www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Галерия

Списък от албуми :: Последно качени :: Последни коментари :: Най-гледани :: Най-високо оценени :: Търсене

Галерия > БСП срещу Луковмарш 
Обратно към предишната страница Покажи/скрий информацията за снимката Започни слайдшоу ФАЙЛ 28 от 1037 Изпрати снимката по email Вижте предния файл Вижте следващия файл
Натиснете,за да видите снимката уголемена
Krasavchiki
Оцени тази снимка   (общ рейтинг : 2.4 от 5 с 24 гласа)
Боклук
Слаба
Средна
Добра
Отлична
Велика
Детайли за снимката
Заглавие:Krasavchiki.jpg
От албума:БСП срещу Луковмарш
Добавена от (на фотоапарата за още):18j  
Оценка - 24 глас(а):
Ключови думи:
Големина:100 КБ
Качество:720 x 477 пиксели
Отваряна в цял размер:66 пъти
Изпратена по ел.поща:0 пъти

Изпращач Коментар
Йордан_13
Публикуван на: 7/1/2021 23:14  Обновен на: 7/1/2021 23:14
Администратор
Регистиран: 10/8/2006
От:
Публикации: 16229
 Отг.: Годината Шегор в символи copy-1
"Годината Шегор в символи". Все пак, аз не съм първият работил в тази посока. Раковски е преди мен. Но той не е имал моят шанс, нашите градове по долината река Инд, не са били разкопани още, те са разкопани в наше време от индийските учени. Интересното е, че нашата наука въобще не е продължила търсенията в посоката, която той е задал, а това е една от верните посоки на търсене на самите себе си.
=========================================
В същото време, в „Основни начала за българската най-стара словесност“ Раковски оспорва преминалата от Стария завет в „История славянобългарска“ юдейскоцентрична представа за древността на човечеството и търси други възможности, които да съответстват на неговото време. С цел да обясни произхода на българите, в издавания от него вестник „Български лебед“ той обръща взор към... историята на Индия.
Идеологът на нашето националноосвободително движение написва много статии, в които се опитва да повдигне националното самочувствие на борещия се за духовно и политическо освобождение български народ с примери от неговата история, показващи общност с древната индийска култура.
Според него българите са „най-чисти“ индоевропейци, които първи напускат Хиндустан и донасят в Европа стария култ към Шива. За разлика от много свои съвременници, пламенният котленец вижда в староиндийските вярвания не „примитивен“ политеизъм, а усъвършенствана религия, от която и по негово време сред българите се пазят значителни следи.
=========================================
Важното, днес е, че "Сказание за Чулман", Джагфар Тарихи, Нариман тарихи, дават немалко информация и насоки в линията на историческото търсене, което Раковски развива, т.е. те потвърждават тази линия, както и отхвърлената Веда Словена, която също е доста категорична относно връзката Дунав - "Харапска земе".


[ xcGallery powerd by dev.xoops.org ]