www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Лекция на Фархат Нурутдинов

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Лекция на Фархат Нурутдинов, за Българската история
Йордан_13
Публикувано на: 14.12.2025, 14:10
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 17 245
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

1. https://www.youtube.com/watch?v=0V-DgcdBtUw...wO_DU5YMu_CXoUV

Лекцията би могла да бъде наречена и "Основи на българската история". Тук, Фархат добавя множество нови факти и данни относно български езици, названия,топоними, етнононими и според мен, трябва да стане настолно четиво на Павел Серафимов, на бача му Петър Войняговски и българските тракизанти;))) Разбира се, аз имам своите забележки и ще я разбия на определени моменти, които ще коментирам, по-долу. Кво да ви каа, ся, аз съм ви каал, чи Фархат е българският глобалист маа, той насекъде вижда българи, дори в циганите, нали. Те, не, че някои от циганите не се смятат за чисти българи. Лилав е кат патлажан, ма вика: Аз съм българин, бате, чист българин;))) На моменти малко пресолява манджата Фархат, но по принцип за доста от нещата е прав, особено, кога се касае за древността. От 37 минута натам, за река Чая, дет тече през Асан гибиди;))) и за думата "булка" и т.н. Честно да ви кажа, аз кат зех да са "татаря" и да са" чувашея" , да свира и да пея техните песни, започнах да разбирам доста изтънко нашият български език ( а си мислех, че го разбирам), а и не само, не само;))) т.е. това са важни за нас, езици, не руският. Руският е един развален дунавско български език примесен с доста изрази и думи от Волжка България т.е. от ареала на българският тюрки, като например "лошадь", те казват и "кон"и "лошадь", това идва от чувашкото "лаша"- кон, оттук и вероятно и думата "ласо", а може и италианското "лашате" да идва оттам, ха-ха-ха-хаааа. Затова въстанах срещу патриотизма на възрожденците. Те са едни руски галфони в таа област;))) Та, ние, имаме като топоним, дори думата "теле" - "език"! Такъв топоним има запазен в Родопите! Ако вземем да преведем този топоним на западният български език,както настоява Единна Русия на Костадинов, ние ще загубим Българщината!;))) Себе си,ще загубим! А, не бива, да се губим. Дори за турците ще е полезна тази лекция на Фархат, защото той казва дали ще са славяни, дали ще са тюрки, това все българите, едните в Европа, другите в Азия. И това разделение го е направил Атила;))) Така.И аз това им писах на турците, оня ден ! Това им писах. Без да съм чул тази лекция. Тази сутрин ми я пратиха като линк, че първото споменаване на тюрките е в 6 век. Дотогава? Дотогава се говори за хуни или българи,т.е. хон българи, най-добрите българи. И това сме го казвали! И това сме го казвали! Какво казахме?Че Аспарух възстановява Дунавска Бълагрия с най-доброто от Българите! И че е последовател на Атила. Това е. Никви траки;))) Траки... Лекцията е важна много за начинаещите по темата, много съвременно е поднесена в духа на глобализма, на либерализма и много ша са ареса на наште младежи и дечурлига. Въобще, Фархат е готов да е член на ПП-ДБ;))) Ха-ха-ха-ха... И е безсмислено да слушате един католик, който ще направи разделение между траки и тюрки,а то самото "трак" е всъщност преиначеното трьок/трек т.е. тюрк в Средна Азия, т.е. Серафимов сам се себеотрича в изследванията, но той иска да бъде признат за учен, той затова са прави на интересен, просто има лична амбиция в тази област, ама да е нещо новаторско, нали, да не са университетските тракания на В. Фол.

2. https://drive.google.com/file/d/1w6UkqrINzw...?usp=drive_link

Ето това сега, тука за Атила като проектант на Дунавска България е емблематично, защото двама души, аз и той, го говорят без да се познават и без да живеят в една къща, но живеят в един общ дом, Българският Дом; като съзнание, ние двамата с него живеем в един общ Дом, иначе живеем в различни къщи, на две противоположни посоки на "гъза на географията", ха-ха-ха... Това нещо, го забелязах като факт, тази година, четейки за Атила и просто се удивих как този факт не е забелязан и не е прогласен от официалните историци, че Атила побеждавайки неколкократно Източен Рим започва да иска от него не само пари, а и територия и то тази територия, в която два века и кусур по-късно Аспарух възстановява Дунавска България. И колко са смешни сегашните твърдения на християните историци от ВТУ, в лицето на Павлов, как България била създадена през 632 ,а не в 681 г. Не, в 448 г - 451 т.е, когато текат преговорите по мирният договор между Атила и Източен Рим. Тогава Дунавска България е географски очертана, дефинирана! Но, ето, двама души - аз и той;)))

3. https://drive.google.com/file/d/1gfkAPPV5qp...?usp=drive_link

Ха-ха, българи,ама... А въри ги питай, дали сега са българи. Тук малко фантазьорство вкарва Фархат, абе одъртева и леко почва да дава фира;))) да не казвам, почва и леко да изпедерастява;))) Фархат, турците няма да са съгласни с теб, днес. Те казват, че тези народи са турски народи, не български. А, за монголите, те са тенгрияни. Трябва да говориш ясно. Тупаш с ръка българските източници, ама там пише за Тангра, не за Аллах. Аллах го ебах;))) Там пише за Тангра, мой човек;))) , един път не каза, думата Тангра, нали така?:))) Един път не го каза, Българският Бог! Ся, вече почва дялкането, мой човек.Както та фала, така и шта одялкам. Много съм лош с балтията, маа;))) И монголите са тенгрияни. Защо нападат на Волжка България? Защото са мюсюлмани. Не ги кефи Аллах;))) Тенгриянството винаги се е противопоставяло на Авраамизма като религиозна изповед в различните му форми наречени "религии".

4. https://drive.google.com/file/d/1_iVYg3kwEe...?usp=drive_link

Хахахахах, аха... Пфееееее, аве, Фархат, чи ти развали раатя на турците, маа, напрай ги българи;))) Развали им тюрският Велик Туран, маа... А, въри и питай некой турчин, днес, дали се самоопределя като българин? Нито един, освен, някой изселник от България, да ти каже, че е с българско гражданство;))) Никога турците не са се самоопределяли като българи и днес не го правят, точно обратното, те искат от нас, западните българи да сме тюрки, т.е. турци. Както виждаш, те не искат да възстановяват Велика България, ами Велики Туран, т.е. империя, която не съдържа името България. Така че, това дет го говориш, не е верно. Така. За исляма на волжките българи, също не е вярно. Това твърдение се основава на Нариман тарих, където се твърди, че Хазария за кратко приема исляма, но след това го отхвърля и приема юдаизма, поради нападението на арабите, мисля, че беше този момент, но, ако беше така, ако исляма беше приет в по-голямата си част през 737 г., това щеше да бъде исторически отбелязано и от Ибн Фадлан, защото той щеше да говори за едни мюсюлмани шиити, на които той идва да преподаде правилната версия на исляма и нямаше да описва езически обичаи, нямаше да иска забраната на Джиен, Сюрен, Нардуган,. т.е. всички български тенгриянски пранзици, а и чувашите,щеха да го отбележат. Но, чувашкият разказ е съвсем друг, те водят началото си като самостоятелен народ от Вирак, който е тенгриянин и който се противопоставя на Алмиш;))) Чувашите ненавиждат исляма и са прави. Та, шиити-сунити... Тва като разказите на "Тракийската църква" на Гайдарови и неговите жени: българите винаги са били християни, нямало е покръстване в смисъла на смяна на езичество с християнство, т.е. няма Тангра, отново, а просто смяна на типа християнство - от ранното тракийско християнство, което било по-доброто, ние преминаваме към гръцкото православие, което било по-лошото и затова са бунтовете, ха-ха-ха. Иначе не е нелогично, но, не е исторически верно, защото съществуват "отговорите на Папа Николай";))) Но, ето виждаме, една и съща матрица, която изповедниците на аврамическите религии, ползват: никакво тенгриянство, само менкаме типа християнство и типа ислям;))) Ето това е алпа Яга Албасти, който храни Спекулациите на Ума и те отклонява от Истината. Я, ами, то си има история и исторически източници. Ако имахме шиитски ислям и при нас, тракийско християнство, това щеше да се отбележи със сигурност и щеше и досега да има немалко количество шиитско изповедничество в Татарстан. Тук нещата са ясни - 865 г. ние падаме под гръцка духивна власт и на волжките българи не им остава нищо друго, освен да се предадат в 922 г.на арабската култура, която е ислямска култура. Но, не всички. Не всички в двете Българии стават християни или мюсюлмани. Така че, както Фархат потупва българските исторически източници, така, когато се четат, трябва много да се внимава, когато стане въпрос за религиите;))) И ярък пример за това е, как " Сказание за дъщерята на Шан" е редактирана от волжкобългарските имами. Както се говори за Тангра, впоследствие почва да се говори за Всевишния и накрая една измислена история, за Аллах;))) И точно тази част си личи, че е пришита, че е натаманена, за да е приемливо Сказание за дъщерята на Шан" и да бъде четено от мюсюлманите. Съгласете се, че няма как мюсюлмани да четат подобен епос, ако в него не се възхвали поне един път Аллах;))) И в същият дух е примерно петата част на Нариман тарих, както и Джагфар тарих в някои негови твърдения. Както четем пътеписа на волжкобългарският търговец по времето на Комнин, така навсякъде в Дунавска България, която е под ромейска власт, тогава, вижда почти навсякъде мюсюлмани и джамии, така и Фархат сега, видя мечети в Якутия;))) Как ще кажеш, че там мечети?:))) Тва е смешно. Те и досега са си тенгрияни, въпреки русификацията, руските имена, език и т.н . Ще кажеш, имат "уба"/"оба", "юпа", а не мечет;))) Хитра маймуна си е Фархат, щот си е мюсюлманин. Ето така, мюсюлманството разказва древната и старата българска история в частта за религиите. Нямало проблем да минат от шиизъм в сунизъм. Абе, как да няма проблем, те се избиват за тва;))) Това е все едно да приемеш друга религия, различна от исляма. Това въобще не е така, реално. Религията не мой се менка в масовката, просто ей така, скимне на някого и всички станат еди какви си. Религията е традиция. Тя, не мой са смени, така за един ден. То, ако мойше така, православните и католиците нямаше да воюват;))) И за православните, католиците са сектанти, все едно друга религия. Така че, Фархат, тука та коригирам, майка, да не кажа, къф си дърт п.... щото сега ма четат, четат ма в движение и веднага ми смъкват публикацията по-надолу в канала, просто съм казал П.....С;))) Нали, те не гледат, какво съм написал, като съдържание, ми са фанат за последната дума, ха-ха-ха... Та реликгиите не се сменят в масовката,просто, ей така. Поискали да бъдат християни, станали християни, дa, ама, нещо вече им омръзнало и хоп станали мюсюлмани;))) Няма такива концерти по желание, Фархат;))) дори днес ги няма;))) Тва все едно, сега, аз да кажа на всички българи: Айде връщайте се към Тангра!;))) И те, знайшли, кво напрайха, Фархат? Изолираха ме;))) Те ме изолираха чрез жените. Защо? Защото религиите не се сменят за един ден. Поискали - станали. Това не е кат да си купуваш сирене. И при мен се наложи, аз да проповядвам Тенгриянството като нова вяра за българите, което е уникален парадокс, няма такъв парадокс, но е факт! Религията не е бонбон: бръкни си-земи си, тя е и мироглед и лично поведение и житейски навици;))) Хъхъхъ...

5. https://drive.google.com/file/d/1vxSdWXczw8...?usp=drive_link

Ха-ха-ха-ха... Е, Фархат, тук вече си личи мюсюлманина в теб, а не историка. Едно е историята, друго е религията, но за да ги сплетеш двете се иска "билге" - мъдростта. Мъдростта, брат ти куца, защото исляма, ислямският свят и авраамическата му основа, вече, те откъсва от корените. А корените ти са Тангра. И когато ти трябва да говориш за Тангра, ти увисваш. Ти си въз за собствената ти народностна вяра. Защото Тенгриянството е народностната българска вяра, не е вярата дадена на арабите, а юдаизма е вярата дадена на евреите, но нито арабите, нито евреите са българи, защото 10-сетте божи заповеди са базисна основа на авраамическите религии. Те не са базисна основа на Тенгриянството, защото Тенгриянството е митологичен монотеизъм. Така ще се изразя. Той е монотеизъм, но е митологичен монотеизъм, за да го отлича от монотеизма на Авраамизма и като такъв е и българската народностна вяра. В науката го наричат супремотеизъм, т.е.един върховен бог, който се усвоява и живее битово-планетарно чрез един многобожен пантеон;))) докато юдаизма, идва чрез пророк, т,.е. чрез човешкият посредник Мосе, Моше, Мойсей, за да урегулира отношенията между самите юдеи. Братските им отношения;))) Тези отношения в България се урегулирират чрез закона на тенгриянската държавата, която е самият Тангра, а при юдеите чрез нравственият норматив на религията, т.е.юдаизма. Той идва при тях с възпитателна цел;))) Има огромна разлика между "Един е Тангра" и "Иля, иля Алла" и Яхве Саваот,защото трябва да кажеш пълното изречение "Един Тангра, един Кан, един Закон, един Народ, велик Събор и добавеното от мене "вечен български Саракт", защото ние сме пътници през времето и Саракта пътува с нас, понеже ние и той сме самият Тангра. Ние се обезсмъртяваме като народ, не като личности;))) Това е, което е загубил днешният българин - обезсмъртяването си като народ. Така че, "Един Тангра, един Кан, един Закон, един Народ, Велик Събор, Вечен Саракт!", това е обезсмъртителната ни формула като народ! Има огромна разлика между юдаизма на евреите, исляма на арабите и тенгриянството на българите. Това е тяхната коренна вяра, това е тяхната бащина вяра или както ще го кажат чувашите, които въобще не споменаваш атте-ене ӗненӳ. Останалите ти глупости, как евреите са българи, как те са дали на Ехнатон идеята за единият бог, въобще няма да ги коментирам, защото единобожието на ЕГИПЕТ Е ПОЧИТ НА АЛПА МАР! Не, на Яхве Саваот, който е лунен! Но, така е, когато човек няма понятие от религиите и говори глупости и слага всичко под един знаменател правейки една глобалистична манджа с грозде;))) Затова твоите приказки, трудно фатат дикиш в Дунавска България;)))) Иля, иля, иля Алла, Тангра го наеба! А, това за Абар кам, това е Нариман тарих, който е хазарската история на България, а хазарите са юдаисти и е нормално да прикачат и приравнят към българската история, еврейският родионачалник Авраам;))) Той и Осман, мой да е бил българин, ама след това, не е. Отделил се е от Булгарлъка, Фархат!;))) А ренегатите са проклятисани от Тангра!;)))

6. https://drive.google.com/file/d/1Rm0QLYoh0I...?usp=drive_link

Аааааааа, Фархат;')))) С таа дума "пашалък" направо загуби дунавските българи, маа;))) за каузата на Българлъка. Не, че в Родопите не се говори още така, тук-таме, но, ако са изправиш я кажеш таа вечер в Кърчаали веднага ще станеш почетен председател на ДПС-НН! Дунавските българи са толкова чувствителни към турците колкото вие към руснаците, т.е. пак сме наобратно, маа. "Дармен", както е чувам е сочена като дума от персийски произход. Не я чувам много добре, дермен ли е, дармен ли е, но ето: "Также существует версия о персидском происхождении имени Дармен. В этом случае имя может быть переведено как «великий правитель» или «государь». Это значение подчеркивает силу и власть личности, но также может указывать на лидерство и способность управлять."

7. https://drive.google.com/file/d/1AMTNmnbO8T...?usp=drive_link

Ма, те и нашите хора са така, Фархат;))) Много бързо са претопяват в другите народи, губят бързо народностно самосъзнание. Според мен, българина мрази себе си, мрази, че е българин. Такова чувство имам. Но то идва от това, че като сме изначално древни при нас се прераждат много нови души включително и душите на нашите врагове, затова трябва да се изгарят телата им на бойното поле, за да не остане жива клетка в пръстта,която да им дава възможност да се прераждат отново тука като биология. Тук е и корена на българомразството в редица народи и в руснаците като цяло, макар че, немалка част от дунавските българи ги обичат. Но, това е, защото Москва е далече, иначе,ако беше на мястото на Константинопол/Истанбул, немаше да ги обичат, хххм. Това е, като жената, харесваш я, блазни та, защото е далече от тебе, но когато успееш с нея да я направиш своя съпруга, тогава настъпва "часа на истината";))) и тогава разбираш дали желаното е доброто за теб или е вече фатално късно;))) Обикновено и често е фатално късно. Но, сега да не си помислят нещо лошо за мен, жените;))
Колкото до дружбата между българите,ммммм, Фархат, българин с българина си не мяза, маа;))) Колкото българи, толкова повече различност в света;))) Затова, слоганите и девизите,който търсим са все такива: "Обединението прави силата", хареса ни и този "Пролетарии от всички страни, съединявайте се";))) Трудно българина зри себе си в българина. Затова все така "сноп пръчки", обединение, съединение, "не на омразата", хххм;))) както днес и затова и държавите ни са силно централизирани винаги с монарх начело. Иначе, край в истинският смисъл на думата. И винаги има недоволни. Така че, таа Дружба, брат, ти нема да я доживееш;))) Първом трябва да си върнем Бащината Вяра и да забравим Аллах и Христос, за да можем поне на макрониво да уеднаквим мирогледа, иначе нема как да стане с тоя вашият пашалък, който при нас е Ердоганово-Делянов пашалък. Не, ние я разбираме,много добре таа дума, не си мисли, че не я знаем, ха-ха-ха-ха... Така силно впечатление ми направи, че я знаеш, ха-ха-ха-ха... Ние не използваме такива думи,"пашалък", нито "дармен". Думата е Саракт;))) ТЕНГРИЯНСТВО И САРАКТ - БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИТЕ! Руснака? Ако се върне към уруските си корени на българството добре, ще си взема за жена тогава и... и Юлия Щербакова, но, може и въобще да не стане, т.е. аз искам династически брак, маа, който да увенчае връщането на урусите към Българството. И всьо в порядке;)))

8. https://drive.google.com/file/d/1eyNHI1NyO9...?usp=drive_link
М-дам, но същите тези руснаци, Фархат взеха, че ни освободиха от пашалъка на турците;))) Историческата съдба има своите причудливи лупинги. Най-вероятно, не ни освободиха от любов към нас, но го направиха. А при вас, те са правили същото,каквото правиха турците с нас, от които ни освободиха - нас ни турчеха, вас ви кръстеха. Това е Авраамизма, брат;))) Като цяло българите бяха подложени на духовно-културна и физическа асимилация или както сега е модерно Холокост;))) Но, най-жестокият Холокост в света, не е този срещу евреите, а този срещу българите, каквито и да са, където и да са по света! Затова, Българите задължително трябва да правят могъщи държави и империи, за да преминават историческите епохи и техните времеви капани. Аз имам една книга на руски, която описва точно това и трябва да я преведа, подканват ма, ама тва не е лесна работа, където са описани тези неща. Не ми се превеждат такива неща, все ще плача и ще ставам все по-яростен. А, когато аз съм яростен, няма да има милост в света;))) към Враговете ни и децата им.

9. https://drive.google.com/file/d/1naPR6YZ2pt...?usp=drive_link

Ваисовското движение, Българската республика по времето на болшевиките, вкарването на Ваисов и партията му в първият съветски концентрационен лагер само за това, че не се определят за татари, 60 000 души, бягството на Ваисов в Узбекистан, българофобията на Троцки, Сталин и последващите съветски лидери, за да се стигне до Путин и най-вече Медведев, който на 27 януари 2010 г. е разрешил на волжките българи правото да се самоопределят като българи, а не задължително като татари. Според мене, това е ход ан Мсоква не от българолюбие, а е геополитически и стратегически ход да се спечели тази част от населението на Татарстан, която може да послужи на Турция да проникне в задният двор на Русия;))) Защото турците свират именно на тази струна, че Русия ги подтиска, а Турция - няма;))) Ха-ха-ха.. Е, тя вместо татари ще ги направи турци, ама сега, да не изпадаме в подробности. Да, но все още, нямаме признание на Ваисовското движение т.е. възстановяването на Идел Булгар на мястото на Татарстан в състава, разбира се, на РФ;))) Докато Турция има желание за Велики Туран, няма как да има самостоятелна България извън РФ. Ако Путин го направи, никога нема да падне от власт, докато е жив;))), т.е.ако върне Идел Булгар - Волжка България, нищо не му коства, това.
PMEmail Poster

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
bohi 11/11/2025
rodop 30/8/2025
RuMan 27/7/2025
Венци1 12/7/2025
Лъчезар 19/6/2025