www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Сборник-извлек от виртуалния Саракт


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Сборник-извлек от виртуалния Саракт, Работна тема
Канатица
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 916
Участник # 1 054
Дата на регистрация: 25-July 07Създавам тази тема като естествено развитие на същата от "Сметка за набиране на средства". Тук е необходимо да изкажете вашето мнение и идеи за структурата на текста, както и всякакви предложения за попълване на сборника с материали. В действителност има много за отсяване и препрочитане - помощ ще е необходима.

Тук връзка към темата в зародиш: http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...opic=1630&st=75--------------------
"?????? ???? ???????, ?? ???????? ???? - ??? ????? ?? ???? ?? ? ???????"
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 175
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Това е една твърде тежка и сложна задача. Много сложна, тъй като обхваща много теми - духовност, политика, икономика, социология, с една дума, леки текстове и слаби решения в него не могат да бъдатъ сложени. Трябват си хора, които да работят във всяко едно от тия направления - политика, икономика, социология, духовност и взаимно да се допълват. Много сложна задача, при липсата на качествени хора, за които парите не са всичко. Най-вероятно, няма да можем да намерим хора, копито да извлекът основните идеи в тези направления от този форум, затова смятам,ч е трябва да се започва и работи дял, по дял. Както си го направил почнал си един-два дяла, но не е лесно.
Примерно сега, гледам за възникването на Тегрианството - степни истории. Тази Вера възниква тук, на Балканите, както и Българите като народ възникват тук. Трябва да се актуализират тези неща спрямо вече Истината за произхода и Вярата. Дори първото царство, това на Умай е тук, на Балканите. Свидетелство за това са култовите керамични фигури на бременни жени от праисторическите ни могили символизиращи Великата Майка Умай. Много е тънък леда и се изисква умение да се ходи по него.
Трябва да се уточни, че поради липса на записана информация за имената на алпите, ползваме епоса на Волжките Българи. Щото не можем да си позволим произволни наименования.
Нещата трябва малко да се посъкратят, материалите стават много дълги, съвременният читател, не обича да чете дълги текстове, отвикнал е да чете книги, затова ще му омръзнат дългите обяснения. Според мене, нещата трябва просто да се постулират с известни обяснения, но не дълги.
Това е изключително трудна задача, знам, защото често се налага да пиша такива неща, понеже върху мене непрекъснато се изсипва "дъжд от Небето" и не трябва да изпусна нито една капка. Небето сега иска да излее нови неща и няма да ме остави да работя пълноценно по тоя сборник, то ме тика в неизследвани и нарочно скрити територии. Затова мога да дам менние и да направя редакции на това-онова. Хубаво е да се позлва освен "сказание за Чулман" и "Джагфар Тарихи", когато се пише за произход и т.н. и т.н.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 175
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06А колко е важен тоя сборник е ясно, щото некои вече почнаха да правят от Тенгрианството универсална Вера, в духа на модните тенденции на глобализма, християнството, юдаизма, исляма, като отхвърля народностният му характер. А некви резани от Помак, пък оскверниха Седмолъчицата. Тенгрианството е станало планетарно, без да е глобалистко.

Ето тук

http://lib2.podelise.ru/docs/3130/index-43649.html#481428

И моят отговор
====================================================
Значи тука искам да уточня - Тенгрианството е Българска етнична Вера. Повтарям пак: Българска етнична Вера. То не е създадено, за да бъде глобално, както християнството, както исляма, както дори юдаизма, чието разпространение се нарича прозелитизъм. Разпространението на Тенгрианството е свързано с движението на народността ни по земното кълбо и създаваните от нея Империи, които стават своеобразни центрове на Българска култура и духовност. Ако други народи са вибрирали и са хармонирали с тази култура и духовност, са ги приемали и са ставали тенгриани, а някои направо са се вливали в етничния състав на Българският народ, поради, което говорим за Българска етнична общност и родствени народи. Като най-древна Вера, Тенгрианството няма стратегия за разпространение като религия. Второ, ние приветстваме тези Българи, които виждат единението на Българският народ по света чрез възвръщане на Тенгрианството и освобождаване на исляма и християнството като изповед. Те са на Правият Път.
Затова моля, всеки, който иска да бъде глобалист и либерал, да не бъде тенгрианин. Тенгрианството е етнично-центрично, за него гумно и изразител е единството и целостта на народността, а не някакви "общочовешки ценности". Като толкова много ви прилягат "общочовешки ценности" си бъдете ристиени или квито там други щете.
PMEmail Poster
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 136
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11Задачата е обемна и тежка, но реално погледнато за около 6 месеца целенасочен труд трима човека могат да го изпълнят.
Всеки си има функция, която се определя от Горе - от нещата, които му привличат интереса. Йордан изкарва постоянно на бял свят нови и нови незаменими данни едва ли ще е удачно за 6 месеца да вади цитати от форума през свободното време. Значи тук трябва да се организираме и с участието на по-старите участници, които знаят горе-долу какво и кога е писано и наистина да класираме данните по съдържание.
Сега за да не боксува работата и да не си пишем празни пожелания - предлагам да вземем най-напред да оформим точки, които ще са съдържанието на Сборника. Тук дори не мога да започно за предлагам по същество. Единствено съм сигурен, че централно място темата трябва да се върти около връщането на Тангра като Бог на българите и свързаното с това издигане на Саракт България. Това е опасно да се говори за установяване на някакво универсално тенгрианство - защото такава постъпка не предполага издигането на българския Саракт. Докато издигането на Тангра като Бог на българите задължително е свързано с установяването на Саракт. Няма да има файда за народа и държавата и за всеки отделен българин ако се въведе сред другите вероизповедания и тенгрианството - да си имаме Тенгрианско вероизповедание наред с Мюфтийството и БПЦ ама управлението на държавата да си остане това педерастко неолиберално извращение. Ние ще можем спокойно да предявим претенции към всички светилища - което означава сериозна част от територията на държавата, но управлението и законите ще си остават същата простотия и профанизъм така че резултата от подобни претенции ще е нулев. Поне такова е моето разбиране. Тенгрианството трябва да е държавна религия и когато се отвори някоя гробница или се откие светилище - реликвите не да се изнасят и излагат по музеи, а държавната политика да налага автентичното им възстановяване и съхранение на тези ключови обекти и светини. Това е отделна тема но е само пример. Същевременно, Тенгрианството като държавна религия ще налага съответни политики във финансовата сфера, данъчна политика, социална политика - всичките сектори от съвременния живот трябва да се преустроят от гледата точка на тенгрианския мироглед и да се сътворят един ден такива закони. Та Сборника е призван да даде насоките на това развитие и мисля че във форума я има необходимата база за такова съдържание.

Та най-общо бих предложил този Сборник да има две големи точки: 1. Тангра и 2. Тенгриански мироглед.
В първата част се описва всичко за Неговата същност, отхвърлят се заблудите, заковават се историческите факти. Все пак България е била основен фактор в историята на света докато тенгрианството е била държавна вяра.
Във втората част вече говорим за Саракта като проява на Неговата воля на Средната земя - тоест как трябва държавата да отрази Вярата.

Това може да изглежда малко като книжките на Волен - "ето какво ще направя като гласувате за мене". Аз си го представям по-скоро като пътеводител за търсенията на идните управници, които са отворили Съзнанието си за тези истини. Тоест ние не очакваме да вземем властта чрез някаква пропаганда а да дадем насоки на онези които предстои да управляват как да работят от Светлината.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020