www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Към Годината Имен Ат Мар

Reply to this topicStart new topic

> Към Годината Имен Ат Мар
Йордан_13
Публикувано на: 10.10.2025, 15:45
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 17 097
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

Първият знак и символ на тазо година, дойде в деня на есенното равноденствие, когато ръчкахме и открихме "Плочата" при село Сърнегор https://www.voininatangra.org/modules/ipboa...?showtopic=4898 . Характерното за района около този мегалит бе, че сякаш имаше следи от съвременна култова дейност и от нехристиянска. Като добавка към това попаднахме и на конски череп, идеята за който е да бъде украсен със съответната символика и ползван на Огнището. Другата идея е да се закупи истински бончук. Вторият знак и символ е второто място на волейболните ни национали, мъже. Символите започват да се множат, което означава, че "стената" на Годината Дилом започва да се пропуква и през нея да навлизат отделни малки искрици на Годината Имен Ат Мар, Годината на Коня, Слънцето и Българският Мъж, последната година от троицата семейни години в календара ни Верени, Дилом и Имен.
Третият символ е от вчера

Карлос Насар спечели трета световна титла с рекорд
Олимпийският шампион навакса изоставане, за да победи иранската конкуренция
https://www.segabg.com/hot/category-sport/k...na-titla-rekord

Годината Мар Имен Ат идва, показва си "рогата" или по-скоро "гривата и копитата". Годината на Българският Мъж;))) третата семейна година. Кво да ви каа, маа;))) Стягайте се! Бахти, кат си помисла, че и аз требе се стегам... чи то, аз не съм са отпускал маа и закъде повече?:)))
Но, тука виждаме нещо интересно, Годината Имен явно дава енергия и на Иран, т.е. на една от тези древнобългарски територии, в които имаме едно от най-древните пиктографски скални изображения на IYI. Та, ще видим, кой ще отговори и как на Наричането в Годината Имен Ат Мар. Дали, някой друг ? Дали пак, няма да са башкирите?;))) Не бива да забравяме, че тази Година от българският календар става начална точка на другата българска нова година. "То, изхвърлянето не ми се получава много по принцип. Напоследък ми вървеше, ама днес - не - заяви Насар пред камерата на bTV." Това е, защото енергията на тази Година явно, че се споделя и с иранците и българите требе да се научат, вече не само да я получават наготово, но и да се борат, да си я земат;))) Ние по принцип сме си едни льондровци и не сме борбени;))) Се, смятаме,че Господ ни е погалил по подразбиране ;)))
==================================================
В първото упражнение Карлос успя да направи само един сполучлив опит - първия на 173 кг. След това и на 178, и на 182 кг не можа да се справи. Впрочем, опитът му на 182 бе за световен рекорд, тъй като стандартът, установен от IWF за новата категория е 181 кг.
Вместо Насар, рекорд постави иранецът Алиреза Моейни, който изхвърли великолепно 174, 179 и 182 кг. Втори се нареди сънародникът му Али Алипур със 176 кг, а българинът остана и без медал в това упражнение, тъй като вдигалият няколко часа по-рано в гр.В колумбиец Йоксер Куинто бе постигнал 175 кг.
В изтласкването, което е по-силното му упражнение, обаче Насар не допусна никакви изненади. С първия опит от 210 кг олимпийският шампион от Париж 2024 си подсигури двубоя, а след това директно атакува титлата. Осигури си я с 219 кг, а накрая, когато вече бе шампион, поиска 222 кг, с един повече от стандарта на IWF. И подпечата златния си медал с нов световен рекорд, а с двубоя от 395 кг остана само на 1 кг под стандарта.
"Истината е, че предпочетох да не взема медал в изхвърлянето, отколкото сребърен. То, изхвърлянето не ми се получава много по принцип. Напоследък ми вървеше, ама днес - не - заяви Насар пред камерата на bTV. - Много хора очакваха да спечеля днес, накарах ги да се съмняват малко, но въпреки това успях да ги зарадвам. Много българи крещяха в залата "Българи, юнаци!", така че мисията ми е изпълнена".
PMEmail Poster

Topic Options Reply to this topicStart new topic

Нови участници
rodop 30/8/2025
RuMan 27/7/2025
Венци1 12/7/2025
Лъчезар 19/6/2025
Венцислав 19/6/2025