www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Възможностите на Галерията


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Възможностите на Галерията
anti666
Публикувано на: 1.12.2012, 12:03
Quote Post
В Галерията на Движение "Воини на Тангра" са качени уникални снимки. Те са събирани в продължение на 7 години и има близо 8000 файла. Дори само заради тях си заслужава да поддържаме сайта на платен сървър. Повечето снимки са публикувани единствено тук и са правени след много лишения, катерене по стръмни и дори опасни терени. Основната идея е да покажем как древните ни предци са създали една велика духовност, базирана на старата ни Вяра. Като първи народ на планетата, получили правото да се зоват бел-аси, болг-ари или ХОРа.

Галерията е разделена на подгалерии, като те пък са групирани в отделни албуми. Към повечето снимки са приложени ключови думи (keywords), така че ако използвате търсачката на сайта или "гугъл изображения" и напишете точната дума (например "гумно") да ви излезе търсената снимка.
Top
anti666
Публикувано на: 1.12.2012, 12:09
Quote Post
Друга много полезна опция в Галериятa е да намирате всички снимки от автора на произволно отворен от вас файл. Това може да направите като натиснете на символа "i" в син фон горе вляво от снимката. Той ви отваря допълнителна информация за снимката. От кого е правена, кога е качена, името на оригиналния файл и ключовите думи. Ако погледнете вдясно от името на автора на качения файл има символ на фотоапарат. Като натиснете на него Галерията ще ви отвори всички снимки, които човека е качил досега. Например, ако цъкнете на този символ от произволна снимка на Йордан, ще ви се отворят 81 страници от негови снимки, качвани в продължение на 6 години Пример. Ако някои снимки в страниците не се отварят веднага, пробвайте да ги отворите с друг браузер. При мен с Опера не се отваряха някои, но нямах проблем при Модзилата.

Пиша го това, защото много от нас не са запознати с пълните възможности, които предлага този скромен сайт. Дори аз самият открих тази опция с фотоапарата наскоро. А някои от снимките на наши участници си заслужават вниманието, повярвайте ми!
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06След хакерските атаки, бяха направени някои подобряния в сайта. Вдигнат бе лимита на пощенските кутии, активните участници могат да качват новини и видео без разрешение на администратор и всеки участник може да праща снимки от Галерия направо на имейла си, без да е нужно да ги сваля предварително на диска. Това става, като се отвори снимката в горния десен ъгъл има бутон с опция "изпрати снимката по имейл".
PMEmail Poster
Top
anti666
Quote Post
Само да допълня и аз. Изпращането по пощата на снимки е възможно даже и за гости на сайта. Абсолютно всеки с няколко цъквания може да изпрати снимка от Галерията, без дори да споменава името и точния си емайл. Галерията сама по себе си е уникална библиотека, където за 8 години са събирани снимки, които няма да видите другаде.

Искам да благодаря на хората, които за тия години успяха с фанатична преданост да опазят това национално богатство.
Top
anti666
Quote Post
И още нещо. След като имаме претенции да възстановяваме Саракта, този сайт като негово отражение е един вид и тест за нас самите. Защото ако не успеем да си сложим виртуалния дом в порядък, не можем да имаме претенции за другото. Може да звучи нескромно, но смея да отбележа, че с малки неща за доизкусуряване, този дом е от малкото останали чисти места в родината ни.
А като по-значим център в духовното поле на България - и единствен. С ясни, последователни идеи, структура и възможности.

Оттам идват и несекващите опити, отвътре и отвън, да бъде сринат. На някои им е много неудобен, защото вече се свързва като умален модел за бъдещо управление на държавата.
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Галерията не е под наш контрол. И аз вече почвам да не мога да качвам снимки. Или ми дава, че файла е повреден, или, че е с неподходящия формат или че не може да бъде преместен в албума! Въртя и суча файла всякак за да мога да го вкарам и всеки път ми дава различни съобщения, затова как тоя файл точно не иска да го качи. А тоа е елементарен файл, не е нещо кой знае какво.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Само ще публикувам мнение на участник, без да го посочвам конкретно

"Значи на мен ми се появи проблема с Галерията преди два-три дни. Имах чувството че някой все едно ми скапва файла,тъкмо като го ъплоудвам. Значи кофтито е че работя чрез Windows, защото много програми са ми на него. Но чак пък директна атака през някой от компютрите на регистрираните да подемат ми е малко странно. За съжаление Онези май продължават да се настървяват, а някои директни и конкретни публикации тук много ги дразнят. Като например твоя линк към интервюто на Норбеков или статията с китайския кораб за средиземно море, към която пуснах линк. Точно тогава със снимката на кораба взе да ми дава проблеми... Ванина пусна също доста интересни неща в последните 5 дни. Чак пък толкова да са настъпани пак по мазола..... какво да ти кажа, вече ми писна от простотията и от хорското скотско мислене. Аз на Елтимир разправях как през седмицата срещнах истински неподправен костовист в София-млада жена с престижна професия, обаче със зомбирано изшлайфано мислене.... Бях покъртен и учуден дълбоко, как може да има още такив ахора и то млади, хъх!
Връщам се пак на сайта. Реално системата се конфронтира с нас, ние не я търсим. "
PMEmail Poster
Top
Канатица
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 916
Участник # 1 054
Дата на регистрация: 25-July 07Някаква "Галерия" ли се развива и тук? В тон на станало в това пространство от Балканския полуостров, наричано 51-ва республика от някои.

http://offnews.bg/index.php/201096/pisanch...a-vremenno-dans


--------------------
"?????? ???? ???????, ?? ???????? ???? - ??? ????? ?? ???? ?? ? ???????"
PM
Top
anti666
Quote Post
QUOTE
Галерията не е под наш контрол. И аз вече почвам да не мога да качвам снимки.

Всичко е под наш контрол. Засега само в сайта
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Снимки вече могат да се качват в Галерия.
PMEmail Poster
Top
Ванина
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 556
Участник # 5 217
Дата на регистрация: 27-January 13Някои снимки публикувани въ темите както и главната снимката подъ името на Йорданъ не се виждатъ на компа ми. Предполагамъ че снимките са тежички и за това на слабиятъ ми компъ не излизатъ. Бяхъ качила снимки тея дни въ темите:
http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...?showtopic=3437
http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...pic=2058&st=120
И колкото пъти да умалявахъ размерътъ и резолюция имъ, на моя компъ се явяватъ все празни полета. На вашите компютри дали се виждатъ снимките?
PM
Top
Ванина
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 556
Участник # 5 217
Дата на регистрация: 27-January 13Опитвамъ се да си кача снимка на профила. Предполагамъ че отъ Аватаръ. Но излизаше ми съобщение че нямамъ право да кача снимката. Намаляхъ, намаляхъ стана 52 кб и накрая ми се каза, че профила ми е обновенъ, но реално не се вижда снимката ми. Сега експериментирамъ, съ това първо съобщение отъ какъ качихъ снимка на профила дали ще се яви.
PM
Top
Ванина
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 556
Участник # 5 217
Дата на регистрация: 27-January 13Не, не става. Ми какъ мога да си кача снимка на профила?
PM
Top

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020