| Движение "Воини на Тангра" - Начало |
Помощ
Участници
Календар
|
| Страници: (7) « първа ... 4 5 [6] 7 ( последно съобщение ) | ![]() ![]() ![]() |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 3.6.2026, 22:11
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 17 745 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
КАТ излезе от храстите, снима от небето
https://trud.bg/a/articles/%D0%BA%D0%B0%D1%...%B5%D1%82%D0%BE Йордан Стайков 4 ч Да, това, което забравих, да ви кажа за "иновациите" на кликата на Гумен Гадев, това са дроновете. Тази технология за първи път беше използвана срещу мен в Ситово през 2020 г., за да бъда следен, защото аз съм кат горянин , крия са;))) и те не знаат, къде съм що съм и кво праа и тогава започнаха дроновете... както си режа дърва в двора, плева, коса и оп, един дрон са снижава над покрива на къщата. Взех да вада първом пишката, оттогава зняят, че ми е малка и жените не мъ търсят (но пък знаят, че малка, малка, ма па е опасна, затва бегат га им предложа, тва-онва), че дрона трябва да е високо, за да не е в обсега на въздушната пушка и трето, преди възприемах жуженето като роене на пчелите и търсех пчелният рояк къде са е закачил, за да го фана, но сега вече, чуя ли само "ззззззззззззззззззз" и в търъ съм под некоя дебела борика или група борики, сливи, всичко чепато и клонато с дебела сенка, под стрехи на къщи също става, защото дрона требе да снижи и да дойде срещу тебе, на изстрел разстояние. После Първо РПУ взе да следи и други в селото и накрая един дрон така обнаглял, че зависнал и с удоволствие наблюдавал един ловджия как си похапва на двора и след това паднал... Повредил се, горкият;))) България произвежда два вида дронове:))) Да, България произвежда дронове, но не ги внедрява в армията, а ги изнася, но нищо не пречи на ДАНС например, да ги използва нелегално срещу вас: 1. Дронове с фабрично вградена бойна глава (Камикадзе) При модели като SAMJET (на „Самел-90“) и NEM-600 (на Hades Defence Systems), експлозивът е вграден в корпуса на самия дрон още при производството. Те нямат механизъм за пускане на бомби. Дронът се насочва от оператора или чрез GPS координати директно към целта (танк, бункер, жива сила) и се взривява при сблъсък. На практика това е „умна“ крилата ракета, но на много по-ниска цена. 2. Квадрокоптери със сменяеми боеприпаси (FPV и бомбардировачи) В България се разработват и по-малки системи (тип квадрокоптери), при които дронът е платформа, а бомбата се закрепва допълнително. Тук идва важната роля на българския завод „ТЕРЕМ - Цар Самуил“ (Костенец) и частни заводи като „Арсенал“, които произвеждат специални боеприпаси за дронове. Те биват два вида: Свободно падащи (за многократни дронове): Дронът лети над окопа или техниката, операторът натиска бутон, механична щипка се отваря и бомбата пада отгоре. Дронът се прибира, за да бъде зареден отново. Прикрепени към FPV дронове: Малки, евтини боеприпаси се привързват здраво към бързи състезателни дронове. Операторът ги врязва в прозорец или люк на танк. Накратко: Българската индустрия произвежда както целите системи (където дронът и бомбата са едно цяло), така и отделните взривни устройства, които се закачат под стандартни дронове. |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 4.6.2026, 10:23
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 17 745 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Обрат с пенсиите
Автор: Труд news България 08:30 04.06.2026 https://trud.bg/a/articles/obrat-s-pensiite Освен пенсионните промени, парламентът гласува субсидиите за партиите да бъдат намалени от 4,09 евро на 3 евро за всеки глас на избирателите. Не от пенсии и субсидии за партиите, а от бюджета за отбрана да се спестят пари, за да се намали годишният дефицит, предложи депутатът от “Възраждане” Димо Дренчев. =============================================================== Дрянка, Дрянка, ба ви са мамка;))) Ето, така са разпределят потоците капитал, за да мой Копринката да скрадне и раздаде на своите. Измисля се голям проблем, който налага преразпределение на средствата в хазната (инак нема как да са скрадне) и ако количеството не си заслужава краденето, тогава се тегли заем;))) Иначе партийната субсидийка е хубаво нещо, лошото е, че е при мошеници и тарикати, а не при мен;))) Коста и кръга около него я лапа и си житка из България пеейки възрожденски песни. Ма един пат не изпя: " Не щеме ний богатства, не щеме ний пари, а искаме свобода, човешки правдини" ;))) Не, не изпя!;))) Навремето, нал ви думах, беха пуснали една позната, готино момиче, ся;))) тя убега от приятелската ми листа, де, но я питам: - Бе, ти как одиш са разправяш тук с хората, не ти ли плащат за дейността, поне некви режийни на ден, ето ходиш, насам-натам, от джоба ли си даваш? Ми, вика: от джоба. Работя и върша едновременно тази дейност. Хм, викам, то така партия са ни прай;))) И кво? парите, остават в София? - Да, вика, парите остават в ръководството в София, а местните организации действат жертвенно "в ползу роду". Ся, тва ми беше достатъчно да видя една финансова пирамида, защото върха трябва да захранва финансово низовите организации, това е все едно до краката на тялото да не достига кръв, а кръвта в случая са финансите... Това, въобще не е организация, поне за мен, потока трябва да се върти - от горе надолу и от долу нагоре, верно е, счетоводството става сложно, трябва да се отчита всичко, дори вафлите. Ама, то, така е, то ако беше лесно, секи щеше са занимава с тва. Аз на няколко пъти и казвах да са откаже, да стане майка, щото много готина, обаче, жените по принцип не мъ слушат. За да реализираш, нещо по-голямо обществено, ти трябва на микроплан да си реализирала нещо такова. И този микроплан е семейството, т.е. да имаш некакъв елементарен опит. Това е сега като с Бодакова, нали. Младо, много хубаво момиче, но грешно влага своята креативна женска сила - говори за демография, а демография стои вътре в нея;))) Нали... Ако можехме, ние мъжете да раждаме, щехме да раждаме. Ние раждаме, но по друг начин, чрез мисълта си, волята си и т.н. Мъжкият принцип също ражда, но неговото раждане не е физическо. |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 4.6.2026, 12:42
|
Икономисти: Финансовата реалност е тежка, трябва ни строга дисциплина
Проф. Ганчо Ганчев: Възможно е да възникнат рискове занапред https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/723762-iko...oga-distsiplina Болшевишки свръхдефицит преди 1 секунда Копринков да върне парите на Пеевски, които открадна и с които Радев спечели категорично изборите, пазарувайки електорат на килограм и свръхдефицита ша намалее драстично. Не бива да забравяме, че червената кхмера Копринков доста често беше в управлението на държавата чрез служебните на Радев и оттам краде кат за последно! Това доведе свръхдефицита! Свръхдефицита бил непремерен разход, въпроса е какъв е този разход, нали? Дали от липса на производство или от кражби? Или от двете?;))) анонимен преди 28 минути Абе къде изчезна паричният резерв от Валутният борд???? Кой го открадна нашти апаши или Европейските апаши???? Тенгри кан преди 1 секунда До: анонимен 2 Парите са в Копринков, Радев, Георги Гергов и Пламен Узунов- трудовашко-първенешките селски михлюзи,. нищоправци, серсеми, чииджии и гювендии. Оттам, те отиват в Русия, заобикаляйки санкциите и поддържат руската икономика. Чрез кого? Чрез Георги Гергов, разбира се. Това е Схемата. Затова излизат разни и казват: "Нито цент за Украйна повече". Все едно, Украйна изсмуква парите;))), а парите ги изсмуква Москва! Веднага преди 5 минути Нужни са големи чистки,навсякъде където са държавна издръжка.Без даде слушат политици и синдикати който са виновни за грабежа на България. Тенгри кан преди 1 секунда До: Веднага И кой ще оставиш само? Администрацията на село Труд? Или администрацията на село Първенец?;))) Вие не сте добре с главите: сложихте на власт, най-кървавочервената болшевишка руска измет! Това е все едно да сложиш Путин да та управлява! Няма как да не получиш свръхдефицит! Къде изчезнали парите, имаше ги, сега ги няма?! Ами в Москва! В Москва! Путин воюва, има нужда от пари, и овладя чрез Гергов, Задунайская и й дръпна парите. Кво има толкова, сега сте на дережето на руснаците! |
| anti666 |
Публикувано на: 6.6.2026, 22:50
|
||
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Участници Съобщения: 2 575 Участник # 700 Дата на регистрация: 22-September 06 |
Много точно е написано. Парите отиват към олигарсите, свързани с руско-хазарската мафия. Чиче Гоше, Сашо Дончев, ТИМоваците от Варна, Валентин Златев, Черепа и още и още.. Те от своя страна трябва да се отчитат на господарите си. Идет война, пардон СВО и на Кремъл му трябват пари и то много пари. Китайците ги изнудват да им купуват петрола на по-ниски цени от производствените, Северен паток го отстреляха, а макар Турският паток да се пука по шевовете с пълен капацитет, войната иска пари. Да припомним, че едни български политици и олигарси през 2014г изментриха Путин-Шеломов с Южен паток, взеха пари от Масква (под масата естествено) и не ги върнаха. Ако бяха те официални, руснаците щяха да си ги получат чрез Международния арбитражен съд, както Атомстройремонт направи заради реакторите за Белене. Но в този случй пиха една студена вода. Тук визирам Боко Тиквата, Вальо Злото и Свинчо Пеевския. Затова сега тия са по-тихи от водата. Защото Кремъл си иска рестотото. Преди време Осман Октай от ДПС разказва, че кат ходил през 2018г. Румен Гадев на крака при Путя, диктаторът го накарал да чака половин час и после първият му въпрос бил "Где мои денги?". И нашият президент тогава започнал да се гъне като макарон и оправдава с олигарсите, че те ги откраднали. https://clubz.bg/174082 Интервю с Решетников https://www.instagram.com/reel/DXuMEEyCFBQ/ https://www.youtube.com/watch?v=qV2nz_BtFTU Така че....700 млн долара пичове! Ген. Решетников от КГБ го каза, рестото трябва да се върща и то с лихвите. Сега тия оправдания вече не важат. |
||
| anti666 |
Публикувано на: 6.6.2026, 22:50
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Участници Съобщения: 2 575 Участник # 700 Дата на регистрация: 22-September 06 |
Тук трябва да отбележа как един тенгриянин може да знае неща, просто по вътрешно усещане.
За това любопитно или по-скоро скандално интервю с Осман Октай не знаех, но то се навърза точно с това, което е написано по-горе. И то обяснява защо Копринков преди време сви едни пари от Дебелян, поради което известно време той квичеше как ще сваля мистър Кеш и как "няма да позволЪ това". Сега вече забрави за мистър Кеш
Относно посещението на Румен Гадев в резиденцията на Путин в Сочи, това нарушение на дипломатическия протокол, за което говори турчинът е наистина скандално, защото президент посреща друг президент на европейска страна. Още повече Путя е наясно, че не Радев е прибрал парите и няма как да като президент да застави олигарсите да му ги върнат. Решетников в интервюто с Бенатова също подчерта, че Путя като обучен кагебист може да говори мило и спокойно, въпреки да иска вътрешно да прегризе гръкляна на "обекта". Такова поведение е обяснимо само при едно единствено положение, за което всеки интелигентен човек може да се досети. Няма нужда от любезности с подчинените си, още повече ако самият той чрез Гергов го е направил от "прост льотчик" президент.
|
| Йордан_13 |
Публикувано на: 7.6.2026, 16:18
|
||
Ина Малкарова Бях озадачена от предизборното поведение на Живко Тодоров! Той ходи да сади борчета /// вместо (както всеки друг път) - предизборно да влезе с багери и жандармерия в махалите ! Сега си мисля, че вместо Живко - трябваше да следя публикациите на заВалийските сутеньори и наркопласьори 🙂 щях да знам резултатите предварително :))) за кого ще гласуват под строй махалите Йордан Стайков Ина Малкарова: Бойко, Шиши и сие дължат на Путин над 700 000 000 долара, които с лихвите вече може да са 1,5 млрд.;))) Затва те просто предадоха властта на Мунди Гергов, който е руски представител. Какво ще направи Мунди Гергов? Парите трябва да се вземат отнякъде;))) Кой ще ги даде? А, досетете се! Данъкоплатците. Затова се започна: финансовото положение много тежко, оттук трябва да отрежем, оттам трябва да отрежем, нито цент за Украйна повече! 4 години ще се работи за Москва;))) Който работи, де;))) Муни ша изплати дълговете на Бойко, Шиши и сие. Нал виждаш как мълчат?;))) Ериха са, ериха са и изведнъж са спихнаха! ;))) Защо? Потому что, Путин сказал: Когда верните денги мои, суки проклятъе? ;)))) И так;))) |
||
| Йордан_13 |
Публикувано на: 8.6.2026, 12:10
|
Никакъв дефицит няма;))) Дефицита иди от тва, чи като дой Румен Гергов, трябва да се краде и почва да говори: " Голееем дефицит, затягайте колани", да мой Копринката да скрадне. Не е случайно, че това се е случвало при Гълъба и не е било верно и схемата са повтаря. А, истината е,че 4 години много ще се краде. Един път има да се връщат пари на Русия, втори път да се поддържа Русия срещу Украйна, по вторият начин, затова пак трябват пари и трети път, трябват режийни;))) и за самите хора на Румбата и Гергов, т.е. Копринков да скрадне от общата каца с меда, по-скоро да изпразни цялата каца с меда;))) Нал има работливи пчелички? Ша натрупат нов мед;)))
Мартин Димитров: Няма факти, които да потвърждават дефицит от 7,4% https://news.bg/finance/martin-dimitrov-nya...sit-ot-7-4.html 4О, божке преди 6 минути Този човек е много объркан. С новите удари между Израел и Иран и никаквата преспектива за отваряне на Ормуз, света чака и се готви за инфлация. Нашият обаче чака падане на цените с цели 30%. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно и този не беше вицепремиер. 3анонимен преди 7 минути Бе то и лисицата очаквала едни работи да паднат, ама.. 2Бай Муй преди 8 минути Цените вече падат! Пазете се да не ви ударят! 1Бай Танас преди 10 минути Тоя човечец много се е объркал. Че и си вярва. Говори убедено. Като Киро. Ще берем ядове с гълабарника на радеф. https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724166-vit...va-neobhodimost Вицепремиерът Пулев: Очаквам до 30% намаление на стоките от първа необходимост Очакваме от веригите устойчиво поведение и пазарни мерки, добави той Путин преди 1 секунда До: анонимен Они не откупились, они мне должны деньги;))) Румен доставить меня их! 50анонимен преди 6 минути Чорап, с колко се откупиха Биби Винету и Делю хайдутин, че не ги пипаш за нищо? Румен Радев: Овладяването на цените е една от най-важните теми Създаваме партньорство между веригите и правителството https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724177-rum...-vazhnite-temiч Mьнннььь преди 2 секунди "Днес създаваме едно стратегическо партньорство между веригите и правителството" А, вие, какво друго сте очаквали от мен?;))) Досега бех президент, не производител на стоки. Нямам АПК "Първенец", което да произвежда продукция и аз да я пласирам на Борсата в Първенец. Там сичку сега е внос. Движението на стоки, услуги и капитали е от Германия към България и от Турция към България и ние сме колония, потребителски придатък. Ако искате промяна - мотиките и на къра в Първенец! Така, лека-полека, борсата в Първенец ще се напълни с българска продукция, а, ние ще се порижим вноса да не дъмпингира тази продукция. Но, под вашите мотики, няма да излизат само блага, изпод вашите мотики ще започнат да излизат и деца, изпод вашите мотики ще израсне най-силната земеделска партия в България, която ще победи на изборите мен самия Мънььь Връннььь и ша ма отърве от мъките, на които ма подлагате като министър-председател. Алга, Булгаристан!;))) Алибегов: Кратък сезон, недостиг на кадри, оправия няма Наслушахме се на обещания, не очакваме абсолютно нищо https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724199-ali...-opraviya-nyama Мъньььь преди 1 секунда Алга, Булгарстан! |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 9.6.2026, 15:14
|
Гледам страшно в камерата преди 1 секунда и печеля изборите за Марамун Радев Гергов и Путин, след което ме посвещават с пениса на Озирис в ложата на Слънцето и аз вече, нема как да гледам страшно в камерите;))) Георги Кандев напуска МВР: Да избирам между поста и принципите си е невъзможно Не мога да бъда човека, който просто ще гледа страшно в камерите https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724222-geo...i-e-nevazmozhno МВР преди 1 секунда Превземаме и президентската институция!;))) Можете ли, да си представите двойката "банкер-милиционер". Звучи ви, познато, нали? "Роднина-милиционер", "Роднина-милиционер", сега просто я модернизираме "банкер-милиционер", "банкер-милиционер"! Така парите ще са пазени и на сигурно място и няма да ни бъдат взети! Тези са ад преди 23 секунди Полицаите не са полезни на никого, ама на никого,камо ли лудите жени в полициите! Това пародия ли е преди 2 минути Политика с п.рости полицаи не се прави,само извращения като при Борисов и Цветанов!Политика с полицаи въобще не се прави! https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724240-and...dvoyka-na-pp-db Андрей Гюров и Георги Кандев - това ли е кандидатпрезидентската двойка на ПП-ДБ? Влиза ли в политиката вече бившия главен секретар на МВР? Дронна атака преди 5 секунди Стратегията на ПП-ДБ е овладявайки президенството да ограничи комфорта на Радев и да балансира на Путин. В крайна сметка, тия двамата оттам като дрон могат да се спуснат и да ударат Изпълнителната власт, така, както направи Радев;))) а дрона, се досещате, това е орел, който се спуска отгоре за плячката си;))) Оттам е взета идеята за него;))) Демерджиев: Кандев ме изненада с напускането си, имах му пълно доверие Той не изложи пред мен мотивите си, заяви министърът https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724234-dem...u-palno-doverie Мънннььь преди 6 секунди Като започнат да ме показват, все по-често , жените ще ме харесат и ще сменя най-накраа моята Деса;))) Колкото и да съм грозен, честото показване прави мъжа желан и красив;))) и жените си казват : "Абе, какво пък, той като всички останали красиви мъже. Всички мъже имат едно и също между краката";))) Биков: Радев е станал рекламно лице на големите магазини Търговските вериги рекламират от сградата на Министерския съвет, каза депутатът https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724223-bik...lemite-magazini Аз за първи път виждам некой да бега към Първо РПУ, а не да бега от Първо РПУ;))) Много требе си загазил, за да бегаш за спасение в Първо РПУ;))) https://trafficnews.bg/krimi/tosho-kukata-s...yuchuka-380122/ ошо Куката се скрил в Първо РУ след гонка из Кючука, напръскал двама с лютив спрей и го арестували Инфлуенсърът многократно отправял обидни и нецензурни реплики към компания на съседна маса Каква е таа палатка или каравана, след като не мой си изкопаш дупка в земята и да са изкъкаш и след това да заровиш, ами канализация, водопроводна система, ток... Стой си вкъщи, маа;))) Тва не е живот сред природата, а просто, както съм казвал винаги: пренос на града на друго място и съсипване на дивотийката. Примерно ся, оня пдрс, общинският работник на Муни в Ситово, напръскал с хербицид тревата в центъра на пътя и тя жълта, та жълта, та ча насрана! Наоколо всичко е зелено, а по средата на пътя една жълта гомняна ивица мъртва трева! И защо? За да могат гражданята да ходат по пътя. Ма, аз скоро ще го заграда тоа път и с една брадва - храсссс, главата на секи, който минава. Аз затва и не коса около къщата! Ако окоса, веднага ша почнат да пъплат дъртити изкуфелки и техните лайна - унуките и ще започнат с претенциите. Има ли, човек, има претенция, няма ли човек, нема претенция;))) Никой въ не кара са тъпчете по София, Пловдив и Варна! Имате си села, имате си малки градчета, сейти си там, борете се с врага - болшевиките и техните копои - циганите, победете ги, унищожете ги и светът е ваш! Така се отвоюва свят, лично пространство и бъдеще - с жестока война, в която да постигнеш пълно унищожение на врага без остатък! https://www.segabg.com/hot/category-bulgari..._a1den5exw06ily Назрява скандал с огромен къмпинг на Бутамята в Синеморец Търгът е проведен фиктивно между двама свързани кандидати Досетете се! Татуирането на руският автомат, едва ли е случайно! Това е болшевишка терористична ядка! Трябва да бъде унищожена не с цялата жестокост на закона, а просто унищожена;))) Тука няма нужда от правоприлагане! Война е! Червените болшевики трябва да бъдат спрени и заличени завинаги от лицето на Земята. Как ще стане - с лазер, с ядрена бомба или само с психична енергия;)))... не просто гена, а вибрацията, която ги поражда, требе дай форевър!;)))) ============================================== Членовете на бандата демонстрират висок стандарт на живот и луксозни автомобили, без да имат трудов стаж. Характерно за тях е брандирането с руския автомат — носят специфични тематични тениски или си татуират оръжието директно на главата. При посещения в нощни заведения често правят резервации под името "За Калашниците". https://news.bg/crime/spreli-aktsiya-na-kan...hnitsite-1.html Спрели акция на Кандев срещу бандата на "Калашниците"? Тенгри кан Владетел преди 1 секунда Мюслиманите са лесни за евреите;))) Така, че дал ша е Карим или Мюмюн хан, слабостта на сички тие са жените. Пусни им една еврейка да ги съблазни чевръсто и ти падат в ръчичките;))) Справка: Бил Клинтън. Не е изключено еврейката да се влюби в теб. А, това прави драмата още по-силна;))) Главният прокурор на МНС е отстранен от длъжност заради сексуално посегателство Карим Хан е издал заповеди за арест, сред които на Нетаняху и на Путин https://www.dnes.bg/a/2-svyat/724303-glavni...o-posegatelstvo анонимен преди 10 минути "Така, че дал ша е Карим или Мюмюн хан, слабостта на сички тие са жените. Пусни им една еврейка да ги съблазни чевръсто и ти падат в ръчичките"Е те поне имат естествена слабост, не като тебе - мъжете да те влекат. Тенгри кан Владетел преди 5 секундиХ До: анонимен 16 Джукитаките с фесове и резани песове, ела да ги видиш как налитат кат мухи на... украинките;))) Само да видат сини очи и веднага неколко патландъ профили са накачурват да я искат за жена. А той грозееееееееен, грозен кат смъртта грозен... читак, както му думаме, ам са бара галантен, дума и харашо и благо. И аз й викам на украинката: Искаш ли тоа резли кочан, кривокрак.. ич ти не требе маа;))) Праа сечено на читаците;))) 155Тенгри кан Владетел преди 16 секунди До: анонимен Луков марш винаги ще има в България любима: Марш, марш с генерала наш, в бой летим, болшевика да сразим! Газете лъвове напети, болшевиците проклети - от руски гнет да освободим, българският вечен пилигрим! Да му дадем криле, да полети високо във висини, че не в земята робска клета е нашата просвета, а в небесна висина, где на Тангра сме чеда! Извисе се, Лъвский, изреви, с лапа гнидите стъпчи! На този свет нема хомот, който да ни стори роб ! Тайна държава от ЕС не хареса първата българска възпоменателна монета от 2 евро, блокира я Надписът на нея е на кирилица, спекулациите са, че може да става дума за Австрия https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724341-tay...evro-blokira-ya Путин преди 3 секунди Товарищи, Россию хочеть деньги, а етот заем, ето мои деньги, которъе надо вернуть немедленно! ================================================= Разрешителното за нов дълг финансовият министър Гълъб Донев получи при втори опит. Първият опит беше преди две седмици, когато предложението бе внесено от депутати на ПБ с цел да се пести време, тъй като положението на финансите било катастрофално. След като всички групи декларираха, че няма да го подкрепят, а Асен Василев от ПП дори заплаши, че ако решение бъде взето ще поиска отмяна от Конституционния съд, то бе оттеглено от Константин Проданов от ПБ. "По този начин ще се осигури ресурс, с който националния бюджет ще може да префинансира очакваните значителни плащания през 2026 г. по Националния план за възстановяване и устойчивост, с оглед постигането на ритмично финансиране и максимално ускоряване при изпълнението на дейността и инвестициите по него, както и ще се минимизират потенциалните ликвидни рискове, така че да не се затрудни финансирането на обичайните разходи, включително социалните”, каза вицепремиерът Донев на депутатите. Депутатът припомни, че плановете на кабинета "Желязков" за нов дълг от 10 млрд. евро, в комбинация с повишаване на осигуровките и данък дивидент за бизнеса са довели до оставката, поискана от протестите. Цончо Ганев от "Възраждане" обяви, че партията му също заяви, няма "подкрепи ново задлъжняване". Проектът се очаква да влезе в зала още утре, каза Костантин Проданов от “Прогресивна България”. Според Венко Сабрутев от ПП ситуацията е безпрецедентна. "Вие може днес да бюджетирате 300 милиона за изграждане на нов лот на магистрала, но този лот да е още на идеен проект. Затова тези 300 милиона чисто просто няма да ги бюджетирате. И нямате право да теглите заем сега за тази дейност. Моля ви се, осигурете ни елементарните данни, за да вземем аргументирано решение." Бюджетната комисия даде "зелена светлина": Задлъжняваме с нов дълг за 3,8 млрд. евро Депутатите към Донев: Без всяване на паника и да се направи бюджет https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724374-byu...za-38-mlrd-evro Тенгри кан Владетел преди 1 секунда "положението на финансите било катастрофално". То се оказа изведнъж катастрофално. Защо? Шиши и Боку дължаха пари на Путин. Путин е под санкции, войната му не върви, трябват му пари. Поиска ги, инак неизвестни дронове по центрове за вземане на решния в София, а ние нямаме ПВО, Шиши и Боку накараха половината си структури да гласуват за Радев и двамата батално се кротнаха. Радев веднага преведе парите на Путин. От тва зейна дупката в бюджета, която преди я нямаше. Всичко това ще се представи като раздути харчове, затова "постна пица", "стягане на коланите" и заем;))) Просто е! Разбира се, тук искам да добава, че България винаги е играла двойна игра, тя и с Украйна и с Русия едновременно, но когато Путин превде траншовете рубли в България, масово започва да се реве срещу Украйна и да се преекспонира всичко свързано с нея, същото се случва, когато парите не се връщат, както беше в случая и което наложи баталната смяна на демократите с болшевиките, за да се прикрие потока на пари към Москва. Помним 10 гоишното споразумение с Украйна и каква смешна сума имаше там, 17 млн. евро ли, колко беха за подпомагаме в сравнение с тези 3,8 млрд, които сме дали на Русия и които сега трябва да ги попълним чрез заем. Ето, така Путин заобикаля санкциите на САЩ и ЕС чрез България. Контрата, обаче остава в електората, той трябва да работи за Русия без дори да подозира за това, без да подозира за голямата игра, за която той плаща;))), че и украинците в България, дето работат и те. Факт е, че те удват тука и просят пари, съберат неколко хиляди евро и купят неща за фронта. Свидетел бях;))) как събраха на едно събиране точно по този начин. Путин не играе така кокошкарски, той направо точи бюджета! |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 9.6.2026, 15:15
|
Гледам страшно в камерата преди 1 секунда и печеля изборите за Марамун Радев Гергов и Путин, след което ме посвещават с пениса на Озирис в ложата на Слънцето и аз вече, нема как да гледам страшно в камерите;))) Георги Кандев напуска МВР: Да избирам между поста и принципите си е невъзможно Не мога да бъда човека, който просто ще гледа страшно в камерите https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724222-geo...i-e-nevazmozhno МВР преди 1 секунда Превземаме и президентската институция!;))) Можете ли, да си представите двойката "банкер-милиционер". Звучи ви, познато, нали? "Роднина-милиционер", "Роднина-милиционер", сега просто я модернизираме "банкер-милиционер", "банкер-милиционер"! Така парите ще са пазени и на сигурно място и няма да ни бъдат взети! Тези са ад преди 23 секунди Полицаите не са полезни на никого, ама на никого,камо ли лудите жени в полициите! Това пародия ли е преди 2 минути Политика с п.рости полицаи не се прави,само извращения като при Борисов и Цветанов!Политика с полицаи въобще не се прави! https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724240-and...dvoyka-na-pp-db Андрей Гюров и Георги Кандев - това ли е кандидатпрезидентската двойка на ПП-ДБ? Влиза ли в политиката вече бившия главен секретар на МВР? Дронна атака преди 5 секунди Стратегията на ПП-ДБ е овладявайки президенството да ограничи комфорта на Радев и да балансира на Путин. В крайна сметка, тия двамата оттам като дрон могат да се спуснат и да ударат Изпълнителната власт, така, както направи Радев;))) а дрона, се досещате, това е орел, който се спуска отгоре за плячката си;))) Оттам е взета идеята за него;))) Демерджиев: Кандев ме изненада с напускането си, имах му пълно доверие Той не изложи пред мен мотивите си, заяви министърът https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724234-dem...u-palno-doverie Мънннььь преди 6 секунди Като започнат да ме показват, все по-често , жените ще ме харесат и ще сменя най-накраа моята Деса;))) Колкото и да съм грозен, честото показване прави мъжа желан и красив;))) и жените си казват : "Абе, какво пък, той като всички останали красиви мъже. Всички мъже имат едно и също между краката";))) Биков: Радев е станал рекламно лице на големите магазини Търговските вериги рекламират от сградата на Министерския съвет, каза депутатът https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724223-bik...lemite-magazini Аз за първи път виждам некой да бега към Първо РПУ, а не да бега от Първо РПУ;))) Много требе си загазил, за да бегаш за спасение в Първо РПУ;))) https://trafficnews.bg/krimi/tosho-kukata-s...yuchuka-380122/ ошо Куката се скрил в Първо РУ след гонка из Кючука, напръскал двама с лютив спрей и го арестували Инфлуенсърът многократно отправял обидни и нецензурни реплики към компания на съседна маса Каква е таа палатка или каравана, след като не мой си изкопаш дупка в земята и да са изкъкаш и след това да заровиш, ами канализация, водопроводна система, ток... Стой си вкъщи, маа;))) Тва не е живот сред природата, а просто, както съм казвал винаги: пренос на града на друго място и съсипване на дивотийката. Примерно ся, оня пдрс, общинският работник на Муни в Ситово, напръскал с хербицид тревата в центъра на пътя и тя жълта, та жълта, та ча насрана! Наоколо всичко е зелено, а по средата на пътя една жълта гомняна ивица мъртва трева! И защо? За да могат гражданята да ходат по пътя. Ма, аз скоро ще го заграда тоа път и с една брадва - храсссс, главата на секи, който минава. Аз затва и не коса около къщата! Ако окоса, веднага ша почнат да пъплат дъртити изкуфелки и техните лайна - унуките и ще започнат с претенциите. Има ли, човек, има претенция, няма ли човек, нема претенция;))) Никой въ не кара са тъпчете по София, Пловдив и Варна! Имате си села, имате си малки градчета, сейти си там, борете се с врага - болшевиките и техните копои - циганите, победете ги, унищожете ги и светът е ваш! Така се отвоюва свят, лично пространство и бъдеще - с жестока война, в която да постигнеш пълно унищожение на врага без остатък! https://www.segabg.com/hot/category-bulgari..._a1den5exw06ily Назрява скандал с огромен къмпинг на Бутамята в Синеморец Търгът е проведен фиктивно между двама свързани кандидати Досетете се! Татуирането на руският автомат, едва ли е случайно! Това е болшевишка терористична ядка! Трябва да бъде унищожена не с цялата жестокост на закона, а просто унищожена;))) Тука няма нужда от правоприлагане! Война е! Червените болшевики трябва да бъдат спрени и заличени завинаги от лицето на Земята. Как ще стане - с лазер, с ядрена бомба или само с психична енергия;)))... не просто гена, а вибрацията, която ги поражда, требе дай форевър!;)))) ============================================== Членовете на бандата демонстрират висок стандарт на живот и луксозни автомобили, без да имат трудов стаж. Характерно за тях е брандирането с руския автомат — носят специфични тематични тениски или си татуират оръжието директно на главата. При посещения в нощни заведения често правят резервации под името "За Калашниците". https://news.bg/crime/spreli-aktsiya-na-kan...hnitsite-1.html Спрели акция на Кандев срещу бандата на "Калашниците"? Тенгри кан Владетел преди 1 секунда Мюслиманите са лесни за евреите;))) Така, че дал ша е Карим или Мюмюн хан, слабостта на сички тие са жените. Пусни им една еврейка да ги съблазни чевръсто и ти падат в ръчичките;))) Справка: Бил Клинтън. Не е изключено еврейката да се влюби в теб. А, това прави драмата още по-силна;))) Главният прокурор на МНС е отстранен от длъжност заради сексуално посегателство Карим Хан е издал заповеди за арест, сред които на Нетаняху и на Путин https://www.dnes.bg/a/2-svyat/724303-glavni...o-posegatelstvo анонимен преди 10 минути "Така, че дал ша е Карим или Мюмюн хан, слабостта на сички тие са жените. Пусни им една еврейка да ги съблазни чевръсто и ти падат в ръчичките"Е те поне имат естествена слабост, не като тебе - мъжете да те влекат. Тенгри кан Владетел преди 5 секундиХ До: анонимен 16 Джукитаките с фесове и резани песове, ела да ги видиш как налитат кат мухи на... украинките;))) Само да видат сини очи и веднага неколко патландъ профили са накачурват да я искат за жена. А той грозееееееееен, грозен кат смъртта грозен... читак, както му думаме, ам са бара галантен, дума и харашо и благо. И аз й викам на украинката: Искаш ли тоа резли кочан, кривокрак.. ич ти не требе маа;))) Праа сечено на читаците;))) 155Тенгри кан Владетел преди 16 секунди До: анонимен Луков марш винаги ще има в България любима: Марш, марш с генерала наш, в бой летим, болшевика да сразим! Газете лъвове напети, болшевиците проклети - от руски гнет да освободим, българският вечен пилигрим! Да му дадем криле, да полети високо във висини, че не в земята робска клета е нашата просвета, а в небесна висина, где на Тангра сме чеда! Извисе се, Лъвский, изреви, с лапа гнидите стъпчи! На този свет нема хомот, който да ни стори роб ! Тайна държава от ЕС не хареса първата българска възпоменателна монета от 2 евро, блокира я Надписът на нея е на кирилица, спекулациите са, че може да става дума за Австрия https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724341-tay...evro-blokira-ya Путин преди 3 секунди Товарищи, Россию хочеть деньги, а етот заем, ето мои деньги, которъе надо вернуть немедленно! ================================================= Разрешителното за нов дълг финансовият министър Гълъб Донев получи при втори опит. Първият опит беше преди две седмици, когато предложението бе внесено от депутати на ПБ с цел да се пести време, тъй като положението на финансите било катастрофално. След като всички групи декларираха, че няма да го подкрепят, а Асен Василев от ПП дори заплаши, че ако решение бъде взето ще поиска отмяна от Конституционния съд, то бе оттеглено от Константин Проданов от ПБ. "По този начин ще се осигури ресурс, с който националния бюджет ще може да префинансира очакваните значителни плащания през 2026 г. по Националния план за възстановяване и устойчивост, с оглед постигането на ритмично финансиране и максимално ускоряване при изпълнението на дейността и инвестициите по него, както и ще се минимизират потенциалните ликвидни рискове, така че да не се затрудни финансирането на обичайните разходи, включително социалните”, каза вицепремиерът Донев на депутатите. Депутатът припомни, че плановете на кабинета "Желязков" за нов дълг от 10 млрд. евро, в комбинация с повишаване на осигуровките и данък дивидент за бизнеса са довели до оставката, поискана от протестите. Цончо Ганев от "Възраждане" обяви, че партията му също заяви, няма "подкрепи ново задлъжняване". Проектът се очаква да влезе в зала още утре, каза Костантин Проданов от “Прогресивна България”. Според Венко Сабрутев от ПП ситуацията е безпрецедентна. "Вие може днес да бюджетирате 300 милиона за изграждане на нов лот на магистрала, но този лот да е още на идеен проект. Затова тези 300 милиона чисто просто няма да ги бюджетирате. И нямате право да теглите заем сега за тази дейност. Моля ви се, осигурете ни елементарните данни, за да вземем аргументирано решение." Бюджетната комисия даде "зелена светлина": Задлъжняваме с нов дълг за 3,8 млрд. евро Депутатите към Донев: Без всяване на паника и да се направи бюджет https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724374-byu...za-38-mlrd-evro Тенгри кан Владетел преди 1 секунда "положението на финансите било катастрофално". То се оказа изведнъж катастрофално. Защо? Шиши и Боку дължаха пари на Путин. Путин е под санкции, войната му не върви, трябват му пари. Поиска ги, инак неизвестни дронове по центрове за вземане на решния в София, а ние нямаме ПВО, Шиши и Боку накараха половината си структури да гласуват за Радев и двамата батално се кротнаха. Радев веднага преведе парите на Путин. От тва зейна дупката в бюджета, която преди я нямаше. Всичко това ще се представи като раздути харчове, затова "постна пица", "стягане на коланите" и заем;))) Просто е! Разбира се, тук искам да добава, че България винаги е играла двойна игра, тя и с Украйна и с Русия едновременно, но когато Путин превде траншовете рубли в България, масово започва да се реве срещу Украйна и да се преекспонира всичко свързано с нея, същото се случва, когато парите не се връщат, както беше в случая и което наложи баталната смяна на демократите с болшевиките, за да се прикрие потока на пари към Москва. Помним 10 гоишното споразумение с Украйна и каква смешна сума имаше там, 17 млн. евро ли, колко беха за подпомагаме в сравнение с тези 3,8 млрд, които сме дали на Русия и които сега трябва да ги попълним чрез заем. Ето, така Путин заобикаля санкциите на САЩ и ЕС чрез България. Контрата, обаче остава в електората, той трябва да работи за Русия без дори да подозира за това, без да подозира за голямата игра, за която той плаща;))), че и украинците в България, дето работат и те. Факт е, че те удват тука и просят пари, съберат неколко хиляди евро и купят неща за фронта. Свидетел бях;))) как събраха на едно събиране точно по този начин. Путин не играе така кокошкарски, той направо точи бюджета! |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 10.6.2026, 10:20
|
Koшница с грижа
преди 1 секунда След таа "кошница" гледам, че вече няма промоции при рибата;))) Досетете се, грижа за едните като се взема от другите, т.е. това е брутал пунта-мара. Веригите ще съкратят драстично промоциите (които всъщност хранят бедните и пенционерите) за да съществува мундевата кошница, която наkраа ще се окаже пълна с въздух, типично по болшевишки! Гечев: Намалението на цените е за сметка на веригите, благодарим им Няма съглашателство, бяха проведени индивидуални срещи с търговците https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724311-gec...e-blagodarim-im Татяна Станева ⛔️”България спира военната помощ за Украйна” „Вече ясно заявихме, че войната в Украйна няма да бъде решена на бойното поле. Свидетели сме на война на изтощение и без значение колко оръжия се натрупат, единственият резултат ще бъдат човешки жертви. Дойде време да седнем на масата за преговори“, цитира Politico министъра на отбраната на България Димитър Стоянов. “България е изпратила на Киев 13 пакета помощ след пълномащабното нахлуване на Русия през 2022 г., но премиерът Румен Радев, избран през април, нарече украинския случай „обречен на провал“. Какво тук да коментирам за да не обобщавам пак и да не обидя никой? Започнаха открито да изпълняват путинските задачи. Първо, България никога не е давала оръжие (освен някои стари боеприпаси), а продава и съответно печели. Как ще прецакат печалбата? Наистина ли ще жертват със себе си - само и единствено да угодят на путин? А Румен Радев нека по-добре да проучи ситуацията, че “обречена на провал” е Русия. Не Украйна. И може точно затова тъй спешно от Москва направиха тази поръчка, надявайки се, че ако българите спрат да пращат оръжие, ние ще спрем да бием по Русия и тя няма да се провали? Тя е обречена така или иначе. А Българското правителство пак слага на губещия “кон”. Тъжно. И хич не е случайно, че първата и втората новина се появиха едновременно. Йордан Стайков: Е, то това беше очаквано. Мънннь бе турен от Путин за да офунтява европейското пространство с идеите за мира, които самият Путин не иска. Той, ако искаше мир, нямаше да прави "СВО". Единственият начин да има мир е РФ да е изправена пред поражение, което може да дойде скоро, особено, ако Крим орязан логистично реши да се върне към Украйна с обратен референдум;))) Дори Зеленски може да предложи снабдителна линия с гориво наместо Москва. Крим бързо ще се върне обратно. Болшевиките требе да бъдат ебани и то зверски ебани. Кат бъдат наебани с подострен кол в пърдялата и шса кротнат, продължавайки безметежно поркането на "Боярищник". В никакъв случай, санкциите за Москва не трябва да падат дори след подписването на мирно споразумение. Това ще доведе до вълчи русофилски глад и в България;))) Лечението на русофила е глад, ебън и никакъв достъп до технологиите на Запада. Нека да ползва руски технологии;)) Инак е голем селски тарикат нашият русофил! И тако, и вако! Не! Само кол в гъзъ, да го ебе! Денков и Мирчев за стопирането на оръжията за Украйна: Стратегическа грешка Ако това е някаква стратегия да се угоди на всички, не работи, каза Денков https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724415-den...icheska-greshka Тенгри кан Владетел преди 1 секунда Нищо;))) Ако Мъннннь спре работата на военната промишленост, това ще увеличи още повече бюджетният свръхдефицит и на Мъннннь ше се наложи да въведе корпоративен данък;))) за да свие ножицата на свръхдефицита, който се поражда заради Путин;))) Путть е много доволен от тва дет са случва в България;))) Обещал е на Чичо Гошо млади и сочни рускини, за награда, той само да дозирал виаграта;))) Анонимен преди 6 минути До: Тенгри кан Владетел Така ли си фантазира зелъни, Укро зомбан?Нали днес си варваше,че парите от БНБ,който бяха като резерв зо борда били изнесени в Русия.Явно от Украйна само такива кухорейковци се бутат тук! 168анонимен преди 2 секунди До: анонимен Парите са в Русия! Това е повече от сигурно. Един път, Путин зе парата, втори път няма да има пари от производство на боеприпаси и други военно принадлежности за Украйна и с един удар - два заека. Но, това се очакваше. Мънььь за това бе инсталиран. Нещо си недоволен, пръдльо;))) Яко ти е влезнало путарника, как Путин обра парите на България? Ами, обра ги! Стоянов, МО: Спряхме предоставянето на оръжия за Украйна, не продажбата Никога не е обсъждано да пращаме хора на бойното поле, каза още министърът https://www.dnes.bg/a/581-voynata-v-ukrayna...-ne-prodazhbata Тенгри кан Владетел преди 1 секунда До: анонимен 45 Путтть явно е успял да убеди сенилният, дрът рижав пдрс Тръмп, чи украинците са фашисти, а СССР и САЩ са биле съюзници срешу фашистите и пак трябва да бъдат. Само така може да се обясни поведението на дрътиятъ рижав пдрс срещу Европа и Украйна. анонимен преди 21 минутиХ До: Йово Да, защото Тръмп всичко прави в услуга на Путин. Не само оръжията спря. Даже сателитни снимки вече не дава. И цената на нефта вдигна чрез войната в Иран за да оправи руския бюджет. И санкциите срещу русия свали. Щото русофилите 5 години повтаряте как това било прокси война на САЩ срещу русия и как без САЩ войната щяла да приключи утре. А всъщност се оказа, че руснята бе зависима от САЩ повече. Спряха старлинка и руснаците се видяха в чудо. 69Министър Стоянов преди 41 секунди "Абсурдно е от България да пращаме хора на бойното поле в Украйна, това никога не е обсъждано." Не мъ слушайте кво ви говора, вече съм дрът изкуфеляк и бъркам, доста често. Исках да кажа, досега не, но може и да се наложи. В Украйна има цяла втора България с около 500 000 души българи население. Ние трябва да защитим това население от дивите руснета! Затова, колкото и да не ми се иска, България ще създаде боеви корпус, който да защити българите, ако бъде застрашена Одеска област! Вие, знаете, че Румен Радев е велик български генерал, смел и неустрашим натовец и ще застане силно срещу дивите пълчища на руснетата! Ще има общ украинско-български фронт, отблъскване на руснетата, контраатака, превземане на Москва и разрушаване на Кремля! Защо ще разрушим Кремля на Червеният Площад? Защото той е символ на победата на Иван Грозни над Казанска България! анонимен преди 2 минути Международната политика е "игра" на символични жествове. Да спреш нещо, което така или иначе никой не е искал от теб и не правиш, в случая е символичен жест, който ще постави България в пълна изолация и ще доведе до национална катастрофа. С този символичен жест България загуби уважението на всичките си патньори и съюзници. Подобен символичен жест беше и когато Йотова коленичи на Гундяев. анонимен преди 3 минути Трябва да си признаем, че България се управлява от русия.Патриарха проруски, Правителството проруско, последните главни прокурори,всичките след Татарчев проруски,президента доскоро беше проруски (за Илияна Йотова не съм сигурен), Гоце също беше проруски.. Гергов, Батков,Спас Русев, Пеевски, Варненската групировка, Вальо Златев и т.н.. И Радев потвърди: Военната помощ за Украйна спира, дали сме достатъчно И той потвърди думите на военния министър https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724471-i-r...sme-dostatachno Георги Гергов преди 1 секунда Да живее Русия! Митрофанова: Уррааааа, пацаньй, миленки мои, краснъйе звьоздачки! Будет! Болгаро-руската дружба будет навсегда и тогда, когда мир скончился и свет упала в бездну, будет наша дружба! анонимен преди 1 минута То това беше основната задача поставена на Радев от кремълските му господари да спре военната помощ за Украйна. Маските са свалени, управляват ни 100% путинисти т.е. фашисти. Добре че нищо не зависи от руския слуга Радев и без него Украйна размазва русия като го.но по дувар. |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 10.6.2026, 14:18
|
Кошницата на Радев се скъса за един ден https://news.bg/comments/koshnitsata-na-rad...a-edin-den.html Оказа се, че някои търговски вериги натиснали български производители намалението, договорена с властта, да е за тяхна сметка, не на търговеца, както поиска премиерът Румен Радев. За часове български производители алармираха за масиран натиск от страна на големите търговски вериги върху производителите да свалят доставните си цени с 15%, за да се осигурят промоциите в "Кошница с грижа". Оказа се, че изведнъж родните земеделци са изправени пред риск от прекратяване на договорите и спиране на доставките към магазините, ако не се съгласят с новите условия. Браншовите организации алармираха, че веригите се опитват да прехвърлят изцяло финансовата тежест на инициативата върху българските производители въпреки високите им производствени разходи. =============================================================================== Всичкото това се прави за дъртити избухалки, които гласуваха за Радев, за да ги оправя на дръти години, а те да киснат в градовете, да ходят на фризьор, гримьор, на екскурзии и да ядат евтини салатки лятото. Връщам се, към спомените си за баба ми на тази възраст. Ами, тя не правеше нищо подобно, но имаше всичко - и краставици и домати и боб и фасул, зеле, моркови, от пиле - мляко, да не говоря за животните - мляко, сирене, кашкавал, извара, месо, кожи и нищо от това не купувахме от социалистическите магазини;))), нищо, че беше 2,60 лв кило краве сирене и 3, 60 лв, овчето. Нашто си беше прясно козе, сутрин станем за да пасем животните и на маса на чака или топъл чай с козе сирене и мекици или нещо друго. 05,00 ставаш - ядеш, ставаш и в 6.00 тръгваш с талигата, чи на саите та чакат животните;))) Е, ДЪРТИ ИЗБУХАЛКИ, ГРАДСКИ КУКАВЯЛКИ И СЕЛСКИ ИЗПЪРДЯЛКИ? ДОБРИЯТ, СТАР СОЦИАЛИЗЪМ, ПРИ КОЙТО НЕКОЙ ДРУГ ТРЕБЕ ДА ПЛАТИ СМЕТКАТА! ВСИЧКИ БАБИ И ДЪРТИ ПИИИРАСИ С МОТИКИТЕ ПО СЕЛАТА, ХОДОООООМ, МАРШШШШШШШШ! ГИДИ МАЙМУНИ, ГИДИ, НИЕДНИ! АЗ КАК КОПАМ, МА, КУРВИ?;))) ПЛАЧЕТЕ ЛИ, ПЛАЧЕТЕ ЛИ, ДЪРТИ ИЗБУХАЛКИ НА РАМОТО НА ГЕНЕРАЛА?;))) ЧИ, КОГА ГЕНЕРАЛ Е ДАВАЛ РАНА НА АВАНТА БЕ, СКУМРИИИ ТАКИВА? КОГА ВА? ГЕНЕРАЛА ДАВА РАНА В СТОЛОВАТА ГА МУ ДАДЕ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ОТ СКЛАДА СТАРШИНАТА,А ПЪК НА СТАРШИНАТА МУ ГИ ДОСТАВАТ В СКЛАДА РЕДНИЦИТЕ ОТ КЪРА НА ТКЗС-ТО! ДЪРТИ ИЗБУХАЛКИ, ТВА УМРЕ ОТДАВНА! НА КЪРА НЕМА НИКОЙ, САМО ТРЕВИ И РАСТИ! КЪДЕ СА ВИ УНУКИТЕ ДА ВИ КОПАТ? В ЧУЖБИНА? В СОФИЯ? А, ЕЖТЕ МИ КУРА, КУРА МИ, ЕЖТЕ! |
| anti666 |
Публикувано на: 11.6.2026, 7:58
|
Краят на 12 годишния цикъл, който посрещнахме в една ветровита нощ в планината наближава. Това, което ще става ще стане. Болшевиките няма да могат да удържат властта, но няма и да я дадат лесно. Което подразбира в началото пълен блокаж на системата и сериозни безредици, прерастващи в бунтове. Дали ще има още и турска окупация след болшевиките .. поживем - увидем.
Движение "Воини на Тангра" е единствената организация, на която Небето е дало царския жезъл да възстанови България. Това трябва да се знае. Ние сме единствените запазили старите традиции и неподвластни на златото на Яга. И единствените, които искаме или не, но сме способни да вземем тази отговорност. Без нас няма да има България. https://www.voininatangra.org/modules/news/...php?storyid=716 |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 11.6.2026, 14:42
|
ОТ МОСКВА, РАЗБИРА СЕ! БЪЛГАРИЯ, АКО ИСКА ДА БЪДЕ ИМПЕРИЯ И ВЕЛИКА СИЛА, КАКВАТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ, МОСКВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗРУШЕНА, РУСКИЙ МИР ИЗТРИТ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА!
анонимен преди 2 минути Като слушаш бившия министър на Иван Костов Богомил Бонев ., започваш да си задаваш въпроса Кой смени Жан Виденов .СДС или от Москва го смениха? Богомил Бонев: Даваме кредит на Украйна да купуват оръжие, който нямат намерение да връщат Постави под въпрос логиката на оръжейните доставки и схемата за финансиране на покупките от Киев https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724596-bog...nie-da-vrashtat МУМУНДИ Е ГЕНЕРАЛ;))) ТОЙ ША ВА ОПРАЙ! ОПРАВЯНЕТО НА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ ТЕЧЕ ОЩЕ ОТ 9 СЕПТЕМВРИ 1944 Г. ! "Нашата продукция е нетрайна, не можем да я задържаме повече от 1-2 дни. Ние сме безизходица и продаваме", казва производителят Иван Кабуров. "След като веригата намали цената с 15%, тази цена ще падне и на борсите и тържищата с още 15–20%. Това всичко ще се отрази върху реалните земеделски производители. От септември нататък повечето земеделци ще преструктурират бъдещето си, ще напуснат сектора и ще започнат да работят в други сектори", казва Кабуров. Той допълни, че всички разходи за земеделците са се увеличили. "Увеличиха се торовете през последните 2–3 месеца с около 100%, горивата, отоплението, работната ръка. За продукцията на открито моите помпи харчат по 8–9 литра дизел на час, за да поливат полетата. Това е голям разход. Разходите са се увеличили средно с минимум 50–60%. Оранжерийната продукция тази година е на горе-долу нормална цена, но външната е на изключително ниска. И търсенето е почти никакво. Всички земеделци са притеснени. Голяма част от тях пренасочиха своята енергия към други бизнеси", каза още Кабуров. Земеделци обвиняват част от търговските вериги в натиск, каква ще е реакцията? Казват, че са започнали да получават съобщения да намалят доставните си цени с 15%, Радев вече поиска проверка на сигналите https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724590-zem...e-e-reaktsiyata Човек, който всеки ден се навежда към земята, отглежда растението от семенце, като дете, за да бере плодовете му, чува го и го тачи, няма как да бъде фен на болшевиките! Само търтеи, лентяи, михлюзи и пройдохи са фенове на болшевиките! Писмо до Тръмп преди 1 секунда би имало много по-голям ефект. В него, трябва да се опишат болестите, от които трябва да се лекува дртият рижав пдрс, като основното му заболяване - ционизма трябва да бъде под строг лекарски контрол и в кувьоз с апарат за изчишкване. Основната причина за българските икономически нeдъзи са старческите болести на Тръмпарата ! Останалото е самоубийство! В случая, обаче, виждаме как ПП-ДБ също подкрепят подобно самоубийство! Законът е факт: До 100 000 евро глоба за неоправдано високи цени, какво още? Задължи търговците всеки ден да публикуват цените в интернет https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724612-zak...eni-kakvo-oshte анонимен преди 18 минути Какво значи неоправдано високи цени???...... Ами много просто, всичко над 20-30% печалба е неоправдано висока цена! Когато доматите бяха по 10лв внос от Турция, аз бях в Одрин и там домата беше 3лв! Това са 250% надценка! Между другото от както взеха да натискат БГ търговците, цените рязко паднаха! Значи всичко работи на загуба, така ли? Комшията от плод и зеленчук си взе нов мерцедес от магазина, едвам издържа човека! Тенгри кан Владетел преди 1 секунда До: анонимен Пич, ами домат от 3 лв е също много скъп домат. навремето, беха 20-30-50 ст. килото, когато имаше масово българско производство по градинки и ниви. 3 лв, домат? Бати домата, маа, ми чи той златен, при това и турски;))) Турски! Турците навремето я имаха - я немаха домате, а при нас, нямаше селска градинка, в която да няма поне два реда домате за салата. Ама тогава живота бил един, сега бил друг. Нема такива филми. Живота винаги си е един и същ, само акъла на електората са мени към все по-лошо ... анонимен преди 3 минути Този закон увеличава администрацията и служителите във фирмите и няма как да намали цените. Кой ще плаща на хората които ще качват всяка сутрин в 8ч цените, кой ще плаща на чиновниците които ще обработват данните и следятняколко децетки хиляди артикула? Отговорът е ясен, допълнителните усилия за спазване на закона ще се калкулират в цената на стоката Тенгри кан Владетел преди 0 секунди До: анонимен 131 Типично по болшевишки маа: намаляваме берачите на домати на полето превръщайки ги в администратори на бюро;))) При болшевизма, къде не сееш администрация, тя там никне;))) Основната дейност на болшевизма е създаването на администрация за прошнороването и прономероването на един домат;))) Каах им: да напишат писмо до Тръмп да спре да разваля света и цената на доматите ще си дой на мястото! анонимен преди 1 минута Докато Чорапов не хване дръжката на мотиката вместо да скача върху нея цените ще растат и само челото на Чорапов ще е посиняло от ударите на дръжката по празната му главa. 143анонимен преди 2 минути Големите вериги просто ще преместят надценката на друго място по веригата на доставки и така ще покрият законовото изискване за обосновано увеличение. 142анонимен преди 4 минути За пореден път се убеждавам че ни управляват хора които няма никаква представа как работи икономиката и пазарите. Този закон няма да има ефект защото инфлацията идва отвън и в България се мултиплицира заради транспортните разходи и липсата на местно производство. Всяко едно увеличение по външната верига на доставки, при производителя, износителя и прекупвача веднага означава увеличение в нашите магазини. И то ще е напълно обосновано по закона без значение колко процента е. Tенгри кан Владетел преди 1 секунда До: анонимен 142 Ама откъде да има тази представа? Това е един ВВС-арски генерал, нит е производител, нито е търговец, нит е прекупвач, Гълъба му, ЗКПЧ, другият пак некакъв военен чорап... Тези хора са бакари! Чорбата в баката от "Кухня Майка" и в столовата, дневалните разсипват порциона! Какви пазари, кви пет лева, кво производство, той дори не е пофащал мотика през живота си, един домат не е оплевил, един картоф не е опрашил! Хакан Фидан за "Боташ": Ердоган е разпоредил бързо решение на казуса София и Анкара ще разширяват сътрудничеството в енергетиката, сигурността и икономиката https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724640-hak...henie-na-kazusa Ощастливен от Хакан преди 0 секунди "С новото правителство под ръководството на Румен Радев вярвам, че ще бъдат реализирани прекрасни проекти между двете страни, отбеляза външният министър на Турция. " Хакане, разбира се, че прекрасни ще бъдат! С боллук аркадан в задният диван! Да ти гу нахака Хакан в задният диван!. |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 12.6.2026, 13:54
|
Тенгри кан Владетел
преди 1 секунда В действията на Радев за мен няма никаква изненада, който познавам процесите при него изтънко. Радев ще даде цяла Южна България на Турция. Води, магистралите, това са малки подробности от пейзажа. Използва се и това, че ЕС е отворено общество, взаимосвързаност, тугедър;))) и за да нема войни требе да даваш, не само да земаш, а даваш, квот имаш, ку немаш паре, имаш голо путье;))) Тва е. Идеята на Русия е да върне Източна Румелия и да бламира Съединението, за което тя не е дала одобрение! Затова чрез Радев, Русия и Турция работят заедно! Костадинов: Кой назначи външния министър Не бива и не трябва да ставаме свидетели на подобен позор https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724713-kos...shniya-ministar анонимен преди 6 минути Не само е забранено на българите да си поливат градинките, радев вкарва закон над 8 кубика водата да е на двойни тарифи Радев за "Боташ", Кандев и модния му поглед към голото рамо на външния министър Кандев си тръгна по лични причини, беше доволен от Демерджиев, заяви той https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724735-rad...shniya-ministar Тенгри кан Владетел преди 1 секунда "Говорим дори за втора ЖП линия от Одрин към Хамзабейли, Лесово и Ямбол, което има голямо значение за повишаване на транспортния капацитет от Близкия и Далечния изток към нас." Тимурташ бей отново си връща Ямбол, както през 1373 г. Е, сега не с армия, но ползвайки европейските идеи за териториална свързаност и свободно движение на стоки и капитали. Подобни идеи за турците винаги са били израз на глупост, нищо, че праат алъш-вериш чрез тях. За турците алъш-вериша е само начин да та омотат кат кадаиф. Идеята на масонските ложи, които Радев представлява е, развивайки все по-дълбока свързаност между България и Турция, да вкарат реално Турция в ЕС и да отпадне границата между България и Турция! Колко е хитро;))) Нали се досещате, че, ако я няма границата между нас и тях, Турция ще вземе цяла България без никакъв проблем! А да допълня: няма и психологически проблем в населението с това. За доста народ, турците са "комшу" вместо "орки";))) Вижте, не ме правете цар на тази държава, вследствие на това, което Турция ще направи, защото ще се наложи много от вас с психологическа поносимост към турците да убия. Дори лично ще трябва да го направя! Разваляте ми рахатя, пдрси! Тенгри кан Владетел преди 1 секунда Тук също искам да отбележа тънката психологична настройка на Радев относно турците. Той е от село Корашлии, Хасковска област, район за който знаете,че е бил един турски хас, а българите са били "раи" - крепостни селяни в хаса;))) Още повече, самото село е основано от Коруж бей;))) и е било отначало само турско село, после там се появява българска махала и селото постепенно се побългарява, турците се изселват заради чумните епидемии. То чак 1946 г. става Славяново. В съзнанието на Радев стои генната настройка да слугува на турците! А, оттук и цяла България ще бъде поставена под турска васална зависимост! |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 15.6.2026, 16:02
|
Радев отсече: Пари в хазната няма, сравни думи на Борисов с пантерата от Шумен
https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724994-rad...erata-ot-shumen Прогресивист преди 34 секунди Мяу, бе! А от Гълъбарника няма ли да се обадят? Гаварить Масква преди 1 секунда Ключовата фраза на Муневият диалог е: "Не можем повече тази година да взимаме данък от банките";))) Досетете се, кого представлява Мънннннь;))) 41анонимен преди 8 секунди Лъжлйо нали каза че щи вземеш от олигархията крадените стотици милярди действай кво ревеш или оставка махай си 40??? преди 19 секунди Защо радев не говори нищо за концесията на златото. Защо не направи договора да е 50 на 50, а не 2 процента за България да остават и 98 за Канада??? Ето ти ги парите. Бай Танас преди 59 секунди Радев, стига се мъчи да се правиш на премиер, ами сложи някой, поне малко грамотен, да я върши тази работа. Гълъбът не се справя Друго беше преди 41 секунди Друго беше да говориш празни приказки от президеснтвото, сега нещата се промениха. Ясно се вижда капацитета ти. Друго си е написани листчета от PR-а и да говориш популистгки, но сега се вижда кой има топки за тази работа, а определено ти нямаш Киро преди 4 минути То с пари всеки знае. И вече не си президент да мрънкаш. Имаш цялата власт. Никой не ти пречи. Оправяй нещата, или си тръгвай, докато съвсем не си ги забатачил Тенгри кан Владетел преди 2 секунди До: Кан Смърт на турците! Радев и Гергов с фесове и парагоньььь к Маскве, а Митрефенова кат кадъна накачулена и прагоньььььь 56Кан преди 3 минути Разеденителят на нацията ще даде водите на река Арда и енергетиката ни на Турция. Този предава България. Предател на България същия като Г. Димитров 61Мама,я летчика люблю преди 52 секунди Интересно ,как Радев говори общи приказки,но не посочва конкретно ,кой е "изпразнил хазната",кой е теглил 20 млрд.дълг ,а все си говори в неопределено време и лице!Пудели u пачки слушахме от чичо Пейо ,ПП ДБ пораснаха на езиците на всички от коалицията Боко ,Шиши ,БКП ,Дългия и Възраждане!Къде е Прокопиев ,къде е Сорос?Каква стана тя,че *** пак ни яхнахa? 60анонимен преди 1 минута за 1 месец Радев: 1-приключи тандема "Борисов-пеефски ОПГ", изхвърли прокурорчето Борислав Боли Сарафов, хвана сина на другото прокурорче, опраска вчера индийците - калашници, спря течовете към ГЕРП и ДПС - което без пари взе да се разпада... . Браво Радев! Само така - още 4 години ти даваме 59анонимен преди 1 минута аре, малко се стегни, не искам да сушам такива приказки от тебе. ти можеш, паломата и той... и без юмруци 58Прогонване с камъни преди 1 минута На Радев и Гергов към Москва! 57АБЕ, СТЕГАЙТЕ СЕ... преди 1 минута РУНДЮВАТА ЗИМА ЩЕ Е "ПРОГРЕСИВНО--ТЕЖКА"ВИДЕНОВАТА--- ЗЕЛЕ ДА ДРОБИ ПРЕД ТАЯ ДНЕС ....ХАХААА анонимен преди 4 минути Радев вече закъснява с ОСТАВКАТА си ..Държавата не е военно поделение - ф.а.тмако некадърен ... Дайте му на тоя някое малко военно поделение ,да си управлява ...Не е сигурно ,че ще се справи и там но щетите ще бъдат по малки ..Да връща и милионите от абсурдните екскурзии по света ДЕВЕТ ГОДИНИ с Деса ,за наша сметка .. анонимен преди 1 минута НЕ ВИ ТРЕБА СЕЛСКО СТОПАНСТВО--- ЕС ЩЕ ВИ ХРАНИ , ПО ТЕХНИ ЦЕНИ, ЗАЩОТО СТЕ БОГАТИ БАРОВЦИ, ВЕЧЕ.....ХАХАААА......СВИКВАЙТЕ С БОГАТИТЕ, БЕ....!!!! 80СЛАВА НА ЕРДОГАН преди 5 минути СУЛТАНА Е ВРЕМЕ ДА СА ВЪРНЕ ЗА ДА ЗАЩИТИ РАЯТА ОТ ДАНЪЦИ И ЧОРБАДЖИЙСКИ ХАРЧОВЕ...!ПРЕДИ -- САМО ЕДИН "10- тък"---- А ДНЕС --100 " Прогресивни десятъци" за " БОГ ДА ПРОСТИ БКП/ ДС"...ХАХАХААА Анонимен преди 1 минута Е то щото няма, за това увеличихте с10% заплатите на бившите си колеги от армията. Искаш да кажеш, че за другите пари няма . 86анонимен преди 1 минута народонаселението намалява, държавните служители продължават да се увеличават и да им се увеличават заплатите, милицията и тя най-раздутата в Европа, а работещите в частния не успяват да изкарат достатъчно за администрацията, в частния сме със замразени заплати от години 39Тенгри кан Владетел преди 2 секунди До: анонимен СМЪРТ НА РАДЕФФФФФ И ВСИ ЕГО ДРУЗЬЯ! 138анонимен преди 22 секунди Боташ имат пари 137анонимен преди 53 секунди Ама точно за това набутаха румбата за премиер,що са свършили парите в хазната!Няма случайни неща! 136анонимен преди 59 секунди Ами то и преди нямаше пари бе цървул 35анонимен преди 1 минута Народа не ви избра да се оправдавате като дърти свекърви а да действате срещу крадците,търгашите,картела и мафията.Ако нямате желание да се справяте подайте оставка и се махайте. от хоризонта. 134анонимен преди 2 минути Когато *** вземат властта първо се свършват парите. 133анонимен преди 3 минути И къде са парите бе рундьо? При Боташ ,бобоков и черепа! 132анонимен преди 3 минути до кога с тая мантра парите ги няма или няма за някои а за нашите има 131анонимен преди 4 минути Радев заминава ,за Москва ,да иска рубли !!!! 130анонимен преди 6 минути През август започват огромни протести !!!! Наглото ,злобно недоразумение Радев ,ще бъде изгонен от София с камъни !!!!!!!! 147Бай Илийчо преди 1 минута Тоо га ли е имало пари у хазната? 36 години ,,демокрация" все я караме на пари нема действайте. 146анонимен преди 1 минута Твоят гюров не се оплакваше ,че няма пари 145анонимен преди 2 минути Айдеее, рундю рубладжията събу потурите! Много рано бе неможач! 144Зозо преди 2 минути Хахаааа, Рундю да каже колко фактури от Боташ има по чекмеджетата? Абсолютен некадърник. Няма да изкара до президентските избори. 143читалище заря преди 2 минути след 5 служебни правителства бойко да е виновен е тотална художествена самодейност. 142MaйMyнaтa преди 2 минути Служебния Гюров 3 месеца не се оплаква че, нема пари. Даже и раэдаваше натам насам, не каэа и да са малко 141анонимен преди 3 минути Рундьо уж можеше, знаеше, идваме, другите неможачи бяха. А сега реве всеки ден. Така ще е поне 2 години - оправдания и рев. Ако не фалира дотогава официално като при Жан. 140Изгърбич Задвратян преди 3 минути нема референдум, нема контрол на цените, нема пари за пенсии, днеска вече нема в хазната. нали божем имаше само преди 10 дена от всичко по много? кам ги бабикянци да протестират? кокорчо, кирчо, оземпикус. анонимен преди 1 минута Онзи от общината, дето беше служебен на финансите, Клисурски. Човекът на тръгване си каза. Пари в хазната има, 6 млрд ли колко каза, момчето и всичко е по план. Сега тези ежедневно реват, че фалираме. Кой лъже? Онзи няма интерес да лъже, той си тръгваше. А тези представят положението катастрофално. Според мен, така смекчават очакванията и оправдават мерки, които предстоят. Но ако всеки ден ревеш, че фалираш и имаш 8% дефицит, не знам кой ще ти заеме повече пари. Това мислят ли го? анонимен преди 2 минути Вади рублите от дюшека анонимен преди 3 минути ЗКПЧ-то гълъб донев нали е финансов гуру! Зозо преди 2 минути Айде Рундьоооо! Преди беше лесно. Изскочи, вика това трябва, онова трябва, всички са маскари и се скрие в пРезидентството. Анонимен преди 2 минути На тоя фаттмак,ако му нахлупиш един каскет и същия Бай Тошо,същата ссселандурска мутpa анонимен преди 4 минути Турция нали затова строи нов АЕЦ на 5 километра от нашата граница. Те са си направили сметката че ще ни продават ток. За нас го правят. Тука можем да навлезем и по дълбоко в конспирацията кой точно стои зад провалът на АЕЦ Белене и каква е връзката с тия соларни централи дето се строят навсякъде върху ниви и пасища. анонимен преди 34 секунди С празното си говорене като латерна,този все по-вече са приближава към онова заведение,което не е за предпочитане.На неговото място,бих бил,по нисък от райграса в градинката му. 181Зозо преди 53 секунди Рундю много лъже. Служебните го оставиха с 1,5% дефицит, 6 милиарда евро резерв.... Ся тоя тръгнал да тегли 18 милиарда заем да си има за харчене до нова година?!? Ай сиктир! Драконовският контрол, който блокира вноса на мляко, ще продължи до 19 юни Следващият фокус на засилените проверки ще е вносът на готови млечни продукти, обяви земеделският министър https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika...nosa_na_mliako/ Ся, да каа и на оня болшевишки пдрс, Добри Божилов, ДЕТ ПЛАЧЕ ПО ТЕМАТА: Божилов, доил ли си някога коза, крава или овца, мама ти дайба? Никога не си доил, софийски пдрс! Затва ша лапаш кура! Книги за Тангра ще ми пишеш, ща ебъ в гундяевският пдрс! ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ ВНАСЯМЕ ПРЯСНОТО МЛЯКО! НИЕ, ВИНАГИ СМЕ ИМАЛИ ПРЕДОСТАТЪЧНО ПРЯСНО МЛЯКО В БЪЛГАРИЯ, НО ВЕЧЕ ГЛЕДАМЕ ЖИВОТНИТЕ ЗАРАДИ СУБСИДИИ И ЕВРОФОНДОВЕ! Помните ли, стачките, навремето, когато нашите животновъди си излизаха млякото заради ниската изкупна цена? А? Е, сменихте ги с чужди! А, ЛАПАЙТЕ СЯ, ХУЯ! АЗ НА СТАРИ ГОДИНИ ПРЕДИ ГРОБА, НЕМА ДА СТАВАМ ЖИВОТНОВЪД ЗАРАДИ ВАС, А ВИЕ, ЦЯЛ ЖИВОТ НА БЮРО! АЙДЕ, МАЙКИТЕ ВИ, ША ЕБЪ! Затова аз отдавна престанах да слугувам, на който и да е! Българският работодател е като турчин в Османската империя, но и италиянският е същият;))) Нали ги гледахме "инвеститорите" привлечени от широко рекламираната българска евтина работна ръка! САМАТА ИДЕЯ, ЧЕ ДРУГИЯТ Е СРЕДСТВО ЗА ТВОЯТА ПЕЧАЛБА Е ТОЛКОВА ГНУСНА И МЕРЗКА, ЧЕ ПРИНАДЛЕЖИ НА НАЙ-ЧЕРНИЯТ МРАК, КОЙТО МОЖЕ ДА ИЗЛЪЧИ ПРИРОДАТА НА ТЪМА ТАРХАНА ЯГА АЛБАСТИ! ===================================================================== Любослав Костов 2 ч· Най-арогантната илюзия, която ви беше сервирана миналата есен, беше масовата психоза около вдигането на данък „дивидент“. Спомняте ли си как ви обясняваха, че ако този данък се вдигне, икономиката ще спре, младите ще избягат, а предприемачеството ще умре? Създаде се усещането, че всеки 20-годишен студент от „Gen Z“ разпределя дивидент всеки месец. Това си беше манипулация от учебниците за наивници. Това е елитарен данък за шепа хора. Данък дивидент не засяга масовия работещ. Той засяга символичен процент от населението, основно собствениците на едър капитал. Да твърдиш, че защитаваш „народа“, като браниш ниския данък върху дивидентите, е все едно да твърдиш, че защитаваш купувачите на хляб, като намаляваш данъкът върху яхтите. Всъщност, знаете ли защо бизнесът реве с глас срещу вдигането на тези символични 5%? Защото в България данък дивидент се превърна в най-евтината, напълно законна схема за укриване на осигуровки и плащане на „пари в плик“. Ето пример, за да го разбере всеки. Ако един служител трябва да получи реална заплата от 3000 евро, върху тези пари фирмата и той трябва да платят данък общ доход и пълни осигуровки. Какво прави масовият български „предприемач“? Осигурява човека на МРЗ или малко над нея, а останалите хиляди евро му ги изплаща в края на тримесечието или годината като - дивидент. Защо? Защото плаща веднъж 10% корпоративен данък и след това върху сумата 5% дивидент. Това е два пъти по-малко като удръжки. С две думи, това са скрити разходи за осигуровки, откраднати от бъдещето на същия този работник. Средната ставка на данък дивидент в ЕС е близо 25%, а в много развити държави надхвърля 30%. В България е 5%. Ние сме данъчното дъно на Европа, офшорна зона в рамките на ЕС, която субсидира капитала за сметка на труда. Вдигането на този данък няма да закърпи кой знае колко бюджета, няма и да „накаже“ бизнесът, но ще премахне изкривеният стимул заплатите да се маскират като корпоративна печалба. Когато утре същият този работник отиде в болнични, когато излезе в майчинство или когато след години се пенсионира, той ще получи трохи, защото е осигуряван на минимума. Защитата на 5% данък дивидент не е защита на средната класа. Това е защита на правото на богатия да плаща по-малко от бедния. Икономиката трябва да служи на хората, а не на счетоводните трикове. Вдигането на данък дивидент е въпрос на базово национално достойнство и фискална справедливост. Защо го казвам ли? Защото днес, точно навреме за новия бюджет, Кирил Домусчиев отново излезе с остро отворено писмо до правителството с познатия ултимативен тон, с искания да не се пипат данъците на бизнеса, да се режат заплати и да настройва едни работещи срещу други работещи. Този филм вече го гледахме миналата есен. Тогава предното правителство се огъна, върза се на олигархичния натиск и за пореден път превърна държавния бюджет в заложник на корпоративния интерес. Всеки път, когато наближи приемането на закона за бюджета, най-богатият българин се изказва като последна инстанция. Само че едно легитимно управление не трябва да слугува на интересите на шепа милионери, а да чуе гласа на най-бедните - тези, които са твърде много и които реално изнасят икономиката на гърба си. Този път номерът не трябва да минава. КРИБ: Партиите да подкрепят идеята държавните служители сами да си плащат осигуровките https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/725012-kri...at-osigurovkite анонимен преди 15 минути КРИБ КАПИТАЛИСТИТЕ КОГА ЩЕ СЕ ОТКАЖАТ ОТ СЧЕТОВОДНИТЕ ТРИКОВЕ ДА НЕ ПРАЩАТ И 10 ПРОЦЕНТА ДАНЪК Анонимен преди 11 минути Имам едно-две питания към КРИБ и всички изстрадали, честни, лоялни и спазващи закона български работодатели. Кога ще спрат да плащат в плик? Кога ще започнат да осигуряват служителите си върху реалните им доходи? Кога ще спрат да ги използват като гласоподаватели? Кога самите те ще спрат да оказват политически натиск? Кога собствените им лобита и партии ще престанат да правят същото? Кога в по-малките населени места въпросните работодатели ще спрат да имат поведение на феодали? анонимен преди 1 минута Интересна работа - КРИБ дават акъл за държавните служители. Но ако държавата почне да и дава акъл за техните работници, пищят на умряло колко голяма е МРЗ. Хайде всяка жаба да си знае гьола. И мястото в гьола. Един българин преди 15 минути Как тази наша държава разреши на такива като братята Домусчиеви да станат милиардери на сто им подари чувствителни отрасли от икономиката сред които и корабите Рико преди 15 минути Да си ги плащат, само че трябва да е ясно на КРИБ и на всички останали, че държавните служители веднага ще гракнат да им се начислява и клас прослужено време, тъй като в момента те нямат такъв, за разлика от служителите по трудов договор. А от КРИБ хич няма да са доволни, те и без това искат да се махне, за да си спестят разходи и за това. Д-р Андрей Велчев: Един евро вече се равнява на един лев в цените на храните https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/724998-d-r...nite-na-hranite Тенгри кан Владетел преди 1 секунда Тоз ме краде вече здраво;))) Много още преди декември, казах, че мечтата на редовият социалист, лева да стане конвертируем, т.е. 1 лев = 1 евро, ще се осъществи светкавично с еврото, само дето посоката на тази конвертируемост ще е различна, тя ще взема, нема да дава, каквито са очакванията;))) На Бай Тодар идеята, тогава беше лева да има силата на един долар, нали 1 лев = 1 долар ;))) 8анонимен преди 6 минути Всичко стана в левро. opa ot razgrad преди 7 минути българска класика: един кифла и двама лимонади.... |
Страници: (7) « първа ... 4 5 [6] 7 |
![]() ![]() ![]() |