www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> "Стоте велики българо-чуваши". Миши Юхма

Reply to this topicStart new topic

> "Стоте велики българо-чуваши". Миши Юхма
Йордан_13
Публикувано на: 28.12.2025, 13:04
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 17 262
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

https://drive.google.com/file/d/1DGvWHFm4dr...?usp=drive_link

Преведох я от руски сигурно преди повече от два месеца, но бях страшно демотивиран да налея текста на мястото на руският и да я публикувам. Защо? Еми, демотивирах се от нашите българи. Нищо не става от тях и не си заслужават усилието. Абе, нищо не си заслужава да направиш за тях, честно казано, ако питате мене, ще се осирам секи ден от ядене и пиене и ще им гледам падението. Но, същите тие галфони с айфони ме издразниха вчера с безграничната си тъпота и кухота и тва некак си ме мотивира отново и малко по женски;))) да налея текста, дори видях, че не съм превел някои личности, направих го и ето.
Много важна за нас, книга на академика и българо-чуваш, както сам той ползва този термин, Миши Юхма издадена през 2002 г. Чувашите си имат свои имена, старите тенгриянски имена, но поради покръстването и по-скоро от администрирането на тяхната територия от Москва, никой не ги пита и при раждането, им се издава акт на раждане с руско име. Така те получават две имена.Ето това е истинският "възродителен процес";))) Затова, носителите на някои известни руски фамилии, които сме чували, всъщност са чуваши.
В книгата са подбрани определени исторически личности в последователна историческа хронология и точно тези личности и тази историческа хронология са много важни за нас, дунавските българи, защото изсветлява необясними за нас, исторически явления и събития, добавя липсващи факти и познания и както ще видите, няма разлика в историческата съдба и нейното развитие между тях и нас. Дори имаме същите личности, само че, при тях са с други имена. Има уникални факти, исторически релации и всичко, онова, което ние трябва да знаем като българи в нашата обща история, защото историята на Дунавска България и историята на Волжка България, това е една История на България! Това искам да внуша на галфоните с айфони, които ще трябва да се научат да работят с мишка;))) и да четат текстове! А, не като празни бърборковци по цял ден лаене по екраните в каналите на Ю Туб! И после се изсипват във Фейсбук и " татарите и чувашите не са българи";))) Една помпозна, надменна и арогантна категоричност, а в същото време същите тези небългари, разказват българската история, докато галфоните с айфони не я знаят. Те просто са категорични във всичко, защото са с айфона в ръката подобно автомат "Калашников";))) Но, Истината не може да бъде застреляна, Истината, не е на една отметка разстояние на екрана;)))
PMEmail Poster

Topic Options Reply to this topicStart new topic

Нови участници
bohi 11/11/2025
rodop 30/8/2025
RuMan 27/7/2025
Венци1 12/7/2025
Лъчезар 19/6/2025