www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Годината Бури Барс - Година Трета


Страници: (3) 1 2 [3]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topic

> Годината Бури Барс - Година Трета
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 088
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11Интересно това се развива от 15 години, но нещата с институциите не вървят по-добре - напротив - става по-зле: старите проблеми не се разрешават, а се задълбочават и нови възникват постоянно, а ние нещо не може да реагираме. Най-често да драснем някоя реплика из нета или айде да свалиме някой кмет или премиер когато е наболяло положението, но само за да дойде по-голям лешпер. А реално да се гради нещо и да се завземат някакви позиции не може и да става дума. Защото това не става без обществена масирана организация. Но пък виждам хората, които преди скачаха по площадите си седнаха на г.з и си оправиха нещата без много шум, без въпросните моше-та и разните партийни лумпени и си живеят благо сред развалините на някогашната държава - някогашна империя, и дори не мислят по важните въпроси. А нови активисти не идват и да видим какво ще стане. То може и това да е нашата революция - ние да сме си добре, а държавата да си катастрофира. Това със сигурност е иновация в държавното управление и обществените дела, ако приемем, че някога системата ще катастрофира сама и всички ще разберат, че сме били прави. Все още има надежда - поне общественото мнение е стабилно - масите не подлежат на манипулация заради неформалните връзки в обществото. За това се провали ваксинацията, за това хората не гласуват, и за това сега народа не подкрепя изпращането на оръжие за Украйна. Това е нашият анклав - информацията тече светкавично между малкото останали българи по манталитет. Но сме под тежка обсада и незнам до кога ще издържим.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 27.4.2022, 10:46
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 301
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (18j @ 27.4.2022, 7:38 )
Интересно това се развива от 15 години, но нещата с институциите не вървят по-добре - напротив - става по-зле: старите проблеми не се разрешават, а се задълбочават и нови възникват постоянно, а ние нещо не може да реагираме. Най-често да драснем някоя реплика из нета или айде да свалиме някой кмет или премиер когато е наболяло положението, но само за да дойде по-голям лешпер. А реално да се гради нещо и да се завземат някакви позиции не може и да става дума. Защото това не става без обществена масирана организация. Но пък виждам хората, които преди скачаха по площадите си седнаха на г.з и си оправиха нещата без много шум, без въпросните моше-та и разните партийни лумпени и си живеят благо сред развалините на някогашната държава - някогашна империя, и дори не мислят по важните въпроси. А нови активисти не идват и да видим какво ще стане. То може и това да е нашата революция - ние да сме си добре, а държавата да си катастрофира. Това със сигурност е иновация в държавното управление и обществените дела, ако приемем, че някога системата ще катастрофира сама и всички ще разберат, че сме били прави. Все още има надежда - поне общественото мнение е стабилно - масите не подлежат на манипулация заради неформалните връзки в обществото. За това се провали ваксинацията, за това хората не гласуват, и за това сега народа не подкрепя изпращането на оръжие за Украйна. Това е нашият анклав - информацията тече светкавично между малкото останали българи по манталитет. Но сме под тежка обсада и незнам до кога ще издържим.

Институционално и на държавно ниво имаме гниенето на трупа на Българската държава. Когато един труп се разпада, се получава точно това, за което говориш. Ясно е, че ще минем през това, преди години го писах даже, че няма как да се строи Саракт без този вид "държава", за която Българите не са приоритет, а всякак други, тя трябва да си отиде.
С нея си отива и голяма част от населението, което я е изповядало и я е поддържало. Така. Дотук добре smil4334ad8a149e0.gif Нашият голям проблем е след това, че ние нямаме осъзнатост от останалите да се гради нещо ново. Просто го няма Съзнанието, затова се отива нперекъснато към идеята за личното спасение, т.е. изграждането на личният Саракт, който обаче, не всякога е успешен, дългосрочно успешен. Но е някаква временен изход на спасение от ситуацията. Така и с тези активисти, за които говориш. Не може да се оцелее дълго без общностна организация, защото самите ние, като личности не сме съвършени smil4334ad8a149e0.gif Необходимостта от такава стои. Проблема е, че нашата личностна индивидуалност е толкова силна, че докато се разгради, за да може да служи на цялото, ще трябва да се страда дълго. Това е един труден и мъчителен процес, защото нова държава се прави с нови хора, не просто физически нови, а като съзнание. А дори в много от нашите хора има стари разбирания. А ние като личности сме временни на тази земя. Затова говорих, че мнозина от нас, няма да доживеят да видят тази проекция на Бъдещето, реализирана в настоящето. Поне не в този живот. Затова повечето минават към личното самоспасение. Но това е краткосрочно, а не дългосрочно решение. По-добре да се работи за промяна на съзнанието, което виждам в някои от нашите хора на моменти, как избухва и те правят внезапно нещо, което не биха и помислили да направят преди. Но трябва още работа. Още работа трябва в Първият Кръг, защото той ще трябва да е образец за другите. Затова не се бърза. Закъде да бързаме? За да се получи като сега, при Киро и Лена?;)))
PMEmail Poster
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 088
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11То в момента който и да застане да 'управлява' ще катастрофира. Правителството на днешния ден е жертвения агнец за бъдещето на България. Аз исках това да е бойко, да знаем, че той и неговия модел доведоха катастрофата, но Тангра намери начин да въвлече все повече и повече играчи от прехода и обкръжаващи персонажи, които смучат от кръвта на държавата и паразитират на гърба на обществото без никакъв съществен принос, а напротив - паразитират върху разбитата държавност, без усещането, че тя умира.
Днешното правителство какво е - някаква структура - т.нар. "тинк танк" от един чефут, един педераст и един наркоман с техните любовници, които дори не са имали капацитета да развият за 10 години някакъв идеологически модел, с който да вървят напред. Пълна нула. У нас е пълно с такива нули - принадлежат на нечия пета колона и стоят в засада. Засмукали милиони за издръжки на офиси, враткат си някакви грантчета и дори не правят усилие да развиват обществена дейност. Ние превъртяхме времето и натиснахме олигархията и соросоидите да си покажат скритите козове - а те били само бити карти.
Не обичам да сравнявам едните безродници с другите, с което един вид изтъкваш един от лагерите, но нито 1 от предните еничарски правителства не е стояло безучастно 3 месеца докато бензина върви нагоре. Винаги до сега - щом е тръгнел нагоре бензина - нормализирането на цената е ставало приоритет за правителството - дори и при първия борисов и при съра-гей. Та инструментите са лични срещи, по неформалин път, официални срещи с ръководители на корпорацията, дори дипломатически совалки - докато не се спре повишението. А самата държава има инструменти като акциз и ддс - в цената на горивото, които може да се доведе до 40% намаление. И това се е обсъждало и предния път когато бензина стана 2.80. Е да ама сега са в управлението най-простите михлюзи от всички партии и естествено обществото цялото се равнява по върха т.е. изпростява крайно. Дори не се обсъждат мерки за стабилизиране на цените, за овладяване на икономиката. Скоро инфлацията ще е такава, че те ще трябва да индексират заплатите, което ще доведе до ново нарастване на цените - защото частника от къде да вземе пари за увеличението - от купувача. И ето виждаме - синдикатите 'подкрепят' работодателите, че бюджета трябва да подпомогне фирмите в различни сектори, за да може да се увеличат заплатите. Само че бюджета няма да 'помогне' защото е фалирал - така че увеличението ще стане за сметка на вов инфлационен цикъл. Затова се казва спирала на инфлацята - то няма спиране. Ако тръгне - може да се овладее за 3 до 5 години. Това дори не се обсъжда. Дори оня лумпен от вгъзраждане няма никаква концепция - заобиколен от разни лаладжии некомпетенти. Нямат нито доктрина, нито идеология - само лаладжийски лозунги. Гледам, че приемат някакв изказ, който е всякаш взет от тука, от сайта, обаче няма покритие, няма хипотеза. Само едно просто "ние сме единствената алтернатива" без да е подплатено с морален и концептуален багаж - затова изглежда смешно. Какво има костя - 5 кредита и 1000 снимки в медиите, а и къща на езерото във Варна - пак на кредит! Ще му се изприщи устата като говори тия свещени слова и ще му окапят пръстите като ги пише.
Това е вакуум, който ще засмуче нещо ново в пространството - със сигурност. Със сигурност посолствата и оригархията не могат да изкарат нищо смислено - вакуум във вакуума е това - черна дупка. Но обществото е разнебитено просто трябва неформалните кръгове изведнъж да скочат и да вземат нещата - първоначално с риск от терор от службите, но те като вземеш властта стават твоите служби. То не значи "ние тука" , които сме 10 човека на кръст. За да вземеш държавата и да върви трябват хиляди единомислие.
Та за това си мислех - копнеех по близкото минало - когато имаше избори след избори... Дали щяха така да се изказват тия тъпанари и да действат за войната в Украйна, ако всички са в кампания, а правителството е служебно? Едва ли! Ваксинацията за това се протака - от части заради изборите. Ейй такъв рахат за народа и такова напрежение за олигархията. Избори - те трябва да са креативни, да обмислят всяка приказка всеки ход. Това ги изтощава - соросоидите не могат да си движат проектите, грантовете текат, държавата блокирана, няма какво да се отчита като дейност - малко свеж въздух за обществото. И така правителството не решава проблеми, а само прави глупости! Така че - нека бъдат избори отново!


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top

Topic OptionsСтраници: (3) 1 2 [3]  Reply to this topicStart new topic

 

Нови участници
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 20/4/2020
hamza 1/4/2020