www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Годината Кук Куян Дванш (на Небесния Заек) -


Страници: (2) 1 [2]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topic

> Годината Кук Куян Дванш (на Небесния Заек) -, година четвърта
Йордан_13
Публикувано на: 31.5.2023, 20:54
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 661
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06" Гледам пуснал си в темата за Небесния Заек, че тези дъждове този сезон са точно на място. Това мисля е направо благодат. Иначе става едно сухо и прашно и като отиде така до Октомври - Ноември ще се изнервят много всички. Пустинното време, тази година започна още през Март. Добре че удари вълната с дъждове, иначе директно трябва да се пишем в друга климатична зона-сахарската. А българинът не е готов за това. Обича да му е топличко, но не е подготвен за пустинята... А тя дебне, защото той изсече горите. "
========================================
Миналата година добавихме към символа на Кубар на Огнището, символа на Джил (вятъра) в дъждовен контекст. Тази година, просто увеличих този символ с още един;))) Хареса ми така, миналата година, как валя и за тази година подобрих нещата, още в тази посока. Още един дъждовен Джил! Така, сега вече е добре, догодина, нема да прибавям повече. Всичко е тучно, зелено, много добре. Иначе има хора, мрънкат, ама то на всички не мой да угодиш. Още из древността е призоваван дъжда. Дори е имало специални съдове, които се се чупели за ритуала, в неолита, например, където по съдовете е изобразен косо падащ дъжд, както на други съдове има растения и т.н. Сега, сичку е в оранжерии с автоматика, сензори, торови разтвори, всичко автоматично се подава и ей ти, домати цела зима. Разрушил си един път, естествената система, почваш да си правиш изкуствена такава, за да оцелееш... Защо?

Д. Р.:
...ще ти копирам малко за да не го изгубя...според ханти и манси за тяхната "Калташ" :
"...В.Н. Чернецова, „старите хора казват, че тя има само три маски (заек, гъска и бреза)“... В една от заклинателните песни, адресирани до Калташ, тя се характеризир... Вижте повече

Й. С./Д. Р.: Аз Куян само в позитивен контекст го барах в наричането, дето ми дойде. Малко гу ограничих в разрушителните му аспекти или им придадох позитивно развитие. Лека гадинка съм си с чувство за хумор и ирония над обективния свят. Ако доживея следващия цикъл до Куян и съм в кондиция, тогава ша му мисла, кво, що и защо;))) Да видим, къф ще е света след като Наречем целия 12-сет годишен цикъл, хахахахах... Може би, ако го бех оставил, да са вихри, например, щеше да разруши доста градове из Турция и другаде по света, но аз реших, да използваме енергията му в позитивен контекст като Билге - Мъдрост. Така че, Годината Куян, нема се усети, вероятно почти никак и с нищо кое знае, какво особено външно, но велико богатство ще придаде вътре. Капитал.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 15.6.2023, 13:45
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 661
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Абе, мръсните и гадни евреи банкери, могат да искат много работи, но аз съм фалирал отдавна и съм презрял Златото на Яга! Презрете, Златото на Яга и всички те ще умрат! Света ще се промени! Вие ги поддържате с вашите лични амбиции за живота свързани с материалното! Ако тези амбиции се превърнат в творчески търсения, тогава материалното ще се промени и Златото на Яга няма да има решаващата роля в него!

Депутатите одобриха закона за частния фалит
До момента физическите лица не можеха да се обявят в несъстоятелност

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2023/06/15/dep...#comment-newest
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 11.8.2023, 17:14
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 661
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06
https://www.youtube.com/watch?v=noYL3tWvZeI

Дрън-дрън:))) Започваме с бруталната критика, т.е. с нашия разказ, не този на болшевиките-евреи и масони, налазили тези части на Родопите. Към тях включвам, основно Валерия Фол и стоящия зад нея Библиотекарски институт на болшевиките-евреи и масони. Пътка ви майчина;))) Всички тези Салкин-Малкин, Гергова-Мергова, младото момче, което го познавам и което е под пряката юрисдикция на Валерия Фол, Димитър Байряков ли, как беше (вей байряка, Байряков) беше и накраа Владо Петров от Пловдив, виден болшевишки деец и комунист, антибългарин по подразбиране, т.е. интернационалист. Така, значи, в целият този клип говори единствено Валерия Фол и Библиотекарите милиционери чрез проксита, които са т. нар. "учени". Да сме наясно, че те, не са Българи, т.е. те са всякакви други. Това е една гледна точка на антибългаризма. Според мен, абсолютно неадекватно е смесването на двете светилища Острец и Щутаграда, и второто е направено с пропагандна цел, мястото да се превземем идейно и да се обвърже с т.нар. "беси", без никакви доказателства за това! Ако ще се говори за Острец, да се говори само за Острец и околността. Байряков много добре знае, че аз съм отчасти доволно запознат с нея. Както се вижда и от артефактите, Ситовският надпис, няма общо със символите от Острец;))) Но, поставянето им във филма в една плоскост цели умишлено и вредно внушение. Това е Спекулация с главно "С" и Измама с главно "И".
Първом да кажа: и двете места Острец и Щутаграда са праисторически. Значи, това, което се намира са последните пластове, които касаят късножелязната епоха в нейните последни стадии и античността, но това не е цялата история на тези места, а част от нея! Престъпно внушение е, това, което се показва на филма! Острец е светилище от раннобронзовата епоха. Точно по пътя, по който се качва Гергова се качвах аз, когато този път беше прокарван. Тогава булдозера беше извадил керамика от РБЕ;))) Така, ранният пласт е изтикан надолу по склоновете на върха. Там трябва да се търси, ако може да се намери. Щутаграда е праисторическо селище и светилище от късният неолит и съществува по сведения чак до падането на този край от турците като укрепена твърдина, вероятно преминаваща тук в ромейски, ту в български ръце и част от укрепената система от крепости по Северодоропската яка, която със сигурност е била изградена от Източната римска империя и насочена срещу нападенията на българите;))) Остатък от него (от Щут) е селището Щют (така му е точно изписано името), открито от един мой приятел като име в османските регистри и намерено на терен от самия мен. По-късно то става махала на Ситово, а вероятно кампанията за изтурчване през 1669 на Ситово, прекратява съществуването му. Аз съм го констатирал, руините му на терен, но няма да ги кажа, за да правите туризъм, пътки майни затлачени. Архитектурата му няма общо с днешното Ситово, например. Ние не искаме туризъм и да печелите вие, недостойните, алчните и гнусните на наш гръб! Не искаме хора, които правят туризъм тук, разберете го! Туризма е престъпление срещу древността и престъпление срещу Бъдещето! Не си мислете, че всичко е толкова просто, г-да библиотекари, пътки майни затлачени;))) Просто е за Валерия Фол, г-жа Никоя, както я наричам, Антибългарката! Писна ми от тази г-жа и нейната енергетика в Българската държава! Да си отива вече по реда си! Не е желана в Свещена България! България е за Българите, не за траките! Траки няма! Ще видите вие, твари на Яга!
Така, понятието "беси". Това е жреческа каста, т.е. свещено понятие. Намерете го като значение в Египет. Понятието е свързано със Свещеният Огън и Свещеното Огнище. Свещеното Огнище е изцяло българска, свещена тенгриянска атрибутност! То е внесено в Тракия по времето на бащата на Терес Първи. Искам това да се знае, преди това не е съществувало! На тукашния език, то се нарича Раудеб и оттук идва името Родопа - планина на Свещения Огън, на Свещеното Огнище! Всеки едно родопско светилище е имало такова Огнище, преместваемо или не и то е Българско, Българско! Тука, траки няма! Няма! Това, което виждаме, като артефакти на Острец са свидетелства за почитането на няколко древнобългарски алпи станали гръцки богове. Свастиката е символ на алпа Биргюн, станал Перун, впоследствие през късната античност, но е възможно да е присвоен символ и на алпа Субан Субаш, който е всъщност въпросният Загрей. Неговият символ в тенгриянството е Х. Времето, за което говорим, късножелязната епоха и античността е време на силна елинизация на Родопите и съответната борба срещу нея. Тук, трябва да отбележа - "Свети Илия", това е алпа Урус Баръс Кубар, който е превърнат от гърците в Зевс. Той застава начело като небесен бог в средиземноморската и егейска българска диаспора, но иначе е поднебесен, въздушен;))) в тенгриянството. Но, именно той е, който учи българите на грънчарство и металургия и прекратява докерамичният неолит;)))) Затова сатрите, т.нар. владеят металургията. Така. Учете се, бе, галфони! Затова имаме "Свети Илия" върху старите светилища на Урус Баръс Кубар , който ползва небесният огън на алпа Мар (Слънцето) като копие Саръджа или Важдра както е в Тибет, например;))) или това е познатата ни светкавица и гръмотевица, която пак е свързана със Свещеното Огнище, на което за първи път Кубар Бури учи българите на металургия и грънчарство. Кво да ви кажа, науката ви е напълно безполезна към днешна дата или нейната полезност, хайда да кажем е в доброто занаятчийство и черноработничество. Мога да уточня, че този огън се ползва през алпа Угер Шегор (бика), но ще стане много сложно за вас, археолозите. Затова на Илинден се коли теле за курбан, но това никой не може да го обясни, ако не е тенгриянин и не знае връзката между Шегор Бика и Кубар (вълка, лъва, снежният барс). На Щутаграда, не се наблюдават ярки следи от елинизация и дори ромеизация! Затова не може да се съпоставя с Острец, много ви моля!;))) Някои места са устояли, други - не! Острец, не е устоял! При него има в късната желязна епоха едно смесване на божества и култове. Нещо, много характерно за античността в Елада и описано от Павзаний;))) Там ще видим, че в едно светилище обикновено се изповядат няколко божества. Жезъла-кадуцей на Острец е символ на Хермес в елинизма и има тенгриянски аналог в Кук Куян Дванш (Небесният Заек), като самият кадуцей е аналог на древнобългарският тризъбец. Нещата не са толкова прости и повърхностни. Атрибутите преминават от божество в божество, видоизменят се понякога, но препредаването на тази атрибутност е дело на Небесният заек - Кук Куян (Кук-небесен, Куян - заек) или Хермес при гърците. До неговата поява, имаме строга атрибутивност и личностни характеристики на божествата. Змията е символ на Умай Бийке Артимас. Просто тълкувам символите на Острец. "Марина черква" е светилище на Умай бийке Отене (Атина ), Огнената Майка , както е в тенгриянството и затова, това светилище, трябва да се възприема като естествено продължение на Острец! Там имаме раннобронзова, а на Марина черква, къснобронзова към ранножелязна. Но най-важният връх в древнобългарският култ е връх Самара - върхът, символ на Тангра! Около него, недалече има още други светилища, но в Самара е Истината! Символиката по съдовете може да бъде обяснена само с древнобългарското тенгриянство, нито Валерия "Фол" ще може да ви обясни, нито някой друг, защото за нея траките са безписмени, нека се върнем, на фундамента на "тракийският орфизъм", изповядан от Александър "Фол". Траките са безписмени, моля ви се;))) Точка! Българите, обаче са писмени. Сега, да ви казвам, че Ситовският надпис е български, няма смисъл, самият Черноризец Храбър казва какво, аха: "Прочее преди славяните нямаха книги, но бидейки езичници, четяха и гадаеха с черти и резки. Когато се кръстиха, бяха принудени [да пишат] славянската реч с римски и с гръцки букви без устроение." Ето ви Ситовският надпис: "черти и резки". Междувпрочем, такава е и скитската писменост по времето на Атей (кана субиги Атай), например, в 4 век пр. хр. но тези, черти и резки, да отбележим, не е посочено от Черноризец Храбър, точно какви са;))) Това е другата, голяма уловка;))) Така че, много въпроси, остават открити и ви Заповядвам, да не спекулирате с тях! Само заради тези спекулации, ако сте живи, след време ще ви опандизя;))) Гледайте да приключите жизненият си път, по-рано;))), за да избегнете срама!
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 661
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06
Индия се преименува на Бхарат
Гостите на Г-20 вече получиха покани за вечеря в събота с новото име на страната
https://www.segabg.com/…/cat…/indiya-se-preimenuva-na-bharat


Сега забележете, ние наричаме на Свещеното огнище в четирите посоки на света, Годуната Дванш, но тази енергия не остава само при българите, особено не остава, когато българите са неспособни да я ползват. Неспособността да усвоиш енергиите на Тангра, защото Дванш е нищо повече от планетарна еманация, лъч на Тангра, защото имаш некви лични предпочитания към некой друг алп, (Заека ти се струва незначителен), това води до лична житейска и общодържавна катастрофа! Малкото Зайче е най-значимият български алп, глупци! Той стои на Кръстопътя на Времето! АКО ПРОПУСНЕТЕ ДВАНШ, КАКТО ЩЕ И НАПРАВИТЕ, НЯМА ДА ИМАТЕ, АБСОЛЮТНО НИКАКВО БЪДЕЩЕ, ОЩЕ ОТСЕГА СЕ ОБЕСЕТЕ!
Но, индийците, хахахаха, те имат вътрешни канали за този тип енергии, защото на тях липсва спекулативният европейски ум, който е нарцистичният ум! Нарцистичният ум! Дванш ви вади от нарцисизма и ви казва: "Вижте вашата Галатея!" Вижте себе си в сънародника си! Не гледайте себе си, глупци! Вие сте прашинка, есенен листопад! И така: "Куян, Куян, ах, палавник голям, какво направи ти? Небе със земя ти размени, създаде нови бъднини, под тях е новата земя, на българите, майчица добра!" Това е енергия за преосноваване на държавността! Браво на индийците! ДА ЖИВЕЕ БХАРАТА! БЪЛГАРИТЕ - ГЛУПЦИ!
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 12.9.2023, 16:39
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 661
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Мине са не мине и краставицата в града ми върже... И глей кво нещо е българина, нема си посее, да си я полива и да си бере и яде, ами чуждото е по-сладко... Пловдив се напълни с бездарни, но гладни селяци! Ами, селяци, нал виждати, краставицата в саксия я гледам и става! ;))) Мой ли сте толкова бездарни, нагли и безпардонни герговчета, чи се гледати от "Държавата" да земити? После, "възраждане на българските села". Как ще стане? С тия дето в града крадат краставиците, после ще дойдат и горе да ми крадат краставиците?!;))) Такива, знаете, кво ги чака:))) Днес берат плодовете на цветчетата, утре ще им гризат коренчетата;))))
А па жолтата ми праскова от семка;))) върза и народи, не си е работа. Та се наложи да обера прасковите откъм улицата, за да не се катери добитъка по оградата, за да ги бере кат краставиците;))) Ама вижте сега, аз съм си поискал от Куян тва изобилие и тази година, егоистично си задържах част от него, при мен;))) Защо, да го оставям на вас? За да го изсерете безсмислено?:))) "Джуанъш, Джуанъш, ти дай богата ръж с хиляди зърна и йощ по толкова деца;))) " Вий, кво си мислите? Че наричанията са празни приказки? Умението да се общува с Небето е смисълът на живота на Земята! Да го перефразирам: образованието ви прави добри и прилежни слуги на Яга, а посвещението ви освобождава от него!
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 661
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Йордан Стайков
Отговор
4 мин
Bonnafe Laurent, Слуга на Яга Албасти, златолюбец ненаситен;))) твоето злато няма никаква сила над небесните! ;))) Ти пълзи вечно, златото е тежко, тези, които имат криле, летят!;))) Слава на Тангра!
Bonnafe Laurent
Йордан Стайков Аз съм частен заемодател, давам на заем личните си средства. Давам обезпечени и необезпечени заеми
Размер на кредита: 4000 лв. _ 50 000 000 лв
Продължителност на заема: 6 месеца - 10 години
Лихвен процент: 3% годишно
Цел на кредита: Всички
Вид заем: Всички
LTV: 85-95%
Без неустойка за предплащане, бързо и надеждно финансиране.
За повече информация:
Изпратете ми лично съобщение
PMEmail Poster
Top

Topic OptionsСтраници: (2) 1 [2]  Reply to this topicStart new topic

 

Нови участници
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 20/4/2020
hamza 1/4/2020