Скандалният масон Пламен Узунов крие къща в Халкидики

Дата 20.07.21 | Тема: за България



Окъпаният в корупционна слава президентски секретар и масон от ложа "Слънце" Пламен Узунов се е покрил в лятната си вила на гръцкия полуостров Халкидики след избухналата афера с бившия митнически шеф Петко Петков. Неотдавна двамата бяха заснети на „делова“ среща в столичния ресторант „Ловен парк – Виктория“, на която комуникираха помежду си с бележки, а накрая Узунов си тръгна от заведението с обемист плик.

Според обясненията на митническия бос, Пламен Узунов му издействал животоспасяваща операция в Швейцария и в знак на благодарност му купил кутия пури и бутилка ром. Малцина обаче вярват, че това е било цялото съдържание на плика, още повече че веднага след срещата им племенницата на Петко Петков – Евелина Харизанова, бе назначена за шеф на „Митница Тракийска“, която отговаря за почти цяла Южна България. Според източник на „Уикенд”, Узунов доста често получавал подобни пакети, в които обикновено имало между 50 000 и 100 000 европейски свидетелства за уважение.
Само дни след като записите от ресторанта излязоха наяве, Пламен Узунов е отпрашил със съпругата си Теодора към гръцкото курортно селце Лутра, разположено в южния край на полуостров Касандра, на брега на Солунския залив. Селцето е известно с прекрасните си плажове и красивите залези и всяка вечер стотици туристи се струпват на брега на залива, за да наблюдават спиращата дъха природна гледка.
Източник на „Уикенд“, имал си вземане-даване с Пламен Узунов допреди 2-3 години, е категоричен, че бившия шеф на полицията в Пловдив и настоящ „сив кардинал“ на митниците е действителния собственик на разкошна вила с открит басейн на Солунския залив. Данъчната декларация на Узунов сочи, той и съпругата му Теодора разполагат с едва два апартамента, таванско помещение и изба в Пловдив. Според думите на информатора ни, къщата на брега на морето в Гърция се водела на името на адвокат от Пловдив с фамилия Чолаков, който движел юридическите дела на Ангел Узунов, брат на президентския съветник по корупцията.
„Къщата е купена още преди 5-6 години, а сега цената на имота е скочила двойно и реалната цена на вилата като нищо в момента доближава 1 млн. евро“, коментират брокери на недвижимо имущество. Любопитен битов детайл около гръцкия имот на Пламен Узунов е, че преди 3 г. съседите му по имот в Лутра викнали полиция заради разюздано тийнейджърско парти. Оказало се, че синът на Узунов празнувал рождения си ден с тумба приятели. Купонджиите не били арестувани, но пък отнесли солена глоба заради смущаване на обществения ред. Някои дори твърдят, че част от гостите пушили трева и за малко наркотика да бъде открит от ченгетата.
Запознати с дейността на 49-годишния масон от Пловдив са категорични, че той често отскача до Солунския залив, но не само за да събира тен и да се наслаждава на залезите. Твърди се, че Узунов има оромно влияние на ГКПП „Кулата“ и че е много наясно с някои митнически схеми, калкулиращи огромни печалби. Казват, че приближени Пламен Узунов въртят схема с внос-износ на чист спирт,прибирайки разликата в данъчните ставки. В Гърция ДДС-то за цистерна с чист спирт е 120 000 евро, докато в България акцизната ставка е двойно по-евтина – 120 000 лв.
Слуховете около Пламен Узунов го свързват и като един от покровителите на контрабандния цигарен бос Андон Арабаджиев, който през последния месец действал активно с прекарването на товари през гръцко-българската граница.
Въпреки несекващите скандали около Пламен Узунов, той все още се води съветник на президента Румен Радев по… корупционните въпроси. Казват, че Узунов не само е близък приятел с държания глава, но и че неговата половинка Теодора има директен достъп до президентството, тъй като била първа дружка с Десислава Радева. А тези, които се надяват Узунов да бъде отстранен, няма дочакат уволнението му.
Източник





https://www.voininatangra.org/modules/news/article.php?storyid=730