Въпрос към ДАНС и Министъра на вътрешните работи

Дата 16.11.15 | Тема: за България

Полицейска акция срещу "Воини на Тангра"

На 13.11.2015г. около 18 часа в района на Еремлийца- с.Ситово, община Родопи бе извършен опит за покушение срещу администратора на сайта на Движение "Воини на Тангра", Йордан Стайков. В това покушение са участвали членове на ЛРД Ситово.

Въпросът ни е съгласно Закона за лова и опазване на дивеча - имат ли право членове на ЛРД Ситово да очакват в засада по тъмно местни жители на селото, където ловуват?
Имало ли е отцепление, което да предупреждава, че се извършва лов?
Защо дружинката е била съставена само от двама човека, без ловни кучета?
Уведомен ли е някой от жителите на селото, че там ще се извършва нощен лов?
Има ли право ловджия да насочва оръжието си в посока, в която има хора?
Одобрена ли е тази акция от страна на МВР-Пловдив като някакъв вид респектиране на Движение "Воини на Тангра" заради вероизповеданието им?

Ако това не е съгласувана акция с ръководството на МВР, значи е извършен опит за убийство. Мотивите са посочени тук, авторите на този опит също се знаят. При необходимост администраторът ни може да предостави и регистрационния номер на автомобила, с който са се предвижвали членовете на ЛРД Ситово.

Ако няма отговор от ваша страна, тогава ще сметнем, че е съгласувана полицейска акция срещу правото на европейски граждани на вероизповедание в страна, подписала универсалната Харта за правата на човека








https://www.voininatangra.org/modules/news/article.php?storyid=669