www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Филмът "Срив"


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Филмът "Срив", Collapse (2009)
Канатица
  Публикувано на: 4.5.2011, 9:25
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 916
Участник # 1 054
Дата на регистрация: 25-July 07Предлагам на вашето внимание един донякъде типичен амер. документален филм. Типичен, защото се говори за бъдещето на СЕЩ, защото е насочен към местната общественост с повече от три мозъчни клетки. Обаче филмът е интересен и за нас.
В него се говори за нещо, което тук наричаме Крайните времена, за ефектът на 100-те маймуни, което тук се нарича критична маса. Едно от сравненията на автора беше с трите типажа пътници на "Титаник". Едните, които не вярват, че може да потъне въобще, другите които казват: "Научи ни да строим спасителни лодки" и третите, които просто си пият биричката с картофи и силикон. Сниман през 2009г. филмът е все по-актуален с всеки изминал ден дори и в милата ни Татковина. Сам Майкъл Рупърт отговаря за коя група пътници е филмът (всъщност това е едно събеседване с него). В него се говори за икономическа криза, повишаващи се цени на енергоресурсите и обезценяването на хартията, печатана от Фед. резерв (БНБ).
Невероятно откровена гледна точка на Рупърт. В един момент си проличава искрената му вява в думите които казва, когато се просълзява.
Филмът е с поднадписи на български. Може да се гледа пряко в Мрежата тук:
Част 1
Част 2
Част 3
Част 4
Част 5
Част 6
Част 7
Част последна


--------------------
"?????? ???? ???????, ?? ???????? ???? - ??? ????? ?? ???? ?? ? ???????"
PM
Top
Necromant1
  Публикувано на: 5.5.2011, 18:43
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 55
Участник # 2 584
Дата на регистрация: 28-November 10Филмът е страшен! smil4453a8352265e.gif


--------------------
?????????? ????? ?? ????? ? ??????? ????? ??????, ?????? ??? ??????????. ????? ????????? ?????? ?? ???????????? ?? ????... :/
PM
Top
trak
Публикувано на: 13.1.2015, 17:04
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 690
Участник # 1 912
Дата на регистрация: 21-June 09Не искам да отварям нова тема, но искам да споделя 2 много интересни от различни аспекти филма.
1. The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz . Той е активист и програмист, отказал съзнателно да се подготви и присъедини към групата на управляващите десет хиляди. На 11 г програмира, на 14-год. става съавтор на RSS. Pаботи с Тим Бърнърс-Лий за добри каузи. Бори се срещу SOPA. Съосновател на Start-Ups, впоследствие -Reddit. Съавтор на Guerilla Open Access Manifest. Съпомощник при Creative Commons и активен технически деятел при Open Library. 2009 сваля и публикува 20 милиона страници съдебни решения за ползване от всички граждани, без заплащане. Съдбата на Шварц и делото му, "гениалността му", както външните влияния върху събдата му потвърждават стереотипа, че който не е удобен в САЩ, колкото и голям мозък и талант да е, ще бъде сплашен и ще се самоубие. Който има свежи идеи, прилага ги за доброто на обикновения човек, не печели, но е неудобен - става депресивен и се самоубива. Филмът има различни аспекти и е полезен, дори и само за обща култура. Със смъртта на Шварц се цели да се спалшат евентуалните подръжници и да се спре иновацията и развитието на нива, които не са желани и контролирани.
2. Ние сме легион: Историята на Хактивистите (We Are Legion The Story of the Hacktivists) Изключително показателна е втората част, където Бар обеснява, как се действа в САЩ, когато има неудобни, но уверява, че описаните мерки не са влезли в сила....Интересно е, как аргументира.Иначе филма показва формирането на ранните хактивистки групи и раждането на Анонимните .
И двата документални филма ги има в ютуб на няколко езика.
PM
Top

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020