www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> За виртуалния Саракт


Страници: (2) [1] 2  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> За виртуалния Саракт
anti666
Публикувано на: 1.11.2008, 10:24
Quote Post
В "Последното време" , годините преди да бъде възстановен Саракта или България д бъде унищожена до основи сами виждате, че пипалата на Режима са проникнали навсякъде. Политическа мафия, дървена мафия, здравна мафия. Кметства, учреждения, митници, политически партии и движения. ТЕ са навсякъде. Всъщност да уточня почти навсякъде. Все още има 2 свободни места. Едното са планините като геграфско понятие, а другото е Интернет. Именно там се полагат неимоверни усилия да бъдат унищожени. За планините -ще има отделна тема. Второто място е виртуално. Интернетът. Както виждате, свободния достъп също е под контрол. Затварят се сайтове, админи биват пребити с чукове. Където силата не действа се пускат хакери или провокатори. Група българи обаче имали наглостта да си запазят едно място, което остава свободно. Не само да го запазят, но и да го обявят за виртуален Саракт. Копие на истинския, където Свободата и Българщината е издигната на пидестал. ЕДИНСТВЕНИЯ свободен, необвързан с партии, институции или политически сили сайт. Войни на Тангра. Както и съответното Движение, което той изразява. Където няма вожд, няма организационна структура. Където всеки с доброволния си труд и възможности допринася да го има.

Top
anti666
Публикувано на: 1.11.2008, 10:46
Quote Post
За да го има този сайт, всеки с нещо е дал и е допринесъл. Някой с идеи, други с финансови дарения, трети с програмистки умения. Това обаче на режима страшно не се харесва. Не се харесва и факта, че за кратко време това място стана най-посещаемото, с редовни посетители далеч надхвърлящи сайта на ПП "Атака" или който да е друг български сайт с политическа насоченост. Досега сме свидетели на какви ли не опити да бъде ударен. Чрез съд не върви, защото ние де-юре не нарушаваме законите (или по-точно прословутия член 108 от НК). Да пребият някой от админите също не върви, защото след него някой друг ще поеме щафетата. Да опорачат самата Идея с добре премерени подигравки (подготвени от съответните психолози) също не става, защото в този сайт влизат и четат българи с интелигентност далеч над средната, за да бъдат повлияни с някаква евтина манипулация.
Всъщност единствения начин засега е да създадат атмосфера на взаимно недоверие между нас самите. Тук вече частично успяха.
В момента Движението е на драматичен кръстопът. Бих казал на възлово място. Витруалният Саракт е разкъсан от противоречия и обикновеният гражданин (читател) не може да разбере чия позиция да заеме.За да направим аналогия с истинския - някога това не е било изключение. Да говорим за идеални отношения в Саракта значи да лъжем. В Боилския съвет (аналога на това, което са редовните участници тук) често е имало противоречия. Накъде да върви Саракта. Кой е по-най. Често това се е опирало до лично Его. Аз съм дал повече от тебе, значи моят глас е по-меродавен. Аз съм по-българин от тебе, щото жена ти не е баш българка а куманка - значи аз по мисля за България.
Да обобщим за сегашното положение. Аз съм от малкото хора, които познават лично и двамата да го кажем "боил-колобъри". Елтимир и Йордан. Единият го уважавам като човек, за приноса който е дал. За това, че не се е облажил с пари и длъжности (а е имал възможност). Дори за това че е лежа в затвора заради комунистите (като мои роднина също). Но за съжаление вече му нямам доверие. Причините са ясни и добре посочени тук.
Другият също го уважавам и то по подобни причини като Елтимир. Макар да няма публикувани материали тук, неговият принос за този Саракт е не по-малък. Откъде взима информацията - той си знае. Може би чистият планински въздух в Родопите му помага. Може би прави копи-пейст както твърди Елтимир. За мен няма значение. Има значение обаче това, че му имам и доверие.Заради някои ситуации от личен характер в които сме били, заради това, че досега не е предал или злепоставил човек. Дори заради това, че не си е позволил да изнася лична информация за участници тук (или проекти на Движението). Вярвам, че на много хора, както и на мен ни се иска тези Боили не да воюват помежду си, а да си сътрудничат. Ръката, която Йордан миналата година беше протегнал на Елтимир с поканата му да дойде на гости беше отблъсната. От тогава се тръгна и недоверието, удобно подклаждано от "приятели" на Елтимир. (За тях по-късно).
Та да се върем на думата. Ние сме на кръстопът. Може да звучи високопарно, но от оцеляването на този сайт зависи оцеляването на Движението Войни на Тангра. От оцеляването на виртуалния Саракт пък зависи дали истинският Български Саракт може да бъде възстановен. Т.е. зависи оцеляването на самата България. От оцеляването на България зависи...Айде да не продължавам нататък. Някои вече се досещат вече.
Top
anti666
Публикувано на: 1.11.2008, 11:04
Quote Post
Та да се върнем на тази уникална ситуация, в която виртуалния Саракт е изпанала (не без външна помощ). Както виждате, форума беше варварски изтрит. От човек, който е вътре в нещата и добре знае проблемите със скриповете и възстановяването му. Отне близо половин месец и няколко безсънни нощи на админите да бъде възстановен. Този човек е известен и ако някой още се чуди - казва се Мартин Христов, подвизаващ се тук като Парадокс. След като беше баннат за груби заплахи срещу участници тук и предупреждения, че ще се справи със сайта, два дни по-късно те бяха реализирани. Както виждате възстановихме го. За физическите заплахи към Йордан, както и евтините екстрасенски опити за въздействие от разстояние, не искам да коментирам. Мога само да припомня, че ако не е блъф, по добре да се погрижи също за собствената си безопасност. Хакването на форума ще го преживеем някак си - свикнали сме, но ако посене на някой от Движението - това е вече съвършено друга история и ще има различен отговор.
Но да се върнем на тази дилема, в която Боилския съвет е изпаднал. Аз искам само да повторя пак най-важното нещо. Този сайт не принадлежи на никого! Не се управлява от никого. Принадлежи единствено на Българите и на Идеята. Идеята за Саракт в който принципите на Старата Вяра са заложени в основата му. Принципите на Тенгрианството - като държавообразуваща Вяра. Докато сме ние тук, от които зависи да го има този сайт - НЯМА да допуснем някой да го контролира. Било то Елтимир (за Парадокса и хората зад нег няма и какво да обсъждаме), Димитър Радев, Силвия, Иван, аз самия, Данчо или който и да е. Обединяващото тук е силното Свободолюбие на всички нас. Уверен съм, че ако погледнем на всички участници в миналото ще видим една обща черта - бунтарството и неконформизма. Пълното осъствие на уважение към "Институциите". С обявяването на Елтимир за институция, той допусна груба грешка. Това не е форма на анархизъм. Просто никой един от нас досега не е вярвал на тези "Институции". Защото всички подсъзнателно, а сега вече напълно съзнателно чувстваме, че те оплетени от пипалата на Режима.
Top
Пламен Пасков
Публикувано на: 1.11.2008, 11:07
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Изгонени
Съобщения: 663
Участник # 883
Дата на регистрация: 17-March 07Саракта, виртуален или реален, е съвет на боили, на мъже, с чувство за отговорност. И щом ще е съвет, не е редно да се прави в публичната част на форума. По причина на това, че на съвета се излагат и лични мнения и претенции, и в публичната част на форума те губят рационалност - става театър, жълт сериал. Затова трябва да има вътрешен раздел на форума, който наистина да бъде наречен "Саракт", "Кръгът" "Съветът" или както си щете, и само потребители с определена категория, дадена от амините, да могат да пишат и четат там.
Иначе края му се не вижда...


--------------------
? ????????: ?????? ??????

?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140
???????: +38 0679863269
????????: 0887 814 925
ICQ: 237712745
skype: plamen_paskov
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 1.11.2008, 11:14
Quote Post
Като казвам, че всички ние имаме общо недоверие към установените Институции отвярам една скоба. Защото има една сила, към която всички ние имаме доверие. Тя не е и институция, а по-скоро носител на Духовността и Пазител на знанията. Сами се досещате как се казва. КОЛОБЪРСКИ СЪВЕТ.
Та някога, когато е имало противоречия между самите боили, когато самият Кан е обяснявал, че тоя боилски съвет вече е мъртъв и за нищо не става, а боилите и хората на Саракта вече губят доверие към него - тогава са се намесвали Те, КОЛОБЪРИТЕ. ТЕ са казвали - време е Канът да отстъпи. Че е под контрол на чужди сили или неговото Его го е надвило и вече става опасен за Саракта.
Или обратното - послушайте Канът какво ви казва, дори и да не ви харесва това. Това не идва от Егото му, а е загрижен за оцеляването на Държавата. Тук нямаме Кан, но имаме човек основател на това Движение, който първи публично изнася тези идеи сред Българите. За което е рискувал дори Те, хората от Колобърския Съвет да му отрежат езика. Сами се досещате вече накъде бия и какво искам да кажа.
Top
anti666
Публикувано на: 1.11.2008, 11:24
Quote Post
QUOTE (Пламен Пасков @ Nov 1 2008, 12:07 PM)
Саракта, виртуален или реален, е съвет на боили, на мъже, с чувство за отговорност. И щом ще е съвет, не е редно да се прави в публичната част на форума. По причина на това, че на съвета се излагат и лични мнения и претенции, и в публичната част на форума те губят рационалност - става театър, жълт сериал. Затова трябва да има вътрешен раздел на форума, който наистина да бъде наречен "Саракт", "Кръгът" "Съветът" или както си щете, и само потребители с определена категория, дадена от амините, да могат да пишат и четат там.
Иначе края му се не вижда...

Това го бях предложил на админите (да се изгради затворен форум, в който само редовни участници да имат достъп), но по технически причини няма такава възможност. Така че оставаме на този етап, а е важно за всички които четат и влизат в този сайт. А те не са малко.
Тук някой от нас вече са направили своите изводи. Много от боилите на Саракта са имали своите възможности също да чуват какво говори Небето. Или както го знаем - Космическия Съвет. Но за мнозинството от останалите, които са разкъсани и не знаят на чия страна да застанат - тогава се е намесвала именно тази - земната институция на Съвета на Плеядите. Колобърския Съвет. И казаното от тях е било ЗАКОН.
Така че за да приключим - аз открито ги призовавам. ИСКАМЕ ДА ВИ ЧУЕМ! Днес е Деня на Будителите. Скоро Плеядите ще са в Зенита си и те са в апогея си. Този сайт, това Движение има нужда да се развива. Ние имаме нужда от силни, умни и най-важното честни и отговорни българи. Не ни трябва масовост, но ни трябват още хора за да минем критичния минимум. За да не си останем само като виртуален такъв. За да ни повярват, ние самите трябва да сме в хармония със себе си. И трябва участниците тук да имат ясни позиции и да държат на тях. Трябва самите ние да поемем отговорност. Пред себе си и пред Небето. Пламене и ти преди време беше един от разколебаните. Този призив е и заради теб. Такъв е Мещера, такива са много участници тук, от които имаме нужда. От които Саракта има нужда.
Top
Пламен Пасков
Публикувано на: 1.11.2008, 11:25
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Изгонени
Съобщения: 663
Участник # 883
Дата на регистрация: 17-March 07Аз лично настоявам, и смятам за редно, да се оповести с доказателства този, който е ударил балтията на форума. Доколкото знам, станало е с кражба на парола на един от админите или модераторите, което му е дало възможността за изтриване. Това се прави и със специални вируси, каквито един наш познат, не-член и недобре приет тук, уточнявам: Не-Парадокс, вече е правил, за съжаление, успешно, в други националистически форуми. предупреждавах Запознат, че не трябва да му се дава възможност за регистрация нито под прокси, нито под каквато и да е друга форма. Въпреки това той или нему подобни никове и регистрации се допускаха и оставяха да съществуват...
Естественно, това си е само мое подозрение, и доказателства нямам.
-------
не знам - какво имате предвид под "разколебаните".
Аз държа на мнението си, че движение, или организация без структура, опитваща се да използва стратегията на "лишея", е обречена на функционална импотентност.
А липсата на ясни, точни, подробни правила във всяка организация: кой за какво отговаря и какво след какво следва, водят до същото. Не случайно всички организации имат Устав, Правилник, Закон, Регламент, опорна база от правила, които са им ръководство и съдник в делата им.
Такива при нас сега няма, или ако има, са твърде общи, не достатъчно конкретни, и водят до дизкомуникация и ненужни междуличностни триенета. Които, вместо да служат за урок, да се направят необходимите изводи и да се въведат необходимите правила, за да не се повтаря повече този ненужен разход на енергия и на време, за момента не търпи развитие.
Което ще ни върне към пожълтяването от латино-тип.


--------------------
? ????????: ?????? ??????

?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140
???????: +38 0679863269
????????: 0887 814 925
ICQ: 237712745
skype: plamen_paskov
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 1.11.2008, 11:35
Quote Post
И тук едно предупреждение за разни "лъжеколобри". Тук има достатъчно интелигентни и запознати с материята българи. Парадокса преди време тъкно загатна, че той е колобър. В лп, както и с колобърски терминологии "свеща и мрака", "откъде лае кучето и къде пищи сокола" и т.н. В закона Торе има специална точка за такива "лъжепророци". Лесно можем да разграничим плявата от житото в това отношение. Така че не се опитвайте. Искаме да чуем тези, истинските. А те са писали тук, четат този сайт и знаят какво да кажат. Верно е, че има проблем с интернет-сигурността, но този въпрос не търпи отлагане и може да поемат разумен риск. Дори да пишат на чатерица от някое кафе с фалшив айпи - ще го преживеем някак си. Този път ние не можем да бъдем оставени сами, здравото чувство от нас да вземе решение. Ситото за отсяване не може да действа, защото се засягат фундаментални неща, от двам човека които наместо да си сътрудничат, воюват. Моето мнение си остава мое лично - кой е прав и кой е крив. Но заради останалите - този спор трябва да се разреши. Защото иначе ще тръгнем по грешна посока, а дори да е правилната, много хора ще се откажат. И това не е сито, а просто въпрос на оцеляване. Без тези хора ние няма да можем да стигнем до целта. Възстановяването на Саракта.
Top
Пламен Пасков
Публикувано на: 1.11.2008, 11:38
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Изгонени
Съобщения: 663
Участник # 883
Дата на регистрация: 17-March 07Аз смятам, че ако сочим с пръст към Парадокс като виновен, трябва да му дадем възможността да изложи своите доводи, а не да го държим със запушена уста. Вързан най-лесно се бие, но достойнство в това няма никакво.
Но още веднъж: във вътрешният форум!
Такава техническа възможност същетсвува - сигурен съм, защото имам форум от същия тип. Не е никакъв проблем: въпрос на 10-15 минути в админ-панела е, ако не и по-малко!


--------------------
? ????????: ?????? ??????

?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140
???????: +38 0679863269
????????: 0887 814 925
ICQ: 237712745
skype: plamen_paskov
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 1.11.2008, 11:42
Quote Post
Искаш Устав - ето ти устав. Писан е там, високо горе в Панината. Между Щутата, където Духовната енергия е невероятно силна, както вероятно сам ги го разбрал. Аз нямам нито една забележка по него. Напротив - това трябва да се сложи като цел на Движението във този етап;
"ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ НА САРАКТА

1. Да съхрани и защити Името на Българския Бог като личен живот на Българина и всемирна даденост на човечеството.

2. Да разкрие и защити древната история на Българите като автохтонно население на Балканския полуостров, неговото мисийно предназначение и път в Бъдещето.

3. Възражда Българската Държавност и Държава в техния изначален съвършен израз.

4. Защитава и развива еднонационалността на Българската държава, нейната териториална цялост и независима вътрешна и външна политика.

5. Работи за Обединението на Българите вътре и вън от страната в една обща държава на Духа.

6. Работи в общочовешки план за общопланетарна промяна на ценностите, човешките и междудържавни взаимоотношения, премахвайки диктата на глобалния интернационализъм – глобализма.

7. Задача на Саракта е биологичното, душевно и духовно съхранение и развитие на Българина и етничните групи съжителствуващи с него, стига те да не разрушават целостта на Държавността.

8. Саракта издига знамето на отговорността на личността към Цялото, споделена с нейните права."

Top
Пламен Пасков
Публикувано на: 1.11.2008, 11:47
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Изгонени
Съобщения: 663
Участник # 883
Дата на регистрация: 17-March 07Именно това имах предвид като "не достатъчно конкретно и общо".

Защото това са ЦЕЛИ и ЗАДАЧИ, а не Устав или Правилник.

За да бъдат постигнати целите и задачите, които обикновенно не са много, се създава Правилник, който обикновенно вече е голям и подробен документ, не лаконичен телеграфен списък като целите и задачите.
И именно липсата на такова Ръководство за постигането на целите и задачите води до сегашното.


--------------------
? ????????: ?????? ??????

?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140
???????: +38 0679863269
????????: 0887 814 925
ICQ: 237712745
skype: plamen_paskov
PMEmail Poster
Top
otnesen
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 73
Участник # 1 370
Дата на регистрация: 2-March 08Относно правилник,устав или други документи със силно препоръчителен характер ще изложа мнението си от гледна точка на програмист.

Един примерно устав,съдържа в себе си дефиниции на понятия,обекти,процеси,променливи,референции,функции.Има условни конструкции(АКО това е така,ТО следва нещо специфично) и цикли.Може да има дефинирани изключения.Въобще неща,които са градивни елементи на алгоритмите.Гледайки по този начин,аз третирам закони,договори,правилници и др. като най чиста проба алгоритми,тоест програми,които са досущ като компютърните,само че се реализират на друг вид платформа.
Ако някой разбира от програмиране,вероятно се досеща горе долу какъв е характера на недостатъците или бъговете на една програма.Например:
Нееднозначност(отделните елементи на платформата реагират по различен начин на едно и също условие,което може също да е недостатък на самата платформа,не на алгоритъма)
Непрецизност(определен набор от условия довеждат до изключение,което не е предвидено)
Нарочен бъг или троянски кон,безизходица(зацикляния на едно място на програмата или части от нея).
Няма да правим сега пълен списък, а постоянно нарастващ smil4334ad1724132.gif smil4334ad1724132.gif .

Ние тук в този форум със сигурност знаем,че хакери съществуват.Знаем,че те не са всемогъщи,знаем и че не са идиоти.Знаем,че ги има в интернет,политиката,живота,даже и в природата.Поради тази причина смятам,че е важно да обърнем внимание на този аспект на нещата.
--------------------
??????? ???????? ??????????.
znanie.cogia.net
PM
Top
buden
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 199
Участник # 1 389
Дата на регистрация: 12-March 08Хайде всеки да помисли по отделните точки в ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ НА САРАКТА, за да ги развием още по-подробно.

PM
Top
anti666
Публикувано на: 4.11.2008, 10:32
Quote Post
Интересна гледна точка. Тогава да я доразвием по този начин.

В момента основния ни проблем е дали новия алгоритъм е верен. Неизбежните бъгове и троянски коне могат да бъдат отстранени. Но ако ъпдейта на алгоритъма може да зацикли, както един от програмистите твърди - тогава и програмата няма да тръгне. Ако той се оттегли демонстративно, част от потребителите и поддръжката на платформата започват да се чудят какво да правят и на кого да вярват. Предполагам като програмист може да си изпадал в тази ситуациа. Тогава какво правиш? Oпитваш се да обясниш на потребителите защо именно си избрал такъв алгоритъм. Но ако все пак продължават да не ти вярват? Все пак не са специалисти и от обясненията им пак не те разбират? Тогава има 3 варианта. Единият е да им теглиш една майна, махнеш с ръка и да оставиш всеки да се оправя смаостоятелно. Вторият е да продължиш, въпреки съмненията им, но пък без останалите хора от поддръжката може и да не се оправиш с техническите аспекти. Или пък да се появи някой бъг, който да забави изпълнението и. И в двата варианта ти си потърпевш. А залога е много голям. Защото ако тръгне програмата ще зависи не само твоята чест, но и бъдещето на всички потребители, включително твоето.
Има и трети вариант обаче при такъв висок залог. Да помолиш създателите на самата програма да ти помогнат. Не на теб, защото си сигурен, че алгоритъмът е правилен, а със своята дума да убедят останалите да не се отказват.
Така го виждам аз. Т.е., преди да почнем да оправяме бъговете, трябва да убедим, че самата програма е изпълнима.
Top
Йордан_13
Публикувано на: 4.11.2008, 11:24
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 211
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (buden @ Nov 4 2008, 05:51 AM)
Хайде всеки да помисли по отделните точки в ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ НА САРАКТА, за да ги развием още по-подробно.

И аз съм за това да развием тези точки. Ако имаш някакво виждане по тях, напиши го.
PMEmail Poster
Top

Topic OptionsСтраници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020