www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Галерия

Списък от албуми :: Последно качени :: Последни коментари :: Най-гледани :: Най-високо оценени :: Търсене

Галерия > Светът в снимки 
Обратно към предишната страница Покажи/скрий информацията за снимката Започни слайдшоу ФАЙЛ 7 от 103 Изпрати снимката по email Вижте предния файл Вижте следващия файл
Натиснете,за да видите снимката уголемена
Тамерлан
Известен с това, че веднъж изклал над 200 000 цигани. А този в клетката е султан Баязид - Светкавицата, завладял България. Но, когато Тамерлан го пленил, го поставил в клетка да виси няколко дни за назидание, след което публично го "обругал". Все пак има справедливост.
Оцени тази снимка   (общ рейтинг : 1.8 от 5 с 74 гласа)
Боклук
Слаба
Средна
Добра
Отлична
Велика
Детайли за снимката
Заглавие:Tamerlan.jpg
От албума:Светът в снимки
Добавена от (на фотоапарата за още):Admin  
Оценка - 74 глас(а):
Ключови думи:
Големина:43 КБ
Качество:520 x 400 пиксели
Отваряна в цял размер:531 пъти
Изпратена по ел.поща:0 пъти

Изпращач Коментар
Спорт-Здраве
Публикуван на: 15/1/2007 17:45  Обновен на: 15/1/2007 17:52
Регистиран: 24/3/2006
От: София
Публикации: 934
 Отг.: Тамерлан
Императорът на монголите Тамерлан,битката при Анкара,1402г.Баязид Йълдъръм(Светкавицата),съкрушил Търновското царство в 1393 и Видинсткото в 1396...В началото на 1394 Баязид е готов да обсади Константинопол...и го прави.Начало на 7-годишната обсада.Не са ми известни причините,поради които Тамерлан(или Тимур) жестоко заплашва Баязид,кара го да свали обсадата и незабавно да напусне земите на Византия.Ако това бе станало,разединението по нашите земи щеше да бъде преодоляно,изгонени далеч,откъдето са дошли,османците щяха да изчезнат от Балканския свят.Ние бихме могли бързо да се възстановим,Византия не би имала сили да се разправя с друг освен със себе си.Така стената и вечният враг на арабите щеше отново да ги държи надалеч.
Но не е станало така.Баязид сваля обсадата,но наругава пратениците на монголците.Ядосан,Тамерлан не само навлиза в Анкара.Половин Мала Азия е изклана,което може да се срине е сринато,другото е или на въглен,или завлачено в Азия.Самият Баязид е влачен в клетка,вързана за коня на Тамерлан.С нея той обикаля всички източни градове.
Следват десетилетия на династични борби между Муса Кесиджия(Главорез), Мехмед,Сюлейман I... главно по нашите земи,друго едва е останало.


[ xcGallery powerd by dev.xoops.org ]