www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Българската Нова година


Страници: (6) « първа ... 2 3 [4] 5 6  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topic

> Българската Нова година, Еднажден
Йордан_13
Публикувано на: 25.12.2018, 15:25
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06А вие, откъде мислите, че баварците са го взели този обичай? Още като прочетох статията, преди време, си казах: това може да е само в Бавария. Ако, Българите познаваха древната си култура, щяха да разберат много от тайните на света, но Българите под Дунав, бяха скопени откъм възможността да се развиват като Българи и да развиват Българското. Затова сега идват апологети, които ги развиват като траки, европейци, евразийци и какво ли не още. Само не и като Българи. Да си Българин е нещо много лошо, нещо много кално...

Маски от дърво и кожа - и в Германия гонят злите сили, но... перхтените
Подобно на кукерите в България, и тези в Германия танцуват и пеят ритуално
25 дек 2018 13:10, Василия Пейчева
9

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2018/12/25/...#comment-newest
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 25.12.2018, 16:37
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06" Горе долу християнските празници припокриват езическите. Компромис един вид. И у нас са се запазили. И много са забравени вече.
Иначе ставало трудна работа с християнизирането."

Така е. Християнските празници на светци, светици и т.н. са покривало на "езическите" такива преди това. Така е. Това е компромис. Компромисът идва, защото дори с меча на римският император Константин, древнобългарското Тенгриянство, не може да бъде заличено. То е Коренно, а ако извадиш Корена, убиваш хората. А на Църквата й трябват миряни. отде да ги вземе? Значи трябва компромис и той се прави. Да, но времето на този Компромис вече отмина, Тенгриянството се върна.

PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 30.12.2018, 22:59
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Искам да се върна на смисъла на Рождественската Нощ.Затова казваме в нея: Болг се роди, Коладе! В тази Нощ на пертуберации и трансформации, Божественото Съзнание ражда отново и винаги Българинът. Затова 22 декември е символ на раждащата Утроба. По този начин, независимо историческият ход и съдбовност, Българинът си остава неунищожим. Българинът е и Млада и Стара Бога. Затова Левски го казва: Времето е в нас, но и ние сме във Времето...! Коледа е най-българският празник, нищо, юе сега го чества куцо и сакато.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 30.12.2018, 23:00
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 062018 била изключително успешна за космонавтиката. Космонавтиката е едно от направленията, в които ние, Българите, трябва да държим първенството. То е нашата стихия, нашата древност. Годината на алпа Дахус, Годината Докс е самото свидетелство за това. Кана Тенгир Фрейр язди светещият Дахус, глиганът Гулинбурсти и преминава с него, през най-тъмните кътчета на Вселената. Това не е само пътуване на Съзнанието, това е и техническо пътуване, в многоизмерността на времепространството. Там, където винаги сме били първи, не бива да оставяме другите да се възползват от нашето. Какво е хвъркатият кон Тулпар в "Сказание за Чулман" и "Сказание за дъщерята на Шан"? Той е техническо средство. Ние сме наистина "Конен народ", но когато волжките българи, по един или друг начин ни свързаха с древните ни епоси, ние ясно видяхме, какво се разбира под "конен народ" (не това, което е в учебниците), защото има и небесни, не само земни "коне". Затова не бива да забравяме, че Космосът е и човешкото ни тяло. Затова, другата ни авангардна дисциплина е генетиката и молекулярната биология и сродните тям. Те също са част от нашата древност, на която алпите са ни учили. Смело напред и без християнски морализъм, там! Ние бяхме с Хурса, ние бяхме и с Майка Умай, когато се конструираха телата и се претворяваха. В този много важен Космос, също не бива да отстъпваме първите си места. Тези две направления ще ни върнат нашата забравена същност на творци на Светове!
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 29.1.2019, 21:42
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Научих, че е починал един последните добри ситовци, на 64 години. То е от тия дето работеха цял живот (шофьор на линейка) и накрая, няма да ползват нищо от пенсията си.

П.П.: Същото се случи с баща ми. Няколко години преди пенсия почина.
Всички тези пари, които е внесъл някой се хрантути с тях!
Аз затова не искам да внасям за пенсия. Искам това да е избор на всеки един човек. Дали да внася за пенсия или не. Искам да разполагам с парите си, а не “държавата”. И да правя с тях каквото си поискам.
Светла им памет!

Г. Н“: Доста хора починаха набързо тези дни. Включително на жена ми бащата - на 66 г. преди десетина дни. И също цял живот е наливал пари за пенсия и сега НИЩО.
Нищо не е случайно. Ръсят по цяла вечер вируси от гадни, по-гадни. Кой рак, кой инфаркт, кой инсулт.
А тази грипна епидемия също е от модерни щамове.

Й. С.: То не е за харесване, но все пак годината е Дахус, аз лично спестих, когато писах за тази година, как ще е, но е ясно, за всеки, който разбира, че Дахус носи смърт, защото неговата задача е да избие българите, възгордяли се от това, че са станали, благодарение на Шурале, красиви като алпа Мар. Спестих го. Но, го подсказах, написвайки го в стих! Който е Поет, го е разбрал.

Годината Дахус има една мрачна от наша гледна точка страна, а тя е Смъртта. Да, но Смъртта е лоша за всеки, който е привързан към материалното съществуване и е Благодат за тези, които обичат Живота. Трябва да бъда разбран правилно, но няма да бъда разбран...

Г. Н.: Който обича Живота - не го е страх от Смърта. И Смърта е врата към Живота.


PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 29.1.2019, 21:43
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Алпът Дахус ни носи и зима и смърт и въпреки това, по-добре е, човек да умре в красивата му прегръдка, отколкото да пукне от подаянията на Бойковият социум и Цветановото правосъдие!

https://scontent.fsof4-1.fna.fbcdn.net/v/t1...1b5&oe=5CBDEB18
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 26.10.2019, 22:58
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Годината Дахус даде енергия за това. Неслучайно го написах. Иначе, евреите начело с Бойко и Ж ГЕРБ си трепеха прасетата, но... в идваща Година на Мишката (Самор), Дахус ще стане динамичен, защото те са взаимосвързани със Самор. Делото на Самор, активира и динамизира Дахус и ще видите вие, "кон боб яде ли и магарето каварма пасе ли;))) Евреи, евреи... торта на човечеството, деца на убърите (маймуночовеци)

"Телепортацията също е една от темите , по които ще се работи в центъра на база на теория на Стивън Хокинг. Според нея два фотона, независимо дали единият е на земята, а другият на края на вселената, те са идентични и е възможно да си комуникират през пространството време база на квантовите явления. „Това е началото на научните изследвания за пренасяне на маса от една точка във вселената в друга. Това не са крайни научни и технологични продукти“, уточни Руменин. По пакета, свързан с квантовата комуникации, ще се правят и изследвания на рака."


Предсказваме земетресения по проект на БАН
Телепортацията също е една от темите, по които ще се работи на база на теория на Стивън Хокинг

http://kanal3.bg/news/105164-Predskazvame-...bRDiw8U8mNtfR2k
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 31.10.2019, 1:36
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

https://www.dnes.bg/sofia/2019/08/09/eros-s...#comment-newest

"Изненадата за археолозите е находката на патерата, завършваща с глава на прасе", обясни доц. Тодор Чобанов.

Ерос с факла... Навремето, гато някой щеше да прави любов и аверът му съ натискаше и той, тоя лаф вървеше: "И за какво си ми там, за да ми светиш ли?";)))

Патера с глава на глиган, да се открие в Годината на Прасчо, а именно древнобългарската година ДОКС, нима си мисли, археологчето от ПП ГЕРБ, че е случайност?! Това е знак от великият алп Дахус (Докс), една закачка към многознайкото Чобанов, на тема древни българи и Тенгриянство.
КОЛКО ЖИВ, КОЛКО РЕАЛНО-ОСЕЗАЕМ Е ДАХУС!
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 31.10.2019, 2:01
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Според Алена годината на глигана няма нищо общо с удара по свиневъдите. "Интересно е да търсим връзка между годината на глигана и чумата по свинете, но глиганът не е канибал, тъй че не той е причината за смъртоносната епидемия. Глиганът в съчетание с Юпитер обаче ни разкрива дали и до каква степен епидемията е могла да бъде спряна и дали разпространението й в България е естествено", разказва астроложката.

http://www.glasove.com/categories/novini/n...XddJX1Ti7h9iFbw

Трябва да знаете, че всички такива като Алена, Бойко доволно им сипва в копанките, редовно - сутрин, обед и вечер, по една проста причина, електората много навикна да се води, по такива прогнози;))) Самият Бойхо дори се води по тях;)))

Аленка, толкова разбира от алпа Докс, колкото Бойко от Тенгриянство. Откога чифутоложките почнаха да се занимават и с Тенгриянският календар? Алпът Дахус е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СМЪРТОНОСЕН, когато трябва!;))) Но, наистина, по-добре е да отстреляме Прасетата на Бойко в Правителството и Парламата, а Алена по кофите!
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 13.11.2019, 1:19
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

Годината Дахус има своите силни отрицателни аспекти, насочени именно към изтреблението на ония от Българите, които са се възгордяли от това, че са получили образа на алпа Мар (Слънцето) и са нападнали алпите, повели с война с тях и са убили много от тях. Той с помощта на редица антибългарско настроени алпи донася Великата Зима, Великият Студ, Ледниковата Епоха на Земята, избивайки възгордялите . Затова Годината е тежка, в лятото има особена тежест и негативизъм. Не върви;))) Алпът Дахус не идва, за да помогне, а да пречисти и прочисти;))) делото на Алп Биката Самор и алпът Яга Албастъй. Затова, ако страдате в тази година, радвайте се, далеч по-тежко, ще е в годината на Алп Биката Самор (Мишката), която поражда поговорката: "Пътят към Ада е постлан с добри намерения". Тя е съюзник на алпа Яга Албастъй. Още по-тежка, ще е Годината Самор, с която ще начене новият 12 годишен календарен цикъл на древнобългарският календар.


https://www.dnes.bg/stranata/2019/08/17/mai...8GdShD2p7wvmwgE
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 19.11.2019, 16:43
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06БТВ-то се сети, че освен планетарната прогноза за времето има и "космическо време";))) От случващото се с "космическото време" зависи какво ще е "планетарното време". Всъщност, в Годината Дахус, която отброява своя последен месец, "Слънчевата зима" е нещо съвсем нормално. Това е, което наричаме "Сънят на Алпите" или "Сънят на Мар". Опасенията на учените са, ако Слънцето не се "събуди", може да имаме малък ледников период, който разбира се, може и да не се изрази непременно в "планетарна зима", а в драстично-катастрофични дисбаланси на климата. Всичко зависи от Годината Самор/Сомор/Тичкан - Мишката, която поставя началото на новият цикъл в древнобългарският календар. Тя е духът на "Женската Свобода".
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 29.11.2019, 1:12
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 159
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Понеже беше изтрито съобщението преди време на Йордан, да припомня. До Новата 6788г, когато започва новия 12 годишен цикъл, остава месец. Годината е на алпа Самор. Каква е тя - който разбрал, разбрал. Та в изтритото съобщение Данчо, който по принцип рядко говори за срещи на хора от Движението (разбирай тенгриани), този път сам предложи да посрещнем Новата година. Защо, не питам.
В кратце, има месец дотогава. Ако някой иска да дойде и да се включи в тази среща - да ни пише на лични, на мен или на Данчо. Все още мястото ще трябва да го уточним, както и логистиката относно това посрещане.
PM
Top
anti666
Публикувано на: 25.12.2019, 22:16
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 159
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Честита Новата 6788 година. Годината на Самор. Посрещнахме я подобаващо и си заслужаваше пътя.

И понеже днес е 25-и декември. Болг се роди Коладо! Днес се роди Коладо! Ние сме във Времето и Времето е в нас.

Тангра ешкесен! Слава на Българския Бог. И на Великата майка Умай
PM
Top
Петър.
Публикувано на: 26.12.2019, 0:11
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 441
Участник # 5 893
Дата на регистрация: 30-March 13Болг се роди Колaдe, тази Вечер, Колaдe!

Бъдете живи и здрави! Желая българите да припознаят себе си в Тенгриянството!

Да бъде Саракта, да бъде Българският Цар!

Слава на Тангра!


--------------------
?? ????????? ???????? ???? ?????,?????????,????????.???????? ???? ???-?????????? ????,???? ? ????????? ??.???? ?? ?????? ???.?? ??????,?? ?? ?? ??????????.?? ?????? ?? ???? ???? ???? ??????????.
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 21.11.2020, 20:57
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Днес е 21 ноември, която можем да приемем като гранична дата за всяка една година в българският календар, от която започва смяната на енергиите на старата година и все по-очетливото присъствие и влияние на енергиите на новата. До 21 декември е точно месец. Ритуалността на този ден съхранена и описана в нашите обичаи свързани със забрани и табуирани наричания и заклинания бива пряко да се свързва с ролята на българинът, при смяната на тези енергии. Това, разбира се е било осъзнато, някога, когато сме можели да работим с Времето. Впоследствие свещено тайнство е било забравено, свещените сили - изгубени и е останала само традицията на обредността, която създава обичаят, който дори да се прави осъзнато е с неосъзнато значение в поколенията, защото "просто така е унаследено и така се прави". Но, ние днес, трябва да върнем съзнанието, защо се прави и какво искаме да постигнем като бъдеще, когато го правим.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Вълчи_празниц...AXLcmbkyAEcRUmw
PMEmail Poster
Top

Topic OptionsСтраници: (6) « първа ... 2 3 [4] 5 6  Reply to this topicStart new topic

 

Нови участници
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 20/4/2020
hamza 1/4/2020