www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Годината Дилом (на Змията) - година шеста

Страници: (5) « първа ... 3 4 [5]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topic

> Годината Дилом (на Змията) - година шеста
Йордан_13
Публикувано на: 12.10.2025, 17:23
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 17 196
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

QUOTE (anti666 @ 4.10.2025, 14:19 )
И мен силно ма дразнят, но Саракта се създава с хора . С кой тогава? Елти ги събираше секакви и после ревеше от тях. Бил съм там, башкирите са под робство, също толкова перфидно, колкото тук. За да дойде Саракта, трябва да има два конпонента в хората - да са българи и с българско самосъзнание . Комбинацията от двете в критична маса я няма нито тук, нито там. Като се видяхме ти го казах, Небесните сили дори да ни помагат, няма да ни дадат Победата на тепсия

Tо това е ясно, че ги няма хората. Затова Наричането, с което беше наречена Годинара Дилом е пределно ясно - смяна на населението. И то този процес, се стартира още с Годината Дванш, но Дванш и Дилом винаги са били свързани. По един или друг начин, новото население ще дойде, нали не говорим за резани кавали, кочани и бръснати сливи, говорим, че, необходимото за целта население ще дойде. Иначе, няма с кого. То няма с кого една ракия да изпиеш, па камо ли, да правиш нещо повече smil4334ad8a149e0.gif А, що се отнася до башкирите, тук говорим за тази част от тях и то се вижда, че това са точно определени хора, която явно имат нивото да представялват този народ в момента в духовният план, не политическият и с които ние сме в един общ духовен Дом, т.е. с тях можем да общуваме чрез идейните матрици и символи на Тенгриянството и тук езика, както се вижда отпада, това е вид телепатия. Има и други хора такива със сигурност. Например, очаквам иранците да отговорят в Годината Имен Ат Мар, но ще видим.
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 12.10.2025, 17:29
Quote Post

Админ

Участник # 544

https://www.youtube.com/shorts/JEnAiNL222w

Корените на тази песен са в България в Наричането на Годината Дилом. В Башкирия има хора, които имат антени улавят мисъл-формите. Тука въобще не става въпрос за език;))) камо ли за тюркски език или турски;))) както турците сега се опитват да се присламчат към Тенгриянството. Но, Тенгриянството не е въпрос на език, а на общ идеен свят, на общ Дом;))) Ето, аз го изрекох на български, Дилом попадна в точните хора и те го пресъздадоха в случая на техният си език, башкирският, но го пресъздадоха точно. И то не става въпрос само за песента Хумай, но за песента Йола и за песента Кил Котом - Душа, ела, последната от която изразява важна част от посланията в Наричането на Годината Дилом. Кил Котом, дори е много по-велика, защото вече показва разбиране на същността на тази Година от българският календар. Но, това за първи път се случва, да има обмен на мисъл форми и някой да те чува, щото в България обикновено не ме чуват, да не говоря, че не ме и разбират. Би трябвало да се срамуват, българите. Би трябвало да се срамуват и да ревнуват, естествено;))) Да видим сега с Годината Имен, дали например дали иранците ще ме чуят, понеже дават нишани, че могат да работят с енергията на Годината Имен Ат Мар, Годината на Коня, Слънцето и Българският мъж. Ще го видим и него в тази година;)))
PMEmail Poster
anti666
Публикувано на: 18.10.2025, 8:59
Quote Post

Отдаден

Група: Участници
Съобщения: 2 490
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06

QUOTE (Йордан_13 @ 12.10.2025, 20:23 )
Tо това е ясно, че ги няма хората. Затова Наричането, с което беше наречена Годинара Дилом е пределно ясно - смяна на населението. И то този процес, се стартира още с Годината Дванш, но Дванш и Дилом винаги са били свързани. По един или друг начин, новото население ще дойде, нали не говорим за резани кавали, кочани и бръснати сливи, говорим, че, необходимото за целта население ще дойде. Иначе, няма с кого..

Писал съм го и преди, проблемът е че ако чакаме да се сбъдне това Наричане и да се появят нови хора с друго мислене, това ще е още едно поколение. Забранените години така или иначе свръшват в средата на 60-те години, в края на стоте цикъла, наложени от Колобърското Проклятие. Ние с теб няма да сме вече между живите на Средния свят, което мен не ме бърка ако действително дойде това поколение българи.

Но....затова и Домът на Натан е определил друг срок - 2030г., който е след 5 години. И ако те успеят, това поколение просто няма да го има или ще бъде поробено още от детската си люлка.

Точно затова си направих труда да изровя какво е писал Елтимир в Кръгове. Отне ми време, но го намерих, точния пасаж е в "Кръгове-Въведение"
Последният Кам, живял по време на Владетеля Расате повелил дълго да живеем с маски. Като изкупление заради погубените петдесет и два верни боилски рода. Те заплатили с кръв верността си към Тангра. Присъдата на оставащите била да плащаме с мълчание. По-малко от сто години остават до края на прокобения Срок, но ще е прекалено късно за България, ако чакаме докрай. Неколцина измежду знаещите решиха да изнесат на бял свят дълго скривани знания. Всеки изнесе своя дял. Всеки определи какъв да бъде ключът за тълкуване, преграждащ пътя пред невежи и злоумишлени. Пред лекомислени приятели и пред врагове. Малко е изреченото направо, без завоалираност. Съществуват многобройни забрани, възпиращи заповеди, чието нарушаване е немислимо. Изключително трудна задача се оказа съвместяването на задължителните предписания с нуждата от всеобщо възвестяване. Като при това трябваше да придадем нова форма на прадревната извечна Вяра, форма, съответстваща на новите човешки разбирания. Доколко сме успели в осъществяване на замисленото, ще покажат настъпващите последици
PM
anti666
Публикувано на: 19.10.2025, 17:46
Quote Post

Отдаден

Участник # 700

Също така имаме чисто демографски проблем. Към днешна дата на територията на Дунавска България на едно новородено бългаско бебе се раждат две циганета от етносите. Ясно е, че след 20-30 години, те ще имат претенциите към българчето и дори враговете ни да не се прераждат повече на нашата земя, още от рождение е заложена демографска бомба срещу българските деца.
PM
Йордан_13
Публикувано на: 21.10.2025, 10:56
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (anti666 @ 19.10.2025, 19:46 )
Също така имаме чисто демографски проблем. Към днешна дата на територията на Дунавска България на едно новородено бългаско бебе се раждат две циганета от етносите. Ясно е, че след 20-30 години, те ще имат претенциите към българчето и дори враговете ни да не се прераждат повече на нашата земя, още от рождение е заложена демографска бомба срещу българските деца.

Условията да се развъждат циганите и да имат право на живот са създадени именно от тези преродени Врагове. Те са и тези, дето ги ползват за извършване на физически труд и дейности, защото нямало българи за целта. Например, аз, никога досега не съм ползвал и един циганин да ми върши някаква работа. Върша си я сам, колкото да ми е трудно и каквото да ми коства. Наскоро наливахме циментови плочи на един приятел. Той ни събра, извика този, този, този и този, обсъдихме някои неща по работата и така... Бригадата бе изцяло от българи smil4334ad8a149e0.gif , което бе отбелязано като чудо. Да и не се скарахме, което е пак чудо smil4334ad8a149e0.gif Значи може, стига да се иска или обстоятелствата да го изискват.
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 21.10.2025, 11:53
Quote Post

Админ

Участник # 544

Историята като разказ - факти, сюжети, интерпретации, История.bg - 20.10.2025
https://www.youtube.com/watch?v=rRKk0IDSfWw

Нивото на населението е каквото такова, така че нивото на учените е също каквото такова;))), но появата на алтернативни исторически твърдения от хора от народа, не от учените е много по-дълбок процес, отколкото си представят самите учени и могат въобще да си представят, тъй като, тука става въпрос за преродени души, които в древността са отхвърляли българското, т.е. това са душите на нашите Врагове и те днес са принудени да живеят в България и да се наричат българи;)) Това е историческата карма, която ги връща на земята за преодоляване на отрицанието. Вижда се, че личностите, които създават подобни теории се опитват да приравнят своята предишната историческа принадлежност към българската, но с омразата и омерзението към всичко българско и по този начин да разбият тази скала, която ги подтиска и гнети. Те са длъжни по рождение да бъдат българи, но това ги гнети и те пораждат един вътрешен в бунт, с който се опитват да преформатират българското и казват: българите са траки, славяни, тюрки, иранци, хуни, турци и какво ли, още не. Само аз казвам , че БЪЛГАРИТЕ СА БЪЛГАРИ! Вижте моето народностно самосъзнание и тяхното. Те искат да са някакви други;))) и заменят: "Българите са..." Не, българите са само българи! Мен, затова Тангра ме е събудил, за да кажа тази много проста истина и да се противопоставя на тях, което означава ВОЙНА! Който е Българин води битката с мене;))) Това. И това е лакмуса колко са Българите;))) И както се вижда, те са почти изчезнали. Е, и държавата, която се нарича България ще изчезне по простата причина, че тя е за Българите, не е за траките, не е за славяните, тюрките, иранците, турците и т.н.
Иначе ми направи впечатление соросчето, дет води "Панорама", че знае, че името Борис произлиза от снежният барс;))) Еми тогава трябва да се признае Тенгриянството публично-обществено, а не, да се говори против него! Да, това е от българското тенгриянство, това е третата година от българският календар! И това говорене против Тангра, това го правят пак тези души, защото не искаха тука Аспарух, не искаха Българска държава!
И няма да ви давам пример с Ванката Тотев, който е един прероден римлянин и който тръгна да възстановява римски Пловдив, който отдаде почит на еничарството чрез един Тот Флавий Котис и по този начин, той трасира много финнно енергийно бъдещето на неродените деца, дори! Да не говоря,че има преродени като жени, които лично са ми казвали, как гадните българи съсипали цветущите римски градове;))) и че България трябва да бъде до Балкана. Това сериозно ви говоря. Таз жена от Първомай ли беше, не помня. Вие, можете ли, да си представите за какво иде реч? Не знам дали има поколение вече, но, ако има, аз лично ще разпоредя да роди някой български кан или колобър, хххм;))) т.е. отрицанието на нейното отрицание! И с годината Дилом затваряме вратата за тези души! Ние не можем повече да поемаме този натиск, той ни разпада вътрешно!

Рубио разкрива в нов документален филм: НЛО лети над ядрените ни обекти ВИДЕО

„Ерата на разкритията“ ще има премиера на 21 ноември
https://www.dnes.bg/a/2-svyat/696661-rubio-...plQYsegLKvbsHhg

Аз съм ви каал маа. Тези кораби в Сказание за Чулман са наречени "джалмати" и добре са описани като категории, точно така, както в Индия са наречени "вимани", описани са по класове и начини на движение и дори имат огромна техническа документация на санскрит, за която съм призовавал да бъде преведена, маа;))) Нема как толкова огромно количество технически архив да е въображението на некой индус;))) Как публикувах първият образ на Годината Дилом? На Умай Бийке със своят "сокай" слизаща от своят "джалмат";))) Видехте ли й очите?;))) Никой не каза нищо, маа;))) Никой не пита: - Абе, аджеба, какво публикуваш? Ти, добре ли си? Ква е таа с тие очи? И аз щех ви отговора, маа: "Прости галфонье сте, маймуни приматни, очите са такива, оти алп биката, живее във времепространство, дето нема "светлина". Светлината обективира нашата Вселена, където е веществото и формата. Сичку си е написано, но кат сме "планетата на маймуните" наричаща себе си "човечество", как да се разбере?:))) И вие, кво си мислите, че съвременният технологичен бум е дело на приматната маймуна?;))) Не, обратно инженерство е!;)))) Това е истината;))) Но, това обратно инженерство не е даром, галфонье, то си има цена, която приматната маймуна требе да плати;)))
==============================================
Филмът, претендиращ да разкрие „80-годишно глобално прикриване на нечовешки интелигентен живот“, заедно с „тайна война между големите държави за обратно инженерство на напреднали технологии от нечовешки произход“, включва показания от 34 членове на правителството, военните и разузнавателните общности на САЩ.
„Това са неземни неща, които извършват маневри, невиждани досега“, казва в трейлъра конгресменът Андре Карсън, демократ и член на Постоянната комисия по разузнаване на Камарата на представителите.
Но най-удивителното разкритие идва от Джей Стратън, когото документалният филм описва като бившия ръководител на правителствената работна група за неидентифицирани аномални явления (UAP).
„Виждал съм с очите си нечовешки кораби и нечовешки същества“, казва Стратън.
PMEmail Poster
anti666
Публикувано на: 26.10.2025, 17:48
Quote Post

Отдаден

Участник # 700

В ТАЗИ ТЕМА има публикуван снимков материал и с техническите характеристики на т.н. метаматериали, които са извлечени чрез обратно (реверсно) инженерство и се прилагат в авиокосмическата военна индустрия.
Интересно е по какви причини сега и държавният секретар, евреинът Марк Рубио директно казва, че е виждал такива разработки. Все пак той не е пенсиониран офицер от ВВС, за да кажат че чавка му е изпила мозъка на дъртака. Става дума за третия в йерархията на САЩ.
PM
anti666
Публикувано на: 26.10.2025, 18:08
Quote Post

Отдаден

Участник # 700

И с годината Дилом затваряме вратата за тези души! Ние не можем повече да поемаме този натиск, той ни разпада вътрешно!

Абсолютно правилно решение. Доста съм го мислил как преродените ни врагове са станали прекалено много, което води до разпад. Един път на държавност, втори път народ, което е по-лошото. Именно върху второто работи Дома на Натан и не може да го поемаме повече.
Това, което ме безпокои не е ли твърде късно, в шахмата се нарича цайтнот.
Не случайно Домът на Натан говори за "няма да има: 1. България и 2.останали живи българи". За държавата България е ясно вече. Но под "живи българи" лабътците нямат предвид телесните български обвивки на враговете ни, а тези които носят българския КУТ. Много хитро и премерено като година на Крайно решение. По този начин не се дава шанс на новородените да се родят, а тези които вече са се родили до 15 години (поколението, което при падането на Забранените години ще е в активна възраст) ще бъдат поставени в абсолютно враждебна среда. Демографски ще бъдат малцинство, без своя държава под жесток информационен и технократски контрол.
PM
anti666
Публикувано на: 26.10.2025, 18:22
Quote Post

Отдаден

Участник # 700

За да сравним само:
Левски в началото на 70-те години на XIX век;
Народът ни е твърде добре подготвен духом, но членовете на тази свята работа едвам посрещат разноските за нещо повече. Трябва твърде дълго време...Гледайте братя и постарайте се дано се тури това първо и най-свято нещо в работа. Докато се наредим и подготвим вътре, нека се приготвят и главни водачи, които ще дадат ред отначало на работата. Инак сме нищо и никакво!

Ангел Грънчаров-Елтимир в началото на XXI век:
Hие се явихме не да спасим Българската нация. Нацията умря, самоуби се. Нацията загина съзнателно и доброволно. Ние се явихме, за да спасим онези малцина Българи, решени да продължат своя живот и след смъртта на нацията. Ние се явихме не за да продължим, а да започнем.

Дотам я докарахме, да чакаме нероден Петко да ни оправи smil4334aa05d5cb2.gif Но каквото - такова!
PM
Йордан_13
Публикувано на: 28.10.2025, 14:25
Quote Post

Админ

Участник # 544

И руснаците се включиха в Годината Дилом. По своят си начин, де;)))
https://www.youtube.com/watch?v=_Yvc4e838kA...A&start_radio=1

https://www.youtube.com/watch?v=rRKk0IDSfWw
21 октомври в 11:16
·
Споделено с: Публично
Нивото на населението е каквото такова, така че нивото на учените е също каквото такова;))), но появата на алтернативни исторически твърдения от хора от народа, не от учените е много по-дълбок процес, отколкото си представят самите учени и могат въобще да си представят, тъй като, тука става въпрос за преродени души, които в древността са отхвърляли българското, т.е. това са душите на нашите Врагове и те днес са принудени да живеят в България и да се наричат българи;)) Това е историческата карма, която ги връща на земята за преодоляване на отрицанието. Вижда се, че личностите, които създават подобни теории се опитват да приравнят своята предишната историческа принадлежност към българската, но с омразата и омерзението към всичко българско и по този начин да разбият тази скала, която ги подтиска и гнети. Те са длъжни по рождение да бъдат българи, но това ги гнети и те пораждат един вътрешен в бунт, с който се опитват да преформатират българското и казват: българите са траки, славяни, тюрки, иранци, хуни, турци и какво ли, още не. Само аз казвам , че БЪЛГАРИТЕ СА БЪЛГАРИ! Вижте моето народностно самосъзнание и тяхното. Те искат да са някакви други;))) и заменят: "Българите са..." Не, българите са само българи! Мен, затова Тангра ме е събудил, за да кажа тази много проста истина и да се противопоставя на тях, което означава ВОЙНА! Който е Българин води битката с мене;))) Това. И това е лакмуса колко са Българите;))) И както се вижда, те са почти изчезнали. Е, и държавата, която се нарича България ще изчезне по простата причина, че тя е за Българите, не е за траките, не е за славяните, тюрките, иранците, турците и т.н.
Иначе ми направи впечатление соросчето, дет води "Панорама", че знае, че името Борис произлиза от снежният барс;))) Еми тогава трябва да се признае Тенгриянството публично-обществено, а не, да се говори против него! Да, това е от българското тенгриянство, това е третата година от българският календар! И това говорене против Тангра, това го правят пак тези души, защото не искаха тука Аспарух, не искаха Българска държава!
И няма да ви давам пример с Ванката Тотев, който е един прероден римлянин и който тръгна да възстановява римски Пловдив, който отдаде почит на еничарството чрез един Тот Флавий Котис и по този начин, той трасира много финнно енергийно бъдещето на неродените деца, дори! Да не говоря,че има преродени като жени, които лично са ми казвали, как гадните българи съсипали цветущите римски градове;))) и че България трябва да бъде до Балкана. Това сериозно ви говоря. Таз жена от Първомай ли беше, не помня. Вие, можете ли, да си представите за какво иде реч? Не знам дали има поколение вече, но, ако има, аз лично ще разпоредя да роди някой български кан или колобър, хххм;))) т.е. отрицанието на нейното отрицание! И с годината Дилом затваряме вратата за тези души! Ние не можем повече да поемаме този натиск, той ни разпада вътрешно!
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 31.10.2025, 14:02
Quote Post

Админ

Участник # 544

Ем, русофили, не въ ли е жал за руснаците, маа?:))) Могучая отече в тоалетната;)))
Годината Дилом даде, макар че, това бе енергитически заложено още с Годината Шегор (Бик), в която стои енергията за научните открития, но тва е смяната на кожата е голяма работа;))) велико чародейство.

БЪЛГАРСКИ ПРОБИВ В НАУКАТА! Нашите учени откриха чиста ядрена енергия! Край на енергийната криза?
https://www.youtube.com/watch?v=BlfpuCVs9Xo

Oткритието на българските учени за чистата ядрена енергия въобще не съответства на нивото на днешната Българска държава и вероятно евреите и американците, а и руснаците ще побързат да го откраднат. Как? Като направят необходимата лаборатория, която ще е или в Тел Авив или в Москва или във Вашингтон. За нас, както винаги ще останат просто лаврите, които един ден ще бъдат и забравени;))) Значи, открийте разликите;))) Бойко Тиквата§Делян Прасан и тези учени. Дали, Бойко Тиквата с Делян, двамата, могат да реагират въобще адекватно на това?;))) Краката требе си чупат, тие двамата пеераси и да продават кюлчетата злато, за да има нова лаборатория. Мммм... Хм;))))

Георги Йорданов Георгиев
То има поне 100 подобни открития по света, които са закрити, а откривателите самоубити с по два куршума в тила или починали в болница.

Йордан Стайков
Георги Йорданов Георгиев: Няма отразяване на новината в никоя медия или интернет платформа освен Тубата;))) Това трябваше да е в 07.00 часа на първа страница.
Много по-важното в случая е, че такъв тип откритие идва откровенно при българите, не при някой друг;))) в Годината Дилом т.е. Небесната Помощ е налице;))) Ся, да видим нивото на българите, защото вече българите стават отговорни, дали тези учени ще бъдат самоубити или другите, които искат това, не умрат преждевременно и тогава света ще тръгне в съвсем друга посока. Всички са смъртни на този свят;))) Хм;))) И нали искаме промяна? Нали искаме свобода и независимост? Ето, тази свобода идва отъ Небето, не от ръцете на некоя земна "Велика Сила"! smil4334ad8a149e0.gif
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 4.11.2025, 19:18
Quote Post

Админ

Участник # 544

Иди от Аби Ене или Аби Ана - Майката Старица или Бабата или Умай Старицата. Въобще, името Ана, Анна иди от Умай Ене, Умай Ана. Старицата играе особена роля в основаването на селища с нейните синове. Това е класическа тенгриянска образност визираща Умай бийке и нейният син Субан, който й изпълнява прищевките или другият такъв Кук Куян Дванш, с който разбира се, развива други отношения. Със съпруга й Мар Имен Ат, отношенията са по-дистанцирани;))) Идеята за възкресението иди от смяната на кожата и магичните действия с нея, след това, които са своего рода сложно клониране на самата Умай и създаването на различните видове жени ;))) алп бики. Затва, жена с жена си не мязат, но всички са едно и също - Умай;)))
===========================================================================

ИЗ "ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА ПЕРСОНАЖИТЕ В БЪЛГАРСКАТА МИТОЛОГИЯ" ОТ ЗОЯ БАРБОЛОВА

АНАСТА (Анаста) > ЗМИЯ
Този евфемизъм вероятно произхожда от гр. anastasios ‘възкръстващ’,
а словообразувателната мотивация се свърза с поверието за безсмъртието на
змията. Но не е изключено да е съкратен вариант на името на св. Анастасия.
Мотивационната връзка е сложна - възможно е Анаста да е ипостас с вид на
змия на Баба Черна - езическа богиня при българските славяни, която след
християнизацията се прикрепя към св. Анастасия и впоследствие се иденти-
фицира с нея.

Нищо тракийско, славянско и римско. Това е Умай бийке като алп биката Улят, която единствено мой д абъде умилостивена като бъде умилостивена Умай. Баба Черна е ипостас, преобраз на Умай, която наказва, според желанието си и капризите си, понякога. Точно това, бе коригирано в Наричането за Годината Дилом. Този типичен женски каприз и егоистично тръшкане бе насочено към възмездност за хармония, а не възмездност заради женски каприз.
============================================================================
БАБА ЧЕРНА (Баба Чёрна /Трак.; Пазар.; Пловд.; Род.; Охр./); ЧЕРНА
(Черна, Чьорна /Род./); СВЕТА ЧЕРНА (Света Чёрна, Света
ЧЪрна, Света Чьорна, Света Чьорня /Род./)
Митична повелителка на тежките болести и смъртта, а може
би олицетворение на смъртта или евентуално нейна богиня в
българския езически пантеон.
За някогашната представа на народа за този персонаж се
съди предимно по индиректни данни. Според названията Баба
Черна и дублетното име Мавра (гр. paüpog ‘черен’) тя е с антро-
поморфен облик и има вид на старица, която е черна, грозна и
страшна като Смъртта.

Точно тук, поставих акцентите на Годината Дилом с Наричането. Трябва да се върнат душите на старите българи и това ще възстанови Българската държава, но подбрани души, не просто всички. Такива, които могат да създадат Златна епоха. Ние, отчаяно се нуждаем от нея. Така се преосновава държава, не като Костадинов;))) Защото Държава се прави със съответният качествен човешки материал, в който Тангра може да ниспослира Кутрата си, пряко, без посредничеството на алпите! ;))) Това е много важно да се разбере! Ако има съотвеното качество българи, алпите не са ни нужни;))), когато качеството пада, тогава идват алпите като възможности за усвояване на една или друга страна на Небето Тангра, превръщането на съответната индвидуалност в звезда, т.е. в ярка личност, но нямаме Целостта Тангра, имаме въплъщение и манифестация на отделни негови сили. Така че, когато го нямаш, съответното качество българи, ти имаш само бляна или илюзията за България;))) Тя, няма как да стане на терен в реалността! С днешното качество на българите - не! И сега чувам: - Ама, ние няма да доживеем Саракта, тогава защо да си чупим хатъра и да се борим?:))) Ами, аз не съм излъгал, че ще го доживеете;))) Още 2008 г., казах дори на Елтимир: "Много от нас, няма да доживеят Саракта". Визирах тогава и него. Просто няма. Но, ние сме отговорни пред бъдещето. Отговорни! Защо? Защото, ние, като умрем, ще сме част от тези души, които Аби Умай-Баба Умай разбърква в котела с "млякото", загребва с чашата си и изсипва този звезден рой на Земята. И ние, трябва да имаме съответната магнетичност и гравитачност, когато чашата се потопи в "млякото", ние д а полепнем по стените й;))) и да се преродим. Тази гравитачност, тази магнетичност се постига с отговорността в настоящето към бъдещето. Ако сме егоисти и гледаме да се спасим, ние няма да имаме собствено бъдеще, никога, в никое прераждане, ще живеем в настоящето и бъдещето градено от други.
=================================================
В подкрепа на това може да се направи паралел с келтската богиня Старицата, известна и като Старата вещица, която се отъждествявала с богинята майка. Тя отговаряла за смяната на сезоните и промените на времето (функция, която частично притежава българската Баба Марта). Успоредно с това съществувало поверието, че тя събира душите на умрелите в един голям казан, символизиращ утробата
на майката-земя. Богинята разбърквала котела, като позволявала на старите души да се преродят, а новите чакали реда си - още една връзка с другия свят. Във връзка с това се предполага, че тя е носител на символиката на матриархата от предисторическата ера, а демониза-
цията й е станала още след утвърждаването на патриархалната епоха в обществено-историческия развой на славяните.

Никой и никога нема да разкодира защо Баба Марта е наречена Мага, ако е траколог или тракизиращ серафимист;))) Никога! Защо? Защото трябва да е тенгриянин, маа, т.е. българин. И както виждате, една по една необяснимите неща и загадки ги разкриваме, за да свидетелстваме Тангра, за да свидетелстваме Небето и България, маа! За да издигнем гордо българският туг - нашето първо и истинско знаме! Сичку друго е ала-бала, три портокала и кашон с банани, за маймуните отбрани;)))
Мага! Откъде? Не от Боян Мага, а от алп биката Арча Магъз или Магиз. Оттук и Баба Мага за Баба Марта. Арча Магиз е в нашият календар, осмата година, годината на овцата Теку или Теке или Арча Магиз Теке, но също и Койло, откъдето е и името на села като Койлово, например, годината на магьосниците, чародеите, енергитиците;))), колобрите, кам бояните, шаманите, годината на Лечителите, годината на Луната, която ще последва след годината Мар Имен Ат, която ще дойде след 2 месеца, Годината на Слънцето и Българският Мъж;))) Пълен разгром на тракизма, на Серафимката и Валерката Фол и последователите й търчибаирници, хахахахаха или както го казваме на турски "баир будалите", маа;)))
Откъде идва сложността на образа на Баба Марта. оттам,ч е тя е съпруга на алпа Мар - Слънцето и оттук по човешки приема името на мъжа си, маа - Марта. Не идва от Рим! Не иди от Марс. Посочих ясно връзката и със Месопотамия/Вавилон, неслучайно. Един път имаме съпругата на Мар - Марта, която, обаче не е онази жена домакиня и домошарка, каквато обича патриархалният ред, затова Мар си има и любима, с която споделя всичко, алп биката Арча Магъз, с която споделя светлината си и това астрономически отговаря на Луната;))) Онова, което Марта Артимас не приема като светлина, го приема Арча Магиз, т.е. Аби Артимас през Мар се трансформира в Арча Магиз, в Мага, в случая във Веда Словена, сестра на Летна Бога, който е Мар Джайтасур - летното слънце. Кой е цвета на Мар? Червеният свят, който символизира неговата светлина на Земята. Казвал съм го и друг път, маа;))) Ето виждате, ясно е откроено това във фолклора. После, нямало следа от Тангра във фолклора... Вижте следи от Тангра нема да найдете!;))) Той не е човек, че да оставя следи! НО, СЛЕДИТЕ ОТ БЪЛГАРСКОТО ТЕНГРИЯНСТВО СА ПРЕД ОЧИТЕ НА СЛЕПЦИТЕ!
===============================================

1. Баба Марта обикновено има непостоянен нрав - ту е весела, усмихната и тогава времето е хубаво, слънчево, ту е мрачна и сърдита, което предизвиква лошото време. В някои приказки се представя като добро същество, което носи щастие на хората. Според митичните легенди Марта е сестра (и/ или жена) на Голям Сечко ‘месец януари’ и Малък Сечко ‘месец февруари’. Според сборника „Веда словена“ тя се нарича Мага и има още един брат - Летна Бога:
Боже ле, мили Боже,
Боже ле, Летна ле!
Тое сесра милна Мага
Застигнала, пристигнала.
Двашь са заемела,
Тришь са налютила;
<...>
/Веда словена, 1: 441/
2. Според поверията любимият цвят на Марта е червеният -
тя е облечена в червен сукман, носи червена забрадка и чер-
вени вълнени чорапи. На 1 март, за да я омилостивят, някога
хората я посрещали с червено парче плат, завързано на прът,
сложен на покрива или на стрехата, защото смятали, че Баба
Марта се смее, когато платното се вее. Обикновено в ранни зори
на този ден жените мятали на дърво или на оградата някаква
червена дреха: пояс, престилка, чорапи или тъкана черга и по-
ставяли червени гранки от вълна на прозорците и вратите. В
някои краища целите къщи се обкичвали в червено. Червени-ят плат се махал след 9 дни (на Младенци).
3. Червеният цвят в мартеницата символизира здраве и сила, а
белият, който се появява по-късно - дълголетие. Усукани бели
и червени конци още се използват, но с течение на времето
мартеницата прераства в специфичен амулет с вид на накит,
с който поне в първите дни на март всички се кичат.
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 4.11.2025, 19:19
Quote Post

Админ

Участник # 544

Иди от Аби Ене или Аби Ана - Майката Старица или Бабата или Умай Старицата. Въобще, името Ана, Анна иди от Умай Ене, Умай Ана. Старицата играе особена роля в основаването на селища с нейните синове. Това е класическа тенгриянска образност визираща Умай бийке и нейният син Субан, който й изпълнява прищевките или другият такъв Кук Куян Дванш, с който разбира се, развива други отношения. Със съпруга й Мар Имен Ат, отношенията са по-дистанцирани;))) Идеята за възкресението иди от смяната на кожата и магичните действия с нея, след това, които са своего рода сложно клониране на самата Умай и създаването на различните видове жени ;))) алп бики. Затва, жена с жена си не мязат, но всички са едно и също - Умай;)))
===========================================================================

ИЗ "ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА ПЕРСОНАЖИТЕ В БЪЛГАРСКАТА МИТОЛОГИЯ" ОТ ЗОЯ БАРБОЛОВА

АНАСТА (Анаста) > ЗМИЯ
Този евфемизъм вероятно произхожда от гр. anastasios ‘възкръстващ’,
а словообразувателната мотивация се свърза с поверието за безсмъртието на
змията. Но не е изключено да е съкратен вариант на името на св. Анастасия.
Мотивационната връзка е сложна - възможно е Анаста да е ипостас с вид на
змия на Баба Черна - езическа богиня при българските славяни, която след
християнизацията се прикрепя към св. Анастасия и впоследствие се иденти-
фицира с нея.

Нищо тракийско, славянско и римско. Това е Умай бийке като алп биката Улят, която единствено мой д абъде умилостивена като бъде умилостивена Умай. Баба Черна е ипостас, преобраз на Умай, която наказва, според желанието си и капризите си, понякога. Точно това, бе коригирано в Наричането за Годината Дилом. Този типичен женски каприз и егоистично тръшкане бе насочено към възмездност за хармония, а не възмездност заради женски каприз.
============================================================================
БАБА ЧЕРНА (Баба Чёрна /Трак.; Пазар.; Пловд.; Род.; Охр./); ЧЕРНА
(Черна, Чьорна /Род./); СВЕТА ЧЕРНА (Света Чёрна, Света
ЧЪрна, Света Чьорна, Света Чьорня /Род./)
Митична повелителка на тежките болести и смъртта, а може
би олицетворение на смъртта или евентуално нейна богиня в
българския езически пантеон.
За някогашната представа на народа за този персонаж се
съди предимно по индиректни данни. Според названията Баба
Черна и дублетното име Мавра (гр. paüpog ‘черен’) тя е с антро-
поморфен облик и има вид на старица, която е черна, грозна и
страшна като Смъртта.

Точно тук, поставих акцентите на Годината Дилом с Наричането. Трябва да се върнат душите на старите българи и това ще възстанови Българската държава, но подбрани души, не просто всички. Такива, които могат да създадат Златна епоха. Ние, отчаяно се нуждаем от нея. Така се преосновава държава, не като Костадинов;))) Защото Държава се прави със съответният качествен човешки материал, в който Тангра може да ниспослира Кутрата си, пряко, без посредничеството на алпите! ;))) Това е много важно да се разбере! Ако има съотвеното качество българи, алпите не са ни нужни;))), когато качеството пада, тогава идват алпите като възможности за усвояване на една или друга страна на Небето Тангра, превръщането на съответната индвидуалност в звезда, т.е. в ярка личност, но нямаме Целостта Тангра, имаме въплъщение и манифестация на отделни негови сили. Така че, когато го нямаш, съответното качество българи, ти имаш само бляна или илюзията за България;))) Тя, няма как да стане на терен в реалността! С днешното качество на българите - не! И сега чувам: - Ама, ние няма да доживеем Саракта, тогава защо да си чупим хатъра и да се борим?:))) Ами, аз не съм излъгал, че ще го доживеете;))) Още 2008 г., казах дори на Елтимир: "Много от нас, няма да доживеят Саракта". Визирах тогава и него. Просто няма. Но, ние сме отговорни пред бъдещето. Отговорни! Защо? Защото, ние, като умрем, ще сме част от тези души, които Аби Умай-Баба Умай разбърква в котела с "млякото", загребва с чашата си и изсипва този звезден рой на Земята. И ние, трябва да имаме съответната магнетичност и гравитачност, когато чашата се потопи в "млякото", ние д а полепнем по стените й;))) и да се преродим. Тази гравитачност, тази магнетичност се постига с отговорността в настоящето към бъдещето. Ако сме егоисти и гледаме да се спасим, ние няма да имаме собствено бъдеще, никога, в никое прераждане, ще живеем в настоящето и бъдещето градено от други.
=================================================
В подкрепа на това може да се направи паралел с келтската богиня Старицата, известна и като Старата вещица, която се отъждествявала с богинята майка. Тя отговаряла за смяната на сезоните и промените на времето (функция, която частично притежава българската Баба Марта). Успоредно с това съществувало поверието, че тя събира душите на умрелите в един голям казан, символизиращ утробата
на майката-земя. Богинята разбърквала котела, като позволявала на старите души да се преродят, а новите чакали реда си - още една връзка с другия свят. Във връзка с това се предполага, че тя е носител на символиката на матриархата от предисторическата ера, а демониза-
цията й е станала още след утвърждаването на патриархалната епоха в обществено-историческия развой на славяните.

Никой и никога нема да разкодира защо Баба Марта е наречена Мага, ако е траколог или тракизиращ серафимист;))) Никога! Защо? Защото трябва да е тенгриянин, маа, т.е. българин. И както виждате, една по една необяснимите неща и загадки ги разкриваме, за да свидетелстваме Тангра, за да свидетелстваме Небето и България, маа! За да издигнем гордо българският туг - нашето първо и истинско знаме! Сичку друго е ала-бала, три портокала и кашон с банани, за маймуните отбрани;)))
Мага! Откъде? Не от Боян Мага, а от алп биката Арча Магъз или Магиз. Оттук и Баба Мага за Баба Марта. Арча Магиз е в нашият календар, осмата година, годината на овцата Теку или Теке или Арча Магиз Теке, но също и Койло, откъдето е и името на села като Койлово, например, годината на магьосниците, чародеите, енергитиците;))), колобрите, кам бояните, шаманите, годината на Лечителите, годината на Луната, която ще последва след годината Мар Имен Ат, която ще дойде след 2 месеца, Годината на Слънцето и Българският Мъж;))) Пълен разгром на тракизма, на Серафимката и Валерката Фол и последователите й търчибаирници, хахахахаха или както го казваме на турски "баир будалите", маа;)))
Откъде идва сложността на образа на Баба Марта. оттам,ч е тя е съпруга на алпа Мар - Слънцето и оттук по човешки приема името на мъжа си, маа - Марта. Не идва от Рим! Не иди от Марс. Посочих ясно връзката и със Месопотамия/Вавилон, неслучайно. Един път имаме съпругата на Мар - Марта, която, обаче не е онази жена домакиня и домошарка, каквато обича патриархалният ред, затова Мар си има и любима, с която споделя всичко, алп биката Арча Магъз, с която споделя светлината си и това астрономически отговаря на Луната;))) Онова, което Марта Артимас не приема като светлина, го приема Арча Магиз, т.е. Аби Артимас през Мар се трансформира в Арча Магиз, в Мага, в случая във Веда Словена, сестра на Летна Бога, който е Мар Джайтасур - летното слънце. Кой е цвета на Мар? Червеният свят, който символизира неговата светлина на Земята. Казвал съм го и друг път, маа;))) Ето виждате, ясно е откроено това във фолклора. После, нямало следа от Тангра във фолклора... Вижте следи от Тангра нема да найдете!;))) Той не е човек, че да оставя следи! НО, СЛЕДИТЕ ОТ БЪЛГАРСКОТО ТЕНГРИЯНСТВО СА ПРЕД ОЧИТЕ НА СЛЕПЦИТЕ!
===============================================

1. Баба Марта обикновено има непостоянен нрав - ту е весела, усмихната и тогава времето е хубаво, слънчево, ту е мрачна и сърдита, което предизвиква лошото време. В някои приказки се представя като добро същество, което носи щастие на хората. Според митичните легенди Марта е сестра (и/ или жена) на Голям Сечко ‘месец януари’ и Малък Сечко ‘месец февруари’. Според сборника „Веда словена“ тя се нарича Мага и има още един брат - Летна Бога:
Боже ле, мили Боже,
Боже ле, Летна ле!
Тое сесра милна Мага
Застигнала, пристигнала.
Двашь са заемела,
Тришь са налютила;
<...>
/Веда словена, 1: 441/
2. Според поверията любимият цвят на Марта е червеният -
тя е облечена в червен сукман, носи червена забрадка и чер-
вени вълнени чорапи. На 1 март, за да я омилостивят, някога
хората я посрещали с червено парче плат, завързано на прът,
сложен на покрива или на стрехата, защото смятали, че Баба
Марта се смее, когато платното се вее. Обикновено в ранни зори
на този ден жените мятали на дърво или на оградата някаква
червена дреха: пояс, престилка, чорапи или тъкана черга и по-
ставяли червени гранки от вълна на прозорците и вратите. В
някои краища целите къщи се обкичвали в червено. Червени-ят плат се махал след 9 дни (на Младенци).
3. Червеният цвят в мартеницата символизира здраве и сила, а
белият, който се появява по-късно - дълголетие. Усукани бели
и червени конци още се използват, но с течение на времето
мартеницата прераства в специфичен амулет с вид на накит,
с който поне в първите дни на март всички се кичат.
PMEmail Poster

Topic OptionsСтраници: (5) « първа ... 3 4 [5]  Reply to this topicStart new topic

Нови участници
bohi 11/11/2025
rodop 30/8/2025
RuMan 27/7/2025
Венци1 12/7/2025
Лъчезар 19/6/2025