www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Галерия

Списък от албуми :: Последно качени :: Последни коментари :: Най-гледани :: Най-високо оценени :: Търсене

Галерия > Български артефакти, надписи и символика 
Обратно към предишната страница Покажи/скрий информацията за снимката Започни слайдшоу ФАЙЛ 15 от 1037 Изпрати снимката по email Вижте предния файл Вижте следващия файл
Натиснете,за да видите снимката уголемена
Селищна могила Панаята-Каблешково-Бургас
Траколози и серафимови автохтонисти, генни историци, дами и господа! Не знам, кво ви показват генетичните изследвания, кви сме траки и пеласги, ма очичките, пичове, очичките на тва население са дръпнати;))) Както и на доста женски фигурки, междувпрочем от този исторически период. Та, аз в лични разговори, не се изказвам категорично против генните стъкмистики на някои хора, но археологическите находки, ще ги опровергаят, не аз;)))


Селищна могила ПАНАЯТА
Знаете ли, че в землището на гр. Каблешково е разположена селищна могила Панаята? Сега тя е с височина около 2 м и диаметър около 180 м.
През 1959 г. е предприето премахване на могилата с багери за подравняване на терена и включването му в кооперативен земеделски блок. Това е довело до смесване на материалите и почти пълното унищожение на обекта.
Първите археологически находки, произхождащи от могилата, са публикувани още през 1929 г., но целенасочени археологически проучвания не са провеждани, с изключение на периодични посещения от служители на Бургаския музей и читалището в гр. Каблешково. Събраните находки дават насока, че културният пласт е натрупан в хронологическите граници на халколита.
Експонати от този праисторически обект, ще бъдат представени в Археологическата експозиция на РИМ–Бургас (бул. „Богориди“ 21), в рамките на изложбата „Праисторически божества от Западния Понт“, посветена на Европейската нощ на музеите - 13 май 2023 г., 18:00 ч. Находките са собственост на Народно читалище „Атанас Манчев – 1920 г.“ – гр. Каблешково.
Оцени тази снимка   (общ рейтинг : 2.6 от 5 с 20 гласа)
Боклук
Слаба
Средна
Добра
Отлична
Велика
Детайли за снимката
Заглавие:Селищна могила Панаята-Каблешково-Бургас.jpg
От албума:Български артефакти, надписи и символика
Добавена от (на фотоапарата за още):Йордан_13  
Оценка - 20 глас(а):
Ключови думи:
Големина:593 КБ
Качество:945 x 945 пиксели
Отваряна в цял размер:43 пъти
Изпратена по ел.поща:0 пъти

Изпращач Коментар
Йордан_13
Публикуван на: 10/3/2022 15:41  Обновен на: 10/3/2022 15:41
Администратор
Регистиран: 10/8/2006
От:
Публикации: 16229
 Отг.: Българи, поклонници на алпа Урус Кубар Баръс Бабай (Д...
Bolg Fir Bolg
Артефакта дава много ценна информация, защото е датиран в първата половина на 13-ти век, точно когато е създаден Нижни Новгород от Юрий (Рюрих) II за да центрира и материализира антибългаризма, веднага след унищожителните си войни срещу Волжка България.
Но сведението от тези детски рисунки, лежали векове в глинестата студена почва, по невероятен начин осветляват мрака на лъжата!
Категорично ни дават сведение, че етнически и културно, имаме българско население подложено на антибългаризация!
Детето обаче явно е по-откровено и непринудено е изразило автентичния свят на народа си, недокоснат от политическите подмени.
Това е изключителна находка!


[ xcGallery powerd by dev.xoops.org ]