www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> ГРУПА ЛЕЛЕК, ХЪРВАТИЯ с песента "Андромеда"

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> ГРУПА ЛЕЛЕК, ХЪРВАТИЯ с песента "Андромеда"
Йордан_13
Публикувано на: 19.5.2026, 15:37
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 17 839
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

https://www.youtube.com/watch?v=7J05a7u3NGs

Да отличим (най-тенгриянската по дух) и българска песен на Евровизия! Единствената песен изпята на български език! Истински духовен триумф! Който разбира, тук се спира! НИЕ В БЛИЗКИЯТ ПОЛОВИН ВЕК, ОБАЧЕ НЯМА ДА МОЖЕ ДА НАПРАВИМ ТАКАВА ПЕСЕН. ПРОСТО В БЛИЗКИЯТ ПОЛОВИН ВЕК НЯМА ДА ИМАМЕ ПОДОБЕН ДУХ!;)))
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 22.5.2026, 23:37
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 17 839
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

Българска национална телевизия. БНТ
6 ч
·
🤩Тази вечер в "Панорама" от 21:00 ч. по БНТ 1 гледайте специално интервю на Бойко Василев с водещата на "Евровизия 2026" Виктория Сваровски – телевизионна водеща, модел, дизайнер и певица.
💫"Бяхме супер, супер щастливи, че DARA спечели "Евровизия". Тя е невероятна млада жена и силна личност. Песента е страхотна. Създава купонджийска атмосфера. Хубава, положителна песен. Много ни хареса и сме щастливи, че спечели", казва Виктория Сваровски.

Йордан Стайков
За мене успеха на тази "песен" не е изненада. Още месец преди тва казах, че е по еврейски изчекната и ще отиде поне финал. Просто по-добрата еврейска песен, би изключително лошата друга такава;))) Българска песен на този финал пя Хърватия и то на български език;)))

Tatyana Petrova
Йордан Стайков Глупак!
Особено относно мнението, че Хърватска е пяла българска песен на български език.

Йордан Стайков
Tatyana Petrova: Еми, Хърватска пя чисто българска песен;))) Ся, не мога да си изкривя душата - и като светоусещане и като представяне и като идеен свят дори и като исторически свят и съдба, които стоят в нея, всичко беше българско в хърватската песен. Не казвам, че хърватите я възприемат така. Те си я възприемат като тяхна, но аз си я възприемам като българска. И това няма как да се оспори. Просто пробвай, за да видиш кой е глупака;))) Какво има българско в "Бангаранга, а? А? А? А?;))) Нищо българско, г-жо Петрова, нищо българско, жено! И си жена, българка?;))) Просто изпълнителката беше българка и изпълни една чисто еврейска песен, мулти-култи стил "кюспе" - там имаше всичко, но не и България, т.е. идеята на тази песен е да се подмени, преформатира и създаде някакво ново българско лице, в което няма нищо автентично! Масонска работа, бих казал, но веднага ще кажете: "Ето, конспирации, той е конспиратор, не е добре с главата";))) Но, това е Истината. Истината е тази, че "Бангаранга" не е българска песен и че с българска песен, ние не можем да печелим такива конкурси, защото идеята на "Евровизия" не е националната идентичност, а преформулирането и създаването на нова идентичност;)) И в това отношение, екипа на Дара се справи много добре, ххм;))) И самата Дара, много добре знае, че е така; изучавала е фолклорно пеене и много добре знае, че е така. Дайте ся, дайте да бъдем откровени. Нямаме нужда от нова и фалшива национална гордост. Успяло е момичето, успяло е;))) Но, песента няма общо с България. Факт! Музикален, идеен, всякакъв факт. Тя е като стока, на нея е залепено "Произведено в България", но толкова. Дайте да бъдем откровени. И аз съм откровен и ви казвам: Хърватия, пя българската песен на Евровизия, нищо, че тя си е хърватска, за тях си е хърватска, но де факто е българска;))) Трябва се научат там горе... Да не употребявам фрази и етикети, квито мога, за да ги обрисувам, защото ще бъда много жесток. Затова, сега като домакинстваме, ако държим на себе си, ще извадим автентичен фолклор с многогласово пеене и т,.н., което може да се впише в модерни ритми, макар че, те са излишни, ако питате мене и съответно да загубим първото място, но важното е да не загубим себе си. Бъдете мъдри, защото България няма да я има в близко бъдеще, ако се продължава така.

Poli Maganova
Йордан Стайков По кои критерии определяте хърватската песен за българска? 🤷‍♀️

Отговор
Йордан Стайков
Poli Maganova Вече направих наброски по вашият въпрос по-горе в отговора към Петрова. Но, това си е лично мое определение;))) Не съм ангажирал никого с него. Може да ви е боднало, да не ви харесва, но за мене, песента на Хърватия беше българската песен на Евровизия и естествено не успя дори в 10-ката да стигне. Това е себеусещане и светоусещане. Чрез тази песен, аз усетих България, а чрез "нашата песен" усетих ориенталският Изток, направо Анадола да си го кажа и Израел, най-вече. То това се вижда, то се усеща, който е запазил българският си усет го вижда, който не го е запазил, аз какво да го убеждавам. Загубен е;)))

Varta Bedrosian
Тези от Хърватия са се нацапали като от филма Мумията 2017та с Том Круз ! И малко ми напомня на Кралицата на прокълнатите с Алая ! Иначе като музика много прилица на Молец !

Момчил Недялков
Varta Bedrosian Далеч е от Молец, бая нива над него. А нацапването е уж християнско, но си е баш езическо, което си е духа на Европа (който се опитват да заменят с тази ЕвреоВизия....)

Йордан Стайков
Varta Bedrosian Нищо общо като музика с въпросният 'Молец". Специално го слушах, за да видя "приликата",. Ми няма, тя е само в главите на твърдящите . А "нацапването" със символи, по-скоро бих отнесъл към белите бербери от Атласките планини, т.е. това съвсем не е случайно в тази песен, по-скоро е намек, ама за който знае, какво се намеква. Българите знаят;))) Следвашите, които ще спечелят Евреогъзия един ден;))) са тези https://www.youtube.com/watch?v=VUp214P90Oc… когато излязат от състава на РФ;)))
PMEmail Poster

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Теодор 24/4/2026
bohi 11/11/2025
rodop 30/8/2025
RuMan 27/7/2025
Венци1 12/7/2025