www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Галерия

Списък от албуми :: Последно качени :: Последни коментари :: Най-гледани :: Най-високо оценени :: Търсене

Галерия > България > Изкуство 
ИМЕ НА ФАЙЛА  +   - 
ДАТА  +   - 
Петя Панева-1.jpg
Петя Панева-1https://www.youtube.com/watch?v=VegwvgSjsX8
Петя Панева.jpg
Петя Паневаhttps://www.youtube.com/watch?v=RF99vpJTUPA

Петя Панева! Е, нема как сега Серафимов да каже, че момето е тракка, нито па Костя, че е славянка Доста са тюркските черти, хахахахаха, а да не говорим, че предците на момето принадлежат към групата на кук огузите, т.е. част от българите от ордата на Аспарух ! Само визията й да вземем, всички теории на Серафимов, Фол, ранните ристиени, отюат на кино! Радвам се, че този ген се е съхранил до днес, за да покажем и да накажем спекулантите и измамниците трупащи личен и обществен престиж на гърба на безпросветната рая, харесваща във Фесбукя сека техна словесна логорея за трако-славянството на болгарете на Аспарух
Плачът на Сююмбике- текст и акорди1.jpg
Плачът на Сююмбике- текст и акорди1"Плачът на Сююмбике" с акорди за китара и текстът на днешният волжко-български език записан изговорно с кирилските букви на днешният дунавско-български език, за да може да се запомни и да се пее. Абе, докато почна да го пея, бая репетирах да го изговарям първом, после го пях вокално заедно със Саида Мухатмезянова и накрая в съпроводът на китарата. Мисля, че стана много добре, както и втората част с гласът на мъжът, която вече публикувах.
Сказание за кулата на Сююмбика-текст и акорди-1.jpg
Сказание за кулата на Сююмбика-текст и акорди-1Направих китарно-акустична версия на кантата "Плачът на Сююмбике" като извадих текстът на волжко-български ("татарски") с кирилски букви, за да може да се пее от всеки, който ми приляга и акордите, доколкото съм музикално грамотен, да го направя. Сега, не съм сигурен, че като чуят тъй текста от нашите уста, волжко българските ни братя, ще го разберат, но важно е вдъхновението и страстта, усилието, с което се материализира по един или друг начин. На китара, кантата звучи много яко, особено, ако гласът ви е среден към басов мъжки, затова започнах с втората част, но скоро ще завърша и първата за китара с гласът на Саида!
Сказание за кулата на Сююмбика-текст и акорди1-1.jpg
Сказание за кулата на Сююмбика-текст и акорди1-1
Dari Apostolova.jpg
Dari Apostolova3 коментара
sarmat_plate.jpg
IYI на скитобългарска чиния
Zl-01.jpg
Погребална маска на тракобългарски ВладетелИздигаща се към Небето жар-птица. Символизираща безсмъртието на човешката душа
IMG_0299.jpg
Тенгрианска троицаСнимката е взета от приятелския ни блог ПриРода, БалКан, БългАри
Bronzova glava.jpg
Бронзовата глава на Севт Бронзовата глава, постулирана като глава на Севт 3
levski.jpg
Двамата ВеликиМатей Миткалото и Васил Левски
final03.jpg
ЧЕТВЪРТО БЪЛГАРСКО ЦАРСТВОЧЕТВЪРТО БЪЛГАРСКО ЦАРСТВО2 коментара
Khan_Krum_poluchava_glavata_na_vizantiyskiya_imperator_Nikifor.jpg
Съдбата на българоубийците
430x579.jpg
Пробуждането на БългарияОткрадната картина "Пробуждането на България" от НХГ. Обърнете внимание на самата картина. Орел, спускащ Оренда. Лъв, жезъл. Тенгрианство от всякъде. Нарисувана от българския националист Николай Павлович, участник като доброволец в Сръбско-българската война и автор на иконописи.
Кому ли е потрябвала тази картина, за да я махнат от погледа на българите?
3 коментара
d19.jpg
Стенопис - старата църква, ДобърскоНа този стенопис пък Христос пак в подобен апарат е в Долния свят, където е слязъл да възкреси мъртви, преждевременно заминали в царството на Ел Ериг.
SvArxangelMixail-Kremikovski_manastir.jpg
АРХАНГЕЛОВДЕНТази снимка е на изключителен образец на християнското изкуство от Кремиковския манастир, съвсем близо до София. Според мен, иконографията в този манастир е достигнала един от най-големите си върхове.

За празника:
Именници: Ангел, Ангелина, Михаил, Гавраил, Радка, Райна, Огнян, Пламен, Емилия, Емил.
Обредна трапеза: обреден хляб, червено вино, овче месо.
Християнският празник Събор на Свети Архангел Михаил, наричан от народа “Рангеловден” или “Хрангеловден”, се почита на 8 ноември, тъй като това е деветият месец след създаването на света, считано от март. Отбелязването му от църковния календар е свързано и с представата за деветте ангелски чина, разпределени в три последователни йерархии - горна, средна и долна. Християнската църква въвежда този празник, за да противодейства на юдеите-еретици, които по някои канони на Стария завет изпадали в идолопоклонничество и езическо преклонение пред слънцето, луната и звездите и смятали, че ангелите са създатели на видимите твари и че са по-висши от самия Христос. С утвърждаването на празника православното духовенство налага идеята за появата на деветте ангелски сана в деня на Страшния съд, който се нарича “Ден осмий”.

Празник в чест на съборното единство на ангелските чинове.

Ангелите са безплътни сили или духове, служители на Бога и пазители на човеците (Евр. 1,14). Съобразно служението на Бога и отношението им към човеците, ангелите се явяват в 9 чина по три лика или разряда.

Първият, най-горният чин, са серафими, херувими и престоли (Ис. 6,2; Бит. 3,22; Кол. 1,16)

Вторият чин са господства, сили и власти (Кол. 1,16; 1Петр. 3,22).

Третият чин са начала, архангели и ангели (Кол. 1,16; 1 Сол. 4,16; 1Петр. 3,21)

Пръв из първоангелите е Архангел Михаил (което значи - "Кой е като Бога".) Той е вожд или архистратиг на безплътните сили.

Архангел Гавриил - ("сила Божия") - е вестител на Божиите спасителни тайни.

Един от първите ангели - Деница (Ис. 14,12) се възгордял и с падането си увлякъл множество други безплътни сили и тъй се е появило злото. Злите духове - демоните, са станали такива поради злоупотреба със свободата.

Църквата се обръща с молитва към ангелите да ни закрилят и пазят от изкушенията на злите духове. Всеки човек, член на Църквата, има ангел пазител (Мат. 18,10).


Тропар, глас 4

Архистртизи на небесните войнства,
молим Ви винаги ние, недостойните,
с вашите молитви да ни оградите под крилата на Вашата невеществена слава,
съхраняващи нас прикланящите се и прилежно викащи:
избавете ни от беди като чиноначалници на горните сили.

(Пространен православен месецослов. Издателство Тавор,1998)

Ако трябва да се каже с няколко думи - Свети Архангел Михаил е символ на непрестанната борба със Злото, закрилник е на всички Воини Христови и е застъпник на всеки, който търси Истината. В Българската история, го свързваме най-вече с явяването му на нашия Благоврен цар Ивайло, когато го подтиква да поведе Народа ни на бунт срещу татарите, при които достигаме връх в унижението ни , като нация, когато баща и син, последователно се възкачват на Българския престол - Ногай и Чака....Ето защо,задължително на този ден трябва да се почита паметта на този наш благоверен цар - Ивайло, Светла му памет!
1 коментара
trikonja.jpg
Български триквестер от конски глави
assen.jpg
Цър Асен - литография
златно лъвче.jpg
Преславско съкровище
Варненски Воин.jpg
Българинът от ВарнаДоста натуралистичен портрет.
p3637400.jpg
235-3.jpg
stit~0.jpg
ЩитХудожник - Александър Лудколев
Радинска 2.jpg
Автор - Валентина РадинскаСега се е вразумила. Пише по-умерено. Горното стихотворение е от 1978 година.
THRACIA4.jpg
THRACIA3.jpg
THRACIA2.jpg
Vitiaz na raspute - Vasnetzov.jpg
mech.jpg
А това е мечът на Кан Ювиги КубратСпоред мултиетническите историци, той е само легенда. Затова ако сега вие виждате тази снимка, значи имате халюцинация.
kukeri.jpg
56 файл(а) в 2 страница(и) 1 2[ xcGallery powerd by dev.xoops.org ]