Движение 'Воини на Тангра'
Интернет следенето в сайта


anti666 8.5.2010, 14:32
Във връзка с последните промени за масивно интернет подслушване вероятно много читатели се интересуват какво е положението тук, в сайта на Движението. Както се знае отдавна, това е един от сайтовете под постоянно наблюдение от службите. в списъка на онази афера "Галерия" с ДАНС и Асан Петров нашия сайт също фигурираше на почетно място. Формално ние не нарушаваме законите на РъБъ и след като видяха, че активните мероприятия не дават кой знае какъв резултат и само си гърмят бушоните, засега ушевци са се ограничили в пасивно подслушване.
Та точно за това пасивно подслушване ми е думата и конкретно за нашия сайт.

В момента от 2009-а насам възможностите на ушевците са им силно ограничени. След всяко активно мероприятие ответният удар с помощта на Небето е все по-силен и ограничителен за тях. През 2007 заповядаха на българската хост-компания, на чийто сървър беше качен сайта ни да го свали, въпреки платения абонамент. Резултатът - сайта беше качен на казахстански, където няма как да им заповядат по простата причина, че президентът на Казахстан Назърбаев е тенгрианин.
Година по-късно пък се опитаха да ударя админите - резултатът е, че в момента админ е абсолютно неправляем и неподатлив на натиск човек със здрава психика, който е наясно, че си е сложил главата в торбата, няма имоти, банкови сметки или семейство и въобще е извън матрицата. Единственото, което има е живота си, само че като тенгрианин вярва в безсмъртието и прераждането, така че и с това не може го уплашат. Системното администриране при нужда пък го правят от Казахстан, а модераторите са скрити и ще си останат такива.

anti666 8.5.2010, 15:06
Та да се върнем на пасивното следене, с което Режимът разполага срещу нас. Както знаете, в САЩ има списък на заподозрени лица. Те може да не са направили нищо конкретно, но само с изказвания или да кажем пътувания могат да влязат в този "черной списк", както пееше Висоцки. Доколкото знам, той надхвърля няколко милиона американци, считани за заплаха на НСР.
Подобен списък съществува и в България и той не се изтрива, а само допълва без значение кое марионетно правителство е на власт. Такива са изискванията на "световната общност" за борба с тероризма, ще кажат. Помните по време на демонстрациите в Суходол и пред народното събрание как ушевци снимаха с високоразделителни камери тълпата. Фейс контрол му казват по модерному.
Какво е положението тук при нас. Доколкото знам, със всяко качено мнение в сайта се записва айпито на подателя. Това сайта го прави автоматично и аз админа няма никакво значение, нито пък следи откъде идва, освен ако не иска да го банира по айпи. Не знам дали има някаква опция да се махне това, но понеже нямаме системен админ, няма и кой да го направи. Така че имайте предвид като пишете. Особено ако пише някой който е държавен служител или има какво да крие, да го прави от прокси . Макар че нямаме и кой знае какво стълпотворение на участници по форумитеsmil3dbd4e5e7563a.gif
Просто това е в случай, че все някога пробият админските пароли чрез троянски кон.
Ако имате материал за качване, тогава просто го пращайте на админа и той ще го качи от негово име. Ако искате сами да си го качите, това ще стане след негово одобрение (след съобщение "това качване се провали, но е запазен на сайта" или нещо подобно).
Другата възможност за следене е да ви познаят по стила на писане. Всеки човек си има характерен начин на изразяване и по него може да сравнят ако сте писали и на други места. За това също има лек и ето конкретен пример. Вижте стила на участника в нюза velikiat. Натиснетеhttp://news.ibox.bg/material/id_276958944
Ако използвате пощата на сайта, айпита не се записват. Не се записват (или поне админа не е видял) айпитата на тези, които са се логнали, но не са публикували мнение. Самата поща за мен е много по надеждна от тази на abv.bg или hotmail. Просто защото никой не я следи или има възможност за такова. Въпреки всичко, след като си прочетете съобщението няма да е лошо да го изтриете.
И последно, при логване можете да използвате опцията "защитен вход", която ви предпазва от повечето троянци.
На този момент на режима им остава единствено да следят трафика към сайта, т.е. интернет доставчиците да им дават сведения кой колко пъти е отворил този сайт. Което нищо не означава, особено при такава голяма посещаемост като нашата.

anti666 22.2.2013, 11:06
В днешните времена, когато Режима следи като обезумял какво става в интернет пространството отново подчертавам, че пощата в нашия сайт е много по-сигурна от каквито и да са абв-та, хотмейли и фейсбуци.

Админа го знаете кой е, а сървърът е базиран в неутрална страна, симпатизираща на каузата ни. За да елиминирате възможността да ви хакнат паролата с троянски кон, качете си Tor Browser (безплатен е) и използвайте опцията за влизане тук "защитен вход", като преди това си смените паролата.

Още един допълнителен вариант на сигурна комуникация през сайта е да използвате "черновата" на пощенската кутия в отделен профил и човекът, до когото е предназначено писмото, да влиза със същата парола и да си я чете там. Този тип комуникация наскоро беше използван дори от шефа на ЦРУ Патреъс, за да си пише с гаджето си без комуникацията им да минава през сървърите на gmail или yahoo.

trak 22.2.2013, 15:03
В днешно време много малко пароли са сигурни, защото много хора за удобство ползват едни и същи пароли или дума парола с някакво число в края, a други хора се занимават точно с хакване на пароли с различни цели. Никога не се знае и затова, освен сменяне на поролите от време на време,е разумно да се използва комбинация от малки и големи букви плюс някакви числа и препинателни знаци ( ( ) [ ] { } ? ! $ % & / = * + ~ , . ; : < > - _) за затрудняване при хакване.
За да не се налага да пишем сложните пароли на хартия, можем да си измислим едно изречение и от него да изведем паралата:
От 3 дни чакам на опашката за хляб!- O3d4nozh!
Господин Иванов и госпожа Петрова - G-nIv+G-jaPe
Утре работя от сутринта до вечерта. - Ut->Ra:Su-Ve.
Ax,колко обичам зрели череши!- Ach,koz4e!
Обичаш ли червени ягоди през пролетта? - Obl4еYapPr?
Скъпо ли е да си "веган"?-Да! - Sleds"V"?-Da!

Гаранции няма.

Елтимир 7.3.2013, 12:11
ИЗТРИХА ПРОФИЛА НА Янко Янков - ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАТВОРНИК НА Комунистическия режим, заради следната публикация:
Всички карти на масата и отговорност за престъпленията на Специалните държавни служби, на Прокуратурата, на Съда, на Правителството, на Президента, и на другите държавни институции!
Към: ВКП рег. №2821/2009 г., V отдел,
относно геноцидно и корупционно мотивираната престъпна дейност на мафиотската
електроснабдителна фирма ЧЕЗ
и нейните слуги от
Президентството, Правителството, Прокуратурата, Полицията и прочее

Целият текст тук:
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2013/03/04/iztriha-profila-na-ianko-iankov-politicheski-zatvornik-na-ko.1060653

--------------------

anti666 7.3.2013, 16:55
Нормално и много демократично е да му изтрият профила. Написал е нещо срещу ЧЕЗ. А днес от изказването на бившия премиер Яхов-Станишев се оказва, че ЧЕЗ не била съвсем чешка. Българският дял тихомълком е прехвърлен на една групировка, чието име се споменава само шепнешком.

А пък твоите сайтове са изтрити във връзка с нарежданията на другаря Шаломович за крути мерки спрямо такива като тебе. Защото идеите руснаци и българи да си върнем обратно държавите наистина са много яхвенеугодни, бих казал престъпни. Да отделиш паразит от донора е престъпление от гледна точка на паразита. Така и с ЧЕЗ, бива ли да искат да ги приватизират? С какво ТИМ ще плаща на бригадите сиsmil4334a580902ca.gif
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5580011

QUOTE
"Ние виждаме, че редица радикални групировки действат нагло и провокативно. Те организират публични акции, разпространяват престъпни идеи чрез интернет, открито вербуват свои привърженици. Ваше първо задължение е да реагирате ефикасно на опитите за подстрекателство към етническа и верска омраза, за пропаганда на ксенофобия и шовинизъм"

Елтимир 7.3.2013, 17:11
Много хора ми писаха, че не могат да влязат в новия ми сайт. "Елитът" вече обезумя и спря даже да имитира законност и свобода на словото.

--------------------

trak 18.7.2013, 13:14
В последно време излизат много подробности в Западана Европа във връзка с подслушването от американска и английска страна на телефони разговори, проверка на кореспонденцията и записване на данните от нея като след години агентите може да се върнат отново към нея , ако има евентуално интересни за тях във всяко отношение, моменти. Затова, ако човек иска да не влиза в полезрението им може да използва дадени думи, който са в търсачката на американците с правописни грешки, нарочно добавени или липсващи букви като в продължение на изречението може да се добави обеснение без проблем. Например бомба без "б"- омба или с друга прибавено или липсваща буква. Защото пишештата как Сийка, от село Левочево, може тъкмо да са й пуснали интернета и да пише първия си мейл, в който споделя с приятелка, че "нета е страшна бомба" и веднага с тази дума влиза в полезрението на компютърния алгоритъм на агент еди-кой си от еди- кои си служби. Понеже те официално твърдят, че търсят терористи. От друга страна се оказва, че под мнимото търсене на терористи, те са прослушали в Европа кореспонденцията на средно големите и малки предприятия (понеже големите си имат клонове в Америка и спатиите са им известни) в различни отрасли, фармацевтични компании,проучвания , за да знаят предварително какви достижения са достигнали и ако са им нужни да си ги присвоят тайничко или да си ги съхранят за други времена. Примерно търсят на търсачката си "солна киселина" или "железен сулфид" и им излиза, кои предприятия се занимават или проучват в тази насока и какво са открили. Информацията може да варира от най-невинни неща до грандиозни открития и важното е ,че получават готова информация, до какво е достигнато в Холандия Белгия и Полша и да обединят резултатите и да стигнат до важни обобщени неща във всякакъв аспект на живота, без да влагат и стотинка в събиране на професионални екипи, организиране на помещения, техника, плащане на заплати за персонала, е , заплатите на агентите си остават, но те пък са всестранно приложими . Не се знаят на колко милиарда възлизат загубите на тези европейски фирми и кои точно са подслушваните и какви терористи е имало из тях, но на всяка секунда само в Германия са подслушвани по 200 разговора, от там човек може да си направи сметка за минута , час и ден колко разговора в Европа са били цел на интерес, за кореспонденцията да не говорим и да не говорим , че съхраняват данните от нея и независимо дали са открили терорист или не. От друга страна, ако искате да кажете нещо, което искате да стигне до подслушващите по някаква лична причина може да си изпъстрите мейлите или разгорите с дадени търсени понятия и така да нахраните подслушващите с информацията, която вие искате. Да се предпазите с разни кодировки на съобщенията също е нож с две остриета, защото ще сметнат, че щом си кодирате кореспонденцията има какво да криете и ще се заостри интереса им. Труден казус са предлаганите решения с кодиране,заключване и т. н. на кореспонденцията, защото има оставени тайни вратички (Backdoors), евентуално Linux-System е решение, но там излизат други неща за съблюдаване и пак излиза въпроса какво имаш да криеш, че ползва това и това решение, затова трябва да стане масов феномен.
За размера на подслушванията от американските и английски агенти и Сноудановите разкрития в България се мълчи упорито или само се пуска минимално предварително одобрена информация, или една и съща информация, с едни и същи изречения подскача от медия на медия.
Бюрата на ЕС-дипломатите също са били цел на подслушване, защото сигурно целия европейски парамент е пълен с банда терористи, застрашаваща САЩ и приятели. Като Prism 1 е бил предназначен за Афганистан, Prism 2 за Европа, а защо не целия свят. Кой знае колко Prism за подслушване има още? 3, 4? А какво е правела програмата ThinThread или Trail Blazer, или Stellar Wind и къде точно в Европа са прилагани?

Петър. 16.9.2013, 23:38
Как да се защитим срещу шпионирането на АНС
от Брус Шнейър, Guardian Събота, 07 Септември 2013 10:59 7017 посещения[B]

User posted image

Агенцията за национална сигурност (АНС) има огромни възможности и ако иска да влезе във вашия компютър, тя е в него. Като имаме предвид това, ето пет начина да бъдете в безопасност.

Вече имаме достатъчно информация за това как Националната агенция за сигурност на САЩ, АНС, подслушва в интернет. Като включим и оповестените днес разкрития за умишлено отслабване на криптографски системи от нейна страна, става ясно, че точно сега е времето най-после да потърсим начини да се защитим.

От две седмици работя с Гардиън (Guardian) по публикациите свързани с НСА, и затова прочетох стотици свръхсекретни документи на агенцията, предоставени от човека, който стана известен с изтичане на информация – Едуард Сноудън. Не съм участвал в днешната статия - тя беше в процес на подготовка преди да се появя, но всичко, което изчетох потвърждава това за което Гардиън ни осведомява.

В момента имам самочувствието, че мога да дам няколко съвета как да се предпазим от такъв противник.

Основният начин по който АНС подслушва интернет комуникации е в мрежата. Това е мястото, където са най-добрите им възможности. Инвестирали са в огромни програми, които автоматично събират и анализират мрежовия трафик. Всичко, което изисква атака на отделни компютри е значително по-скъпо и рисковано за тях, затова те правят подобни неща внимателно и пестеливо.

Като си подсигурява тайни споразумения с телекомуникационни компании – всички такива в САЩ и Великобритания, както и много други "партньори" по целия свят, АНС получава достъп до комуникационните стволове (trunks), които движат интернет трафика. В случаите, когато не разполага с този вид „приятелски" достъп, агенцията прави всичко възможно да наблюдава тайно комуникационните канали: подслушване на подводни кабели, прихващане на сателитни комуникации, и т.н.

Това е огромно количество данни, а пък АНС има и еквивалентно огромни възможности бързо да ги пресее, търсейки интересен трафик. "Интересното" може да се определи по много начини: източник, местоназначение, съдържание, физически лица, които участват и т.н. Тези данни са преливат в по-голямата система на АНС за бъдещи анализи.

АНС събира много повече метаданни за интернет трафика: кой с кого говори, кога, колко и с какво комуникационно средство. Метаданните се съхраняват и анализират много по-лесно от съдържанието. Те могат да бъде изключително лични за отделния човек, и са невероятно ценна разузнавателна информация.

Отдел „Разузнавателни системи" отговаря за събирането на данни, и средствата, които отделя за това са зашеметяващи. Прочел съм доклад след доклад за състоянието на тези програми, обсъждащи възможностите им, оперативните им детайли, планираните актуализации, и т.н. Всеки отделен проблем - възстановяване на електронни сигнали от оптически влакна, следене на преминаващи терабайт потоци, филтриране на интересни неща, си има собствена група, посветена на решаването му. АНС може да стигне навсякъде по света.

АНС атакува директно и мрежови устройства, рутери, комутатори (switches), защитни стени и т.н. Повечето от тези устройства имат вградена възможност за наблюдение, но трикът е да бъдат задействани тайно. Това е особено плодотворно поле за атака; рутери се обновяват по-рядко, рядко имат вграден софтуер за сигурност, и обикновено не им се обръща внимание като на нещо уязвимо.

АНС също отделя значителни ресурси за да атакува крайни компютри. Това се прави от нейния TAO - Група за операции за адаптиран достъп (Tailored Access Operations). TAO има цяло меню с „подвизи" (exploits), които може да „сервира" на компютъра ви, независимо дали сте с Windows, Mac OS, Linux, IOS, или нещо друго и различни трикове за да стигне до него. Антивирусният ви софтуер няма да ги открие и ще имате проблеми с намирането им дори и да знаете къде да ги търсите. Това са хакерски инструменти, проектирани от хакери, които се ползват с неограничен бюджет. Това което разбрах четейки документите на Сноудън е, че ако АНС иска да влезе в нечий компютър, тя е в него. Точка по въпроса.

АНС се справя с всички криптирани данни на които се натъква главно като подкопава основната криптография, отколкото чрез тайни математически открития. Първо, пълно е с много лоша криптография. Например, ако установи интернет връзка, която е защитена от MS-CHAP, може много лесно да проникне и да възстанови ключа. Използва слаби потребителски пароли и същите „речник атаки", които хакерите използване в незасекретения свят.

Както стана ясно днес, АНС работи и с доставчици на продукти за сигурност за да си гарантира тайно проникване в търговските продукти за криптиране, за което знае само тя. Известно ни е, че това се е случвало и преди - CryptoAG и Lotus Notes са най-явните примери, а има и доказателства за задна вратичка в Windows. Няколко души ми разказаха скорошни истории за своите преживявания, и смятам да пиша за тях в близко бъдеще. Като цяло, АНС изисква от компаниите да променят едва доловимо продуктите си, така че да не може да се усети от потребителя: избирането на случайни числа става по-малко случайно, изтичане на информация за ключа по някакъв начин, добавяне на общ показател към публичния ключ на обменния протокол т.н. Ако задната вратичка се открие, това се обяснява като грешка. И сега вече знаем, че АНС се радва на огромен успех от тази програма.

TAO също хаква компютри за да намери дългосрочни ключове. Така че, ако работите с VPN, който използва сложен за споделяне таен механизъм за защита на данните ви, и АНС реши, че й е интересно, тя ще опита да открадне тази тайна. Подобно нещо се прави само срещу „високи топки".

Как дадете здрав отпор на такъв противник? Сноуден го каза в онлайн сесия за въпроси и отговори, скоро след като направи публични първите документи: ".. Закодирането (Encryption) работи. Правилно прилаганите и силни криптографски (закодиращи) системи са едно от малкото неща на които можете да разчитате".

Вярвам, че това е така, въпреки днешните разкрития и затормозяващите намеци за "революционни криптоаналитични възможности", направени от Джеймс Клапър, директор на националното разузнаване в друг свръхсекретен документ. Тези възможности включват умишлено отслабване на криптографията.

Следващото изречение на Сноудън е еднакво важно: "За съжаление, крайната точка на сигурността е толкова ужасно слаба, че АНС често може да намери начини да я заобиколи".

Крайна точка означава софтуера, който използвате, компютъра, в който го използвате, и локалната мрежа в която е включен. Ако АНС може да промени алгоритъма за криптиране или да пусне Троянски кон във вашия компютър, цялата криптография на света вече няма никакво значение. Ако искате да останете защитени срещу АНС, трябва да направите всичко възможно да си гарантирате, че криптирането работи безпрепятствено.

Като вземе предвид всичко казано дотук, ето и моите пет съвета:

1) Скрийте мрежата. Прилагайте скрити услуги. Използвайте Tor за да бъдете анонимни. Да, АНС атакува и Tor потребители, но това им създава повече работа. Колкото по-малко се набивате на очи, толкова е по-безопасно.

2) Криптирайте вашите комуникации. Използвайте TLS. Използвайте IPsec. Отново, макар и да е вярно, че АНС атакува криптирани връзки и, че може да има изрични методи срещу тези протоколи, вие си оставате много по-добре защитени, отколкото ако общувате в отвореното пространство.

3) Приемайте, че компютърът ви може да бъде компрометиран, но това ще отнеме време и носи рискове на АНС - така че вероятно не е компрометиран. Ако имате нещо наистина важно, използвайте въздушна празнина. Тъй като започнах да работя с документите на Сноудън, купих си нов компютър, който никога не е бил свързан с интернет. Ако искам да прехвърля файл, криптирам файла в защитения компютър и го прехвърлям на моя компютър, който е свързан с интернет, с помощта на флашка. За да разшифровам нещо ползвам обратния процес. Това може да не е „непробиваемо от куршуми", но работи доста добре.

4) Отнасяйте се с подозрение към търговски софтуери за кодиране, особено от големи доставчици. Моето предположение е, че повечето продукти за криптиране на големи американски компании имат задни вратички, настроени „приятелски" към АНС, както вероятно и много чуждестранни. Разумно е да се предположи, че чуждестранни продукти имат и чуждестранни инсталирани задни вратички. На АНС й е по-лесно да влезе от задната врата чрез софтуер със затворен код (Closed-source) отколкото софтуер с отворен код (open-source). Системи, разчитащи само на master secrets (сигурни секретни данни, използвани за генериране на криптиращи ключове) са уязвими спрямо АНС по законови или нелегални пътища.

5) Опитайте се да използвате публично домейн криптиране, което трябва да бъде съвместимо с другите дейности. Например, за АНС е по-трудно да влезе през задната вратичка ако има TLS а не BitLocker, защото TLS трябва да бъде съвместимо с TLS на всеки друг търговец, докато BitLocker трябва да бъде съвместим само със себе си, давайки на АНС много по-голяма свобода да прави промени. И тъй като BitLocker е собственост е далеч по-малко вероятно тези промени да бъдат разкрити. Предпочитам симетрична криптография пред криптография с публичен ключ. Предпочитам конвенционални системи базирани на дискретен регистър пред системи с елиптична крива, понеже последните имат константи, на които АНС влияе, когато може.

Откакто започнах да работя с документите „Сноудън" използвам GPG, Silent Circle, Tails, OTR, TrueCrypt, BleachBit, и няколко други неща, за които няма да пиша. Има недокументирана функция за криптиране в моята програма Password Safe (сигурна парола) от командния ред, използвам и това.

Давам си сметка, че повечето от тези неща за невъзможни за обикновения потребител в интернет. Дори и аз не използвам всички тези инструменти за всичко по което работя. И аз съм все още предимно на Windows, за съжаление. Linux ще е по-безопасен.

АНС превърна тъканта на интернет в обширна платформа за шпиониране, но те не са магьосници. Те са ограничени от същите икономически реалности като останалата част от нас и най-добрата ни защита е да направим шпионирането им толкова скъпо колкото е възможно.

Доверете се на математиката. Криптирането е ваш приятел. Използвайте го добре, и направете всичко възможно да си гарантирате, че нищо не може да го компрометира. Ето как можете да останете защитен дори когато АНС е насреща ви.

Оригиналната статия в The Guardian: NSA surveillance: A guide to staying secure

Превод Мария Гинева за Биволъ

https://www.bivol.bg/nsa-antidot.html

Ще трябва тепърва да се просветя малко повече за защитата в интернет,но се чудя дали изобщо има смисъл...Най-добре да се стремя колкото е възможно по-малко неща да правя в интернет.

--------------------
?? ????????? ???????? ???? ?????,?????????,????????.???????? ???? ???-?????????? ????,???? ? ????????? ??.???? ?? ?????? ???.?? ??????,?? ?? ?? ??????????.?? ?????? ?? ???? ???? ???? ??????????.

Канатица 3.7.2014, 11:52
Статията, която копирам по-долу е от 21 юни - цели 11 дни след срещата на 10 юни между т.нар. Държава и доставчици на интернет. Събитията покрай 19 юни във Варна и Добрич оставиха на заден план тази новина. Прочетете сами:
QUOTE
"Не се притеснявайте, не сме тук да се заплашваме." Председателят на създадената миналата година "Държавна агенция технически операции" (ДАТО) Цветан Китов всячески се опитва да успокои събраните в залата представители на близо 40 доставчици на интернет. Мястото е централата на ДАТО, която се намира в сградата на МВР на "Шести септември" 29 в София, датата - 10 юни 2014 г., малко след 10 ч. сутринта. Колкото повече обаче Китов дава обяснения в стил "нищо страшно", толкова повече въпроси задават операторите. Естествено - притеснени са, и в това няма нищо чудно: от ДАТО току-що са им обяснили, че трябва да осигурят на службата достъп до трафика в интернет. С други думи, кой, какво, на кого, кога и как пише по мейл, скайп, социална мрежа и изобщо - какво върши в интернет. В реално време, с възможност за съхраняване на информацията, и за достъп и от страна на ДАНС. Разбира се, всичко това е скъпо. И, разбира се, ще бъде платено от операторите. Които, повече от ясно, не само няма да бъдат питани, но и уведомявани кога кой и кого следи в мрежата.

Секретно от "Шести септември"

Въпросите и коментарите в залата на ДАТО валят. "Как ще разпознавате кой кой е в интернет? Защо сега? Докога трябва да купим оборудването? Защо няма да искате от нас разрешение да го ползвате? Няма ли така да нарушите личното пространство на абонатите ни? Колко струва?" Не липсват и опасения от страна на по-малките доставчици на интернет, че всичко това е "поръчка" на големите им конкуренти (на срещата присъстват и БТК и "Мобилтел"), а целта е по-дребните играчи с по-ограничени финансови възможности просто да бъдат притиснати, източени и изхвърлени от пазара. Защото на всички е ясно, че "черните кутии", осигуряващи следене в интернет, са скъпи. Поддръжката им и съхраняването на информацията от тях - също.

Европейската директива, задължаваща телекомите да поддържат прехващащи интерфейси, е отменена от съда в Люксембург през април.
Отговорите са ясни: службата настоява да получи достъп до целия трафик в мрежата на всички интернет доставчици. А целта не е разчистване на пазара за големите оператори, защото ДАТО няма да изисква всеки да купува оборудване поотделно. Доставчиците ще могат да се сдружат и да си поделят разходите. Срокът, който вероятно ще бъде поставен за изпълнение на задачата, също е либерален - около една година.

Така, след сравнително кратко време, срещата приключва с уговорката от всеки оператор в ДАТО да "се заяви" по едно "технически компетентно" лице, с което разговорите по темата да се водят занапред. Сегашната среща, подчертават от ръководството на службата, е само първоначална, за установяване на контакт, и набелязване на целите.

Службата отказва каквато и да било писмена кореспонденция с операторите оттук нататък, да не говорим за указания по темата, каквито искат някои от техните представители. Единствената писмена следа остава самата покана от службата до фирмите от 2 юни, в която председателят й ги уведомява, че очаква от тях да предложат техническо решение за изпълнение на "законово установените правомощия" на ДАТО. В писмото е казано ясно: "... е необходимо да предоставите... възможност за прехващане на електронни съобщения в реално време, възможност за непрекъснато наблюдение, както и достъп в реално време до данни, свързани с дадено повикване."

Доскоро по телефона, вече и в мрежата

Задължението за всички телекомуникационни оператори да осигурят достъп на специалните служби до мрежите си наистина е заложено в българския Закон за електронните съобщения (ЗЕС). Според чл. 304 и следващите няколко (до чл. 310) от ЗЕС телекомите "осигуряват възможност за прехващане на електронни съобщения в реално време, възможност за непрекъснато наблюдение, както и достъп в реално време до данни, свързани с дадено повикване". Когато тези данни не могат да бъдат предоставени в реално време, те се дават на ДАТО и ДАНС във възможно най-кратък срок след приключването на разговора. Що се отнася до решенията за прехващане (кой да бъде наблюдаван), те се уреждат в Закона за специалните разузнавателни средства. Накратко, според процедурата там искането за подслушване може да се отправи от прокуратурата, МВР или ДАНС и е до председателя на съответния окръжен съд. Когато той даде разрешение, то отива при председателя на ДАТО, който разпорежда началото на подслушването.

Пак според ЗЕС доставчиците на телеком услуги "предоставят, въвеждат в експлоатация и поддържат за своя сметка интерфейси, от които прехванатите електронни съобщения могат да бъдат предавани към съоръженията на ДАТО и ДАНС". Председателят на първата служба е този, който утвърждава всички технически параметри, конфигурации и условия за поддръжка на прехващащите интерфейси. Законът е категоричен и за друго: операторите са длъжни да дават данни както с конкретното повикване, така и със съдържанието му. А в случай че трафикът е криптиран, кодиран или компресиран, той трябва да бъде предоставен на службите в първоначалния му вид. Пак операторът е този, който трябва да даде данни за установяване на самоличността на абоната.

Съоръженията за подслушване са монтирани и от трите мобилни оператора отдавна за тяхна сметка и се поддържат пак от тях. Задължението същото да направят и доставчиците на интернет е в сила от години, но до момента просто те не са били притиснати да го изпълнят и съответно - не го правят. Какво е накарало ДАТО точно сега да потърси правата си - не е ясно. Ако се съди по обяснението, дадено от службата по време на срещата с операторите, просто технологиите се развиват и следенето на трафика в интернет е важно, за да може да се противодейства на престъпността.


http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2014/06/21/2327584_znam_kakvo_napravi_v_internet/#storystart

http://www.mediapool.bg/sadat-na-es-postavi-sledeneto-v-internet-izvan-zakona-news218945.html

--------------------
"?????? ???? ???????, ?? ???????? ???? - ??? ????? ?? ???? ?? ? ???????"

Йордан_13 3.7.2014, 23:07
На мене лично не ми пука, аз излизам като Матросов на амбразурата smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif Няма от какво да се крием, ние сме написали ясно какво искаме, защо го искаме и как искаме да стане. Те го знаят. Какво има да ме следят, аз всичко си казвам smil4334ad1724132.gif smil4334ad1724132.gif smil4334ad1724132.gif че даже го и пропагандирам.

Ванина 4.7.2014, 10:32
Те отдавна си ровичкатъ, било то въ сайтове, било то въ личните пространства - ел. пощи, телефони, егн-та(чрезъ егенето знаятъ всичко за човека и на всякъде могат да го намерятъ). Знаятъ те съ кой приятель ще се срещнешъ, при кой докторъ ще отидешъ... Азъ съмъ потърпевша много случаи. Те използватъ всякакви трикове и техники, за да разделятъ и владеятъ. Семейства, дългогодишни приятелски връзки разбиватъ. Всяватъ клевети между съмишленици националисти. Най са агресивни спрямо неродените и родените Български деца. За това Българските човеци трудно се въплъщавать на този святъ, защото ги убиватъ още преди родителите да са си помислили за рожби. Именно това го вършатъ най вече чрезъ интернета, проследяването на мислите и стъпките на личностьта, брутално навлизатъ въ личното пространство на човека. Никакъ не е за пренебрегване това.

anti666 18.1.2015, 14:32
Във връзка с атентата в Сарафово в сайта на frognews и после на афера.бг се появиха малко подробности относно предмета на действие на "българските" телекомпании. Става дума за Флоров, на когото израелски агенти му демонстират нагледно как чрез мобилните телефони могат в реално време да локализират майка му.
http://afera.bg/e%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%BD-%D0%B9%D0%BE%D0%B2%D1%87%D0%B5.html
По-късно у нас пристигат израелски представители, водени от същата българска частна фирма, които дори носят спецтехника, която да демонстрират на нашите „корифеи” на „националната сигурност”. Демонстрацията става в МВР, където присъстват и Цветан Цветанов, и Станимир Флоров. Любопитното е, че на нея израелците питат присъстващите чий телефон от телефонните им указатели в мобилните телефони искат да „локализират” къде точно се намира в реално време. Станимир Флоров казва: „Ами проверете телефона на „мама”. „Мама” е локализирана на секундата къде точно е на село.
Още преди време Соломон Паси даде поръчка на израелска компания да оборудва комуникациите на 'българското' външно министерство и всичките ни задгранични представителства. По този начин цялата информация на външно министерство си 'бълбука' към Богобория и тяхната служба за електронен шпионаж, наречена със същото име. VIVA TEL наобратно (както се пише на иврит) значи Тел Авив. Може да си представите какво следене пада от Големия брат на всичките ни интернет и гласови комуникации .
Наскоро нашето МВР подписа меморандум, че информацията за всички пътници, влизащи и излизащи от България ще се предава на САЩ - респективно АНС. Още Сноуден бе публикувал секретен документ, че оттам цялата тази информация се препредава на израелските им колеги от еврейския СИГИНТ (отряд 8200 - "Бълбукане"). По принцип отдавна е известно, че за всички пътници на Ел Ал още преди да стигнат летището се знае с каква кредит карта са купили билета, къде другаде са ходили и т.н. Сега Големият брат ще следи и абсолютно всички пътници от и за България, което иде да покаже колко е важна за плановете на Антихриста ужким незначителната и опоскана ни родина.

Йордан_13 18.1.2015, 14:45
Впрочем си спомням как един познат военен, кога идваше на гости си махаше батерията на джиесема. Това беше преди много години, но точно тогава Тиквето бе дошло з апърви път на власт. Вика: "Следят ги и то здраво". Работи ли джисемека си лесна мишена за всякаква ракета;))) Засичат те, натискат копчето и буууум - сигнала спира. В тоя ред на мисли, аналоговите телефони също се следяха, ама не можеха чрез тях да те разберат аджеба къде си, оти телефона беше и настолен, само вкъщи. Колкото повече напредва техниката, уж за твое добро, толкова повече се ограничава личната свобода на човека, т.е. развитието на техниката не е за да даде свобода, а за да ни постави в пълно робство.

Петър. 18.1.2015, 17:03
Телефоните по принцип трябва да се използват само в краен случай.И не само телефоните,а също и безжичния интернет (Wi-fi) и т.н.Телефонните компании са избрали микровълните,които са най-лошите високоенергийни вълни от целия електромагнитен спектър,който обхваша ренгтенови лъчи,инфрачервени лъчи,телевизията,радиото.Микровълните,с които работят телефоните са били и още се използват като невидимо (стелт) оръжие.По думите на Бари Трауър бивш британски военен разузнавач и учен в областта на стелт оръжията, руснаците по-времето на Студената война първи са облъчвали с микровълни американското посолство.Резултат?Всички хора,които са работели там са се разболяли от някакъв вид рак.Различните честоти на тези микровълни могат да влияят,както върху здравословното състояние, така и върху психологическото състояние на човек.Микровълните са всъщност радиация,която нанася непопраавими щети върху тялото на човек,когато нивата не са безопасни.А има ли изобщо безопасни нива?Г-н Трауър ни съветва да говорим по телефона ЕДИН ПЪТ през годината,за да не подлагаме тялото си на радиация,която ще е в опасни нива за нас.Най-уязвими са малките деца и особено жените.Г-н Трауър казва,че имал няколко изследвания,които показват,че нискочестотните микровълни могат да взаимодействат с гените в яйчниците.И когато момиченцето използващо телефон постоянно стане майка и има дъщеря, тези генетични щети,които има тя ще се придадат и на рожбата й,а те са непоправими.И така нататък...
Непременно гледайте това интервю https://www.youtube.com/watch?v=0Me_h_9_4wA с Бари Трауър.Разделено е на пет части от по 10 минути и е преведно,ако искате да се запознаете още с проблема.

--------------------
?? ????????? ???????? ???? ?????,?????????,????????.???????? ???? ???-?????????? ????,???? ? ????????? ??.???? ?? ?????? ???.?? ??????,?? ?? ?? ??????????.?? ?????? ?? ???? ???? ???? ??????????.

r3nt3r 9.3.2015, 0:26
Здравейте,
Преди време се пробвах да се регистрирам в сайта, но за съжаление по странна за мен причина нещата не се получиха. Както и да е, важното е че вече всичко е точно. :)

Тъй като имам известен опит с тези неща искам да споделя мнението си.

Принципно всички форумни система са с опцията да се запазват IP адресите по простата причина да може да се банват ботове, тролове и тн. Естествено има начин да се премахне логването на IP-тата, но това може да се окаже и проблем, точно заради гореизброените проблеми, защото не винаги банването по ник е добро.

Като идея ми дойде да се криптира съдържанието в базата данни, което не е толкова лесна функция, поради доста причини, които мога да изброя при ваше желание.

Другото е да се сложи SSL сертификат като той може да бъде "подписан" собственоръчно, защото разликата м/у него и скъпо-платените сертификати предоставяни от юдейски фирми - няма. Но пък в последно време се показаха публично доста големи дупки в тези сертификати, които са били ползвани с години от службите.

anti666 27.3.2015, 18:03
Относно IP-тата, малко ни интересува кой откъде влиза. Който иска, да влиза с фалшиво айпи, в Firefox може да си свалите за секунди добавката AnonymoX и да си избирате от коя страна да влизате.
За криптиране на база данните, нямаме кой знае какво да крием, това е публичен сайт и целта ни е именно нашето Слово да достигне до сърцата на колкото се може повече българи.

Ако обаче има някакъв начин да се подобри криптирането при логване и в пощенските кутии - от това не бихме се отказали. Миналата година наш съмишленик ни помогна да разкараме многочислените фалшиви регистрации, така че ако имаш някакви идеи - пиши на Данчо на лична. С изключение на системния ни админ от Казахстан, никой тук не е айти специалист. Този виртуален Саракт го пазят други сили. Но всяка помощ ще е от полза за каузата ни.

Петър. 2.4.2015, 19:40
Пиша в тази тема понеже е за следене.Дали ще е следене по интернет или подслушване на телефона, все си е шпионаж.
Освен интернета, едни от най-използваните джаджи в света са телефоните.Наскоро си търсих евтин смартфон.Пиша в търсачката “Best budget smartphones” и най-много източничи споделят,че най-добрия е Motorola Moto G.Това,което ми направи впечатление най-много беше,че батерията му е вградена.Запитах се защо?Не търсих нещо повече по въпроса,защото и той ми идваше скъп :D ,но без да искам разбрах отговора.Преди да го бях разбрал забелязах,че и на други много скъпи телефони батериите им са вградени.Казах си,че май се очертава като тенденция...
Ето и клипчето,което ми отговори на недоумението:
https://www.youtube.com/watch?v=jXzukUmt8K8 - “Големият брат те чува”
Оказва се,че телефоните могат да бъдат подслушвани дори,когато са изключени.Единственият шанс да се опазиш от това е да махнеш батерията.Прийом,който вече с навлизащите “умни” телефони няма да е приложим.По-голяма сигурност при шпионаж...Има доста други неща свързани с телефоните и шпионажа чрез тях.Изводът, до който съм стигнал, е че само в краен случай е хубаво да се използват.

--------------------
?? ????????? ???????? ???? ?????,?????????,????????.???????? ???? ???-?????????? ????,???? ? ????????? ??.???? ?? ?????? ???.?? ??????,?? ?? ?? ??????????.?? ?????? ?? ???? ???? ???? ??????????.

Петър. 22.1.2016, 23:55
Понеже добавката за смяна на IP-то Anonymox често е пренатоварена и не може да се използва, друг вариант е ZenMate.Много лесно се борави с него.С безплатната версия можеш да използваш IP-та от 4 страни.Има бутон за включване и изключване.Като използвам него страниците зареждат по-бързо отколкото с Anonymox.Не знам защо.

--------------------
?? ????????? ???????? ???? ?????,?????????,????????.???????? ???? ???-?????????? ????,???? ? ????????? ??.???? ?? ?????? ???.?? ??????,?? ?? ?? ??????????.?? ?????? ?? ???? ???? ???? ??????????.

anti666 9.7.2017, 20:29
QUOTE
ГДБОП вече може да шпионира "Вайбър", "Фейсбук" и "Скайп"

Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) вече може да извлича информация от най-популярните мобилни приложения като "Вайбър", "Фейсбук Месинджър", "УатсАп", "Скайп" и др....

Купената програма има множество функции, става ясно от документацията. Сред тях са "извличане, визуализиране и анализ на получени и изпратени имейли, получени и изпратени съобщения от приложения за незабавни съобщения като "Вайбър", "Скайп", "УатсАп", "Фейсбук Месинджър", "Уичат", "Лайн", "КакаоТолк", "Кик Месинджър" и др." Софтуерът може да извлича SMS-и и MMS-и. Сред другите функции са показване и анализиране на записаните контакти, четене и клониране на СИМ карти и карти памет, анализиране на налични графични, видео, музикални, текстови и таблични файлове, както и анализиране на лог файлове.

В документацията е посочено, че софтуерът трябва да може да анализира над 10 хил. разновидности на мобилни устройства. Тук са включени следните видове техника - мобилни телефони, таблети, модеми, сателитни навигационни устройства (GPS), преносими музикални плейъри. В поръчката е посочено, че програмата трябва да има функция за "физическо и логическо копиране на данни от мобилни устройства".
http://www.segabg.com/article.php?id=862573


Хунтата, заедно с ударния й юмрук на еничарите, се подготвя за очаквани вълнения. Тези шпионски софтуери не са за мангалите, нито пък за ислямските емисари, още по-малко за наркодилърите, които са под закрила на държавата. Те са да следят и смачкват в зародиш всеки опит за организирана съпротива срещу Геноцида.

Последният случай с Перата, който си е чисто активно мероприятие на службите, ви дава представа за какво иде реч. При ГРОБ-1 през 2011, с бунта в Катуница, който прерасна в цялата страна, по същия начин бяха неутрализирани от Фейсбук потенциални "проблемни лица", които можеха да организират някаква съпротива. Посещения по домовете, заплахи и арести.

Така че всякакви там Фейсбуци, Вайбъри, Скайпове и смартфончета - всичко вече е под контрола на Хунтата. Новият софтуер им дава много по-добра и евтина възможност за следене в реално време на всичко, което може да представлява опасност за тях.

Затова да не се чудите, защо пазим този сайт. Нашата поща е със ssl защита, а хостинга е базиран в тенгриански Казахстан. Насърчаваме, даже е желателно да се влиза с прокси и vpn. Не че някой много ни чува, но го правим заради малцината българи, които са наясно с цялата ситуация. В близко бъдеще това може и да ни потрябва.

Йордан_13 10.7.2017, 14:52
Слушат, не слушат, нищо не ги спасява. Те микрофона под балкона не са го махали, само го ъпдейтват с некви нови софтуери, с които да приплашват гаргите.
Да, аз пиша всеки ден срещу тях и не ми пука. Война е. Войната се води до победа, независимо от загубите в боевете.
Какво ще чуят? Личното аз, каквото имам да кажа, го написвам всяка сутрин с кафето. Останалото... за останалото ползвам пощенски гълъби. За тях, обаче, ще им е нужен софтуер "Шахън" smil3dbd4e5e7563a.gif smil4334ad8a149e0.gif който няма как да измислят
СМЪРТ НА ГЕРБ!

Йордан_13 12.7.2017, 22:15
Ама, разбира се, как smil4334ad1724132.gif "Нашата полиция ни пази". Някои, казват, че ни и мрази smil4334ad8a149e0.gif Винаги ни е пазила и ще ни пази за нашето доброsmil3dbd4e5e7563a.gif Случайно да не си помислим и напраим некоя глупост, за която да съжаляваме цял живот. М-да... Ако не премисляме добре нещата, нашата полиция ще ни коригира, ако в съзнанието ни се зараждат някакви нерегламентирани и фърчащи мечти, нашата полиция ще ги съкруши. И тъй, коригирайки мисленето ни, редактирайки го сегиз-тогиз, подлагайки го на санкции, Тя е наш верен помощник по пътя към Светлото Бъдеще, където няма да има нужда да мислим, така или иначе, Тя ще го прави вместо нас! smil3dbd4e5e7563a.gif

Колкото повече ни следи МВР, толкова по-добре! Законно, разбира се!
Вътрешният министър отново обясни, че всичко е в името на сигурността
http://www.dnes.bg/politika/2017/07/12/kolkoto-poveche-ni-sledi-mvr-tolkova-po-dobre-zakonno-razbira-se.347103

Ей, го е, новият ви Пазител, Народе smil4334ad8a149e0.gif Виж как ви се е усмихнал, дяволито

User posted image

Йордан_13 12.7.2017, 22:25
"защото ще хванат лошите, тези, които ни мислят лошото”. Този е прекалил с "магистралките" и най-вече с американските филми! И кои са тия, дето ни мислят лошото и на кого мислят лошото, гусин вътрешен министър? Ааааааа, тия, дето искат да отсекат магнолийката на Борисов, ахаsmil4334ad8a149e0.gif Ем, те са ви от електоралният контингент, дет го пазите ся в Асан Кале. Ние искаме само Борисов да напусне политиката, а след това да търка и нара в панделата.

anti666 27.3.2021, 10:31
Случаят със сайта афера.бг още веднъж показва, колко се е наострил режима, когато някой засяга интересите на Хунтата;
User posted image

anti666 27.3.2021, 10:44
Става дума за два коментара под темата за шефа на военната разузнавателна информация, чийто снимки по гола пишка изтекоха в интернет.
https://afera.bg/%d0%b2%d0%be%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b8-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%83%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%b0/

Коментарите (явно писани от вътрешен човек), за които копоите искат в императивен тон айпитата може да ги прочетете по-долу.

Хайде сега да свържем 2 и 2. След като Хунтата си позволява да иска айпита от опозиционен сайт, може да си представите какво се случва във Фейсбука и разни интернет новинарски сайтове като dnes.bg. Излишно е да говорим за българските имейли, завършващи на .bg и .abv. Направо могат да ги прекръстят на .mvr
В нашия сайт откакто Йордан е админ, няма и няма да има подобни ултимативни искания, просто защото няма да получат нищо, най-много всичко да бъде прехвърлено в Казахстан. Но това, което трябва да знаете е, че след 4-и април ще се развихри невиждано по мащабите мракобесие. И сериозно трябва да се замислите за вашата интернет активност по разни фейсбукчета и пробити интернет сайтчета. Не си мислете, че Хунтата няма достатъчно персонал или възможност да следи всичко и всички. Годината 2030 идва и те изпълняват плана на Ротшилд


anti666 27.3.2021, 10:47
В сайта на афера.бг последния коментар е на някой си Хектор;
QUOTE

хектор
24.03.2021 в 8:40

Молба към Г-жа Томова!
Изнесе се информация от неофициален източник,във връзка с арестуваните офицери.
Гласи ,че западните служби имат информация,че България е пред затриване да спре да съществува.
Избори даже няма да има.Ще влезе натовска войска да ни пази , а тя е турската .Нашата Слава е предрекла но не съвсем точно това.Може ли да намерите повече информация дали е вярно?
Бог да е с България!

Хора, откъде падате бе? Ние това сме го писали отпреди 15 години. Елтимир го е написал още през 1998г. Сега откривате, че срещу България се води хибридна война на унищожение. С други думи, ГЕНОЦИД