www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Ще стане ли Украйна първата европейска страна

Страници: (6) « първа ... 3 4 [5] 6  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Ще стане ли Украйна първата европейска страна, управлявана от националисти?
Йордан_13
Публикувано на: 20.6.2026, 18:13
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 17 783
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

QUOTE (Петър. @ 17.6.2026, 23:43 )
Това, което мога да кажа от личен опит, е че много от украинците живеещи по българското Черноморие почти не говорят български и оставам с впечатлението, че нямат особено желание да го учат. Поздравяваш с “Добър ден”, а отсреща получаваш “Hello”.
Независимо какви са дългосрочните им планове и дали възнамеряват да останат в България, или не, голяма част от тях живеят тук вече от години, без да полагат усилия да научат езика на държавата, в която пребивават. И това не е въпрос само на България - според мен същото очакване би било нормално във всяка държава.
Оставам и с впечатлението, че често живеят в сравнително затворена общност - с украински училища, собствени социални кръгове и т.н., което допълнително намалява необходимостта от интеграция чрез езика.
Тук според мен България, освен че предоставяше финансова подкрепа чрез държавния бюджет, трябваше да положи по-сериозни усилия за интеграцията на украинците. Това можеше да включва задължително посещение на български училища за децата и курсове по български език за възрастните. С други думи, помощта можеше да бъде обвързана и с определени условия за адаптация и интеграция след като сравнително бързо стана ясно, че войната няма да приключи от днес за утре. Мисля, че оттам идва повечето от негодуването на българите. Но разбира се, мога и да греша.

Не, така си е. Те искат да създадат анклав особено по Черноморието. Не искат да се смесват особено с българите. разбира се, не всички, има такива, които учат български език съзнателно, за да общуват с нас и да ни разберат по-добре, но русофилите отбелязват и изваждат на преден план, радикалните, които искат да запазят идентичността и езика си. Това при нас, не е феномен, много други общности има такива.Имаме кримски татари в Североизтока на Бълагрия, които също са се запазили и не са се разтворили напълно. Определено, не всички ще се разтворят, но има и такива, които с желание се вливат се съединяват с нас. Примерно една Наталия Еллис, която е вече българска гражданка, тя е радикална украинка, но знае мнго добре българският и писмено и говоримо, една друга дама, бях публикувал в студията за "българксите езици" от Тубата, която също се опитваше да учи българският и търсеше обмяна на опит и информация и аз така добре си общувах с нея, т.е. това зависи и много от нас, които живеем на терен с тях, дали те ще учат български или не. Просто трябва да се престане да им се говори на руски, защото повечето говорят руски и понеже сега знаят отношението ни към Русия, минават на английски "хелло-мелло", ала-бала. Когато се интегрират още по-плътно,щат не щат, ще научат българският, както украинските българи в Украйна, знаят три езика: български, украински и руски smil4334ad8a149e0.gif Аз стъм виждал в Пловдив, бабата говори на руски, а унуките й, едни момчета с колела беха и отговаряха на български, т.е. те са двуезични. Тези процеси са бавни, не стават за ден-два. Но, в украинците националистическото чувство е много силно, за разлика от българите smil4334ad8a149e0.gif
PMEmail Poster
anti666
Публикувано на: 22.6.2026, 20:59
Quote Post

Отдаден

Група: Участници
Съобщения: 2 596
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06

Тук според мен България, освен че предоставяше финансова подкрепа чрез държавния бюджет, трябваше да положи по-сериозни усилия за интеграцията на украинците

Този мит за финансовата продкрепа го разпространяват копейките вече от няколко години. Но лъжата си е ЛЪЖА. Освен едни жалка ЕДНОКРАТНА помощ от 375 лв, която Агенция социално подпомагане, още един път повтарям даде ЕДИН път само, никаква повече помощ не получават. Знам го от първо лице и затова съм категоричен. И дори тия 375лв (190 евро) идваха по програма на ЕС, тоест не от България. Само един работещ украински бежанец за тези 4 години е платил 10 пъти повече данъци на тази псевдодържава от мизерните 375лв.
Никакви други права! Няма право на детски, дори и децата му да учат в българско училище, няма право да си извади шофьорска книжка, защото няма право на лична карта, а без нея не може да се яви на шофьорски изпит. Няма право на постоянен статут в България, което значи че във всеки един момент хиляди от тях може да бъдат изгонени от страната, което и ще се случи ако свърши войната. Плюс сега с новия про-руски режим на Радев всеки ден някои им казва че са измет, навлеци, нежелани, да се махат и какво ли още не. Един мургав наркопласьор от бандата на Калашниците има повече права. Е, кажете ми, трябва ли да учат български? Те са тук, просто защото няма къде да отидат. Няма как да имаш дете и всяка нощ да слушаш как ракети и дронове на асвабадителите падат някъде до теб. Свърши ли войната, а може и по-рано те ще се махнат. Това е и целта на "Прогресивните" - те не искат да има тук хора от бивша Велика България, руси, светли и които органически ненавиждат болшевиките (разбирай хазарските евреи). А също не обичат циганите и чалгата. Интересно защо?
Иначе как ще осъществят плана на Натан Ротшилд до 2030 да няма българи? Тук трябва да има турчеещи се мангали, копейки, милиЦИОНери и мутри. След 2030г и тая паплач ще бъде изметена, както е написано в "Кръгове". Аз лично ги съветвам като се оплакват, колкото да ми се иска да останат: "Бягайте от тази прокобена страна! Украйна по има шанс да оцелее от това, което става в България". Това не е тяхната война.
PM
Петър.
Quote Post

Участник

Съобщения: 458
Участник # 5 893
Дата на регистрация: 30-March 13

Като казах финансова помощ, имах предвид всякакъв вид такава. Ти говориш за тази еднократна социална помощ от 375 лева, а аз също за хуманитарната, основно за подслон и жилище в хотели/бази. Тази програма се плаща първоначално от нашия държавен бюджет като след това се съфинансира и със средства от ЕС, така че държавата отделя ресурс вече няколко години. Самата временна закрила вече се удължава четири пъти и в момента е валидна до март 2027 година, което си е дългосрочен ангажимент.
Относно правата - по регламент на ЕС украинците под временна закрила всъщност имат пълното право да си карат с техните книжки и коли с украински номера. Това обяснява и защо паркингите по Черноморието са пълни с такива автомобили.
Но май стигаме до един извод - те са тук, защото няма къде да отидат. И реално нито имат желание да са в България, нито да учат езика, а искат, както каза, по-скоро да се махнат.
За мен това беше страхотна възможност да привлечем тези украинци на „наша“ страна, дет се казва и да се заселят за постоянно тук. България има нужда от такива хора, но за да стане това, трябваше да се поставят ясни условия за интеграция и адаптация още в началото. И разбира се, да не се случват нещата, които спомена. Така си мисля, че те самите щяха да поискат да са българи и да говорят български.
PM
anti666
Quote Post

Отдаден

Участник # 700

Още лятото на 2022г бяха изгонени от хотелите заради туристи и почнаха да ги настаняват в общежития и соцбази от времето на бргигадирското движение. Тая "услуга" я ползват сега само най-отчаяните, обикновено възрастни които не могат да си позволят да си плащат квартира.

Финансова помощ значи финансова, нищо друго! Пари, с които да си покриват разходите за храна, лекарства, дамски превръзки, а не да им дадеш опикани матраци и общи тоалетни и да врещиш "Неблагодарници, ние ви издържаме, а вие ни се качвате на главите!". Сякаш майките с деца и старците са най-големия проблем на българите. Половин България вече е превзета от турчеещи се талибани-цигани, но там трябва да сме толерантни.
За шофьорските книжки от Украйна, признават се по международни спогодби, които нямат нищо общо с бежанския статус. Но ако някой няма и иска да си изкара такава в България - не може, нямаш лична карта!
И в други държави от ЕС не има дават финансова помощ като Кипър например, но поне не твърдят, че им дават нещо и не им крещят какви са навлеци. Айде, жените в България го разбирам що го правят, копейките също. Но другите? Не знам осъзнавате ли, че до две-три години може и ние да сме в тяхното положение. Особено ако Украйна капитулира. Или си мислите, че НАТО ще ви опази? Румен Боташов му обеща водопроводи и още пътища до турската граница.
PM
Йордан_13
Публикувано на: 24.6.2026, 12:39
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (anti666 @ 24.6.2026, 8:13 )
Още лятото на 2022г бяха изгонени от хотелите заради туристи и почнаха да ги настаняват в общежития и соцбази от времето на бргигадирското движение. Тая "услуга" я ползват сега само най-отчаяните, обикновено възрастни които не могат да си позволят да си плащат квартира.

Финансова помощ значи финансова, нищо друго! Пари, с които да си покриват разходите за храна, лекарства, дамски превръзки, а не да им дадеш опикани матраци и общи тоалетни и да врещиш "Неблагодарници, ние ви издържаме, а вие ни се качвате на главите!". Сякаш майките с деца и старците са най-големия проблем на българите. Половин България вече е превзета от турчеещи се талибани-цигани, но там трябва да сме толерантни.
За шофьорските книжки от Украйна, признават се по международни спогодби, които нямат нищо общо с бежанския статус. Но ако някой няма и иска да си изкара такава в България - не може, нямаш лична карта!
И в други държави от ЕС не има дават финансова помощ като Кипър например, но поне не твърдят, че им дават нещо и не им крещят какви са навлеци. Айде, жените в България го разбирам що го правят, копейките също. Но другите? Не знам осъзнавате ли, че до две-три години може и ние да сме в тяхното положение. Особено ако Украйна капитулира. Или си мислите, че НАТО ще ви опази? Румен Боташов му обеща водопроводи и още пътища до турската граница.

Tук проблема идва от Фесбук, защото по Черноморието има едни украинки, дето ич са не бедни smil4334ad8a149e0.gif като една Ирена Таран, например, и които нон-стоп бичат клипчета във фесбук, без да работят и дрънкат глупости и рекламират "Свети Влас",например, брокерки на недвижими имоти (точно в областта на Невзоров) и тва дразни, нашите женуря, особено русофилките. Тук има тънки моменти, защото определено число от тях демонстрира лукс и хойкане по цял ден по Черноморието от град на град, говорене на руски, не на укриански smil4334ad8a149e0.gif и т.н. и т.н., аз поне поне следвам такива във фесбук, за да ги наблюдавам. Явно, те искат да сменят руснаците с украинци, вероятно такава задача имат, поради, което Митрофанова, прави ответен отговор и настройва русофилските дружини, които са много гласовити в интернет. Всеки ден се бълват хиляди антиукраински коментари;))) като най-безобидните са "вън", "махайте се", "вървете си в Украйна" има многооо брутално драстични. Има несъразмерност с демонстрираната заможност на определени украинци по Чернмоморието с нашата бедност и оттука идва разлома: "Ние ги храним, те да си хойкат по цял ден и си живеят живота". Българина винаги е бил адски завистлив и няма да прости, тва smil4334ad8a149e0.gif Ша им сипи в канчето, гьотере. А и има прослойки, на които не им пука, че ще дойдат руснаците, те това искат. Затова подкрепиха и Муни, за да дойдат руснаците и да не даваме нищо на украинците. Българина е подценявам в злобата му smil4334ad8a149e0.gif Украинеца е брутален, вулгарен и нагъл външно, но нашата злоба е вътре и е като ядрена бомба smil4334ad8a149e0.gif и е много подценяван българина като злобост и украинската наглост, защото те наистина проявяват тяхната си особена северна наглост, дава нови още по-широки и брутални измерения на българската злоба, а аз това казах и на Таня Станева: - Вие, не познавате византийските номера, на които българина е цар smil4334ad8a149e0.gif и на Балканите не всичко се решава с брутална и вулгарна сила, както срещу Москва, а най-вече с много мръсни византийски номерца, които много по-лошо болят smil4334ad8a149e0.gif
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 24.6.2026, 12:53
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (Петър. @ 24.6.2026, 2:17 )
Като казах финансова помощ, имах предвид всякакъв вид такава. Ти говориш за тази еднократна социална помощ от 375 лева, а аз също за хуманитарната, основно за подслон и жилище в хотели/бази. Тази програма се плаща първоначално от нашия държавен бюджет като след това се съфинансира и със средства от ЕС, така че държавата отделя ресурс вече няколко години. Самата временна закрила вече се удължава четири пъти и в момента е валидна до март 2027 година, което си е дългосрочен ангажимент.
Относно правата - по регламент на ЕС украинците под временна закрила всъщност имат пълното право да си карат с техните книжки и коли с украински номера. Това обяснява и защо паркингите по Черноморието са пълни с такива автомобили.
Но май стигаме до един извод - те са тук, защото няма къде да отидат. И реално нито имат желание да са в България, нито да учат езика, а искат, както каза, по-скоро да се махнат.
За мен това беше страхотна възможност да привлечем тези украинци на „наша“ страна, дет се казва и да се заселят за постоянно тук. България има нужда от такива хора, но за да стане това, трябваше да се поставят ясни условия за интеграция и адаптация още в началото. И разбира се, да не се случват нещата, които спомена. Така си мисля, че те самите щяха да поискат да са българи и да говорят български.

Тук ще има сито, цедка. Няма да останат всички, особено мъжете smil4334ad8a149e0.gif Някои, от които вече се декласираха smil4341944e6b0c8.gif smil4341944e6b0c8.gif smil4341944e6b0c8.gif - убийство на българин, напиване и побоища, явно на тези мъже им се воюва, имат излишък от агресия и тестостерон;))) Украинците ще бъдат строго подбрани. Това няма да го направи държавата, говоря за небесен подбор. Никой няма да чака нищо от държавата, защото тя е на Яга. Небето си действа със своите си механизми и тези, които хармонират с нас, ще останат и този процес ще се случи, което не хармонира или ще се измете по един или друг начин или ще умре. Средно положение няма. Много строго ще си направим подбора и няма да страдаме от излишна хуманитарност, както аз не страдам от такава дори срещу българите, когато ми нахлуват в имота. По-лош съм и от украинец. Помним какво стана с Игор Светослав и трябва да сме наясно, че на Балканите, нещата са съвсем различни и ако искат да останат, те трябва да се хармонират с нас. В крайна сметка, ние сме народа, който може да ги понесе като характери. Щото поляците, не могат smil4334ad8a149e0.gif smil4341944e6b0c8.gif
PMEmail Poster
Петър.
Публикувано на: 24.6.2026, 16:49
Quote Post

Участник

Участник # 5 893

Тук има и друг въпрос - До колко очакването за нещо повече от България е реалистично след като тя самата провежда геноцид срещу собственото си население (минус мангали, турци, евреи и друга сган)? Да, факт е, че само няколко хиляди от украинците в България - около 1/10 разчитат към 2025 година на държавни общежития, но все пак има хора, които това ги спасява от това да са на улицата. Брутално е, но е така.
Украинците имат временна закрила, а не бежански статут. Двете са различни форма на закрила. Книжките им са валидни, поради временната закрила.
Желанието ми за украинците да се интегрират и да се опитват да говорят български, когато в България не бих го описал като врещене. Определено не съм ги нарекъл неблагодарници, или че ми се качват на главата, или че майки с деца са ми проблем. В повечето случаи са мирни и е приятно да си около тях!
PM
Йордан_13
Публикувано на: 24.6.2026, 17:23
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (Петър. @ 24.6.2026, 18:49 )
Тук има и друг въпрос - До колко очакването за нещо повече от България е реалистично след като тя самата провежда геноцид срещу собственото си население (минус мангали, турци, евреи и друга сган)? Да, факт е, че само няколко хиляди от украинците в България - около 1/10 разчитат към 2025 година на държавни общежития, но все пак има хора, които това ги спасява от това да са на улицата. Брутално е, но е така.
Украинците имат временна закрила, а не бежански статут. Двете са различни форма на закрила. Книжките им са валидни, поради временната закрила.
Желанието ми за украинците да се интегрират и да се опитват да говорят български, когато в България не бих го описал като врещене. Определено не съм ги нарекъл неблагодарници, или че ми се качват на главата, или че майки с деца са ми проблем. В повечето случаи са мирни и е приятно да си около тях!

Ти не, обаче, гледай, какво става smil4334ad8a149e0.gif

Търпението е изчерпано: Варненци излизат на протест срещу насилието от украинци
https://www.varna24.bg/novini/varna/Turpeni...krainci-2985678

Припомняме, че през май украинци простреляха възрастна жена във Варна.

Друга ситуация, за която съобщи бившият депутат от ИТН Александър Рашев, се развива в морската градина, където 6-7 непълнолетни украинци нападат 4-5 непълнолетни българчета (2 от които момиченца) и ги бият, вадят им ножове и ги заплашват.

Йордан Стайков
A срещу насилието от цигани, кога? Защото циганското насилие е най-бруталното и българите са подложени на циганизация, не на украинизация!;)))) Научете децата си да бият и убиват! Това е бъдещето, маа, хубавото време свърши. По-добре е да сте готови за него!

Елка Петрова
Zoia Dimitrova Изгонете ги!

Lilqna Pesheva
Iren Encheva Копейки или не , да си заминават в усраина тези навлеци, предостатъчно ги търпяхме, та чак до глупост, хрантутиме ги, от толерантност, а те ни се качиха на главите

Detelina Flower
Какво стана днес пред мен:
Укранчето, 4-5 годишно, изкача пред колата, майката след него също изкача също пред колата. Шофьорът успя да спре и наду клаксона. А украта му показа среден пръст.
1 ч
Отговор
Йордан Стайков
Detelina Flower Ми и ти им покажи среден пръст и им извикай: на майките ви у путките ви, даеба!

Galina Raikova
Да си ходят! Не всички са от района на войната,но всички са " ПРИОБРЕТЯВАЩИ" жилища в "Баба Алино", частен бизнес - "добрзорно" и медии и сайтове...
Да се връщат в усрайна, има къде да ги приюти тяхната държава - на Западна украйна няма действия! Додоха цели градове на израелски "граждани" ,да си подсигурят техните!!! Тук не е украйна, да си развяват там коня и знамената! ДОСТА!

Димитър Славов
Galina Raikova Ми той Олег Невзоров си е чист руснак придобил украинско гражданство.

Димитър Славов
Стефка Димитрова Викаш ,и руснаците вън нали, че те май са много повече.
35 м
Отговор
Nikolai Nikolov
Димитър Славов Точно и вярно нищо общо няма с Украйна .Цяла Варна е със Руснаци със украински паспорти.

Gergana Bogdanova
Бравооо, трябва да защитаваме без страх децата си, близките си и нас самите! Неблагодарниците не оцениха нашата помощ за тях, която е в пъти повече от тази, която получават нуждаещите се българи! Щом си гост и не уважаваш домакините- пътят е един през вратата навън. Всички украински побойници и мафиоти да си заминават и всички " претенциозни украински лелки", на които не им се работи-ТОЖЕ!

Мария Едрева
Вън от града ни....вън от България...сган мръсна...

Анелия Атанасова
Mariqn Milushev Ами хайде да се определи ден и във всеки град да се вдигне. Инак умираме хора.. 😪😪😪😪
37 м
Отговор
Йордан Стайков
Анелия Атанасова Е, умираш;))) тва е доста пресилено, просто трябв ада станеш брутална, радикална, луда и бясна като тях и да ги приключиш;))) Така и циганите ще се наплашат!;)))

Krasimir Balkanski
До тук коментари на не човеци,а на русоробски изроди.Хиляди българи живеят в Украина избягали .от турския ятаган и никой не ги гони от там . ЖАЛКИ РУСОРОБИ
1 ч
Отговор
Светлин Савов
Krasimir Balkanski Не са избягали,а са подлъгани от руснаците по време на многото Руско -Турски войни които да водили и обещанието,че ще им дадат земя.И да ги правели крепостни селяни.
48 м
Отговор
Veselina Savova
Достатъчно живялха на гърбът ни
Да си ходят до един
1 ч
Отговор
Стела Комарска
Последвайте албанците, дано са ни за пример....
1 ч
Отговор
Избрано е "Най-уместни", така че е възможно някои отговори да са филтрирани.

Димитър Димитров
Няма спасение от тях,ще превземат държавата.
2 ч
Отговор
Anna Konstantinova
Димитър Димитров Някой им я даде, тази баница!

Надежда Йорданова
С вас съм всички вън от БЪЛГАРИЯ!!!!!
1 ч
Отговор
Борис Колчагов
Давайте Варна, поведете хорото !Та белким се събуди тоя заспал народ
1 ч
Отговор
Borka Ilieva
ГОНЕТЕ ГИ ДО ДУПКА,, ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА СИ ХОДЯТ, СТИГА С ТЕЗИ МАФИОТСКИ НОМЕРА, БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ, ДОКОГА ЩЕ НИ ЛЕЖАТ НА РЪЦЕТЕ. НЕ САМО ОТ ВАРНА ОТ БЪЛГАРИЯ МРЪСНИ ГАДНИ УБЙИЦИ, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ТУК Е БЪЛГАРИЯ НЕ Е УКРАЙНА. КОЙТО ГИ ИСКА ДА ЗАМИНАВА С ТЯХ..

Цонка Василева
Да бъдат унищожени тия нагли, нахални, мързеливи ТЪРТЕЙ усрайнци !
В БЪЛГАРИЯ тая сган, нямат право да живеят на НАШАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ!
1 ч
Отговор
Bogomil Nikolov
Амин Боже.Браво ,най накрая .Живи и здрави да са всички варналии
1 ч
Отговор
Dragan Kolev
Изруди да се махат от България заедно с тъпанарите къде са кичеха с значки
1 ч
Отговор
Снежа Костадинова
Вижте не защитавам кмета но мисля че чадъра е на по високо ниво Защо мин Шишков днес пее друга песен щял да остави сътворението незаконно украинското гнездо на убиици и мафиоти Защо вчера казваше че всичко е незаконно днес почти ги узакони утре и медали ще им даде Настоявам да, се кажат имената на тези продажници които са на чадъра и да сса веднага не в ареста а в Затвора

Мария Скабрина
БЪЛГАРИЯ НА Б Ъ Л Г А Р И Т Е !!! УКРАИНЦИТЕ В У К Р А Й Н А !!!
1 ч
Отговор
Neli Cenova
Браво Варна , никъде не ги искат , нахалните и нагли укри !
1 ч
Отговор
Редактирано
Bella Valli
Крайно време е тази нагна измет да си ходи,както е и крайно време Европа да спре да си пере парите през тях чрез измислени помощи.
1 ч
Отговор
Veselin Vasilev
Супер само така
1 ч
Отговор
Стоян Иванов
БРАВО СЪС ВАС СМЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НАПРЕТ
1 ч
Отговор
Dimka Slavova
Сега се случва във Варна но утре ще обхване цялата страна.
1 ч
Отговор
Adelina Simeonova
Успех Варна

Mitko Vladev
Със,протест не става!Спирт им привилегиите,помощите и в лагери за бежанци,като другите!Или депортация обратно!Май,нищо случайно няма,че Руснаците искат да се отърват от тая паплач фашисизирана!Лошото е,че много толерантни станахме към всякаква паплач!Във собствената ни държава, имаме вече само задължения.Праварата са за всички останали!

Анелия Петрова
Бях буквално изгонена от украински вандалчета от плажа, тъй като бяха непълнолетни - нямаше какво да направя естествено, родителите им изобщо не им направиха забележки - целеха ни с камъни и ни пръскаха с вода телефоните и багажа...защото сме им били пречили, а искали да играят точно на това място на плаж, който обаче не е частен и не е техен.

PMEmail Poster
Петър.
Публикувано на: 24.6.2026, 20:25
Quote Post

Участник

Участник # 5 893

Това отношение Данчо ми напомня на отношението на англичаните към българите през 2014 година, когато отпаднаха ограниченията за свободно движение. Тогава медиите гръмнаха как българските "диваци" щели да вземат работните места, жилищата и социалните помощи на англичаните.

Имаше огромна истерия около българите, докато същевременно брутално сериозните проблеми не получаваха същото внимание. Например случаите с хилядите изнасилвания на английски момичета от пакистански банди. Но видиш ли - българите бяха големият проблем. Даже политици и медии ходеха по летищата в очакване да видят самолети пълни с българи smil4334ad8a149e0.gif. А реалността беше, че повечето българи просто бачкаха здраво в лоши условия на живот - къщи с по 9-10 човека и прочие, и прочие.

Англичаните възприемат по различен начин черните, пакистанците, индийци и други, които вече са родени и израснали там, независимо от проблемите, които могат да съществуват.

Тоест по-добрата интеграция и социализация на украинците вероятно би довела до по-малко конфликти от този сорт. Ако приемем, че тези случаи описани в статията не са чисто и просто провокация, за да се създава напрежение.
PM
Йордан_13
Публикувано на: 24.6.2026, 21:55
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (Петър. @ 24.6.2026, 22:25 )
Това отношение Данчо ми напомня на отношението на англичаните към българите през 2014 година, когато отпаднаха ограниченията за свободно движение. Тогава медиите гръмнаха как българските "диваци" щели да вземат работните места, жилищата и социалните помощи на англичаните.

Имаше огромна истерия около българите, докато същевременно брутално сериозните проблеми не получаваха същото внимание. Например случаите с хилядите изнасилвания на английски момичета от пакистански банди. Но видиш ли - българите бяха големият проблем. Даже политици и медии ходеха по летищата в очакване да видят самолети пълни с българи smil4334ad8a149e0.gif. А реалността беше, че повечето българи просто бачкаха здраво в лоши условия на живот - къщи с по 9-10 човека и прочие, и прочие.

Англичаните възприемат по различен начин черните, пакистанците, индийци и други, които вече са родени и израснали там, независимо от проблемите, които могат да съществуват.

Тоест по-добрата интеграция и социализация на украинците вероятно би довела до по-малко конфликти от този сорт. Ако приемем, че тези случаи описани в статията не са чисто и просто провокация, за да се създава напрежение.

Не, случаите си ги има. Ми, тва са северни народи. Това, което за нас тука, византийците smil4334ad8a149e0.gif smil4341944e6b0c8.gif е брутално, за тях е нещо нормално smil4341944e6b0c8.gif Просто за тях, да ти врътнат два туката е поздрав с "Добър ден". Ми ти му врътни три! ;))) И му кажи: - Добър да е деня;))) Той, затва Кличко, макар и евреин, сбуха наборже нашият Пулев, защото той с този манталитет е отгледан, манталитета на победител! Не на слуга! Даже си говорим тука за Таня Станева: Ми тя не прилича на българка, има излъчването на украинка.Злобна, гадна... бичис smil4341944e6b0c8.gif Да smil4341944e6b0c8.gif Ами, нормално е, българската общност там, дори 500 000 души да е, живее сред украинците, които са десетки милиони и е нормално да придобие този вълчи и суров, безпощаден северен нрав. То и аз съм с такъв, макар и малко разводнен, но на стари години, разреждането си отива и ставам все по-зъл и безпощаден и много лесно припознавам украинците за свои. Губя византийското, което е останало в генофонда ми. По принцип, наште византийци тука свикнаха да ги ебът и оплождат циганите и българките сами си ходят да раждат черни чаавета, нал наблюдавам тука при мене, кв. 'Изгрев" до Столипиново махлеси, тези процеси.
Иначе тези случаи от десетилетия (от 30-сет години) в Англия и при нас се разсмърдяха, а ние, особено в рейсовете, които бичат дестинациите точно към кв. "Изгрев" в Плоядив и "Столипинмово", шофьорите са от съшите тези пакита, афгани, непалци и не знам точно още какви такива черни неиндетифицирани, които не знаят грам български

Георги Драганов: Над 250 000 изнасилени деца във Великобритания! Защо масовата миграция е катастрофа

https://www.youtube.com/watch?v=oc228rICm1w

PMEmail Poster
Петър.
Публикувано на: 24.6.2026, 23:18
Quote Post

Участник

Участник # 5 893

Малко измествам темата с тези пакистанци и прочие, но наскоро ми попадна клипче на една украинка – Smishiinka. По всичко личи, че е националистка и доста анти-Путин настроена. В едно кратко видео (https://substack.com/@nickjgriffin/note/c-251466842?utm_source=notes-share-action&utm_medium=web) твърди, че центровете и кварталите се пълнят с колумбийци, индийци, пакистанци, бангладешци и други. Докато украинците са на фронта или са емигрирали, тези хора идвали масово, намирали работа, получавали по-добри заплати, жилища и всякакви други облаги.

Сега, доколко е вярно, не знам. Истината е първата жертва във всяка война, а и социалните мрежи не са най-надеждният източник. Но ако има поне частица истина в това, въпросът е как ще изглежда Украйна след намерението на евреена Зеленски да воюва до последния украинец. Тоест ако е вярно, те наистина ще имат тяхната си война, подобна на нашата с мангалите, но все още не толкова трудна.
PM
anti666
Quote Post

Отдаден

Участник # 700

Небето си действа със своите си механизми и тези, които хармонират с нас, ще останат и този процес ще се случи, което не хармонира или ще се измете по един или друг начин или ще умре

С нас? Кои нас? Ние се броим на шепа вече. Свалете розовите очила и се огледайте наоколо какво става. По принцип не влизам в фейса, но четейки всичките тия коментари и то предимно от женички, си мисля че дори и някои от тия украинци да е истински фен на българите, ще се махне след като свърши войната. Ясно е, че всичките тия квачки кудкудякат в фейса, защото интуитивно виждат в украинките заплаха, конкуренция за мъжете си. Повечето са от Черноморието, където полочината са рускини. Това също е ясно. Обаче я да пробват така срещу цигани или евреи в фейса, да видим дали няма да им блокират профилите. На бунт, на революция! Да изгоним всички украинки...И как ще стане това? България е подписала Конвенция за бежанците още от 1951, плюс Закон за убежище на бежанците. Радев да го анулира тогава. Или не му стиска? Гледам един Олег Невзоров не смеят да пипнат, нали бяха много силни, щяха да събарят строежите му? Защото всичките те имат мъже, бащи или братя които воюват на фронта и не им пука, ако се сещате за какво иде реч.
Моя позната украинка, бандеровка естествено smil4341944e6b0c8.gif ми разправя за такъв фейсбук герой, който я заплашвал че ще я убие щото е украинка. Само че същият се случва да попадне на лечение в отделението (гастроентерология), където тя работи като медицинска сестра. Извини и се десет пъти, че не това имал предвид, щото нали разбирате, може да му направи клизма без вазелин, а и по-лошо. smil4341944e6b0c8.gif Болката ще мине, срамът остава.
PM
anti666
Quote Post

Отдаден

Участник # 700

Небето ни е дало уникален шанс, който най-глупаво го изпускаме. Не ми пука кучки ли са украинките или не. Но знам, че не обичат цигани и турци и органически не понасят руския мир. И това ми стига. Колкото и да се натягат джагалите за нещо русо, те ще пуснат само на бели българи и то които не са копейки. И ако им родят деца, един път ще ни оправят генофонда на все по-циганизиращата се нация и втори път по естествен подбор децата им няма да са копейки и ще са силно свободолюбиви и брутални. На нас това ни трябва.

Трябва ни победа на Украйна, защото Путин и неговите хасиди водят война срещу НАЦИОНАЛИЗМА. Разберете го най-после. Украйна ще се отръска от болшевишкия мир, разбирай хазарската мафия, връщане назад няма след всичките злодеяния и разрушени градове. Но България? След като повечето от големия бизнес е подтиснат именно от тия гадове. Започвайки с Вальо Злото, Гергов, Сашо Дончев, на Луканов олигарсите, варненските трибуквеници, политкомисари и ДС агенти сега в управлението и завършим до обикновените копейки, които мечтаят за Белене с Газдов и Шако циганина.
Няма по-големи и по-опасни за България гадове от руските хазари. Знаете ли коя страна първа в света призна Израел? Досетете се сами.
PM
Йордан_13
Quote Post

Админ

Участник # 544

Бугаре, ето така се калява нацията;))) Състезание - естествен подбор и побеждава най-можещият. Така са конструират нациите, които после създават империи, така се е създала Златната Орда - от най-можещите. Ама, детето умряло... Ами ще си направят ново, не като нас, напрайм едно и му треперим цял живот!

Украинче се е удавило в басейна на хотел в Ахелой
https://news.bg/crime/ukrainche-se-e-udavil...l-v-aheloy.html

По първоначални данни децата са играели кой ще издържи по-дълго под вода. Не са забелязали веднага, че момичето не е изплувало.
PMEmail Poster
anti666
Quote Post

Отдаден

Участник # 700

Това е заради Еньовден, който в Украйна се празнува като Купала (с паразитно добавеното християнско Иван, заради деня на Йоан Предтеча). На този ден всяка година има много удавени. Само вчера на Еньовден в Украйна има 17, от които 9 деца, плюс това дете в Ахелой. За сравнение, за цялата минала година там са се удавили 368 човека. Който знае за този ден, не си пуска децата да се къпят. Българският аналог е Илинден, 2 август. Който е наясно с тенгриянството няма как да не знае защо така се случва. За Небето смъртта не е край, а преход в кръговрата на живота и алпите Мар и Чулман приемат, че това е дан за тях.

https://gazeta.ua/articles/life/_na-vodojma...bu-dsns/1253420 uh
PM

Topic OptionsСтраници: (6) « първа ... 3 4 [5] 6  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Теодор 24/4/2026
bohi 11/11/2025
rodop 30/8/2025
RuMan 27/7/2025
Венци1 12/7/2025