www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Към Годината Имен Ат Мар

Reply to this topicStart new topic

> Към Годината Имен Ат Мар
Йордан_13
Публикувано на: 10.10.2025, 15:45
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 17 183
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

Първият знак и символ на тазо година, дойде в деня на есенното равноденствие, когато ръчкахме и открихме "Плочата" при село Сърнегор https://www.voininatangra.org/modules/ipboa...?showtopic=4898 . Характерното за района около този мегалит бе, че сякаш имаше следи от съвременна култова дейност и от нехристиянска. Като добавка към това попаднахме и на конски череп, идеята за който е да бъде украсен със съответната символика и ползван на Огнището. Другата идея е да се закупи истински бончук. Вторият знак и символ е второто място на волейболните ни национали, мъже. Символите започват да се множат, което означава, че "стената" на Годината Дилом започва да се пропуква и през нея да навлизат отделни малки искрици на Годината Имен Ат Мар, Годината на Коня, Слънцето и Българският Мъж, последната година от троицата семейни години в календара ни Верени, Дилом и Имен.
Третият символ е от вчера

Карлос Насар спечели трета световна титла с рекорд
Олимпийският шампион навакса изоставане, за да победи иранската конкуренция
https://www.segabg.com/hot/category-sport/k...na-titla-rekord

Годината Мар Имен Ат идва, показва си "рогата" или по-скоро "гривата и копитата". Годината на Българският Мъж;))) третата семейна година. Кво да ви каа, маа;))) Стягайте се! Бахти, кат си помисла, че и аз требе се стегам... чи то, аз не съм са отпускал маа и закъде повече?:)))
Но, тука виждаме нещо интересно, Годината Имен явно дава енергия и на Иран, т.е. на една от тези древнобългарски територии, в които имаме едно от най-древните пиктографски скални изображения на IYI. Та, ще видим, кой ще отговори и как на Наричането в Годината Имен Ат Мар. Дали, някой друг ? Дали пак, няма да са башкирите?;))) Не бива да забравяме, че тази Година от българският календар става начална точка на другата българска нова година. "То, изхвърлянето не ми се получава много по принцип. Напоследък ми вървеше, ама днес - не - заяви Насар пред камерата на bTV." Това е, защото енергията на тази Година явно, че се споделя и с иранците и българите требе да се научат, вече не само да я получават наготово, но и да се борат, да си я земат;))) Ние по принцип сме си едни льондровци и не сме борбени;))) Се, смятаме,че Господ ни е погалил по подразбиране ;)))
==================================================
В първото упражнение Карлос успя да направи само един сполучлив опит - първия на 173 кг. След това и на 178, и на 182 кг не можа да се справи. Впрочем, опитът му на 182 бе за световен рекорд, тъй като стандартът, установен от IWF за новата категория е 181 кг.
Вместо Насар, рекорд постави иранецът Алиреза Моейни, който изхвърли великолепно 174, 179 и 182 кг. Втори се нареди сънародникът му Али Алипур със 176 кг, а българинът остана и без медал в това упражнение, тъй като вдигалият няколко часа по-рано в гр.В колумбиец Йоксер Куинто бе постигнал 175 кг.
В изтласкването, което е по-силното му упражнение, обаче Насар не допусна никакви изненади. С първия опит от 210 кг олимпийският шампион от Париж 2024 си подсигури двубоя, а след това директно атакува титлата. Осигури си я с 219 кг, а накрая, когато вече бе шампион, поиска 222 кг, с един повече от стандарта на IWF. И подпечата златния си медал с нов световен рекорд, а с двубоя от 395 кг остана само на 1 кг под стандарта.
"Истината е, че предпочетох да не взема медал в изхвърлянето, отколкото сребърен. То, изхвърлянето не ми се получава много по принцип. Напоследък ми вървеше, ама днес - не - заяви Насар пред камерата на bTV. - Много хора очакваха да спечеля днес, накарах ги да се съмняват малко, но въпреки това успях да ги зарадвам. Много българи крещяха в залата "Българи, юнаци!", така че мисията ми е изпълнена".
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 17.10.2025, 9:55
Quote Post

Админ

Участник # 544

Лѫбомиръ Димитровъ
Йордан Стайков За прасето какво видя ? А за тиквата?

Йордан Стайков
Лѫбомиръ Димитровъ Те немат души!;)))

Лѫбомиръ Димитровъ
Йордан Стайков Тва ясно, ма за останалото ?

Йордан Стайков
Лѫбомиръ Димитровъ Пас;))) Случването е случване, защото не е предсказание. Ако се каже, няма да се случи. По-добре да се случи отколкото да се каже;)))

Йордан Стайков
Лѫбомиръ Димитровъ Но, ако искаш, наброски, гледай сега Годината Имен Ат, която идва. Това е Годината, в която един лидер събира всички около себе си и преструктурира хаоса в ред, ха-ха-ха-ха. такава е енергетиката. Като кажем Мар Имен Киме - Коня, тархан на алпите, които адски много са карали, дърлили помежду си и никой не можел ги сбере в едно. И тогава Тангра зема решение и избира Мар Имен Ат за техен тархан поради качествата му да се смирява и служи.

Лѫбомиръ Димитровъ
Йордан Стайков Бе ти зае*и че ако се предскаже нема да се случи...Случва се и още как...Но да, прав си - нека се случи, пък тогава ще коментираме надълго и нашироко ))))))) 😉 По тоа повод тук в Шопско имаме следната скоропоговорка: Мама ми рече да ти река, а аз си рекох: да ти река ли , или да не ти река?! Айде рекох да ти река, че да не речеш , че не съм ти рекъл! ))))))))

Йордан Стайков
Лѫбомиръ Димитровъ Ха-ха-ха-хааааааааааа..... Викаш, голем шоп, че стане от мене;)))

Лѫбомиръ Димитровъ
Йордан Стайков Мар Имен Ат май има да преяжда с печена тиква и печено прасе...Докс, демек 😉

Йордан Стайков
Лѫбомиръ Димитровъ Не;))) Гледай сега, прозвището на Пеевски не е простолюдно прозвище, а е спуснато от кръговете зад него. Тези кръгове, обаче са доста добре запознати с Тенгриянството, защото, ето сега, Докс, но той и Ивайло е Свинаря, нали;))) Народният водач. Докс като 12-стата година от слънчевият цикъл е доста контрастна година, но по принцип, той е знаеш Световният Съдия, т.е. ето ти, отново Пеевски, който държи Съдебната система в България. Дали Докс ще изиграе положителна роля или силно отрицателна роля за нас Българите, каквато играе основно Докс със Стената на Дивовете и т.н., но, когато трябва да се спре нещо или да се унищожи някой, пращат Докс, защото съдбата му позволява като представител на Световната Справедливост. Много са тънки нещата и политиката е само един повърхостен план. И сега, много хитро те използваха енергията на Годината Дилом и смениха кожата, както Дилом го прави и направиха Ново Начало - нова кожа. Виж, колко са прецизно точни, хладнокръвно точни и започнаха да смилат барабар с костите всички представители на старото статукво. И засега много добре го движат Делян по шахматната дъска, точно както Змията - Дили, Дили, Дилом се движи. Кой ще го спре?:))) Виж, няма кой! Няма кой! Всички само мрънкат. Затова направих разлика между етикетното тенгриянство и посветеното, т.е. да ти е вътре маа, да усетиш Небето вътре, да ти ври, да ти говори, да те осветлява. Къде имало реликти от изповедта на Тангра... Пламен Пасков и останалите лалажии , навремето... Ето ма, аз съм Реликта! Ето, ма, бе, аз съм живото доказателство! Все още, живо. Значи, много правилно го движат Делян и ако успеят да приложат добре, енергията на Годината Имен, Делян ще ни е новият министър-председател с Ново начало. Но, ето пример, как ползвайки календара, енергията на всяка една година, има хора вещи, маа;))) Докато нашите хора, дори тенгрияни, остават тотално бездействени,остават си християни. Чакаме възкресение от мъртвите... Има си чакаш, още 100 прераждания.

Лѫбомиръ Димитровъ
"Докс е български аристократ от IX век. Споменат е в летописна бележка към „Чивидалското евангелие“, като един от братята на княз Борис I. Въз основа на това се заключава, че е син на кан Персиян. В „Проглас“ към „Небеса“ Йоан Екзарх разказва, че бил подтикнат към превода на съчинението от „честният човек Дукс черноризец“.

Йордан Стайков
Лѫбомиръ Димитровъ Както се вижда, на християнството не му е било никак лесно да пробие дори в именната система. А, не, както сега казват разните професуря, ристиен фанатици в "История БГ". Той вика не е Расате, какъв Расате, той е Владимир;))) Още малко и руснак ша го изкарат, маа;))) На келешите от ВТУ, ич не им са ще Тенгриянството да го е имало;)))
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 17.10.2025, 10:51
Quote Post

Админ

Участник # 544

Йордан Стайков е в компанията на Лѫбомиръ Димитровъ.
21 ч ·

"Недопустимо и неморално е администрацията на президентската институция да се ползва като терен за реализацията на лични амбиции, нито професионалната НСО е допустимо да бъде превръщана в лична прислуга на самозабравил се егоцентрик."
=======================================================
Ето виж сега, бързото действие в законотворчеството, което е наказателно, точно това, което ти писах преди малко и призмата през която се оценява Радев, която е призмата на Годината Имен;))) Той е егоцентрик, което е меката дума за голям егоист. Но, това е от призмата на Годината Мар Имен, защото в динамиса на Годината е дали можеш да трансформираш егото така, че то да стане стъпало в стълбицата на държавният градеж и йерархия, където основното умение е умението да служиш съвършено.

ДПС-НН разрешава на Радев да не използва НСО със законопроект

Промяната е в отговор на заявката на президента
https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/696468-dps...uEwq-GNp29Keg_Q
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 17.10.2025, 22:15
Quote Post

Админ

Участник # 544

Путин и Си говорят за „безсмъртие“, обсъждат живот до 150 години
https://frognews.bg/novini/putin-govoriat-b...-GMyhXQEhfMQYsQ

Нал са досещате, че приматната маймуна наречена човек, няма как да е безсмъртна?:))) И затова ви казвам да не слушате разни учени, професори, авторитети, какво били казали;))) Казали, ама ви лъжат“ Защо? Защото на тях самите им дават пари да развиват авангардните дисциплини на биологията, разкодирването на човешкият геном, все по-навътре и все по-дълбоко и отвъд клетъчното ниво в подклетъчното ниво, все по-надълбоко в гена и в подгенното ниво. Аз съм ви каал, тъма тархана Яга Албасти е реконструктора на човешкото тяло, той е де се казва създателя на днешният образ на човека и още по-еретично и кощунствено да го кажа за християните на "Образа Божий";))) Защото този образ е образа на алпа Мар, на Слънцето. И кво ви казват: "Да сътворим човека по наш образ и подобие". Ма, що не питате поповете, кои са тези другите, маа, дето сътворяват заедно с Господ Бог? Нали са многознайковци? Има и други. А, какво е Мар? Мар е тархана на алпите, т.е. той е концентрата на техните образи и сили и точно неговият образ Яга отпечатва върху човешкото тяло. Ето сега ще ви кажа: Тенгриянските графити винаги отбелязват Слънцето като човек. Тенгриянството мисли за Слънцето като човек, ето поради тази причина и така ще бъде изобразен и на Огнището за Имен. И това е, което после богословите християни казват "Божията човечност". Ама, какво е тази Божия човечност? Еми, това е Божията човечност. Нямало Тангра, нямало еди кой си... Ти ли бе? Ти ли, маймуно приматна ще кажеш какво има и какво няма? Ти, маймуно, чието тяло още с раждането си мирише на леш!;))) Това, че си завършил ВТУ и си голем христиенски богослов, не те прави обожествен примат;))) Къде е проблема, обаче? Че този Образ Божий, който Яга дава на човечеството е преходен, смъртен е;))) И това можем да го символизираме с движението на Слънцето по небесната сфера - изгрев-залез. Образа Божий или човешкото съществуване е подчинено на този закон. И когато се говори за безсмъртието митологично и християнско-апокалиптично се говори за свят, в който няма изгреви и залези. Кой държи ключа към безсмъртието? Съпругата на алпа Мар, Умай бийке. Тя притежава "ябълките на младостта", които регенерират физическите тела. Затова алпите имат сън, не смърт. Какъв е този сън, който е описан в "Сказание за Чулман"? Това е времето за регенерация на физическото тяло. И както получаваме сега, технологиите на алпите, лъжичка по лъжичка с обратното инженерство, възможно ли е, да получим "ябълките на младостта"? Въпроса за нас, тука е какво ще правим с тази своя втора младост при това приматно-маймунско ниво на човечеството? Страхът да загубиш образа си е страх да загубиш себе си, усещане за тленост, усещане за загуба... Ние, не сме на ниво, на което да ни бъде дадено такова нещо. Ние, трябва да достигнем нивото, в което се освобождаваме от страха, че губим себе си. Но, аз все пак, изобразих на Огнището новият медицински символ: три ябълки на малдостта, които Дилом забърсва с опашката си изкачвайки се на Бой Терек в чиято корона изгрява Слънцето. Това е символа на новата медицина, която ще реконструира човешкото тяло,. но това ще е лъжичка по лъжичка, защото изкачването на Дилом по Бой Терек също е бавно. Въпроса е, слугите на Яга, да не получат амритата - питието на безсмъртието, което в Тенгриянството е наречено "шам" . Съвременният човек не е свикнал да чете митологии, маа, за него това е губене на време, губене на бизнес, поради което живее в страха от загубата на тленността си. Ето, никой не се замисли маа...
(13) Решила Турун-Умай
да ожени Чулман
и по този начин
да го освободи от капризите.
(14) И поискала сама
да създаде невестата му –
защото Турун-Аби умеела
да гадае и чародействува.
(15) Изгорила тя старата си кожа,
а пепелта хвърлила в шама –
получило се питието на живота,
чиито капки съживявали всичко.
(16) Напръскала тя с питието мишката
и я превърнала в алп-биката Самор.
Тя се оказала много красива,
но пък твърде любвеобилна...

Вижте, какво нещо е "генното инженерство" на алппите, маа;))) Не, просто реконструкция на създадено вече физическо тяло, а направо нови същества;))) Пепелта от старата кожа... Този ритуал с пепелта на стара змийска кожа, не го направихме, неслучайно, защото сме силно ограничени от обстоятелствата, но ако доживеем до другият Дилом ще го направим;)))
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 30.10.2025, 14:56
Quote Post

Админ

Участник # 544

Тва много ма кефи, маа;))) И аз си падам по лудите идеи;))) Пичове, а кво ще кайте, да поискаме Слънцето да се самоизключи за нас, маа?;))) Или да започне да свети като бяло джудже;))) Има секви варианти, които можем да поискаме от него в Годината Докс, на Глигана, маа, на Дахус, Световният съдия. Яко, маа, ша е требе ви каа, за секунди, некои ора ша са превърнат в ледени статуи и ша получат вечно безсмъртие;)))

Ще изключват Слънцето, за да охлаждат Земята?
https://trud.bg/a/articles/%D1%89%D0%B5-%D0...%8F%D1%82%D0%B0
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 4.11.2025, 20:00
Quote Post

Админ

Участник # 544

Тугът, бончука, дойде при мене по "Еконт";))) С истинска конска опашка. За Годината Мар Имен Ат. Малко е малък пръта му 80 см, ма ша го удължа. Таа конска опашка е кат косата на жена, маа, да не скалпирали, некоя, навремето?;))) Ма, квото е тва е;))) Ша требе сега и да я среша, маа с гребен. Как може, маа, пускам в Гугъла - копие с конска опашка и ми излиза в продавалника, маа. Сичку са продава в тази държава, само пари да имаш. Не мис е даваха 150 лв. за този туг, ма жената, нали е маниак вика: Зимаме го!;))) Една конска опашка на прът, наистина с истинско копийно острие, ма па е много маа... Ма, глейте, как поколенията продават, маа, немат свещена сърдечност с най-българското знаме, маа;))) Просто не им говори нищо и за да не го фърлат, продават;))) Щот наат, чи сичку са купува в таа държава;))) Бати, "Д"ържавата. Туг;))) Некой знае ли, кво е туг, маа? :)))

Кво да ви каа, сега, маа? Аз затва не щъ да пиша книги, щото не искам са излагам, кат знам, че утре интуицията ще изгребе от Небето още нещо и аз, кво? Да опровергавам написаното в предната книга? Ми, то ще стана един книжен плъх, маа;))) Ай, ся, Зойче, римляни, траки, келти... Дай малко Шумер ве, мойто момиче, дай малко Месопотамия, що само тие траки, римляни, келти, тие бедни европейски народи?:))) Римско от Марс... Не, не, не. Има си го в Шумер, маа, аз ли, па да го казвам "Мар.ту" , бог Марту;))) Бе, има го, бе, ето го, е https://www.gatewaystobabylon.com/…/texts/classic/martu.htm Ясно ви става от текста, че Марту се и е алпа Мар, който срещаме с теонима Аджар, но тук Аджар е девойка в лицето на месопотамката Аджар, в случая земен образ на съпругата му Умай Артимас. Аз съм писал за теонима Аджар, за село Аджар (Свежен) в студията си "Бабешко кале - портата на боговете". Но, тук нещата са в друга светлина и показват, как едно българско племе, почитател на Слънцето, т,е, на алпа Мар губи номадската си същност и сички усядат, стават граждани, окултуряват се и се заличават;))) както се случи с нашите селяни по времето на социализма, които станаха пролетарии и изчезнаха като бит. Та ето ви, месец Март. Що, да не е от българският алп Мар - Слънцето?:))) който удовлетворява капризите на своенравната си съпруга Турун Аби Артимас - Баба Марта;))) И биографията му свършва, но тва, мъжете си го знаат, маа;)))
===========================================================================
1. бабичката, Марта, Микулица
Компонентът баба в сложния митоним Баба Марта е ясен - това е по- знатият роднински термин, често използван пред имената на различни женски
митични образи. Личното име Марта се извежда от март — названието на 28третия месец в съвременния български календар, който някога бил първият месец на годината при славяни и траки. Както е известно, названието е заето
от римския календар, в който този месец е посветен на Марс - бога на войната в римската митология. Същевременно митонимът Марс при италийците има вариант Март (наред с Маурс, Маворс, Мамерс, Мармар). Смята се, че в
български е попаднало чрез ср.гр. рйрщд, рйртюс; (< лат. martius). Поначало това било аграрно божество, бог на земните сили, почитан като покровител на земе-
делието и плодородието; вярвало се, че то може да предизвика унищожаване на нивите и на добитъка или да ги спаси. Според римските автори, на Марс е посветен обичаят ver sacrum ‘свещената пролет’, при който се молели за плодо
родие, а при появата на някаква опасност племето давало обет да принесе в жертва на Март младо животно или младенец (като последният не се убивал,
а когато ставал пълнолетен, го отпращали извън границите на племето). Тези младежи наричали сакрани или мамертинци (от Мамерс).
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 18.11.2025, 22:20
Quote Post

Админ

Участник # 544

https://www.voininatangra.org/modules/xcgal...8%EC%E5%ED1.jpg

Е, Годината Имен иде, приятели;))) Имен от наскално изображение в Родопите. Сега, ще кажат: не само ти си го видял;))) Не, първи, аз съм го видял;))) Защото е много важно как пада слънцето, под какъв ъгъл падат лъчите му и как ще се позиционираш ти спрямо него, за да видиш изображението на коня, защото предците са го изсекли, не както ти днес, би го направил и изобразил;))) и не е лесно да схванеш логиката на преплитането на скалните черти. На пръв поглед това прелитане е хаотично, но аз се завъртях, погледнах и ... "Я, кон
";))) Стилизирано и схематично изображение на кон. И сега, ако кажа, къде е, ще го нарекат "Делфина":))) А, няма делфин-мелфин;))) Това сме ние, които сме имали съдбовността да сме на това място на 15.11.2025 г, както през 2013 г. имахме съдбовността да сме на онова място. Не, че не съм бил на него и друг път, да преди едно 10-15 години съм бил, ха-ха-ха, но тези наскални изображения ги виждам сега, когато съм дошъл да се кача само на тази скала и да дрема на нея час-два. А тогава, фъррр-пъррр от скала на скала като пеперудки и се бързане ... Затова, гат са драча с разни и използвам "каруцарски език", аз съм в правото си. Никога не съм извън правото си!Извън правото са ония, дето ма крадат!

1. https://www.voininatangra.org/modules/xcgal...stup&cat=&pos=3

2. https://www.voininatangra.org/modules/xcgal...6257&fullsize=1

3. https://www.voininatangra.org/modules/xcgal...6258&fullsize=1

4. https://www.voininatangra.org/modules/xcgal...6259&fullsize=1
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 19.11.2025, 0:32
Quote Post

Админ

Участник # 544

Най-старото известно изображение на Сътворението е върху древна сребърна чаша
https://nauka.offnews.bg/chovekat/naj-staro...mzrqxvmj4uQecvw

Ами, според мен, това е ритуална чаша свързана с българският слънчев календар и тук трябва да приравним шумери и българи;))) Просто това е календара ни и ноща на Еднажден. Управителя на Времето тук е Двуликият Чулман, който впоследствие виждаме като Енкул/Янкул/Янус. Той управлява Времето, т.е. смяната на годините. Рядко може да се види такава сюжетност, в която Чулман е и календарно представен с роля във цикличността на Времето, защото той е извън редността на годините на календара ни, но с роля в самата цикличност. Неговата роля в календара остава скрита и кодирана като Стара и Млада Бога, които са двете му лица и които са неразбираеми по принцип за широката общественост, освен, ако не се интерпретират като Божията Казън и Божията Благодат. И понеже, двете му лица са Стара и Млада Бога и тук на чашата е изобразена смяната на Годината Дилом , на Змията, с годината Мар Имен на Коня и Слънцето, като Дилом става "вахана" на Мар. Свещенодействието на Чулман е да се обърне с едно от лицата си към Дилом и да й каже: "Стоп! Твоят ход и път беше дотук." Така старата година свършва, Стара Бога умира и се ражда Млада Бога, новата година.
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 27.11.2025, 17:59
Quote Post

Админ

Участник # 544

https://drive.google.com/file/d/1AKYPv-iFcD...iew?usp=sharing

Когато времето ти изтече, трябва да си отидеш;))) Не може да си вечно на върха, защото просто не можеш да бъдеш другаде, Бойче Барабойче. Требе си отидеш, маа;))) И гласоподавателите ти, също трябва да го разберат това, особено много дъртите ти последователи, които гонат 80-сетака! Техното време си отиде. Цел живот едоха, пиха, ебаха, убиваха. Но, на всичко това, на тази планета, (което е най-хубавото - цикличността) му идва края. В края или угасваш сам в презрение или угасваш в слава или това, което новата година, Годината на Коня и Слънцето ще донесе метафизически, засияваш в смирение;))) Личен избор;))) Бъди Звезда на Небето, не Цар на Земята!
PMEmail Poster

Topic Options Reply to this topicStart new topic

Нови участници
bohi 11/11/2025
rodop 30/8/2025
RuMan 27/7/2025
Венци1 12/7/2025
Лъчезар 19/6/2025