Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
Страници: (3) [1] 2 3 ( последно съобщение ) | ![]() ![]() ![]() |

Mistique |
Публикувано на: 26.10.2005, 16:36
|
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 354 Участник # 72 Дата на регистрация: 6-August 05 ![]() |
Аз съм дълбоко обидена!...Не - просто ми се повръща от тях - поредната подигравка с народа и пълна с арогантност при това:
Свалиха цената на парното в София Част от текста: ---------------------------------------------------------- Лека отстъпка от скъпото парно направи Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Вместо очакваното 25% увеличение в столицата от 1 ноември софиянци ще плащат с 23% по-високи сметки спрямо миналия отоплителен сезон. Това заяви председателят на комисията Константин Шушулов. Снизхождение ДКЕВР прояви и към ползвателите на централно отопление в Пловдив. Вместо 40-процентното увеличение сметките за парно в града под тепетата ще нараснат с 35%. Шушулов посочи, че намаление има и във Варна, където поскъпването ще е с 25% вместо с 27 на сто. ----------------------------------------------------------- Първо подвеждащите новини - парното пак се увеличава, но читателя е подведен да мисли, че му се прави намаление. Второ - тази гнусна дума, която подчертах в червено - СНИЗХОЖДЕНИЕ! Нали знаете кога и във връзка с какво се използва тази дума? |
Azerath |
Публикувано на: 26.10.2005, 16:46
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 428 Участник # 9 Дата на регистрация: 8-July 05 ![]() |
Е това си е направо ГАВРА. От 25 ги направили на 23% от 40 на 35%. Дали ще ми е 150 или 153 лева сметката за месец вече ми е все едно. То се е видяло, че няма как да ги плащаме. А и самото заглавие е подлъгващо както каза Мистик. Не всеки става за главен редактор. Но щом е от ДС и вестника е израелски защо не?
|
LETO |
Публикувано на: 27.10.2005, 0:07
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 356 Участник # 154 Дата на регистрация: 22-October 05 ![]() |
Както ти писах Мистк, радвам се че не живея в голям град.
Веро нямам ядове с мнополистите от Топлофикация, но пък си имам ядове с комунягите (щото те в малките общини не са измряли още) |
100именъ |
Публикувано на: 27.10.2005, 0:21
|
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 179 Участник # 53 Дата на регистрация: 28-July 05 ![]() |
Ще трябва да те разочаровам, но в София комунистите също никак не са измряли, за съжаление!
Въпреки, че от вчера са с един по малко - "бизнесмена" Кюлев... |
SK_RaZoR |
Публикувано на: 28.10.2005, 0:45
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 69 Участник # 161 Дата на регистрация: 27-October 05 ![]() |
Хахахаххаха ...
Когато си помисля за водоснабдяване, елснабдяване, бтк, мтел, глобул изпитвам подобно чуство на това съзнателно да гълтам свинска лои примесена с каквото се намери по земята на кочината ... Но пак всичко опира до хората. Един човек който се води средно интелигентен може да се справи с тези разходи, но истината е там че почти никой не прави нищо повече от това да хленчи пред хората които го обкръжават. Хората просто мрънкат, ходят и кършат пръсти пред касите, нищо повече. "Изгарят" живота си само за да си плащат сметките ... Въпроса е там че ... Топлофикация си е жива гавра, никой не може да ти каже с абсолютна точност как се начислява сумата която трябва да платиш. Цената че е дебела ясно. Елснабдяване ? Боже ... Водим второ дело с тях ... Електромера ни беше стар, от стандартните ... И ПЛЕС! (: Идва светлия ден в който в пощата ни се появява сметка от 1200лв ... Отваряш и я зяпаш като мускулест празноглав къртоф с отворена уста гледащ гола жена ![]() Добър ден, добър ден.... ... Ние сме еди кои си, еди кой си абонат .... - Ми той електромера ви не работеше и ние го сменихме преди два месеца, и ни дължите тази сума, защото електромера ви отчитал по малко... Въпрос - А може ли да обосновете тази сума? И една добре облечена лелка с очила ти отговаря ? - Ма вие се радваите че не е 3000 лева, има и такива ![]() Говори се говори се и същата тази ти заявява ... - АМА ВАС НЕ ВИ ЛИ БЕШЕ СРАМ ДА ПЛАЩАТЕ СМЕТКИ ПО 40лв ![]() Разбираш ли ние трябва да се чустваме подтиснати ако плащаме малки сметки ![]() Говориш говориш, но стигаш само да извода че ако говориш повече най-много да ти избият чивиите и да се създадът някакви тежки телесни повреди за които ще си носиш последствията ... Излизаш в коридора и гледаш същите картофи като теб ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Отиваш отваряш си ел таблото и намираш нов електронен електромер. Утиваш пак в офиса им пак говориш. - Аджеба вие как така сменихте електромера без никакво известие. - И вие аджеба как я изчислихте тази дума ? и ти казват; - ами ние удвоихме това което сте плащали за еди си колко време назад и го събрахме ... питаш; - А вие как може да знаете колко време не е работил този електромер ? И съвсем неприкрито ти се казва че никой не го интересува и че ако не си платиш сметката оставаш без ток ![]() Питаш какво точно му е на електромера и ти казват; цитат "- Ами отчита 300% по малко и пломбата е "съмнителна" ..." Като чуеш че отчита 300% по-малко от тъпота едва не те избива на смях и питаш. - Какво и е на пломбата ? - "Съмнителна е (: " ... - Как така съмнителна ? Счупена, фалшива ? - А, не истинска си е, ама е съмнителна ... - Е аджеба клещи за пломби да не се продават на женския пазар? Вие вообще обвинявате ли ме в кражба на ток ? - Аааа, ми не, нас не ни интересува. - Това е сметката която трябва да платите ![]() До тук пародията ... Отиваш при адвокат с думите "искам да съдя енергото" и той ти вика цитат ; "Абе я ходи се освидетелствай" ![]() ![]() Най-накрая си намираш адвокат който е съгласен да поеме такова дело и се почва ... И се оказва че ти не можеш да съдиш енергото, защото те не правят експертизите на електромерите, а просто си начисляват каквото им скимне... и Следват - Почват се нови Експертизи... Минават три месеца, за да дойдат 5 страници "изсран" текст който дори да прочетеш 100 пъти няма да разбереш това което гласи без случайни асоциации или адвокат. Отиваш при адвоката с тая щуротия и той се дзвери като теб ... Отиваш при "експерта" и той без да го погледне ти казва "Ами той електромера ви беше захвърлен в чувал и тотално повреден, не може да се каже нищо повече." Стига се до факта че те просто са го свалили и са го метнали в чувал. Никой не си е направил труда по никакъв начин да разбере дали може да се установи дали е умишлено повреден и от колко време не е работел. Минават още месеци, и след много "съдене" от дълг хиляда и кусур лева се оказва че ТЕ - енергото ни дължат 17лв. Да добре ... Отиваш на касата с последна сметка и тръгваш да си плащаш, и касиерката ти казва аз тази сметка не мога да я приема защото имате неизплатени дългове. Отивам централата и питаш аджеба кавко става. Казваш им осъдихме ви. И те ти казват, да добре като ви излезе съдебното решение ли постановление ли беше тогава ... И какво ... Плащаш си 1000 лв сметка за да имаш ток (така решили родителите) ... И какво ... Мина една година от тогава ... Парите са в тях ... И сега те водят дело срещу нас само и само да мотаят парите ... ............... Телефоните ? О не по добре да не говоря за тях ... В българия хората имат права за всичко което не е свързано с пари ... Къде не цари масовата гавра у нас ? Трябва ли ви разказвам каква е процедурата по озаконяване на търговски обект, или процедурата по строеж на кооперация ? Истината е там че балъците цакат ли цакат без възражение и мисъл пари за щяло и нещяло ... Такси за щяло и нещяло ... И всеки път стигаме до едни и същи изводи ... ..................................... А сега дори използват това за да наежат циганите ... По тошово време и в изгрежа на демокрацията циганите минаха метър, на тези които не си плащаха сметките, народа им ги плащаше ... А сега когато някой отиде да им спре тока мятът камани по него ... ..................................... Прокараха се всякакви закони за да подкрепят абсурдите ... Сега ако прокарат това 1 човек да отговаря за всички сметки на входа (по блоковете) хората ще се избият колкото са прости... Стигна се до там че освен че са безкрайно нагли вече иззимат имущество, колко хора останаха без домове ... ........ Българи българи .... До кога ли ще сърбате лаина и ще си налягате парцалките .... Не е ясно ... Консуматурите могат да се преживеят, но и те едвам преживяват ... .................. Реизър ... |
gеorgi_nz |
Публикувано на: 28.10.2005, 12:08
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 ![]() |
Напълно си прав, такова е положението!
За голямо съжаление. Но ти предлагаш ли нещо конкретно за рестарт на системата? |
Локи |
Публикувано на: 28.10.2005, 12:48
|
||
дебелооки ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 124 Участник # 119 Дата на регистрация: 24-September 05 ![]() |
А , и това лошо ли е ?? хахах ![]() Все си мислех,че жените обичат такива работи... хахаха Колцина от българите, които имат топлофикация . Колко от нас имат топла вода , парно(което от всички видове опопления създава максимален комфорт) Айде стига глупости, вземете се в ръце!! Хей , Рейзър, определено имаш талант на писател. Що не се пробваш да понапишеш нещо в проза . Някое фейлетонче или разказче . Давай , имаш поле за изява и моята морална подкрепа като четец. |
||
Mistique |
Публикувано на: 28.10.2005, 15:12
|
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 354 Участник # 72 Дата на регистрация: 6-August 05 ![]() |
Локи - ти помисли малко преди да се изцепваш!
Ако нямаш парно, не ползваш ли ток? Принципа е един и същ - монопол, ограбване на хората и насилване на българите да плащат сметките на циганите. За водата - същото! Във всяка друга държава има по няколко компании, които предоствят ток, вода, газ и централно отопление. Ако не ти харесват едни - можеш да ги смениш точно за 5 минути с други и максимум до 2 седмици си превключен. ПОМИСЛИ! Не си въобразявай, че ти като нямаш парно това не те засяга. Борбата е на онеправданите българи срещу държавния монопол! (И аз нямам парно в България, ама си сложих подписа срещу топлофикация на няколко места вече. Ако има такава и за електричеството - с удоволствие и там ще се подпиша.) |
Локи |
Публикувано на: 28.10.2005, 17:17
|
дебелооки ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 124 Участник # 119 Дата на регистрация: 24-September 05 ![]() |
Мистик, преди да кажа това което мсиял за същнсота на "борбата" ще утонч,че не работя във Топлофикация, Енергоснабдяване, ВиК, БДЖ, БТК или някои данъчни или осигурителни служби или други монополисти а също и Мтел, Глобул и т.н. Родители и близки също нямам , които да работят там.
Работя в частния сектор. Аз също страдам от прекалено големите разходи по монополисти и разни държавни служби-ограбители! Ще попитам само каква е същността на тази "борба" или протест ?? Какво целим като се противопоставянме на институции в които работят БЪЛГАРИ.!!??? Защото аз като един емоционален и най-обикновен българин ми иде да кажа: Ми не е ли по добре да начупим главата на някои държавен служител или служител в моноплистка компания , като по този начин ще му покажем,че когато той печели това се отразява на нас и ако продължава да работи там ще му се случват още подобни случаи. Само,че това това, ще кажеш ти, е неправилно . Дай да се противопоставим нна шефовете на компаниите-истинските виновници , Нека протестираме ! Но кои сме ние -някакви си мизерници частници!!! А не се ли замисляш колко хора предимно от работещите там няма да се противопоставят на шефовете си от страх или от мързел или от това,че ще им вдигнат заплатите ако слушкат.. Чакай чакай.каквото и да искаме от тези монополисти това не е национализъм, патриотизъм, а социална вражда при това не между бедни и богати или пък българи и мангали, а между бедни и бедни и българи и българи!! Така са ни устроили !! Така сме се устоили . .. И ако на теб ти плащат за да буниш духовете и да провокираш подобно антисоциално разбирай антибългарско поведение , то на мен никой не ми плаща да пиша тези си "мисли". Извинявайте, но това до никъде няма да доведе!! Първо Стоимен, после ти ....Абе големи хайдути се извъдихте!! Питам се откъде сте се сдобили с пушки!! Дайте и на мен една ,че и намерим приложение!! ЧАО |
Севар |
Публикувано на: 28.10.2005, 17:59
|
||
Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 ![]() |
По първото - ако всички си останат с това мислене, колко били окаяни, мизерни и нещастни, то значи ти гарантирам, че нищо няма да се промени. Със сигурност! По второто - ти можеш ли да мислиш? Когато биват притискани монополистите, пазара се освобождава за другите малки конкурентни фирми. Предимно български, понеже всички големи предприятия са прибиратизирани от чужди фирми. |
||
SK_RaZoR |
Публикувано на: 28.10.2005, 19:30
|
||||||
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 69 Участник # 161 Дата на регистрация: 27-October 05 ![]() |
Рестарт ? Бах ... Рестарта на ден днешен е много сложен ... И то защото хората станаха големи офци ... Едва ли има нещо което няма да отнеме 20 години освен 50-100 човека на които са им избили чивиите и са хванали по един калашник да навестят всеки един който дърпа някакви конци във всяка администрация ... Какво ми е виновна глупавата касерка ... Да вярно дърви ми се, като че съм и изял супата с вилица и съм и взел зестрата, но това е положението, нали ще и кръцнат работното място ако не се "справя" с такива като мен ... Но ще дам и по човешки отговор по надолу ...
((: Мерси ... Още нямам комп у нас ... Пиша с лявата си ръка и левия си крак принципно със скотоста на охлюв ... А знам че ако си взема машина ще се загробя много лошо вкъщи и за това не пиша ... Пък и още съм твърде язвителен и недодялан за да напиша нещо стоиностно ... Имам планове да пиша фантатстика но все още не съм започнал ... @ Mistique, Локи, Севар, georgi_nz Най-съществената разлика между нас и повечето "цивилизовани" страни е че там хората си БРАНЯТ интересите. При тях ИМА по голям избор и те ЗНАЯТ как да протестират. Да у нас има монопол ... И кво ... Както казах, хората на края на месеца пак си плащат и не правят друго освен да мрънкотят на познати и роднини ... У нас хората не мислят защо са им такива разходите не търсят сметка ЗАЩО, нито търсят начин да ги намалят. У просто хората мразят да поемат отговорност дори за себе си, предпочитат да си бъркат в носа, да сърбат шкембе чорба и да са си безотговорни ... Какво става в "по-добрата" част от света. Правиш си компания ... Пройзвеждаш нещо ... Оцеляваш само ако имаш добра пазарна политки и ако продукта ти се харесва на хората. Ако си позволиш да прекалиш с цената или се изгавриш с качеството какво се случва, фалираш за 2 седмици защото вече никой не купува нищо от теб, или ако найстина си прекалил с качеството са те вкарали в затвора, и освен че са те вкарали в затвора те съдят безброй потребители за нанесени щети от продукта ти... У нас кво става ? сиренето става 92912487128974 лева на кило има общо с истинското сирене колкото конски лаина (не помня колко беше 5-6 май) И кво ??? Влизаш в магазина и гледаш - отива лелката и вика "ми мои ли ино резенче за пидисе и осим стътинки ?" Направо ми идваше да я удоша ... Не стига че си броеше жълтите стотинки но не пропусна да си купи от скъпото сирене ... Че ако това беше някъде другаде нали на края на месеца предприятието щеше изхвърли сирене с тонове и веднага щяха да пуснат цена с минимална печалба само и само за да си продадът стотката ... И какво става ТАМ ? Луфта (недоволството) у хората бива събрано в производителя ... А когато производителя събере луфт къде отива ? В правителството естествено ... И нещата щат нещът се променят защото иначе пазара загива ... Каква става сега в кризата с петрола ? Какво се случва на цивилизованите места ? Държавата НЕ взима данък. А тук кво ? Няма да се изненадам ако бензина стане 3 лв. И освен че ти наливат някъв коктеил който трябва да напомня за бензин за да печелят ... Струва и дясната ти ръка на едно зарежадне ... Щом четиритактовия варбург от време на време "кашля" от бензина които се налива а той е правен в комунистическа германия и почти всичко му е на фолцваген - машина дето може да изкара спокойно едни 30 години с нормална поддръжка какво трябва да си говорим ? Аз последен модел коли дето са вкарвани в сервиз след зареждане ... Стига ... И как да не
Колко са будните хора на ден днешен ? Колко са тези които дори бегло осъзнават какво търпят, КОЛКО СА ЕДКВАТНИТЕ ???? Че всичко е тоглова тягостно че ми се повръща ... Но всички търпят ! Нека отидем в пътно движение. Там просто тъпотията безумието и простотията на народа блесва толкова силно че направо заслепява. Ще пропусна темата за шофирите, взимането на книжка и всичко останало ... Ще кажа само - От години като ходя по улиците виждам безброй неработещи светофари за пешеходците или такива толкова мръсни че не може нищо да се види какво свети ... И какво на кой му пука ... Не помня къде но трябваше да няколко деца да загинат, след това се протестираха хора, смърдяха ... Но пак се забрави ... Нямаше резултат... Трябваше и две млади семеиства да дадът живота си за да се слоши световар който на ден днешен пак не работи ? Е има ли граница ... !!! Може ли родителите да ти са се съберат на рожден ден с познати и да получат алкохолно натравяне и да останеш сирак... И то от не повече от бутилка и половина алкохол ... Може ли съседът ти да се напие и след това да загуби слухът си с едното ухо само защото си е купил най-евтиното пиене и е бил достатъчно тъп че да не отиде на лекар навреме. Може ли да имаш газове и да отидеш на лекар и да ти каже че имаш РАК, да отидеш ори друг да ти каже че имаш заболяване на бъбреците, и най-накрая да отидеш причастен за да похарчиш и малкото пари които са ти останали след като всички държавни лекари са те измуфтили за БЕЗПЛАТНИТЕ услуги ? И накрая се оказва че просто зеленчуковата салата която си си направил оня ден е имала повече вредни вещества от колкото витамини и за тва пърдиш като свиня и те боли стомаха ... Все още се изненадвам че вместо бомбони някой случайно не продава сини хапчета (онези весели хапчета който директно те пращат от където си дошъл) ... Е има ли какво повече да казвам, дори да си изброявам до безкрай тези теми и случай извода е че по голямата част от народа ни не заслужава нищо повече от най-мъчителната и бавна смърт на света ... Но всъщност те си я и получават ... На ден днешен най-безмилостното божие проклятие да си инвалид, болен, или обикновен пенсионер в българия, кучетата по улиците на града живеят по лек живот. Всички си плащат за деиствията или бездеиствията. ВЯРВАМ че всеки си получава заслуженото рано или късно ... Бъдете здрави, бъдете будни, бъдете себе си ... Реизър |
||||||
Mistique |
Публикувано на: 28.10.2005, 19:58
|
Не е така - имаше успехи от "натиска" срещу монопола. Спомнете си.
Първо незаконното събиране на пари чрез здравните застраховки. После елктрото - преди просто нахлуваха по къщите и започваха да изземат имуществото на хората - сега са доста по-внимателни - удължиха и срока за плащане (имам впредвид на българи).... Чакам да видя какво ще стане с топлофикация тази зима. |
SK_RaZoR |
Публикувано на: 28.10.2005, 20:04
|
||
Същата работа, баба знае 2 и 200 но ние си седим на 2 ... Или аз възприемам това което каза по остро или това трябваше да прозвучи като страшен напредък, от смръдливо лайно вече търпим по малко смръдливо лайно ... Но пак си остава лайно нали ? |
||
Mistique |
Публикувано на: 28.10.2005, 20:17
|
||||
Sk Razor твоето плюене срещу народа ти показва твоята култура! Аз твърдя, че българите са много свестни хора, че са много предприемчиви и добри по душа. Затова ни и експлоатират до безкрайност. Доста държави в Западна Европа имат по големи буклуци - хора които не могат да се нарекат и хора.....
Защо мислиш, че ние не можем или не знаем? Виждам, че ти и Локи плюете по моите протести - тогава предложете нещо по-добро! |
||||
SK_RaZoR |
Публикувано на: 28.10.2005, 20:33
|
||||
Културата ми ? Да съгласен съм че има истина в това което казваш, мога да кажа много неща а няма смисъл да спорим допълнително. Както казах плащам за постъпките си, плащам си за простотията която се е просмукала в мен. Плащам си за всичко ... Никъде не съм казал че аз съм НАЙ, че аз съм ПО, че аз съм ВЕЧНО компетентния. До сега казвам просто моето мнение. и ЗНАМ че и мога да греша.
Нямам нищо против теб. Имаш право на мнение колкото и аз. Независимо дали ми харесва или не. Но по мое мнение ти се задоволяваш с посредствени неща... А щом аз и Локи който за мен е чужд човек, мислим по сходен начин то е редно да поставиш под въпрос не само нас а и себе си ... И българите са масата както казах, ако ми кажеш че масата са свестни хора то явно преценката ти не е в час. По света били по-големи боклуци ? Добре, нямам нищо против само че при тези "боклуци", животните биват по добре третирани от колкото хората у нас ... И не бъркай толерантноста с дебилноста, безразличието, безотговорноста и бездеиствието... |
||||
![]() |
![]() ![]() ![]() |