| Движение "Воини на Тангра" - Начало |
Помощ
Участници
Календар
|
![]() ![]() ![]() |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 6.3.2026, 0:55
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 17 480 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Едно маке в една македонска фесбук група го бе съчинил за да осмее "татаризма" на българите. Сигурно е ползвал AI за целта.
И му рекох: Маке, не знам за Миладинов, но ти определено си българин! Ха-ха-ха-хаааааа...Ти знайш ли, чи дори волжки българин не би написал, такова стихотворение "Тъга за Волга"! От опита за иронизиране на българите си написал нещо велико!;))) Или си ползвал AI;))) Ха-ха-ха-ха... Аз малко ще го пооправа, ще замена некоя и друга дума.... Много добре го пипнах, махнах македонската жлъч и сега през AI мога да го врътна и на чувашки и на тартарски, ха-ха-хааааааааааааааа.... ТЪГА ЗА ВОЛГА (Написано от един куберов българин, днес македонец ) :))) Поетичен редактор: Йордан Стайков Орелски крила как да си метнех, и в наши стърни да си прелетнех! На прастари места аз да си идам, да видя Волга, Итил да видя. Да видя дали слънце и тамо тъй гордо грее, както и вамо; дали ме вятър степен ще срещне и древен спомен в кръвта ми трепне. На път далечен аз ще се стегна и към степите волни ще побегна — където небето е шатра голяма, където за коня граници няма. Тук ми е тясно — град ме обвива, забрава бавно дух ми покрива; зими безкрайни, чужди нивя, не мога коня тук да развърта. Около дувари и оврази - безпътни дни, а в гърди ми - небесни висини; не, аз не мога тук да седя, не мога в тези теснини да летя. Дайте ми крила аз да си метна, и в наши стърни да прелетна! Към нашите корени аз да си идам, степите родни пак да ги видам. Там зората земята пробужда и конски тропот широко се ражда; там Умай — майчица силна — със свобода и живот ни е кърмила, милно. Волга велика пред мен белее, вятър от изток в гривите пее; погледнеш в безкрай — небе и трева, на Тангра мощта е всичко това. Там със сърцето в кавал да свиря, под звездно небе съдба да открия; и щом ме степният вятър обвие — земята на дедите да ме покрие. |
![]() |
![]() ![]() ![]() |