Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
Страници: (6) « първа ... 4 5 [6] ( последно съобщение ) | ![]() ![]() |

Йордан_13 |
Публикувано на: 20.1.2024, 23:48
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 16 680 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 ![]() |
М. Н.: Третата дума (ако не са две думи де) "OIERES" е чуденката. За другото Имай мати + арслан е направо цяло чудо го виждаме този надпис, а не е потънал някъде. Особено на сфинкс с женска глава и свастика на гърдите.... 😁
Й. С: Думата е тази "тиерес" и означава "животно" на германски, на датски и т.н. , а не Терес, както Серафима бичи и логично се вързва със по-нататъшното значение "Лъв". Но и тя е с руната Сол, което означава, че тва животно не е обикновено, не е обикновен лъв;))) М. Н.: А то верно О-то не е О, а е с черта през средата. М. Н.: Tieres формата е в родителен падеж, следователно превода може да е и "Майка Умай в лъвска форма", защото tieres arslan трябва да значи "лъвско животно". Й. С>: Съгласен. Аз го набутах набързо превода, вчера, въобще не търсих форми, а и католика беше ми вдигнал много кела с неговите католически ягини деволии и бех "фиу-фиу" готов да ям живи ора, нал и аз съм си лъффффф;)))) |
Йордан_13 |
Публикувано на: 9.2.2025, 18:49
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 16 680 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 ![]() |
Ми никой не краде "Сказание за Чулман", което в своята Втора песен, след първата "Песен за Стара България" е озаглавена "Песен за Илат", т.е. "Песен за Цъфтящата страна", откъдето идва и думата Елада;))) Историята на Илат сиреч Троя цялата е дадена. Това е една голяма българска империя и няма нужда да се доказва "връзката между българи и троянци". След като имаме предание, нямаме нужда от научни доказателства, каквито и да са. Това е все едно евреите да искат научни доказателства за написаната в Старият Завет, еврейска история;))) Ами, не. Тя е даденост и се приема от всички за даденост.
https://skandalno.net/позорният-триумф-на-п...kvxvy0FAB2Z1-_Q Галина Костова: Тоя Иван Драганов даже изкарва и Калоян трак Йордан Стайков/Галина Костова: Всички са траки, идеята е да нямаме общо с Евразия,а с Европа и на вече с елинският и римският свят. Ти виждаш илюстрациите по книгите на Серафимов, дето се продават из Пловдив. Всички илюстрации там са сцени от гръцката митология. Няма, нито едно изображение от находките в Плиска, да речем! Нито едно! Всичко е елинизъм. Толкова е очеизвадно, че чак крещи, но българина е маразно глъфффф! Той иска да е нещо видимо лъскаво;))) Като туземец е!;))) Това си е геополитическа поръчка! Тез хора са мотивирани да пишат така. Платено им е, най-малкото. Иначе има и други услуги, за които могат да го направят. Това, аз го наричам "хибридна война срещу Българите", както те казват, че Русия водела хибридна война срещу Запада, така и аз ще кажа пък, че те водят хибридна война срещу Българите! |
![]() |
![]() ![]() |