www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Чикиите на Серафимов в студията му

Страници: (6) « първа ... 4 5 [6]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topic

> Чикиите на Серафимов в студията му, БАЛКАНСКИЯТ ПРОИЗХОД НА СТАРОБЪЛГАРСКИЯ
Йордан_13
Публикувано на: 20.1.2024, 23:48
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 16 992
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

М. Н.: Третата дума (ако не са две думи де) "OIERES" е чуденката. За другото Имай мати + арслан е направо цяло чудо го виждаме този надпис, а не е потънал някъде. Особено на сфинкс с женска глава и свастика на гърдите.... 😁

Й. С: Думата е тази "тиерес" и означава "животно" на германски, на датски и т.н. , а не Терес, както Серафима бичи и логично се вързва със по-нататъшното значение "Лъв". Но и тя е с руната Сол, което означава, че тва животно не е обикновено, не е обикновен лъв;)))
М. Н.: А то верно О-то не е О, а е с черта през средата.

М. Н.: Tieres формата е в родителен падеж, следователно превода може да е и "Майка Умай в лъвска форма", защото tieres arslan трябва да значи "лъвско животно".

Й. С>:
Съгласен. Аз го набутах набързо превода, вчера, въобще не търсих форми, а и католика беше ми вдигнал много кела с неговите католически ягини деволии и бех "фиу-фиу" готов да ям живи ора, нал и аз съм си лъффффф;))))
PMEmail Poster
Йордан_13
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 16 992
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

Ми никой не краде "Сказание за Чулман", което в своята Втора песен, след първата "Песен за Стара България" е озаглавена "Песен за Илат", т.е. "Песен за Цъфтящата страна", откъдето идва и думата Елада;))) Историята на Илат сиреч Троя цялата е дадена. Това е една голяма българска империя и няма нужда да се доказва "връзката между българи и троянци". След като имаме предание, нямаме нужда от научни доказателства, каквито и да са. Това е все едно евреите да искат научни доказателства за написаната в Старият Завет, еврейска история;))) Ами, не. Тя е даденост и се приема от всички за даденост.

https://skandalno.net/позорният-триумф-на-п...kvxvy0FAB2Z1-_Q

Галина Костова: Тоя Иван Драганов даже изкарва и Калоян трак
Йордан Стайков/Галина Костова: Всички са траки, идеята е да нямаме общо с Евразия,а с Европа и на вече с елинският и римският свят. Ти виждаш илюстрациите по книгите на Серафимов, дето се продават из Пловдив. Всички илюстрации там са сцени от гръцката митология. Няма, нито едно изображение от находките в Плиска, да речем! Нито едно! Всичко е елинизъм. Толкова е очеизвадно, че чак крещи, но българина е маразно глъфффф! Той иска да е нещо видимо лъскаво;))) Като туземец е!;))) Това си е геополитическа поръчка! Тез хора са мотивирани да пишат така. Платено им е, най-малкото. Иначе има и други услуги, за които могат да го направят. Това, аз го наричам "хибридна война срещу Българите", както те казват, че Русия водела хибридна война срещу Запада, така и аз ще кажа пък, че те водят хибридна война срещу Българите!
PMEmail Poster
anti666
Публикувано на: 26.7.2025, 14:07
Quote Post

Отдаден

Група: Участници
Съобщения: 2 458
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06

QUOTE (trak @ 24.10.2014, 22:22 )
От описа на Берлинската библиотека излиза следната информация:

В "Die Handschriften-verzeichnisse der Königlichen Bibliothek zu Berlin" от средата на 19 век в първата част, "Ръкописи със смесено съдържание"  на страница 46 се обяснява във връзка с Дийц, че има фолие (21 б, абзац 7) с разказ за въпроси, които гръцки кайзер задава на халифа Муавия. Авторът на разказа е Абу Абдала ал Динавари.
Teкстът е на османски. Съществува микрофилм. Тази част на сбирката не е дигитализирана.
Приема се, че става дума за император Ираклий (610-641) и е цитиран изчезнал византийски ръкопис от VII в. Текстът бил преписан през XVII в. от някой си Бакр, заимствал информацията за бог Тангра от арабизирания ирански теолог Абу Мохамед Абдаллах ибн Кутайба ал Динавари (828-889).

Точно за този микрофилм, който не е сканиран, става дума. Текстът е на старо-османски и е открит от наша участничка, която лично е посетила въпросната библиотека, но не е получила достъп до него.
PM

Topic OptionsСтраници: (6) « първа ... 4 5 [6]  Reply to this topicStart new topic

Нови участници
rodop 30/8/2025
RuMan 27/7/2025
Венци1 12/7/2025
Лъчезар 19/6/2025
Венцислав 19/6/2025