Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |

Йордан_13 |
Публикувано на: 20.12.2018, 1:12
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 16 747 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 ![]() |
Ааааааа, Кулаааааа
![]() ![]() ![]() Когато бяхме там, какво казах? Че отдолу лежи ВЕЛИК ХРАМ! И сравних могилата със Свещената Планина! Все по-загадъчни разкрития около "Малтепе" https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vse...dV9UmMzfvNoZBcU "Откритие на века" ли е пирамидалната гробница в могилата Малтепе край Пловдив Какви щети на гробницата са нанесли иманярите и коя е историческата личност, положена в нея? https://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/v...aj-maltepe.html Кисьов, засега си връщам думите назад. Така съм съгласен - няма аналог нито с Римската култура, нито с т. нар. тракийски гробници". Това е, не просто "откритието на века", вие не знаете какво сте открили. ТОВА Е ДРЕВНОБЪЛГАРСКИЯТ "МАЙ-ЮЛ" ИЛИ ДЖОК-ЙОРТИ. Но, пирамидална сграда с кула, това е "Май-юл". Относно теб, Григорова, ако не беше от БТВ, щях да ти говоря за Тенгриянството и щяхме, може би, да направим предавания за него! Дори мои близки приятели, не бяха поискали това. Те търсеха, някакви траки ![]() СЛАВА НА ТАНГРА! И сега да зачетем "фалшификатът" Джагфар Тарихи: " Той живял 300 години и бил истински праведник, за което след земната му смърт Тангра го пренесъл на осмото небе. Погребали го в седем-етажна кула- гробница. Гробниците-кули на другите владетели и знатни жители самарците наричали в памет на Мар “Май-юлъ” (“Пътят на [праведния] Мар [към небето]”), тъй като искали Всевишния да им дари същите милости след смъртта. А бедните, които не можели да построят гробници, били погребвани в планински пещери. По-късно, когато българите отишли в степите, започнали да изкопават погребалните пещери в земята… Освен това самарците издигали Молитвени Кули или “Джок Йортъ”. Тези здания имали 3 или 7 етажа… " |
Йордан_13 |
Публикувано на: 20.12.2018, 1:58
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 16 747 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 ![]() |
Хайде, да го публикувам;))) Ето това е "Джок-йорти" - Молитвената Кула на нашите предци. Не се, безпокойте, тези изображения, там са повече от едно;))) Но, точно това не съм го открил. Открих други, също много интересни. Тук тя е представена като раннохристиянска черква, хахахахахаха, хихихи... Гъди, гъди, гъди, ранни християнчета;))) Открил съм ги, мисля, че знам, къде е била и кулата;))) Но... някой археолог, трябва да ми направи темане;)))
Страниците са от книгата на лилковският краевед, Ангел Личков "Лилково - камъни, богове, руни". Написаният текст в тях, също. http://www.voininatangra.org/modules/xcgal.../10544/37-1.jpg http://www.voininatangra.org/modules/xcgal.../10544/38-1.jpg |
Йордан_13 |
Публикувано на: 5.4.2021, 13:33
|
![]() Украйна-Урус Булгар! Не е гръцка структура, а или "май -юл" или "джок-йорт"! Чисто българска постройка! Можехте да разрушите Мал тепе при село Маноле и да скриете тайната на неговата кула, но тук вече, не можете! Не можете! Аааааааааааааааааааааааааааааааааа.... В Годината Шегор, че ви йебем!;))) " Той живял 300 години и бил истински праведник, за което след земната му смърт Тангра го пренесъл на осмото небе. Погребали го в седем-етажна кула-гробница. Гробниците-кули на другите владетели и знатни жители самарците наричали в памет на Мар “Май-юлъ” (“Пътят на [праведния] Мар [към небето]”), тъй като искали Всевишния да им дари същите милости след смъртта. А бедните, които не можели да построят гробници, били погребвани в планински пещери. По-късно, когато българите отишли в степите, започнали да изкопават погребалните пещери в земята… Освен това самарците издигали Молитвени Кули или “Джок Йортъ”. Тези здания имали 3 или 7 етажа… " |
![]() |
![]() ![]() |