Уволниха професор от СУ за престъпмисъл

Дата 17.12.20 | Тема: за България

Уволниха дългогодишен професор заради език на омразата.

Ректорът на Софийския университет е прекратил едностранно гражданския договор на проф. Михаил Мирчев след подаден сигнал от студенти, че в лекциите си той проповядва ксенофобия, расизъм и антисемитизъм.

На 11 ноември 2020 г. Студентското общество за равенство се обърна към ректора на Софийския университет със сигнал относно „тежките квалификации и реч на омразата на расова и етническа основа в лекциите на проф. М. Мирчев в курса „Социална работа с етногрупи“, който той води като хоноруван преподавател във Факултета по науки за образованието и изкуствата.

Етичната комисия започна проверка, която е показала, че в лекциите на Мирчев има "генерализация и едностранчивост по отношение на отделните етнически групи".


Какво е била именно престъпмисълта, която е предизвикала доноса. Какво толкова ужасно е казал професорът, за да бъде уволнен като в най-мракобесното минало. В обвинението си го пише - антисемитизъм. Казал е една истина;

„Ще умира ли българската нация? България възможно ли е да стане „еврейска държава“? Ако те, под 1%, владеят държавата и капитала, медиите и изкуството, една малка общност е превзела цялото общество

Toва е задвижило гнева на еврейското гестапо "Шалом", което е заставило ректорът да изгони един уважаван професор. Засега се е отървал само с уволнение. Защото младият комсомолец, министър от ГЕРБ ("щавачи" на иврит) Георг Георгиев иска всяка проява на антисемитизъм да бъде криминализирана.
Сигналът от "студентката" Леа Коен, дъщеря на касапина-председател на Народния съд Папо Коен;






https://www.voininatangra.org/modules/news/article.php?storyid=724