www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Какви са доказателствата че Тангра е "ден грее"

Страници: (13) « първа ... 4 5 [6] 7 8 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topic

> Какви са доказателствата че Тангра е "ден грее"
tankista
Публикувано на: 12.1.2008, 17:34
Quote Post

Участник

Група: изгонени
Съобщения: 168
Участник # 258
Дата на регистрация: 19-February 06

Мещер - както казват твоите хора - Няма да ти кажа, да не земеш да напишеш книга.

Сега очаквам още толкова постинга в които да докажете че аз съм ЛЕМС и вече пародията ще е завършена.

Параноя... Параноя. Имаше един политолог... прав беше като каза че всички които са живели дотсатъчно дълго време под комунизъм стават параноици. Няма да му казвам името(да не вземеш да напишеш книга на основа на моите така ценни знания)

PM
Публикувано на: 12.1.2008, 21:03
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

Не ме е страх от Бог, или от които и да било.

--------------------------------------------------------------------------
Тия думички на ташко издават дълбоко комунистическата му същност-не го е страх,ама пита,за всеки случай ли?...Трите УУУ на сталинското време са в пълна сила:УГАДАТЬ,УГОДИТЬ,УЦЕЛЕТЬ!!!
после пък си говорим за параноя,демек некой ни гони и ние трее се скрием...Ей дришльо,всеки познава Антон Мещера!
Ти кой/КОИ!/ си,дето питаш?!?!
PM
tankista
Публикувано на: 12.1.2008, 21:19
Quote Post

Участник

Участник # 258

Че Бог е с мен, от какво да ме е страх. От най новия Бог "Ден Грее" ли? Предтавям си и битката - най стария бог на света Тангра, срешу неговия двоиник, сътворен от пророка ви - Ден Грее. Кои ли ще победи

Залагам на Тангра, но в междузвезните воини не се знае!

Ето ме и мен:
User posted image

и ето ме пак на 17тия ми рожден ден
User posted image

А мен това дето са те знаели цялото интенет пространство мен никак не ме топли - още повече магистралните ку**и са много по познати и известни на същия, че и по голям брой хора!
PM
Миро
Публикувано на: 12.1.2008, 21:40
Quote Post

Често пишещ

Група: участници
Съобщения: 503
Участник # 54
Дата на регистрация: 28-July 05

223. Въ Небесната вЪpa, такава каквато ни я предаватъ извънредно оскждните
исторически материали въ България, върховното Божество, лишено отъ каквато и да е
персонификация или олицетворение, представлява едно единство, наричано „Тангра".
Това име е широко разпространено върху азиятския материкъ и съ разпространението си сигурно свидетелствува и разпространението на самата Небесна вЪpa презъ едни крайно отдалечени времена.
224. Интересното е, че названието „Богъ" въ древните сумерийци е било
„Денгиръ", Този фактъ е отдавна известенъ и е начало на множество предположения.
Забележителното въ случая е, че названието по една или друга причина се явява въ
най-старата исторически известна намъ епоха, защото именно сумерийците, първоначал
ните обитатели на Междуречието, еж и едни отъ най-старите исторически известни оби
татели на света. Те нематъ семитски произходъ, както по-късните завоеватели на стра
ната асирийците и вавилоняните. Те еж и сложили основите на прочутата халдейска

астрономия, създали еж клинообразното писмо и еж живели презъ четвъртото и третото хилядилЪтие преди Христа.
225, На около 120 клм. северно отъ столицата на Тибетъ — Лхаса, се намира
едно отъ най-голЪмитЪ тибетски езера — Тенгри-норъ, чието име значи „Богово езеро".
Присжтствието на тева име тамъ сжщо така доказва и едно южно, по-ново разпростра
нение на Небесната в+зра. И ако на Изтокъ формата „Тенгри" се доста често ср-Ьща,
ние съ право можемъ да се запитаме, дали тя не се крие подъ китайското име Тиенъ йи.

Тангра, Денгиръ, Тенгри, Тиенъ йи- според този малък откъс излиза, че това е едно и също- Бог. Лично на мен веднага ми се набива в очи много близкото сходство на Денгиръ и Ден грее. Предполагам, че такава трансформация от първата към втората дума е напълно допустима. Значи какво излиза? Дали ще кажем Тангра или Тенгри, а също така Ден грее няма значение, защото то е едно и също. Аз поне така го разбирам. smil4334ad1724132.gif
PMUsers Website
Публикувано на: 12.1.2008, 21:42
Quote Post

Група:
Участник # 0

tankista на 11 юли 2007:"Какви са доказателствата че тангра е български Бог"
tankista на 12 януари 2007:"Въпроса обаче логично идва - ще спрете ли да се гаврите с Тангра като го наричате, "Ден Грее"..."
Не ме е страх от Бог, или от които и да било
Че Бог е с мен, от какво да ме е страх
-----------------------------------------------------------------------------------

Мдамм... тук май ще се съглася с Парадокс.
-----------------------------------------------------------------------------------
най стария бог на света Тангра, срешу неговия двоиник, сътворен от пророка ви - Ден Грее. Кои ли ще победи

Тука станаха трима!Зе да става страшно...Идва ми наум лафа за шведската тройка и -аман за четвъртия.

А иначе-симпатяга си,но има и по-бели от теб!
Това в АРИЙСКИ смисъл.
PM
tankista
Публикувано на: 12.1.2008, 21:49
Quote Post

Участник

Участник # 258

QUOTE (Миро @ Jan 12 2008, 09:40 PM)
223. Въ Небесната вЪpa, такава каквато ни я предаватъ извънредно оскждните
исторически материали въ България, върховното Божество, лишено отъ каквато и да е
персонификация или олицетворение, представлява едно единство, наричано „Тангра".
Това име е широко разпространено върху азиятския материкъ и съ разпространението си сигурно свидетелствува и разпространението на самата Небесна вЪpa презъ едни крайно отдалечени времена.
224. Интересното е, че названието „Богъ" въ древните сумерийци е било
„Денгиръ", Този фактъ е отдавна известенъ и е начало на множество предположения.
Забележителното въ случая е, че названието по една или друга причина се явява въ
най-старата исторически известна намъ епоха, защото именно сумерийците, първоначал
ните обитатели на Междуречието, еж и едни отъ най-старите исторически известни оби
татели на света. Те нематъ семитски произходъ, както по-късните завоеватели на стра
ната асирийците и вавилоняните. Те еж и сложили основите на прочутата халдейска

астрономия, създали еж клинообразното писмо и еж живели презъ четвъртото и третото хилядилЪтие преди Христа.
225, На около 120 клм. северно отъ столицата на Тибетъ — Лхаса, се намира
едно отъ най-голЪмитЪ тибетски езера — Тенгри-норъ, чието име значи „Богово езеро".
Присжтствието на тева име тамъ сжщо така доказва и едно южно, по-ново разпростра
нение на Небесната в+зра. И ако на Изтокъ формата „Тенгри" се доста често ср-Ьща,
ние съ право можемъ да се запитаме, дали тя не се крие подъ китайското име Тиенъ йи.

Тангра, Денгиръ, Тенгри, Тиенъ йи- според този малък откъс излиза, че това е едно и също- Бог. Лично на мен веднага ми се набива в очи много близкото сходство на Денгиръ и Ден грее. Предполагам, че такава трансформация от първата към втората дума е напълно допустима. Значи какво излиза? Дали ще кажем Тангра или Тенгри, а също така Ден грее няма значение, защото то е едно и също. Аз поне така го разбирам. smil4334ad1724132.gif

А защо пък не може Тангра да е Тангра? Не ви ли изнася истината че българите са наричали Бога си тангра/тура(волжките бълкгари ползват Тура)!
Тенгри, тангръ, тиен - това са все имена на хора взаимствали от българите! Те не могат да са автентичното първично име!

И оттук - няма значение дали Тенгри звучало близко до Ден Грее - защото в смислово отношение те не са равни! И второ - в езиково отношение подобно уравнение е нелепост!

Съвременния български език ни е чужд! А на предишния наш език Тангра не значи Ден Грее!!!!

Логичния въпрос идва:
ще спрете ли да се гаврите с Тангра като го наричате, "Ден Грее"...
PM
Публикувано на: 12.1.2008, 21:51
Quote Post

Група:
Участник # 0

ПОМИРИТЕЛНО:
226, Това име стои близу до формата „Тенгри", особено като си спомнимъ, че въ
днешния китайски езикъ липсва звукътъ „р", и че „йй замества „ги въ нЪкои случаи. За
всЬки случай, тукъ иматъ думата напълно езиковедитЬ и rfc еж, които могатъ да дока-
жатъ една възможна общность между двет-fc думи. Мисъльта, обаче, която ме наведе да
си представя подобна връзка за възможна, нЪма никакви езиковедски основания, а на
пълно астрономически, именно тъй като името Тиенъ йи*, означаващо небесно един
ство (точка 34)t е име въ сжщность на полярната звезда, и то на онази звезда, която
е била полярна презъ 27-я вЪкъ преди Христа, както Сосюръ ни уверява на с523, Ж.
Първата половина на името на древнитЬ китайски полярни звезди представлява думата Т'иенъ = Небе, подъ която дума Конфуций разбира върховния Богъ, при все че навсЬкжде се превежда съ „Небето"'. Не трЪбва да се забравя при това, както моятъ другарь Иванъ Гължбовъ ми съобщава, че въ много отъ индоевропейскигЬ езици названието за Богъ е образувано отъ коренъ съ първоначално значение „день", „светлина", „свЪтло небе44. Освенъ тази близость по значение, изненадваща е и близостьта по фонетиченъ обликъ

Ако и на това се изсереш,аз официално ще ти поискам БАН оттука и ще се махна от форума на БГ НАЦИОНАЛИСТИ!
Не че те засяга особено,но и там се опитах да ти задам въпрос що толкоз ни мразиш,който остана без всякакъв отговор.
А ние дадохме на теб /ВАС!/достатъчно отговори днес.
Не че няма да продължим да даваме.Но ти днес беше брънка от унищожаването на идеята за обединение на всички НАЦИОНАЛИСТИ,тоест на НАРОДА,НАЦИЯТА!

Това е,ДЕН ГРЕЕ!

Сега с право ще вкарам едно... smil3dbd4e4c2e742.gif
PM
tankista
Публикувано на: 12.1.2008, 21:54
Quote Post

Участник

Участник # 258

QUOTE (Мещера @ Jan 12 2008, 09:42 PM)

А иначе-симпатяга си,но има и по-бели от теб!
Това в АРИЙСКИ смисъл.

кои - лидера ли ви smil3dbd4e5e7563a.gif

иначе - дай да те видим тебе, нали сам се описа като интернет к***а - все пак за разлика от всички тука, аз още не съм те минал! smil3dbd4e5e7563a.gif
PM
tankista
Публикувано на: 12.1.2008, 22:01
Quote Post

Участник

Участник # 258

QUOTE (Мещера @ Jan 12 2008, 09:51 PM)
ПОМИРИТЕЛНО:
226, Това име стои близу до формата „Тенгри", особено като си спомнимъ, че въ
днешния китайски езикъ липсва звукътъ „р", и че „йй замества „ги въ нЪкои случаи. За
всЬки случай, тукъ иматъ думата напълно езиковедитЬ и rfc еж, които могатъ да дока-
жатъ една възможна общность между двет-fc думи. Мисъльта, обаче, която ме наведе да
си представя подобна връзка за възможна, нЪма никакви езиковедски основания, а на
пълно астрономически, именно тъй като името Тиенъ йи*, означаващо небесно един
ство (точка 34)t е име въ сжщность на полярната звезда, и то на онази звезда, която
е била полярна презъ 27-я вЪкъ преди Христа, както Сосюръ ни уверява на с523, Ж.
Първата половина на името на древнитЬ китайски полярни звезди представлява думата Т'иенъ = Небе, подъ която дума Конфуций разбира върховния Богъ, при все че навсЬкжде се превежда съ „Небето"'. Не трЪбва да се забравя при това, както моятъ другарь Иванъ Гължбовъ ми съобщава, че въ много отъ индоевропейскигЬ езици названието за Богъ е образувано отъ коренъ съ първоначално значение „день", „светлина", „свЪтло небе44. Освенъ тази близость по значение, изненадваща е и близостьта по фонетиченъ обликъ

Ако и на това се изсереш,аз официално ще ти поискам БАН оттука и ще се махна от форума на БГ НАЦИОНАЛИСТИ!
Не че те засяга особено,но и там се опитах да ти задам въпрос що толкоз ни мразиш,който остана без всякакъв отговор.
А ние дадохме на теб /ВАС!/достатъчно отговори днес.
Не че няма да продължим да даваме.Но ти днес беше брънка от унищожаването на идеята за обединение на всички НАЦИОНАЛИСТИ,тоест на НАРОДА,НАЦИЯТА!

Това е,ДЕН ГРЕЕ!

Сега с право ще вкарам едно... smil3dbd4e4c2e742.gif

Мещер - темата е за израза Ден Грее. похвално че ми вадиш някакви цитати за Тенгри, и Тиен - но въпроса си остава.

Отоговори днес не съм получил. А всъщност въпроса бе само 1. И има само 1 отоговор. Вие не го дадохте но той се подразбра

няма доказателства Тангра да е "Ден Грее"

за бг-националсти - аз съм само потребител там, и не бива да асоциираш мен дирекно с другия форум. Императора не е длъжен да трупа негативи(в случая позитиви) от мен.

Второ - защо говориш на мен в "Вие"? Аз съм сам! И снимата ми имаш - Казвам се Петър Костадинов! На 17 от София уча в 19 гимназия! - всеки го знае!
Ако решите да ме търсите - същия съм но без мустачките, които обръснах същия ден от които са снимките!
PM
Публикувано на: 12.1.2008, 22:13
Quote Post

Група:
Участник # 0

Тоя с фланелката на АТАКА.
Ще преглътна още една обида и ще те питам-как мислиш,дали ще ти е лесно да ме "минеш"?...

няма доказателства Тангра да е "Ден Грее"
----------------------------------------------------------------------------------------------
Няма доказателство единствено за едно-дали имаш нещо на втория етаж.
Ако не съм успял да кача снимката-потърси в галерията,веднага ще ме познаеш.
PM
tankista
Публикувано на: 12.1.2008, 22:20
Quote Post

Участник

Участник # 258

не виждам снимка. И в галерията като търся "мещера" или "meshtera" не излизат снимки на хора.
PM
Публикувано на: 12.1.2008, 22:22
Quote Post

Група:
Участник # 0

PM
Публикувано на: 12.1.2008, 22:22
Quote Post

Група:
Участник # 0

както винаги се справих.дали ти ще можеш...

Е,ще се МИНАВАМЕ ли?
PM
tankista
Публикувано на: 12.1.2008, 22:27
Quote Post

Участник

Участник # 258

Аз вече съм те минал - ти просто не го знаеш все още!!!
PM
Йордан_13
Публикувано на: 12.1.2008, 22:30
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 16 740
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

QUOTE (tankista @ Jan 12 2008, 09:19 PM)
Че Бог е с мен, от какво да ме е страх. От най новия Бог "Ден Грее" ли? Предтавям си и битката - най стария бог на света Тангра, срешу неговия двоиник, сътворен от пророка ви - Ден Грее. Кои ли ще победи

Залагам на Тангра, но в междузвезните воини не се знае!

Ето ме и мен:
User posted image

и ето ме пак на 17тия ми рожден ден
User posted image

А мен това дето са те знаели цялото интенет пространство мен никак не ме топли - още повече магистралните ку**и са много по познати и известни на същия, че и по голям брой хора!

Тва ти ли си бе, пикльо, майчин? Че кво ти е бялото? Ми ти дето претендираш, че си ариец от класа, тия малки цигански мустачки, формата на черепа ти - в твоя род има турска и циганска кръв взети заедно. Има дори леко черкезки черти, а вероятно и татарски smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif Всъщност ти май никак не приличаш на Българин. На тебе по ще ти спори да говориш за Мохамед или Аллах smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif
PMEmail Poster

Topic OptionsСтраници: (13) « първа ... 4 5 [6] 7 8 ... последна » Reply to this topicStart new topic

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020