www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Бакарната книга


Страници: (3) 1 [2] 3  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Бакарната книга
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 301
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Тук се постарах да сканирам "Бакарната книга" в едно доста по-четливо изображение. Сега знаците се виждат доста по-добре и по ясно.
"Бакарната книга", също както Златната има своя "археологически паспорт". Това е местността "Топ могила" край махалата Брезовица, между селата Ситово и Лилково. По волята на Българския Бог, който стече събитията така, на българската история бе предоставена златната възможност да разбере за още един величав свой паметник на писмеността. Сега са на ред "българското правителство" и ДС, да си върнат отново книгата на територията на България, за да не се изпозлва тя, за македонистични цели.
Защото аз съм абсолютно убеден, че разкопаването на Топ могила край Брезовица не е станало без помощта на действащата и днес ДС и нейния подопечен Бош-ков.

http://www.voininatangra.org/modules/xcgal...IGA_LICHKOV.jpg
PMEmail Poster
Top
anti666
Quote Post
Сканиранито копие на Лилков е категорично същата Медна книга, която са я откраднали в Македония. Казвам откраднали, защото забрана за изнасяне на ценни артефакти от България си я има отдавна. И едва ли макето е получил сертификат за износ.
А за защо Златната книга е захвърлена с непубликувани страници е повече от ясно. По нея ще има древнобългарски куниг и символика, по нея ще има кирилица и глаголица далеч преди Кирил и Методи. И ще обърне цялата им старателно строена лъжа наопаки. Затова и я наричат "етруска", да се презастраховат.
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 301
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06В Родопите съществуват определени "гнезда на писмеността", които аз наричам накратко "школи на писмеността". Логично е, след като съществува Надпис върху камък, в много по-късни времена, записването да е пренесено върху книга, пък била тя от медни или златни листа. Проблемът е, че тези книги много по-лесно се унищожават от надписа върху камък.
Като ми показаха, това нещо от Македония, щях да припадна от радост, веднага я познах. Оцеляла е. Това е добре.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 18.5.2010, 22:56
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 301
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06И така, дами и господа! Намерихме я! Това е могилата, по-скоро фамилната гробница, от която е извадена "Бакарната книга". Това е местността "Топ кория", край местността "Старо село", край днешната махала Брезовица, където на една от нейните поляни в самия и край е тази могила-гробница. Кво да ви кажа, от снимките се вижда, могилата е изтърбушена на кръст, каквито ми бяха и сведенията за нейното състояние, а самата гробница изградена от тикли (каменни плочи) и е тотално разрушена от иманярския набег. Ровили са като луди. Подобни гробници от каменни плочи, са характерни за Северните Родопи. Могилите тук, не са много високи, което е нормално, но това, което можем да кажем за Топ кория, е, именно, че това е "свещената гора на древните царе", т.е. тук е местото за тяхното погребение, местото, от което се възкачват към Небето, което означава, че могилите в района не са само една, но повече няма да кажа. Важното е, че сега "археологическият паспорт" на Бакарната книга е пълен. Уточнено е и точното географско местоположение на могилата, от която е открадната Книгата.
Не очаквам много от "правителството Борисов", но след установяване на Саракта, ако съм жив, ще насоча значителни археологически сили към този район;)))
Тук почивал Тарзос или Тарзопс, чието седалище е било Щутград. Изгледът от Топ Кория към Щут е уникален, не само като визия, но и като духовна кореспонденция.
Това, което сподели спътникът ми, чрез, когото откриването на тази могила стана факт е, че "Старо село" е било важен школски административен център през 6 век преди Христа, т.е. в него се са обучавали административните и властови кадри, нужни за управлението на Щутград и района като цяло, т.е. това, което днес наричаме "държавен апарат".
Огромно впечатление ми направи това, защото нашите деди са обучавали хората необходими за дадена област от живота в специални селища, вероятно играещи ролята на школи. А днес, ги избираме, не ги обучаваме. Усетете разликата и ше разберем защо нямаме държава днес. Не е случаен и факта, че след християнизирането на района е построен параклис на "Свети Георги Победоносец". За него говорихме, както, че е в пряка връзка с отвъдността, така и с политико-административния апарат.

User posted image


User posted image


User posted image


User posted image
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 19.5.2010, 12:26
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 301
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Изгледът към Западната страна на Щутград откъм Топ Кория. Само оттук може да се види тази неподражаема и уникална гледка, сякаш си кацнал на върха на цялото му скално плато.


User posted image
Параклисът "Свети Георги", преди представлявал купчина камъни, а сега възстановен напълно - граничната линия на Топ Кория със Старо село.

User posted image


Цистов гроб от Старо село. Почти напълно разрушен от иманярските набези. Преди година покривната му плоча е стояла отгоре, а днес и тя е паднала в разширения от вероятен повторен иманярски набег гроб.

User posted image


Цистовите гробове, поне за мен, представляват еднокамерни долмени, вкопани в земята, изградени от 4 или повече каменни плочи, често с покривна плоча отгоре. Така дедите ни са доразвивали част от традицията на долменостроителството, като вкопавайки еднокамарния долмен са му придавали по-голяма устойчивост и защитеност във времето от разрушения на природните сили и човешки набези. Особено трудно би оцелял такъв долмен изграден на повърхността на над 1500 метра надморска височина, където бурите често събарят дърветата, а скалите се рушат от температурните колебания. ИСтинско щастие е да намериш нещо добре запазено при тези условия.

А това е еднокамерен долмен от село Димини, днес Гърция, а преди територия на дедите ни.

User posted image

А това са цистовите гробове от местността "Пропада", край Малко Търново.

User posted image
User posted image
PMEmail Poster
Top
iss
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06QUOTE (Йордан_13 @ 3.2.2010, 12:59 )
В Родопите съществуват определени "гнезда на писмеността", които аз наричам накратко "школи на писмеността". Логично е, след като съществува Надпис върху камък, в много по-късни времена, записването да е пренесено върху книга, пък била тя от медни или златни листа. Проблемът е, че тези книги много по-лесно се унищожават от надписа върху камък.
Като ми показаха, това нещо от Македония, щях да припадна от радост, веднага я познах. Оцеляла е. Това е добре.

Преди време бях пуснала една тема за Клуцохорската книга муска,но така и не се разви.Клуцохор е квартал в Сливен и от приятели разбрах,че все още има читалище там,в което се съхраняват навярно доста интересни неща.Добре би било ако някой има възможност да го посети.
http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...?showtopic=1700


--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Top
iss
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06QUOTE (Йордан_13 @ 17.1.2010, 22:47 )
защото много преди това бях я видял в книгата на Ангел Личков "Лилково - камъни, богове, руни" и там тя бе представена като медна плочка, намерена в околностите на село Лилково. Личков, след това я дешифрира и смята, че това е "задгробния паспорт", на Тарзос, дионисиев жрец от Лилковска община, един от водачите, заедно с Динис и Турезис на въстаналите древни Българи срещу римското господство през 26 г. от н.е., с думите: "искаме от римляните  да се отнасят с нас като равни с равни, защото в противен случай, ако  искат да ни натрапят робство като на победени, ние имаме млади хора, оръжие и дух да защитим свободата си или да умрем", като едновременно с това те напомняли за своите вкопани в скалите укрепления и заплашвали с трудна, тежка и кръвопролитна война.


http://www.bulgariaforum.com/cities/sliven.html
Ето превода на статията:
QUOTE
Сливен е град в Югоизточна България и е признат като административен център на Област Сливен.  Това е осмата най-големият български град по отношение на населението с около 115 000 жители. Сливен е разположен на 300 км източно от столицата на България София, на 100 км от Бургас, на страната най-големият търговско пристанище, 130 километра от границата с Гърция, и на 130 км от границата с Турция. То се намира в непосредствена близост до град Ямбол и Нова Загора. Keep reading Дръжте четене

Най-старите населени места, които характеризират територията на датата Сливен до около 6000 г. пр.н.е. на неолита. Сливен е златна мина за древни артефакти, които дават значителна историческа информация за страната култура на архитектурата и търговията на ниво от около пет на трети век пр.н.е. Траки, една група от индоевропейски племена, окупира града, оставяйки следи от тяхната култура през посочения период.  Доказателство за тракийски селища и керамика е бил открит в района на Hisarlanka, един малък хълм в Сливен. Елинистическата монети също са били намерени в посочения хълма.  Древните племена Асти, Kabileti и Сети също окупира земите на Сливен. По време на Филип II и Александър Велики Македонски, независимостта на тези племена е разпусната, когато армиите на двете исторически фигури ги завладява.

Сливен не избяга от полето на римското владичество през второто хилядолетие пр.н.е., тъй като е част от Североизточна Тракия.  През 72-71 г. пр.н.е., Сливен, заедно с Кабиле и Аполония, са завладени, и тези градове станаха част от тракийските провинции на Римската империя.

Първите писмени данни за постигане на споразумение в града датират от четвърта на втора в. пр. н. е. Това име селище бе Туида, изписването на което е различно за някои сметки.  Понякога той се нарича Suida или Tsuiada.  Въпреки, че името е най-вероятно от тракийски произход, етимологията не е напълно изяснен.  Той е един санджак център на първо eyalet Румелия, след Silistre (наричани още "Özi) eyalet, Одрин вилает, най-накрая Източна Румелия вилает в Османската империя като" İslimye ", преди да бъдат включени като част от Княжество България през 1885 година.

Български Haiduts (престъпници и борци за свобода) населени Сливен по време на деветнадесети век. Тези борци за свобода воюва срещу властта на османските турци и те са останали в традиционен стил символ на хората в града и част от тяхната идентичност. В центъра на града, голяма гладка листна бряст, наречен Stariya Бряст или "Старият бряст" смята, че е на хиляда години, все още стои. Той е бил използван по време на Османската занимание за изпълнението на революционерите, тъй като те са били обесени с nooses, свързани с бранша.  Днес, градът запазва дърво жив с добавяне на цимент в основата си за подкрепа. Така че е голяма икона значение на дървото, че то е било вложено в палтото на града на оръжие.

Много от града стари исторически наследства са запазени като Сливен една от най-значимите културни центрове на България.  културно наследство Сливен е един от бенефициентите на Българското възраждане, период на социално-икономическите и националните интеграция, където за съхраняването на идентичността на страната е приоритет. . Това създава много граждани и туристи много възможности не само за да зърнат история на България и хората, а да се опита история.

Сливен също е дом на много от страните видни исторически личности.  Хаджи Димитър, който е важен войвода или военна цяло, участвали в Освобождението на България от османско владичество по време на Руско-турската война от 1877-78. Това доведе до създаването на българската държава и в крайна сметка пълното ратифициране на независимостта на България на 22 септември 1908. В Хаджи Димитър Къщата-музей е посветена на тази национална икона. Заедно с Димитър, Добри Чинтулов също е роден в Сливен. Чинтулов е поет и учител, който подкрепи българското Възраждане, в противен случай, наречен българското Възраждане.  В Добри Чинтулов Паметник Къща музей се намира на север от града.  Сливен също работи като родното място на други участници в просветление като Евгений Чапкънов и Иван Селимински. . Антон Pann, композитор / и на румънския национален химн, а Добри Желязков, който създава първата фабрика в българските земи в града през 1834 г., също са били граждани на Сливен.
Промишленост е била във фокуса на икономиката Сливен от началото на деветнайсети век.  Сливен играе много важна роля като един от промишлените центрове на България, защото на дългогодишни традиции в изработката. Тези сектори, включени местни текстилното производство, машиностроене, стъкло на решения, химическо производство, и производството на храни.  Те не само поддържа икономиката на страната, но и културното развитие по време на българското Възраждане. През 1944 г. комунистическото управление в България започва и много от индустрията са национализирани. Промишлени сгради са били изградени и за развитие на страната също ускориха. Въпреки това, след падането на комунизма, много от големите промишлени предприятия в застой и много от заводи и фабрики, установени са били принудени да закрият. . Развитие бяха забавени, а икономиката забави.

В съвременната пъти, обаче, Сливен постепенно имало нарастване на икономиката с увеличаване на инвестициите и банкови клонове, както нови индустрии започнаха да се появяват. Minessotta Минно-Manufacturing Company и 3M, американски мултинационални конгломерат, инвестирани в Сливен едно растение, което произвежда машини, използвани за намаляване на метали.  Градът също така произвежда електрически светлини и електрически машини.  Лека промишленост, които виреят в Сливен са най-вече тези на храните и текстилни изделия с много компании като вълна дрехи и чорапи.  Минали промишленост в производството на храни, като млечната индустрия, която отдавна е присъствал, продължават да растат и да процъфтяват. . Винарската промишленост, с компании като "Винпром и Вини Сливен и около десетина други, продължава да просперира като грозде се отглеждат лесно, дължащи се на климатичните условия.Географски Сливен също е интерес за инвеститорите.Леката промишленост в момента се проучва възможността за използване на известния местен вятър, Бора, за производство на електроенергия.

Освен съществуващите производства, Сливенска климатичните условия и природни ресурси го превръщат в предпочитано от много дестинация.  На западния район на града лежат големи овощни градини праскови и района е известен като Прасковата долина. Известният скални масива, "Сините камъни" и "Сините камъни", и свързаните с национален парк с чистия си въздух и минерални извори, предлагат разнообразни възможности за отдих и туризъм.  Минерални бани са и атракция в Сливен, тъй като техните вода се смята за лечение на заболявания на черния дроб и нервната система усложнения.

В центъра на града, на хора от Сливен се е посветил на едно място за сценични изкуства ", Драматичния театър на Сливен, който е кръстен на Стефан Киров, роден в Сливен, който нарасна до славата като един виден актьор и режисьор.  Много от сградите в града са построени през Възраждането архитектурен стил. В "Хаджи Димитър" Къща-музей, една от сградите, проектирани в посочения архитектурен стил, се намира в югозападна част на града.  Заедно с музей, стар традиционен хан за посетители и родния дом паметник се намира в същия район.
За да получите добър изглед на града, повечето посетители отидете на Karandilla, един хълм 1 050 метра над морското равнище. Местоположението му съответства голяма панорамна гледка и живописната природа на града за посетители. Скално образувание, наречено Hulkata или "The Ring", който излиза от хълма, е доста особен мит. Тя се нарича "пръстен" поради наличието на дупка в центъра на скалното образувание.  Според легендата, един ще се промени между половете при преминаване през дупка.По-високо на хълма е връх Българка, 1181 метра над морското равнище.


--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Top
iss
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06Ако се чудите защо вмъквам всичко това в темата,може би не бих могла в момента да дам кратък и задоволителен отговор...не знам дали някога ще го оформя като материал,но не мога и да го премълча ,заради тези,които търсят и умеят да откриват.Всички тези книги имат предназначение...Книгите-муски като Клуцохорската и Абагара са пълни с закодирани данни...Защо "муски"?Защото така никога няма да изчезнат...преписват се ...разпространяват се ...както и авторите на тези книги са доста интересни личности...Сега докато пиша напрягам паметта си къде прочетох за така наречените "преносители" на тайни...Много от тях са съвсем обикновенни хора...мисля че се сещам и ще проверя... smil4334ad1724132.gif


--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 12.7.2010, 22:33
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 301
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06User posted image

User posted imageВ Мадара, пътят ни ни срещна с един човек, който много настоя да видим една книга, списвана от един невероятен човек, която щяла да ни бъде полезна. Тази книга беше по своему уникална, но още по уникален бе духа, с който бе правена.
Та, в тази книга, като гръм ме порази снимката на една икона от Арбанаси, защото там видях християнския вариант на Медната книга от района на махалата Брезовица. Тук нямаше писменост, но има символика, която напълно разкрива предназначението на Книгата, сложена в гроба на напия древен кан.
PMEmail Poster
Top
Zbelsrud
Quote Post


Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 18
Участник # 3 990
Дата на регистрация: 8-June 11Тук попаднах на старичка новина, в която се споменава за намерени в иманяри страници от метална антична книга. Интересното е,че иманярите са от с.Устина,в подножието на същата част на Родопите.
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 301
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (Zbelsrud @ 8.8.2011, 21:20 )
Тук попаднах на старичка новина, в която се споменава за намерени в иманяри страници от метална антична книга. Интересното е,че иманярите са от с.Устина,в подножието на същата част на Родопите.

Хайде, от мен да мине. Преди време мислех да публикувам и нея, но се спрях, но ти върна темата към живот;)))

Най-вероятно металната антична книга е от местността "Волги" (наименование свързано с Плеядите и Вологез) или "Бобище", над Устина.DIVITAE - "богатство, добруване"; EMBLEMA - "Знак, Символ"
Или "Знак за богатство, добруване", но това не означава непременно богатство, в смисъла на съкровище, а на Знанието, което е записано в тази книга, защото науката е най-голямото богатство. Емблемата с четирите патешки глави или е символ на Рим или е символ на Сувар ("Сказание за Чулман"

User posted image


User posted image

User posted image

User posted image

Определено и безспорно, това са глаголическите М, Щ и Л, но Л-то е с една прибавка отгоре, която не мога още да разбера
User posted image


Ключът на Знанието и Змията, която дава Мъдрост! Същата тази змия е била изсечена на св. Димитър на Щут (уточних мястото) с един знак, който местните наричат "ножицата" или отново имаме явно глаголически знак


User posted image


Teden (S), на "старославянски", значело "седмица" или числото 7

User posted image


Приемам всякакви други разчитания и тълкувания. Ще съм благодарен, ако някой напълно разчете всичко написано на заглаваната корица. Това е предната корица на книгата. Вътре листата ги гледах как ги разлистват НСБОП на един клип и тайно си мечтаех да имам тази писменост, поне на читави снимки!
Ясно е, че и тази книга ще потъне като всички други и ще бъде разчетена само за тесен кръг хора.
PMEmail Poster
Top
Zbelsrud
Quote Post


Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 18
Участник # 3 990
Дата на регистрация: 8-June 11Намерих и друга новина, в която пише,че същата книга била според учените фалшификат. Уф, не знам. Може някой да се гъбарка,а може и писмената да са взети от някъде, кой знае. Аз поне ако тръгнех да правя подобен фалшификат щях да си измисля някакви неразгадаеми,но повтарящи се символи. Нямаше да слагам латински надписи,които лесно биха могли да бъдат датирани по формите на думите и бувите...
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 301
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (Zbelsrud @ 8.8.2011, 22:18 )
Намерих и друга новина, в която пише,че същата книга била според учените фалшификат. Уф, не знам. Може някой да се гъбарка,а може и писмената да са взети от някъде, кой знае. Аз поне ако тръгнех да правя подобен фалшификат щях да си измисля някакви неразгадаеми,но повтарящи се символи. Нямаше да слагам латински надписи,които лесно биха могли да бъдат датирани по формите на думите и бувите...

Е-хехехехее, ми нали знаеш, на кое викат "фалшификат"? На артефакт, който е много ценен и съдържанието му, стойността му променят научно установената догма. Погледни внимателно тази книга. Кой ще тръгне да ти прави толкова сложен фалшификат? Пет страници, изписани с древни езици и символи, кой начетен човек, който трябва да познава перфектно да чете и най-вече да пише на древни езици, да има уникална калиграфия, ще се впрегне да го прави и за какво? Погледни и вида на корицата - едва ли е състарявана и преправяна.
Просто тази, Бакарната и Златната книга, бъркат в гръкляна и червата на днешната юдео-комуноидна научна гмеж. Нашите "учени" са гмеж. На пръсти се броят тези, дето стават за нещо.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 301
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Тук искам да направя още едно уточнение за местото дето е намерена Бакарната книга.Това не е показаната могила на снимката, която публикувахме преди, по-горе. Публикуваната могила е поредната изтърбушена в района на Старо село и съдържанието й иззето.
Успяхме да уточним и намерим могилата, от която е изкопана Медната книга, благодарение на Георги Вангелов, който уточни нейното местонахождение и отбеляза, че тя преди 1989 г., се е водила "историческа могила" и копането там е било забранено. Както се вижда, веднага след 1989 г., могилата е била зверски изтърбушена и съдържанието й иззето.

Ето я, това представлява тя днес


User posted image


Георги Вангелов си спомня от младежките години, че височината и е била около 15 метра, но ние я заварихме с 6 метра височина и огромен иманярски трап, дълбок повече от 2 метра, направен накръст. Проникването в гробницата е станало, вероятно от нейния таван, т.е. целта и е била не просто нейното ограбване, а тотално унищожение.
След това върху нея са се засадили борове, следствие разкопаването и се е получила днешната нелицеприятна гледка.
Затова, че е потънала в гората, се наложи да я обиколя и снимам от всички посоки. Тук е снимана от източната посока.

User posted image


Откъм Север.

User posted image

Откъм Запад

User posted image


Откъм Юг.

User posted image

Тук се вижда началото на иманярския изкоп, който е направен кръстовидно и напълно е разрушил гробницата. От архитектурата й просто няма помен, сякаш цялата е изнесена.

User posted image

User posted image

От зверския набег, дори триангулачната точка от могилата е паднала в центъра на изкопа, което означава, че пробиват не е бил право отгоре надолу, а под ъгъл, някъде от средата на могилния насип. Поне така мисля.

User posted image


User posted image


PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 301
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Вероятната предистория, довела до възникването на царската могила на Топ Кория, ознаменуваща героичната борба и въстание на дедите ни срещу Римската империя - борба до последен дъх, но никога на колене. Личков от Лилково предполага, че тази последна битка, описана в тази книга се е състояла на Дур кале (Сидермус кале), съществувало в района на Пангарлийца и Средня (Чернатишки дял на Родопите), и включващо в себе си административния тогава център, наречен днес "Старо село", а не в Стара Планина (Хем).
User posted image


User posted image


User posted image
PMEmail Poster
Top

Topic OptionsСтраници: (3) 1 [2] 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 20/4/2020
hamza 1/4/2020