indeximage

Триумф на Вярата


Триумф на Вярата

            Ние, непокорните воини от народа на Тангра се обръщаме към своите братя - народите на света. Ние, несъгласните с времето на Сивата смърт отправяме своя Апел и своето Предизвикателство. Ние говорим на всички!

            Няма ги ярките личности, озарили със своето присъствие отминалите епохи, векове и години. Няма ги истинските народни водачи, привличащи като магнит населението на държави, империи и континенти. Властва сиво безличие, на почит е посредствеността. Скромни хорица със скромни умствени възможности, със скромни морални задръжки биват издигани и избирани за държавни глави. Безчувствени, безсъвестни изпълнители замениха Царете по кръв и Вождовете по дух. Животът стана равен, скучен, еднакъв и все по-гладен. Животът, пълнокръвният живот умря. Човекът се превърна в бледа сянка на самия себе си.

Нима Бог се отказа от Своето творение?

            Не! Сивото всекидневие е измама, неподвижността е повърхностна, в дълбините се извършва невиждано движение. Духът на Твореца продължава да е сред нас. Бог продължава да ни подкрепя. А защо навсякъде цари безнадеждност? Защо ги няма мечтите, защо не виждаме бъдеще пред себе си?

            Виждаме, ако искаме да видим. Вярваме, ако искаме да вярваме. Можем да не бъдем мъртви, можем да живеем, ако поискаме да живеем. Има кой да ни поведе към победа, ако поискаме да бъдем победители. Да, мъртви сме, но ще оживеем, ако осъзнаем, че времето не е сиво, а кърваво. Ако се избавим от илюзията за някакъв измислен, въображаем мир и съзрем ужасната война, бушуваща около нас.

            Има ги водачите, богоизбраните, богоозарените Водачи, има ги нашите истински Предводители, но техните армии са разпилени и недоорганизирани. Александър Баркашов в Русия, Мирон Козма в Румъния, Абдулах Юджелан в Турция, Педро Варела в Испания, Воините на Тангра в България... Сраженията са в разгара си, навсякъде терор, навсякъде преследвания, навсякъде подтискане на човешката индивидуалност. Злото е тръгнало на безпощадна разправа със Свободата, а неразбиращите си бърборят за скука и за сивота.

            Светът е в пламъци. Никога досега в човешката история битката между Светлината и Мрака не е била така свирепа. Никога досега Небесното покровителство над обитаемия свят не е било поставяно на такова страшно изпитание. Никога досега човечеството не е давало толкова много и толкова скъпи жертви наведнъж. Още ли ви се привижда спокойствие?

            Втълпяват ни усещане за неподвижност, за непроменимост, за обреченост. От нас зависи дали ще се поддадем на внушенията. От нашата прозорливост, от нашето желание за живот, от готовността ни да възродим старите забравени добродетели, от способността ни на героизъм и саможертва. Единствено от нас зависи дали ще отново отвоюваме света, който загубихме или ще се оставим да бъдем пометени от Сивата смърт.

            Елате, рожби на Брахма, Один и Перун! Елате, Ездачи на японския Божествен вятър Камикадзе, елате, муджахидини на Аллах и вие, последователи на Ахурамазда! Елате потомци на Уакан Танака, спомнете си, че някога бяхме хора от една кръв, степни поданици на Тенгри! Повярвайте ни, родени от Илтамар, поклонници на Озирис, белязани от могъществото на Тор, съхранили верността си към Буда! Съберете се, народи от планетата Земя, съберете се всички, преди да връхлети Бурята! Съберете се и вижте многоцветната Дъга, която ние, воините на Тангра разстиламе над вас. Минете по Дъгата като по мост и елате в нашия Стан. Заедно, ние ще разрушим зейналата Сива Бездна!

            И тогава, след победата, след великата Победа при нас отново ще дойде Създателят и Той ще ни дари Своята власт.

1999 година