Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
Страници: (3) [1] 2 3 ( последно съобщение ) | ![]() ![]() |

Йордан_13 |
Публикувано на: 2.8.2011, 21:15
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 16 739 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 ![]() |
Prestani da pises za Lilkovo tezi nesta 4e vsi4ki imaniari se spysnaxa natam,a nito edno arxeologi4esko izsledvane vse oste ne se e provelo v raiona i ste e zalko da napraviat vsi4ko kato sveitsarsko sirene,az v petak ste sam tam ako iskas moze da se vidim na biri4ka v Stainera.
======================================================== Нали помните Псалтирчето, извинявам се Псахтирчето, дето пишеше на гръцки с български букви и ме убеждаваше, че в района, всичко било спокойно и това дет съм го пишел били пълни глупости? Е, само мога да ви кажа, че все още не е научил българския, но има някакъв напредък. Напредък има и в признанието, че там имало нещо, но "много учтиво" ме моли да престана да публикувам разни работи оттам. Що бе, Психи? Доколкото познавам местния манталитет, се страхуваш да не ти взема имането;))) Спокойно, квото намериш в бубайкова ти нива, твое си е, нема го барам. Ама за целта трябва да я изореш ![]() ![]() ![]() Ама знаеш ли колко много като тебе ме "молят" да спра? Е, тая година, успяхте да ме ограничите до известна степен, но приемете го, като малка почивка, която ще си дам, в теренната работа, но затова пък ще вложа усилия в друга посока и тая работа ще ви излезе солено, през носа, вервайте ми. Имам много неприятни изненади за вас от района и виж, понеже си го заслужихте, ще взема да се развихря и да публикувам всичко, което намеря за добре. Какво ще кажеш, Психи? За ваше добро беше да не си пъхате носа, там дето не ви е работа. |
Йордан_13 |
Публикувано на: 2.8.2011, 21:17
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 16 739 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 ![]() |
А това Психи е от района на Ситово, затова не мое се безпокой за Лилково
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Една голяма буца рудна шлака ![]() |
Zbelsrud |
Публикувано на: 2.8.2011, 22:32
|
![]() Читател ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 18 Участник # 3 990 Дата на регистрация: 8-June 11 ![]() |
Хехе,какво му се нервиш на човека, с право се притеснява...
Иначе пиши за района,на мен поне ми е интересно.Тази буца от Боровото ли е? |
Йордан_13 |
Публикувано на: 3.8.2011, 0:27
|
||
Лицемерието там е голямо. Те въобще не се притесняват за иманярските набези. Национален спорт е в района да се говори за "марата" и да се подозира другия, че ще изпревари и ще я намери преди него. Виждал съм случаи, в които бабите говорят за "марата", а унуките одат да роват. Най им довидява, че някой може да ги мине, или да се минат, все едно, че "марата" е заровена специално за тях и им принадлежи по закон. Истински цирк са. Не разбират, че с мара и без мара, пак ще си умрът пълни кауни. Ако толкова милееха за културно-археологическото богатство на района, щяха да опазят ценните артефакти - квачката с пилетата на Щут, Бакарната книга от Топ кория, изображенията на четирипръстите същества на Крива ряка под Щут и редица други, да не ги изброявам. Те нямат свяст за това. Ако публикувам важни неща, аз не се страхувам толкова, че други ще дойдат чужди специално да ги унищожат, а че местните ще са по-бързи от тях;))) Преди седмица, две спах на Щут. Има некакъв много упорит, направо малоумен идиот или банда идиоти, който къртят скалите по пътеката за светилището. Та тоя идиот си е заплюл там една скала и всяка година рови и я кърти. Момче, вземи си копай нивата, сей картофи, виждам, че имаш голяма енергия за изразходване, а не я изразходвай във взривяването и къртенето на скали, а? Тази рудна шлака е от Ситово, по-точно над Ситово, не е от Боровото. Имаше същата купчина камъни, както на твоята снимка и на тая шлака се препънахме или по-скоро я ритнахме. И си я взьомнах у дома. Некой ден, ще направим музей. Металургията е била силно развита там, добивали са се всякакви метали, дори злато. Но не ми се ще днес да сондират за наличието на полезни изкопаеми;))) |
||
psaxtiris |
Публикувано на: 3.8.2011, 20:45
|
Читател ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 23 Участник # 2 313 Дата на регистрация: 30-May 10 ![]() |
Pomolix te da spres zastoto naistina si vazbydil imaniarski strasti za raiona,a kolkoto do kakvo ima tam tova ve4e kompetentite ste se proiznesat,men me interesyva tova koeto e svarzano s nasata istoria i nai ve4e s nestata koito sa ykriti iz raiona pri prevzemaneto na Konstantinopol,no ti za tova si niamas i ideia,za da yspokoia drygite ne e zlato a mnogo vazni knigi sa skriti iz tozi raion ot imperatorskata bibliotekata.
|
Zbelsrud |
Публикувано на: 3.8.2011, 22:58
|
||||||
![]() Читател ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 18 Участник # 3 990 Дата на регистрация: 8-June 11 ![]() |
Честно казано, на подобни легенди за монетарници,скрити тунели,заровени архиви и тн. вяра не хващам.Част са от иманярския фолклор и се срещат за много места. Лошото е,че все повече се научават и знаят какво къде да търсят. Иначе не ми се струва логично да пренасят библиотеката в района.Част от околните земи са били "подведомствени" на Бачковския манастир, нещо може да се търси по тая линия, но мен ме съмнява. А.Личков разправя и за стара пунгия с герб с двуглав орел,за предполагаем византийски произход на лилковски родове, ама кой знае. Не съм чувал подобни легенди за околните места. Най-близкото за което смътно си спомням,че бях чел е за пренасянето на архива на манастира на Бяла черква в подвластния му такъв над Куклен. Колко от него е оцеляла от ръчичките на гърците е отделен въпрос, но се сещам за Кукленския псалтир.Но въобще става въпрос за нещо съвсем различно. Много се надявам в бъдеще някъде да се открият стари книги,много неща в нашата история остават неясни.По много теми науката от години тъпче на едно място,дори дребни детайли биха били от полза.За съжаление с времето шансовете намаляват,май скоро в Търново пак намериха само закопчалки...За неща като Бакарната книга не смея и да мисля...
Тъжно е да го призная,ама тая черта на предците ни "грош да е, ама да е добит с честен труд" все повече отстъпва на стремежа за бързо и лесно забогатяване. Не,че е нещо ново, ама в днешно време добива гигантски размери.Абе,дълга и гадна тема...
Вярвам,че много неща чакат да бъдат открити тук, добра идея е някаква културно-историческа сбирка или нещо подобно,но поне за момента не виждам светлина.Древната металургия по тези места ще излезе много по-развита,отколкото поне аз съм си мислил. |
||||||
Йордан_13 |
Публикувано на: 3.8.2011, 23:56
|
||
А, аз съм ги възбудил. Вие с това ставате и лягате;))) Не говоря за отделни личности, като бай ти Цвятко Мандуров, който като си отвори устата и оттам почва да тече имане ![]() ![]() ![]() Аз акцентувам върху културно-историческата стойност на нещата. Не ме интересуват марите ви. И тия приказки за монетарницата на Щут и частта от златото, дето го бил заровил там Юстиниан, имам си идея и още как, но много ви моля, вие сте тези, които възбуждат иманярските набези, щото не сте нормални хора, за друго не говорите. Е, и Ангел Шилето от Плочник и той е сдал на тая тема. Аз не съм чул от нито един от вас да говори за културно-историческата стойност на нещата, изключвайки Личков. А, ако става въпрос за претенции на гръцката страна към тези евентуални богатства, то си има все още некаква държава тая работа. Но виж, и туй злато нема да спре фалита на гърците ![]() ![]() ![]() Съвсем наясно съм с иманярските легенди в района, на колко части е разделено златото, на кои още места е заровено и другите там кушии, но това не ми върши работа. Мене ме интересува същността, а не блясъка на златото. Аз съм наясно и защо дупчите скалите в дълбочина и ги взривявате, но това, дето го търсите, нема го намерите. Не е лъжица за вашите уста и че се даде тайната му на човек, който е читав и с чисти помисли. Относно библиотеката, тя не е на Юстиниан, библиотеката е открита от византягите и преизползвана от тях. Съвсем наясно съм за книгите и за писмената школа, съществувала в тоя район. Културно-религиозната страна на това нещо се потвърждава от това, че Ситово е бълвало учители и духовници, (някога де, днес само мутанти;))) ) Неслучайно повдигнах въпроса за "Бакарната книга", която сега благодарение на вас, се намира в Македония. Така, че един ден, кога се покаже (библиотеката), че я ползват всички българи. А па за книгите на гръците, е, и вие колкото и да сте лицемерни, че трябва да пишете молби до Българската държава, да лазите на колене и да правите мили очи, вие, тоя театър го можете, но... виж сега, ние ще ви дадем само дубликатите, а не - оригиналите. ![]() ![]() ![]() Определено некои лилковски, но и ситовски родове, имат византийска жилка, иначе не мога да си обясня име като дедо Никифор защо съществува и некои особености в характера на местната фауна ![]() ![]() ![]() |
||
Йордан_13 |
Публикувано на: 4.8.2011, 0:05
|
Много се надявам в бъдеще някъде да се открият стари книги,много неща в нашата история остават неясни.По много теми науката от години тъпче на едно място,дори дребни детайли биха били от полза.За съжаление с времето шансовете намаляват,май скоро в Търново пак намериха само закопчалки...За неща като Бакарната книга не смея и да мисля...
====================================================== Бакарната книга е едно ювелирно произведение, не само като развитие на писмеността, но и като произведение на изкуството. Тя може да бъде създадена само в много силно развит рудодобивен район, като нашия. Както виждаш, тя е медна книга, и нема как да се разпадне, тъй лесно. Книгата си е в много добро състояние. Подобен тип книги не са правени от краткотрайни материали, именно с тая цел, да преживеят създателите си и да оставят на поколенията ценно знание. Но в ситуацията с разсипването на царската гробница на Топ кория участват и местни. В това съм абсолютно убеден. И ако не бяха я занесли на Личков за превод, ние нямаше и да разберем, че тя е оттам. Ама въобще. А, ако не се беше случила една случка, аз дори нямаше да разбера, къде е тази могила. Ако не я знаеш, един ден ще те заведа. Тя така или иначе изорана на кръст. |
anti666 |
Публикувано на: 14.8.2011, 5:48
|
||
![]() |
Виж ся, гръце. Знаем къде те сърби и имаме новина за тебе. Не само че няма да спрем, но и ще разширяваме и в други райони на страната. Нали разбираш, че българите имат изконно право да знаят за собствената си история и минало. Това беше дълго време скривано. "Природни забележителности", "безписмени варвари", "неизвестна култура" и прочее. Знаем кой ги съчинява тия. Дори сега единствено нашия сайт разполага със систематизиран снимков материал от почти всички светилища по свещената ни територия. Макар нечии ръчички да са ни блокирали възможността да качваме висококачествени снимки, нашето се не губи. А що се отнася до иманярите, те въобще не разчитат на публикациите тука. Те си имат за целта бившата ДС, модерна техника, сателитни снимки и ресурси на цялата Олигархия от организираната престъпна групировка, скрита зад името "българска държава". Ето ти и поредния набег на марфаджии, раполагащи с георадарен скенер. Едва ли са разбрали за тази могила от нашия сайт. Иманяри ограбиха най-високата могила в Старозагорско След това ограбеното ще се появи нейде из частните колекции на Черепа или директно изнесено в чужбина. Това, което ние показваме са светилища пич. Като Долно Дряново, което допреди да публикуваме снимките тука беше известно само на няколко човека, а сега вече щели да правят екопътека дотам. Забележете, с гръчки пари - да прославят елинската цивилизация, подобно на ПерепериКОН. Та както се казва, не на нас тия византийски мурафети. Чрез алтернативните медии ще ви бъде все по-трудно да ни манипулирате историята. Затова го има и нашия сайт. |
||
|
anti666 |
Публикувано на: 14.8.2011, 6:00
|
||
![]() |
Ето ви го поредното лицемерие. Само и само да не признаят Медната книга за българска, сега ще излезе, че била част от византийската библиотека, скрита след падането на Константинопол. Тоест, както можете да се досетите - небългарска. А според експертите на ГДБОП и желязната книга била фалшификат. А е фалшификат, щото няма как да е част от византийската библиотека с тия думи на глаголица. Следователно, според експертите от Дирекцията за организирана престъпност е фалшификат. А който се съмнява в правотата им е мислопрестъпник. И здравите сили на Партията и Правителството трябва да вземат мерки да не се съмнява повече. |
||
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 16.8.2011, 9:54
|
||||
Не само това. Гърцизацията в България и въобще националното отродяване се подкрепя от самите "български" археолози, работещи на терен. Оня ден бяхме в района на връх Драгойна, между селата Пилашево(Буково) и Драгойна. Там на малката Драгойна копаше археологически екип. Ръководителката му също смята, че плочата от Драгойна и надписът от върха, защото там има добре запазен надпис (като Ситовския) с беласгийски (пеласгийски букви) демек кирилица с оскъдно количество гласни, примесена с други знаци за "гръцка азбука" или пък за "дело на Ангел войвода";))) Само дето начинът на писане, въобще не е този характерен за времето на Ангел войвода. И когато я питах дали е виждала плочата от Драгойна, извадена от Петелова могила, тя вика: "Абе, имаше там неква плоча, ама май беше на гръцки". Това е. Това е положението при днешните котила (поколения) в археологическата наука. Тя е наука, която няма да ви даде национално достойнство, а е либерастка. Тя ще ви представи нашето древно минало, като съвкупност от цивилизации, нещо много характерно за либерастко-комунистическото мислене. Тя никога няма да говори за "древни българи". Но вика: "Ако искате да ви разкажа за траките, питайте". Голяма пророчица се извъди! Голяма траколожка:))) Огромно впечатление ми направи как тя отделя праисторията от тракийския период, като по този начин разделя древните българи на две съвсем различни етностни групи, в подкрепа теорията на Гимбутас. За нея тука, из Североизточните Родопи имало някакъв халколит, но той бил незначителен, мижав, което е доста смешно твърдение за сериозен учен, но с каква вещина говореше за бронзовия и желязния периоди - времето на траките. Народът населявал нашата територия от времената на палеолита, та чак до наше време е един и същ. Нямаме обитаване на различни етноси през различните исторически времена. Но най-грозно впечатление ми направи мнението й, че не трябвало да се събира керамиката от терене от нас "любителите", защото щяла да потъне някъде, а да сме я снимали и оставяли там. Все едно те няма да я скрият в мазетата на музеите и да ни покажат само това, което те смятат за добре. Всичко е ясно защо се прави. Съвременните поругатели на българската древност - археолозите искат да обсебят всичко и след това да манипулират всичко, искат ние да черпим знание от тяхната ръка, те да ни хранят, да сме послушници на мерзостта им, но ние няма да бъдем. След това нейно изказване имаше наказателна акция по обиране на керамиката до шуш от едно место, защото на мене ми писна на патката от ретроградни кадри. Дори един от моите съпътници, който е виден консерватор в мисленето си, я определи доста батално: "тая е кон с капаци". То вика и аз съм консервативно настроен, но тая ме срути по всички показатели. Друго, което мога да ви кажа, на един от най-големите празници 15 август, преспахме на Щутград, една група юнаци с криви калпаци. Щут ни обдари изключително богато. Беше велик ден, като атмосфера. Тогава разбираш колко нелепо е, да се вързваш на акъла на археоложката копаща на Драгойна, която като направи забележка за керамиката, един от нашата група се спъхна и го удари на съвест и ми дума, че нянам съвест. Вижте, аз не съм подпечатан с "белега на Звяра". Защото "белега на Звяра" това е щампата на съвременната образователна система слага върху челата ви и дясната ръка. Тя ви моделира, тя ви деформира да коленичите пред авторитетите, да смятате мнението им за меродавно. А това е мнение е душевната мерзост на личната им амбиция да бъдат някои. Като ме пита с какво се занимавам и й казах: "аз съм свободен планинец", тя се спъхна. Те не искат свободни хора, искат хора с белега на Звяра, за да могат да управляват. И си мисля, е, щом като хора със сходни интереси като нас, може да им повлияе мнението на такъв субект, де сме тръгнали ние, да правим нещо и да премахваме системата. Затова, когато един моя съпътник ме посъветва да дам керамиката от Щут за второ мнение на някой археолог, аз му викам: "Да, ще я дам, за да се убедите в това, което говоря, но на археолог на поган ден роден!" На Българската археология и трябва Археолог, на Поган ден роден! |
||||
psaxtiris |
Публикувано на: 16.8.2011, 11:41
|
Читател ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 23 Участник # 2 313 Дата на регистрация: 30-May 10 ![]() |
Ako iskas dai az da ia vidia arxeolog sam i na pogan den sam roden.
|
psaxtiris |
Публикувано на: 16.8.2011, 11:43
|
A kolkoto do knigite,naistina sa romeiski ne vizantiiski,takova poniatie e niamalo togava,i knigite sa romeiski a ne balgarski.
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 16.8.2011, 12:37
|
||
Тц, нема как да се вържа на тоя номер. Требе ми доказателство, лична карта, ала бала, и тогава да видим дали твоя ден е поганен. Пък за керамиката от Щут, поне първата намерена е в албума за Щут - "Великия Щутград" съм публикувал доволно от нея. Правил съм дори съпоставки с раннофригийска керамика от град Гордион. По-натам, ще публикувам останалата част, която включва и парче от кост, обработена като накит за гердан или използвана за гадаене. |
||
Йордан_13 |
Публикувано на: 16.8.2011, 12:51
|
|
![]() |
![]() ![]() |