www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Какви са доказателствата че Тангра е "ден грее"

Страници: (13) « първа ... 6 7 [8] 9 10 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topic

> Какви са доказателствата че Тангра е "ден грее"
Публикувано на: 12.1.2008, 23:20
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

Аз мога да я кача,ама тоз дечко дето днеска е заработил около двестатина лева просто не заслужава,Парадокс.
като дойда на 4-ти 02-рий ще се съберем двамата с теб,ще запалим една голяма пура,която не е за сам човек да я пуши,и като двама индиански вождове,замислящи голямо клане-ще решим кво да го правиме този дришльо!
PM
tankista
Публикувано на: 12.1.2008, 23:20
Quote Post

Участник

Група: изгонени
Съобщения: 168
Участник # 258
Дата на регистрация: 19-February 06

брей колко респектриращо - аз пък ще си сложа снимката с танка които изкопах от турската граница, преди да купя с него един багер, а за ресто ми дадоха два макаров-и

PM
tankista
Публикувано на: 12.1.2008, 23:24
Quote Post

Участник

Участник # 258

QUOTE (Мещера @ Jan 12 2008, 11:20 PM)
Аз мога да я кача,ама тоз дечко дето днеска е заработил около двестатина лева просто не заслужава,Парадокс.
като дойда на 4-ти 02-рий ще се съберем двамата с теб,ще запалим една голяма пура,която не е за сам човек да я пуши,и като двама индиански вождове,замислящи голямо клане-ще решим кво да го правиме този дришльо!

20 кинта, ама откъде да си ги получа. Че излиза че аз оставам на сухо от цялата работа. Не стига че работа съм свършил, пък пари не съм получил

Ден Залезе!
PM
Публикувано на: 12.1.2008, 23:37
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

Продължаваш да обиждаш...
Всъщност,...майната ти и виж това за НЕлека нощ:

Душата ми е галопиращ, черен кон,
на ранно утро в мократа прегръдка,
по онзи бряг, на прилив нощен взел,
последната, най-свежата му глътка.
Когато сливат се небе с море в черта,
по-тънка от конец, цъфти зората
и по ръба върви на Слънцето дъха.
На рамото ми ляга тишината.
Припомням си какво е свобода,
когато пулса на деня в кръвта ми бие
и къпе се в росата на мига
душата ми - жребец с копито риещ.
От ноздрите му капе светлина.
След миг ще бъде много надалече,
неосквернен от стреме и юзда,
в един живот на бавна тлен обречен.

Със 20 кинта не можеш да си платиш свещите,глупако!!!
PM
gilgamesh
Quote Post

Читател
**

Група: участници
Съобщения: 21
Участник # 1 075
Дата на регистрация: 8-August 07

Mладежо дето спориш че от Дингир не можело да се стигне до Денгрее- айде да ти обясня колко лесно може:
В езика на хората наричали себе си саггига а земята си киенгир (които са наречени по-късно от семитите шумери но самите те не са имали нищо общо със семитите) думата Дингир не означава име на конкретен бог а е самата дума за Бог. Тя носи самата концепция за бог. А пък богове е било dingir.dingir
Гласните обаче са най-нетрайното и силно променливо нещо в езиците затова в много от старите писмености те даже липсват. Значение се знае че имат съгласните особено в семитските езици но не само в тях а и в древноегипетският примерно.
Езикът на шумерите е аглутинативен- което значи че има доста различна концепция за образуване на думите от индо-европейските езици- аглутинативни езици са тюркските, угро-финските, грузинският (вероятно най-пряк наследник и единствена останка от шумерският) и разни изчезнали езици в средиземноморието от които останка е баският.

На тази база понеже е аглутинативен значещи са сричките тогава в Дингир важно е следното:
Дн.Гр а гласните се менят. Т.е. може да е гир ама без проблеми си еволюира в гри и в гре и в грее
А за Дин- ми то и днес мисля се намира ден в тази му форма в някои диалекти на славянски езици ... а ся.... значи не само можело ами изглежда доста удачно и браво за прозрението.

А за да изясним има ли смисъл фразата Ден Грее- ми има! Ха сега да си припомним че така наречената "книга на мъртвите на древните египтяни" оригинално въобще не се казва така ами се казва "За възнасянето към СВЕТЛИНАТА ПЪЛНА НА ДЕНЯ". Е та нещо общо между ДенГрее и Светлината пълна на деня да виждаш?
Ще кажеш ама тоя що намеси и кеметски (египетски/ ка-птах/ коптски) Ми що- щото както най-известният наш спец по Египет (Васил Добрев- живее и работи във Франция) посочи влиянието на кеметския е навсякъде- в това число в името на Перперек (според него перперикон е невъзможно име)- а Перперек във вариант Перперик си има директно значение на кеметски- пер-пер-ик- означава буквално "Твоите два храма" където Твоите е обръщение към Бог. А видя ли как следите от ка-птах и киенгир са навсякъде.
Та че Дингир може да значи Светлината Пълна на Деня е достатъчно гениална идея. Браво на който се е сетил.
PM
tankista
Публикувано на: 13.1.2008, 10:24
Quote Post

Участник

Участник # 258

Май верно трябва да ми забие "уиндолса", за да ви повярвам на проповедите!

smil3dbd4e5e7563a.gif smil3dbd4e5e7563a.gif smil3dbd4e5e7563a.gif

Ден Залезе!!!

(а за тези които си мислят че днешния български език и древния шумерски език са напълно идентични и особено че думата Ден и думата Грее ги има в шумерския език като Дин - Гир - да си викат Ден Грее)

smil3dbd4e5e7563a.gif smil3dbd4e5e7563a.gif

PM
Миро
Публикувано на: 13.1.2008, 11:56
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 503
Участник # 54
Дата на регистрация: 28-July 05

QUOTE (tankista @ Jan 12 2008, 11:10 PM)
така че заключението е ТАНГРА НЕ Е ДЕН ГРЕЕ!

Напротив, заключението е, че точно това значи.
PMUsers Website
tankista
Публикувано на: 13.1.2008, 11:58
Quote Post

Участник

Участник # 258

QUOTE (Миро @ Jan 13 2008, 11:56 AM)
QUOTE (tankista @ Jan 12 2008, 11:10 PM)
така че заключението е ТАНГРА НЕ Е ДЕН ГРЕЕ!

Напротив, заключението е, че точно това значи.

източник?...

НЯМА

Извод:

Ден Залезе!
PM
Миро
Публикувано на: 13.1.2008, 12:03
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 503
Участник # 54
Дата на регистрация: 28-July 05

Има, беше даден източник smil4334ad1724132.gif
Остани си със здраве и със собствените си убеждения! Все някой ден ще изгрее слънце и на твоята улица.
PMUsers Website
Севар
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 2 371
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05

Ами, че между Ормузд и Ахура Мазда също има много голяма разлика, но никой не оспорва, че е едно и също. За мен същото е и с Тангра и Ден Грее. Ако ти го кажат по новините, щеше да го приемеш като истина, нали? С течение на вековете, езиците се променят много. Едно словосъчетание започва да се изговаря слято и се получава една дума. Примери в българския има много, ако се замислиш. Езикът се самонагажда към най-удобните за произнасяне съчетания от звуци.

P.S. Не е задължително винаги да си посочва източник. Понякога, дори и в тая материя може да се използват логически съждения за да стигнеш до определено твърдение.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Йордан_13
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 17 014
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

"За възнасянето към СВЕТЛИНАТА ПЪЛНА НА ДЕНЯ". Е та нещо общо между ДенГрее и Светлината пълна на деня да виждаш?
Ще кажеш ама тоя що намеси и кеметски (египетски/ ка-птах/ коптски) Ми що- щото както най-известният наш спец по Египет (Васил Добрев- живее и работи във Франция) посочи влиянието на кеметския е навсякъде- в това число в името на Перперек (според него перперикон е невъзможно име)- а Перперек във вариант Перперик си има директно значение на кеметски- пер-пер-ик- означава буквално "Твоите два храма" където Твоите е обръщение към Бог. А видя ли как следите от ка-птах и киенгир са навсякъде.
Та че Дингир може да значи Светлината Пълна на Деня е достатъчно гениална идея. Браво на който се е сетил.
--------------------------------------------------------------------------
smil4334abded4493.gif smil4334abded4493.gif smil4334abded4493.gif По-скоро трябва да се говори за влиянието на нас, Българите като кимери и кари върху Египетската култура, тъй като изводът на повечето световни специалисти е , че както египетската, така и шумерската култура възникват отведнъж и почти напълно оформени. А съвсем наскоро комун археолозите свършиха поне една добра работа, като доказаха, че светилищата по нашите земи са с от 1000 до 3000 години по-стари от пирамидите в Египет. Това е истина. Те са още по-стари, но засега да бъдем, малко по-смирени. Иначе за останалото си прав. Името си е Перперек, но е възможно да се преведе и като 'Твоите два Дома"., тъй като храмът е место за почитание и принасяне на жертви на Бога, отправяне на молитва, а Домът, Домът е нещо много специално, той е много повече от храма, тъй като в Дома Божеството живее и всецялостно присъства. А това е голямата тайна на дълбоката Българска древност.
"За възнасянето към СВЕТЛИНАТА ПЪЛНА НА ДЕНЯ" = Ден Грее. Това наистина има много близки точки или е почти идентично, още повече, че този мистичен акт се е осъществявал от главния Колобър на Татул. Той е лягал в саркофага, който се намира в полусферата (диска на Слънцето) и се е "възнасял" към неговата Светлина. Тази полусфера, присъства като писмен знак в египетския алфабет (азбука). Винаги съм твърдял, че между нас и Египет има много повече допирни точки, отколкото между нас и древен Иран и след това Персия.
PMEmail Poster
anti666
Публикувано на: 15.1.2008, 15:26
Quote Post

"Винаги съм твърдял, че между нас и Египет има много повече допирни точки, отколкото между нас и древен Иран и след това Персия."

http://www.voininatangra.org/modules/xcgal...p&cat=0&pos=424

Какво ли прави знака Ангх в българска пещера отпреди 4000г.?

http://www.white-history.com/hwr8c.htm

Какво ли прави българският знак Ж в Мемфис отпреди 3200г? Обърнете внимание на снимката, където белият фараон Рамзес 2 в прилив на добри чувства е гепил за косите две еврейчета и един нубийски негър.
Ако горният символ е този на Орендата, то Ж някога е символизирал Умай (известна под друго име в Египет).
anti666
Публикувано на: 15.1.2008, 15:42
Quote Post

Забравих да спомена, че Мемфис се намира в Сакарското плато. Звучи познато, нали? Точно в Сакар (египетската) се е намирал и легендарния Ану (Слънчевият град), където е бил седалището на белите жреци-балагури. Ето една добра статия от племенницата на Ванга.
http://www.usuri-bg.net/index.php?option=c...emid=47&lang=bg
SoYoung
Публикувано на: 15.1.2008, 21:52
Quote Post

Участник

Съобщения: 152
Участник # 1 117
Дата на регистрация: 30-August 07

"Обърнете внимание на снимката, където белият фараон Рамзес 2 в прилив на добри чувства е гепил за косите две еврейчета и един нубийски негър. "
Бих искал да добавя и това,че на дадената снимка фараонът е по-висок от 3-мата с поне 2 глави.Фараонът е гигант или рисунката пресъздава мощта му във физически аспект?
PM
anti666
Quote Post

Значи в Материала, който пусна Йордан в друга тема, един умен българин също дава отговор за божествената енергия, която грее от светлото Hебе. Ден Грее.
"Не трябва да се забравя при това, както моят другар Иван Гълъбов ми съобщава, че в много от индоевропейските езици названието за Бог е образувано от корен с първоначално значение “ден”,”светлина”,”светло небе”."
Макар и авторът на темата тук да не може да отговаря с "Да ама, кой па е тоя?", защото му хлопнаха люка на танка - все пак вероятно има възможност да прочете целия текст. Писан е през 1941г, доста преди някой от нас да му го е казал. За ромейските летописци от 10 век Йоан Скилитца и Теофан Континоат пък ще пусна друга тема.

Topic OptionsСтраници: (13) « първа ... 6 7 [8] 9 10 ... последна » Reply to this topicStart new topic

Нови участници
rodop 30/8/2025
RuMan 27/7/2025
Венци1 12/7/2025
Лъчезар 19/6/2025
Венцислав 19/6/2025