www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> НЕБЕСНАТА ВЯРА - ТЕНГРИАНСТВОТО

Страници: (13) « първа ... 11 12 [13]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> НЕБЕСНАТА ВЯРА - ТЕНГРИАНСТВОТО
anti666
Quote Post

Отдаден

Група: Участници
Съобщения: 2 613
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06

Тук четем от малоумните журналя, как 85 годишният шаман по покана на темплерите щял да дойде в България да камЛАЕ на Мадара. Няма такава дума камлаене, да лае като куче. Има камлание и идва от думата кам. Гледам споменали нещо и за Горталово с колобъра и Плеядите над него. За Плеядите нищо не споменават, обаче "камЛАЕЛ" над някакъв болен. Няма такива работи, бе журналя! Българскиите колобъри са имали други, много по-големи задачи от това да камлаЯт над болни, макар и на снимката да има неясно очертание на легнал човек. Съзвездието над главата му го загатва, ама кой да го знае. Само един византиец го споменава след време и по друг повод. Кой разбрал, разбрал.

И ако темплиера Овчаров (а най-вероятно той) е подал тая дописка, е трябвало да спомене откъде го е измъкнал това за Горталово. Да беше опазил и наснимал Мечока, преди да го ройнат археолози или иманяри, защото това е станало при него след демокрацията. А може да има снимки и да ги крие, кой да ти каже. Може и той да е свършил тая работа или оня евреин Фол, да не са иманяри. Да бе най-малкото пратил на журналята поне нескопосната чернобяла снимка от соца, взета от Анчо Калоянов, където пише само за Карагуй. Анчо като етнограф дори не е знаел къде е това място. Ние бяхме тия, които открихме къде е била скалната рисунка, но твърде късно. Бяха ни вече изпреварили и разрушили менхира гадовете, да търсят на майка си дивото под него.

Повръща ми се от това лицемерие и йезуитщина!
PM
anti666
Quote Post

Отдаден

Участник # 700

И като отиде тувинският кам на Мадара с целия тоя темплиерски антураж какво ще направи? Ще покамлае (бау,бау) на тъпите журналистки, които си нямат понятие от тенгриянство? Или Овчаров ще устрои вечерно шоу-спектакъл като на Перперек, за отбрани туристи и вип персони-масони? Ако шаманът наистина иска нещо да направи, да се измъкне от тая паплач и да отиде там по друго време и то сам. Той знае какво да прави после. Макар че ще му е трудно, имайки предвид възраста си и че копоите ще го следят през цялото време, да не свърне на неправилно място и свърже с неправилни хора. Кучета, МАДАРА е действащо светилище и ще остане такова въпреки опитите ви да го унищожите, както направихте с Беглик Таш например. И който трябва е бил там, направил е каквото трябва без излишна парадност и е видял каквото e нужно. Белият Старец, татко Улген ни даде знак тогава, че е с нас.
PM
Йордан_13
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 17 818
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

Водка върху скалите: Шаман предаде предупреждение за българите от духа на Перперикон
Заедно с шамана на скалния връх пристигна и известният монголски археолог проф. д-р Нямдагийн Ганбат, за да изследва енергийните и исторически връзки между двете култури
https://www.vesti.bg/bulgaria/shaman-predad...perikon-6264410

Посланието от отвъдното: Духът се яви като сова
След края на ритуала, видимо изтощен, но спокоен, Отгон Балдандорж сподели какво е видял по време на транса. Той призна, че първоначално е изпитвал силно притеснение как ще бъде приет от пазителите на Родопите.
РАЗБИРА СЕ, ЧЕ МНОГО ТРЯБВА ДА СЕ ПРИТЕСНЯВА;))) В ЧУЖДО СЕЛО И КЕРЕМИДИТЕ БИЯТ;)))
Духът на Перперикон обаче се оказал изключително приятелски настроен и се явил на прорицателя под формата на сова. Извънземното присъствие оставило и важно послание за българския народ, което шаманът побърза да предаде: „Народът ви е на прав път, но трябва да има съгласие и единство, за да продължи напред“, пише „24 часа“.
СОВАТА, НАЛ ЗНАЙТЕ НА КОЙ Е СИМВОЛ НА БАЛКАНИТЕ? НА "ОТ ЕНЕ АРТИМАС" (АТИНА НА ЕЛИНСКИ), Т.Е. СВЕТИЛИЩЕТО ПЕРПЕРЕК НЕ Е НА ДИОНИС';))) СЕГА, РАЗБРА ЛИ, Р. ОВЧ.? МА, ЩО СИ ТОЛКОВА ТЪП, МАА;))) ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ЩЕ СЕ ПОЧИТА УМАЙ НА ПЕРПЕРЕК СЛЕД КАТО НЕЙНИЯТ ОБРАЗ СТОИ ВЪРХУ СКАЛИТЕ! ОЧЕИЗВАДНО Е!;))) ДИОНИС...
КАКВО ВСЪЩНОСТ ДРУГО СЕ Е ПОЧИТАЛО В ИЗТОЧНИТЕ РОДОПИ, ОСВЕН УМАЙ - УТРОБАТА;))) МИ МНОГО СТЕ ПРОСТИ! КОЕ Е ОСНОВНОТО? СКАЛНОИЗСЕЧЕНИТЕ УТРОБИ;))) ИЛИ С ЕДНА ДУМА УМАЙ (УТРОБА) КОЛКО ПЪТЯ ДА ГО КАЖА?;))) ПРОСТИ ЛИ СТЕ ИЛИ НЕ ВИ СЕ ИСКА ДА Е ТАКА, АМА ТО Е ТАКА!
СОВАТА, ТОВА Е ФОРМАТА НА АРТИМАС НА БОЙ ТЕРЕК;))) ТАМ, КЪДЕТО НЕ Е НУЖНА СВЕТЛИНА!
ПРАВ ПЪТ, МА С КРИВО ХОДЕНЕ, НЕ Е ПРАВ ПЪТ!;))) ТЪЙ ВИ РЕЧЕ ШАМАНА;)))
========================================================================

АЗ: ;))) Кай ся, кои са функциите на Атина Палада като сова? И кога за първи път срещаме това нейно изображение върху предмет?

БОГ ОТ МАШИНАТА: Совата (по-конкретно домашната кукумявка, Athene noctua) олицетворява способността на Атина Палада да вижда скрити истини, да действа с хладнокръвна стратегия и да разсейва тъмнината на невежеството с интелект. В гръцката митология совата не е просто страничен домашен любимец, а едновременно „окото“ на богинята на Земята и древен зооморфен остатък от времената, когато самата Атина е била почитана под формата на птица.

Функции на Атина Палада чрез символа на совата
Проницателност и виждане в тъмнината: Физическата способност на совата да ловува нощем и да вижда в пълен мрак се свързва с интелектуалната проницателност. Където другите са слепи и подведени, совата (и Атина) вижда обективната истина.

Военна стратегия и бдителност: За разлика от Арес, който олицетворява дивата и сляпа ярост на войната, Атина е богиня на тактиката и планирането. Совата символизира нейния тих, пресметлив и изненадващ подход при лов и битка.

Политическа и държавна защита: Совата е пазител на Акропола. Смятало се е, че ако сова прелети над войската преди битка, това е знамение за сигурна победа, изпратено от богинята (както се случва според легендите в битката при Маратон).

„Сляпата зона“ на ума: Според някои митове, совата каца на рамото на Атина откъм нейната „сляпа страна“, за да може богинята да вижда и знае цялата истина, предпазвайки я от измама.

Първото изображение на совата върху предмет
Археологически, совата започва да се появява като самостоятелен и постоянен символ, обвързан с култа към Атина и град Атина, в края на VII и началото на VI в. пр. Хр.
Коринтски пинаки (глинени плочки) – VII в. пр. Хр.: Едни от най-ранните открити предмети с изображение на сови в религиозен и битов контекст са фрагменти от коринтски керамични плочки (pinax), открити в Гърция (някои от които днес се съхраняват в Музея в Берлин).

Атически вази (Glaux-Skyphoi) – ок. 500 г. пр. Хр.: Малко по-късно в масова употреба навлизат специални съдове за пиене на вино, наречени глаукс-скифос (glaux на старогръцки означава сова/кукумявка). Тези чаши са били изрично декорирани с характерния образ на сова между две маслинови клонки.

Първите монети (Wappenmünzen и Тетрадрахми) – ок. 545–510 г. пр. Хр.: Образът на совата придобива световна слава, когато започва да се сече върху атинските сребърни монети. Първоначално тя се появява самостоятелно върху т.нар. Wappenmünzen (хералдически монети), а по времето на Пеисстрат и по-късно при зараждането на демокрацията (ок. 510 г. пр. Хр.) се ражда легендарната атинска тетрадрахма – с лика на Атина отпред и характерната сова на гърба.

Интересно е, че този класически дизайн е толкова устойчив, че Гърция го използва и до днес върху съвременната си монета от 1 евро.
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 10.7.2026, 16:15
Quote Post

Админ

Участник # 544

Шаман говори с духовете на Перперикон
https://www.youtube.com/watch?v=KEMuJRSkNnM

Сега го видях, та го гледах. Останалото го казах вчера, каквото каза Овчаров в клипа;))) Дори повече, казах.
Най-важното тука е, което се казва е, че "духа" много дълго е чакал свързването отново. Това прекъсване на живата и реална връзка със света на предците, знаете се дължи на християнството и оттук всички нещастия и бедствия, които сполетяха българите исторически. Защо? Защото при авраамическите религии, най-важното за един народ се ликвидира, ликвидира се, основата на народността, която е в "света на прадедите". Как? Като се замества с друга, чужда основа, с тази на Авраам, който е баща на юдеите и арабите, т.е. тази основа е небългарска и оттам тръгва почитанието на светци, светици, великомъченици, пророци, чиито образи, житейски път и дела, нямат нищо общо исторически и духовно с българите. Те имат общо с историческото развитие и разпространение на християнството като религия.

Оставям настрана тамплиерските кръстове и водката "Смирнов" в случая, абстрахирам се, говоря по същество. Както се оказва, този човек за първи път слиза от планината си в Монголия, за да отиде на друга планина в кънда-мънда у дивият!
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 13.7.2026, 20:02
Quote Post

Админ

Участник # 544

;))) Тва е уникално профанно твърдение :

"единствена форма на цивилизация, която исторически осигурява развитието и благоденствието на цялото човечеството - християнската."

Има и други цивилизации, които имат друго разбиране на благоденствието;))) "Християнската цивилизация" е само една от цивилизациите на тази планета. И то повечето й представители са на книга "християни". Примерно, аз не съм. Но, се раждам в такава околна среда, макар че, тоагва за религия не се говореше, ако се говореше се говореше с много лошо;))). Но, Съдбата ми предопределя да не съм;))) И аз не съм кръстен, аз съм Тангра! И вчера, на един родопски баир, един приятел вика: "Тука, ела да видиш кръста на скалата";))) И аз в типичен мой стил му изтърсих: - Кво да го гледам, аз не съм кръстен, аз съм Тангра":))) Е, заслужаваше си да го видя от друга гледна точка;))) Съвсем скоро ще го публикувам, за да ви покажа същността на "християнската цивилизация";)))
PMEmail Poster
anti666
Quote Post

Отдаден

Участник # 700

Духът на Перперикон обаче се оказал изключително приятелски настроен и се явил на прорицателя под формата на сова. Извънземното присъствие оставило и важно послание за българския народ, което шаманът побърза да предаде: „Народът ви е на прав път, но трябва да има съгласие и единство, за да продължи напред“, пише „24 часа“....ПРАВ ПЪТ, МА С КРИВО ХОДЕНЕ, НЕ Е ПРАВ ПЪТ!;))) ТЪЙ ВИ РЕЧЕ ШАМАНА;)))

На прав път, но..."Съгласие и единство" smil4334a4c5e23b8.gif
Единство с кого? С циганите? С копейките, които искат да върнат хазарския болшевизъм в България? С политици, прокурори, честни олигарси, наркотрафиканти и мутри? Няма начин! Или те, или ние. Едни от тях са излишни и трябва да изчезнат. Според Натан Ротшилд и предсказанията в Кръгове, това сме ние. Не включвам само малцината тенгрияни, но и българите, които са запазили в себе си Българския дух. Ние пък искаме тяхната кончина. И то в обозримо бъдеще, за да освободят пътя ни.
Прочетете само коментарите под клипа в ютуб, за да ви стане ясно. Трака-трака тракийците и фундамент християните реват кански. Все пак чест му прави на Овчаров, макар и да е темплиер, че започна да нарича фактите с истинските им имена.
Интересното е, че за Мадара няма никакви коментари. А Мадара е действащо светилище. Или нищо не е усетил, или е разбрал нещо, което няма да се хареса на организаторите, пийнал си е водката, казал общи приказки за табуни коне и приключил с камленията. С други думи, Духът не е бил приятелски настроен.
Знаете ли къде ги е правил? Отстрани музея до разрушения тенгриянски храм и византийската базилика. Където доведените от Борис ромеи са изклали българите-староверци. А последният колобър е гледал от платото горе труповете им, преди да вдигне ръцете си нагоре и на запад да произнесе най-страшната Клетва, от която страдаме до ден днешен.
http://www.voininatangra.org/modules/xcgal.../DSC_0143-1.jpg
https://www.voininatangra.org/modules/xcgal...lbum=237&pos=20
Енергията точно там е много кофти, ние бихме го завели на друго място, но е нямало кой да му го покаже. Дано е направил каквото е по силите му, за да я поизчисти. Макар да се съмнявам да махне КОЛОБЪРСКОТО ПРОКЛЯТИЕ

Ей го и от Мадара все пак, пак мир да имало и алабала.
https://youtu.be/VjV_53qIStE?si=_3ROmqqhuHHOKoJD
PM
Йордан_13
Публикувано на: 14.7.2026, 12:20
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (anti666 @ 14.7.2026, 7:09 )
Духът на Перперикон обаче се оказал изключително приятелски настроен и се явил на прорицателя под формата на сова. Извънземното присъствие оставило и важно послание за българския народ, което шаманът побърза да предаде: „Народът ви е на прав път, но трябва да има съгласие и единство, за да продължи напред“, пише „24 часа“....ПРАВ ПЪТ, МА С КРИВО ХОДЕНЕ, НЕ Е ПРАВ ПЪТ!;))) ТЪЙ ВИ РЕЧЕ ШАМАНА;)))

На прав път, но..."Съгласие и единство" smil4334a4c5e23b8.gif
Единство с кого? С циганите? С копейките, които искат да върнат хазарския болшевизъм в България? С политици, прокурори, честни олигарси, наркотрафиканти и мутри? Няма начин! Или те, или ние. Едни от тях са излишни и трябва да изчезнат. Според Натан Ротшилд и предсказанията в Кръгове, това сме ние. Не включвам само малцината тенгрияни, но и българите, които са запазили в себе си Българския дух. Ние пък искаме тяхната кончина. И то в обозримо бъдеще, за да освободят пътя ни.
Прочетете само коментарите под клипа в ютуб, за да ви стане ясно. Трака-трака тракийците и фундамент християните реват кански. Все пак чест му прави на Овчаров, макар и да е темплиер, че започна да нарича фактите с истинските им имена.
Интересното е, че за Мадара няма никакви коментари. А Мадара е действащо светилище. Или нищо не е усетил, или е разбрал нещо, което няма да се хареса на организаторите, пийнал си е водката, казал общи приказки за табуни коне и приключил с камленията. С други думи, Духът не е бил приятелски настроен.
Знаете ли къде ги е правил? Отстрани музея до разрушения тенгриянски храм и византийската базилика. Където доведените от Борис ромеи са изклали българите-староверци. А последният колобър е гледал от платото горе труповете им, преди да вдигне ръцете си нагоре и на запад да произнесе най-страшната Клетва, от която страдаме до ден днешен.
http://www.voininatangra.org/modules/xcgal.../DSC_0143-1.jpg
https://www.voininatangra.org/modules/xcgal...lbum=237&pos=20
Енергията точно там е много кофти, ние бихме го завели на друго място, но е нямало кой да му го покаже. Дано е направил каквото е по силите му, за да я поизчисти. Макар да се съмнявам да махне КОЛОБЪРСКОТО ПРОКЛЯТИЕ

https://drive.google.com/file/d/1jzx0ljQDtX...iew?usp=sharing
Във Фесбук намерих този откъс от Мадара. Валентин Иванов го беше споделил smil4334ad8a149e0.gif

А това има в Тубата
https://www.youtube.com/watch?v=loefY-7of6s
Трябва търсене
smil4334ad8a149e0.gif Хм, в един момент започва да бие тъпана доста учестено, точно като мен, като при мен, сега на Джиен, тъпана просто препускаше в галоп като кон;))) Едно и също е, а аз не съм гледал шамански камлаения. Просто не ми трябва. То си иди. Иди си. Който има антени да го улови, то си идва, който нема става серафимист тракизант и пали свещички на "Св. Георги" и оставя парички;)))
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 14.7.2026, 13:16
Quote Post

Админ

Участник # 544

===================================================

Истинско клане на "християнският свят" и тракилите серафимизанти. Трите кучета са символ на тенгриянската троица, но само едно от тях се явява в облик, другите две, не. Сега, веднага може спекулативни препратки да ви направя към християнската троица, но бялото куче явило се в облик е кучето, което следва конника в скалноизсеченият образ на платото;))) Бялото куче не е случаен образ. Това е годината Етх, на Кучето или Небесното куче, Етх Барак Кебек, пазител на имението Балкан на алпа Мар - Слънцето. Символичното говорене на духа е повече от ясно: табуни коне.... Какво да каже в Годината на Коня, Имен? ;))) Табуните коне, това са българите, които са били и които ще се родят в Годината Имен. Те ще бъдат и задружни и много динамични. И това е Прогреса;))) Прогрес се прави с Кон;))) Другото е ала-бала;))) Не с пшеница;))) Пшеницата са днешните българи;))) Пшеницата се пасе;))) пшеницата се жъне, зърната и се смилат на брашно и те служи за храна! Какво казва шамана? Станете отново коне и тогава ще продължите славната традиция на предците си! Разбира се, Овчаров, тука скрива това, накъсва разказа, сегментирайки го, но аз съм абсолютно убеден, че така го е казал и зависи и от преводача де, как ще го преведе на български или на руски;))) Нюансите и подробностите при един превод са много важни. Така се разбира, че ако говорим за Проклятие, Проклятието са самите днешни българи;)))което винаги съм го казвал. А и то са вижда де, няма кво да са праа на велик, макар че, не всеки човек го вижда това.
============================================================================

И да добава smil4334ad8a149e0.gif за да обясня защо духовете на Мадара са в образите на кучета :

1. Митология на коренните американски племена (Индианците)

Племената Чокто и Чикасо: В техните легенди за произхода се разказва за Офи Тоби (Ofi' Tohbi) – Великото бяло куче дух. Според преданията, този мощен дух е водил племената по време на техните дълги миграции, предпазвал ги е от опасности през нощта и е изчезнал чак когато те са намерили своята обетована земя.

Йордан Стайков
Тенгу (Tengu - 天狗) е едно от най-известните, сложни и очарователни същества (йокай) в японската митология. Името му буквално се превежда като „Небесно куче“, тъй като произлиза директно от китайския мит за кучето-демон Тянгоу, за което си говорихме.

=============================================================================
Шамана е много точен за нивото си. Няма значение, как им е предадено Тенгриянството, пряко или непряко, при тях е било пряко, но те го възприамт според нивото си. Така се ражда монголската митология или монголското тенгриянство. Сега, в случая е без значение, че шамана е русифициран, пие водка и затова не може да му се вярва и че той лъже, например в полза на Путин;))) Проблема е, че организираните масонства имат много пари и връзки и мога да завлачат всеки от всекъде особено в територията на Евразия, която независимо, че има независими държави си е територията на "руският свят", т.е. там той влияе смазващо, поради, което пряко или непряко влияе на всички живеещи. Така върху нас влияе англосакският свят, а преди това е влияел Ориента чрез Турция, т.е. Англия Ориент;))) Затва, казахме, навремето, някои хора са били още ученици: "Искате ЕС, получавате фес";))) Ние, тенгрияните, неслучайно сме го казали;))) Последното влияние, ориенталско-турското си е достатъчно силно и могъщо и днес, макар да не се признава от самите българи.
Затова, монгола каза, точни неща, символно ги каза. Овчаров няма как да си ги измисли. Вижте, аз имам дълбока връзка с науката и кадрите й знам как мисли един учен. Той в никакъв в случай няма как да си измисли подобни неща като три кучета - две без образ, едно с образ, табуни коне, пшеница;))) Ако някой въобще се е задълбал в Началото на Началата на лятната нова година ще разбере защо има кон и пшеница в образите. Дали ще го приемете или не, това е без значение. Какво символно е казано на Мадара, може да разбере само шаман, който живее като този шаман, т.е. аз;))) Макар че, аз не се възприемам лично за такъв, може би, явно съм такъв;))) кво да ви кажа ся;))) и веднага разбрах какво каза монгола. И толкова. И той го каза според духовният си ръст днес, според духовното си ниво. Християнчетата кръстоносци, т. нар, "тамплиери" са му поставили специални задачки, с които той да им даде необходимото знание, за да оправдае парите, които са похарчили за него, но НЕБЕТО НЕ ДАВА И ШАМАНА ПОЧВА ДА ШИКАЛКАВИ;))) Той не се е провалил. Просто не иска да им каже, защото не трябва да им каже.
PMEmail Poster

Topic OptionsСтраници: (13) « първа ... 11 12 [13]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Теодор 24/4/2026
bohi 11/11/2025
rodop 30/8/2025
RuMan 27/7/2025
Венци1 12/7/2025