Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
Страници: (2) 1 [2] ( последно съобщение ) | ![]() ![]() |

Дари |
Публикувано на: 28.3.2008, 22:35
|
||||
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 782 Участник # 766 Дата на регистрация: 19-January 07 ![]() |
А, така вече е добре и достоверно.
Jordan_13, истината е, че онзи ден, когато ти пусна онези снимки от района на Ситово, където правиш връзка със Сфинкса, аз се сетих за тези снимки от Коматинските скали и в спомените ми образа на този Влъх/както го наричаш ти/ се беше запечатал като нещо много сходно на Сфинкса в Египет. Като тръгнах да търся снимките, се натъкнах на тази новина и много се ядосах и в известен смисъл забравих причината поради, която търсех снимки. В последствие като се сетих за аналогията, която ми беше хрумнала видях, че спомените ми не са точни и не е сходно със Сфинкса. Но сега тази връзка за образите на египетските жреци и фараони, която ти правиш е интересна. |
||||
Йордан_13 |
Публикувано на: 28.3.2008, 22:41
|
||||||
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 16 763 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 ![]() |
Да, можеш да потърсиш и ти тази аналогия. Засега намирам снимки на фараони само в анфас. Не че и така не си личи приликата, но друго си е в профил. Брадата при тях вече е по-остра и тънка, не както при "Влъхъ", чиято брада е като на велик мъдрец (тежи достолепно), но прическата на косата и самата форма на главата са същите. |
||||||
Иван |
Публикувано на: 31.3.2008, 12:37
|
Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 717 Участник # 80 Дата на регистрация: 12-August 05 ![]() |
Далеч на запад ги наричат "места на силата". В такова място определен човек би бил "на мястото си", би бил цялостен и пълноценен, би се чувствал щастлив и на върха на възможностите си. Но не всеки човек. Мястото е според човека. С други думи всеки трябва да си търси своето място на силата. В такова място воинът върши много полезни за себе си и за света неща - да прозре, да призове, да благодари, да отдаде, да отпътува в други светове, да се завърне от пътуване или каквото там реши. Връзката между воина и личното място на силата може да е толкова добра, че да се проникнат взаимно. В този случай ако друг човек на знанието посети мястото, той би могъл да узнае много неща за воина.
Не смея да твърдя, но ми се струва, че тук имаме място на силата на велик воин, който е оформил върха по свой образ. Освен антропоморфни глава и торс, които се виждат, скалите дават представа и за личността. Чудесно би било да се посети това място, за да се научи повече за тази личност от самата нея. Обаче имам чувството, че става дума за още по-велико място. Около главния Воин се виждат околни скали - стражи или сподвижници. Дали са паднали в битка и са се "върнали" на мястото на силата си или са преминали в скалите с цел да останат тук навеки, но при такава гледка човек истински мечтае да бъде едно с Тангра, със Земята, с народа си, с великите негови Воини. Дървета, скали, реки - това не е само красота, в тях стоят личности като нас. Ето така територията се превръща в България. Не ми се ще да мисля, че някой е проучил това място до такава степен. Не ми се ще, защото това ще ознчава, че е решил да вдигне ръка на тези велики българи, които са там може би хилядолетия. Да пазим България, защото е жива, защото тя - това сме ние и нашите предци. п.п. По принцип мисля, че първите скулптури са били именно това - преминали в скалите личности. Това съобщение е редактирано от Иван на 31.3.2008, 12:51 |
Йордан_13 |
Публикувано на: 3.4.2008, 16:57
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 16 763 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 ![]() |
Иначе защо толтеките ще разработват пътя на воина, изкуството на прикриването, изкуството на сънуването и движението на събирателната точка. И в крайна сметка най-добите от тях ще изберат да влязат в скалите или цели градове от тях ще изберат да останат в позиция на събирателната точка, което е съвсем друг свят. Оня ден гледайки Влъхината планина се опитах да я питам точно това - дали е избрала да стои там навеки, защото като колобър няма какво повече да прави тук в тоя свят?
-------------------------------------------------------------------------------------------------- Камъкът наистина е символ на Вечността, обаче в нейните планетни измерения. В кръговрата на тази Вечност има Бъдеще и герметизиралия се в Камъка Кан/колобър ни оставя по този начин ключ към бъдещето и знак за разгадаване на миналото. Аз рекох да тръгна по знака за разгадаване на миналото, което не ми пречи да свърна и да потърся ключа, оставен за Бъдещето. Транслацията в друг свят е винаги с цел да се одухотвори този. |
iss |
Публикувано на: 3.4.2008, 20:00
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 090 Участник # 365 Дата на регистрация: 8-May 06 ![]() |
|
iss |
Публикувано на: 3.4.2008, 21:08
|
||||
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 090 Участник # 365 Дата на регистрация: 8-May 06 ![]() |
Дааа...може би "Господари на ефира " не случайно ни представят "пилето" кацнало на една от каменните глави...защото и то е от "защитените видове"...а може би това би било аргумент в писмото до кмета...
|
||||
iss |
Публикувано на: 4.4.2008, 21:02
|
||
BGPetition.com Ви предоставя свободно пространство за петиции, отразяващи лични и обществени проблеми
Това е набързо направен подбор на част от петициите...все по теми обсъждани тук...ако ги поразгледате обърнете внимание на броя на подписаните...под последната са се подписали само 55 родители...за какво говорим?...за подкрепа?...за единомислие?...за единоборство?...Някои ще кажат:"тая пък какво ни занимава с петиции ..."...други, без да вникнат в това което е написано ще се изживеят като стопани на пространството в което си прекрачил... ![]() http://www.bgpetition.com/index.html |
||
ime |
Публикувано на: 5.4.2008, 6:10
|
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 556 Участник # 484 Дата на регистрация: 10-July 06 ![]() |
много петиции, много нещо. Само една петиция трябва да има. Да се изселят всички чифути. Причината трябва да се премахне, а не следствията.
|
Запознат |
Публикувано на: 5.4.2008, 15:27
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 759 Участник # 169 Дата на регистрация: 3-November 05 ![]() |
И аз тъй казвам.
|
gеorgi_nz |
Публикувано на: 5.4.2008, 20:31
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 ![]() |
Нямам нищо против петициите. Но и надежда нямам от тях. Приличат ми на подписката на Атака против американските военни бази в България. Подписи, подписи, офанзива, мобилизация ... и в момента кога трябваше да се обсади парламента за ратификацията, авторите на подписката "забравиха" да уведомят последователите си за деня на ратификация.
Ако нещо можеше да се промени с петиции - до сега да бяха станали чудеса. А това е така защото тези петиции никой не ги взима на сериозно и дори извън нета не се споменават другаде. Сещам се за реакцията на един колега, който кога жена му му вдига скандал за нещо - послуша я, послуша я и и рече : "Жена, ти си говори. Не ми пречиш." Та същото е с подписката - ние си я правим, а на ония с това не им пречим. |
![]() |
![]() ![]() |