www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Годината Дилом (на Змията) - година шеста

Страници: (3) 1 2 [3]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topic

> Годината Дилом (на Змията) - година шеста
Йордан_13
Публикувано на: 21.5.2025, 10:26
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 16 785
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

"Няма такова нещо като щастлива сама жена. Защото ако в живота на мъжа жената е комплимент, в живота на жената мъжът е необходимост."

И какво точно лошо е казала? Мъжът е необходимост! Ето, последната случка, точно това показа:))) - Необходим съм ти, нали? - Необходим си ми! Хххм;))) Но, замислям дори да не и вдигна телефона, макар, да сме се вече договорили, както и жените го правят често! "Чудех се, дали да ти вдигна телефона";))) Да, сега вече са чудиш, ама преди не се чудеше! "Жената е комплимент". Зависи какво се разбира под това "комплимент";))) Но, определено може да бъде много тежко наказание, не комплимент! Така че, за много мъже, жените са много тежко наказание, макар те, да не го възприемат така, самите жени. Ще видите вий една Зорница!;))) Аз още не съм започнал да се развихрям по темата! И имам какво да кажа, което не е добро! Ааааааааа, да се разберем! Жените не са "свещена крава". Която жена се възприема кат такава е, Индия! Там са на почит свещените крави!;)))
Наистина, за жената е много трудно да каже, кога е щастлива. Малко са такива жени, които могат да кажат, че са щастливи.
- Защо го взе? Този мъж не е за теб?
- Ами, защото само той не пиеше;)))
Как после да говорим за щастие? Хм? Избор на най-малкото зло от познатият кръг мъже. Това не е добър избор. Но, този избор вече създава семейството, в което мъжа е виновен! Нещата винаги имат две страни и сега в съвремието, особено последните 20-сет години, тенденцията жените да господстват, защото мъжа по принцип не става;))) И когато е така, сетете се, за другите избори, които сте имали и защо не сте се спрели на тях. Как сте избрали? С ума или със сърцето? Ако избора със сърцето ви е донесъл страдание, това е съдба, през която трябва да минете. Това не е неправилен избор. Неправилният избор, най-често се получава, когато се избира с ума, пресметливо житейски и най-вече, ако послушам сърцето си, какво ще кажат хората, как ще стоя в социума с такъв мъж? ;))) Слушайте сърцето си, не пресметливият си ум! За него имаме поговорката: 'Хитра лисана с двата крака в капана!"

"Не на феминизма!"

Тук пак е абсолютно права!;))) Навремето, кат каеше нещо дядо ми и аз отивах при баба ми, да я питам, защо така, нали? И тя, казваше така: - Щом дядо ти е казал така, значи е прав! Беше ми направило впечатление, че тя може да се оплакваше, че той например е сгрешил с къщата и излишно я е набутал в село, но казваше: - Каквото-това, дядо ти трябва да се слуша! На него съм кръстен, хъ-хъ-хъ,хъ;))) Та, така. Тя може да беше недоволна, но никога не влезе в пререкание с мъжа си, публично, не оспори правотата му, хъ. Това не е слабост, тя не беше слаба вътрешно, според мен, това беше някакъв особен вид смирение пред съдбата. Сега, такива жени, вече няма.

"Жената е щастлива само когато обгрижва, а не когато обгрижват нея."
„Да родиш дете на един мъж е най-голямата форма на възхищение към него".
===================================================
За първото не е напълно права;))) Природата на женският принцип е да обгрижва. Грижата и обгрижването са част от майчинството. Както се казваше навремето : "Във всяка жена дреме една милосърдна сестра." Това е мъжка поговорка. Или както сега, една позната беше дошла на гости, пием си ракийка и ми разправя: - Еми, карам му са, как нема да му са карам на мъжа ми, ходи един такъв запуснат, мърляв и хората ще кажат: тази жена не се грижи за него!;))) Тя е Сомор по българският календар;))) Но, тука има и друга страна: грижата е взаимност и е израз на самата сърдечна взаимност между двама човека, т.е. ако жената се грижи, мъжа също трябва да полага всеотдайната грижа, която получава. Това е Хармонията. Понякога, Съдбата е начертана така че, по-голямата тежест пада на жената, но се случва и да е върху мъжа. Не бива да се гледа, кой каква тежест носи, а дали това носене води до хармония и щастие. Защото по принцип повечето връзки между двойките са съдбовни и тежестта на грижата е неравномерна, защото се учат различни уроци чрез съдбовната взаимност между двамата. Любовта е да не допуснеш съмнението, че с твоята грижа се прецакваш. Не, не се прецакваш. Това е урок, който трябва да научиш. Не трябва Взаимността да се поставя на Везна! Мъжете трябва да обгрижват жените и семейството си, което са създали, реципрочно на грижата, която получават.
Да, да родиш дете от един мъж е форма на възхищение от него, ако не е принуда, т.е. насилствен акт, но и то да заплодиш една жена също е форма на възхищение от нея;))), ако не е насилствен акт! Това е една взаимна екстаза - детето! Взаимна екстаза! Сливането на душите - сливане на телата - нова физическа форма на живота. Ама било грешка... Децата не са грешка;))), те просто си идват. Това е. Както ние сме дошли и както са дошли другите преди нас. Всеки идва чрез някого!
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 21.5.2025, 10:28
Quote Post

Админ

Участник # 544

"Няма такова нещо като щастлива сама жена. Защото ако в живота на мъжа жената е комплимент, в живота на жената мъжът е необходимост."

И какво точно лошо е казала? Мъжът е необходимост! Ето, последната случка, точно това показа:))) - Необходим съм ти, нали? - Необходим си ми! Хххм;))) Но, замислям дори да не и вдигна телефона, макар, да сме се вече договорили, както и жените го правят често! "Чудех се, дали да ти вдигна телефона";))) Да, сега вече са чудиш, ама преди не се чудеше! "Жената е комплимент". Зависи какво се разбира под това "комплимент";))) Но, определено може да бъде много тежко наказание, не комплимент! Така че, за много мъже, жените са много тежко наказание, макар те, да не го възприемат така, самите жени. Ще видите вий една Зорница!;))) Аз още не съм започнал да се развихрям по темата! И имам какво да кажа, което не е добро! Ааааааааа, да се разберем! Жените не са "свещена крава". Която жена се възприема кат такава е, Индия! Там са на почит свещените крави!;)))
Наистина, за жената е много трудно да каже, кога е щастлива. Малко са такива жени, които могат да кажат, че са щастливи.
- Защо го взе? Този мъж не е за теб?
- Ами, защото само той не пиеше;)))
Как после да говорим за щастие? Хм? Избор на най-малкото зло от познатият кръг мъже. Това не е добър избор. Но, този избор вече създава семейството, в което мъжа е виновен! Нещата винаги имат две страни и сега в съвремието, особено последните 20-сет години, тенденцията жените да господстват, защото мъжа по принцип не става;))) И когато е така, сетете се, за другите избори, които сте имали и защо не сте се спрели на тях. Как сте избрали? С ума или със сърцето? Ако избора със сърцето ви е донесъл страдание, това е съдба, през която трябва да минете. Това не е неправилен избор. Неправилният избор, най-често се получава, когато се избира с ума, пресметливо житейски и най-вече, ако послушам сърцето си, какво ще кажат хората, как ще стоя в социума с такъв мъж? ;))) Слушайте сърцето си, не пресметливият си ум! За него имаме поговорката: 'Хитра лисана с двата крака в капана!"

"Не на феминизма!"

Тук пак е абсолютно права!;))) Навремето, кат каеше нещо дядо ми и аз отивах при баба ми, да я питам, защо така, нали? И тя, казваше така: - Щом дядо ти е казал така, значи е прав! Беше ми направило впечатление, че тя може да се оплакваше, че той например е сгрешил с къщата и излишно я е набутал в село, но казваше: - Каквото-това, дядо ти трябва да се слуша! На него съм кръстен, хъ-хъ-хъ,хъ;))) Та, така. Тя може да беше недоволна, но никога не влезе в пререкание с мъжа си, публично, не оспори правотата му, хъ. Това не е слабост, тя не беше слаба вътрешно, според мен, това беше някакъв особен вид смирение пред съдбата. Сега, такива жени, вече няма.

"Жената е щастлива само когато обгрижва, а не когато обгрижват нея."
„Да родиш дете на един мъж е най-голямата форма на възхищение към него".
===================================================
За първото не е напълно права;))) Природата на женският принцип е да обгрижва. Грижата и обгрижването са част от майчинството. Както се казваше навремето : "Във всяка жена дреме една милосърдна сестра." Това е мъжка поговорка. Или както сега, една позната беше дошла на гости, пием си ракийка и ми разправя: - Еми, карам му са, как нема да му са карам на мъжа ми, ходи един такъв запуснат, мърляв и хората ще кажат: тази жена не се грижи за него!;))) Тя е Сомор по българският календар;))) Но, тука има и друга страна: грижата е взаимност и е израз на самата сърдечна взаимност между двама човека, т.е. ако жената се грижи, мъжа също трябва да полага всеотдайната грижа, която получава. Това е Хармонията. Понякога, Съдбата е начертана така че, по-голямата тежест пада на жената, но се случва и да е върху мъжа. Не бива да се гледа, кой каква тежест носи, а дали това носене води до хармония и щастие. Защото по принцип повечето връзки между двойките са съдбовни и тежестта на грижата е неравномерна, защото се учат различни уроци чрез съдбовната взаимност между двамата. Любовта е да не допуснеш съмнението, че с твоята грижа се прецакваш. Не, не се прецакваш. Това е урок, който трябва да научиш. Не трябва Взаимността да се поставя на Везна! Мъжете трябва да обгрижват жените и семейството си, което са създали, реципрочно на грижата, която получават.
Да, да родиш дете от един мъж е форма на възхищение от него, ако не е принуда, т.е. насилствен акт, но и то да заплодиш една жена също е форма на възхищение от нея;))), ако не е насилствен акт! Това е една взаимна екстаза - детето! Взаимна екстаза! Сливането на душите - сливане на телата - нова физическа форма на живота. Ама било грешка... Децата не са грешка;))), те просто си идват. Това е. Както ние сме дошли и както са дошли другите преди нас. Всеки идва чрез някого!

Българките в Годината Дилом требе да осъзнаат, че те са каквито са, оти са праени от българският маж!;))) Кога чужденец прави момиче на българка, не е онова, което е;))) някак си липсва онзи аромат, онзи вътрешен чар, мекота и красота. Затова, българката се отличава от другите жени на планетата именно по тази вътрешна красота, този вътрешен чар, този вътрешен аромат. Затова отношението към българските мъже, трябва да е коренно различно от днешното. Българката няма нужда от права, като западняшките жени, ние нямаме нужда от феминизъм, нямаме нужда от демонстрация на върховенството на жената и в семейството и в социума. Трябва да се разбере едно - българският мъж огрубява, когато психически е мачкан от жената. И това не унищожава само българският мъж и той изчезва, унищожава и самата българка. Това е самоубийство! Българката обича да командва;))) но това е голямо умение, защото изисква голяма вътрешна владяност, обича да хитрува, обича да демонстрира всички възможни женски тънкости, но дами, не забравяйте, вие сте правени от баща българин и той ви познава много добре. Вие сте, самият него. С една дума: подходът трябва да бъде сменен към българският мъж, ако искате да го има. Иначе, може да се продължи със сегашната тенденция и да се самоубием.
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 21.5.2025, 10:56
Quote Post

Админ

Участник # 544

https://drive.google.com/file/d/1rvxssWApSU...?usp=drive_link

Идеално;))) Аз съм удовлетворен:))) Златото на Яга се топи и той въвежда ограничения, за да съхрани количествата му. Тази криза в златото се дължи на Българияsmil4341944e6b0c8.gif А мен, както знаете ма боли хуя за Яга и неговото злато. То е като воденичен камък на шията на всеки, който създава личният си бит чрез него. Прережете възела и оставете златото да намери собственика си, а вие сами ще си изплувате на повърхността. Иначе, потъвате заедно със златото, както навремето тузите. Затва ви говорих, че Българина не принадлежи на парите;))) и това, че не сме секли свои български монети е поради безсребърната тенгриянска култура;))) Дедите ни са знаели: златото не принадлежи на човека, то е собственост на тъма тархана и затова са го закопавале в земята. Ползвали са го като културна стойност и след това са го закопавале. Да сте видели при нас, златото да излиза от трезор? ;))) Не, всичкото се намира при изкопни работи. Ние, сега го откопаваме, за да се заробим стабилно! Не може, хем тако, хем вако - хем да ползвате благините на 6.6.6. и да искате България да се оправи. България не може да съществува под белега на Звяра сиреч на Яга. Спасението е винаги лично, но ако отхвърлите "белега на Звяра" като съзнание и бит спасявате не само себе си. Благодатта на Тангра храни Огъня, Златото на Яга - Огънят пояжда. Този Огън е и Дилом - Змия Огън! От Ене - Огнената Майка! Гравитацията на златото не само трябва да бъде изгорена като икономика, като социум, но и като съзнание! В последното играе роля Дилом!
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 21.5.2025, 13:19
Quote Post

Админ

Участник # 544

https://drive.google.com/file/d/1cwoh2dWBG-...?usp=drive_link

Нали се досещаш, че толкова малко момиче, няма как да обобщава по този начин, освен, ако не го е чула от баща си;))) Да допуснем, обаче, че не го е чула отникъде. Това е опитността и преценката за света, с която детето си идва. Преражда се. За мене, нал съм ти думал, човек си иди с целият си багаж, добър или лош и в земният си път развръща този багаж подобно цъфтежа на цвете. Междувпрочем, това е бъдещата прогресистка-еволюционистка, защото на един по-късен етап, щом света е гаден, той трябва да се поправи. Разбира се, тя няма да върши тази работа, ще я свършат мъжете. Горките мъже;))) Хубавото е, че отдавна ще съм умрял!;)))Разбира се, най-големият проблем ще дойде, гат требе да коригираш себе си, за да станеш по-хубав;))) Тогава разбираш, колко трудно е това и че не е така лесно да се промени света. Ако, обаче успееш да коригираш себе си, ше успееш и със света.

https://drive.google.com/file/d/14PCnzuZZQI...?usp=drive_link

E, те, ето ви руската Зорница Гюрова;))) Да ви го каже, право куме в очи, инак, ако го кажа аз, съм лош;))) Да го каже пак жена на жените;))) Да не кайте чи съм насилник, тиранин и еди какъв си и тва го казват обикновено жени, дето са си по природа такива. Зорница просто го казва по друг начин постулирайки определени житейски правила и норми на поведение и отношение. Аз съм ви казал: Ако сте достатъчно широки по душа и сърце, по никакъв начин не бихте имали интимни и семейни проблеми и дори общуването с друга жена или мъж, не би предизвикало във вас чувството за собственост. Свободата, която можеш да дадеш на другият е неговата житейска стабилност и сигурност. Тя е Любовта във висшето й качество.
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 26.5.2025, 18:47
Quote Post

Админ

Участник # 544

https://www.24chasa.bg/biznes/article/20579910

Ми кво да ви каа, сега;))) Ако погледнете централният сюжет от нарисуваното от нас върху Свещеното Огнище - двуглавата орлица Артимас вписана в Слънцето, ша разберете;))) Ся, Любчо Цонев са напънал да обяснява есхарите... Те не били есхари... Да, не са. Абе, ела и виж. Правя ви го, наживо;))) Онова, дето е било и за което сега пишете научни статии ви го праа наживо. Ша видите кура къф е;))) Как требе са ой да са добива глината, да са бърка, за да са подготви със съответната гладкост... И след това, а са зографиса. Ма, тва не е лесно. Ама биле пукали огнищата, понеже ги опалвале адин пат само. Гат са прибави достатъчно фин пясък, пукането се намалява в пъти и е много малко. Ама требе си фин пясък;))) И тва са добива;))) И дървата са добиват и подготвят. Всичко е предварително. На следващата година, праели ново огнище. Така е. Аз, обаче почнах го пала 2 пъте в Годината;))) С амбицията за 4-ри, да обхвана слънцестоенията и равноденствията;))) И не го места, понеже за тва си требе место, а и е доста усилие за сам човек. Честно казано, на мен, Свещеното Огнище като материален израз не ми е потреба, на мен лично, ма Небето го иска;))) Аз мога, само с мисълта си да случа тва, дето искам;))) Особено, га требе са ощават пеерасити;)))

Знаеш ли, Любчо как пазим зографията?:))) Да ти улесня научната работа. Тя наистина е нанесена върху мократа глина и секо поставяне, дори на съчки връз нея ша я ройне;))) Хоп и тук другият трик;))) Кося трева и я превръщам в сено;))) Още една дейност. Не ти стига глината, пясъка, съчките, шишарките и дървата, ами си требет и поне 2 големи купчини със сено;))) сухо сено! Върху мократа глина напластяваме дебел пласт сено;))) връз него сухите съчки, средни дърва и по-големи дърва и палим, като всичко това е разпределено равномерно върху цялата площ, не кат ваште траки, дету ги е мързяло да подготват огнищата, как си требе - при нас всичко се разпределя по цялата площ;))) за да се получи някаква равномерност на изпичането и запечатването на зографията;))) И след това до датата, зографията се пази от дъждовете и снеговете със съвременни средства;)))
PMEmail Poster

Topic OptionsСтраници: (3) 1 2 [3]  Reply to this topicStart new topic

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020