www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Потомък на богомили -


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Потомък на богомили -, истина или лъжа?
iss
Публикувано на: 26.9.2010, 10:32
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06Пускам темата защото това което пише за въпросната личност е много интересно...защото в момента той изнася безплатни лекции в България и организира семинари...защото е важно да се разбере това поредния шарлатанин и манипулатор ли е - или е наистина потомствен лечител и посветен ?Умолявам всеки ,който знае нещо по въпроса или е чел някоя от книгите на Анатолий Руденко да сподели мнението си!

Потомък на богомили спасява тежкоболни
Анатолий е син на българска лечителка и руски поет

QUOTE
Анатолий Руденко-Зор е само на 27 г., но има зад гърба си духовния и лечителския опит на хилядолетията. 11 издадени книги, сред които "Свещената терапия", "Отговори за непосветения" и "Практика на самостоятелното окултно лечение", познати и на българския читател, са само жалони по пътя на неговата мисия. Създава Школа на Единното учение в Москва с филиали в различни градове на Русия, Литва, Башкирия и България - Видин, София, Бургас, Варна... Определя себе си като духовен учител, мистик и лечител. Твърди се, че е най-младият Посветен на земята. Каквито и да са определенията, когато човек чуе негова лекция или чете книгите му, разбира, че се е срещнал с явление.
Неслучайно Анатолий-Зор идва на този свят в семейството на голямата българска лечителка от Видин Иванка и талантливия руски поет Александър Руденко. Така обединява "целителската линия на богомилите", предавана през вековете в рода на майка му, и "великия дар на словото и речта като най-висша форма на човешката проява". Роден е в Москва, но прекарва по-голямата част от детството си в старопланинското с. Раковица при своята прабаба Мара, "голяма знахарка и целителка", която поетът Руденко описва като "потомка на самодиви". Прабаба му става първият учител на Анатолий по човечност и природна мъдрост и му предава усещането, "че всичко около нас е живо". Виждах как говори на хляба, докато го пече, чувах какво приказваше, когато копаеше нивата или лекуваше някого - истински дзен будизъм, разказва младият мъж. Днес той е благодарен, че първите му години са преминали без прекомерна суета и детски развлечения, в относителна самота и "тънки" усещания. Негови приятели са планините, облаците, мълниите, ветровете. Тук, в България, едва 7-годишен, чува няколко пъти думите Зор Алеф и постепенно разбира, че се отнасят до него. На 12 г. в Русия открива в древен ръкопис значението им - Лъч-Човек на Вселената. И това окончателно изяснява съдбата му. Към тази мистична предопределеност Москва прибавя богата обща култура. Само библиотеката на баща му наброява 6000 тома от световната литературна съкровищница. Той жадно поглъща и ценните редки книги и трактати, издадени в дореволюционна Русия, които майка му чете нощем. От ранна утрин пред малкия им апартамент десетки болни чакат помощ от Иванка. Анатолий опознава духа на страданието и му се струва, че има какво да добави към всеки написан ред в мистичните книги. Постепенно у него се пробуждат необикновени спомени и знания. Изрича фрази на староеврейски и латински, без да ги е учил, и шокира близките си с превода им. Започва да разбира символичното значение на древноеврейски йероглифи, които вижда за първи път, и това познание му служи и до днес.
Славата на Иванка расте, а заедно с нея и броят на пациентите й. Трупат се чували с писма, на които тя не може да отговаря и няма къде да побере. След години напрегнат труд в досег с човешкото страдание я обзема отчаяние. Следва отшелничество в България до края на земните й дни. Зор разбира "колко велики неща е могла да извърши голямата дарба на Иванка, ако беше извървяна като съзнателно духовно развитие".
Когато на 14 г. усеща същата дарба в ръцете си, той вече знае, че неговият път ще е различен. На тази възраст написва първия си труд "Кръстът на Посветения". Следва "Бог и Сатана", замисля и "Свещената терапия". На 15 г. създава езотеричната школа "Зор" в Българския информационно-културен център в Москва. Училището върви някак между другото, а пътят, който е поел Анатолий, тревожи баща му.
Влюбеният поет е написал книгата "Жена ми Иванка, магесницата", но сега "тръгва да спасява сина си от ангелите". Младежът с необикновени способности категорично е отказал преди години да носи пионерска връзка, за да не бъде ограничаван, а после е забранил на издателя си да го представи за Книгата на рекордите на Гинес като най-младия автор на книга на мистична тема, защото "това са светски безделици". Непреклонен е и пред баща си - ще посвети живота си на създаването на школа за лечителство, на духовна платформа, която да стане опора за лечителите и единно учение за човечеството. В древните книги, които чете, в дълбочината на всяка религия, която изучава, открива една постановка: Бог е един. Разбира, че истината не е в разделението, а в единението на човечеството. Както и на собствената ни личност. Смята, че времето за това единение настъпва във всичките му форми и човечеството вече върви към единна нация, единна раса, единно мислене. И ето, че през 2000 г. в Москва отваря врати Школата на eдинното учение.
Негова основа стават 22 "знака", които предават в сбита и достъпна за съвременния човек форма целителната мъдрост на 22-та Закона, управляващи живота на човешката душа и на Вселената. Те са известни в древността като "Система на тайните". По определение Единното учение обединява съкровения смисъл на всички учения, които водят човека към осъзнат и чист живот. Системата от знания е сложна, но интересна. Изучават се теология, езотерична психология, херметическа етика, окултна логика, кабалистична астрология, символизъм. Школата се посещава от лекари, професори, студенти, работници, инженери, хора от най-различни професии и възрасти, които търсят истината, обяснение за страданията си или пък колекционират екзотични знания. Учението включва и уникални практики, медитация, мантри, които трансформират тялото, енергията и съзнанието.


--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Top
Канатица
Публикувано на: 26.9.2010, 11:38
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 916
Участник # 1 054
Дата на регистрация: 25-July 07Не бях чувал за този човек досега. След изчитането на статията съм доста скептичен относно тоя тип.

QUOTE
Изрича фрази на староеврейски и латински, без да ги е учил, и шокира близките си с превода им. Започва да разбира символичното значение на древноеврейски йероглифи, които вижда за първи път, и това познание му служи и до днес.


И по-насетне:

QUOTE
Разбира, че истината не е в разделението, а в единението на човечеството. Както и на собствената ни личност.


Но малко след това пак тор ала НСР:

QUOTE
Човечеството вече върви към единна нация, единна раса, единно мислене. И ето, че през 2000 г. в Москва отваря врати Школата на eдинното учение.


Ама чакайте, преди малко се говореше за личности (един цитат по-горе) - нещо несъвместимо с НСР и Единното. Единна нация, раса, мислене!?!? Сигурно в Природата има един вид мравки, чайки, мечки, борове, дъбове и затова дай и човечеството да го правим еднородна маса. А расата сигурно ще е с цвят пембен накрая.

ISS, ако не си на Зор, не се занимавай с такива хора.


--------------------
"?????? ???? ???????, ?? ???????? ???? - ??? ????? ?? ???? ?? ? ???????"
PM
Top
iss
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06QUOTE (Канатица @ 26.9.2010, 11:38 )


ISS, ако не си на Зор, не се занимавай с такива хора.

Благодаря за съвета Канатица-не съм на зор,а се интерисувам дали наистина въпросната личност е потомствен наследник на богомили. smil4334ad1724132.gif А ти не бъди скептичен за староеврейския език и древноеврейските знаци,защото знаем,че не са еврейски,въпреки ,че се спрягат за такива.


--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Top
anti666
Публикувано на: 1.10.2010, 11:54
Quote Post
Преди време Георги беше пуснал точно за нея тема, от която е останал само един постинг, другите изтрити незнайно от кого и как. Помня, че и аз бях писал там. Книгата я има онлайн, а самият автор Руденко си има и сайт
http://alexander-rudenko.net/bg.html
чифутите от Стандарт пак не са разбрали, защото тази книга е издадена в съавторство със сина му, а самия Руденко е женения руснак за българката Иванка. И оттук почват проблемите. Tогавашната публикация на Георги ме заинтригува, защото в книгата се описват тенгриански практики. Та понеже имам познати в този район, които наистина се занимават и с лечителство направих своите проверки. Оказва се, че във въпросното село Раковица, никой не е чувал за подобна лечителка. Същото се отнася и за град Видин. А все пак там не са много хората, че да не се знаят, особено след като е толкова известна както пише в книгата.
Това са фактите, не се наемам да коментирам повече. Ето и книгата онлайн
Top
tantan
  Публикувано на: 30.11.2012, 14:51
Quote Post


Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 10
Участник # 2 020
Дата на регистрация: 4-October 09PM
Top
Георги-НЗ
Публикувано на: 30.11.2012, 21:39
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 658
Участник # 1 797
Дата на регистрация: 5-March 09QUOTE (anti666 @ 1.10.2010, 13:54 )
Преди време Георги беше пуснал точно за нея тема, от която е останал само един постинг, другите изтрити незнайно от кого и как.

Аз много добре помня моя постинг и главната причина да го напиша бе тези стихове :QUOTE
ОРЕХ
“Корена му разравяш на пролет,
заостряш го –
като клин.

После
плътно го пъхаш
в бутилка
с черно таниново вино.
С пчелен восък
замазваш отвора.
И я заравяш в земята – дълбоко –
съединена с дървото...
Само след месец,
/когато слънцето се разкали/ -
отвори я...
Тогава ще видиш –
вино в бутилката няма ни капка –
то е отишло
в дървото –
в листата – широки и груби,
в ядките – плътни и твърди.

Буйно
под вятър клонакът се люшка.
Пияно
в короната дроздове пеят,
чернеейки се в зеленината...

Ако отвориш бутилката
нейде през късната есен –
ще видиш – отново е пълна
с тръпчива загадъчна течност –
орехът й я е върнал.
Вече това не е вино,
друго е –
тайна на ореха...
То е отрова.
Ако посегнеш
да пиеш...

Пийвай си денем по глътка
и ще почувстваш сила.
И ще започнеш да дишаш
равно, широко, свободно –

Всичко това ми разказа
старец в балканското село.

И аз не случайно
си спомних
всичко това, но за тебе..

Пламък тръпчив ти ми даде,
млади мечти и надежди...

И нищо не хвръкна на вятъра.
Минаваха те през сърцето ми,
през разума мой, моите нерви,
моите мускули, кожа и чувства
и се възвръщат към тебе –
с женствена сила...
Чувствам, че ти си способна
да продължаваш живота
като земя, като природа...


--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
PMUsers Website
Top
Георги-НЗ
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 658
Участник # 1 797
Дата на регистрация: 5-March 09Повдигам темата с интересно попадение. Върху цитата липсват картинките. Цялата статия е тук:

http://www.vestnik-kniga.com/read/53

Това го постна Елмазов на фейса си, та от там ми се появи.

Авторката говори за СЛАВЯНСKИ ЕЗИK, но не и се сърдете за мирогледа. Другото, което е направила изкупува вината и напълно.

QUOTE
Автор: Весела Стоилова

Уводни думи

Така нареченият ръкопис на Войнич е един от най–тайнствените документи днес.
Много учени в областта на езикознанието, ботаниката, статистиката, криптоанализата
напразно са се опитвали да го разберат с много усилия и труд.
Малко са фактите които са известни като сигурни. Това са данните от
радиовъглеродните изследвания които датират създаването му не по-рано от 1400
година. Това е името на неговия откривател – Войнич – полски антиквар, закупил
древната скрипта от йезуитите в Италия, с чието име ръкописът е известен.
Днес – собственост на университетската библиотека Йелс.
Според многото учени които са изгубили десетки години да го изследват
документът е написан на непознат език или е кодиран. Други считат, че е
средновековен фалшификат.
Съдържа голямо разнообразие на растения, повече от които не са познати на
ботаниците днес. Някои са разпознати и се срещат в алифорния и Мексико, но
текстът до тях си остава неразчетен.
Изключително интересни са и къпещите се голи жени във фантастични бани и
басейни. Всичко в тази книга е тайнствено и загадъчно.
Изглежда да има скрита обайваща чар.
Учените привлечени от магията му са прекарвали с години над него за да го
оставят безсилни да го разберат. Аз трябва да съм следващата в клуба на безумните дръзнали да разчетат текста на древната книга. Нека да оставим на читателите да съдят.

Kонспирация – азбука и текст

Езикът, макар и неразпознат от никого е древно славянски. Най-близък до моравския. Kак така никой да не може да го разчете? Защото тези които са го писали някога– древните моравци или чехи отдавна са забравили азбуката, на която е писан. Древният документ е написан със знаци, които са преход от Глаголица към Kирилица.Тази азбука е била създадена от свети Kонстантин Философ някъде към 863-867 година. Kато блестящ ум той е бил изпратен от византийския император Михаил трети при велико–моравския княз Ростислав да преведе евангелието на разбираем за славяните език. В онези времена не е имало славянска азбука. Свети Kонстантин, наречен ирил създал азбука и с помощта на брат си Методий и ученици, повечето от тях българи и един моравец превели Евангелието на славянски езици. Така била донесена светлината на слепите дотогава народи от Велика Моравия, България, Русия, Илирия и др.
    И тука следва въпросът, имало ли е конспирация, та пражкият учен Марси с
писмо на латински 1665/6 изпраща ръкописа на авангарда на йезуитската наука – Атанасий Kирхнер с молба да го преведе? Може би Kирилицата е била забравена и потъпкана в Моравия от немското католическо духовенство през 16 век.  А може би чешко–моравските учени просто са искали да получат поне малко удоволетворение правейки си шега с великия учен на йезуитите поради потъпкването на писменността им. Историята показва, че Kирилицата успява дя се запази и развие и до днес в България, Русия, части на Сърбия, Хърватия, Македония. От историята се знае също, че католичеството на Венеция нападат жестоко Kирил и Методии защото са си позволили да превеждат светото слово на четвърти език. Дотогава се е проповядвало само на три езика, които са се считали за свещенни и те са били еврейски, латински и гръцки. Тогава Kttирил отговаря с думите на Христос:
      “ Не изпраща ли Господ дъжд на всичките? Не свети ли слънцето еднакво за
всички? Не дишаме ли всички ние същия въздух? Kак тогава нареждате да се проповядва Евангелието само на три езика?“

Е, накратко това са били обстоятелствата при които е писана скриптата. За мен като един тълкувател на древния текст е най–трудно да разбера мисълта на древния автор. Изменени са наименования на растения, органи и болести. Често има и двусмислие и трисмислие. Не мога да твърдя, че всичко е разбрано правилно. Но съм се опитала да се държа близко до текста. Kогато съм имала двусмислие съм споменавала и двете възможни тълкувания. Ето защо настоящата творба е ТЪЛKУВАНЕ и не ПРЕВОД.
Не опитвайте рецептите от тази книга нито на себе си нито на друг! Авторът не
носи отговорност за някакви експерименти направени от читателите. Продължавате на собствен риск нататък!

Q1-f1r - Представяне

Q1-f1r Обобщение

Просяк Ямал от Ялам от чреслата на цар Дриг
Аз упримчвам мор с подарък от планинте Ямаир
Аз усилвам очите с липа от Гяур, дар от Ямам
Правя отвар за диария с мас от крокодил
Правя масло от годжи
Въртя масло от оман лек за царя на Тертерите
И направих отвара Троя за цар Приам
Правя лек за херпес
Чадя гореща баня с три треви
Трия явански колела глина и счупвам като орех яловостта
От смлени треви лея Аладин масло правя масло от оман
Движа три треви правя олван за лице (за отстраняване на косми)
С баня отстранявам косми– баня от оман
Приготвям лек манихол за избавяни от мор
Личя следите от бич с бързо заздравяваща баня
Лея отвара за спиране на месечното течение бързо
Аз лекувам белезите от удар с отвара на дафинов лист
Права бани срещу подагра, киселя безплодността
Правя вана с три масла за лек на бъбреци и мадучия
Лекувам херния с маслен пояс и баня
Споявам перфорация (от полово сношение?) с елей от елша
Поставям пиавици в лекуваща вана –(не се чете)
Правя отвара от дая
Прочиствам задните части. Правя лек за дойки
Правя меки зърната на гърдите Прибавям лава и меся меся
Повишавам чувственността


Свидетели сме на представянето на древния лечител.
Името му е Ямал и е от Ялам.
Според мен съществуват две възможности за неговия произход.
Първото е Йелум (Ялам) днес в северен Пакистан тогава Индия.
На единия бряг на река Йелум е разположена древна крепост с наименование
Сарай Аламгир. Дали това е родното му място?

Твърди, че е наседник на цар Дрик или Дриг.
Възможно е също човекът да е толкова скромен, че е дал само националността си–
Тоест да казва: „ Аз съм един просяк ямал, син на цар Дриг от Ялам (Ямму и
Kашмир)“
Друга голяма вероятност за неговия произход е остров Ява (Индонезия).
Възможно е да казва и : „Аз съм яму (което е лечител на яванейски) от Ялам.
От следващите строфи разбираме, че той използва явански глинени колела за да
лекува безплодие, което потвърждава тезата за Ява още веднъж.
Нататъка в текста следва професионално обяснение на всички болести и лекове с
които се справя.
И така голямото откритие е, че езикът на скриптата е древен славянски. Може би най–близко до моравски. Азбуката е древна Глаголица и Kирилица. Древната скрипта е написана от инду може бе през 13 век преди новата ера, а това което четем е преводът ѝ на древен славянски език направен през 14 век от новата ера.
Защото ако Ямал е лекувал цар Приам на Троянците– това е можело да се случи
през 13 век преди новата ера. Това обяснявя и че повечето от растенията са
непознати днес. Ръкописът му обаче е стигнал до Велика Моравия и преведен там
едва през 14 век след новата ера.

Q1-f1v – Тетра или Смрадлика

Q1-f1v Тълкувание

                    Изсмуквам язви                                                          и аз съм лековит чар– Тараня
                    Лекувам очите                                                           и умивка от пресни листя
                    Дай във вода                                                               в млекце дай пълна вал
                   Вал за очните ябълки                                              компрес за очите
                   Една част от полуя три части вода                свареното с олио смеси
                   Шепа жълти теменужки додай в омая          прецеди мастта
                   аго се сгъсти нанеси на очите                         очна падинка до очна падинка
                                                                          (на двете)
                   От мене се прави отвара за мишия хълм      която е баня за утробата
                   От властта ми се прави                                      лекуваща вана за лизната коса
                   С леян от пресните листа                                  правя баня за херня


Удивителното е, че билката разказва за себе си!
Човек изпитва трепет да разбере как говорят растенията!
Чувства се и огромна отговорност дали разбираме всичко правилно.
Билката се представя с името Тарания (или Тарая)
Моите изследвания не откриват в чешки или словашки език билка с подобно име
Но затова пък в древните писания на Плиний Старий се разказва за растението
Тетрон или Полиум (отбележете че и двете имена се срещат в текста на Ямал)
Плиний пише “... билка използвана за всяка цел, нейните листа са бели сутрин;
лилави на обяд и лазурни при залез слънце.”
Нека да отбележим, че листата на билката от фолио f1v сa различни по цвят също.
Друга ценна информация получих от българското билкарство– за билката тетра
Cotinus coggygria или смрадлика.

      Логическо Заключение:
Ямал:                                Плиний Старии:          Български билкар:
Тарания и полуя→     Thethrion Polium→    Tetra (Cotinus coggygria)

Тъй като Ямал е писал много по рано от гръцките и ромейски лечители – имената
на растениятя в неговата книга не са обяснени нито с гръцки нито с латински
наименования. Тука трябва да си призная, че старославонския преводач е далеко
по–вещ от мене в билколечението – може би е бил дворцов доктор или лечител.
      Това което е особено ценно е, че научаваме нещо ново за растението.
Не само пресните листа се използват като крем за очи или като промивка на
женските органи, но и че властта е полезна за близнато от крава– въртел на косата.
Настоящето име на чешки и словашки на това растение е “škumpa vlasata“, и се
използва за “trieslo”-дъбоване на кожа, или тара → TAРАНИЯ
След всичките тези изследвания се чувствам сигурна че билката от фолио f1v в така наречената скрипта на Войнич– за мене книга на Ямал, е ТЕТРА или
(Cotinus coggygria). В българското билкознание се използва външно като промивка при бяло течение, възпаление на венците или кожата. Международно растението не е познато като лечебно, а само като декоративно.

Q1-f2r – Обикновена паламида

Треперене на ръцете с моите тръни аз лекувам
Аз съм трънлива дойка (или трънлив сърцераздирател)
Вирчоря главичките и давам течност за лекуване на язвички в
стомаха
Подсилвам храносмилането
Изливам масло за изкъпване на камъни в бъбреците
С чай от моите корени лекувам яловост
Правя с тях освежителна баня


Аз правя паста с божур и облекчаващ компрес за подутини от бой
Моята влага е лек за змийската дупка с варена вана
С моите семена изтисквам лечебно масло и измивам солни камъни
Аз се боря срещу подут черен дроб и лекувам перфорация на бъбреци
Аз дарявам краката с глинена баня и ги лекувам


Q1-f1v Тълкувание

      Ако преведем буквално билката се нарича Трънлива Дойка от моравски –
“pcham Dojka” pcháč – трън и Dojka – старославонски – Дойка.
Името може да се тълкува и по втори начин – от чешката дума doják означаваща
сърцераздирател. Тогава би звучало: „Трън – сърцераздирател“
И в двата случая е представител на тръните.
Според картинката и обяснените лечебни свойства, свързах растението с
обикновена паламида или (cirsium arvense).
Обаче трябва да се има в предвид, че това име не е директно преведено от текста.
Ако преводът ми е точен – съвременното наименование по чешки е pcháč oset
(pcháč rolní) което е полски или осят – трън.
По–нататъка Трънлива Дойка обяснява, че със своите тръни лекува треперещи
ръце. Проучвайки източници на Википедия разбрах,че Adams и Foley са открили едва през 1949 година, че причината за треперенето на ръцете или астериксис е заболяване на черния дроб. Пак оставам смаяна от знанията на древността. Възможно ли е лечителите отпреди 33 века да са знаели повече отколкото днес? Kак са се изгубили тези знания през вековете? Известно е на днешните хербалисти, трънът да лекува черния дроб. Друго, което не разбирах беше твърдението на билката нейните пари или влага да е лек за дупката на змията. Дълго изследвайки лечебните свойства на паламидата разбрах, че се използва при женските полови органи. Възможно ли е растението да използва израза змия дупка за женски полов орган? Или иска да каже при ухапване от змия– не мога да бъда сигурна съвсем.
  Билката Тарая използва думата вол за око. Дълго се чудих докато открих в стар моравски речник, че вол се е използвало за око – тъй като волът е с големи очи. Очевидно да се преведе този стар документ е необходимо огромно познание на билките, тяхното действие, болестите и стар славянски език.


А друго интересно казано от Елмазов за билколечителството в тенгриански стил ( той му казва богомилски, което е същото) е следното:

QUOTE
„...Kога е човек много болен ...върбови листа зелени счукай, па му намажи образа с чорбата;ако стане червен, не ще да умре, ако стане жълт или черен пък, умира човек...“ След върбата идва ред и на копривата като указател за добрата или лоша прогноза... “Болният да пика, та да сипе на зелена коприва, ако изсъхне (копривата) или се попари, (болният) умира...“

Забележете, богомилът-лечител се осланя първо и преди всичко на подсказванията от други природни духове: животинския, растителния. Те са по-близо до Бога, там няма опосредстване през църковната вяра и попския догматизъм. За нашия герой тук най-важен е доказания емпиризъм. Знанието, опита, а не вярата.
Що се отнася до болния, той по принцип е грешник. Щом е болен, значи е нарушил духовната си връзка с природата, обидил е някой от духовете й, а от там и своя.


Виждаме как кратко и точно Учителя, един Съвършен от миналия век, определя съхраняващите основи на здравето в човешкия организъм и не се съмняваме повече, че той е един прероден богомил.
„Здравето на човека зависи от четири неща, от силата на неговия дух, от добротата на неговата душа, от светлината на неговия ум, от мекотата на неговото сърце...“

Последното го уголемих, понеже все едно го чета от книга за индиански шамански практики .


--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
PMUsers Website
Top

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020