www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Партньорство с блога на Спароток

Страници: (2) [1] 2  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topic

> Партньорство с блога на Спароток
Йордан_13
Публикувано на: 25.2.2010, 15:52
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 16 863
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

И така. Добавих към "Партньори" в нашия сайт и блога на Спароток "Истинската българска история", защото с него имаме сходни позиции, и така да се каже, воюваме на един фронт, но с различни изразни средства и терминология. От този блог е статията "Истинските арийци", която по същество е добре направена. Надявам се, това партньорство, да не е еднопосочно.
Трябва да се има впредвид, че ние тук, не използваме утвърдените от науката термини "славяни", "траки" , "прабългари", "старобългари", "първобългари", защото смятаме, че първом не отговарят на историческата истина и второ, че ние не се дистанцираме от предците си, т.е. ние сме тези, които са били, само, че още не сме го осъзнали. Затова, аз, когато говоря за старите "езически" светилища, използвам термина "древнобългарски", т.е. разграничавам ги само по време, без да ги разделям по естество и същност.

Последните му две статии за знака IYI са откровено слаби, но това е мое лично мнение. Мисля, че са бързани статии, много е мислено по тях, уповавало се е само на съпоставките, идейната същност липсва или се губи. Липсва откровенското в тях, което идва не в резултат на мисленето и научната методология. За този знак трябва да се знае, че неговото значение по вертикалата и хоризонталата е различно, но той не се изменя по същност, където и да бъде поставен, както и в различните исторически времена е имало различно предназначение и употреба, дори някои народи са му влагали и малко по-различен смисъл, но никога същността му не се е губела.
Единственото достойнство на статията е, че той възниква на Балканския полуостров, което е така и го има още от времето на неолита. И това е така. Аз мисля, че след време, ще го открият и в ранния палеолит, но не е още време да се говори за това. Някои негови аналози в неолита, са буквално пренесени и в по-нови времена. Освен, с двeтe странични черти, той съществува и самостоятелно Y, с една черта пред него IY и една след него YI, както го срещаме още в пещерата Магура. Бях публикувал този фотос тук.
Освен това, самостоятелно съществуват и двете черти II. Това също не е случайно и мисля, че трябва да се разгледат и тези варианти след време.
Относно звуковата стойност на знака, предложена от Добрев - ИУИ, дъвкана от негови последователи тука из нета, няма да подминавам с усмивка, само ще запитам: а защо да не е Юи? А Юи, знаете ли кой е? Трябва да се погледнат нещата и в тази посока.
http://sparotok.blog.bg/politika/2010/02/1...mvol-iyi.496571
PMEmail Poster
ZdravkORr
Публикувано на: 28.2.2010, 14:26
Quote Post

Читател
**

Група: участници
Съобщения: 15
Участник # 1 849
Дата на регистрация: 7-April 09

http://sparotok.blog.bg/politika/2010/02/27/sbogom.501349

В коментарите под самата 'статия' са писали и хора от този сайт , но нека стане достояние и на онези,които не са видяли все още.
PM
antijew
Публикувано на: 28.2.2010, 16:59
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 197
Участник # 747
Дата на регистрация: 10-January 07

Човека са го заплашили!

Ето какво сподели:

"Алекси, аз израстнах без родителска подкрепа, не искам да причинявам това и на децата си. И какво като кажа, че са ме заплашили, какво като се оплача в полицията? Никой няма да си мръдне пръста за мене, никой!

Има заплахи и Заплахи. Повечето съм ги пренебрегвал, идва обаче един момент, в който заплахата вече не е далечна, а стои на прага ти.
С какво ще помогна на България ставайки мъченик?

Положението е патово, нямаше да се стигне до тук, ако определени хора ме бяха послушали, това за съжаление не стана. Една борба не трябва да се води с емоции, а с добре обмислена и уравновесена стратегия.

По-трудно е така, по-бавно е, но това е моят път. Опитах се да обясня, че другият метод ще доведе до проблеми, не ми повярваха...ето го и резултата."

Мисля, че трябва да му се помогне по някакъв начин. Не трябва да го оставяме. Добра работа вършеше с просветителската си дейност за България и затова го удариха.

Йордан, ти не можеш ли да провериш на място какво става?
PM
anti666
Публикувано на: 28.2.2010, 17:15
Quote Post

Прочетох го и аз и беше предизвикан от човек от нашите, на когото му е ясно за какво иде реч. В сайта му не пише за наркотрафик, няма терористични заплахи или фашистка пропаганда. Което означава, че заплахите не са за съдебно преследване. Щото ако бяха, да се плаши от тази работа е най-глупавото. Казвам го с пълното съзнание, че това е валидно и за нас. Помните ли Огнян Стефанов и "Опасните"? Нямаше как Режима начело с Гоце да заведе дело за клевета, щото написаното е истина и ще им лъснат осраните задници. Затова избраха бригадата с чуковете. Вероятно заплаха от подобен сценарий е използван и при неговия случай. Можете да си представите - заради един блог, макар и с голяма популярност. Явно в България вече става опасно да се чувстваш българин и да го изразяваш. Стигнахме дотам, некви долни помаци, мангали и джагали да заплашват с българските служби българи, клели се във вярност на България и работили за сигурноста и. Дотам я докарахме, собствените ни служби да служат против българите, от чиито данъци си взимат заплатите.

Сега, аз смятам, че Павел Серафимов - Спароток би трябвало да каже повече по този въпрос. Ако иска, да пише тук на лп на админа или на някой от нас за да обсъдим някаква стратегия. Това, че отговори на човек от Движението означава, че е бил готов да се бори, но без подкрепа е безсилен. Аз не го виня за това. Ето и конкретните му думи;
"Никой няма да си мръдне пръста за мене, никой!'

Точно в това ни е проблема на всички нас. Защото съчката поотделно може да я пречупят, но в сноп, във фашина - не. Защото изродите, дето пускат заплахите го правят от името на една клика, не от името на държавата. Т.е., те не са защитени от закона и всеки един от заплашваните има правото на ответен удар.
Казвам го съвсем отговорно, защото видяхте как измъкнаха като невестулка от бърлогата си един такъв помашки милиЦИОНер, който реши че е над България. Те най-обичат да удрят изотзад, в тъмното - такъв им е стила. След убийството по този начин на мой приятел, аз лично съм готов да се накървавя с подобен урод. Щото тия също имат адреси, където се прибират вечер дрогирани. Толкова ги мразя!
Разбира се, както реши Спароток, но с отстъление доникъде няма да стигнем. Трябва да им стане ясно, че това е БЪЛГАРИЯ! И нямаме намерение да отсъпваме земята си.
antijew
Публикувано на: 28.2.2010, 17:23
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 197
Участник # 747
Дата на регистрация: 10-January 07

QUOTE (anti666 @ 28.2.2010, 17:15 )

Сега, аз смятам, че Спароток би трябвало да каже повече по този въпрос. Ако иска, да пише тук на лп на админа или на някой от нас за да обсъдим някаква стратегия. Това, че отговори на човек от Движението означава, че е бил готов да се бори, но без подкрепа е безсилен. Аз не го виня за това. Ето и конкретните му думи;
"Никой няма да си мръдне пръста за мене, никой!'
.....................................
Разбира се, както реши Спароток, но с отстъление доникъде няма да стигнем. Трябва да им стане ясно, че това е БЪЛГАРИЯ! И нямаме намерение да отсъпваме земята си.

Напълно съм съгласен с това, което казваш.
Трябва да се действа...
PM
anti666
Публикувано на: 28.2.2010, 17:45
Quote Post

Искам и с това да кажа за нашия админ Йордан. Щото отново торбата с лайнометите срещу него е развързана. Който се смята за по-кадърен, по-силен и по-устойчив на подобни атаки да заповяда. Защото както чифут Райчев отбеляза, Горския е малко луд, с девиантно поведение:) Толкова луд, че не му пука от мутренски заплахи и милиЦИОНерски малоумия. Макар и да му бяха изтъпанили снимката и адреса, свалени от МВР базата. Досега сменихме трима админи и всеки един от тях си имаше слаби места, по които да го ударят, както е случая със Спароток.
Но сегашния ни админ има нужда от подкрепата ни. Засега дори и морална. По един категоричен начин, за да знае, че дори ако се саможертва, няма да е напразно. Щото той знае малко повечко по въпроса, зададен от Спароток;

"С какво ще помогна на България ставайки мъченик?"

Написал го е в статията за Левски.
Същото се отнася и за "старчетата" от Съвета. Ако те смятат, че има друг подходящ - да го посочат, аз съм готов да се подчиня на волята им. Дали ще е ботевградския ни вожд, дуловския довереник с бафометския аватар или на Поли Пантев родата. Вярвам, че и всички останали мислят като мен. Ако ли не -нека на всеки да му е ясно, че Йордан е избраният от тях и да вземем най-сетне да се обединим около една Идея и един човек, както си е казано в древните послания. Щото вече никой нема нерви да търпи тия разправии. Иначе поотделно ни чака съдбата на Павката (Спароток) или най-лесния вариант, еднопосочен билет от терминал 2, София. На онези това им трябва.
Георги-НЗ
Публикувано на: 28.2.2010, 17:53
Quote Post

Често пишещ

Група: Участници
Съобщения: 658
Участник # 1 797
Дата на регистрация: 5-March 09

И аз съм на мнение, че трябва да се действа. И това е най добре да стане с вдигане на много шум около поредното изстъпление на Хунтата.
Въпросът е как да стане това.
Дали поредица платени репортажи по местни евтини кабеларки в различни градове на страната или търсене начин да има предаване по Скат. Последната би свършила добра работа - имат няколко предавания на подобна тема, но не се знае колко дълбока е зависимоста и от Хунтата и дали изобщо ще ни отговорят на писмата.

Това което се случва на sparotok днес - утре ще се случи на всеки един Българин решил да си запази достойнството и българското у себе си.

Затова за мен, сега е момента да направим всичко възможно и дори невъзможното за да изведем на светло целия случай и като краен резултат заплашилите sparotok да ги закопчеят демонстративно както закопаха Наглите и Трактора за пред Европа . А дали това е фантазия или е възможно да се случи - зависи от нас и от това до колко се е събрала нужната критична маса Българи.

За да стане последното трябва Хунтата да бъде принудена и да го направи от самозащита.

PMUsers Website
anti666
Публикувано на: 28.2.2010, 18:31
Quote Post

В конкретния случай, не мисля че е официална заплаха от Хунтата. Няма да посмеят заради изразена българщина да го съдят. Не им стиска. Самият той казва;
И какво като кажа, че са ме заплашили, какво като се оплача в полицията?

Явно е заплашен със смърт, има деца, жена му е разбрала и сега го яде в къщи. Нормално.
Заплахата е обичайната - мутренската. Тихичко иззад ъгъла, както с админа на Опасните. Както и срещу някои от нашите от Движението - по лични пощи и посредници. И аз получих такива, от служителя на Държавна сигурност (или каквото име там носи вече) подвизаващ се преди тук с ник Парадокс. Лицето Мартин Христов от Варна, който отправи по лична поща заплахи срещу семейството ми. Антон Мещеров от Дулово ми писа преди време, че едвам пък го бил удържал да не отиде до Пловдив да трепе Йордан. Подочувам, че подобни заплахи е имало и срещу хората от варненския регион. Ей го, в нашия случай посочваме конкретни лица, държавни служители, като само заплахата за убийство е подсъдима. Само че пак си пишем, щото ако онзи е пипнал някой, няма да разбере откъде ще му дойде.
В друго писмо пък стана ясно, че искал целия контрол върху Движението, не бил свикнал да му се отказва и бил бесен от тая работа. То си е ясно, никой нагушил се с власт фатмак не е свикнал да му отказват. Само че пак повтарям, тия нямат законовото основание, не изпълняват служебно задължение и действат като частни лица. Което означава, че не са защитени от закона, ако ударът рекушира върху тях.
Това, което Спароток трябва да направи е точно да пусне оплакване в полицията, да цитира номера на жалбата по интернет, да се вдигне една яка кампания в негов интерес и да принудят ДПТОП да разследва случая. Иначе бездействието им ще означава, че е санкЦИОНирано от самите тях, т.е. страна член на ЕС поддържа политически репресии само затова, че някакъв блогър написал исторически истини. За което също ще имаме грижата да се знае от всички - в български и в чужди медии. В краен случай ще му издействаме политическо убежище.
Ако пък знае конкретни имена за авторите на заплахите - да ги посочва! Може пък да се намерят хора, които да знаят къде се прибират вечер, замаяни от власт "с кървавите кубинки", както се беше изразил един от тях . Щото тия имат физически адреси, имат и те семейства, както некои дето ходят често до помашките махали на Велинград. Проблемът ни е, че ние все пак имаме морални задръжки, а срещу нас са зверове, които не ги интересуват тези подробности. Онези се хранят от вашия страх!
Йордан_13
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (antijew @ 28.2.2010, 16:59 )
Човека са го заплашили!

Ето какво сподели:

"Алекси, аз израстнах без родителска подкрепа, не искам да причинявам това и на децата си. И какво като кажа, че са ме заплашили, какво като се оплача в полицията? Никой няма да си мръдне пръста за мене, никой!

Има заплахи и Заплахи. Повечето съм ги пренебрегвал, идва обаче един момент, в който заплахата вече не е далечна, а стои на прага ти.
С какво ще помогна на България ставайки мъченик?

Положението е патово, нямаше да се стигне до тук, ако определени хора ме бяха послушали, това за съжаление не стана. Една борба не трябва да се води с емоции, а с добре обмислена и уравновесена стратегия.

По-трудно е така, по-бавно е, но това е моят път. Опитах се да обясня, че другият метод ще доведе до проблеми, не ми повярваха...ето го и резултата."

Мисля, че трябва да му се помогне по някакъв начин. Не трябва да го оставяме. Добра работа вършеше с просветителската си дейност за България и затова го удариха.

Йордан, ти не можеш ли да провериш на място какво става?

Ако става въпрос за Павел, човека, който държи въпросния блог, той наистина е от Пловдив, и аз бих му помогнал светкавично, но доколкото знам, той в момента живее в чужбина. Значи трябва първом да се изясни от какъв род са заплахите и самият той да каже, има ли някаква възможност те да бъдат реализирани, защото заплахи много, но в повечето случаи, те са за пречупване на духа. Иначе няма да плашат, направо ще действат.
PMEmail Poster
Йордан_13
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (anti666 @ 28.2.2010, 18:31 )
В конкретния случай, не мисля че е официална заплаха от Хунтата. Няма да посмеят заради изразена българщина да го съдят. Не им стиска. Самият той казва;
И какво като кажа, че са ме заплашили, какво като се оплача в полицията?

Явно е заплашен със смърт, има деца, жена му е разбрала и сега го яде в къщи. Нормално.
Заплахата е обичайната - мутренската. Тихичко иззад ъгъла, както с админа на Опасните. Както и срещу някои от нашите от Движението - по лични пощи и посредници. И аз получих такива, от служителя на Държавна сигурност (или каквото име там носи вече) подвизаващ се преди тук с ник Парадокс. Лицето Мартин Христов от Варна, който отправи по лична поща заплахи срещу семейството ми. Антон Мещеров от Дулово ми писа преди време, че едвам пък го бил удържал да не отиде до Пловдив да трепе Йордан. Подочувам, че подобни заплахи е имало и срещу хората от варненския регион. Ей го, в нашия случай посочваме конкретни лица, държавни служители, като само заплахата за убийство е подсъдима. Само че пак си пишем, щото ако онзи е пипнал някой, няма да разбере откъде ще му дойде.
В друго писмо пък стана ясно, че искал целия контрол върху Движението, не бил свикнал да му се отказва и бил бесен от тая работа. То си е ясно, никой нагушил се с власт фатмак не е свикнал да му отказват. Само че пак повтарям, тия нямат законовото основание, не изпълняват служебно задължение и действат като частни лица. Което означава, че не са защитени от закона, ако ударът рекушира върху тях.
Това, което Спароток трябва да направи е точно да пусне оплакване в полицията, да цитира номера на жалбата по интернет, да се вдигне една яка кампания в негов интерес и да принудят ДПТОП да разследва случая. Иначе бездействието им ще означава, че е санкЦИОНирано от самите тях, т.е. страна член на ЕС поддържа политически репресии само затова, че някакъв блогър написал исторически истини. За което също ще имаме грижата да се знае от всички - в български и в чужди медии. В краен случай ще му издействаме политическо убежище.
Ако пък знае конкретни имена за авторите на заплахите - да ги посочва! Може пък да се намерят хора, които да знаят къде се прибират вечер, замаяни от власт "с кървавите кубинки", както се беше изразил един от тях . Щото тия имат физически адреси, имат и те семейства, както некои дето ходят често до помашките махали на Велинград. Проблемът ни е, че ние все пак имаме морални задръжки, а срещу нас са зверове, които не ги интересуват тези подробности. Онези се хранят от вашия страх!

Хе, съ пробва. Щял да трепе. Да се пробва. Мога само да кажа, че имам къде да го зарова, така, че да го открият след хиляда години чак, археолозите. Откога чакам такива марсоли като тоя. Гледам пред вратата ми стоят в редица и всички ме чакат за трепало. Това са ченгесарски похвати за сплашване. Това вече не върви, щото не е мъжка работа да заплашваш:)))
Впрочем въпросния примат в момента продължава ченгесарската си дейност в Нюза, под ника rumen221s. Психопатията му личи отдалече, но явно Тиквата съвсем я е закъсал, щом я опрял до психопатите си. Няма полюцай, който да не е психопат, поне за мен е така.

Колкото до Павел, да не се притеснява, да умреш не е лошо, да те пречупят е истинската смърт. Така, че ние го подкрепяме, ако имаме конкретни неща, можем да го подкрепим и физически.
PMEmail Poster
Йордан_13
Quote Post

Админ

Участник # 544

Щото тия имат физически адреси, имат и те семейства, както некои дето ходят често до помашките махали на Велинград. Проблемът ни е, че ние все пак имаме морални задръжки, а срещу нас са зверове, които не ги интересуват тези подробности. Онези се хранят от вашия страх!
=======================================================
Лично аз немам никакви морални задръжки срещу никой изрод. Тези махали са интересни места, защото интересни неща има из тях.
PMEmail Poster
anti666
Публикувано на: 19.5.2010, 20:21
Quote Post

И така. Добавих към "Партньори" в нашия сайт и блога на Спароток "Истинската българска история", защото с него имаме сходни позиции, и така да се каже, воюваме на един фронт, но с различни изразни средства и терминология. От този блог е статията "Истинските арийци", която по същество е добре направена. Надявам се, това партньорство, да не е еднопосочно.

Ето какво намерих в коментарите от материалите в блога на Спароток "МЕДУЗА – БЪЛГАРКАТА, КОЯТО ВКАМЕНИ ГЪРЦИТЕ. Писано е от Павел Серафимов (Спароток) на 31.03.2010, 23.48, буквално дни след като мислехме как да му съдействаме. Съдейки по написаното смятам, че това партньорство е и ще остане еднопосочно.
Бихте ли посочили поне един гръцки, или латински исторически извор, в който да е споменато, че българите почитат Тангра.
В спора си с Кимон, Омуртаг нарича слънцето, луната и звездите български божества, а Тангра никакъв го няма, защо ли ???
Колко сте право само- трябва да се мисли, но някои хора вярват на желания, а не на документи
ZdravkORr
Публикувано на: 19.5.2010, 20:59
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 15
Участник # 1 849
Дата на регистрация: 7-April 09

Забелязваш ли как след споменаването му тук беше моментално заплашен и сега след какво точно изказване беше оставен намира май май ?
PM
Йордан_13
Публикувано на: 19.5.2010, 21:12
Quote Post

Админ

Участник # 544

Бихте ли посочили поне един гръцки, или латински исторически извор, в който да е споменато, че българите почитат Тангра.
В спора си с Кимон, Омуртаг нарича слънцето, луната и звездите български божества, а Тангра никакъв го няма, защо ли ???
Колко сте право само- трябва да се мисли, но някои хора вярват на желания, а не на документи
=======================================================
Момчето се опитва да стане актуален с нетрадиционни тези, и извън България, обаче, ние нямаме нужда от латински или гръцки исторически извори, за да знаем каква е истината, особено, при положението, че близо до Атина имаме град Танагра. Топонимите говорят. Имената също. Както "Тангардък кая", което в никакъв случай, не е турско наименование, както и думичката "кая", въобще не се оказа турска, но това е друг въпрос. Размислите са за книжниците, които имат много информация, но малко прозрение по въпроса.

Мога само да кажа, язък му за книжнината и информацията,з ащото аз само с един ход го матирам

КАК ВСЕВИШНИЯТ СЪЗДАДЕ АЛПИТЕ

1 Хей, всички вие, в мир и бран,
стаеше дъх пред тоз дастан!
Елбири трима - род до род -
създали български народ.
2 И Бог им пътя осветил -
държава вдигнали - Атил.
И тази приказна земя
нарекли: българска страна.
3 А този праведен дастан
Бащу изпя, написа сам по времето на Бат Угор,
сина на Джилки, кана горд.
4 Ще го изложа ред по ред,
тъй както древният поет.
Ще го изпея стих по стих
съзвучно със напева тих.

5 Отколе, в стари времена,
Земята пуста е била.
Тогава Тангра нареди
безсмъртни алпи да роди.

В началото създаде той
Луната, Слънцето u рой най-стари алпи. Те безспир
завземат целия Всемир.

Както се вижда, гръцките и латински източници не пишат нищо, но нашите, българските:))) си ги пишат. И това прозвище "Тангра" го употребяват, не кои да е, а вече ислямизираните българи, които не би трябвало да го употребяват, щом вече верват на Аллах.
Та Омуртаг е бил прав, когато е казал на Кимон, че "Слънцето, Луната и звездите са български божества". Те наистина са такива, защото според епоса, те са безсмъртните и най-стари алпи, създадени от Тангра.
Много моля, книжниците, да не стават фарисеи и да се съпикясват малко, когато пишат коментари относно Тангра.
PMEmail Poster
anti666
Публикувано на: 19.5.2010, 21:27
Quote Post

Всъщност и той и Зиези с образованието си, заровени в бумагите изпускат най-важното. Това е проблема на всички книжници и наистина си давам сметка за важността на нашия раздел "Древнобългарска история". Защото макар да не е затрупан от стотици коментари, той показва българската ни история през призмата на Тенгрианството. А то наднича като неканен гостенин отвсякъде и това са причините за тези гневни изблици.
И за да дам все пак кредит на Павел-Спароток, той все пак е достигнал до другото име на АбсолЮта - ДенГрее
Тази статия няма нищо общо с науката.
Траките са имали бог Ден, Дин, чието име В. Георгиев свърза с българската дума ДЕН.
В дълбока древност тракийски племена са проникнали в Азия и са повлияли много народи. Името на шумерският бог Дин-Гир се обяснява с тракийските думи ДИН и ГЕР(мас)- греещ, горещ.
Дингир бива приет и от тюрко-алтайски народи, които преиначават името му на Тенгри, Тенри хан.
За да изкара българите туранци В. Бешевлиев добавя букви в старобългарски надпис и чудо на чудесата появява се думата Тангра, т.е. туранското име на древен тракийски бог.
Ако Бешевлиев е знаел, че Тангра е само туранското име за Дин Гир ( Ден Грее) - тракийски бог, той не би си и помислил да добавя букви и да спекулира.
Според някои изследователи "Тангра" и "Ден Грее" е едно и също!
Забравили са да ме цитират:))))
http://sparotok.blog.bg/politika/2009/11/2...yshti-bog.44036

Topic OptionsСтраници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topic

Нови участници
Лъчезар 19/6/2025
Венцислав 19/6/2025
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022