнителни исторически източници, които да потвърдят това.

Йордан_13 5.3.2018, 13:02
В общи линии, на картата виждаме осъществен Евразийският съюз на Путинsmil3dbd4e5e7563a.gif
Иначе съм съгласен, че много добре се свири на древнобългарската струна, когато трябва да се постигнат определени краткосрочни и дългосрочни, геополитически цели. Още повече, че и сега политиката на Борисов, която е част от една друга, по-голяма геополитика е да бъдем федерация с Турция.

User posted image

Йордан_13 5.3.2018, 15:29
Не все слова произносятся так, как читаются. К примеру, слово „IYI" читается как „яeя" или „яйя", а произносится как „Йя", тоесть „Небо", „Бог", „Всемогущий".
У нас ето слово сохранилось в выражении „Йя Ходаем!" [„Всемогущий Господь"]...

Добра юдею-хазарска манипулация, сиреч IYI - "Йехуда". Хазарите, могат да си го считат и така. Затова говоря, за взаимствания на цели сектори и блокове от Тенгрианството, за да се даде устойчивост във времето на "вери" като юдаизма и мюсюлманството, за които трябва да кажем, че
са нищо повече от тотални фалшификати.
Изначалният смисъл на IVI; IYI има топографски и географски измерения със съответните небесни съответствия, по точно на едно зодиакално съзвездие, и като цяло, това изразява модела на Прародината, на Първата Земя. Затова този знак го поставяме на всичко, където се заселим или преселим. IVI, това е символа на гердана на Майка Умай, който свързвал в едно 72-те древнобългаркси племена. Знае ли го, "Джагфар Тарихи"? Не го знае;))) Знае ли го, "Нариман Тарихи"? Не го знае. Многознайковци smil3dbd4e5e7563a.gif smil4341944e6b0c8.gif
Завърналото се Тенгрианство го Проповядва. Подчинете се на Скиптъра Му!

anti666 5.3.2018, 16:23
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%83%D0%B4%D0%B0%D0%B9 е някакво видоизменено име пак при тюрските народи на Бог. В Алтай съм питал местни и ми потвърдиха, че така наричат върховния си Бог. Защо в Нариман зоват юдаистите "джехуди" не е ясно. Но е напълно възможно хазарското Йя-Худа да идва от Йя Кудай, което за мен е по-старо. Доста други неща в Талмуда са копнали от древното тенгрианство, защо не и това? Нали е ясно, че един малка грешка, малка разлика в символа и наместо да се свържеш със слънчевия Бог, събуждаш някакъв лунен демон.

В Нариман между другото Джанги твърди, че самият Аврам е българин, който се нарича Кан Абар. За йехудите-лабитци, че са роби от Египет, които са се присламчили към българската общност (булгарлъка), а после в решителна битка с мамилците са застанали на тяхна страна.

Интересна е и връзката йехуди и огузи. В Нариман се описва детайлно историята на Хазар, но трябва да се чете между редовете.
Накратко, Хазар възниква като част от българската общност, в която според Нариман влизат и балестанските авари. Едни от тях са иджами-библисти, които признават само Ветхия завет, но не и Талмуда. Другото им име е караими. Другите вече са въпросните лабити - джехуди, чийто главен представител е Дома на Натан (Синедриона). Можем да смятаме, че именно това е едно от 12-те колена на Израел.
Това, което в Крим видях с очите си на Чифут кале са гробове на евреи на иврит. Дали надгробните плочи са на караими или джехуди, не мога да кажа. Ески Кермен вече, за който също казват, че е караимска крепост - вече е класически град-светилище и там нямаше нито един надпис на иврит

anti666 5.3.2018, 16:47
Хазар възкниква през 653г. с джабгусир (хакан) Кър-Багъл (тъст на Аспарух) като част от Велик Булгар. Дотогава е бил просто бейлик на Велик Булгар и известно време съществуват две претендиращи помежду си сили в Булгар. Нариман казва, че хазарските джабгусири не променили името Хазар на Булгар заради претенциите на наследниците на Кубрат - Бат-Боян и Аспарух. След смъртта на кан Кубрат е имало междуособици. От една страна - обявилият се за хакан (император) на Хазар-Булгар Кър Багъл, както и брата на Аспарух Бат Боян и още управители на бейлици, и от друга - самият Аспарух и чичо му Шамбат Кий (отделилия се).
След смъртта на Шамбат междуособиците приключват в полза на Бат Боян и Хазар. Благодарение на това, Аспарух получава материална и военна помощ за Нахлуването отвъд Дунав.

Няколко века по-късно, когато Велика България (Хазар) се разпада на Искел (Киевска урус) и Волжска България (Нариман го посочва като 1017г), там има остатъци от старата Хазарска империя, която Борис Светослав I унищожава 50 години по-рано. А той го прави това защото тогава юдаизма там става официална вяра и те тотално се откъсват от булгарлъка. Същото прави и спрямо Дунавска България при епилептика Петър заради поромейчването й.
В https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BA%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82 пшие следното;
"Последните исторически сведения за хазарски владетели датират от началото на 11 век. Предполага се, че част от хазарите са намерили убежище в Северен Кавказ"
Което хронологически съвпада с Нариман Тарихи. В 5-тата му част, разказите на Джанги ал-Булгари той се представя като финансов съветник на Ак-Булгар, а към 1109г. вече става и бей (управител) на бейлика Саксин-Булгар, с седалище именно столицата на някогашния Хазар - Итил.
Той обаче не е юдаист, а мохамеданин макар да виждаме как прокарва аврамическата линия (еднакво тачена и от мюсюлманите и юдеите).

И точно тук е другата част от остатъците на Хазар, които както пише в Нариман са вече отвъд Каспийско море. Огузите, които се присламчват в началото към Булгарлъка, а после стават част от Хазар. Там са депортирани от кан Светослав всички караими и йехуди в края на X век.

anti666 5.3.2018, 16:58
Ето го конкретния текст в първите раздели на "Нариман тарихи". Смятам, че това е и самата историческа истина, макар да не се уточнява защо Светослав ги прогонва, но то е повече от ясно;

Българите иджами[„старозаветници“, „караими“, истински иудеи] при нахлуването на войските на Барис балтавар [Светослав I] пострадали най-много от всички, но в болшинството си се отказали да се преселят в Ак Булгар (Волжска България). Обаче половината от това едномилионно племе се преселило отначало в Джалда [Крим], а после след гибелта на Барис [в 972 г] - в Онкул [Хорезъм]. И на двете места иджамските преселници били предадени на йехудите [талмудисти, еврейски сектанти] на Яр-Буляк [Ярополк] от подкупните караджимски емири [саманиди] в йехудски ръце и принудени масово да приемат юдаизма, подчинявайки се на кара-устаите [„тъмни политици, емисари”] от Дома на Натаните [върховен клан на талмудистите].
Хакан бекът Талиб Мумин не могъл да попречи на това, като чак в 980 година - и то с помощта на Булюмaр [Владимир I] възстановил властта на Хазария над Онкул, но Хазария повече не си върнала предишното влияние в Ак-баш [Азия] заради прехода на болшинството узи [огузи] под властта на Караджим-Хорезъм

anti666 5.3.2018, 17:11
И да си дойдем на думата...
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B7%D1%8A%D0%BC
QUOTE
През 11 век огузите създават държава с център в Хорезъм, която в началото на 13 век подчинява цяла Персия под властта на Алла ал-Дин Мохамед II.

Точно това е истинската Хазария. Караджим - един нечист съюз между вече истински талмудисти (йехуди) с център Дома на Натан и огузи-мюсюлмани. Огузите, както и по-горниият AtilaAryan пише са били някога част от Булгарлъка. Но те като цяло са си от азиатската част на Велик Булгар и генетично са по-близко до монголите и печенегите, отколкото до скитобългарите (севери, анти, балънджари, сармати) и ахилските българи (траки). А след помохамеданчването от арабски имами през X-XI век, вече забравят и старата си Вяра (приета пак от българите). Нормално е да останат обаче символиката и някои спомени от миналото им като част от Велика България.

За огузите (селджуците) спор няма. Те завладяват Персия, после Мала Азия и след падането на Стан-Бул и Дунавска България вече и цялото Средиземноморие.

Но къде изчезват йехудите? Другата съсловност от Хазар-Хорезъм?! В един момент те се разтопяват. И както уикипедията казва- се появяват някакви ешхеназита. Защото ако огузите са били някога мускулите на Османската империя, къде изчезва финансовия център, мозъка, който стои зад тях?
smil4334aa44c7e89.gif
И да не се чудите по каква логика Венецианският Синедрион ще подпомага с флота си селджуците при прехвърлянето им към Европа. Логиката е същата, поради която сега Сорос и Меркел заселват ислямисти пак в Европа. Но най-важната цел сме им ние - последната останала част от Велик Булгар, последната фиданка на Булгарлъка. И Боку Българоубиеца работи неотклонно по заповедите на този Дом.
http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=3788&st=15&#entry53714

anti666 5.3.2018, 23:47
QUOTE (AtilAryan)
Той поръчва на Знатния Булгарски Феодал от Огузки произход Кан Селджук, бивш вали(воевода) на Байтюбинския град Сулджи(оттук - името му Селджук) с отряд от Булгарски гузи и Тюркмени да овладее Огузките земи на Саманидската държава.

Интересно защо този Селджук е служил при хазарите и защо двамата си сина ги е кръстил Израел и Мойсей? Може да е бил мюсюлманин, но твоя Селджук е хазарски криптоеврей. Юдохазарин, както казваш, а не българин. Съжалявам
smil4334a6f863501.gif

AtilaAryan 6.3.2018, 12:45
CODE
Интересно защо този Селджук е служил при хазарите и защо двамата си сина ги е кръстил Израел и Мойсей? Може да е бил мюсюлманин, но твоя Селджук е хазарски криптоеврей. Юдохазарин, както казваш, а не българин. Съжалявам


Ако това е така, най вероятно го е направил за Властови Постове или Материални Облаги, Подобно на Турчеещите се Мангали от Токайто !

Много от Черните Българи в Кара Булгар-Киевска България Също Приемат Юдеизма Като Хазарите, но това не ги Прави по Малко Българи по КРЪВ !

Д-р Стефан Чолаков-Десидента от Швеция е Написал Стихотворение по Темата !


Продали са се „черни българи” в хазари
Ю-дейският Талмуд да са четели
И с мръсни капитали са робили
за Юдите престъпни са живели !


...............

Всичко Това Потвърждава моята Теза:

http://www.bulgarya.ga/slavery.html

User posted image

След като ПЕТ века Юдейте колеха Християните Решиха да си Измият Кървавите ръце Създавайки Фалшива Държава Турция и Фалшив Етнос в Лицето на Днешните Турци, Прехвърляки му Отговорността за Собствените Зверства.

Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски.

Цялата земя от Москва до Казан, от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

Ние наследниците на Императорския род Дуло ще Ликвидираме този 140 годишен Руско-Турски кенеф и възстановим Българската държава.

КАЗАХ !

http://www.bulgarya.ga
smil4334aa21c9ca7.gif smil4334aa21c9ca7.gif smil4334aa21c9ca7.gif


AtilaAryan 6.3.2018, 13:00
CODE
Там има остатъци от старата Хазарска империя, която Борис Светослав I унищожава 50 години по-рано.


Тук си в Грешка не Угор Борис-Светослав Унищожава Хазария а Царя на Волжка България Талиб !

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/2013-година-време-за-прелом-и-начало-на-отп-2

"Не Някакъв Святослав, а Българският Кан Талиб, Който бил Мюсюлманин, Сложил Окончателния Край на Хазарската Държава и Това Самозваните "Евреи" Никога Няма да Забравят и Простят" !
smil3dbd4e5e7563a.gif smil3dbd4e5e7563a.gif smil3dbd4e5e7563a.gif

http://www.bono-shkodrov.narod.ru/hazaria02/index.htm

В 964 г. Емир Талиб /Волжка България/ и Угор Борис = Светослав /Кивското княжество/ сключват договор за превземането на Хазария.

Съгласно договора, при войната на Светослав с Византия, Талиб оказал военна помощ като изпратил българският флот в 969 г. да атакува Константинопол, а след това, поради засада на византийския флот в Азовско море, на българския флот се наложило по обходен път през Средиземно море и Северно море да се завърне в Прибалтика....... /том ІІ. стр.36/.

Узнавайки за Договора и Военните Споразумения между Родствениците от Рода ДУЛО Емир Талиб, който впоследствие става Кан Талиб /967-981/ и Угор Борис= Княз Светослав /945-972/, Еврейте напускат територийте в Северното причерноморие и бягат към Юг и Югоизток т.е. при Саманидите в основните търговски центрове Багдад, Самара и Бухара. /том ІІ. стр.35/

В 969 г., когато Угор Борис=Светослав загубил войната в Дунавска България, Талиб въвел в Хазария българските войски / Волжка България/.

Завземането на Хазария минало безпрепятствено...и тя била присъединена към България. /том І.стр.100/.

smil4334af067a7a3.gif smil4334af067a7a3.gif smil4334af067a7a3.gif

Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски.

Цялата земя от Москва до Казан, от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

Ние наследниците на Императорския род Дуло ще Ликвидираме този 140 годишен Руско-Турски кенеф и възстановим Българската държава.

КАЗАХ !

http://www.bulgarya.ga
smil4334aa21c9ca7.gif smil4334aa21c9ca7.gif smil4334aa21c9ca7.gif

Йордан_13 6.3.2018, 13:49
QUOTE (AtilaAryan @ 6.3.2018, 15:00 )
CODE
Там има остатъци от старата Хазарска империя, която Борис Светослав I унищожава 50 години по-рано.


Тук си в Грешка не Угор Борис-Светослав Унищожава Хазария а Царя на Волжка България Талиб !

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/2013-година-време-за-прелом-и-начало-на-отп-2

"Не Някакъв Святослав, а Българският Кан Талиб, Който бил Мюсюлманин, Сложил Окончателния Край на Хазарската Държава и Това Самозваните "Евреи" Никога Няма да Забравят и Простят" !
smil3dbd4e5e7563a.gif  smil3dbd4e5e7563a.gif  smil3dbd4e5e7563a.gif

http://www.bono-shkodrov.narod.ru/hazaria02/index.htm

В 964 г. Емир Талиб /Волжка България/ и Угор Борис = Светослав /Кивското княжество/ сключват договор за превземането на Хазария.

Съгласно договора, при войната на Светослав с Византия, Талиб оказал военна помощ като изпратил българският флот в 969 г. да атакува Константинопол, а след това, поради засада на византийския флот в Азовско море, на българския флот се наложило по обходен път през Средиземно море и Северно море да се завърне в Прибалтика....... /том ІІ. стр.36/.

  Узнавайки за Договора и Военните Споразумения между Родствениците от Рода ДУЛО Емир Талиб, който впоследствие става Кан Талиб /967-981/  и Угор Борис= Княз Светослав /945-972/, Еврейте напускат територийте в Северното причерноморие и бягат към Юг и Югоизток т.е. при Саманидите в основните търговски центрове Багдад, Самара и Бухара. /том ІІ. стр.35/

В 969 г., когато Угор Борис=Светослав загубил войната в Дунавска България, Талиб въвел в Хазария българските войски / Волжка България/.

Завземането на Хазария минало безпрепятствено...и тя била присъединена към България. /том І.стр.100/.

smil4334af067a7a3.gif  smil4334af067a7a3.gif  smil4334af067a7a3.gif

Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски.

Цялата земя от Москва до Казан, от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

Ние наследниците на Императорския род Дуло ще Ликвидираме този 140 годишен Руско-Турски кенеф и възстановим Българската държава.

КАЗАХ !

http://www.bulgarya.ga
smil4334aa21c9ca7.gif  smil4334aa21c9ca7.gif  smil4334aa21c9ca7.gif

И какво? Ифандиев, хахахахахахахаха. М-да.

Петър. 6.4.2018, 20:35
Знанията на Ифандиев относно българската история идват главно от Сказание за Чулман. Почти всякога бележките под статиите му са с препратки към Сказанието, когато говори за историята на България. Това беше преди години, когато му отделях малко време и то повече, за да прочета нещо по някоя конспиративна теория. Друг е въпроса, че никога не говори за Тангра и Тенгрианството, а използва знанията от Сказанието, за да лъже хората и да не им показва неговата истинска Същност!
И на него и на Янакиев им е леко кофти, че Сканието е преведено и Знанието не е само за тях, но това е положението! Вече мина времето, в което показваше непреведената книга в предаването си и казваше: Сори майна ама я няма преведена и ще ви пускам по нещо, когато ми скимне, затова ме гледайте!

Слава на Тангра!

--------------------
?? ????????? ???????? ???? ?????,?????????,????????.???????? ???? ???-?????????? ????,???? ? ????????? ??.???? ?? ?????? ???.?? ??????,?? ?? ?? ??????????.?? ?????? ?? ???? ???? ???? ??????????.

anti666 6.4.2018, 23:57
QUOTE (Йордан_13 @ 5.3.2018, 0:38 )
Сега господстващите, но противостоящи си вери, вкупом ще застанат като един срещу нас, защото подложката им е юдаизма. Тоя сблъсък е неизбежен, аз виждам и в информационната среда, как Тенгрианството се посреща, "на нож". Те ще се бранят. Това е неизбежно. Затова ще търсят сгода да атакуват всички важни елементи, които правят зримо за хората, неговото завръщане. А, зад тях стоят и конкретни политически идеологии и политически партии. Именно, това ни се подсказва с годината на Кучето. Но определено нашата контраофанзива, в тази посока,  доста намали интензитета на антитенгрианското говорене и плюене.

Както и сам предсказа. Дръндарският циганин, след хидролог станал философ и алевит.
Накарай първо читаците си да изчистят светилището Сборяново от мръсотията след вашите курбани. Тогава ни изнасяй беседи за Тангра - Българският БОГ

https://trud.bg/%d0%b0%d1%85%d0%bc%d0%b5%d0%b4-%d0%b4%d0%be%d0%b3%d0%b0%d0%bd-%d0%b0%d0%ba%d1%82%d1%83%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%b0%d1%82%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8%d1%87/
Пътят към Всевишния ( Tanri ) е път към светлината на истината, доброто и красотата вътре в нас. Защото Ти си Той! Ти си Богочовек и мярата на пълната ти Свобода е постигането на пълно сливане с Него. Едва тогава Ти израстваш от „ пътник“ ( yol oğlu ) в „полюс на полюсите“ на Пътя (Enel Hak— Бог е в мен). Но Пътят за духовното израстване на личността предполага човекът, който поема по него да е Готов за това изключително дръзко предизвикателство. Духовен императив на Пътя към ,,пътника“ е той постоянно да се обновява, развива и усъвърщенства. ..

AtilaAryan 15.4.2018, 19:08
QUOTE
В Нариман между другото Джанги твърди, че самият Аврам е българин, който се нарича Кан Абар. За йехудите-лабитци, че са роби от Египет, които са се присламчили към българската общност (булгарлъка), а после в решителна битка с мамилците са застанали на тяхна страна. 


Добро Утро !

http://www.bulgarya.ga/bulgarians.html

Най-старата книга в света е древния български епос Чулман Толгау (Сказание за чалман) написан 6000 години преди новата ера, разпространена от Българския поет Кубан Боян 154 година преди христа.

От него става ясно че така наречена "Библия" е открадннала древните български исторически личности и събития.

Сказание за Чалман ни разкрива че Българския владетел Абар Кан роден между азовско и каспийско море и властвал над северен масгут и Бирак(Балканите и Мала азия) е написал първата книга за Единобожието (монотеизъм).

Тази книга е пренесена първо до Сирия а след това до Йемен където е открадната за да бъде създадена Библията в която АБАР КАН се е превърнал в АВРАМ.

Абар е едно от имената на бог Иджик получил второ раждане като на Абар кан.
smiles-rulez.gif smiles-rulez.gif smiles-rulez.gif

Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски.

Цялата земя от Москва до Казан, от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

Ние наследниците на Императорския род Дуло ще Ликвидираме този 140 годишен Руско-Турски кенеф и възстановим Българската държава.

КАЗАХ !

http://www.bulgarya.ga
smil4334aa21c9ca7.gif smil4334aa21c9ca7.gif smil4334aa21c9ca7.gif

anti666 24.4.2018, 23:30
В Хазария миналата година излязоха два нови филма "Викинг" и "Коловрат". Последният го има онлайн с български субтитри. Другият също може да се намери из мрежата

И двата са насочени срещу Старата Вяра - Тенгрианството. Съвсем очевидно е, че са правени по "заказ" на юдохазарските кабали в Кремъл. Викинг е за княз Владимир "Червендалестия", любимецът на Путин. За българският му корен нищо не се казва, но за сметка на това се показват някакви малоумни шамани и езичници, които се кланят неизвестно на какво. Това преди Владимир-червеното лице да се набълбука в Крим с гръкористиянство. За ролята на българските духовници, дошли в Башту (Киев) още по времето на прабаба му Елена пак нищо не се споменава.

Другият филм, "Коловрат" пък действието се развива вече XIII век, по времето, когато Батий разрушава столицата на Волжка България Булгар. Отново за българите не се споменава нищо, този път се показва превземането на Рязан от монголите и как дузина смели русичи почти побеждават цялата монголска орда. Това е копирано малко от битката при Термопилите във "300".

Във филма освен явното противоборство руснаци против татари, има и втора линия - добрият бог (Саваот, Яхве?) срещу Тангра. За да е по-ясно, в средата на филма след като руската мечка спасява добрите, стопанинът й - някакъв отшелник го натъртва за неразбралите.

Така че който има възможност (и нерви), да гледа новите кинохитове на Хазария - изцяло насочени срещу Старата Вяра на България.

idle 25.4.2018, 11:13
За "Коловрат" в допълнение може да се каже, че точно в единия разговор между Бату и емисарската група отишла в стана му самият кан говорейки за Бог казва Тенгри - монголското/тюркското произношение. Това вече се набива в главите на зрителите и те ще знаят че Тангра е "лошият" бог, а видиш ли ние тука "добрите християни" дето геройски защитаваме родината и децата си сме потъпкани от злите друговерци. ...
Imprint му се казва на съвременен манипулаторски език.

Интересното е че самите руснаци не взимат толкова насериозно този булшит, защото явно глобализацията си казва думата и вече не им минават толкова лесно натрапваните с години геройски и патриотични постановки. Имаше интересни анализи на този филм в нета и то от руската публика. Доста подробен анализ му бяха направили - с неподходящата музика за руските геройски сцени например. Това че са ползвали метъл, за да изглежда по-съвременно, по-геройски и по-близо и интуитивно до съвременния руски солдат и младеж. В тази възраст както знаем тези неща особено силно влияят и формират светогледа. Така де, "по-готин" и "съвременен" са го направили докато музиката със сцените на ордата е автентична със струнни инструменти и чудесно пресъздава духа на времето и заряда който са имали монголите, стъпили на една солидна и най-стара основа. Неслучайно са мачкали наред всички руски княжества - градове-държавички, та чак до Западна Европа. (Друг е и въпроса, че ползваната музика е по-скоро тувинска/бурятска)

Филма като цяло е гротесктен и както е отбелязано на много места, Бату е представен като един Ксеркс в "300" с всичките там уродливи визуални елементи.

anti666 20.1.2019, 21:30
Измина близо година и преводът на Преславската Летопис (Береяслав Тарихи), 4-а част на Нариман Тарихи още не е готов. Само да попитам човека, който сам предложи да го направи, има ли някакво развитие?

За 5-а част, в която се описва Дунавска България в началото на XII век (тогава под Византийско робство) - също не се намери кандидат. Което значи, че малко по малко пак ние ще го правим. Началната част е вече преведена, до няколко месеца ще е готов и пълния превод на 5-а част на български

http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php?page=1&articleid=587

anti666 3.10.2020, 0:32
Всички преводи вече са направени. Заслугата е на Красимир Добрев - dobrodan. Можете качите от раздел Материали всичките 6 части на Летописите на Нариман (Нариман Тарихи), както и Българската История (Болгар Тарихи) от Фархат Нурутдинов.