www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Галерия

Списък от албуми :: Последно качени :: Последни коментари :: Най-гледани :: Най-високо оценени :: Търсене

Галерия > --Публичен албум-- 
Обратно към предишната страница Покажи/скрий информацията за снимката Започни слайдшоу ФАЙЛ 73 от 118 Изпрати снимката по email Вижте предния файл Вижте следващия файл
Натиснете,за да видите снимката уголемена
2
2.
Оцени тази снимка   (общ рейтинг : 1.8 от 5 с 55 гласа)
Боклук
Слаба
Средна
Добра
Отлична
Велика
Детайли за снимката
Заглавие:2~0.JPG
От албума:--Публичен албум--
Добавена от (на фотоапарата за още):trak  
Оценка - 55 глас(а):
Ключови думи:
Големина:1843 КБ
Качество:3629 x 2722 пиксели
Отваряна в цял размер:409 пъти
Изпратена по ел.поща:0 пъти

Изпращач Коментар
trak
Публикуван на: 24/8/2015 10:23  Обновен на: 24/8/2015 10:23
Регистиран: 21/6/2009
От:
Публикации: 690
 Отг.: 2
Почти всеки знае историята и множеството дискусии около "Тайната вечеря на Леонардо да Винчи“. Единият фронт казва,че има изобразена жена, другият фронт твърди, че на картината се вижда момче без брада (апостол Йоан). Момчето е изобразено женствено, заради предпочитанията на автора. Да Винчи твори 15-16 век.
Изображенията на снимките са от параклис изографисан през 11-12 век. Има 3 слоя, но този който се вижда е най-стария и е открит след специално почистване. Някой части са се загубили с времето или са неясни, защото крепостта дълго време е била развалина и също е претърпяла пожари.Параклисът се намира в крепост, която е между Баден-Вюртемберг и Бавария.През 7-8 век крепостта е построена под ръководството на баварски херцог фон Байерн. Той дава поръчка на сина на владетеля на вендите Beruth да изгради стабилна кула. Синът Chakaz се справя с поръчението повече от добре, ползва познанията на вендите. Той бил пратен като пленник , защото вендите начело с баща му Beruth губят война срещу херцог фон Байерн.
В 11в се споменава като владетел на крепостта: фон "Cazzenstein".
Параклисът е изографисан някъде 11-12 век (напомня романски стенописи),много преди да се роди Да Винчи. Дали е изобразен млад мъж без брада или жена - може пак да се спори.По темата няма още научни изследвания и дори още снимането е "забранено". Крепостта е минавала през вековете в различни частни ръце. Най-новият частен собственик прави много реставрации последните години и открива нови неща.През 19-20 век крепостта е била за повече от 100 г без господар, превърната в развалини, защото последния собственик като се изнесъл взел всичко: освен мебелите, също и вратите и прозорците. През 1939г един богат банкерски син от Щутгарт я купува, с цел да си изпълни желанието за рицарска крепост и прави разни глупости при реставрационните работи, за да съвпадне крепостта с мечтите му, но ако не бяха тези богаташки мечти нямаше нищо да се запази до днес.Той после си купува и благородническа титла.
Всъщност не искам да твърдя нищо, всеки сам вижда, каквото вижда. Просто го публикувам като любопитен факт на този етап. Но заради историята на крепостта този стенопис не е бил унищожен и достига до днес като буди въпроси. Всички ли млади момчета са изобразявани 11-15 век без брада като жени? И от кога тръгва за първи път да се изобразява апостол Йоан женствен, без брада.


[ xcGallery powerd by dev.xoops.org ]