Движение 'Воини на Тангра'
Общобългарски поход за мир и неутралитет


Йордан_13 1.5.2022, 7:35
" БЪЛГАРИЯ Е ЗОНА НА МИР. БЪЛГАРИЯ Е НЕУТРАЛНА ТЕРИТОРИЯ, НА КОЯТО ДРУГО, ОСВЕН ПРОВЕЖДАНЕ НА МИРНИ ПРЕГОВОРИ, НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧВА!"

https://pero.bg/2022/04/28/%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%BE%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%B4-%D0%B7%D0%B0/?fbclid=IwAR0kg2VS9-biHRTNk_FzhwyzmIxM3o3uV3XAt4n3uRCqJQnqVFUjRW4MBTs

Динамичен неутралитет, не просто, неутралитет. Ние, не можем да бъдем политически и исторически статични, защото Евразия е една солидна част от нашата история и там все още живеят сумарно много повече българи, отколкото в Дунавска България. Но, Дунавска България носи голямата историческа отговорност. И дори, днешната Дунавска България, да не е българска държава, да, по територията й все още живеят етнически българи и техният глас може да заглуши гласовете на правителствата, които искат война!

Йордан_13 1.5.2022, 22:59
Проблема е, че Кулеба е един от свирепите ястреби-хазари, които не искат мир! Три дена, той кисна в София, за да получи оръжие, не за да търси възможности за мир чрез невоенни решения! Китай е съюзник на Русия и подобно желание за гаранции е всъщност част от стратегията на войната, а не част от стратегията за мира! Вбиване на клин, за да се противопостави и Китай на Русия. Уж ни нарече братя, но беше подло и лицемерно наричане! От братя не се търсят нови поводи за вражда с другите братя, а същевременно да се иска от Истанбул да осигури мир! Истанбул няма да ви даде мир, мир ще даде София!

https://www.vesti.bg/sviat/kuleba-tova-e-edinstveniiat-nachin-za-mir-v-ukrajna-6142421?fbclid=IwAR22Q7nNDubiu8zITQ6ukEVf8i-mk3vdQwvgNAo-MtEBn59Jorz7mgciS1A


Тенгри Кан
преди 1 секунда
Кирчови харвадски спекулации;))) Априлското въстание няма нищо общо с украинската отбрана срещу Русия! То е въстание за независима българска държава, а в днешният случай имаме война на две големи дръжави с големи армии, защото Украйна не е никак малка държава. Каблешков не го е страх от Османската империя, защото целта на въстанието е да предизвика намесата на другата империя, а именно Русия! Добре, че Лена, не е била родена тогава, за да каже, че "Русия е бивша велика сила";))) А Русия и днес си е империя. Просто е прекалено голяма, за да бъде друго;)))
Анонимен
преди 1 минута
Империята те освободила от другата империя наоколо и ако не беше тя щеше да удряш главата по няколко пъти на ден на изток на черджето. Като се замисля ти и сега го правиш само дето е на запад...

https://www.dnes.bg/politika/2022/05/01/petkov-v-dumite-na-kableshkov-niama-strah-ot-imperiiata-s-ogromna-voenna-mosht.528671?fbclid=IwAR2k7F19ECv6gbSmqlqxkAYVQFp-kfqeA3qmiKF4Mz145Qu5z4X_g9iH8C4#comment-newest


Тенгри Кан
преди 4 минути
До Анонимен
Прилича, повече на грузинка или нещо сродно, което си е от старият български ген. Днес, народите в Евразия и Кавказ се наричат с различни имена, но някога всичките те са били българи, а по-голямата част от тях и до днес се считат за такива. Идеята да съществува държава като Русия е, за да не се появи в Евразия, империя с името България;)))
Колкото до азерският газ, ако беше толкова лесно, щеше да е направено;))) С една дума, най-вероятно азерите нямат нужните количества. И за да сме специални за тях, значи или ни обичат, защото нали, писха по-горе или защото чичко Ердоган им е подшушнал, да ни обичат;)))
https://www.dnes.bg/rusia/2022/05/01/borislavova-rabotim-za-priaka-dostavka-na-gaz-ot-azerbaidjan.528673,1?fbclid=IwAR3_FcMSZ55FFahi20EleY7cDlkQTme6QvOM-ff7u38IncRRMKnmCfCZvOQ

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2022/05/01/radev-riskyt-da-eskalira-voinata-kato-obshtoevropeiska-ili-dori-svetovna-e-realna.528672?fbclid=IwAR3wPtSj6vvcw23ApmIFZkH7vZloQOUktdnuelswDDzDXCR8_ZWVxvoQOSA#comment-newest

Тенгри Кан
преди 1 секунда
Желанието на САЩ, ЕС и Украйна е войната да ескалира в световна. Това се вижда ясно, от желанието на всички да струпат всичкото оръжие на света в Украйна;))) А който непрекъснато доставя оръжие на Украйна, той заема страна и формира военен блок. Въпрос на време е, от пасивен участник да стане активен участник или да изпрати армия в Украйна или да приеме военни действия на своята територия. Никакви други стъпки не се предприемат, няма желание за тях. Ясно се видя това от Кулеба и Зеленски.


Tенгри Кан
преди 1 секунда
Киру кай ся по БТВ, че ние не трябва да сме пасивни по отношение войната в Украйна. Не, Кире, наистина, ние няма да сме пасивни, а ще бъдем активни миротворци! Ето, не изоставяме Украйна, но и не плюем срещу руснаците, арогатно и надменно, защото с тях трябва да правим активна дипломация, за да ги склоним за преговори в София! Най-много трябва да разговаряме с Путин и Лавров в този момент, а не с Кулеба и Зеленски! Няма да изоброявам фразите изказани Кире от теб, Лена и Лорер, срещу руснаците! После не бил разбран... Не, Кире, ние те разбираме, много добре, мойто момче, но не искаме да стане на "твойта";))) Можем д апомогнем на Украйна единствено, когато склоним Русия за мирни преговори в София! Това е съвсем различна политика от предлаганата от теб! Защо го казвам това? Защото само народ, на чиято армия не са пленявани бойните знамена, може да осигури траен мир, защото само народ, чиято армия може да победи всяка една друга армия по света, може да бъде миротворец!

https://www.dnes.bg/politika/2022/05/01/razdelenie-prezident-i-premier-se-razminaha-na-praznenstvata-v-koprivshtica.528678?fbclid=IwAR2bCoel5IaqlV31fZho14rKleQKyK9CKN7hLB8UeCgNvLSljfutP4Hw2DA#comment-newest

Преди 2-3 дни, точно това написах;)))
НАТО е военно-политически съюз, който претендира за равнопоставеност на страните-членки и за демократичност на решенията, взети в рамките на общността. Ако това е така, защо действия, касаещи националната ни сигурност не се подлагат на прозрачно, внимателно, общонационално обсъждане? В България е налице огромно несъответствие между подчертано пронатовската воля на политическите елити и скептицизма на народа като цяло, който не припознава военния алианс като защитник на сигурността и благоденствието си. През последните три десетилетия одобрението на българите към участието на страната ни в Алианса се променя от предпазлив скептицизъм до категорично отхвърляне. През последното десетилетие броят на тези, които оценяват като негативно членството ни в НАТО нараства с една четвърт, като едва 16% от българите смятат за важно поддържането на близки отношения със САЩ. За по-голямата част от сънародниците ни отношенията с Русия остават по-важни от тези със САЩ, а още по-многобройно мнозинство изтъква нуждата от добри отношения и с двете държави. Въпреки опитите на подвластните на елита медии да представят тези факти като наследство от „тоталитарното минало“, те са много по-лесно обясними от болезнените социално-икономически тенденции в нашето общество.

https://www.peticiq.com/353082?fbclid=IwAR2VbcFyjatEdJbTbQXkt871b_EgNdP6m2rIc7jC2MsPrTMiXX5w0fn_vJg

Реално, ние от американците няма ккво да вземем освен технологии и пари;))) но нито първото, нито второто, те искат да ни дадат! Те нямат култура, нито духовност. Интелектуалността им се свежда, горе-долу до производство на технологии за унищожение! Ако президент на САЩ бе сиукс и то велик сиукс, не неква пиена марионетка, да, ние щехме да направим своите културни връзки, защото ние със сиу имаме много повече общо като култура, отколкото с англосаксите и другите там обиротъци!


Послеслов.

Ленчето, кай в "Панорама"(петък, 29 април), че НАТО и ЕС е нашият цивилизационен избор, кай: ма ние вече сме решили, къде ще принадлежим и как тъй, доставянето на оръжие ни въвличало във война... Ленче, една малка прослойка от българите искаше в НАТО и ЕС, наричаха ги, навремето демократи, ние ги нарекохме впоследствие "демонкрати" и те са си демон-крати, сиреч Слуги на Яга Албасти, подлежащи на унищожение, пълно заличение. Ние не сме имали референдум 90-сетте години, в който да си кажем думата "За" и "Против". Просто една прослойка реши, че ние трябва да сме там, без да пита останалите, дали го искат. Те, по подразбиране смятаха, че ние го искаме;))) Не ни питаха даже в прав текст: – Абе, искате ли да сме в НАТО и ЕС? Не! Петър Стоянов навремето, заедно с Юродивото Наде, Мамундура, Класната пълнеха телевизиите с "НАТО-ЕС", но никой не ни пита, нас, лично за един толкова важен за самите нас в личностно отношение въпрос. Така, българското общество се раздели на два блока, които водят тиха гражданска война и днес с всички възможни средства. Едните, малцинството, просто налагат линията си, над останалите-мнозинството;))) Каква демокрация е това? Каква свобода? Ами не, това е Диктатура! Диктатурата на Капитала, която премина в Диктатура на Електората!

anti666 2.5.2022, 17:53
QUOTE (Йордан_13)
Идеята за примирие в София, на двата еврейски лагера, не е случайна, тя има много тънък контекст и дойде изведнъж, т.е. тя не е и моя. Знаеш, как идват нещата, внезапно... "Шалом" и сега посрещна Кулеба... И както видя, нещата с Израел и Турция се закучиха, т.е. не те са Решението. Но, идеята за Примирие в София, това е нещо уникално и според мен, Небето цели историческа, съдбовна развръзка на идеята за Хазария чрез Свещеността на България. България не като територия, не като държава, а като Небесна Идея и Живот! България е Решението. Толкова.

Гледам вчера масона от ложа Слънце и президент на България мрънка, че можело да има световна война. Интересно дали от ложата не са му ги спуснали тези знания отгоре по пирамидата. И да отварят прозорец на Оберон, подготвяйки природонаселението, че може би случайно да. Мечтата за златния милиард.
Нещата явно са доста сериозни след като си сънувал, че Небето го иска.

Йордан_13 2.5.2022, 23:28
QUOTE (anti666 @ 2.5.2022, 19:53 )
QUOTE (Йордан_13)
Идеята за примирие в София, на двата еврейски лагера, не е случайна, тя има много тънък контекст и дойде изведнъж, т.е. тя не е и моя. Знаеш, как идват нещата, внезапно... "Шалом" и сега посрещна Кулеба... И както видя, нещата с Израел и Турция се закучиха, т.е. не те са Решението. Но, идеята за Примирие в София, това е нещо уникално и според мен, Небето цели историческа, съдбовна развръзка на идеята за Хазария чрез Свещеността на България. България не като територия, не като държава, а като Небесна Идея и Живот! България е Решението. Толкова.

Гледам вчера масона от ложа Слънце и президент на България мрънка, че можело да има световна война. Интересно дали от ложата не са му ги спуснали тези знания отгоре по пирамидата. И да отварят прозорец на Оберон, подготвяйки природонаселението, че може би случайно да. Мечтата за златния милиард.
Нещата явно са доста сериозни след като си сънувал, че Небето го иска.

https://segabg.com/hot/category-foreign-country/komentar-na-sergey-lavrov-za-hitler-yadosa-izrael?fbclid=IwAR3NvP3loYpYRijN8vReVMCDyvX78D9f7mSpc0HolvzcxKhtldyUi0-yxY8

И италианският вестник и Лавров все едно са ме чели. Вие помните, какъв бе първият ми коментар относно идеята за "денацификацията", преди месец-два, а именно, че каква денацификация след като Украйна се управлява от евреи;))) И тогава ви разгърнах концепцията, че идеята за расовата чистота е върховата идея на юдаизма, понеже чрез нея се пази и отбранява богоизбраността на евреите. Идеята за расовата чистота очертава рязката граница " евреите" и "другите", като другите са по-нисше поставени спрямо богоизбраните. Това, нема как да му хрумне на Адолф Шикългрубер, ако не е евреин, при все, че немалко от неговите високопоставени са също евреи. Расовата чистота сегрегира. Оттам така сегрегирани се създава възможността да се възстанови Израел.
Проблема за нас, в случая е, че двамата евреи, защото и Путин е Шаломов, т.е. евреин си седят в кабинетите, викат и стрелят един срещу друг, но умират не те, а два български народа. Тук вече, ние не можем да стоим безучастни, но много важното е, да не влизаме в еврейската игра, т.е. да не заемаме страна! Те искат да заемем страна, да определим в кой от техните отбори сме. Ние си имаме наш отбор - българският! Затова не исках и правителство да има България към днешна дата, неслучайно! Защото, ето ви го правителството, просто и тъпо като самите вас, г-да избиратели! Просто и тъпо! Защото и вие, прости и тъпи излезохте...., дори хора, копито изглеждаха с претенции за нещо си, излязоха прости и тъпи, заеха страна! Страстология! Страсти...ама не висши;))) Селски;)))

anti666 3.5.2022, 6:01
Лавров е много опитен дипломат и за първи път висшестоящ политик казва на глас една добре скрита истина. Нещо, за което тук има стотици материали. Той засяга невралгично място на илюминатите и неслучайно Израел реагира така остро. Те чудесно знаят ролята на Хитлер в създаването на Израел, кой например е Айхман и защо преди да го обесят казва "ще има един евреин по-малко".

Сега е интересен въпроса, защо Лавров прави това изказване. Да допуснем, че е лапсус като контрааргумент на твърденията на Зеленски, че разбирате ли "няма как да има нацизъм в Украйна, след като аз съм евреин". Може и така да е, но Лавров си мери приказките. Адресантът на изказването е друг и заешката дупка е много по-дълбока отколкото изглежда. Всъщност контекста на казаното е, че ние знаем кой започна Втората световна война и това не е плашилото Хитлер. Аналогията е със Зеленски. Защото да си мисли някой, че един комик ще стане президент без помощта на Коломойски е както да си мисли, че един канцеларски плъх ще стане президент на Русия без помощта на Бережовски, Ходорковски и още куп мили олигарси с фамилии на -СКИ. Общото между тях е еврейската им кръв. Несериозно е някой и да мисли, че един австрийски фелдфебел ще стане канцлер без помощта на Ротшилд, Вартбург и Бош. Тоест, на немските илюминати, чиято цел е кръвта на милиони бели хора. Чиято цел е и да принудят обикновените евреи да се изселят в пустинята, за да осъществят плановете на Херц от 19-и век за възстановяването на Израил в Палестина.

anti666 3.5.2022, 6:13
Специално ЗеленСКИ (или там каквото му е истинското име) до избирането му за президент се прикриваше, че е евреин (криптоевреин). Не че имаше някакво значение, защото хохлите бяха поставени както се очаква през избора Зеленски - евреин срещу Порошенко-Вайсман, евреин.
Сега като започна войната изведнъж се сети, че е евреин, за да изтъква че няма нацизъм в Украйна, след като той е евреин.
Та неслучайно Лавров му прави тази аналогия с Хитлер. Изтъквайки кой стои зад него, съответно зад Зеленски - намекът към илюминати е повече от ясен. На път сте да направите Световна война. Не го правете отново!

Тук е ролята и на България. И понеже също си имаме хора които вярват че ПП и Просто Киро ей така, случайно взеха власта, да припомним, че Шалом (Лорер) му е кум и че предизобрната му кампания бе организирана от Мосад. Няма как това небългарско правителство да бъде посредник в преговори за примирие между двата клона на Велика България. То трябва вече да си ходи.

18j 3.5.2022, 13:31
Шествието или 'протеста' е организиран от един крипто-русофилски клъстер в 'гражданското общество'. На времето по събрания на Сърнелата и викаха 'ти да не си еврейка ма - държиш се като еврейка!'. Там може и пламен писката да е замесен задкулисно. Но няма значение - ние трябва да се възползваме от ситуацията и да свалиме гнусната троицата от чифут-наркоман--и-педераст, която не се интересува и няма възможност да мисли по-далеч от следващата комисионна, защото може да им е последна. Не бива да забравяме, че войната не е само пуцане, а геополитически стратегии. Гледам, че в контекста на газовата криза се повдига и въпроса за шистовия газ в Добруджа, който щял да ни носи независимост. Тя войната се води и чрез лобизъм, въпреки че повечето фракинг компании са напуснали Европа от години - на тях не им пречи да ги върнат. Искали да внасят предложение за вдигане на ветото за фракинга в България. Всички вън от Парламента! Отивайте на избори да ви гледаме сеира бе лешпери гадни! От там ми агитирайте за война, шистов газ и въвеждане на еврото. Искам да ви видя идеите за инфлацията!

--------------------
??????? ? ??????? ??????!

Йордан_13 3.5.2022, 17:16
QUOTE (18j @ 3.5.2022, 15:31 )
Шествието или 'протеста' е организиран от един крипто-русофилски клъстер в 'гражданското общество'. На времето по събрания на Сърнелата и викаха 'ти да не си еврейка ма - държиш се като еврейка!'. Там може и пламен писката да е замесен задкулисно. Но няма значение - ние трябва да се възползваме от ситуацията и да свалиме гнусната троицата от чифут-наркоман--и-педераст, която не се интересува и няма възможност да мисли по-далеч от следващата комисионна, защото може да им е последна. Не бива да забравяме, че войната не е само пуцане, а геополитически стратегии. Гледам, че в контекста на газовата криза се повдига и въпроса за шистовия газ в Добруджа, който щял да ни носи независимост. Тя войната се води и чрез лобизъм, въпреки че повечето фракинг компании са напуснали Европа от години - на тях не им пречи да ги върнат. Искали да внасят предложение за вдигане на ветото за фракинга в България. Всички вън от Парламента! Отивайте на избори да ви гледаме сеира бе лешпери гадни! От там ми агитирайте за война, шистов газ и въвеждане на еврото. Искам да ви видя идеите за инфлацията!

Аз лично съм я виждал един път Сърнелата, бяхме заедно в една група, ръчкахме около връх Драгойна, но не останах с добри впечатления от нея. Жените сега смятат, че требе да управляват те света, но не знаят, че без мъжете,. това никога не става, т.е. генератора на идеите винаги е бил мъжкият принцип. Това, че човек може да има малко повече мъжки хормон в тялото си, не означава, че като е жена, непременно може да го изиграе мъж, т.е. искам да кажа, че идеите за мирното шествие са взети от мен, прочетени от мен, но са редактирани, т.е. не е приета идеята за "динамичният неутралитет";))) Подобни редакции се правят, когато не се одобрява или частично се одобрява, идейният източник и за да може да бъде ползван все пак, се изсмуква от него, само онова, което може да ползва личната йерархия или личните цели на определена личност или група. Това е чифутщината, в случая, защото така се бламира и самият идеен източник. Гледам, че и "Възраждане" се включиха, т.е. идеята просто е обсебена, поради, което едва ли ще има особен успех. Иначе, донякъде е възприета тезата за мирни преговори в България, но не е развита, само е упомената, а те са по-важните, защото без тях мира е утопия, т.е. тази идея трябваше да е центрирана в шествието, а не просто шествие за мир.

Йордан_13 3.5.2022, 22:13
Какво ми направи впечатление на мирните шествия в София и Русе, например. В София ми направи впечатление, че бяха съшити на едно руското и българското знаме, а в Русе бе показано само руското;))) Според мен, ако трябва да сме обективни, трябваше да се съшият и трите знамена, но в реда- българското, винаги първо, второ украинското и трето - руското! Затова говоря, че трябва един идеен лидер, ама български лидер, не русофилски организации, които използват идеята за мира, за да прокарват пак русофилство smil3dbd4e5e7563a.gif

18j 4.5.2022, 7:11
В София дойдоха дружинка лумпени атакисти с превръзки на ръка "атака" и руски знамена, но бяха изгонени от организаторите с помощта на полицията. За мен да се вее руско знаме в България на този етап е също толкова зле колкото да се разхождат малоумници със знамена Азов, нато и Украйна - което видяхме на митинга на соросоидите преди известно време. Всъщност на събитията на соросоидите почти няма български знамена.
Също така и хората на копейката бяха изтласкани вчера. От институциите наместили 2 демонстрации на един площад защото били по една и съща тема - едната обаче е партийна, а другата надпартийна. Нкрая партийните знамена се свиха, а вгъзраждане призова привържениците си да не подкрепят 'общонационалното шествие за мир и независимост', което изглежда като публично, политическо харакири. Явно сега е време да се делим кой какъв е към кого. А идеята за България като миротворец много страхливо се прокрадва в обществото и със сигурност няма да може да се обсъжда ако днес марионетките в парламата гласуват България да праща директно оръжие на Украйна. Според мен реакцията на Кремлин ще е светкавична. Щом Лавров заговори по нашите теми, за да раздупи чифутия - смятай какво може да направи Русия, за да накаже надупената от всякъде България...

--------------------
??????? ? ??????? ??????!

Йордан_13 4.5.2022, 7:38
QUOTE (18j @ 4.5.2022, 9:11 )
В София дойдоха дружинка лумпени атакисти с превръзки на ръка "атака" и руски знамена, но бяха изгонени от организаторите с помощта на полицията. За мен да се вее руско знаме в България на този етап е също толкова зле колкото да се разхождат малоумници със знамена Азов, нато и Украйна - което видяхме на митинга на соросоидите преди известно време. Всъщност на събитията на соросоидите почти няма български знамена.
Също така и хората на копейката бяха изтласкани вчера. От институциите наместили 2 демонстрации на един площад защото били по една и съща тема - едната обаче е партийна, а другата надпартийна. Нкрая партийните знамена се свиха, а вгъзраждане призова привържениците си да не подкрепят 'общонационалното шествие за мир и независимост', което изглежда като публично, политическо харакири. Явно сега е време да се делим кой какъв е към кого. А идеята за България като миротворец много страхливо се прокрадва в обществото и със сигурност няма да може да се обсъжда ако днес марионетките в парламата гласуват България да праща директно оръжие на Украйна. Според мен реакцията на Кремлин ще е светкавична. Щом Лавров заговори по нашите теми, за да раздупи чифутия - смятай какво може да направи Русия, за да накаже надупената от всякъде България...

В Пловдив слушам изказванията на организаторите, ами те са силно идеологизирани с общи фрази за фашизъм, нацизъм... ала-бала. Само тва им е в устата и в главата. Но, хич не звучаха убедително. Та си казвам: много правилно не съм се разходил до Джумая джамия smil4334ad8a149e0.gif Няма я новата идейност, която да е адекватна на настоящето! Хем са я чели и пак не могат да я осмислят и приемат, защото чашите им са пълни с отрова. идеологическа отрова! Те не могат да разберат огромната и съществена роля, която може да изиграе България. Даже, не могат и да си я представят, поне за миг... Нацизъм, фашизъм - прости хора! Много прости хора! Ако живееш непрекъснато с миналото, то ти става окова и не можеш да полетиш. Човек трябва да стъпва на миналото, там, където, може да полети към Бъдещето! Останалото са окови, вечни окови!

Йордан_13 4.5.2022, 9:05
Когато говорим за идеята за България като Миротворец, днес, това не е позиция изхождаща от християнството. Идеята за България като Миротворец не дойде от чреслата на християнската вера днес, защото аз не съм християнин, а тенгриянин. Тя дойде от дълбокото минало на Обединената Българска Държавност наричана Идел - Съюзът на Седемте Племена. Да, християнството носи такава идея като блаженство "Блажени миротворците, защото те са Синове Божии", да, но и преди християнството е имало Миротворство!;))) И то се е появявало след дълбок, братоубийствен конфликт между роднини, между древнобългарските племена, който се преповтаря и сега в лицето на Русия и Украйна. Ченгето Стойчев, казва: Ние не знаем, кога сме се нарекли Българи. Знае се;))) Когато е възникнал Съюза на седемте племена. Затова говоря за Българската Държавност като Миротворност, не изхождам от християнството;))) Да сте чули БПЦ да излезе с такава позиция, а?:))) Не! Затова, казвам: освен да познаваш миналото, трябва да знаеш и къде да стъпнеш в него, за да можеш да полетиш!

На похода за мир и неутралитет: България трябва да бъде миротворец

https://19min.bg/news/8/na-pohoda-za-mir-i-neutralitet-balgariia-triabva-da-bade-mirotvoretc-166133.html?fbclid=IwAR05uLlusTCTtc5zY6qWcNcaRQu1FV0gybUyBG9S3jMJEMDArzqNkdt4X9I

Йордан_13 4.5.2022, 9:21
Тенгри Кан
преди 1 секунда
Мир няма да се постигне като се слугува на САЩ! България като Миротворец е една съвсем различна позиция, коренно противоположна на интересите на САЩ. Какъв е Путин, и какъв е Зеленски, ние всички знаем - евреи! Но тези двамата, убиват не евреи, когато се дърлят помежду си, а българи, защото и украинците и руснаците са българи! Посланик Мустафа- персона нон грата! Вън от България! А вие - ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО!

ПП: Въпросът днес е дали сме на страната на мира или на диктатора
Партията няма да е балансьор, а ще бъде водеща сила

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2022/05/04/pp-vyprosyt-dnes-e-dali-sme-na-stranata-na-mira-ili-na-diktatora.528956

18j 4.5.2022, 15:59
Слушах ги днеска лешперите в парламата - те се надпреварват да се упражняват на тема демагогия и ораторствуване обаче не чух точни оценки и предвиждания - какви са рисковета и какви може да са ползите за държавата и народа. Нищо само простотии - били сме част от това принадлежали към онова украинците нещо си руснаците обратното - окей - всички четем новини. Ама изчислихте ли да кажем - ако даваме оръжие и Русия ни подпре с допълнителни санкции какви ще са икономическите цифри? Какво ще стане ако Русия започне да натиска други страни да ни цакат по различни теми - как ще се изрази това във цифри?! Ако обаче Русия реши не само да ни санкционира ами и да изхака конвоите с оръжие още на наша територия, ами ако реши да изпатка 1-2 'кинжала' по нашите заводи и корабостроителници - какво ще направиме? Война е - ние вече сме вътре - какво ше направите бе киро наркомана и ти педерастче оцъклено?! И тъй като всичките във парламента са пълни нефелници аз предлагам - който днеска гласува за влизането на България във войната срещу Русия - да поемат лична отговорност за последиците. Всички финансофи и материални последици да се покриват от джоба и с имуществото на всички военни ентусиасти от парламента днес.

--------------------
??????? ? ??????? ??????!

Йордан_13 8.5.2022, 12:08
Историята на Нариман, част 5, стр. 70-72

Заведе Елаур при царя Челбир, а страшният Челбир
похвали го за мъжеството в боя проявено.
До себе си царят го сложи на пира победен,
попита го в разгара: "Защо ти, бег, не ми се виждаш
весел? Или не радва теб победата ми славна?"

Отвърна Елаур на страшния Челбир:
"Ти честно би се и заслужена победа
извоюва в тази война! Но радост нямам
по причина, че от две страни умряха воини,
и всички бяха българи.

И край Кой-Елга
загинаха на брой не по-малко, отколкото
край Немзай, за която пя Муса Хайджин.
На бреговете й лежат уруски синове,
а днес потомци на Урус лежат край Кой-Елга.
............................................................................................
Муса Хайджин - Мстислав Храбри, син на Владимир I, княз Тмуторокански. Известен
български певец и разказвач.
----------------------------------------------------------------
Навярно лешоядите пируват с труповете,
покрити от крилата им, а зверовете лижат
кръвта на падналите!"

Изрече думата си царска Хабдулла Челбир:
"Недей тъгува за тях, добри юнако Елаур!
Повеля дадох уруските тела да бъдат
с чест погребани във гробищата на Буляр,
71
не ще да станат те храна за зверовете!
Да, тежко е, когато съплеменници водят
помежду си битка. Но кого да обвиним?
И всеки има своя истина. А истината знае
един Всевишният; за хората е важно
да следват на Твореца установения ред.

Не трябва срам да сетим, че сме живи
останали: честно се сражавахме
и не се криехме от срещата с врага.
...........................................................................................
Повеля дадох уруските тела.... - телата на падналите край Буляр русичи били погребани според
религиозните обреди (християнски и маюсюлмански) на едно от булярските гробища.
-----------------------------------------------------------------
Да вдигнем чашите и поменем войниците,
западно- и източно-българските...
Да бъде милостив към тях Всевишният!"
Далеко бяха вече корабите на уруските воини;
опази ги Чулман, с мъгла зави ги гъста.

Присветна във небето и видяха българите
как яздят нависоко полкове от кук-маджари.
Те бяха духовете на българските бахадири
от времето на Бат-Иляс Великия,
а и от други славни времена.

Познаха българите предците свои, както и героите.
О, братя - в ножниците приберете мечовете;
нека само сватбени стрели летят насам-натам!
..................................................................................................
Кук-маджари - "Небесните рицари" - според българските митове най-добрите и храбри
войници след смъртта си стават Рицари на Небето и се сражават там с нечистите сили.
------------------------------------------------------------
Не на битките тътена да се носи над земята Българска,
а глъчката на сватбени и братски веселия!
Дружно да тръгнем срещу врага на България
и заедно да сразим противниците на Скития!

Лети орел над безкрайната наша земя
и не може с поглед да я обгърне. Нека
мир и щастие завинаги има в България,
нека само радостни песни да пеем.

Булгар иле! Родна майко на всички,
без умора аз тебе възпявам!
Нека твоята мъдрост моя народ
и България от беди да спасява!
.............................................................................................
Скития - Аскип. Българското поле, едно от древните имена на Българската държава.
Булгар иле - страната на българите, държавата.
България - по това време обхваща земи от Дунав до Китай.
-----------------------------------------------------------------

Йордан_13 14.2.2023, 13:14
Тенгри яко в дупако

преди 0 секунди

Пичове, нал видехте изменението на Закона за въоръжението сили подписан от Румен Радев и вашия любимец Веждичката?;))) Публикуван е в Държавен вестник! БА по секо време може да бъде включена във войната срещу Русия! Гумен Гадев, както са бараше миротворец, така подписа пращането на всички български мъже до 55 години на фронта! Е, сбъдва се мечтата на много форумци, тук, да се бият срещу руснаците! Момчета, стягайте се, аз ще съм ви комбат!;)))

Три руски самолета почти влезли на територията на Полша
Нидерландски изтребители ги прихванали и са ги ескортирали

Прочети още на: https://www.dnes.bg/eu/2023/02/14/tri-ruski-samoleta-pochti-vlezli-na-teritoriiata-na-polsha.560185

Йордан_13 1.3.2023, 11:23
Има и друго тълкувателно решение, което КС трябва да разтълкува и то е по-сложно: какво става, когато "Отечеството" измени и предаде собствените си граждани?:)))

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/ms-pita-ks-dali-mozhe-da-se-vuvezhda-zadulzhitelna-voenna-podgotovka?fbclid=IwAR3e2LCo6RUHqzYapYSaszaY6Uu_3w8LD7hPs2teAhBn-Jzm6HDbaMy1Jq8

В него се обелязва, че кабинетът е приел Решение за одобряване на искане до Конституционния съд за даване на задължително тълкуване на разпоредба в основния закон. В нея е записано, че "защитата на Отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин. Измяната и предателството към Отечеството са най-тежки престъпления и се наказват с цялата строгост на закона", както и, че "подготовката на гражданите за защита на отечеството се урежда със закон". Искането е свързано с тълкуване на нормата, свързана с подготовката.


anti666 1.3.2023, 17:00
QUOTE
какво става, когато "Отечеството" измени и предаде собствените си граждани?:)))

Става това, което стана през IХ век. Проклятие, Забранено време и последваща загуба на държавност. Ако сега успеят, това ще е завинаги. Но след нас - Потоп

Йордан_13 25.3.2023, 10:41
https://bnt.bg/news/panorama-24032023-316322news.html


Позицията на Костадинов за войната в Украйна и ролята на България е 1/1 цитат на изначалната моя идея, за активната дипломатическа роля на България, която изказах през 2022 г. Това просто си е цитат;))) Вижте сега, нема друг, който да роди и изкаже подобна идея, защото електората е първосигнален, той се дели на полюси + и - ;))) Полярността в мисленето е най-доброто средство за управление на масите в съвремието, умело се използва от юдейския елит за неговите властови и материални придобивки. Затова, аз не заех позиция + или -, защото знам, че войната е "еврейската жътва" и подобни войни, в които стоят евреи от всички страни, дори не и от двете, щото в САЩ са пак евреи, а в тях умират изключително и само българи, защото и украинците и руснаците са евразийски българи, независимо, как се наричат към днешна дата и се самоопределят, особено глуповато, според мен, но нали, трябва да тачим правото на национално самоопределение на нашите братя, когато те не искат да се наричат българи. Кво да, направим, те и сърбите са така;))) В котела на войната умират само българи. Точно това, не се осъзнава тука, в Дунавска България и дори сме готови и ние да се включим с жива сила, ако се наложи, защото Василев, кво казва в "Панорама", чуйте го - с всички средства да се включим. Израза "всички средства" не означава просто военно-техническа помощ. Подобен геополитически, териториален Геноцид над Българите е непознат в най-новата ни история!

Йордан_13 31.3.2023, 12:30
https://www.vesti.bg/sviat/lukashenko-predupredi-zadava-se-treta-svetovna-vojna-s-iadren-ogyn-6164781

Случвало се е, по времето на Римската империя, разбира се, не в такива планетарни мащаби, защото тогава е ясно, че е нямало технологията за това. Днес, технологията я има и чрез нея се извършва този глобален геноцид. Рим разбит и унищожен от Великата Българска Орда (никви хуни, вандали, готи и вестготи е нямало, това са все Българи) именно и поради тези причини. Лошото е, че Русия няма как да възпроизведе към днешна дата, тази Велика Орда! Защо? Защото извърши съвършената световна глупост - остави България на Запада:))) Москва да бе загубила, пустата му Москва, България, да не бе оставила, днес нещата щяха да са съвсем други;)))
Сега, вече западняците са си научили урока от ВСВ и няма да правят Блицкриг, а постъпателно и бавно придвижване с военно и икономическо изтощение, днес Украйна, утре Беларус и накрая Москва.
===========================================
В обръщението си към народа и парламента, президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че най-дълбоката криза в света има за цел да премахне конкурентите.
"Никой не иска да изпита последиците от безумните и санкционни войни. Народите не разбират как идеологията на глобалния международен проект за устойчиво развитие може да бъде съвместима с безпрецедентен глад, епидемии, морална деградация и разгул на ненормалните ценности. Това не се е случвало никога досега в световната история", заяви Лукашенко.
Путин: Москва сключи споразумение с Беларус да разположи ядрени оръжия в страната
"Светът харчи трилиони долари, за да убива хора и да разрушава държави, вместо да създава. Това е най-дълбоката криза, всеобхватна, многостранна, до голяма степен предизвикана от човека - унищожаването на конкурентите. Това също никога не се е случвало в историята", добави беларуският лидер.
Западът се готви да нахлуе на територията на Беларус, за да унищожи страната, заяви още президентът.
"Формирането на полкове, знамена и легиони за последващ преврат в Беларус е в разгара си. Ще дойде време, ще ви изложим всичко. Те (Западът - бел. ред.) се готвят да нахлуят в Беларус, за да унищожат страната ни", заяви Лукашенко.


anti666 31.3.2023, 17:44
QUOTE
Западът се готви да нахлуе на територията на Беларус, за да унищожи страната, заяви още президентът.

И по този повод диктаторът нахлу (или позволи да нахлуят от територията му) в съседна държава.
Русия (или по-точно) Московия няма как да възпроизведе Великата Орда, защото и тогава и сега се е управлявала от хазарски евреи. Нито пък ще се сбъднат въжделенията на Шаломов (Путин) за велик Константинопол, най-малкото защото си позволи принудително да затвори в психиатрия (по липса на друго обвинение) един тенгриянски шаман.

Йордан_13 31.3.2023, 20:51
QUOTE (anti666 @ 31.3.2023, 19:44 )
QUOTE
Западът се готви да нахлуе на територията на Беларус, за да унищожи страната, заяви още президентът.

И по този повод диктаторът нахлу (или позволи да нахлуят от територията му) в съседна държава.
Русия (или по-точно) Московия няма как да възпроизведе Великата Орда, защото и тогава и сега се е управлявала от хазарски евреи. Нито пък ще се сбъднат въжделенията на Шаломов (Путин) за велик Константинопол, най-малкото защото си позволи принудително да затвори в психиатрия (по липса на друго обвинение) един тенгриянски шаман.


Това с "диктаторите" е едно изключително западно идеологическо определение smil4334ad8a149e0.gif В общи линии, ние също вървим към точно този тип управление с двукамарен парламент. Към този, или към този: "Франция е демократична полупрезидентска република с многопартийна система. Президентът се избира с пряко гласуване от избирателите за срок от 5 години. Министър-председателят се избира от президента на републиката след парламентарни избори и обикновено е от най-добре представената партия в парламента. Президентът е държавен глава, а премиерът оглавява правителството. Изпълнителната власт е в ръцете на правителството, законодателната – в правителството, Сената и Националното събрание, а съдебната власт е независима."

А, в Беларус е така:

През март 1994 г. е приета нова национална конституция, според която функциите на министър-председателя се дават на президента на Беларус. Изборите за президент през същата година изстрелват неизвестния дотогава Александър Лукашенко на президентския пост, който заема и до днес. Впоследствие множество западни правителства,[34] Амнести Интернешънъл[35] и Хюман Райтс Уоч[36] отправят многобройни критики към авторитарния режим на Лукашенко. Поради това, Беларус често е наричана „последната диктатура в Европа“.
" Беларус е президентска република, управлявана от президент и двукамарен парламент, наречен Върховен съвет. Броят на членовете в него е 360. Местата, заемани на основата на всеобщо избирателно право, са 310. Изискваната възраст за гласуване е 18 години, както и тази за избиране. Президентът има изключително широки правомощия и при избори може да се кандидатира за длъжността неограничен брой пъти. Александър Лукашенко заема поста от 1994 г. насам. "

Тя също все още е част от ОНД, докато Украйна е излязла от него след 2014 г. Но, най-важното: "Беларус е силно обвързана с Русия и двете имат обща отбранителна и митническа система."

Йордан_13 6.4.2023, 10:19
https://www.youtube.com/watch?v=EHz9pGlOc4w

Тва дето съм го казвал винаги, че днешната България е една илюзия за Държава създадена от Яга! Слугите на Яга трябва да бъдат прогонени от България, завинаги. И тука, би трябвало да ме цитира, Марков, да кай: Да няма правителства България, към днешна дата, редовни, дори НС, това е идея на Йoрдан Стайков. И това, не е само заради войната в Украйна, аз тва съм го казвал, много преди, нея;))) като една идея за блокаж на политическата система, която убива коренният, държавотворния етнос - Българите. Система за защита от илюзията на Яга наречена "България". Това са съвсем гласно изказани от мен идеи, и заради тяхното отстояване, дори бех гонен с МВР;))) Ся, кво, изговориха се политически, но никой не гони с МВР, преповторилите ги;))) Да не говора, че Бойко реши да ми отмъсти като асфалтира пътя и се снима пред табелата "Бойково". Победител той, Кабак Пръдльо с Курвите си ;)))

Йордан_13 7.4.2023, 8:52
https://www.youtube.com/watch?v=9BV8-bYxBvU

Ни съ отчайвай, Карбовски, лошото тепърва предстои, а за много лошото, ич не ти трябва да мислиш;))) Ние сили за гражданска война имаме, българина мрази сънародника си, повече от турчина, индоевропееца, евреина, гърка или чуждоземеца като цяло. Проблема на нацията е точно в това, че нема нация. Но, това не е от сега, доста, доста назад в миналото е, ние не сме били родени и нашите бащи и дедовци, ни са биле родени и т.н.. Ние сме наследници на този конфликт и волю и неволю, участваме в него. Той прерастна във война между Русия и Украйна като прицела на тази война е България. Защо? Ами, просто е - ние сме неговите родители, това е нашата война, извадена вън от нас;))) Красива е, нали? Ще ни погълне ли? О, да! И то, доста негероично;))) Ние нямаме сили за героизъм, ние за личен героизъм, нямаме сили, камо ли, за народностен подвиг в 21 век. Затова в Годината Дванш идва идеята за освобождението от тази конфликтност. Този мир, който искаме да се получи между Русия и Украйна, първом, вътре в нас, трябва да го постигнем, а как, като колкото българи, толкова и различни мнения и позиции, един с един си не схождаме. Точно това е гордевият възел на Годината Дванш!

Йордан_13 12.4.2023, 10:15
https://www.youtube.com/watch?v=pEAzXCNX8ck

За цялата планета е най-добре, САЩ да се върнат към доктрината Монро - ненамеса в Европа, Азия, Африка и т.н., и да си гледат американското общество, което е вече напъпно деградирало и унищожено, защото не може да сееш смърт по света, а твоето общество да е здраво и проспериращо. Колкото повече се стреля навън, толкова повече, американците се стрелят, помежду си.

Йордан_13 18.4.2023, 11:01
Женуря, вашите освободители от руско иго, американцити, идат! Да са ви честити! Некои са малко възтъмнички, ма ша го преживеете;)))https://trud.bg/затвориха-терминал-2-на-летище-софия-окупиран-е-от-американски-военни/?fbclid=IwAR1Y1o3J1P4WSGey3hioUCpqF15hX_TUZKa46gjDP-KOjWsKCzz3Vx4-e08

Половината Терминал 2 на летище София е затворен внезапно, предаде ПИК.

Блокадата е заради солидно количество американски военни, дислоцирани на аеропорта. Снимки показват военослужещите, окупирали гражданския терминал.

"Никой не обяснява какво се случва, какви са тези части, изпращаме ви снимка и от самолета, с който се придвижват", гласи сигналът до ПИК.

Йордан_13 18.4.2023, 11:41
Даниела Стоичкова 15 ч. ·
🌍 В Полша от днес ще се връчват призовки и ще работят лекарски комисии
След Великден, на 17 април, в Полша ще започне набирането на военна служба, което ще продължи до 21 юли.
Полското министерство на отбраната иска да провери кой е годен за военна служба и може да стане военен.
⏺ Призовките се получават от:
➡️ запасни войници;
➡️лица, свързани с военна служба (минали военна служба или обучение);
➡️представители на определени професии.
Подборът ще бъде извършен от 390 окръжни комисии. Общо 230 000 поляци трябва да се явят на медицински преглед. Това ще бъдат не само 19-годишни момчета, но и деца, родени 1999-2003 г. Освен това призовки могат да получат и временно негодни за военна служба през 2021 г. и 2022 г.
Ще бъдат призовавани и жени, родени 1999-2004 г., които завършват висше учебно заведение по определени специалности през учебната 2023 г.

Йордан_13 21.4.2023, 20:19
https://www.youtube.com/watch?v=4zje1sj0XOE

Вижте сега, нашите отношения с Русия не са така прости,както Карбовски се опитва да ги сведе в това интервю. В това интервю, Митрофанова, спомена, че през 90-сетте, Русия е била на ръба на символичния разпад, споменавайки като основна причина за това Татарстан сиреч Волжка България, като споменава там и печатане на собствена валута и че този разпад е бил спрян с издигането на Путин. Точно тук е големият проблем между нас и руснаците и той се нарича Волжка България. С една дума, ние ще развиваме отношение за в бъдеще, само, когато думата "татар" бъде премахната по цялата тертория на РФ и свободно се ползва думата българин. И не само, докато самоопределилите се като македонци, българи, също ни наричат "татари", ей, тука, зад гърбовете ни, ние не бихме провидяли, как бихме могли да имаме нормални отношения с Русия. Нещата между нас са толкова прости, както с Украйна. Имаме много малко изисквания към Русия - смяната на едно име като етноним и държавен топоним въведено на 27 май 1920 г. по времето на болшевишка Русия. Нищо особено, не искаме.

Йордан_13 21.4.2023, 20:30
https://www.youtube.com/watch?v=haEZTEiC3Q8


И се връщаме в началото... войната в Украйна. Нямало проблем между Русия и Украйна, проблема бил между Русия и САЩ. Не, г-н Марков, има!;))) Има, големи проблеми между Русия, Украйна, Русия и Белорус, евреите в САЩ просто се възползваха от тези проблеми, за да проведат своята война с другите евреи в Русия на една проблемна територия. Нещата, не са такива, каквито се представят между нашите анализатори, защото проблеми има и тези проблеми, можем да ги дефинираме с едно изречение: Българския Въпрос в Евразия;))) Българския Въпрос в Евразия! Защото украинците не искат да бъдат руснаци, а и белорусите не искат;))) Аз съм говорил и другарувал с белоруска, навремето (средата на 90-сетте), Михайлова и беше фамилията, името й забравих, много красива жена, бяла, висока, руса, със сини очи, кво да ви кажа;))), обичаше да чете стиховете, дето пиша, но тя, категорично казваше: Аз не съм рускиня;))) Ние сме отделен народ. Втори път, украинката Паша в Ситово. Един път, кво сглупих, та и казах: приличаш ми на рускиня, като скокна, щеше да ми издере очите;))) Не си правете илюзиите. Руснаците сгрешиха, изначало във вътрешната си политика в Евразия, която изцяло е легнала върху идеята за Русия като втори Рим или Втора Византия и допуснаха САЩ да проникнат през тази дълбока пукнатина. Ако, просто се бяха отказали от процесите на русификация на волжките българи, на кримските българи, на украинците, на белорусите, пролука за САЩ, нямаше да има! Така че, кой е нациста в случая е много спорно;))) Русицизма също е нацизъм;))) когато е прилаган силово върху народи, които искат да бъдат отделно.

anti666 22.4.2023, 11:47
Както е отбелязано в началото на тази тема, ние сме ключа за този пъзел. Защото след тази братоубийствена война, отношенията между тези народи ще са развалени за поколения напред. И ако имахме истинска България и ние бяхме в управлението , тази война нямаше да я има. Украинката Паша няма за какво да се обижда, че си я нарекъл рускиня. Киевска Рус (Урус) е именно от Украйна. Точно оттам тръгва Русия към Нижни Новгород (Москва е било торфено блато по това време). Даже много правилно искат да нарекат сегашната Русия Московия, защото това е историческата истина.
Но както в Русия отричат че са произлезли от киевска Рус, така Украйна само с половин уста признава , че част от териториите й са Булгария. Може би само историците им го знаят, в историческия музей в Киев зърнах карта от 6и до 8и век, където Предкавказието, източна Украйна и Крим са показани като част от Булгария и …толкова. За Кийв правилно знаят, че е кръстен на Кий, но кой бил той не знаят. Била някаква легенда . Това че Шамбат Кий (отлъчения) е чичо на основателя на Дунавска България никой в Украйна не е чувал. Това, че Киев е била в един период от време столица на Велика България при Атила (прадядото на Кубрат) също не знаят. Кои са живели там преди Киевска Рус и каква била вярата им? Ами… езичници славяни и скити, които са вярвали в славянския бог Велес. Е това е официалната версия. Както казва Фархат Нурудтинов, темата за “Велика България” е най-пазената тайна в СССР, както сега в Русия и Украйна. Кой я пази ли? Ами точно тия хасиди - ешхеназита от дома на Натан (Ротшилд), които са яхнали двата народа и разпалват враждата между тях на принципа “Разделяй и владей”
На територията на бившия СССР, единствено във Волжска България имат останала историческа памет кои са били по простата причина, че губят своята държавност много по-късно, чак при Иван Грозни, тоест паметта им е още прясна.
Накратко българите пропускаме историческия шанс в този конфликт да възстановим нашите позиции в бившите ни територии и да спрем тази война. Гласът на това Движение е много слаб, за да бъде чут, а това трябва да е политика на държавно ниво.

Йордан_13 26.4.2023, 12:08

Aко държавата Украйна, няма запазена памет, обикновените хора имат нещо. Мисля, че го бях публикувал, нос падането на сайта, изчезна.

https://www.youtube.com/watch?v=H_tP1DVa5-o&ab_channel=МартинКарбовски&fbclid=IwAR1rE2M8CxT33rkuTzPk5hxUF5etKRPVI-hP1ay_LxEerMhElchII3MrrMI

Сергей от Донецк: А вие, знаете ли, какви са тези земи? Тук, където сме ние – Донбас?
Чии са били тези земи, някога. Знаете ли?
Откъде са тръгнали българите? От кои земи?
Мартин Карбовски: Аха, вие казвате, че това са древни български земи?
Сергей от Донецк: Да. Някога, това е била древна българска земя. Велика България.
Това са земите на Велика България.
Разберете, вашата власт и вашия народ са на различни нива.
Аз не мисля, че българите имат лошо отношение към руснаците.
Имам впредвид, българския народ. А с правителството, с него, това е положението.
Между другото – България доставяше боеприпаси на Украйна и въоръжение, с което ни обстрелваха. Патрони и снаряди, за да ни убиват украинците.
Мартин Карбовски: Кога? В началото?
Сергей от Донецк: От самото начало, от 2014 г.
Мартин Карбовски: През 2014 г., вие сте намирали българско оръжие?
Сергей от Донецк: Да. Намираха го. Показваха го. В Оплот, Донбас Нюз го показваха, маркировката на снарядите е българска.
Мартин Карбовски: Вие сте недоволни от правителството на България, от политиката?
Сергей от Донецк: Какво значи: доволни-недоволни? Ние си живеем своя живот и нас не ни касае България, независимо, че в Донбас има българска общност. Знаете ли, това?
Те много се надяваха, че поне с нещо, българите ще помогнат, вашето правителство ще помогне. Те са се обръщали към правителството, казвали са, че са българи и очакват помощ. Даже списък са предали на вашия президент.
Вижте, аз не разбирам, ние имаме и полска общност, тука в Донбас. Но поляците им помагат. Дават им паспорти. А защо, българите на дават паспорти на нашите българи? България не ги иска. Не иска да има вземане-даване с нас. Аз имам впредвид правителството, не народа. Народа винаги е с нас.
Българския народ и правителство са две различни неща. Същото, както и в Украйна.

Йордан_13 26.5.2023, 10:17
Тенгри кан
преди 0 секунди
До Веселинъ 7112136860 Kелеш, ша тъ йевъ и в семката семитска! Гена ти е повреден! Аз не съм семит! Аз съм Българин! Семитски ген се обявява за БЪлгарски ГЕН! Ти требе да умрееееешшшшшшшшш... Слава на Тангра, краставо куче семитско!

Веселинъ 7112136860
преди 36 минути
Байдън даде ход на американското самоубийство.Съгласен съм с крайните мерки срещу антисемитизма,но куфея от ревлив смех,че в САЩ разбират под семити еврите.Е,изяснявал съм и пак ще го сторяСемити могат да бъдат само Рожбите на Семеле,тоест Майката Света на Майките,която Роди Дионисий,сиреч Иисус,Иса,Канъ на КанъАанъ,сиреч БЪЛГАРИТЕ и пострадалите от робствата - произходящите от България Семити Магребци и Келти.Евреите обаче не са семити,а marranos/poмаци(Р да се чете П) сиреч крадци на народи


Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2023/05/26/sasht-preduprediha-f-16-niama-da-byde-magichesko-reshenie-na-voinata.570924#comment-newest
Йордан_13 26.5.2023, 11:55
М. Н.:
Българи говорещи наполовина руски, наполовина полски. И сега мрът щото хазарите им искат територията. То хазарите и те българи , ама приели юдейството тръгнали да ни избиват . Та трагедията ни е голяма ! Ама има надежда целият народ да се събере отново в Империя на Духа !
Едва ли ще се получи ссср 2 , по-скоро може да стане много по-добро националистическо общество желано от Небето!
Й. С./М. Н.: Говорят си на български примесен с полски и руски;))) обратното. И зависи, от коя част на Украйна са, ако са в районите, по-близо до Полша, езика ще е доста замърсен с полски думи и така, инак това, което досега чух в песните, това си е чист български език с по-различно произношение от нашето, (което за мене е интересно), примесен с руски и полски на моменти, но пак се разбира. Затова е много важно да се брани езика и тук идва ролята на държавата. Затова, най-добрите от българите правят държави, останалите, са е, като ей тия - други им правят държавите и съответно ги заличават постепенно. Всъщност, Украйна е нагледен процесен пример, как българският език, може да бъде загубен. Затова при тях, възникна такова явление като крайния национализъм и отхвърлянето на руснаците, които са агресивни със своя русизъм и стремеж към русификация на всичко, до което се докоснат!

Нал ви думам: Славянската идея ще умре в пепелищата на Украйна;))) Образно ви го предавам. Тази смърт няма да е разултат от това, кой ще спечели войната,а вследствие огъня, който произвежда самия сблъсък! Резултата от войната ще е удовлетворение за олигофрените, да има с какво да се гордеят и говорят в нета, за нас, Българите е важно възкресението на Българството, което беше унищожено от славянската идея в Евразия! Това са много тънки моменти. Ние не трябва да позволяваме, на никоя "Велика Сила" да посяга на Българството. И както се видя с Годината Бури Барс, нема по-велика сила от нас! Неслучайно украинците беха "дамгосани" с тризъбеца на Бури! Абе, кой да го види това? Ония си сложиха некакъв Z, вероятно еврейският Цион;)))

Йордан_13 26.5.2023, 12:13
https://www.vesti.bg/…/putin-tova-e-mnogo-vpechatliavashto…


Kaто се обърнеш на Запад, те ти говорят за междуетнически карашък на народите, обърнеш се на Изток и Путин ти говори за етнически карашък между народите в Евразия, т.е. нито едната имперност, нито другата имперност иска съществуването на нацията като физическа и културна самобитност. Москва иска карашък на народите в РФ на руска база и на база "славянство", а Запада иска карашък между народите в ЕС, един път, помежду си, на англосаксонска база втори път на база афроамериканство. Шанса тука е, че в РФ, почти всички народности са с български или сроден нему произход, та идеята на Москва нема да сработи, ще рухне и по един привидно естествен начин ще се въздигне Българството. Боли ма хуя за политиката, която ще води днешната държава, която наричате България, защото вие, мое да я наричате България, ма България към днешна дата, това съм аз;))) Вие сте европейци;))))

Йордан_13 8.6.2023, 23:02

“Припомняме, че едва след възстановяването на независимостта на Украйна през 1991 г. етническите българи получиха всички законодателни и фактически възможности да запазят своята идентичност, да изучават и развиват своя език и култура. Децата от етнически български произход могат да учат българския език като роден дори в условията на военно положение, след руската инвазия в Украйна, в условията на постоянен руски ракетен и въоръжен терор. От друга страна, изучаването на български език е забранено от руските окупатори на територията на Запорожка област, където също живеят нашите сънародници и чакат освобождението и връщането на украинската власт“, се казва в писмото.

https://euractiv.bg/section/%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/news/%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0/

Както казах и преди, това е поредната външнополитическа грешка на Костадинов. Българите в Украйна са се определили на чия страна са. Те не искат да създават нова българска държава там, а такава, при тези условия е пълен абсурд да бъде създадена, особено при положение, че Дунавска България, практически е изчезнала, те няма на кой да се опрат за подобен акт. Това е Безумие, бих казал, да не говорим, че поради липсата на наша дипломатическа активност, руснаците ни определиха като вражеска държава. Това също е едно голямо, престъпно Безумие, което също се подмина с лека ръка. Ние, не биваше да позволяваме да бъдем квалифицирани по този начин от Русия! Това е въпрос на дипломация, пишлигарчета, не е въпрос на "ала-бала" и "бензинка с ракети". Бензинка, ама вий и ракетите немате, САЩ трябва да ви ги даде и самолетите и ракетите! Посерковци, нема кой да ви обърше гъза след акане!

Кр. Кр.:
Малко информация от първа ръка, понеже бях там преди 3,5 г.:
При хунтата на ГЕРБ, собствениците на частни училища в Украйна, крадяха безразборно. Сега, заради военната операция, са без работа и са много сърдити на руснаците и Възраждане, че зае проруска политика. Нов световен ред, какво да се прави? Не може едни и същи цял живот да крадат. В природата има динамично равновесие, баланс...

Й. С./Кр. Кр.: Частно училище, аз тва не го разбирам;))) Дори, когато сме нямали училища имало е взаимообучителна метода. Тва частното училище е западна работа, храна за егото: моето дете е много специално, то трябва да бъде елитарно, да с еотдели от стадото. Бе, то, моето дете е най-специално, ама го буфнах в най-големия овчарник в Пловдив, заедно да учи, да се сблъска с гадните кифлички и курвички, защото те така се раждат, носят си го с прераждането и им личи отсякъде. Трябва да те блъска живота в стадото, за да го надраснеш, а не - фикус в саксия. Това е частното училище - саксиен елит;))) Елита се ражда в сблъсъка долу, за да бъде горе, той трябва долу да победи! Това е! Колкото до ГЕРБ, те сички са такива там: само краденето и парите, т.е. личния интерес. Те са с един щемпел праени, там, матрично производство.

Кр. Кр./Й. С.: ... понеже на "украинската държава" много и "пука" за българите, затова училищата са частни!
По същия начин много и "пука" за паметника на Аспарух, че го загради в частен двор!
Супер много и "пука" за паметника на Кубрат, "подпука го", та го разбиха!
"Пука" и за нашата история на цялата и територия, че измислиха древни "укри" и я откраднаха!
"Пука" и за нашия Крим и го обсебиха!
"Пука" и за руните ни, за нашия Киев, за Княгиня Олга - сестрата на Симеон, за кирилицата...изобщо - крадат като македонци, юдеи и гърци!
Селяндури и капризни мизерници са украинците!

Й. С./Кр. Кр.: Виж сега, ние този район на света го бяхме изоставили, твърде много се бехме вторачили в себе си;))), което е грешка, защото сега изведнъж се оказваме част от решението на голям геополитически сблъсък, така че, наша е вината, че не сме имали активна политика за българите навън, особено за отколе отседналите в другите Българии и обособени големи български общност с численост колкото сегашната Дунавска България. Всичко сега е въпрос на осъзнаване и дипломация. Много е важна дипломацията, ние не разполагаме с друго, другото е гибелно за нас, особено заемането на страна и крайна риторика срещу едните или другите. Дипломацията е просто нещо;))) Украйна трябва да разбере, че в тази война, ние сме на нейна страна и Русия трябва да разбере, че в тази война, ние сме на нейна страна;))) Сложно ли е?:))) Оттука вече можем да искаме изучаване на българския език в държавните училища, поддържането на паметниците свързани с българската история там и съвместни чествания, които ще бъдат много по-успешни, сигурен съм, толкото тези, дето се опитваме сега да правим с Македония, а това пък ще отпуши и насочи нашите отношения с Македония в друга посока.

В. Н.:Това са фейк новини!!

Й. С./В. Н.: Виж сега, фейк или не, аз да си кажа моето, защото ръчкането в тази посока в момента е недалновидно. Автономия там, без участието на силна Дунавска България, не мой са прави, защото тази автономия трябва да се договори и с украинците и с руснаците. Украинците нема да искат повече автономии, в тва съм сигурен, а на руснаците, може да се има доверие, когато сменят името Татарстан на Волжка България. Татаренето на българите е тяхна политика. Справка: говореното на македонците за нас към днешна дата. Не да ме трият в Тубата;))) Ай ша ги ебъ и в....нали;)))

В. Н./Й. С.: Аз не съм чул някой въобще в Бг да е искал автономия там....
Й. С./В. Н.: Официално от Радев не е идвало такова искане, но от кръгове около "Възраждане" има такива идеи. Сега въпроса беше поставен, дори мисля, че от самия Костадинов, да, на стената му във фейсбук.
Йордан_13 9.6.2023, 10:40
https://faktor.bg/…/s-vzrivyavaneto-na-kahovka-rusiya-shte…


Дам, тази година нема да има море;))), а за българите, сега се сетихте. Именно, поради това аз исках засилен дипломатет на България. Влизане на България във войната чрез дипломация. НАТО... Вижте, НАТО няма да спаси, българите в Украйна! Сега, разбрахте ли, защо дипломация? Щото сте едни пишльовци тука под Дунав, на гол тумбак, чифте пищови! Ако ние имахме силна дипломатическа дейност, щяхме да искаме от руснаците, евакуация на българите, ако не бяхме заели страна в конфликта и не се прайм на големи бабаити с отрицателен демографски прираст и силно застаряващо население... Ще пратите войници, а, Тагарев? Не, ще пратите старчоци и девици!;)))

Kamikadze 9.6.2023, 10:42
QUOTE (Йордан_13 @ 9.6.2023, 2:02 )
.

Й. С./Кр. Кр.: Частно училище, аз тва не го разбирам;))) Дори, когато сме нямали училища имало е взаимообучителна метода. Тва частното училище е западна работа, храна за егото: моето дете е много специално, то трябва да бъде елитарно, да с еотдели от стадото. Бе, то, моето дете е най-специално, ама го буфнах в най-големия овчарник в Пловдив, заедно да учи, да се сблъска с гадните кифлички и курвички, защото те така се раждат, носят си го с прераждането и им личи отсякъде. Трябва да те блъска живота в стадото, за да го надраснеш, а не - фикус в саксия. Това е частното училище - саксиен елит;))) Елита се ражда в сблъсъка долу, за да бъде горе, той трябва долу да победи! Това е! ...
Абе аз нали те предупредих на личната ти поща по въпроса със самоовластяването ви и маниите ви да пипате Царски деца и уеднаквяване на кастите?

Лично съм потърпевш от такива ТУРЦИ като вас у столицата София.

Селски момченца с надървени пишлинца на планетата Земя,как е умирачката? А зомбифона?
Май екологична катастрофа се задава в Черно море... някакъв язовир скъсан...

Йордан_13 18.6.2023, 19:47
https://www.youtube.com/watch?v=62DuloXQ5_E


Идеята България да влезе във войната с активна дипломация за мир беше моя, изцяло моя. Друг, не я беше родил;))) Истината е, че тази идея се експлоатира и от двете страни и от хората на руснаците тука и от хората на американците/ западняците - едните за целите на Русия, другите за целите на Запада, а загубата от неслучването на това е изцяло за България. Това ще го разберете, по-нататъка, че България е имала златен исторически шанс и го е провалила, благодарение на своето политическо късогледство и икономическа немощ, т.е. липса на суверенитет. А, няма как да си свободен, когато ти като личност не си свободен и оттам и политическата ти класа е класа на прислугата и слугите!

Йордан_13 20.6.2023, 12:11
П. Ц.:
51 мин ·
🤔🧐🤔
Ve Jo :
Когато започна голямото преселение на укри у нас, някои хора пишеха, че се изпълнява план за подмяна на населението на тази територия. Не го повярвах. Обаче сега с пускането на новини на украински език, работата стана сериозна.

Й.С.: План е. Нужни са им нови гласоподаватели. Нали виждат, че ние, като болшинство блокирахме политическата система, за да ги махнем, елегантно без кръв. Затова започнаха да се колаборират и безогледно, за да приемат нови репресивни закони спрямо нас и решения толериращи новопридошли етноси, макар че, украинците, както и руснаците са народности, съвсем близки до нас. Опита, обаче, да направят от украинците чинни гласоподаватели ще успее, само на първи план. След време, украинците ще им спретнат един брутален майдан и ще ги изтребят до крак. Така че, аз смятам, че с населването на украинци ще сгрешат, виж, ако бяха руснаци, руснаците щеха да им свършат идеалната работа. Те по манталитет са като нас - чичя Путин - Деда Бойка и тва е;)))

П. Ц./Й. С.: укРите са най-мръсната утайка на фа#изма! По- долно племе няма!

Й. С./П. Ц.: Не мога да бъда толкова обобщаващ, в този случай, оти сега, представи си, те са фашисти, а сред тия фашисти живеят 5 млн., етнически българи. Това си е цяла една Дунавска България, там. Ако, аз, като политик, дам такова определение, хвърлям на кучетата 5 млн свои сънародници там. А, не бих искал, защото пък, човек, ако мисли стратегически, тези българи са ни много важни. Затова, аз се въздържам в този конфликт от определени и квалификации, инак свободно давам определения и квалификации на нашите тука;))))

П. Ц.:
39 мин ·
Българи?
Има ли я още България?
Утре може да осъмнем в оХрайна...
Ей тъй, както си спим...😢😢😢

Й. С. : За мен, проблема е в името на държавата. Българите могат да живеят в дръжави под секакви други имена и пак да се самоназовават българи. И в РФ в момента е така. Върха, обаче, на националното самосъзнание е името на държавата България. Това име, не се дава, току-така. Свещено е. В това е проблема. Не дали ще се смесим с украинците; в момента на територията на Украйна със сигурност живеят повече българи, отколкото в Дунавска България. Разбира се, допреди няколко години, това или не се знаеше или беше напълно неглижирано, но войната го изведе на преден план.

Йордан_13 10.7.2023, 15:27
Зеленият евреин може да бъде само президент на Юдея или на Хазария, но не и на България!;))) Друг е въпроса тези 400 000 българи доколко могат да повлияят на избора за президент на Украйна и дали биха гласували един клоун да стане президент, но като гледам, нас си, може би;))) На колко българи е президентa евреин Путин? Оп-паааааа;))) Започваме да броим: Волжка България (Татарстан), Чувашия, Кабардино-Балкария, Башкирия и всички други, които се самоопределят като българи на територията на РФ;))) Целият голям позитив от войната е, че се разбра, че българите не са само живеещите в днешна България. Българи живеят и в други държави, които не са сега с името България по цялата територия на РФ и Евразия и разбира се, не говорят на дунавско-български. Учете, българските езици, тъпоглави демократчета!;))) Забравете англосаксонският и другите европейски езици! Бъдещето е на България!;))) Аз полека-лека, започнах;)))

Анонимен
преди 13 минути
Зеленски е президент на още около 300-400 хилияди българи. Нека не забравяме този факт. Докато Путин е президент на едва няколко хил. в Русия и няколко хил. руcoроба тука в БГ. Зеленски е Българския президент!

https://www.dnes.bg/notifikacii/2023/07/10/zelenski-ukrainskite-sili-napredvat-na-iug-dyrjat-iniciativata.575861

Йордан_13 20.7.2023, 12:30
Т. П./Й. С.: как може да ги сравняваш?срам
Й. С./Т. П.: Г-жо, въздържайте се, когато става въпрос за самият мен от подобни квалификации, защото виждам по-далеко от вас;))) както и от долния всезнайко Кашчейчо Нашчейчо;))) и въобще от вашите политически ментори, които са безродни негодяйни еничари! Бих ги олупал хахлите, също както руснаците, ако не спазват Българският Път! Велика България и Черна България беха част от Българският Път, но същите тези днес, нарекоха държавата си Украйна, а не България;))) С една дума, всички тези, идвайки тук, требе да имат съответното огромно уважение към нас, които въпреки, всички исторически препятствия, трудности и унижения съхранихме името България ! Срам за тези, които се нарекоха Украйна, Москалия и принудиха българите да се наричат татари! Хайде, да не говорим за срам, а?;))))

anti666 17.8.2023, 17:20
QUOTE
Ve Jo :
Когато започна голямото преселение на укри у нас, някои хора пишеха, че се изпълнява план за подмяна на населението на тази територия. Не го повярвах. Обаче сега с пускането на новини на украински език, работата стана сериозна.

Нямам нищо против. Понеже територията на Украйна е била част от Велика България, предпочитам бели и светлооки българи, отколкото тази мешавица, която се забелязва все по-осезаемо последните години. Разходете се във всеки български град (без София) и обърнете внимание на българите. Не говоря вече за духовност и национализъм, а за външни белези. Повечето са заприличали на диви прасета с мургав цвят на кожата и цигански белези. В България вече има поне един милион смесени с цигани. Така че малко бял ген ще ни е само от полза от бели и еб..ви жени.

Относно кой ще победи в тази война, казвали сме го много пъти. Губещите са именно белите хора, наследници на Велика България. Но войната я започна Русия, и Русия ще я загуби. И не заради коалицията от 67 държави, които помагат на Украйна. Не и заради факта, че в националния им герб е символа на алпа Кубар Баръс - тризъбеца. Или за това, че техните казаци носят хохли, откъдето наричат подигравателно всички така. А чембасът е свещена тенгриянска прическа.

Причината е един нищо и никакъв тенгриянски шаман, който все още стои затворен принудително в лудница. Само затова, че е искал да направи ритуал за изгонване на Яга от Шаломов-Путин.

Всеки, който си е позволил да се закача с вярващ тенгриянин си е изпатил жестоко. Да му мисли и тук първенешката орда какво ги чака.

Йордан_13 31.8.2023, 15:30
Тенгри кан
преди 3 секунди
Бъдещето на Украйна е еврейско;))) Те си избраха евреин за президент, руснаците и те си избраха евреин за президент. Двамата евреи поведоха война помежду си, с таа разлика, чи единият евреин Путин го прай със символа Z - Зион. Петте региона взети от Украйна, са за новият Израел. Израел ще бъде преместен от Близкия Изток на територията на Украйна. Такава е идеята. Много голям ресурс гълта поддържането на Израел в Близкият Изток и тва фалира САЩ;))) Иначе статията е дълбоко тъпа;;)))

Германско, израелско или корейско... Какво е бъдещето на Украйна?
Настъпил е моментът Киев да се бие и същевременно да преговаря

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2023/08/31/germansko-izraelsko-ili-koreisko-kakvo-e-bydeshteto-na-ukraina.581372#comment-newest

И в контекста на всичко това, може лесно да се разбере бунта на другият евреин Пригожин, който беше и полеви командир на голяма армия. Именно като полеви командир на голяма армия, Пригожин разбра истината, че неговите братя евреи не целят спечелване на войната, а война до безкрай, която да се превърне в биологична месомелачка, която да смели без остатък местното население, т.е. гоимите. Затова, помните ли, срещу какво въстана той? Срещу липсата на достатъчно снабдяване с въоръжение, което води до огромни загуби сред неговите момчета! Какво, казваше, той? Моите момчета, умират напразно, заради капризите на Шойгу! Но, когато потегли на поход срещу Москва, разбра, че, не еленовъда Шойгу стои зад това, а неговите братя евреи-хасиди! Затова, Путин не го уби веднага, почете заслугите му, възвеличи го като герой и временно му даде отстрочка живот. Типично по еврейски, когато на очакваше, той беше убит;))) Руската армия се командва по унизителен за нея начин, нарочно, за да дава безсмислени жертви в жива сила и бе сведена до нивата на петоразрядна армия на африканска държава, по същия начин се командва и украинската армия, целта е взаимно изтребление на мъжкото население, което може да създава деца;))) Евреите са изкусни майстори в унищожението на биомасата, разберете го! Слушайте ме, кат ви говоря, женуря, че, ей сопата, ша видите как шари гърбината, яко я върта;))) Неслучайно, войната са води за тези региони, в които има по-масирано хасидско-еврейско присъствие ! Е, разбира се, вие си мислите, кой ще даде парите за Новия Израел? САЩ? Днешният Израел? Не, не познахте! Войната! Войната ще даде парите за Нови Израел, защото тя е МАШИНА ЗА ПАРИ, ЕВРЕЙСКАТА ЖЕТВА! РАВИНИТЕ И ХАСИДИТЕ, НЕМА ДА ДАДАТ И КЮЛЧЕ ЗЛАТО ЗА НОВИ ИЗРАЕЛ! ВОЙНАТА ЩЕ ИЗРАБОТИ ПАРИТЕ! КРЪВТА НА ВСИЧКИ НАРОДИ В РФ И УКРАИНЦИТЕ! ТЯХНАТА КРЪВ Е ПАРИ! КРЪВТА Е ПАРИ, ЗЛАТО! Решението? Има само един начин да бъдат смачкани евреите като гниди! Бунт на двете армии - руската и украинската, прекратяване на сраженията, обръщане на двете армии срещу управляващите евреи - срещу Путин и Зеленски! Може ли? Може! Ние, имаме исторически пример за това - Войнишкото въстание, макар в отрицателен за нас контекст, но все пак, исторически пример;))) Това направиха евреите-болшевики през 1918 г. на фронта! Разбуниха войниците и ги обърнаха срещу правителството, за да ги използват да съборат монархията и да направат республика!;))) Украинците и руснаците трябва да сложат оръжие на фронта въпреки заповедите на преките началници и да обърнат оръжието си срещу преките си началници! КЪМ МОСКВА И КЪМ КИЕВ! Смърт на Яга Албасти! Яга, гнусна лигава бродяга, ние идем за теб! БУНТ, ДЕЦА НА СВОБОДАТА!


anti666 2.9.2023, 12:01
И Шаломов и Зеленски (или каквото е еврейско истинското име на "зеления") освен в едно безсмислено взаимно изтребление на гоимите, които могат да създават деца, постигнаха и друго нещо. Нещо, към което се стреми и наместника на Хазария в България. Ако до войната Русия и така беше президентска република, то сега е абсолютна монархия. Нещо подобно е и в Украйна. Евреинът е несменяем. Поне докато се точи войната. Той също създаде за себе си монархия.

Така и наместника им в България Румен Радев, са който Корнелия Нинова горчиво съжалява, че под давление на чиче Геше го предложи за президент, и той се стреми към президентска република. Сега.. това ще стане. Но ще стане, не защото той (и Задкулисието зад него ) го искат. Ще стане защото НИЕ, законните наследници на Българския Саракт го искаме. Но да не се упоява от властта си. Защото той ще е там заради длъжността си.

anti666 2.9.2023, 12:09
QUOTE
Украинците и руснаците трябва да сложат оръжие на фронта въпреки заповедите на преките началници и да обърнат оръжието си срещу преките си началници! КЪМ МОСКВА И КЪМ КИЕВ! Смърт на Яга Албасти! Яга, гнусна лигава бродяга, ние идем за теб! БУНТ, ДЕЦА НА СВОБОДАТА!

Това е единственият възможен хепиенд, както в холичувските кина. Ако само украинците обърнат оръжието си към Киев, то те ще бъдат смазани от руска Хазария след като запада спре да им дава оръжие. Ако само стане в Русия, то ще бъде подобно на Пригожин, когато директно от НАТО са звъннали на Залужни да го предупредят да не се възползва от ситуацията. Тоест само по себе си е ясно, колкото са ужким са против Путин, толкова и искат да остане на власт. Защото световното Задкулисие не иска тази война да свърши.

Това е единствения начин войната да свърши сега, на момента. Не когато Задкулисието реши.

Йордан_13 3.9.2023, 10:34
QUOTE (anti666 @ 2.9.2023, 15:01 )
И Шаломов и Зеленски (или каквото е еврейско истинското име на "зеления") освен в едно безсмислено взаимно изтребление на гоимите, които могат да създават деца, постигнаха и друго нещо. Нещо, към което се стреми и наместника на Хазария в България. Ако до войната Русия и така беше президентска република, то сега е абсолютна монархия. Нещо подобно е и в Украйна. Евреинът е несменяем. Поне докато се точи войната. Той също създаде за себе си монархия.

Така и наместника им в България Румен Радев, са който Корнелия Нинова горчиво съжалява, че под давление на чиче Геше го предложи за президент, и той се стреми към президентска република. Сега.. това ще стане. Но ще стане, не защото той (и Задкулисието зад него ) го искат. Ще стане защото НИЕ, законните наследници на Българския Саракт го искаме. Но да не се упоява от властта си. Защото той ще е там заради длъжността си.

По принцип в настоящата ситуация Саракт няма как да стане то само себе си, тъй като не е желан. Много е силна инерцията и консерватизма на съзнанието в електоралния добитък, особено в електоралния добитък на болшевиците и техните поколения. те трябва да отминат по един или друг начин и тогава. Точно тази ягина смрад не иска Саракт, защото за тях, той не е средство за крадене и паразитиране връху труда на другите. Республиката, обаче е еидеалното средство,. Нали чум, каквио каза Гонзо Чифутов, поборника от РОсенец? "Республиката е в опастност, да ликцидираме пълзящата монархия". Гонзо Грозен Чифутов, монха не го устройва, той сака си лапка и краде чрез республиката и го прай много успешно. Да не говорим за милиционерите и другите паразитиращи административни структури. Затова, ние, като го искаме, това първом ще доведе до период на брутален и жесток хаос и разруха на държавата до дъно, рухване изцяло. В този хаос, те ще се изпоизядат помежду си, защото ще се борят за остатъците от възможности за паразитиране. Не е случаен факта, че ГЕРБ вадеха слогани от рода "По-силни от Хаоса" и т.н. Това издава техният голям страх - да не загубят свойто дойно и дащно виме с мляко - республиката. Второ, ние говоримз а посветен абсолютизъм. Несистемата е посветен абсолютизъм, не просветен, което е еладо-римската концепция . Посветените се броят на пръсти, просветените, може да са всички образовани и многообразовани люде, но посветените са една шепа, т.е.Несистемата е йерахичността "посветен-просветен".
Колкото до Русия и Украйна, това е военновременна монархия, тяхното. Тя се поражда вследствие страха от загубата на живота. Този страх обединява всички около един лидер, сплотява нацията, както е модерно да се говори. Страха като лепило за единството. Разбира се, така най-лесно се управлява, но това е временно. Много по-тежко се управлява по време на мир, хахахахаха, тъй като там не действат извънредните военни закони, страха придобива други измерения, страха за насъщния идва на мястото на страха от смъртта и тук трябва да се решават вече, много по-сложни математически уравнения и задачи, инак лесно е по време на война - спускаш заповед, изпълнява се, инак смърт.

Йордан_13 3.9.2023, 10:53
QUOTE (anti666 @ 2.9.2023, 15:09 )
QUOTE
Украинците и руснаците трябва да сложат оръжие на фронта въпреки заповедите на преките началници и да обърнат оръжието си срещу преките си началници! КЪМ МОСКВА И КЪМ КИЕВ! Смърт на Яга Албасти! Яга, гнусна лигава бродяга, ние идем за теб! БУНТ, ДЕЦА НА СВОБОДАТА!

Това е единственият възможен хепиенд, както в холичувските кина. Ако само украинците обърнат оръжието си към Киев, то те ще бъдат смазани от руска Хазария след като запада спре да им дава оръжие. Ако само стане в Русия, то ще бъде подобно на Пригожин, когато директно от НАТО са звъннали на Залужни да го предупредят да не се възползва от ситуацията. Тоест само по себе си е ясно, колкото са ужким са против Путин, толкова и искат да остане на власт. Защото световното Задкулисие не иска тази война да свърши.

Това е единствения начин войната да свърши сега, на момента. Не когато Задкулисието реши.

Това е мъдростта и възможностите, които дава алпа Дванш. Той носи мъдрост, която може да се приложи като дипломация, но, ако това не стане, тогава идва другата негова силна страна, която се вдъхновява и енергизира от Умай Бийке и Кубар Баръс (Окото на Истината) - да намери изход, да развърже възела, по възможно най-добрият начин, защото след това Барадж Трек решава нещата силово, там имаме възгласа "Тангра Сила", той няма универсалните качества на Дванш, които както се вижда, електората много трудно може да улови и разбере, защото те са умението да хванеш заек с голи ръце;))))

Йордан_13 9.12.2023, 20:11
Гроби Таласъма
преди 1 секунда
Руснаците превърнаха Украйна в една черна дупка, която неуморимо поглъща без да връща;))) капиталите на Европа и САЩ и уверено ги води към фалит. Това се вижда ясно и американците зеха са усещат;))) Щото без капитали, ква война ша водиш?:))) Светът ша стане руски;))) Украинците, обаче са герои! Защо са герои? Защото са северни българи!;))) Те заедно с нас устояха Шипка и това е показателно за техният характер като хора;)))

Олена Зеленска: Спре ли помощта от Запада, ще умрем
"Казано с прости думи, нямаме право да се уморяваме от тази ситуация"

Прочети още на: https://www.dnes.bg/voinata-v-ukraina/2023/12/09/olena-zelenska-spre-li-pomoshtta-ot-zapada-shte-umrem.591808?fbclid=IwAR0dYW4ozA4ThGiGdfsZ468oO60D57F7lD6Cpq5iQDxdVEQJvaC-V84_IyI#comment-newest

Йордан_13 13.12.2023, 18:13

България плаща и лихвите по заемите на Украйна
Даваме на Киев още 26,7 млн. лева за периода 2024-2027 г.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2023/12/13/bylgariia-plashta-i-lihvite-po-zaemite-na-ukraina.592239

Зеленски
преди 1 секунда
Дължите ни кръвнина за Шипка!;))) Украинците за кво мряха там? Да сте свободни, вие! Само са дивяхми от кво ва освобождаваме, ма нейсе;))) Затва, некой плати ли, кръвнината?;)))) Ку бехте се сами освободили, вместо да спите по къщята и по кьошковете, гато москофа ви организира въстание чрез Гаврил Хлътев, вий си натискахти парцалити и "дедо Иван", "Дедо Иван"... Е, "дедо Иван" не прай нищо безплатно;)))


Анонимен
преди 4 минути
А защо тези които отпускат заема получават лихва ?!?!? Не трябва ли и те да помогнат на украйна ?


Евреин
преди 1 секунда
До Анонимен 52
А, ти, къде си видял евреин да даде пари без лихва? Кога се е случило, тва?:))) Ние, евреите, държим парите. А щом вие, не държите парите, а ние, как мислите, как да ви ги дадем, ей тъй, бадева?:))) А, ний, какво ще получим за тва? Потупване по рамото? Снимка пред строя? Холокауст?:))))


Българка
преди 9 минути
Поне да имаше някакъв смисъл от даването на тези пари. А те на практика попадат в една черна дупка, генерирайки още и още жертви.


Eвреин
преди 0 секунди

До Българка

За вас, които ще ни платите лихвите, даването на тези пари, няма никакъв смисъл, така е! Но, за нас, които отпускаме заемите и определяме условията на отпускането, т.е. лихвите, даването на такава помощ е от огромно значение, защото ни генерира огромна печалба ! Колкото повече заеми, толкова повече ще работите за нас, а ние, ще ставаме по-богати. Вие си избрахте да ви управляват хора с пари, а техните пари са наши! Откъде ще ги имат, ако ние, не им ги дадем, хм?:))) Ку бехте сте избрали безсребърници кат овчарчето Давид, един от малкото безсребърници (той и затва не се прероди в Израел повече), щехте сте свободни;))) А, сега, сте наши роби! Толкова сте глупави, днешните българи, че нема накъде;)))

Йордан_13 13.12.2023, 18:45
У.и
преди 2 минути
Украинките ще празнуват Коледа по хотелите,с пенсионерите ще си броят стотинките,ах, да може да възкръсне бай Тошо,ще лежите у Белене.

Украинка
преди 1 секунда

До У.и

Русо, гладно нема!;))) А, ний, украинките, ем сме руси, ем сме бели, ем сме синеоки, ем сме високи и дългокраки! Найс, а? Къде сте видели, такива жени да работат? Е, ако се наложи, работим, ама нали, скъпо струваме, затва по-добре, да не работим, ша ви излейм по-евтино;)))


Кобилкина
преди 1 секунда
Моите съвети към колежките, накратко:

1. В България, най-арно са цвили;)))

2. Ако искате мъж да ва глези, земете си грък, а за мъж, който да ви плаща масрафа, земете си българин!

Петър. 27.12.2023, 12:38
Данчо отново проникновено изрази позицията на България в този конфликт - към динамичен неутралитет, вземайки предвид историческите и културни връзки на България с Евразия. Историческото ни наследство ни прави най-подходящи за посредници между тези два народа. Този конфликт можеше да се разгледа като възможност България да заяви позицията си по множество исторически въпроси и тази позиция да бъде основа за дипломатически стремеж, насочен към спиране на военните действия.
Вместо това, ние ставаме свидетели на опита на невестулката Ердоган да представи себе си като единственият способен на посредничество между Русия и Украйна, като се стреми да засили влиянието на Турция

https://www.euronews.com/2022/05/17/why-turkey-s-erdogan-is-trying-to-cast-himself-as-the-main-mediator-between-russia-and-ukr

Да, статията е доста стара, но въпреки това описва тези ердогански опити. И в крайна сметка си има успехите (било то малки или големи).

--------------------
?? ????????? ???????? ???? ?????,?????????,????????.???????? ???? ???-?????????? ????,???? ? ????????? ??.???? ?? ?????? ???.?? ??????,?? ?? ?? ??????????.?? ?????? ?? ???? ???? ???? ??????????.

Йордан_13 18.1.2024, 19:05

Денков пред CNBC: Украйна се бори за цяла Европа
Силни сме, когато сме единни, посочи премиерът

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2024/01/18/denkov-pred-cnbc-ukraina-se-bori-za-ciala-evropa.595732


Тенгри Кан
преди 1 секунда
Пълни глупости, евроатлантически надъхвации и пропаганда;))) Борила се Украйна за Европа;))) Украйна много хитро проси пари и оръжие и се бори, евентуално за себе си, макар че, аз подозирам договорка между двамата евреи Зеленски и Путин, която цели да застопори войната в мъртва точка, Украйна да се превърне в "черна дупка" за пари и оръжие и да се разоръжат по този начин американците и Европа. Когато бъде постигнато това, до нивото, което е необходимо, ще последва всеобхватен руски щурм, поне в три направления: Аляска, Германия, Близък Изток през България и Турция;)))


Йордан_13 22.1.2024, 20:06
Нов скандал с "Аз съм българче": Украинче веело знамето върху книгата на Вазов
На корицата на сборника се вижда дете, облечено със синьо-жълт пуловер

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2024/01/22/nov-skandal-s-az-sym-bylgarche-ukrainche-veelo-znameto-vyrhu-knigata-na-vazov.596061


Тенгри кан
преди 2 секунди

Така е;))) След време, украинският флаг няма да съществува, защото на негово место, ще се вее българският трикольор!;))) Ако извадим това извън контекста на войната Русия-Украйна, няма никакъв скандал, защото украинчето, веейки българското знаме, рецитира "Аз съм българче". А, нима, това не е истина?Цяла Украйна е върху териториите на Велика България и Черна България! За каква Украйна, говорим, въобще?:))) Така че, въпросната ДБ-арска пропаганда или пък, ако е украинска пропаганда е чист пропаганден автогол! Аз се радвам на такива левашки изпълнения;))))

Йордан_13 26.2.2024, 16:41
Мечът на хан Кубрат - подарък от Денков за Зеленски
За да успеете, трябва да сте единни, призова премиерът

Прочети още на: https://www.dnes.bg/index/2024/02/26/mechyt-na-han-kubrat-podaryk-ot-denkov-za-zelenski.599543#comment-newest

Тенгри кан
преди 1 секунда

Истината е, че такава държава като Украйна нема;))) Ама не, защото го казват руснаците и защото украинците са руснаци, а защото това е Черна България на Бат Баян и украинците са българи. Те трябваше да пренасочат своят национализъм именно в тази посока, за да не попаднат в хазарската юдейска клопка на еврейският нацизъм, с който евреите по света си мерат парчоцити!;))) и могат да започват войни помежду си, от които се облагодателстват икономически! Ако на олтара на икономиката не сложиш плод, слагаш кръв! С кръв е по-лесно;)))


Тенгри кан
преди 2 секунди
Тук, отново трябва да кажем, че Крим е възможно най-българската територия в тази част на света! Той трябва да бъде предаден на Дунавска България, за да не се водят безсмислените спорове, чий е Крим. Археологически и исторически, Коръм-Джалда е Български! Така ще се реши войната, като Крим бъде предаден на Дунавска България!


Денков към Зеленски: Почувствах със сърцето си вашето страдание, но и вашия героизъм
Един ден ще има правосъдие, обеща българският премиер

Прочети още на: https://www.dnes.bg/index/2024/02/26/denkov-kym-zelenski-pochuvstvah-sys-syrceto-si-vasheto-stradanie-no-i-vashiia-geroizym.599534#comment-newest


Йордан_13 28.2.2024, 12:37
Тенгри кан
преди 1 секунда


Aууууууу, Баба Меца, че ни клецъ!.. - Ейййййй, Бабо Мецо, виж колко сме страшни, ние сме дружина и да не си припарила, насам! Баба Меца: - Ъъъъъъъ, ъъъъъъъъъъ, вие, палавите евродружки, сте страшни колко теменужки;))) Ида аз въз ваз без срам и свян, да си натъпча търбуха голям! Първо, малко ша ва смачкам, след туй в търбуха шва нагачкам! Ам-ам-ам и край, тва е! Приказката свършва с мечи изпражнения завършва;))) от които ша пораснат и малинки, даже малки детелинки;)))

"Ужасно се страхуваме" – в балтийските страни се боят, че Русия ще ги нападне
„Падне ли Украйна, за всекиго е ясно, че ние сме следващите“

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2024/02/28/ujasno-se-strahuvame-v-baltiiskite-strani-se-boiat-che-rusiia-shte-gi-napadne.599695?fbclid=IwAR0aZz84rQw5Q9cru81LDlbzvLiU6-TcTLaZa-3pXIvVyOgq9HG13JSWsE8#comment-newest


Тенгри кан
преди 2 секунди
Русия ще води война срещу НАТО, това е повече от сигурно, защото Русия иска Константинопол, за да се легитимира като имперски духовен център над целият християнски свят, като наследник на Рим и сами Рим в 21 век. Нея, не я интересува САЩ;))) дори Германия, по-скоро войната ще е срещу Турция, която е всъщност НАТО, а ние, просто ще бъдем прегазени или преминати, но, ако срещнат отпор, руснаците ще превърнат територията ни в нещо подобно на Украйна. Те искат Константинопол;))) Това обяснява, изключително миролюбивото поведение на руската православна църква, която нарече пацифизмът - зло и реално по старият цезаро-папистки адет, подкрепи императора в кръстоносният му поход към Константинопол, към освобождението на Рим от неверниците;)))) Това обяснява и християнският фундаментализъм на нашите русофили, които беха чисти болшевики и атеисти, навремето, а сега станаха, най-големите християни, палячи на свещи, метанопоклоници, иконофили, брутални гръкомани също (това пак е под давлението на Русия) и кво ли не, още;))) Те са ми безкрайно смешни, защото едновременно с това са много боси на тема православие, но ситуацията не е за смях;))) Това са симптомите и маркерите на геостратегическата руска имперска политика в 21 век. Само, че вашите любими социолози, дет са по телевизиите и на клипове в Тубата, нема го кажат, щото не могат го видат. Умствени са;))) Руснаците ще дойдат!;))))


Путин започва подготовка за евентуална широкомащабна война срещу НАТО?
Това заяви вашингтонският Институт за изследване на войната

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2024/02/27/putin-zapochva-podgotovka-za-eventualna-shirokomashtabna-voina-sreshtu-nato.599669?fbclid=IwAR3_7c3o2QaQC-_Kh8P-JwkaMBhORFFs4v2XKRSlYK4PftsWFeDG0g0PUbQ#comment-newest
Йордан_13 28.2.2024, 14:56
И ПП-ДБ и ГЕРБ са русофилски партии, казал съм ви го;))) Те са евроатлантически, само по абревиатура. Тва с министъра е цирк за пред украинците и ЕС;))) Ние, на украинците нема с кво да помогнем, немаме нищо, нит оръжие кат ората, нит армия, нит хора за войници, нит селско стопанство, (камо ли с тях да се мерим по селскостопанство, хахахаххаа...) Затва само ги подкрепяме с думи и с по некой меч на Кубрат, а помагаме на Москва, с политическото си поведение, защото тя има и какво да ни даде, занапред;)))

Борисов директно поиска смяна на министъра на отбраната
https://www.youtube.com/watch?v=kTMmPURwEfM

anti666 1.3.2024, 11:10
QUOTE
Русия иска Константинопол, за да се легитимира като имперски духовен център над целият християнски свят, като наследник на Рим и сами Рим в 21 век. Нея, не я интересува САЩ;))) дори Германия, по-скоро войната ще е срещу Турция, която е всъщност НАТО, а ние, просто ще бъдем прегазени или преминати, но, ако срещнат отпор, руснаците ще превърнат територията ни в нещо подобно на Украйна. Те искат Константинопол;)))

Навремето още Елтимир ми е говорил за древната легенда на Безплътната Врата на стената на Константинопол откъм Златния рог. За нея е знаел и кан-колобърът Крум, защото при обасадата е забил символично копието с конската опашка във вратата на Константинопол. Аз съм бил там на тази стена и знам,чувствах присъствието й. Сега повечето от стената е в руини, но тя е там , близо до Влахерната църква и Златния рог. Легендата говори, че който премине през нея, той ще владее света. Това съм чувал от Елтимир и по тази причина този вълшебен , някога тракобългарския Бизант е така желан от кръстоносци, руснаци и всякаква друга паплач.
Една тема отпреди години;
https://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?act=ST&f=11&t=3913&s=9v1i227t5e0m30h956l5mu9d94

Йордан_13 2.3.2024, 13:15

"До Украйна и назад"
https://www.youtube.com/watch?v=4mN9fMwL_-E

Предаването е от голямо значение за нас;))) Най-вече от 17 минута, нататък;))) Най-накрая някой се сети да отиде до Украйна и да направи поне едно предаване за тва, кво е там. То показва, тва дето ние, казвахме в началото : Евреите установяват Нови Израел на територията на Украйна, а правителството на Зеля избива украинците нарочно, за да изпразни териториите за евреите. Ще се опитам да го резна малко, да не е толкова дълъг, да започва от 17 минута, нататък.


https://drive.google.com/file/d/1QDBnBdhDlDZ1FKcFrrbhl7O4soyJxSAH/view?usp=drive_link

Това е от 17 минута нататък;))) Па, за България, кво да кажем, президенти, министър-председатели, завъртат са, тук-там и накраа им стане скучно, турат кипата и а в синагогата да палат свещи;))) Е, какви български министър-председатели и президенти са това? Нищо общо с България! Те са евреи!

Йордан_13 6.3.2024, 15:50
България е отказала да помогне на Русия за Кримския мост
Страната ни се е отдръпнала по политически причини

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2024/03/06/bylgariia-e-otkazala-da-pomogne-na-rusiia-za-krimskiia-most.600392


Тенгри Кан
преди 2 секунди
Това е съвършена глупост и много недалновидна политика, защото руснаците неслучайно ни канят, галфонье! Те много добре знаят, че Крим, не е нито руски, нито украински, а български! И всяка подобна покана, от невоенно естество, трябва да се уважава. Това е много недалновидна политика, вместо да се вклиним икономически в Крим, ние... "накърнявало ни суверенитета"! Бе, хората започват полека-лека, стъпка по стъпка, да ни предават нашето си, ние сме губили суверенитет! Що за малоумщина! Аз съм поискал Крим;))) И то по начин, който никой галфон в таа "държава" не се сети;))) Руснаците си казват:))) : - Да, това е ваше, елате го стопанисвайте;))) То, по очеизвадно от тва;)))

Йордан_13 14.3.2024, 11:07
Тенгри Кан
преди 1 секунда
Тва ще доведе до повишаване на цените в България;))) Отнекъде тие паре, требе се избият. Войната е икономика на кръвта. Завърти ли се, един път колелото й, секи почва да налива пари там. Тва става гато нормалната икономика е в дълбока, същностна криза и вещае гибелен разпад на обществата и отношенията в настоящият им вид. За да не стане тва се преминава на друг вид резервна икономика - войната;)))

Решено след месеци спорове: ЕС дава още 5 милиарда евро военна помощ на Украйна
Борел: Ще подкрепяме Украйна с каквото е нужно, за да надделее

https://www.dnes.bg/rusia/2024/03/14/resheno-sled-meseci-sporove-es-dava-oshte-5-miliarda-evro-voenna-pomosht-na-ukraina.601147

anti666 29.3.2024, 0:27
Интересно име са избрали организаторите на атентата в Москва. Не говоря са таджиките- бушони, които изгърмяха, а за организаторите им. Бас държа, че тези четирима полуидиоти, които КГБ ще накара да признаят че са убили и Ленин, си нямат хал хабер за Ислямска държава Хорасан (Хорезъм)

Какво и кой представлява някогашната държава Хорезъм, тук сме писали. Тя все още съществува, макар и в сянка и в нея не са таджиките. В Нариман Тарихи е описана подробно;
https://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=4145&st=15

Йордан_13 29.3.2024, 1:32
Попа, брутално издухва мантинелата и става кат имам в джамия;))) Обявяването на Джихад - Свещена война е прерогатив на исляма. Той води "Свещени войни" с каурете, за да ги обърне в "правата вера". Тук при попа Кирил виждаме как право-славенето се превръща в право-верие!;)))) А-хахахахахахахахахаа... Мога да предположа, че подобен изказ и израз на Попа е заради волжките българи, чеченците, карачаите, балкарците и т.н., които трябва да приемат тази война като Джихад - война срещу неверниците фашисти, украинци;))) Попе, таа нема как да стане. Украинците не са хапка за устата на Путин;))) Аз, викам да ги прескочите и да са сбъхтате направо със Запада;))) А попа освен калимевката да си турне и една чалма, отгоре й, ръйш ли, за да замеза главата му на малко подобие на Кремъл;))))

Патриарх Кирил: Западът е изпаднал в сатанизъм, Русия води "свещена война"

https://news.bg/int-politics/patriarh-kiril-zapadat-e-izpadnal-v-satanizam-rusiya-vodi-sveshtena-voyna.html

Йордан_13 30.3.2024, 14:29
Не съм си и мислил, че ще има ден, в който православните ще станат и правоверни;))) Хахахахаххахаа... тва и в най-смелите си мечти, не съм го виждал;))) Преди години са бъзикахме, кат минавахме през с. Православен и го наричахме Правоверен, па то, било истина;)))
Сега се вижда, колко глупаво щеше да е, ако бе въведено "вероучение" в светското образование, което щело да "въздигне младежта";))). Християнството е просто поредният социален механизъм за изпълнение на политически и дори милитаристични планове;))) Аз не съм си представял, че един Поп, ша замени идеята за "Свещеният мир" с идеята за "Свещената война";))) Ххахахахахахахахаха

M. В. Отец Киприан , в миру Валерий Анатольевич - офицер, получивший звание Героя Советского Союза. Кадровый военный , летчик , в Афганистане служил авианаводчиком. Во время боевой операции потерял обе ноги, пережил три клинические смерти, но вернулся в армию, продолжил летать и даже прыгать с парашютом. Просто РУССКИЙ - этим все сказано

Й.С.: Тва е офицер от ГРУ, не е поп или отец, най-малкото - отец;))) Е, за някои е Отец, даже с главно "О";)))
Тва е се едно, некой наш милиционер, да стане поп. То, ги има много де;))) Милиционер-поп;))) В общи линии, не мой да е поп, ако не е милиционер;))) Син буркан;))) Чи даже и клисарите са доносници в РПУ-тата, хахахахха, бати "държавата", ибати "духовността";)))

Те затва лесно слагат и чалмите де, това обяснява "Свещената война", хахахахаххаха, много са смешни;)))) обяснява "Свещената война" и "пацифизмът е зло". Ми той бил офицер-милиционер, бе;))) Така, кажете;))) И БПЦ = РПЦ, т.е. Бълагрската православна църква е Руска православна църква. То е същото, нема разлика. Ако се разпусне БПЦ и край с руското влияние в България. Некой евроатлантик, требе да открадне тази моя идея, подарявам му я. Ще ми свърши работа, не за друго;)))


Имам Кирил
преди 1 секунда
Къф мир ве? Аз ва призовах на Свещена война срещу украинците. Украинец, значи фашист, нацист, защото не иска да става руснак! Затова Свещена война да пълното изтребление на тие, дето не искат са русифицират! Бисмилляяяяхииии, ррррахманииииии, рааааахиииииим;)))

Зеленски призна: Без помощ от САЩ започваме да се оттегляме
Няма подкрепа, нямаме "Пейтриът", нямаме снаряди

Прочети още на: https://www.dnes.bg/index/2024/03/30/zelenski-prizna-bez-pomosht-ot-sasht-zapochvame-da-se-ottegliame.602859?fbclid=IwAR3V4XaG4wnOLtzPgNgIhDS5bpyUadetj-DG_YJPZba4JTp2NnPTiLrllbA_aem_AQLqMaSBIsA8JsqrbTYFuANKIuJhmDnThFkwIhp7IowbDhpYbbe7-YFPJr6v9rPoLd9a-oO3atihNlCLsrYxFIPf#comment-newest


Имам Кирил
преди 1 секунда
Бисмилляхиииии, ррахманииииии, рахииииим, чеда мои, правоверни! Правата вяра е Славянството! В него, българи, не може да има, освен, ако не са славяни. Това, освен Правата Вяра е и Правото Славене на силата на Славянството като единен, богоугоден, руски народ! Народа на Любовта!;))) Ако има такива, които искат да са българи, те да бъдат наречени татари и да им се смени езика!

Руската църква обяви войната с Украйна за "свещена"
Призова всички руснаци за обединение под Кремъл

Прочети още на: https://www.dnes.bg/voinata-v-ukraina/2024/03/30/ruskata-cyrkva-obiavi-voinata-s-ukraina-za-sveshtena.602856?fbclid=IwAR0UdQQAichUMnnbjp9r0N9rr637-_LwkSFcqvAOH5u4R9vRosGUEF071Rw_aem_AQLA3r7zFAmLGy5zhVuPqRJgKSI_dOac0z6K_Jjscnn23bDKU_R7QnElIGRJeN_kMank4DH0ZYYu1yM-0S6qXgUg#comment-newest
anti666 30.3.2024, 22:20
Агент "Михайлов", така му е вербовъчното име на руския патриарх Кирил-Гундяев, не е изключение. На същият принцип (личи си КГБ школата) са българските владици и патриарси. Само че сега са и масони. Нормално е КГБ да искат от Гундяев да им върне услугата, че още на 20 години е щъкал по Швейцария. И то във времената, когато на обикновения човек там му е трябвало разрешение да иде до Сочи или Москва.
Тази снимка казва всичко;
https://www.voininatangra.org/modules/xcgal/displayimage.php?pid=16002&fullsize=1

Йордан_13 12.4.2024, 12:28
Моето завръщане в Кимерия Иван Митев – Шегор Расате колобър

https://svetlanda.com/%D0%BC%D0%BE%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%89%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B2-%D0%BA%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%B2-%D1%88/

Хаххахаа, ем, тази статия ще доведе доста русофили до припадък. Така е. Украинците са българи - северни българи, евразийски българи, както искате ги наречете. Защо се случи войната на Русия с Украйна?:))) Тя се случи в Годината Бури Барс, не забравяйте;))) Тя беше наречена; наречена на българската нова година. Не може по друг начин, едно забито и клеясало съзнание, като това на днешният българин да бъде извадено от Балканите, Ориента и Запада и да бъде насочено в друга посока. Има толкова много признаци, които може да не се харесват на много хора, но един от тях е, че украинците ни дойдоха на крака, да искат помощ. Това не е случайно. Ша дойш ти, в забитите Балкани, да търсиш помощ, от тези, които се нуждаят от помощ;))) Това е нон-сен, който предизвика Годината Бури Барс;))) Големо негодувание... Те, защо са дошли, мръсници, нагляри;))) Те са такива и такива, гадни... Само че, драги българи, това сте самите вие;))) Не се харесвате? Аааа, това е друг въпрос, хахахаха... Аз, кво ви думах тогава? Войната ще засегне пряко България, тя е заради България! Още не може да се осъзнае, защото се слуша гласа на руснаците, тука в България. Много са кресливи;)))
Колкото до тюрките... вижте, ние като народ пътуваме във Времето;))) Ние бехме и троянци и кимери и асирийци;))), скити, сармати, тюрки... Разберете, това сме самите ние, това са нашите преобрази в различните исторически епохи. Ние сме, които сме!;)))Неслучайно в "Сказание за Чулман", "Песен за Троя" се следва от "Песен за Кимер" и се следва от Песен за Маджи". т.е. "Песен за Асирия", а след това "Песен за Скития". Ми вижте, структурата му само! Ако правиш исторически преглед, ти не се срамуваш от този или онзи, свой преобраз, но да зациклиш в един образ, ти спираш да бъдеш Пътник във Времето. И Времето те изяжда;)))

Имайте и нещо друго впредвид, че страхът на Запада от Русия и от Евразийската степ като цяло е неслучаен. Способността на Българите да организират огромни военни формирования и да осъществяват с тях военно, геополитически задачи е заплаха за самото съществуване на Запада. Не забравяйте, какво направихме ние, чрез хон българите на Атила. Съсипахме Рим;))) Военно го съсипахме;))) Създадохме си възможността да се завърнем на Балканите. Ние стъпкахме само с копитата на конете си, многовековното величие на Рим;))) Без да ставаме, римски императори, които служат като повод за гордост на нашите днешни тракомани;))) т.е. еничари;))) Не, на бойното поле - щит срещу щит, меч срещу меч, една структура на армията срещу другата структура на армията, техният начин на живот срещу нашия! Победа, Българи! Рим е на кокали и мръвки под копитата на конете ни!

Йордан_13 12.4.2024, 13:11
Тенгри кан
преди 2 секунди

Не забравяйте, че както смятате, че само дават наряди, при които ядат и пият, така една вечер, както сладко си спат, са чува сирената за тревога и кат караконжули сички скачат фффф въшкарника и кубинките, бегом до оръжейната, оттам на Прага-та и аре в Украйна заедно с войничките;))). И квот бешело, бешело;))) Така че, не им завиждайте за трохите;)))

Радост под пагон: Вдигат заплатите на военните с 30% от 1 януари 2025 г.
Сега базовата заплата на войник е 1450 лв.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2024/04/12/radost-pod-pagon-vdigat-zaplatite-na-voennite-s-30-ot-1-ianuari-2025-g.604220,1


Тенгри кан
преди 3 секунди
До Анонимен 14
Нямаш никакъв шанс, не защото руснаците са силни, а защото аз, като част от резерва на БА, няма да се явя под знамето и то съвсем съзнателно;))) Всеки ден ви чета, наблюдавам начина ви на мислене и световъзприятие... Ти ми дай, едно основание, аз да положа костите си, кръвта си и плътта си за теб;)))

Анонимен
преди 39 минути
Най добре е още отсега да си променим фамилиите на руски защото няма какво да се заблуждаваме че с нашата 30 000 армия и от запаса ако в докараме до 100 000 имаме някакъв шанс срещу тия глaвopeзи

Огромен шпионски скандал в Австрия в полза на Русия – има и българска връзка
Опасенията са, че руски агенти трайно са проникнали в тайните служби на Австрия

Прочети още на: https://www.dnes.bg/index/2024/04/12/ogromen-shpionski-skandal-v-avstriia-v-polza-na-rusiia-ima-i-bylgarska-vryzka.604162?fbclid=IwAR3hPO58Q2B4JuVvZYGX2R57ELOOVTUPNo1rtzZunfoyxrVY4yPFm0AKQd0_aem_Aag0k_sRN_taT3Bw48Ub9YZlbT0GG3P8FXUBST5bFAgCMAFmTAU2nGsgr5SKuKA2kqRc4kyEz_hV47JBHtwcMBHf#comment-newest

Тенгри кан
преди 1 секунда
Путин отнема колониите на западняците, на които те изцоцваха ресурсите, за да създадат илюзорно благоденстващият Запад;))) към който сички наши олигофи са юрнаха кат полудели, за да топнат и те пръст в кацата с меда. Попаднат ли колониите в руски ръце, Запада ще капитулира без война;)))

Руски инструктори и военни материали са пристигнали в Нигер
Русия ще инсталира в Нигер система за противовъздушна отбрана

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2024/04/12/ruski-instruktori-i-voenni-materiali-sa-pristignali-v-niger.604158?fbclid=IwAR1yxActbZ9QIzFBf8TTbq37xyc0HGKRiWolfWUX7HSyBINdys3qXhiNlvE_aem_AahuF54vZJhRBOdsJuFGY8_flNKmz5znB_F4hkQUu8PmiSr6_fPxyBSGZA70aBHB3JCIi6Z1rrPEXl0eb7mdWRKB#comment-newestЙордан_13 13.4.2024, 16:30
Тенгри кан
преди 1 секунда
До Анонимен 81

Кратун руски, ами то и ние говорим руски по простата причина, че навремето, той доминираше в средното училище, а западните езици, бяха втора ръка;))) Сега, доминира английският. Това не значи, че сме англичани;))) Руският империализъм е също толкова лош, колкото английският колониализъм! Това трябва да се разбере от всички. И тук е бунта на украинците. Те не искат да са руснаци, нито россияни! Въпросната шльокавица е вид северобългарски диалект и няма общо с руският, наистина;)

Да не говоря, че лемкимвският диалект, на русините, хахахахаххаа, русините...., (пич ти си глъфффф бе, глъфффф фбе, глъффффф бе, посрьо!) Всички русофили са имбецилни гълваци! Езика на русините, хахахахаа, нали, ама не на руснаците, на русините, хахахахаха, наречени сега "лемки", (поради диалектният изговор "лем") е още по-близък до днешният български;))) Чаткалъ-паткалъ?;)))

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2024/04/13/ukraina-gubi-teritoriia-chak-do-dnepyr-bez-zapadno-oryjie.604319#comment-newest

Йордан_13 13.4.2024, 20:30
Рубладжиите са проблем за националната сигурност - БНТ Панорама - 10 март 2023
https://www.youtube.com/watch?v=jfXxz7C_A6M&t=5s

;))) Пак да се върна на този епизод;))) Хахахахаха, ем, причината за войната в Украйна е България. Тази война, не просто засяга България, а идеята България е в основата й. Затова "поп Кирил" призова за Джихад!;))) Той иска да унищожи идеята за България във фундаментите й, не просто като държавно проявление. Иначе, Русия си отива. Русия съществува въз основа на анекса и преименуването на Волжка България в Татарстан. Махнете от нея, Волжка България и Русия се превръща в Московско княжество. Затова, като кажат: вие не сте тюрки, а иранци, това е Москва, не сте българи, а траки, това е пак Москва;))) Атакува се съзнанието на простолюдието и за него, сънародниците му се явяват татари, мишари, башкорти, чуваши и т.н. Затова феномена "украинци", които не искат да са "россияни" е проблем за тях. Русия е намерила формулата за своят евразийски глобализъм. Всички са "россияни", а останалите са руснаци! Да чувате нещо за българите?;))) Точно така, те отсъстват в настоящето и бъдещето. Те са само минало, историческо минало! Техни наследници са татарите;))) Имало е, някога българи, но вече няма. Това е руската историческа пропаганда, която е много силно оръжие, не бива да се подценява. И колчем, някой оттам заяви: "Аз съм българин" и хоп, оттук се чува: "Какъв българин си, като си мюсюлманин";))) и троп, вратата на съзнанието се затваря, връзката се прекъсва, още неосъществена. Много е тънко, но хората не се усещат. И това е пак, Москва!;)))Аз, няма да говоря като Боян Расате, тези, болшевиките са ясни. Демокрацията за тях е още по-добра хранителна среда, защото могат да се нароят в стотици партии и пак да са те! Преди беше по-лошо, защото беха една БКП и ведно съпридружно БЗНС;))) Но, така са много лесни за опортюнизъм и пораждане на антитеза. Удобна мишена;))) А сега, няма вече антитеза, защото те могат да станат и либерали и демократи и националисти, за абсолютно всичко, могат да се представят и то доста убедително, болшевиките;))) Да не говоря за милиционерските партии, които инженерно се конструират. Тази на Чикагото, той не е в ред с главата този милиционер, но идват други двама Росен Миленов и онзи разведчика,преподавателя по национална сигурност Maрков. Бъдете убедени, че в момента тяхната политическа и обществена активност е активно мероприятие с цел да формира политически проект, който да увлече голяма част от негласуващите. Само като вида милиционер на политическото поприще... То първом е смешно, но и сериозни хора стават смешни като подкрепят. Разберете, няма... Борбата срещу Системата е борба срещу милиционерите. Те държат Държавата! Разберете го, това! Без тях, тя си отива! Отива си тази държава, която ни убива всеки ден. Трябва да се научим да пътуваме в Бъдещето, а не непрекъснато да стоим в капана на Миналото. То е само спомени вече, разберете, няма да се върне! Строители на Бъдещето са нужни! Паметта си е памет, но Бъдещето не е просто съхранена памет през Времето, то е творческа екстаза! Това му липсва на Расате, последното;)))

Йордан_13 15.4.2024, 0:17
САЩ изпращат тежка инспекция на база Граф Игнатиево заради F-16
Обучението на един пилот струва 2 млн.долара и той ще управлява машина за 200 млн.долара, обяви шефът на МО

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/sasht-izprashtat-tezhka-inspekciya-na-baza-graf-ignatievo-zaradi-f-16


:))) Нека да позная;))) Сертификат нема да получим и сичките самолети за 8 млрд. ще бъдат разположени на територията на Украйна за нейно ползване;)))

Йордан_13 17.4.2024, 23:29
Очакваме гласуването за окончателното приемане на тези законопроекти да бъде вечерта на 20 април", обяви по-рано днес Джонсън.

https://www.vesti.bg/sviat/republikancite-predstaviha-voenen-paket-za-ukrajna-6196501


20 април е рожденият ден на Адолф Шикългрубер;)))

" Семейството на Хитлер произхожда от областта Валдфиртел в северната част на Австрия. Неговият баща, Алоис Хитлер, е роден извънбрачно и до тридесет и деветата си година носи фамилията на майка си, Мария Шикългрубер. Поради това в свидетелството за раждане на Адолф не е посочен баща, което предизвиква спорове за произхода му. През 30-те години Уилям Хитлер, племенник на Хитлер, се опитва да го изнудва със сведения за родословието му. По този повод Ханс Франк, виден юрист от Националсоциалистическата партия, провежда разследване и по-късно твърди, че е открил писма, според които навремето майката на Хитлер е работила като прислужница в еврейско семейство в Грац. Франк твърди също, че деветнадесетгодишен член на това семейство на име Леополд Франкенбергер е биологичният баща на Хитлер.[3] Ханс Франк заявява впоследствие, че чистият арийски произход на Адолф Хитлер е очевиден.[4] Твърденията на Франк са приемани от мнозина през 50-те години за достоверни, но през 90-те са поставени под сериозни съмнения от много историци.[5][6] Британският историк Иън Кършоу отхвърля теорията като клевета, съчинена от противници на Хитлер, и отбелязва, че евреите са изселени от Грац през XV век и заселването им в града е разрешено отново едва след раждането на Алоис Хитлер.[6] През 2010 г. обаче излиза генетично изследване, което отново подхранва съмнението за еврейска връзка в потеклото на Фюрера.[7]"

Йордан_13 24.4.2024, 19:21

US-експерти: Не НАТО, Европа трябва да прати войски в Украйна
Русия не можела да си позволи да воюва с няколко държави едновременно

Прочети още на: https://www.dnes.bg/index/2024/04/24/us-eksperti-ne-nato-evropa-triabva-da-prati-voiski-v-ukraina.605445?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0GHelfAL8-HEY7qrLkTudij5XYigF9Of9CU04CUG44MMASNr_LPqZ_yQs_aem_AWKQKd2YpC5ndDwaGrvqubSSLfZJ8bgKh2B0MQkqwGFdrzQNmsAlWfldi0Wd8mAWUiAz8kszUtq8AcQqFVTF06ms#comment-newest


Тенгри яко в дупайко
преди 2 секунди
Аре, влаковете композиции от България потеглиха;))) Най-отпред са Христов и Пейков държащи двете знамена - българското и украинското, а върху руското седнале с голи дирници;))) Христов: Ще победим! Ще видим, къде са руснаците, ще отидем и ще ги напляскаме;))) Пейков;))): Аз пък ще им покажа преимуществото на електрическата батерия пред ДВГ!;)))

Украинките плачат за Христов и Пейков: Ой, мой коханок ( любими мой) де се дяна, ела, сърцето ми плаче, та се къса, върни се при мене, при децата в мойте скути;)))
https://www.youtube.com/watch?v=XD6LxsSi7gQ&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1v2G_bDdKq9vUX1KWUkEKdkwZawTWUksjJNiPEao36FYxy-oi5z7TIVbY_aem_AWL4IMpQUgTWFiLwSNmXjXT0T1tWYenNkDBDMMKH93RzcQYDNXnpiXClbk4HBfBbNWRrWYp8ycsetnq7k-w7VwVi


Тенгри яко в дупайко
преди 3 секунди
До българина
Ами, запиши се, доброволец;))) Не, казвай, какви големи егоисти сме ние;))) Ти, женен ли си? Питай жена си, дали иска та прати на фронта;))) да се биеш за Украйна;))) Аз съм присъствал на сцена, в която една мадама, не даде и дума да са издума, мъжа й, който е военен, дори на мисия да отиде;))) Сички, дето са айляци и им се воюва, т.е. мре;))) сформирайте доброволчески батальон и напред! В Украйна и в момента се бият много българи на украинска страна,а ние ги зареждаме с оръжие!

българина
преди 8 минути
българина е изключителен егоист, който не гледа по далече от носа си. Абе Украйна има нужда от помощ, а ние се правим на дръж ми шапката. А на нас, когато Османците ни изтребват, търсиме някой да ни спасява, нали? Еми не сме честни.

Тенгри яко в дупайко
преди 2 секунди
До до тоя
Пич, ти бъркаш епохата;))) Генерал Гурко, жена му..., хахахахахаха... Тогава може. Сега, жените командарат;))) Скрито, но командарат;))) Пробвай се, да извадиш един мъж, дори за обикновен саботаж;))) Требе ти каа, чи и тук иди жената и казва: "Ама ти, сега и ти ли в това". Тя, не го спира, уж, но жените си имат едни такива лостове, хахахахахаха, хахахахахаххааххаа...само с едно изречение с подтекст и го спре;))) Давай, бе, пич! Дай пример! Излез с украинското и българските знамена, развей ги на мегданя, призови българите! Аз немам против;)))

до тоя
преди 6 минути
абе смот...льо жената на Ген.Гурко и на другине руски генерали дали ги е спирала да ходят на фронта. Решава се и се отива точка. И какво ще каже по твойна логика - отивам да воювам срещу Османската империя в България. Ние сме страшен народ, все на нас некой ни е длъжен, все сме великите страдалци, а когато трябва да помогнем на някоя държава - дим да ни няма.Йордан_13 26.4.2024, 21:07
Шойгу: Русия няма интерес да напада държави от НАТО
Вашингтон умишлено протакал конфликта в Украйна

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2024/04/26/shoigu-rusiia-niama-interes-da-napada-dyrjavi-ot-nato.605769


Тенгри кан
преди 1 секунда
Тез приказки на Шойгу са много далече от истината, но той нема да разкрие руският геополитически план;))) Русия вече воюва с НАТО, защото оръжията му са в Украйна, независимо, че се държат от украинци, те са обучени от американците, а Украйна, дефакто е член на НАТО с доставката на американски оръжия. Основната задача на РФ не е да победи, а да изтласка НАТО възможно най-далече от своите граници. Затова следващите нападнати ще са Полша и Швеция. Аз, така бих постъпил. За мен ще е недопустимо, разполагането на ядрени оръжия в една Полша, а и за какво ми е съсед, който всеки ден, ще ме псува през дувара?;))) Швеция сама се вкара в капана на САЩ влизайки в НАТО. Това териториално настъпление на НАТО към Русия, няма как да бъде позволено, т.е. там, където НАТО си е позволило да настъпи по един или друг начин, накърнявайки, моят геополитически интерес, аз няма как да оставя това и да махна с ръка;))) Ще сформирам две армии, с едната ще допригазя Украйна и нападна светкавично Полша в движение, а с втората ще атакувам Швеция. Войната ще продължи с пълна сила. Украйна е само началото. Това е ТСВ, която съвсем резонно може да добие ядрени измерения, като се отчита наглостта и арогантността на англосаксите. Нейният първи етап е изтласкване на НАТО далеч от границите на РФ;))) Но и той е достатъчен да ройне Старият Свят;))) Останалото ще е просто Апокалипто;)))

Йордан_13 14.6.2024, 14:39
Румен Радев: Трябва да осигурим военна подготовка за младите
Войната в Украйна показа - най-важният фактор остава човешкият

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2024/06/14/rumen-radev-triabva-da-osigurim-voenna-podgotovka-za-mladite.610605#comment-newest


Радев
преди 1 секунда
С това искам да отговор на въпроса на г-н палковника Марков докъде са стигнали нормативните документи относно нашето участие в театъра на бъдещите бойни действия, защото, както и самият той знае, ние сме НАТО, не член на НАТО, а самото НАТО и щом НАТО връща наборната служба, връщаме я и ние. Ние просто не сме субект на геополитическата сцена, а обект! Квото каат партньорите!;))) Не знам, защо мислите,че войната срещу руският свят, ще ни се размине... Става въпрос за Война на Световете!;))) Къде работат 2-3 милиона българи? В чужбина! В ЕС, във Великобритания, в САЩ... Работат, живеят! Руският свят разрушава техният комфортен начин на живот;))) Това е друга Система, друг начин на живот, в която личността нема значение, тя служи на Цялото, а в Западният свят, Цялото служи на личността. Личността е свещената!;))) Нищо, че сере, яде, пърди и не допринася, кой знае с кво, тя е важната, основата на западната цивилизация. Има права! Я, да видим, дали в руският свят, личността има права? ;))) Ба;)))