indeximage

Лошите десни


Лошите десни

 

Национализмът в света е заклеймен. Германски скинхедс набили някой турчин в Дрезден, и международната общност вече иска забраната на всички крайнодесни организации в Германия. Кюстендилски цигани осквернили еврейското гробище в Кюстендил и само дни след това организациите "Шалом", "Цион" и "Б,ней Б,рит" чрез своя говорител комуниста Нансен Бехар настояват за строг съд над българските националисти. Към "Евророма", естествено не бяха отправени никакви упреци. "Национализмът е агресивен, той поражда случаи на насилие!" - такива са обясненията. Господарите на днешния извратен свят постоянно ни калят, а после казват, че тяхната кал била лечебна. И оглупелите от пропагандни внушения тълпи се съгласяват. Кимат одобрително. Ръкопляскат на бехаровите злобни безмислици. Левите нямат друга възможност да поддържат пропагандните си тези, освен като осакатяват живота на невинни хора.

            Нарекоха Ясер Арафат "терорист", но го приемаха в страните си, оказваха му почести. Сега вече не го наричат с обидни прозвища и пак го приемат. Командосите от ООП не са терористи и убийци националисти, а леви революционери. На левите е разрешено да убиват, без да бъдат убийци. Колко африканери и техните семейства избиха зулусите от Африканския национален конгрес? Но техният лидер Нелсън Мандела също не е терорист. Мандела е ляв. Затова не го порицават, затова не искат забраната му, затова му оказват почести. Тридесет и петте хиляди жертви на ПКК не бяха достатъчни на "цивилизования" свят да оттегли подкрепата си от Абдулах Йоджелан. Макар официалните правителства да отстъпиха пред исканията на Анкара, симпатиите си останаха на страната на кюрдския водач. А заради едно развято национално знаме в Берлин, Виена, Копенхаген или София, същите добродушковци искат ако не разстрел, то поне доживотна присъда. Странна логика!

            Нека още в началото да се разберем. Според моята идеология, всяка нация има право на своя собствена независима държава. По мое дълбоко убеждение никой народ няма право да властва над други народи. Никой няма право да се налага над останалия свят. Този основен принцип аз наричам "национализъм". Правото да принадлежиш към един народ и да отстояваш неговата независимост - ето кое стои в основата на моите разбирания. Другото, обществената подредба - то е второстепенно. То е според традициите, особеностите и разбиранията на всеки отделен народ. Вие също не позволявате да ви командват как да подредите и украсите собствения ви дом, нали?

            Когато хървати и словенци защитаваха своята земя от сръбски посегателства, лошите бяха сърби. Добре, съгласен съм. Но когато сърбите започнаха да бранят своето Косово от албанци, лоши се оказаха пак сърбите. На всичко отгоре режимът в Сърбия е ляв! Да, но в случая отстояваните ценности бяха десни. За кланетата между Тутси и Хуту в Африка споменаха ей така, между другото. А жертвите бяха милиони! Геноцидът в Тибет се заобикаля. Цивилизованият свят забрави уйгурите - един от най-културните в миналото народи на Азия. Над земите, населявани от аборигени в Австралия се извършват ядрени опити. Отново никакъв протест. Гореизброените злини не били толкова лоши. Лошото идва, ако някой българин поиска да съхрани национална си идентичност върху земята на своите деди.

            Трябва да направя още едно уточнение: нека повече не говорим за човечество, за свят или цивилизация, когато твърдим, че "светът мислел еди как си, че човечеството било възмутено от нещо си, че определено действие не било цивилизовано". Мнението на официалните средства за внушение - това е мнението на техните господари, лихварите-паразити от Международния финансов център. Човечеството е съставено от хора, а отделните хора изгубиха способността и правото да притежават свое мнение. Те мислят онова, което им се внушава. Но изчислено е, че на внушение се поддават около 94 - 96 % от хората. Написаното от мен е за останалите 4 - 6 %.

            Насилия, основани върху расова и национална основа се извършват навсякъде. За едни се вдига шум до Бога, за други се мълчи. Какви са закономерностите?

            Ако някоя висококултурна нация подтиска друга, по-слабо развита, с по-нови или въобще без традиции, тогава се разнася вой. Тогава се крещи за фашизъм, търсят се средства за защита на подтисканите. Изпращат се самолетоносачи, изстрелват се ракети. Тогава морската пехота на САЩ демонстрира възможности. Но при обратния случай липсва реакция. За целите можете сами да се досетите. Също така правата на пришълците винаги имат предимства пред правата на коренното население. Ето пример: До 1989 г. в САЩ вирееха всякакви религии, култове и секти. И още виреят. Християнството съжителства мирно с противохристиянските ислям и юдаизъм. Разрешената моногамия - с полигамията на мормоните. Официално се проповядват едновременно хиндуизъм и неговия "тъмен" вариант - Кришна съзнание. Будизмът във всичките му разновидности спокойно се разхожда из Америка. Тибетските далай-лами се ползват с покровителството на федералното правителство. За всички тях има свобода, на всичките правата им са гарантирани. Но щом коренните жители на континента решат да отправят молитви към своя Велик Дух, към Уакан Танака или към някое от останалите си божества, тогава свръхдемократичните, ултралибералните щатски власти настръхват. Заговорва се за антихристиянски прояви, за езичество и варварство. И нещастниците, дръзнали да следват своите древни традиции, се озовават в затвора. Такава беше и все още е реалността там, зад океана. У нас подобни ревностни защитници на християнството няма. Затова пък са се навъдили антифашисти. А иначе ситуацията е съвсем същата като в САЩ. На всеки бива разрешено всичко. Отнети са правата единствено на коренното население. На българите в България е разрешено само да слушат и да се подчиняват. От своя страна ние, десните спазваме обратния модел на поведение. Ние винаги сме готови да подкрепим един ляв режим, когато неговата кауза в конкретния случай е справедлива.

            Второто разделение е, както споменах още в началото между леви и десни. Не че левите никога не са охулвани и заклеймявани. Но ако се вгледате по-внимателно, ще забележите, че те винаги оцеляват. И Саддам Хюсеин, и Муамар Кадафи, и Слободан Милошевич. Даже един американски президент бе застрелян, защото се опита да окупира Куба на Фидел Кастро и никой не гъкна. Докато с десните разправата е безпощадна. Десните нямат право дори на мнение.

            Още ли нищо не ви е ясно?

            Накрая ще се спра върху бъдещето на Българите. Някога Държавата пазеше своя народ от външните притеснители. Днес народът търси помощ от външни сили срещу безумствата и беззаконията на уж своята власт. Държава, допуснала нуждата от такава намеса вече е мъртва. Нас ни очаква съдбата на Инките и Маите в Америка, на Аварите в Кавказ, на Асирийците... Кръстословиците не посочват истината, тези народи не са изчезнали напълно. Но има ли някакво значение? Те никога няма да бъдат онова, което някога са били. Избиват ги, ограбват ги, разпореждат се с живота им, а те си мълчат, не реагират. Те не могат да реагират. Много скоро съвсем няма да ги има, наистина ще изчезнат, и все едно не ги е имало. Същото ще стане с Българите. Бившата България ще се превърне в циганското гето на Европа, защото така искат нейните днешни господари. Българите допуснаха други да властват над тях, затова други ще определят съдбата и бъдещето им.

            Но струва ли да се тревожим? Важното е да няма десен екстремизъм.

 

Ангел Грънчаров - декември 1999 година