www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Архангеловден


  Reply to this topicStart new topic

> Архангеловден, Денят на Свободата
anti666
Публикувано на: 8.11.2010, 17:10
Quote Post
Днес Колелото на живота се завъртя отново до 8 ноември, денят на Арханхел Михаил или както го знаем, Архангеловден. Преди няколко дни беше голямата задушница, в която душите на починалите ни близки идват от долния свят за да ни навестят и да ни припомнят неща, които сме забравили. На този ден Плеядите, най-българското съзвездие са в зенита си на нощното Небе.
На този ден, по времето, когато Византийската империя е била в разцвета си, най-неочаквано като Жар-птица от пепелта на робството възкръства отново България. В нощта на Архангеловден (26.10 по юлианския календар), братята от свещения род Дуло, Асен и Петър обявяват в Търновград въстанието. Единственият документиран случай на индиректна намеса на Колобърския Съвет през Забранените години.

По долу е текста на Анчо Калоянов от "Старобългарското езичество",
Михаил Воин от Потука

Така един особен ден в часа на бика, най-неочаквано от някое древнобългарско Светилище ще бъде обявено отново българското Царство.
Top
iss
Публикувано на: 8.11.2010, 19:48
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06Чудотворна икона на Арахангел Михаил

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)


--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Top
anti666
Quote Post
Отново е Архангеловден, както и се навършват 926 години от последната документирана намеса на колобърите в Забранените години. Освобождаването на Българското царство от византийско робство.

Архангеловден е

Не само БПЦ празнува този ден, но и всички осъзнати Българи. Защото великите Плеяди влизат в зенита си над нас.

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)
Top
anti666
Публикувано на: 8.11.2012, 11:48
Quote Post
Отново е 8-и ениалем, Архангеловден. През 1185-а година по юлианския календар Димитровден (13 дни назад). Отново изтупваме от праха това велико събитие - възкръсването на българския Саракт след десетилетия византийско робство. Един от най-ярките и документирани примери за намеса на колобърския Съвет в Забранените години. Когато наистина оцеляването на България е заложено на карта.

За наше учудване, оказва се че и сред православното духовенство е имало хора, наясно със значението на тази дата. Тази снимка, която направихме в старата църква Св.Архангел Михаил в Трявна красноречиво потвърждава всичко, което сме писали за ролята на Небесното воинство в освобождението на България.
Събитието е станало на 8-и ноемрви 1187 година на празника Архангеловден в чест на безплътните небесни сили

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)
Top
idle
Публикувано на: 8.11.2013, 11:17
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 135
Участник # 1 441
Дата на регистрация: 13-April 08Архангеловден е!
Идва реч пак да се замислим за силата която бди от небето и интересните времена в които живеем!
Честит имен ден Елтимире! Жив и здрав да бъдеш! Поздрави на всички именници!
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 8.11.2013, 15:53
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 301
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Времената са отговорни. Днес Архангелът забива меча си в земята и повелява възстановяването на Българското Царство. Той повелява, което означава, че неизпълнението на тази повеля ще донесе заличаване на Българската държава и разпръскване на българите из други народи и държави.
PMEmail Poster
Top
Канатица
Публикувано на: 8.11.2013, 18:10
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 915
Участник # 1 054
Дата на регистрация: 25-July 07Честито и от мен на всички именници, но най-вече на бай Ангел.


--------------------
"?????? ???? ???????, ?? ???????? ???? - ??? ????? ?? ???? ?? ? ???????"
PM
Top
Ванина
Публикувано на: 8.11.2013, 20:37
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 556
Участник # 5 217
Дата на регистрация: 27-January 13Да ги има Българските чеда съ Лъвски Огнени сърца!
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 8.11.2017, 17:38
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 301
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Слава на Тангра, Животът хранещ Съществуването и неговият Небесен Лик, Тарханът на алпите Мар! Почит и Слава тебе Тархане, Водителю на Небесната Конница, Пазителю на Реда и Хармонията. Ти, който ни въвеждаш, всеки ден в Битие, позволи ни, днес, когато те почитаме, да преминем през Портите, за да бъдем с теб в твоя Небесен Път!
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 8.11.2018, 21:23
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 301
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Братя и сестри, Българи! СЛАВА НА ТАНГРА! Днес е денят на алпа Мар (Слънцето) управител на Бай Терек (Световното Дърво), Владетел на Балкан, тархан на Небесната Конница и Първи сред алпите. Прочитайки "Сказание за Чулман" вие ще бъдете съвсем наясно, откъде се появява в юдаизма и християнството, Архангел Михаил като водач на небесните армии и всички останали негови характеристики. Връщането на Изконната ни Вяра, разкъсва булото, под което бяха скрити нейните искри и пламъци, за да може днес, в навечерието на настъпващият мрак да запалите с тях огън в пещерата на вашата душа и вашият дом. Това, което съм длъжен да кажа е, че днешният ден е символ на отвореният пространствено времеви канал до Плеядите, при който пътуването до тях, до Прародината, до България е възможно най-безпроблемно. Затова архангел Михаил е "душевадец", този който отвежда душите от земята на Небето. Благословен да си Алпе Мар, Ти, който ни освобождаваш от земното, за да живеем в в чертозите на Тангра, в клоните на Бай Терек ( планетни системи, звезди и галактики) наравно с Алпите, наши съ-създатели! Каквото е на Тангра, То е на Тангра и е Вечност!
Днес е и денят, при който старата година си отива и се отваря вратата за идването на новата!
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 7.11.2021, 10:54
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 301
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Та, т. нар. архангелова задушница е просто кулминацията на случващото се в месец сигер алем (октомври) в който правим помени за починалите. Логически, тази кулминация се преплита със следващият месец тугерем (ноември), който е месецът за молене. В Плеядният ни календар, той е свързан с кулминацията на Стожарите/Плеядите и времето им, в което те изпълняват функцията на Стражи, непозволявайки на своеволните алпи да нарушават забраната на Тангра и да прекосяват "стената" ограждаща Слънчевата ни система. Затова юдаизмът говори за "Господ на Силите";))) , а ние с епрекланяме пред паметта на загиналите воини на България. В Тенгриянството, алпът Кубар Бабай, обикновено води небесното войнство от алпи, когато не спи. Когато спи, го замества Чулман, който поради любовта си към хората, може да включи някой земен човек в защитата на пространството на Слънчевата ни система. Първият човек, който е включен е Таргитай/Таргиз.


сигер алем, сигезем – октомври; съгъдем (месец за помени на починалите) –
тугерем - ноември тайрем (месeц за молене)
PMEmail Poster
Top

Topic Options Reply to this topicStart new topic

 

Нови участници
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 20/4/2020
hamza 1/4/2020